Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Άρχισε… Γιουνάιτεντ να θυμίζει!!

Κάτι απ’ τον παλιό καλό εαυτό της θυμίζει η Μαν. Γιουνάιτεντ! Μετά το διπλό στο «Emirates», οι «κόκκινοι διάβολοι» καθάρισαν 3-0 τη Χαλ και παραμονεύουν πίσω απ’ τη Σίτι. Στο 85’ λυτρώθηκε η Λίβερπουλ

Άρχισε… Γιουνάιτεντ να θυμίζει!
Ήταν να μην πάρει φόρα!

Αγριεμένη ακόμα από το διπλό στο «Emirates», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε συνάντησε κανένα πρόβλημα με τη Χαλ και την καθάρισε με άνεση του… παρελθόντος (3-0) στο «Ολντ Τράφορντ».

Με τον Ρούνεϊ να διατηρείται ζεστός, τον Φαν Πέρσι να πετυχαίνει γκολάρα και τον Σμόλινγκ ν’ ανοίγει το δρόμο, οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν για πρώτη φορά φέτος τρεις σερί νίκες. Ελπίζοντας λοιπόν ότι ο τραυματισμός του Ντι Μαρία (λόγω του οποίου αντικαταστάθηκε στο 14’) δεν ήταν σοβαρός, πλησίασαν τη Σίτι σε απόσταση βολής και περιμένουν απώλειες από το ντέρμπι με τη Σαουθάμπτον.

Όση ευκολία όμως είχε η επικράτηση της Γιουνάιτεντ, άλλο τόσο… άγχος είχε εκείνη της Λίβερπουλ! Με τα βαρίδια των τριών συνεχόμενων ηττών στα πόδια και την επικίνδυνη ζώνη πιο κοντά από τις πρώτες θέσεις, οι «κόκκινοι» τα βρήκαν μπαστούνια (και) από τη Στόουκ. Αφού έχασαν ευκαιρίες λοιπόν (και καρδιοχτύπησαν σε δοκάρι του Κρκιτς), λυτρώθηκαν στο 85’ από τον Τζόνσον (1-0).

Αντίθετα από τη Λίβερπουλ, με άδεια χέρια έφυγε (μετά από καιρό) από το γήπεδο η Νιούκαστλ. Μετά από πέντε σερί νίκες (κι έναν αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι στο Λιγκ Καπ) η ομάδα του Πάρντιου σταμάτησε την πορεία… πρωταθλητισμού. Ή μάλλον τη σταμάτησε η Γουέστ Χαμ, που τη λύγισε 1-0 και την προσπέρασε μάλιστα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Εκεί όπου θα μπορούσε να έχει συγκάτοικο τη Σουόνσι, αν δεν εξέφραζε αντίθετη άποψη η Κρίσταλ Πάλας. Οι «κύκνοι» προηγήθηκαν με τον Μπονί, αλλά οι Λονδρέζοι βρήκαν απάντηση με πέναλτι του Γιεντινάκ και απέσπασαν πολύτιμο πόντο (1-1).

Αν ο βαθμός της Πάλας όμως ήταν πολύτιμος, αυτοί που πήρε η ΚΠΡ ήταν χρυσάφι! Σε ένα φοβερό ντέρμπι ουραγών όπου το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, ο Όστιν λύτρωσε την ομάδα του Ρέντναπ και της έδωσε τεράστια νίκη με 3-2. Της επέτρεψε, έτσι, να πάρει τεράστια βαθμολογική ανάσα και να εκμεταλλευτεί τη νέα απώλεια της Άστον Βίλα, που έχασε για μια ακόμα φορά την μπουκιά μέσα από το στόμα της, όταν ο Ιγκς έγραψε στο 87’ το 1-1 με την Μπέρνλι.


Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29/11 (17:00)

Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ 0-1
(60’ Γουέλμπεκ)

Μπέρνλι-Άστον Βίλα 1-1
(87’ πεν. Ινγκς - 38’ Κόουλ)

Λίβερπουλ-Στόουκ 1-0
(85’ Τζόνσον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Χαλ 3-0
(16’ Σμόλινγκ, 42’ Ρούνεϊ, 66’ Φαν Πέρσι)

ΚΠΡ-Λέστερ 3-2
(37’ αυτ. Μόργκαν, 45’ Φερ, 73’ Όστιν - 4’ Καμπιάσο, 66’ Σλαπ)

Σουόνσι-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(15’ Μπονί - 25’ πεν. Γιεντινάκ)

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ 1-0
(56’ Κρέσγουελ)

Σάντερλαντ-Τσέλσι (19.30)

Κυριακή, 30/11

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι (15.30)
Τότεναμ-Έβερτον (18.00)

Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Τρίτη, 2/12 (21:45)

Μπέρνλι-Νιούκαστλ
Λέστερ-Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ
Σουόνσι-ΚΠΡ
Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ

Τετάρτη, 3/12 (21:45)

Άρσεναλ-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Τότεναμ
Έβερτον-Χαλ
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι *Πηγή: sport-fm.gr*

‘Εβγαλε …γλώσσα η Βέρντερ!!

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε η Βέρντερ με «τεσσάρα» επί της Πάντερμπορν. Ακάθεκτη συνέχισε η πρωτοπόρος Μπάγερν. «Ξέσπασαν» Μπάγερ Λεβερκούζεν και Σάλκε. «Βυθίζεται» το Αμβούργο.

‘Εβγαλε …γλώσσα η Βέρντερ!
Αποφασισμένη να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις, γλιτώνοντας το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού μοιάζει η Βέρντερ Βρέμης.

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, επέστρεψε στις νίκες με το εμφατικό 4-0 κόντρα στην Πάντερμπορν και ξέφυγε από την ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι, έβαλε από... κάτω το Αμβούργο που γνώρισε την ήττα 3-1 από την Άουγκσμπουργκ που συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα.

Αψ’ υψηλού συνεχίζει να κοιτάει τις υπόλοιπες ομάδες η Μπάγερν Μονάχου. Οι πρωτοπόροι Βαυαροί πέρασαν (0-1) και από την έδρα της Χέρτα Βερολίνου κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τους διώκτες τους.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν διέλυσε 5-1 την Κολωνία και έπιασε στην δεύτερη θέση την Βόλφσμπουργκ, από κοντά και η Σάλκε που ξεπέρασε το σοκ της συντριβής από την Τσέλσι, επικρατώντας 4-1 της Μάιντς.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 28/11:

Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 1-4
(42' Νταρίντα-31', 76' Χάρνικ, 52' Γκρουέτσο, 68' Βέρνερ)

Σάββατο 29/11:

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κολωνία 5-1
(26’, 90 Μπελαραμπί, 61’ Καλχάνογλου, 79’, 88’ Ντρμιτς-4’ πεν. Λέμαν)

Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο 3-1
(50’ Άλτιντοπ, 62’ Μπομπαντίγια, 70’ πεν. Φέρχεγκ-45+1’ Φαν Ντερ Φάαρτ)

Σάλκε-Μάιντς 4-1
(9’, 25’, 62’ Χούντελααρ, 55’ Μπαρνέτα-44’ Οκαζάκι)

Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 0-1
(28’ Ρόμπεν)

Βέρντερ Βρέμης-Πάντερμπορν 4-0
(10’ Γιουζούνοβιτς, 48’ Σέλκε, 50’ Μπάρτελς, 80’ Αϊτσιτσεκ)

Χόφενχαϊμ-Ανόβερο (19.30)

Κυριακή 30/11:
Βόλφσμπουργκ- Γκλάντμπαχ (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντόρτμουντ (18.30)

Η επόμενη (14η)αγωνιστική:

Παρασκευή 5/12:
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ (21.30)

Σάββατο 6/12:
Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου (16.30)
Κολωνία-Άουγκσμπουργκ (16.30)
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ (16.30)
Πάντερμπορν-Φράιμπουργκ (16.30)
Στουτγκάρδη-Σάλκε (16.30)
Μπάγερν Μονάχου-Μπάγερ Λεβερκούζεν (19.30)

Κυριακή 7/12:
Αμβούργο-Μάιντς (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης (18.30) *Πηγή: sport-fm.gr*

TOP 10 με Αντετοκούνμπο!! (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε ένα πολύ εντυπωσιακό καλάθι κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς και έκλεισε θέση στο TOP 10 της βραδιάς από τους αγώνες του ΝΒΑ.
Ο γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς βρίσκεται στο Νο.9, με την κορυφή να... ανήκει στον Κένεθ Φαρίντ των Ντένβερ Νάγκετς!
Απολαύστε το TOP 10 στο video:






*Πηγή: gazzetta.gr*

Απ’ τα ολότελα...!!

Θα μπορούσαν να είχαν πάρει και οι δύο τη νίκη, αλλά έφυγαν από το γήπεδο, παίρνοντας έναν βαθμό(0-0). Καλλονή και Πλατανιάς είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά πέταξαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Απ’ τα ολότελα...
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Καλλονή και Πλατανιάς στη Μυτιλήνη για την 12η αγωνιστική της Super League, επιστρέφοντας στη δράση μετά από περίπου 20 ημέρες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, όταν και θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 0-1 με τον Τζίλβαν να σπαταλά καλή ευκαιρία. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, αλλά επίσης αποδείχθηκαν άστοχοι…

Η ομάδα των Χανίων είναι η δεύτερη ομάδα, που φεύγει… αλώβητη από τη συγκεκριμένη έδρα, μετά τον Λεβαειακό, ενώ έχουν ηττηθεί Παναθηναϊκός, Εργοτέλης, Πανθρακικός και Κέρκυρα.

Με αυτόν τον βαθμό οι γηπεδούχοι έφθασαν τους 19 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται με τη Βέροια την Κυριακή έχει τη δυνατότητα να τους φθάσει και η «βασίλισσα του Βορρά» να τους ξεπεράσει.

Δώδεκα βαθμούς έχουν πλέον οι φιλοξενούμενοι.

Το ματς

Η Καλλονή είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και συνήθως καταφέρνει να κάνει από την αρχή το παιχνίδι. Όμως, στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά, μετά την ευκαιρία του Αντέγιο στο 2’, ο Πλατανιάς κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του. Οι παίκτες του Χριστόπουλου έκλεισαν τους χώρους στους αντιπάλους τους και με σωστή πίεση έκλεβαν μπάλες, με αποτέλεσμα να του νιώσει η άμυνα των γηπεδούχων σε αρκετές περιπτώσεις.

Όπως στο 7’, όταν έγινε σέντρα από τα δεξιά, αλλά δεν μπόρεσε ο Τόρες να φθάσει στην μπάλα. Πάντως, στα μέσα του ημιχρόνου λίγο έλειψε να γίνει το 1-0 από τον Λεοζίνιο, που έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ, όμως κόντραρε κάπου η μπάλα και κατέληξε κόρνερ. Η συγκεκριμένη φάση ήταν καρμπόν με το γκολ του Βραζιλιάνου κόντρα στον Παναθηναϊκό στην 3η αγωνιστική.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο η Καλλονή άρχισε ν ανεβάζει στροφές. Στην πρώτη φάση που έφτιαξε η Καλλονή στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ναβάρο, που βγήκε φάτσα με τον Ολιμπά τελείωσε πολύ άσχημα και… άψυχα τη φάση.

Στο 54’ ο Αγκιλέρα βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ, που έδιωξε την μπάλα, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση off-side. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα της Μυτιλήνης έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Καμαρά δεν μπόρεσε να σκοράρει από το μισό μέτρο, με την κεφαλιά που έπιασε, αλλά δεν είχε καλή ισορροπία.

Από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά το ματς έγινε κακό και οι αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές φαίνεται πως πιο πολύς μπέρδεψαν τους παίκτες τους, παρά τους βοήθησαν. Μάλιστα, φάνηκε ότι στο τελευταίο τέταρτο οι δύο ομάδες δεν είχαν καμία διάθεση για να πάρουν ρίσκα. Η Καλλονή έβλεπε πως αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που της έκατσαν, ήθελε πιο πολύ να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα της. Από την άλλη ο Πλατανιάς, πατώντας κυρίως την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου «τσίμπησε» τον έναν βαθμό σε μια έδρα που όλες οι ομάδες, πλην του Λεβαδειακού έφυγαν ηττημένες.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντιέγιο, Βαλιός, Πιπίνης, Καλτσάς (64’ Αγρίτης), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο (72’ Στεφάνοβιτς), Χουάνμα (52’ Καμαρά).

Στον πάγκο της ομάδας του Ματζουράκη είναι οι Δαύκου, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Μπαρέρα.

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί (80’ Μαχαμάτ), Δημήτρης, Τόρες (71’ Ναζλίδης), Μπανανά, Τετέ, Νούνες, Τζίλβαν, Τσουράκης, Μπεριάν (60’ Αποστολόπουλος), Ιτούα.

Στον πάγκο του Πλατανιά είναι οι Γκσπούρνινγκ, Φιγκέιρα, Ζαραδούκας, Μενδρινός.


Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης, και βοηθοί οι Στυλιανός Τσολάκης, Γεώργιος Σταυρουλάκης
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κανονικοί… «κανονιέρηδες»!

Στο ύψος των περιστάσεων προσπαθεί να σταθεί η Άρσεναλ. Μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Ντόρτμουντ στο Champions League, οι «κανονιέρηδες» συνέρχονται και στο πρωτάθλημα λυγίζοντας τη Γουέστ Μπρομ (1-0)

Κανονικοί… «κανονιέρηδες»
Τη σοβαρότητα -και την αποτελεσματικότητα- που τόσο της έχει λείψει στα φετινά της παιχνίδια έδειξε η Άρσεναλ.

Λίγες μέρες μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ (που σφράγισε την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Champions League) οι «κανονιέρηδες» έβγαλαν χαρακτήρα και στην Premier League, περνώντας με 1-0 από την έδρα της Γουέστ Μπρομ.

Η ομάδα του Βενγκέρ ήλεγξε το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό και δεν άφησε σε κανένα σημείο την αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Αφού έχασε λοιπόν ευκαιρίες, δικαιώθηκε στο 60’ με το γκολ του Γουέλμπεκ (που έπιασε όμορφη κεφαλιά μετά τη σέντρα του Καθόρλα).

Το μόνο που απέμενε λοιπόν στη συνέχεια ήταν να προστατεύσει το προβάδισμα, που δεν μπόρεσε να το απειλήσει ούτε ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 76’ αντί του Σεσενιό.

Έτσι, η Άρσεναλ άφησε οριστικά πίσω τις ήττες από Σουόνσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ανεβαίνοντας -προσωρινά έστω- στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, περιμένει απώλειες των υπολοίπων για να μείνει στα ψηλά πατώματα.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη της Premier League.


Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29/11 (17:00)

Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ 0-1
(60’ Γουέλμπεκ)

Μπέρνλι-Άστον Βίλα
Λίβερπουλ-Στόουκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Χαλ
ΚΠΡ-Λέστερ
Σουόνσι-Κρίσταλ Πάλας
Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ
Σάντερλαντ-Τσέλσι (19.30)

Κυριακή, 30/11

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι (15.30)
Τότεναμ-Έβερτον (18.00)

Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Τρίτη, 2/12 (21:45)

Μπέρνλι-Νιούκαστλ
Λέστερ-Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ
Σουόνσι-ΚΠΡ
Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ

Τετάρτη, 3/12 (21:45)

Άρσεναλ-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Τότεναμ
Έβερτον-Χαλ
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι *Πηγή: sport-fm.gr*

Σα Πίντο: «Δεν θέλαμε τη διακοπή…»

Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πριν τη διακοπή περιμένει από τον Ατρόμητο ο Ρικάρντο Σα Πίντο, όπως δήλωσε εν όψει του αγώνα με τη Skoda Ξάνθη την Κυριακή στο Περιστέρι.

Σα Πίντο: «Δεν θέλαμε τη διακοπή…»
Η διακοπή «πέτυχε» τον Ατρόμητο πάνω που έβρισκε ρυθμό μετά τη νίκη με 4-3 επί του Αστέρα Τρίπολης. Τώρα, περίπου τρεις εβδομάδες μετά, ο Ρικάρντο Σα Πίντο περιμένει από την ομάδα του να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

«Θέλουμε να παίξουμε. Δεν θέλαμε να σταματήσουμε μετά την τελευταία μας καλή εμφάνιση, αλλά υπήρχε αυτή η μεγάλη διακοπή. Όμως πιστεύω πως η ομάδα μου είναι δυνατή, κάναμε σκληρές προπονήσεις, έχουμε αυτοπεποίθηση και κίνητρο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», δήλωσε στην κάμερα της Nova για τον αποψινό αγώνα με τη Skoda Ξάνθη.

«Η Ξάνθη έχει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές και πολλούς γρήγορους παίκτες στην επίθεση. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί θα έρθουν για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και θα περιμένουν τα λάθη μας για να μας κάνουν τη ζημιά. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να έχουμε υπομονή, γιατί κάποιοι αντίπαλοι μάς περιμένουν και δεν πρέπει να βιαζόμαστε», πρόσθεσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Η «Μπάρτσα» γιορτάζει με τον κόσμο της!! (video)

Συμπληρώνοντας σήμερα 115 χρόνια ζωής, η Μπαρτσελόνα καλεί τους απανταχού φίλους της να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Η «Μπάρτσα» γιορτάζει με τον κόσμο της (video)
Είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος… Η Μπαρτσελόνα αποτελεί ιδέα για τους φίλους της, που προ πολλού έχουν ξεπεράσει τα στενά καταλανικά όρια και πλέον βρίσκονται διάσπαρτοι σε κάθε γωνιά της γης.

Με το σκεπτικό πως κάθε ομάδα είναι ο κόσμος της, η «Μπάρτσα» γιορτάζει τα 115 χρόνια από την ίδρυσή της σήμερα καλώντας τους απανταχού φίλους της να στείλουν το δικό τους μήνυμα με φωτογραφία ή βίντεο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #FCB115.

«Soc Culer» σημαίνει στα καταλανικά «Είμαι φίλος της Μπαρτσελόνα» και οι αστέρες της ομάδας καλούν τους φίλους της να σχηματίσουν το γράμμα «C» στο μέρος της καρδιάς…



*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουτσέσκου: «Μόνο εύκολο δεν είναι…»

Τις δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει η Skoda Ξάνθη στον αποψινό αγώνα με τον Ατρόμητο ανέλυσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, μιλώντας ενόψει του αγώνα των δύο ομάδων για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Λουτσέσκου: «Μόνο εύκολο δεν είναι…» Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παραδέχτηκε πως στο αποψινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες για τη Skoda Ξάνθη, ενώ μίλησε και για τη διακοπή του πρωταθλήματος και το αν επηρέασε την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο Novasports για το παιχνίδι της Ξάνθη με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι:

«Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία είναι αρκετά ισορροπημένη και ξέρει να παίζει καλά την κόντρα επίθεση. Παίζει με συνοχή και εμείς θα πρέπει να είμαστε σε κάθε περίπτωση έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για αυτό το παιχνίδι. Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται να προηγείται από τα λάθη του αντιπάλου του και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό τον αγώνα.

Σίγουρα οι τρεις βαθμοί είναι το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πω τι θα γίνε,. Ελπίζω στο καλύτερο. Παίζουμε στην έδρα του Ατρομήτου και κάτω από κάθε συνθήκη πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Από μία άποψη μπορεί να μας βοήθησε αυτή η διακοπή, αλλά εκείνο που είναι σημαντικό είναι να έχεις συνέχεια. Ήμασταν σε μία καλή στιγμή και η διακοπή δεν μας βοήθησε σε αυτό το κομμάτι. Ωστόσο, στο διάστημα της διακοπής δουλέψαμε κάποια πράγματα περισσότερο
».

Έτσι άρχισε η ιστορία… Τζέραρντ!! (video)

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια ο Στίβεν Τζέραρντ πραγματοποιούσε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Έτσι άρχισε η ιστορία… Τζέραρντ (video)
Ήταν 29 Νοεμβρίου του 1998. Στις καθυστερήσεις του αγώνα της Λίβερπουλ με την Μπλάκμπερν, ένας ψηλόλιγνος έφηβος με παλιομοδίτικη κόμμωση, εμφανώς αγχωμένος, σηκώνεται από τον πάγκο και περνά σαν αλλαγή. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Σήμερα συμπληρώνονται 16 ολόκληρα χρόνια από το επίσημο ντεμπούτο του εμβληματικού αρχηγού των «κόκκινων». Έκτοτε μετρά 678 συμμετοχές και 176 γκολ με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Έχει πανηγυρίσει ένα Champions League (2005), ένα Κύπελλο UEFA (2001), δύο Κύπελλα (2001, 2006), τρία Λιγκ Καπ (2001, 2003, 2012), ένα ευρωπαϊκό κι ένα αγγλικό Σούπερ Καπ (2001 και 2006). Όχι όμως το πρωτάθλημα, το οποίο «άγγιξε» πέρσι προτού του γλιστρήσει (μαζί με τον ίδιο) στο φινάλε.

Στα 34 του, πλέον, και στον τελευταίο χρόνο του τρέχοντος συμβολαίου του, ο Τζέραρντ δείχνει να έχει χάσει την τελευταία του ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής. Όσο συνεχίζει, ωστόσο, μπορεί να ελπίζει. Αλλά κι αν δεν τα καταφέρει ποτέ, θα είναι για πάντα ένα σύμβολο για τον κόσμο της Λίβερπουλ…






*Πηγή: sport-fm.gr*

Φυτανίδης: «Στόχος η… αντεπίθεση»

Μονόδρομο αποτελεί για τον Ατρόμητο η νίκη επί της Skoda Ξάνθης, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε και ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Φυτανίδης: «Στόχος η… αντεπίθεση»
Τη σημασία που έχει για τον Ατρόμητο η αποψινή αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, εξήγησε ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Ο έμπειρος στόπερ τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του πρέπει να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς οι διακοπές κρύβουν… παγίδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φυτανίδης στο Novasports

«Μετά από μία ακόμη διακοπή το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε όπως στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Να βγάλουμε την ίδια ποιότητα και την ίδια ένταση στο παιχνίδι μας, να ισορροπήσουμε στην καλή μας απόδοση και να έρθουν περισσότερες νίκες και να πιάσουμε ακόμη ψηλότερα στάνταρ στην απόδοσή μας.

Είναι σημαντικό αυτό το παιχνίδι για εμάς, για την αντεπίθεση που θέλουμε να κάνουμε μετά από κάποια αρνητικά πρωταθλήματα που μας πήγαν πίσω. Δεν ήταν τα αναμενόμενα και για τα οποία δεν είμαστε χαρούμενοι. Έχουμε δουλέψει αρκετά το τελευταίο διαστήματα. Οι διακοπές είναι επικίνδυνες.

Μπορεί να χαλαρώσει ο ποδοσφαιριστής, μπορεί να δημιουργηθούν διάφορες καταστάσεις σε ένα σύνολο, οπότε θα προσπαθήσουμε να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσουμε τη νίκη από το πρώτο λεπτό.

Η ομάδα δουλεύει καθημερινά. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στους αγώνες και την προπόνηση. Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, να γίνουμε πιο γρήγοροι και να έχουμε καλύτερες στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σιγά-σιγά αρχίζει η ομάδα να βρίσκει τα πατήματά της
».

Αργεντινή: Νίκη για Βελέζ και Χιμνάσια!! (videos)

Χάρη σε δύο γκολ του Λούκας Πράτο, η Βελέζ πέρασε με 2-0 από την έδρα της φορμαρισμένης Ντεφένσα Χουστίσια με 2-0.
Νωρίτερα, η Χιμνάσια Λα Πλάτα πήρε τρεις σημαντικούς βαθμούς για την τριετή κατάταξη των επόμενων σεζόν της πρώτης κατηγορίας της Αργεντινής με 3-0 επί της Κίλμες χάρη σε δύο γκολ του Πάμπλο Βεγκέτι και πέναλτι του Λούκας Λιχτ. Σημειώνουμε πως οι τέσσερις παραπάνω ομάδες δεν διεκδικούν πλέον τον τίτλο της Inicial, οπότε μαζεύουν βαθμούς αποκλειστικά για τις επόμενες σεζόν.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Χιμνάσια Λα Πλάτα – Κίλμες 3-0 (36’ Πάμπλο Βεγκέτι, 49’ Πάμπλο Βεγκέτι, 83’ πέν., Λούκας Λιχτ)
Ντεφένσα Χουστίσια – Βελέζ Σάρσφιλντ 0-2 (19’ Λούκας Πράτο, 83’ Λούκας Πράτο)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρασίνγκ Κλουμπ
17
35
Ρίβερ Πλέιτ
17
33
Λανούς
17
33
Ιντεπεντιέντε
17
30
Μπόκα Τζούνιορς
17
30
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
17
28
Ατλέτικο Ραφαέλα
17
25
Βελέζ Σάρσφιλντ
18
25
Νιούελς Ολντ Μπόις
17
24
Τίγκρε
17
23
Άρσεναλ Σαραντί
17
23
Χιμνάσια Λα Πλάτα
18
21
Γοδόι Κρουζ
17
21
Μπάνφιλντ
17
20
Σαν Λορένζο
17
20
Μπελγκράνο
17
19
Ντεφένσα Χουστίσια
18
19
Ροζάριο Σεντράλ
17
18
Ολίμπο
17
15
Κίλμες
18
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.







*Πηγή: onsports.gr*

Ήττα, αλλά καλή παρουσία Μήτογλου!!

Το Wake Forest έχασε με 72-65 από το Delaware State με τον Ντίνο Μήτογλου να έχει θετική παρουσία.

Ήττα, αλλά καλή παρουσία Μήτογλου
Την ήττα με 72-65 γνώρισε το Wake Forest από το Delaware State και το ρεκόρ του έπεσε στο 4-3. Για την ομάδα του Ντάνι Μάνινγκ είχε θετική παρουσία ο Ντίνος Μήτογλου.

Ο 18χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ ερχόμενος από τον πάγκο αγωνίστηκε για 20 λεπτά έχοντας 9 πόντους (7/12 βολές, 1/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 1 λάθος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι «ψήνεται» με Κατσούρανη!!

Αντίστροφα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετρούν ο Κώστας Κατσουράνης και ο Αλέξανδρος Τζόρβας, με τον διεθνή μέσο να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες επαφές με κάποιον σύλλογο.

Κάτι «ψήνεται» με Κατσούρανη
Έτοιμοι για τη μεγάλη επιστροφή στα πάτρια εδάφη είναι ο Κώστας Κατσουράνη και ο Αλέξανδρος Τζόρβας, οι οποίοι από το καλοκαίρι έβγαλαν το… ψωμί τους στο πρωτάθλημα της Ινδίας αγωνιζόμενοι με τις φανέλες της Πούνε Σίτι και της Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα.

Σε είκοσι ημέρες ολοκληρώνεται το ινδικό πρωτάθλημα και οι δύο διεθνείς θα επιστρέψουν ως ελεύθεροι στην Ελλάδα, με στόχο να συνεχίσουν την καριέρα τους σε κάποια από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, για τον Κατσουράνη ήδη έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από μία συγκεκριμένη ομάδα. Σε καμία περίπτωση αυτή δεν είναι η ΑΕΚ, η οποία είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του περασμένο καλοκαίρι και τελικά δεν υπήρξε εξέλιξη.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως πρόκειται για σοβαρή ομάδα και είναι μέσα στα πλαίσια που θέλει και ο διεθνής μέσος, αφού επιθυμεί να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας και να βοηθήσει και εκείνος με τη σειρά του για το… γαλανόλευκο comeback στα προκριματικά του Euro 2016.

Όσον αφορά τον Τζόρβα, δεν έχει ακουστεί κάτι για ενδιαφέρον κάποιας ομάδας μέχρι στιγμής.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους... τσουλάει!!

Παραδεχτείτε το, μας έλειψε! Επιτέλους μετά από τρεις εβδομάδες η «ένοχη» απόλαυση που λέγεται Σούπερ Λίγκα επιστρέφει. Δύο επαρχιακά ντέρμπι και Ατρόμητος-Ξάνθη σήμερα, αύριο «αιώνιοι» και ΠΑΟΚ.

Επιτέλους... τσουλάει!
Μετά από είκοσι ημέρες θα έχουμε ξανά αγώνες στην Σούπερ Λίγκα.

Η αγωνιστική δράση στην Ελλάδα είχε διακοπεί αρχικά λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, όμως στη συνέχεια ακολούθησε η απόφαση της ΕΠΟ να βάλει «λουκέτο» σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο Χριστόφορος Ζωγράφος.

Τελικά η Λίγκα συμφώνησε σε όσα ζήτησε η Ομοσπονδία, με τις δύο πλευρές να βρίσκουν τη λύση και τελικά μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες να έχουμε ξανά παιχνίδια.

Μετά από άλλη μία μετάθεση αγώνων, τα ματς στη Σούπερ Λίγκα επιστρέφουν από την 12η αγωνιστική. Στο σημερινό «μενού» έχουμε τρεις αγώνες.

Η τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα Καλλονή υποδέχεται τον Πλατανιά, ενώ ο Λεβαδειακός «καίγεται» για τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό και όλα Ατρόμητος-Skoda Ξάνθη.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Καλλονή-Πλατανιάς (15:00, Novasports 3)
Λεβαδειακός-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 1)
Ατρόμητος-Skoda Ξάνθη (19:30, Novasports 1)

Κυριακής 30 Νοεμβρίου

Κέρκυρα-Ολυμπιακός (15:00, Novasports 2)
Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης (17:15, Novasports 4)
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός (17:15, Novasports 4)
Πανιώνιος-Νίκη Βόλου (17:15, Novasports 7)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (17:15, Novasports 6)
Παναθηναϊκός-Βέροια (19:30, Novasports 1)

Η επόμενη (6η εξ αναβολής) αγωνιστική

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

Πανθρακικός-Πλατανιάς (15:00, Novasports 2)
Skoda Ξάνθη-Καλλονή (17:15, Novasports 6)
Πανιώνιος-Κέρκυρα (17:15, Novasports 4)
Ατρόμητος-Βέροια (17:15, Novasports 2)
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 3)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)

Κυριακής 4 Δεκεμβρίου

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης (17:15, Novasports 1)
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (17:15, Novasports 2)
ΟΦΗ-Εργοτέλης (19:30, Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο φορ και οι… υποψήφιοι!!

Προτεραιότητα δίνουν στην ΑΕΚ για την απόκτηση σέντερ φορ περιοχής. Αρέσει ο Ορλάντο Σα, εξετάζονται και οι Ντούτρα και Ντε Πάου. Ντακόλ αν δεν μπορέσει ο Μάνταλος με Παναχαϊκή.

Ο φορ και οι… υποψήφιοι
Ο Ορλάντο Σα.
Η απόκτηση ενός σέντερ φορ περιοχής, που θα έχει δυνατότητες να κάνει τη διαφορά και στη Super League, έχουν θέσει σαν προτεραιότητα στην ΑΕΚ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Και φαίνεται πως έχουν ήδη ξεχωρίσει κάποιοι στόχοι…

Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», ο Ορλάντο Σα έχει προταθεί και αρέσει στους «κιτρινόμαυρους». Πρόκειται για έναν 26χρονο Πορτογάλο φορ (με ύψος 1,88μ.), που αγωνίζεται στη Λέγκια Βαρσοβίας και μετρά φέτος 8 γκολ σε 15 ματς, ενώ μετρά και μία συμμετοχή με την εθνική του ομάδα, το 2009 σε ένα φιλικό με τη Φινλανδία. Πριν μετακομίσει στην Πολωνία έπαιξε σε Πόρτο, Φούλαμ και Μπράγκα, ενώ είχε περάσει και από την Κύπρο με την ΑΕΛ έχοντας 18 τέρματα σε 39 εμφανίσεις. «Εμπόδιο» αποτελεί το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2017 και η Λέγκια είχε δαπανήσει 500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.



Δεν είναι όμως ο μοναδικός παίκτης που εξετάζεται ο Ορλάντο Σα. Στην ΑΕΚ είδαν άλλους δύο παίκτες στον αγώνα της Λέγκια με τη Λόκερεν για το Europa League και αυτοί ανήκουν στη βελγική ομάδα. Πρόκειται για τον 26χρονο Βραζιλιάνο σέντερ φορ Ντούτρα (1,86μ.), που φέτος έχει 5 γκολ σε 15 εμφανίσεις, και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος…

inner

… αλλά και τον γεννημένο στο Κονγκό αλλά πολιτογραφημένο Βέλγο Νιλ Ντε Πάου, που είναι 22 ετών (1,80μ.), δεσμεύεται μέχρι το 2017 και φέτος έχει 5 γκολ σε 20 συμμετοχές αγωνιζόμενος κυρίως ως περιφερειακός φορ.

inner

Δεν αποκλείεται τους τρεις προαναφερθέντες να δει προσεχώς από κοντά ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, που θα παρακολουθήσει ποδοσφαιριστές και στην Ισπανία. Πέρα από σέντερ φορ, δεύτερη «ανάγκη» της ΑΕΚ είναι να πάρει έναν μέσο που θα είναι υψηλόσωμος και θα είναι κλασικό αμυντικό χαφ.

Την τελευταία στιγμή για Μάνταλο

Ο Πέτρος Μάνταλος συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα της Κυριακής με την Παναχαϊκή, αλλά η συμμετοχή του στην ενδεκάδα θα κριθεί την τελευταία στιγμή γιατί δεν είναι 100% έτοιμος. Αν δεν ξεκινήσει το ματς, τη θέση του θα πάρει ο Ντακόλ πίσω από τον Αραβίδη. Οι άλλες θέσεις μοιάζουν κλεισμένες: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας και Μπαρμπόσα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φωτιά» στη Νέα Σμύρνη!!

Το ντέρμπι από τα παλιά στη Νέα Σμύρνη μεταξύ Πανιωνίου και Άρη ξεχωρίζει στην όγδοη αγωνιστική της Α1. Δοκιμασίες στην επαρχία για τους «αιώνιους».

«Φωτιά» στη Νέα Σμύρνη
Η δράση συνεχίζεται στην Α1 με ένα άκρως ενδιαφέρον τριήμερο. Η αυλαία της όγδοης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα, με το παιχνίδι μεταξύ Πανιωνίου και Άρη να ξεχωρίζει. Οι «κυανέρυθροι» έκαναν σεφτέ την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχουν ακόμη δρόμο για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ξανθόπουλου. Στον αντίποδα, οι «κίτρινοι» είναι πάνοπλοι, αλλά προέρχονται από δύο σερί ήττες και θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση.

Ο ΠΑΟΚ στον απόηχο του σοκ της απώλειας του Κώστα Χαραλαμπίδη φιλοξενεί τον Πανελευσινιακό, που προέρχεται από ήττα-πισωγύρισμα από το Ρέθυμνο. Οι φιλοξενούμενοι ενισχύθηκαν με τον Έρικ αντί του Μάρεϊ, αλλά δεν προλαβαίνει να παίξει, ενώ εκτός είναι και ο τραυματίας Αβραμίδης. Το Ρέθυμνο, που έχει χάσει μόνο από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών που είναι πάνοπλος με την επιστροφή Μπατή και Σκορδίλη. Τα Τρίκαλα μετά από τέσσερις σερί ήττες φιλοξενούν τη Νέα Κηφισιά που προέρχεται από την πρώτη της απώλεια στο «σπίτι» της κόντρα στην ΑΕΚ.

Η τελευταία την Κυριακή φιλοξενεί, χωρίς τον τραυματία Νώντα Παπαντωνίου, τον Κολοσσό Ρόδου με στόχο την τρίτη διαδοχική νίκη, ενώ ο Ολυμπιακός χωρίς Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Κατσίβελη, πιθανώς και Λοτζέσκι ταξιδεύει στη Δράμα απέναντι στον ΚΑΟΔ. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον Κόροιβο να φιλοξενεί στο κατάμεστο κλειστό του τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής:

Σάββατο 29 Νοεμβρίου
17.00 Ρέθυμνο-Απόλλων Πατρών (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Τρίκαλα-Νέα Κηφισιά (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Πανιώνιος-Άρης (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

Κυριακή 30 Νοεμβρίου
13:00 ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου (OTE Sport 3)
17:00 ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός (Novasports 3)

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου
17:30 Κόροιβος-Παναθηναϊκός (Novasports 1)

Η επόμενη αγωνιστική (8η):

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου
17.00 Άρης-ΑΕΚ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Κολοσσός-Τρίκαλα (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Νέα Κηφισιά-Ρέθυμνο (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Πανελευσινιακός-ΚΑΟΔ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
18.30 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (Novasports 3)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
12.30 Ολυμπιακός-Κόροιβος (OTE Sport 3)*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται και ο Δάρλας!!

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι επαφές της διοίκησης του Άρη με διάφορους μεταγραφικούς στόχους για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ. Μέσα στην εβδομάδα πατάει Θεσσαλονίκη και ο Φίλιππος Δάρλας.

Έρχεται και ο Δάρλας
Την Τετάρτη αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο αδερφός και μάνατζερ του Σέρχιο Κόκε, Χοσέ, για να συζητήσει τις λεπτομέρειες της ενδεχόμενης επιστροφής του Ισπανού στον Άρη.

Μία ημέρα αργότερα αναμένεται να μεταβεί στη συμπρωτεύουσα ο Φίλιππος Δάρλας για να συναντηθεί και εκείνος με τη σειρά του με τους «κίτρινους».

Μάλιστα, η υπόθεση για τον Έλληνα αμυντικό φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο, καθώς έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και αν τα αποτελέσματα είναι καλά, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και θα υπάρχει και σχετική οψιόν ανανέωσης για άλλον χρόνο.

Το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Δάρλα έχει ανάψει και ο Πάουλο Κάμπος, αφού εκτιμά ότι ο έμπειρος άσος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στα μετόπισθεν των Θεσσαλονικέων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήραν φόρα οι Μπακς του Γιάννη!!

Οι Μπακς πέρασαν και από το Ντιτρόιτ, 104-88, με καλή παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Βαριά ήττα για τους Ρόκετς του Παπανικολάου. Εντυπωσιακοί Γκρίζλις και Μάβερικς.

Πήραν φόρα οι Μπακς του Γιάννη
Τις δέκα νίκες σε 17 αγώνες έφτασαν οι Μπακς που επιβλήθηκαν των Πίστονς στο Ντιτρόιτ με 104-88 και συνεχίζουν να μη θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ των διακριθέντων από την ομάδα του Τζέισον Κιντ έχοντας 7 πόντους (1/3 βολές, 3/7 δίποντα), 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 τάπες και 3 λάθη σε 26:46 ξεκινώντας στην αρχική πεντάδα.

Οι Ρόκετς με τον Ντουάιτ Χάουαρντ να φορά και πάλι κοστούμι έχασαν με 102-85 από τους Κλίπερς στο Χιούστον. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 23:11 είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 λάθη.

Οι Γκρίζλις συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και έφτασαν τις 14 νίκες σε 16 αγώνες περνώντας με 112-99 από το Πόρτλαντ με τον Μαρκ Γκασόλ να έχει 26 πόντους και τον Μάικ Κόνλεϊ να αγγίζει το τριπλ νταμπλ με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Ο Κώστας Κουφός είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 τάπες και 2 λάθη σε 14:13, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε. Οι Μπλέιζερς προέρχονταν από εννιά σερί νίκες, ενώ οι Ράπτορς που μετρούσαν έξι διαδοχικές έχασαν από τους Μάβερικς στο Τορόντο με 106-102. Ο Μόντα Έλις πέτυχε τους μισούς από τους 30 πόντους του στην τέταρτη περίοδο για το Ντάλας.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ επέστρεψε… με φόρα από τον τραυματισμό του και οδήγησε τη Θάντερ σε «περίπατο» επί των-άνευ Καρμέλο Άντονι-Νικς με 105-78 έχοντας 32 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Οκτώ σερί νίκες έφτασαν οι Ουόριορς μετά το 106-101 στη Σάρλοτ, ενώ οι Σπερς με τον Έτορε Μεσίνα ξανά στον πάγκο αντί του ασθενούς Γκρεγκ Πόποβιτς επικράτησαν 112-104 των Κινγκς, που έπαιξαν χωρίς τον ασθενή ΝτεΜάρκους Κάζινς.

Οι Μπουλς νίκησαν 109-102 τους Σέλτικς στη Βοστώνη με όπλο τον πλουραλισμό τους, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Χοκς με 100-91 κόντρα στους Πέλικανς.

Τέλος, οι Λέικερς γνώρισαν μια ακόμη ήττα, με 120-119 από τους Τίμπεργουλβς με τον Κόμπι Μπράιαντ να αστοχεί στην τελευταία επίθεση.

Αναλυτικά:

Μπόστον Σέλτικς-Σικάγο Μπουλς 102-109 Σάλιντζερ 23 (10 ριμπ.), Μπράντλεϊ 18, Μπας 16, Τέρνερ 13, Γκριν 10-Μπάτλερ 22, Ρόουζ 21, Γκασόλ 15 (15 ριμπ.), Νοά 15 (14 ριμπ., 6 τάπες), Μπρουκς 15, Μίροτιτς 13.

Σάρλοτ Χόρνετς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 101-106 Ρόμπερτς 20, Τζέφερσον 18, Ζέλερ 15 (14 ριμπ.), Γουόκερ 13 (13 ασίστ), Στίβενσον 11-Σπέιτς 27, Κάρι 26, Τόμπσον 17, Γκριν 9 (10 ριμπ.), Μπαρνς 9.

Ατλάντα Χοκς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 100-91 Τιγκ 26, Μίλσαπ 19, Μίλσαπ 13, Κόρβερ 11, Σρέντερ 11, Χόρφορντ 10 (10 ριμπ.)-Άντερσον 20, Χόλιντεϊ 20, Έβανς 18, Ντέιβις 14 (11 ριμπ.), Ασίκ 10 (11 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μιλγουόκι Μπακς 88-104 Ντράμοντ 26 (20 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 21, Σμιθ 13, Σίνγκλερ 11-Ιλιασόβα 22, Ντάντλεϊ 16, Μίντλετον 12, Μπέιλες 10.

Τορόντο Ράπτορς-Ντάλας Μάβερικς 102-106 Λάουρι 25, Τζόνσον 20, Ουίλιαμς 16, Βάσκες 14, Πάτερσον 10 (12 ριμπ.), Βαλαντσιούνας 8 (13 ριμπ.)-Έλις 30, Πάρσονς 16, Νοβίτσκι 15, Αμίνου 14, Τσάντλερ 11 (10 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 85-102 Χάρντεν 16, Κανάαν 13, Αρίζα 13, Μπλακ 11-Γκρίφιν 30 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 21, Ρέντικ 15, Πολ 10, Τζόρνταν 7 (13 ριμπ.).

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Νιου Γιορκ Νικς 105-78 Γουέστμπρουκ 32, Ιμπάκα 14, Λαμπ 13, Τζάκσον 10, Άνταμς 6 (13 ριμπ.)-Στούντεμαϊρ 20, Χάρνταγουεϊ 11, Ντάλεμπερτ 9.

Ιντιάνα Πέισερς-Ορλάντο Μάτζικ 98-83 Στάκεϊ 24, Γουέστ 18, Χιλ 11, Άλεν 10 (14 ριμπ.)-Βούτσεβιτς 16, Ολαντίπο 14, Χάρις 14, Γκόρντον 12.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Σακραμέντο Κινγκς 112-104 Πάρκερ 27, Λέοναρντ 19, Ντάνκαν 18, Γκριν 11-Γκέι 23, Χόλινς 15, Κόλισον 15, ΜάκΛεμορ 14, Λάντρι 12 (10 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Φίνιξ Σανς 122-97 Αφλάλο 22, Μοζγκόφ 13, Λόσον 11 (10 ασίστ), Τσάντλερ 11, Φαρίντ 11, Γκαλινάρι 11, Χίκσον 10 (11 ριμπ.)-Μπλέντσο 16, Γκριν 12, Τάκερ 11, Γουόρεν 11, Γκούντγουιν 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μέμφις Γκρίζλις 99-112
Μάθιους 26, Λίλαρντ 20, Κέιμαν 16 (11 ριμπ.), Όλντριτζ 19 (10 ριμπ.)-Γκασόλ 26, Κόνλεϊ 21 (10 ριμπ.), Ράντολφ 14 (13 ριμπ.), Λι 13, Άλεν 11, Ποντέξτερ 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 119-120
Μπράιαντ 26, Τζόνσον 19, Λιν 18 (11 ασίστ), Γιανγκ 16, Μπούζερ 15, Ντέιβις 6 (10 ριμπ.)-ΛαΒιν 28, Ουίλιαμς 25 (11 ασίστ), Γιανγκ 22, Μπρούερ 13, Μπένετ 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοιτάει ξανά Μπόρχες!!

Στο προσκήνιο επανέρχεται η περίπτωση του Κέλσο Μπόρχες για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Κοσταρικανού μέσου το περασμένο καλοκαίρι. Στο «στόχαστρο» και ένας ακραίος.

Κοιτάει ξανά Μπόρχες
«Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ θα έχουν μία συνέχεια…», είναι το μήνυμα της διοίκησης του συλλόγου για τις κινήσεις που θα γίνουν μέσα στον Γενάρη.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην υπόθεση του Κέλσο Μπόρχες, τον οποίο φαίνεται να παρακολουθεί εκ νέου ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Ο Κοσταρικανός χαφ της ΑΪΚ Στοκχόλμης ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο των Θεσσαλονικέων το περασμένο καλοκαίρι και υπήρξε «ζεστό» ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει και τελικά ο διεθνής άσος έμεινε στον σουηδικό σύλλογο.

Το συμβόλαιο του 26χρονου μέσου λήγει τον χειμώνα του 2015 και οι «ασπρόμαυροι» θα καταβάλουν ξανά προσπάθεια να τον αγοράσουν, αλλά θα χρειαστεί να πείσουν την ΑΪΚ και τον παίκτη να δεχθούν την πρότασή τους

Παράλληλα, στον ΠΑΟΚ εξετάζουν διάφορες λύσεις για τα άκρα της επίθεσης (κυρίως για τα αριστερά). Όπως γράφει η SportDay, μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται προχωράει και πρόκειται για άλλον έναν παίκτη που πρέπει να αποκτηθεί με μεταγραφή από την ομάδα του. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» Δώνη και Καρέλη!!

Έτοιμος να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του είναι ο Χρήστος Δώνης, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται παράλληλα σε συζητήσεις και με την πλευρά του Νίκου Καρέλη.

«Δένει» Δώνη και ΚαρέληΤις επαφές με τους εκπροσώπους αρκετών ποδοσφαιριστών που ανήκουν αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό, ώστε να προχωρήσουν οι επεκτάσεις ή οι ανανεώσεις των συμβολαίων τους, βρίσκεται ο Λεωνίδας Βόκολος.

Ήδη οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει με τον Νάνο και τον Τριανταφυλλόπουλο και σε λίγο καιρό θα υπάρξουν οι επόμενες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, είναι σε πολύ καλό δρόμο τα θέματα του Χρήστου Δώνη και του Νίκου Καρέλη.

Ο πρώτος αναμένεται να υπογράψει σύντομα την τριετή ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Όσον αφορά τον δεύτερο, αν και ο διεθνής επιθετικός παρουσιάστηκε επιφυλλακτικός για να απαντήσει στην πρόταση που δέχθηκε, φαίνεται πως οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για συμβόλαιο μέχρι το 2018.

Παράλληλα, ο Βόκολος είναι σε συζητήσεις και για το θέμα του Γκόρντον Σίλντενφελντ, αλλά δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, αφού το συμβόλαιό του είναι 800.000 ευρώ ετησίως (και ο Παναθηναϊκός με την Ντιναμό Μόσχας μοιράζονται 50/50 αυτό το ποσό).

Επίσης, προτεραιότητα αποτελεί και το θέμα του Μπεργκ αλλά και η αναπροσαρμογή των συμβολαίων του Ατζαγκούν, του Κλωναρίδη και κάποιων ακόμα ποδοσφαιριστών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σίγουρος ο Πουλίδο!!


Σίγουρος ότι θα αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού παρουσιάζεται ο Άλαν Πουλίδο, ο οποίος θα επιστρέψει στην Ιταλία για να συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα. Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση.

Σίγουρος ο Πουλίδο
«Φωτιά» έβαλε ο Αλαν Πουλίδο χθες το πρωί με μία ανάρτησή του στο Instagram από το αεροδρόμιο, καθώς αναχωρούσε από το Μεξικό.

Όλα έδειχναν ότι ο διεθνής επιθετικός βρήκε λύση στο θέμα του, αλλά τα Μέσα στην πατρίδα του και στον Ολυμπιακό δεν γνώριζαν κάτι για την υπόθεση.

Όπως γράφει η SportDay, ο 23χρονος φορ έφυγε από το Μεξικό, όπου βρέθηκε για τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας και αναμενόταν χθες βράδυ στην Ιταλία, όπου κάνει ατομικές προπονήσεις με πρόγραμμα που έχει δοθεί από τους Πειραιώτες για να διατηρείται σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Προφανώς ο Πουλίδο έλαβε κάποια διαβεβαίωση από τους δικηγόρους του πως το θέμα είναι σε καλό δρόμο ή… συμβαίνει κάτι άλλο.

Εκείνο που προέκυπτε το προηγούμενο διάστημα ήταν πως ακόμα και αν η απόφαση από τα δικαστήρια στη χώρα του είναι υπέρ της Τίγκρες, εκείνος θα προσφύγει αμέσως στο CAS και θα δικαιωθεί. Ίσως με το μήνυμά του στο Instagram ήθελε να αποχαιρετήσει με τον δικό του τρόπο τους συμπατριώτες του. Από τη στιγμή που δικαιωθεί από το CAS ο Μεξικανός, τότε θα έρθει στην Ελλάδα και θα ξεκινήσει προπονήσεις με τους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους έχει υπογράψει ένα αρκετά καλό συμβόλαιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγέραστος… Γηραιός!!

Ο Ηρακλής συμπληρώνει σήμερα 106 χρόνια ζωής και τρεις θρύλοι της ομάδας, οι Λάκης Παπαϊωάννου, Μάκης Σεντελίδης και Λευτέρης Κακιούσης, μίλησαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αγέραστος… Γηραιός
Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, ο Ηρακλής, γιορτάζει σήμερα τα 106 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο «Γηραιός» μπορεί να μη μετρά τους… αναρίθμητους τίτλους, ωστόσο παραμένει στη συνείδηση ένας σύλλογος που πρόσφερε όμορφες στιγμές στους Έλληνες φιλάθλους. Τρεις θρύλοι της ομάδας, οι Λάκης Παπαϊωάννου, Μάκης Σεντελίδης και Λευτέρης Κακιούσης, μίλησαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Magic Bus» για το ένδοξο παρελθόν, το… δύσκολο παρόν, αλλά και το ελπιδοφόρο μέλλον του συλλόγου.

inner

Ο Λάκης Παπαϊωάννου, από τις μεγαλύτερες δόξες του συλλόγου, μίλησε για:

-τον Ηρακλή της δεκαετίας του ’80: «Είναι αλήθεια πως παίζαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο στη δική μου εποχή. Ο καλύτερος τίτλος που έχει πάρει εκείνη η ομάδα είναι η θύμηση όλου του κόσμου και το γεγονός ότι περίμενε να δει τους αγώνες του Ηρακλή. Χωρίς να θέλω να γίνω γραφικός, επειδή ζούμε στην ίδια χώρα όπως έπεσε ο Ηρακλής, η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Τότε δεν είχαμε ανάλυση των φάσεων. Βλέπω διαιτητές που τώρα είναι στα πάνελ. Θα ήταν καλό να βάζουμε και εκείνες τις διαιτησίες για να ξέρει ο κόσμος ποιους ακούει. Όποιος με συναντά μου λέει για εκείνη την ομάδα. Επειδή αγαπούσαμε το ποδόσφαιρο, ευχαριστιόμασταν και την προπόνηση. Κάναμε μαγικά πράγματα, γουστάραμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Σε κάθε προπόνηση είχαμε 1000 1500 άτομα στο βοηθητικό του Καυτανζογλείου».

-το πώς αντιμετώπιζαν τον Ηρακλή οι αντίπαλοι οπαδοί ή παράγοντες: «Υπάρχουν τρία περιστατικά: Είχαμε χάσει με 1-0 από τον Ολυμπιακό, παίζοντας μονότερμα τους αντίπαλους μας και ο κόσμος του φώναζε για 20 λεπτά πριν από τη λήξη πως έληξε το παιχνίδι. Παίζαμε με την καλή ομάδα του ΟΦΗ και κερδίσαμε 4-0 μέσα στο Γεντί κουλέ και ο κόσμος μας χειροκροτούσε για ένα τέταρτο πριν τη λήξη. Και στον Εθνικό είχαν τυπώσει κάποια εισιτήρια, αλλά εξαντλήθηκαν και τελικά κάποιοι μπήκαν τσάμπα. Όταν χάναμε, είχαμε την αγάπη του κόσμου, το χειροκρότημα. Κατεβαίναμε για να κερδίσουμε. Κάθε κατεβασιά ήταν και ευκαιρία για γκολ».

-τον Ηρακλή εκείνης της εποχής σε σχέση με το σήμερα: «Ο γιος ενός παλιού ποδοσφαιριστή είδε ένα DVD μου που είδε μία φάση μου, μου είπε ότι το έχουν βάλει στο γρήγορο. Μακάρι να ήμουν 30 ετών και ας χρωστούσα 1 εκατ. ευρώ! Όσον αφορά τον Βασίλη, ο Χατζηπαναγής είναι διαχρονικός. Όλοι λένε καλά πράγματα, αλλά κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα εκείνη την εποχή. Δεν είχαμε το ίδιο υλικό, τα ίδια συμβόλαια και τις φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούν σήμερα οι παίκτες».

-την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν: «Επειδή τρέχαμε με όλα τα παιδιά, τον Σάββα, τον Βασίλη, τον Καραΐσκο, ο Ηρακλής έπεσε για να σωθεί αποκλειστικά ο Αστέρας Τρίπολης. Πάρα πολλοί που διεκπεραίωσαν αυτή την κατάσταση τους ξέρει ο κόσμος. Έριξαν τον Ηρακλή για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν ιστορικό σύλλογο. Δεν στέκομαι στο γεγονός ότι τώρα ο Ηρακλής είναι πρώτος, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πρέπει, παράλληλα, να οργανωθεί για την επόμενη σεζόν αυτή τη στιγμή για να είναι έτοιμος στη Σούπερ Λίγκα. Θέλουμε ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα. Δεν παρακολουθώ τη Football League και τη Σούπερ Λίγκα. Ας περάσει αυτή η χρονιά και ας μην ξαναγυρίσουν πίσω αυτά τα χρόνια. ».

-τη δική του δουλειά αυτή τη στιγμή: «Είμαι στη Σόφια και παρακολουθώ κάποια παιχνίδια 13χρονων παιδιών για λογαριασμό της Άρσεναλ. Μπορείτε να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι από τέτοιου είδους καταστάσεις».

inner

Ο Μάκης Σεντελίδης, δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία του Ηρακλή, φορώντας τη φανέλα του από το 1966 μέχρι το 1978 και κατακτώντας μαζί του το Κύπελλο, μίλησε για:

-την καριέρα του: «Με φώναζαν ‘τανάλια’. Ήταν κάτι που μου κόλλησε ένας συμπαίκτης μου επειδή ήμουν καλός στο man to man. Όμως έπαιζα πάντα καθαρά και στην καριέρα μου πήρα μόνο μια κόκκινη κάρτα, κι αυτή άδικα. Μέχρι τα 17 ήμουν φίλαθλος του ΠΑΟΚ και δίπλα στο εικόνισμα της Παναγιάς είχα φωτογραφία του Κούδα. Ένα χρόνο μετά τον μάρκαρα ως παίκτης του Ηρακλή».

-την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό το 1976: «Πάντα όταν παίζεις, ελπίζεις. Ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς που έχουν γίνει. Ο Σάνον όρισε τους παίκτες που θα εκτελούσαν πέναλτι και ήμουν ο πρώτος που ευστόχησε. Είχαμε πολύ καλούς παίκτες και με εμπειρία, όπως τον Βασίλη Χατζηπαναγή. Στην προπόνηση προσπαθούσα να τον μαρκάρω. Ήταν ένας παίκτης με φαντασία και υψηλό επίπεδο τεχνικής».

-τον σημερινό Ηρακλή: «Τα προβλήματα δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη, ειδικά τα οικονομικά. Υπάρχουν χρέη και είναι υποχρεωμένος ο Παπαθανασάκης να πληρώνει. Είναι ένας άνθρωπος που δείχνει ότι αγαπά την ομάδα με πράξεις. Αν η ομάδα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Ο Ηρακλής είναι πραγματικά ομάδα και υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για να επιστρέψει μετά από τον εφιάλτη του υποβιβασμού».

inner

Το τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή έχει προσθέσει σημαντικές σελίδες στο βιβλίο ιστορίας του συλλόγου. Ο Λευτέρης Κακιούσης υπηρέτησε την ομάδα σαν παίκτης (1987-1997) όντας πρώτος σε συμμετοχές, πρώτος σε ασίστ, τρίτος σκόρερ και πέμπτος στα ριμπάουντ στην ιστορία του «Γηραιού», αλλά και σαν προπονητής (2004-2005 και 2009-2010). Ο παλαίμαχος γκαρντ και νυν προπονητής μίλησε για:

-την αγωνιστική του ιστορία στον Ηρακλή: «Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Όλη αυτή η διαδρομή στην ομάδα και γενικότερα στο μπάσκετ. Ο Ηρακλής για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ψυχής και της καρδιάς μου. Δυστυχώς για διάφορους λόγους βρίσκεται στη θέση που είναι τώρα με τα γνωστά προβλήματα. Αλλά το όνομα του συλλόγου και η αγάπη του κόσμου του δίνουν τη δύναμη να συνεχίσει για να επανέλθει στο προσκήνιο».

-το αν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί τα προβλήματα: «Σαφώς πιστεύω πως ο Ηρακλής θα μπορούσε εύκολα να μην είναι στη θέση που είναι τώρα. Κάποιοι όμως το επιδίωξαν. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν άλλο, αλλά τους ανθρώπους που είναι ήδη μέσα στην ομάδα. Τα «κάστρα» πέφτουν από μέσα. Ο Ηρακλής νικούσε τους εκτός αντιπάλους, αλλά δε μπόρεσε να νικήσει τους από… μέσα».

-την καλύτερη στιγμή του με την ομάδα: «Είχα πολύ καλές και άσχημες στιγμές. Έτσι είναι η ζωή. Μια από τις καλύτερες ήταν όταν παίζαμε αντίπαλοι με τον ΠΑΟΚ στη Νεάπολη. Χάναμε με επτά πόντους και έμεναν 20 δευτερόλεπτα, αλλά νικήσαμε με τρίποντο από τη γωνία και πήραμε το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα».

-το αν είναι αισιόδοξος πως μπορεί να επανέλθει η ομάδα: «Σαν όνομα έχει θεμέλια ο Ηρακλής. Ευελπιστώ πως πάνω σε αυτά, θα «χτίσει» μία νέα αρχή».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κουν Αγκουέρο: Το αδικημένο είδωλο...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος με αφορμή ένα ακόμη μεγάλο ρεκόρ, αναρωτιέται αν τα αντίστοιχα επιτεύγματα ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή της εποχής μας, αναδεικνύονται όσο αυτά των Μέσι και Κριστιάνο;
Δεν είναι μία απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Οπως και να δεις την καριέρα του, σε όποιο χρονικό σημείο κι' αν την κοιτάξεις θα βρεις κάτι μοναδικό. Οταν όμως θα έρθει η ώρα να μιλήσεις για τους μεγάλους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής, αν θα αναφέρεις το όνομά του, θα έχεις σίγουρα αναφέρει νωρίτερα πολλά περισσότερα...

Κι' όμως είναι ο νεότερος σε ηλικία επαγγελματίας Αργεντινός ποδοσφαιριστής. Αυτός που έσπασε το ρεκόρ του Ντιέγκο Μαραντόνα αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της χώρας του σε ηλικία 15 ετών και 35 ημερών.

Πριν καν κλείσει τα 18 χρόνια του, πριν καν ενηλικιωθεί δηλαδή, η Ατλέτικο Μαδρίτης πλήρωσε 23 εκατ. ευρώ (ποσό ρεκόρ για ποδοσφαιριστή κάτω των 18 ετών) και τον ενέταξε στο ρόστερ της. Και σκεφτείτε ότι αυτό το ποσό δόθηκε το 2006 όταν ακόμη δεν είχε χαθεί η μπάλα με τα εκατομμύρια και πριν οι Αραβες εισβάλουν με τα μεγάλα πορτοφόλια τους στο ποδόσφαιρο. Και επίσης προσέξτε, τα χρήματα αυτά δεν τα έδωσε η Ρεάλ η ή Μπάρτσα, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης, ένα club που το πορτοφόλι του δεν ήταν ποτέ μεγάλο.

Αν το μετάνιωσε η Ατλέτικο που έδωσε 23 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ιντεπετιέντε; Προφανώς και όχι. Ηταν μία από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) απ' όλες τις απόψεις μεταγραφές στην Ιστορία του συλλόγου. Οχι μόνο πωλήθηκε μετά από 5 χρόνια για σχεδόν διπλάσια χρήματα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά σε αυτά τα 5 χρόνια πρόλαβε να κάνει στη Μαδρίτη θαύματα.

Σε 231 παιχνίδια με την φανέλα των “ροχιμπλάνκος” σημείωσε 101 γκολ και την οδήγησε σε κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων. Η μεταγραφή του το 2011 προκάλεσε θλίψη σε μία ολόκληρη πόλη, αλλά και ντελίριο σε μία άλλη.

Στο Μάντσεστερ, τουλάχιστον στο γαλάζιο κομμάτι της πόλης λατρεύεται σαν θεότητα. Και όχι άδικα. Τα 35 εκατ. λίρες που δαπάνησαν οι Αραβες για να τον δουν να φορά τη φανέλα της Σίτι αποσβέστηκαν από την πρώτη κιόλας σεζόν του.

Ηταν το τελευταίο λεπτό του τελευταίου ματς του πρωταθλήματος. Η Σίτι ήταν στο 2-2 με την ΚΠΡ εντός έδρας κι' ένα πρωτάθλημα που φαίνονταν δικό της πολύ πριν τελειώσει, έμοιαζε να της γλιστρά οριστικά και αμετάκλητα μέσα από τα χέρια.
Ωσπου ο άνθρωπός μας έκανε τα δικά του... Γκολ στην τελευταία φάση του πρωταθλήματος και η Σίτι πήρε το πρωτάθλημα κυριολεκτικά στο νήμα από την συμπολίτισσα της και μισητή εχθρό Γιουνάιτεντ. Εαν πρωτάθλημα που το έψαχνε 44 ολόκληρα χρόνια και της το χάρισε αυτός ο μικρόσωμος αλλά πολύ γεροδεμένος Αργεντινός επιθετικός με το παρατσούκλι ενός καρτούν...
Ο “Κουν”, ή κατά κόσμο Σέρχιο Αγκουέρο.

Ο Κουν την Κυριακή στο Σαουθάμπτον θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Σίτι σε αγώνες πρωταθλήματος και θα σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ. Με τα 64 γκολ που έχει πετύχει στα πρώτα 99 ματς είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ της Σίτι στο πρωτάθλημα, αλλά θα γίνει και ο τρίτος κατοστάρης παίκτης στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που έχει τόσα γκολ. Μόνο ο τεράστιος Αλαν Σίρερ που στα πρώτα 100 ματς του πέτυχε 79 γκολ και ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι που στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών είχε πετύχει 68 γκολ τον ξεπερνούν. Ολοι οι υπόλοιποι έπονται, όπως ο Ανρί, ο Κόουλ, ο Σουάρες, ο Φαν Πέρσι, ο Ρούνεϊ και τόσοι άλλοι...

Συνολικά με την φανέλα της Σίτι ο Αγκουέρο έχει παίξει 139 ματς και έχει πετύχει 92 γκολ, ενώ σκοράρει περίπου ένα γκολ κάθε 100 λεπτά συμμετοχής! Ασύλληπτο νούμερο, εφάμιλλο του ρυθμού με τον οποίο σκοράρει ο Μέσι, ο Κριστιάνο και ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς. Αλλωστε για διάστημα άνω του ενός χρόνου την προπέρσινη σεζόν ο Κουν Αγκουέρο ήταν ο πρώτος παίκτης στον κόσμο σε συχνότητα σκοραρίσματος ανά λεπτό. Πιο πάνω και από τους τρεις που προανέφερα...

Ανεξάρτητα όμως από τις συγκρίσεις, οι οποίες προφανώς στο τέλος της ημέρας δεν μπορούν να κατατάξουν τον Αγκουέρο στην ίδια κατηγορία με τον Μέσι και τον Κριστιάνο, ο Κουν έχει πάρει ότι του αξίζει σε δημοφιλία με βάση την καριέρα του; Μάλλον όχι. Ακόμη και στην Αγγλία ο ντόρος που έγινε πέρυσι με τον Σουάρες ή πρόπερσι με τον Μπέιλ ή πριν με τον Φάμπρεγκας δεν έχει γίνει ποτέ με τον Αγκουέρο. Δεν έχει αναδειχθεί ποτέ του έστω παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία...

Κοιτάς τις ατομικές διακρίσεις, τα ατομικά βραβεία και πέρα από κάτι αστεία του τύπου Tuttosport Golden Boy και Don Balon Award ο Κουν Αγκουέρο έχει πάρει ένα και μοναδικό σοβαρό ατομικό βραβείο. Αυτό του καλύτερου νέου παίκτη της FIFA για το 2007!

Το παρήγορο για τον ίδιο είναι ότι είναι ακόμη μικρός, πολύ μικρός. Μόλις στα 26 του, ο Κουν Αγκουέρο έχοντας ήδη υπογράψει συμβόλαιο πριν μερικές εβδομάδες με την Σίτι ως το 2019 έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να έρθουν και οι ατομικές διακρίσεις. Κι' αν δεν έρθουν θα ξέρει πάντα ότι τουλάχιστον για τους φίλους της Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα είδωλο. Μάλλον θα ξέρει ότι είναι ΤΟ είδωλο.

Και όχι μόνο για τους φίλους της Σίτι, αλλά και γι αυτούς της Ιντεπετιέντε. Γιατί μπορεί να μην ξέρουμε τι άλλο θα δούμε από τον Αγκουέρο τα επόμενα χρόνια, αλλά σίγουρα ξέρουμε που θα τελειώσει την καριέρα του. Την ημέρα που η Σίτι πανηγύριζε χάρη στο δικό του γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρωταθλήματος τον πρώτο της τίτλο μετά από 44 χρόνια, ο Κουν Αγκουέρο ως κεντρικό πρόσωπο των πανηγυρισμών επέλεξε να κάνει κάτι πολύ σπουδαίο.
Ο Τζέκο πανηγύριζε με μία σημαία της Βοσνίας, ο Μπαλοτέλι με αυτήν της Ιταλίας, ο Κολάροφ με αυτήν της Σερβίας και ο Αγκουέρο με μία κόκκινη που οι Αγγλοι δυσκολεύονταν να καταλάβουν τι σημαία είναι...
“Είναι η σημαία της Ιντεπετιέντε, της ομάδας από την οποία ξεκίνησα την καριέρα μου και της ομάδας στην οποία σίγουρα θα την τελειώσω...”

(Η φωτογραφία είναι από ανάρτηση στο twitter ενός φίλου της Σίτι ο οποίος αποφάσισε να έχει για πάντα μαζί του την στιγμή που ο Κουν Αγκουέρο πανηγύρισε το γκολ που χάρισε στην Σίτι το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια... )
*Πηγή: gazzetta.gr*

Παναθηναϊκός, η ομάδα που κάνει πλεονέκτημα το μειονέκτημα!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έχει έναν μοναδικό τρόπο να απαντά στο ερώτημα «πώς θα τα καταφέρει χωρίς τον τάδε τραυματία;» και εξηγεί γιατί δικαιούται την 2η θέση στον όμιλο, με βάση την εικόνα μέχρι τώρα.
Πάει και η Μπάγερν, όπως... πήγαν και οι άλλοι και ο Παναθηναϊκός είναι στο Τοπ-16, πετυχαίνοντας τον πρώτο ευρωπαϊκό στόχο του για φέτος, χωρίς καν να ιδρώσει.
Το πιο εντυπωσιακό σ' όσα καταφέρνει η ομάδα του Ιβάνοβιτς δεν είναι βεβαιως η πρόκριση, αλλά η ικανότητά της να «εξαφανίζει» οποιοδήποτε πρόβλημα συναντά στο δρόμο της. Η φράση που λες πριν από το τζάμπολ «πώς θα παίξει χωρίς τον τάδε τραυματία;» παίρνει την ίδια απάντηση μετά από το τέλος του 40λεπτου ανεξάρτητα με το όνομα του απόντος.  Οποια κι αν είναι η απουσία - γιατί από απουσίες άλλο τίποτα - ο Παναθηναϊκός έχει έναν κοινό τρόπο να τις αντιμετωπίζει, επιβεβαιώνοντας την άποψη πολλών πως «οι ομάδες κάνουν τους παίκτες κι όχι οι παίκτες τις ομάδες».
Είτε απουσιάζει κοντός (π.χ. Νέλσον ή Σλότερ), είτε ημίψηλος (Φώτσης, Γκιστ), είτε ψηλός (Μπατίστα, Ράιτ) η αντιμετώπιση είναι ίδια και το αποτέλεσμα εξίσου εντυπωσιακό. Αμυνα από ατσάλι, πολυφωνία στην επίθεση, ταχύτητα σε κάθε κίνηση είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον φετινό Παναθηναϊκό και του επιτρέπουν να λύνει τα προβλήματα.
Εχοντας ως βάση αυτά, στη συνέχεια ψάχνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαφέρουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Για παράδειγμα, έλειπε ο Μπατίστα με την Μπάγερν, άρα ο Παναθηναϊκός έπρεπε να δώσει περισσότερη ταχύτητα στη θέση «5», να εκμεταλλευτεί τα αργά πόδια των Γερμανών σέντερ και να μεταφέρει τον Μαυροκεφαλίδη περισσότερο στο «4» και λιγότερο στη θέση του ψηλού.
Ετσι κι έγινε... Ο Λουκάς που επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έβαλε τα σουτ που του αναλογούσαν από τα τρία - τέσσερα μέτρα, ο Ράιτ με τον Γκιστ έδωσαν την ταχύτητα και τα αθλητικά προσόντα που ήταν απαραίτητα για να καλυφθεί η «τρύπα» του Μπατίστα κι έτσι ο Ιβάνοβιτς πήρε από τους ψηλούς αυτά που χρειαζόταν για να ξεχαστεί η απουσία του Ουρουγουανού.
Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως μπορεί να κατακτήσει την δεύτερη θέση κι εδώ που τα λέμε την αξίζει με βάση την εικόνα, την σταθερότητα και την βελτίωση που δείχνει μέχρι σήμερα. Λίγες ομάδες στην Ευρώπη θα μπορούσαν να καλύπτουν τόσα διαφορετικά κενά,  χωρίς η απόδοση να μοιάζει με καρδιογράφημα από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Το ερώτημα πλέον αφορά στον επόμενο στόχο... Το «χαμηλά η μπάλα» του ταιριάζει, άλλωστε του βγήκε απόλυτα μέχρι σήμερα και δεν έχει κανένα λόγο να αυξήσει την πίεση και την προσμονή του κόσμου.  Η πρόκριση στο Τοπ-16 του δίνει επιπλέον πίστωση χρόνου προκειμένου να βάλει σιγά - σιγά τον Νέλσον, να διορθώσει τις ατέλειες και να δώσει μερικά κρας τεστ στην πρώτη φάση για να αρχίσει να οριοθετεί το ταβάνι του.
Κακά τα ψέματα, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό, από την στιγμή μάλιστα που παίζει πάντα με απουσίες και χωρίς τον βασικό του πόιντ γκαρντ που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα, αν είναι υγιής.
Υ.Γ.: Οταν διακόπηκε το ματς του Αρη με τον ΠΑΟΚ είχα γράψει πως θα πρόκειται για αλλοίωση πρωταθλήματος, αν οι διαιτητές αποφάσιζαν - από 'δω και πέρα - με διαφορετικά κριτήρια σε αγώνες άλλων ομάδων και ειδικά στα ντέρμπι των «αιωνίων». Με την ίδια λογική, μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και με το δεδικασμένο που δημιουργείται, θέλω να δω πώς θα μπορέσουν τα αρμόδια όργανα να αποφασίσουν την κατακύρωση - κι όχι επανάληψη - ενός αγώνα που επίσης θα έχει διακοπέι για παρόμοιους λόγους...
Υ.Γ2: Για τις ύβρεις μικρής μερίδας οπαδών στη διάρκεια του ενός λεπτού σιγή, τα σχόλια είναι περιττά. Ούτε να ασχολείσαι δεν αξίζει...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο γίγαντας... ξυπνάει!!

Iνδία, ο... ποδοσφαιρικός γίγαντας που κοιμάται! Το ποδόσφαιρο προσπαθεί να κλέψει λίγο από τη δόξα του κρίκετ και ο κόσμος δείχνει να το αγκαλιάζει. 
Η Ινδία στον ποδοσφαιρικό χάρτη; Είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη και η μπάλα μπαίνει στη ζωή εκατομμυρίων κατοίκων! Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος έγινε πριν λίγες εβδομάδες όμως η ISL κατάφερε να μπει στην τετράδα με τις δημοφιλέστερες Λίγκες στον κόσμο. Το μυστικό της; Προσπάθησε να μιμηθεί την επιτυχία του IPL, της Ομοσπονδίας, Κρίκετ, η οποία προσέλκυσε βετεράνους παίκτες που έβαλαν τη σφραγίδα τους στο άθλημα. Το ίδιο έκανε λοιπόν και η ΙSL.
Λιούνμπεργκ, Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο, Νέστα είναι όλοι τους εκεί για να αποδείξουν πως τίποτα δεν τελειώνει αν δεν κρεμάσουν οριστικά τα παπούτσια τους. Πολλοί αμφισβήτησαν την ποιότητα των αγώνων, μιλούν για διαδοχικούς τραυματισμούς, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το νεοσύστατο πρωτάθλημα να βρεθεί στην... 4η θέση του πλανήτη.
Οι διοργανωτές τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού μετά από λίγες στροφές βλέπουν περισσότερο από 1 εκατομμύριο οπαδούς να έχουν επισκεφθεί τα γήπεδα της χώρας, με μέση προσέλευση αγώνων 24.357. Μόνο η Μπουντεσλίγκα, η Πρέμιερ Λιγκ και η Πριμέρα έχουν μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, με τους Ινδούς να τονίζουν πως ξεπέρασαν τους Ιταλούς.
Το ποδόσφαιρο προσπαθεί να κάνει δυναμικό μπάσιμο στη χώρα, η οποία ζει και αναπνέει για το κρίκετ. «Οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι τεράστιες, μπορεί να τα καταφέρει να εξαπλωθεί τάχιστα» τονίζουν εκπρόσωποι της Λίγκας. Ο Σεπ Μπλάτερ τόνισε πως η Ινδία είναι ένας γίγαντας που κοιμάται και η Παγκόσμια Ομοσπονδία ετοιμάζεται να τη βοηθήσει, ώστε να γίνει υπέρβαση. Αναλυτικά οι αριθμοί που δείχνουν τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα και τον μέσο όρο εισιτηρίων
1 Γερμανία 43,499
2 Αγγλία 36,670
3 Ισπανία 26,955
3 Ινδία 23,310
5 Ιταλία 20,953
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αλλάζει την επίθεση αλλά... λείπει από την άμυνα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον καταπληκτικό Μάρκους Μπεργκ αλλά και την... χάρτινη άμυνα που κοστίζει στον Παναθηναϊκό!

Από την μία έβλεπα αυτό τον Μπέργκ στην παγωμένη Μόσχα και δεν είχα μάτια να τον χορτάσω για αυτά, που έκανε στο γήπεδο ειδικά μέχρι το 60, που είχε δυνάμεις(αφού για πρώτη φορά έπαιξε τόση ώρα μετά τον τραυματισμό του) και από την άλλη είδα για άλλη μία φορά τα γκολ, που δέχθηκε η ομάδα , με ανάλογο τρόπο σε ένα ακόμα παιχνίδι και δεν το πίστευα…. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.
Ο Μπέργκ όταν μπαίνει στην ομάδα αλλάζει ένα επίπεδο την ποιότητά της και ανεβάζει και τους συμπαίκτες του στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι απίστευτος παίκτης, μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος και είναι ευλογία για τον Παναθηναϊκό, που τον έχει τον Σουηδό.
Με 10 γκολ παθητικό σε 5 παιχνίδια στην Ευρώπη στον όμιλο δεν μπορείς να πας πουθενά. Το πρόβλημα είναι φανερό και δεν μπορεί να …κρυφτεί με τίποτα. Υπάρχει έλλειμα ποιότητας στην άμυνα, απουσιάζει ένας …..Μπέργκ, για να καθαρίζει τις φάσεις και να διορθώνει τα λάθη , που γίνονται, όπως αυτό του Μέντες στο δεύτερο γκολ. Αλλά και στο πρώτο γκολ δεν επιτρέπεται ο Βενγκέρ να περνάει τρεις παίκτες, πριν σουτάρει ανεξάρτητα αν η μπάλα χτυπάει στον Τριανταφυλλόπουλο αλλάζει πορεία και πάει στα δίχτυα. Αν δει κανείς ΟΛΑ τα γκολ, που έχει δεχθεί φέτος ο Παναθηναϊκός είναι με τον ίδιο τρόπο.
Λάθη ατομικά, άρα έλλειψη ποιότητας. Και όταν θέλεις να πας καλά στην Ευρώπη πρώτα ξεκινάς από την άμυνά σου και μετά «χτίζεις» πάνω σε αυτή. Ο Παναθηναϊκός δεν το έχει κάνει αυτό και φυσιολογικά αποκλείστηκε. Μπορεί στην Ελλάδα να χρειάζεσαι να είσαι καλύτερος στην επίθεση, για να μπορείς να ανοίγεις τις κλειστές άμυνες, αλλά και στην Ελλάδα πληρώνεις την αμυντική αδράνεια. Μία ματιά να ρίξει κανείς στους χαμένους βαθμούς απ΄τον Λεβαδειακό, την Καλλονή, τον ΟΦΗ, θα καταλάβει τι εννοώ. Στην Ευρώπη , όπου το επίπεδο είναι καλύτερο η αμυντική δυσλειτουργία φαίνεται  περισσότερο.
Και πάντα , όταν ο Παναθηναϊκός έκανε καλές πορείες στην Ευρώπη(η τελευταία το 2010, που απέκλεισε την Ρόμα), βασιζόταν στην καλή του άμυνα. Όταν δέχεσαι δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι κατά μέσο όρο δεν μπορείς να προχωρήσεις και πάει τζάμπα όλη η προσπάθεια, που κάνεις και η πρόοδο, που έχεις παρουσιάσει στο επιθετικό κομμάτι.
Βεβαίως, για να είμαι ειλικρινής σε τέτοιο επίπεδο παίζει και κάποιο ρόλο η διαφορά ποιότητας. Ο Βενγκέρ το ένα από τα δύο αμυντικά χαφ της Ντιναμό Μόσχας-ενδεικτικά σας αναφέρω-ότι κόστισε , όσο είναι όλο το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού. Δηλαδή 6 εκ.ευρώ. Αλλά τα μπάτζετ δεν παίζουν …..μπάλα, ούτε για μένα αυτή είναι η βασική αιτία της ήττας και προχθές στην Μόσχα. Είπα, ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει την …χάρτινη άμυνά του και δεν το λέω εγώ μόνο, αλλά και οι αριθμοί. Αν δεν μάθει η ομάδα να κρατάει το μηδέν στην άμυνα θα πάθει ζημιές και στο ελληνικό πρωτάθλημα σε παιχνίδια, που δεν το περιμένει.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Γρήγορα; ΝΑΙ! Πρόχειρα ΟΧΙ!...!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν και την ελκυστική εικόνα που παρουσιάζουν οι πράσινοι, καταλήγοντας πως κανείς δεν μπορεί να τον αγνοήσει για τη Μαδρίτη! Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είναι -όπως γράψαμε και παλιότερα- ομάδα παντός καιρού. Έκανε restart, άλλαξε δέρμα, ψώνισε από χαμηλότερα ράφια. Και; Παρότι βρέθηκε σε ομολογουμένως δύσκολο όμιλο, πέτυχε τον στόχο του και τον πέτυχε γρήγορα και όμορφα.
Κόντρα στην Μπάγερν, σ' έναν αγώνα που είχε το "πρέπει" μπροστά, χωρίς την "κολόνα" (Μπατίστα) με τους παίκτες που έμπαιναν στο ροτέισον να μην είναι στο πνεύμα του αγώνα (Μποχωρίδης), ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που όφειλε (στον εαυτό του) και το έκανε με πειστικό τρόπο.
Μια ομάδα που παίζει τον πρώτο "τελικό" κι έχει συντελεστή στο πρώτο μισό μηδέν (0) λάθη και 12 ασίστ, δικαιούται να κερδίσει. Αντίθετα, μια ομάδα που θέλει να αλώσει το ΟΑΚΑ (εδώ που για την ώρα όλοι έχουν… γονατίσει), δεν μπορεί με 4/23 να ελπίζει σε τίποτα. Τίποτα δεν χάρισε ο Παναθηναϊκός και τίποτα δεν μπορούσαν να πάρουν οι Γερμανοί.
Ταμείο δεν θα γίνει απόψε, όμως όποια στιγμή κι αν γίνει το πρόσημο θα είναι θετικό. Η πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδας, η πρόκριση στο Top16 στην Ευρωλίγκα και η συνολικότερη εικόνα που δείχνουν οι "πράσινοι" αρκούν για να μιλήσουμε για υπερκάλυψη του βασικού πλάνου, παρότι ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και όλα θα κριθούν στο τέλος.
Θυμηθείτε, όμως, πόσα λέγαμε και γράφαμε στην κλήρωση, όταν ο όμιλος έμοιαζε… βουνό για την παρέα του Ιβάνοβιτς, που δεν έπειθε ότι θα έχει ανάλογη πορεία με αυτή των προηγούμενων χρόνων. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ότι πέρασε στους 16 (αυτό ήταν… αυτοσκοπός, ήταν ένας από τους δείκτες που έπρεπε να πιάσει), αλλά και η εικόνα, η οποία στα περισσότερα ματς -όχι στο συγκεκριμένο- είναι ελκυστική.
Ο Πέσιτς θέλησε να χαμηλώσει το τέμπο και ελλείψει του Μπατίστα, με άμυνα πάνω στον χειριστή, χωρίς να φείδονται φάουλ, σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Αυτό πιστώνεται στον προπονητή της Μπάγερν, αλλά ταυτόχρονα οι "πράσινοι" απέδειξαν ότι μπορούν και σε… κόντρα ρόλο. Έστω κι αν κάποιες φορές έπαιξαν ανορθόδοξο μπάσκετ, έστω κι αν κάποιες φορές οι επιθέσεις τους δεν έμοιαζαν βγαλμένες από τις σελίδες εγχειριδίων μπάσκετ. Το αποτέλεσμα μετράει κι ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, προσφέροντας στο δεύτερο μισό και θέαμα.
Έχοντας διανύσει αρκετό διάστημα, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να είναι ομάδα που ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα. Δεν έχει το ταλέντο ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα, ή η Ρεάλ, κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα, αλλά η σχέση δαπάνης και απόδοσης είναι για την ώρα εξαιρετική. Δεν θα τον υπολόγιζα ως μια από τις υποψήφιες για να πάνε στη Μαδρίτη, αλλά ποιος μπορεί να τον αγνοήσει;
Έτσι κι αλλιώς -ας μην παρασύρονται ούτε οι πιο θερμοί του υποστηρικτές- ο στόχος ήταν Top16 κι ο στόχος επιτεύχθηκε.
Υ.Γ.: Ανεξάρτητα από οπαδικές κόντρες, ο σεβασμός στον νεκρό είναι αυτονόητη υποχρέωση καθενός.
*Πηγή: sportdog.gr*

Περιμένει, ελπίζει, εύχεται...!!

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Superliga βρίσκεται ξανά από την Παρασκευή η Γκιμαράες, που νίκησε 2-1 τη Μορεϊρένσε εντός έδρας, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Περιμένει, ελπίζει, εύχεται...
Η Γκιμαράες νίκησε 2-1 στην έδρα της τη Μορεϊρένσε, στην αναμέτρηση που «άνοιξε» την «αυλαία» της 11ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, ήτοι στο +1 από την Μπενφίκα. Αυτό, έχοντας, βέβαια, ένα αγώνα περισσότερο από τους Λουζιτανούς και την Πόρτο που ακολουθεί και ελπίζει σε «στραβοπατήματα» «αετών» και «δράκων», ώστε να καταφέρει να βρίσκεται εκεί και μετά την ολοκλήρωση των εννιά αγώνων του προγράμματος.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στο -5 από τις προνομιούχες θέσεις και στο +5 από τις επικίνδυνες θέσεις, ελπίζοντας σε μια καλή πορεία στη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να νικήσουν πιο εύκολα, όμως αρκέστηκαν στα γκολ των Αντρέ στο 33’ με πέναλτι και Αλβεζ στο 82’, που «ανέτρεψαν» αυτό του Ελίζιο στο 3’.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


Παρασκευή 28/11

Γκιμαράες-Μορεϊρένσε 2-1

Σάββατο 29/11

Μπελενένσες-Αρούκα

Πεναφιέλ-Μπράγκα

Σπόρτινγκ-Σετούμπαλ

Κυριακή 30/11

Ζιλ Βιθέντε-Νασιονάλ

Μαρίτιμο-Μποαβίστα

Ακαντέμικα-Μπενφίκα

Πόρτο-Ρίο Αβε

Δευτέρα 1/12

Πάσος Φερέιρα-Εστορίλ *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Ισραήλ ο Νάναλι!

Στο πρωτάθλημα μπάσκετ του Ισραήλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζέιμς Νάναλι τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Πάει Ισραήλ ο Νάναλι
Ο Αμερικανός φόργουορντ, πρώην της Καβάλας, συμφώνησε με τη Μακάμπι Ασντόντ μέχρι τη λήξη της χρονιάς.

Ο πρώην NBAer αγωνίστηκε η σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Εστουντιάντες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σλότερ: «Έχουμε ακόμα τρία ματς να νικήσουμε»

Στην υπενθύμιση πως ο στόχος του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο η πρόκριση, αλλά και οι νίκες στα υπόλοιπα ματς στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας στάθηκε ο Ει Τζέι Σλότερ μετά τη νίκη επί της Μπάγερν.

Σλότερ: «Έχουμε ακόμα τρία ματς να νικήσουμε»
Ο Αμερικανός γκαρντ στάθηκε στο γεγονός πως χρειάζεται ατομική βελτίωση στα εκτός έδρας ματς και πως η πρόκριση απλά αποτελεί τον πρώτο στόχο. Ζήτησε συγκέντρωση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και περιμένει την επιστροφή των τραυματιών, ώστε να βελτιωθεί η ομάδα.

Αναλυτικά: «Σε αυτό το γήπεδο αισθάνομαι καλύτερα και πλέον το μόνο που μένει είναι να βελτιωθώ και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Απλά, τελείωσε ο πρώτος στόχος. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια που πρέπει να νικήσουμε.

Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τη Φενέρμπαχτσε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι. Όταν επιστρέψουν οι τραυματίες, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Γιάνκοβιτς: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40’»

Στη συγκέντρωση των παικτών του Παναθηναϊκού για 40’ απέδωσε την εύκολη τελικά επικράτηση επί της Μπάγερν ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Γιάνκοβιτς: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40’»
Ο διεθνής φόργουορντ των «πράσινων τόνισε πως είναι χαρούμενος για την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας και εστίασε στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Κόροιβο.

Αναλυτικά: «Ξέραμε ότι έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40’. Είμαστε χαρούμενοι για την πρόκρισή μας στο TOP 16, κάτι το οποίο ήταν ο βασικός μας στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν. Το επόμενο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι με τον Κόροιβο».

Στους «16» κι έχει μέλλον ο Παναθηναϊκός!!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα την Μπάγερν, πήρε την πρόκριση για το Τop 16 της Ευρωλίγκα κι έδειξε για ακόμη μία φορά πως ως ομάδα έχει μέλλον.

Στους «16» κι έχει μέλλον ο Παναθηναϊκός
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Οι «πράσινοι» στην 7η «στροφή» της α’ φάσης της Ευρωλίγκα ήταν… γυμνοί στο «ζωγραφιστό» λόγω της απουσίας του Εστεμπάν Μπατίστα. Η απουσία, όμως, του Μπατίστα δεν φάνηκε. Ο Παναθηναϊκός οδήγησε το ματς στον δικό του ρυθμό κι εκεί που ήθελε. Είχε καλές περιστροφές, διάβασε τα μις ματς που του παρουσιάστηκαν κι έψαξε και βρήκε εύκολα καλάθια.
Ολα αυτά τα έκανε σωστά και με συνέπεια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην απειληθεί από την Μπάγερν Μονάχου. Ο ΜακΚάλεμπ δεν γινόταν να νικήσει μόνος του τον Παναθηναϊκό, ο Σαβάνοβιτς – ο οποίος έχει καλή παράδοση απέναντι στο «τριφύλλι» – ήταν σε ρηχά νερά και οι «πράσινοι» έφτασαν εύκολα στη νίκη σταματώντας τον ρυθμό των αντιπάλων τους.
Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε να περάσει η μπάλα κοντά στο καλάθι του, καθώς γνώριζε πως εκεί θα υπήρχε πρόβλημα λόγω της απουσίας του Μπατίστα, ο οποίος αποτελεί την… σπονδυλική του στήλη σε άμυνα κι επίθεση. Ο Παναθηναϊκός επαιξε πολύ καλή άμυνα στον Μπράιαντ μην αφήνοντας να περάσει σε αυτόν η μπάλα, ενώ αποτέλεσμα του καλού διαβάσματος τού παιχνιδιού ήταν να έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.  Ο Σλότερ σταμάτησε στους 17 πόντους, ο Μαυροκεφαλίδης είχε 16 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Φώτσης (14π.), Γιάνκοβιτς (13π.) και Παππάς (10π.).
Ο Μαυροκεφαλίδης αποτέλεσε τον παίκτη «κλειδί» της αναμέτρησης. Ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ-σέντερ «άνοιξε» την άμυνα των Βαυαρών με το σουτ του από μέση απόσταση, ενώ έδωσε πόντους και κάτω από το καλάθι. Πολύ καλή για ακόμη μία φορά ήταν ο Σλότερ και ο Γιάνκοβιτς παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.
Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό από την άμυνά του, όταν η Μπάγερν Μονάχου ισοφάρισε σε 31-31 (18’) και κάπου εκεί τέλειωσε το ματς. Οι 44 πόντοι που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο είναι μία πολύ καλή… σούμα, καθώς έλειπε ο παίκτης (Μπατίστα) που θα του έδινε εύκολα καλάθια.
Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Top 16 δείχνει πως η φανέλα του παραμένει «βαριά», αλλά και πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Το καλοκαίρι κάποιοι έλεγαν πως κινδυνεύει να μείνει εκτός Top από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε άνετα και μην ξεχνάμε πως ακόμα έχει να «βάλει» δύο παίκτες στο σύνολό του. Ο Νέλσον παραμένει εκτός, ενώ και ο Ράιτ ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί πλήρως.

Πηγή: Superbasket.gr

Nίκη για Βαλένθια!

Η Βαλένθια επικράτησε με 78-71 απέναντι στην Γαλατασαράι και έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου που θα την οδηγήσει στο Top-16.

Nίκη για Βαλένθια
Στο κόλπο της πρόκρισης παρέμεινε η Βαλένθια με την επικράτηση με 78-71 απέναντι στην Γαλατασαράι. Μάλιστα κέρδισε με την ίδια ακριβώς διαφορά που είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα στην Τουρκία.

Η Βαλένθια μπήκε αποφασισμένη να πάρει το ματς και έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα που την έφερε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο με 27-17. Στη συνέχεια, οι άμυνες ήταν εκείνες που είχαν τον πρώτο λόγο για να λήξει το πρώτο μέρος με την Βαλένθια να έχει μια σταθερή διαφορά με 40-30. Από εκεί και μετά και το 3ο δεκάλεπτο κύλησε με τους Λεβαντίνους να έχουν το πάνω χέρι και την διαφορά να παγιώνεται κοντά στους 10 πόντους (57-46). Παρά την αντεπίθεση που εξαπέλυσε στο τέλος η Γαλατά (73-68 1:17 πριν το τέλος), η ισπανική ομάδα κράτησε τη νίκη και επικράτησε με επτά πόντους.

Κορυφαίοι για τους Ισπανούς οι Λόντσαρ με 15 πόντους και Χαρανγκόντι με 13, ενώ για τους ηττημένους είχε 19 ο Έρτσεγκ. Ο Ιαν Βουγιούκας έπαιξε 10.33 και είχε 2 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Tα δεκάλεπτα: 27-17, 40-30, 57-46, 78-71

Βαλένθια: Ρίμπας 9 (1), Νέντοβιτς 6 (2), Λίστσουκ, Λούκιτς 11 (2), Ντούμπλιεβιτς 10 (1), Βίβες 4, Μαρτίνεθ 8 (1), Λόντσαρ 15 (1), Αγκιλάρ 2, Χαρανγκόντι 13 (3)

Γαλατάσαραϊ: Έρτσεγκ 19 (5), Τζαβάι, Γκονλούμ 9, Βουγιούκας 2, Πότσιους, Αραντόρφι 20 (2), Αρόγιο 10 (1), Γκιουλέρ 5, Αρσλάν 6 (2) *Πηγή: sport-fm.gr*

Επίθεση αγνώστων σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο Μοναστηράκι!!

Για ομάδα ατόμων χωρίς διακριτικά κάνουν λόγο οι πληροφορίες.

Επίθεση αγνώστων σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο Μοναστηράκι
Επίθεση δεκάδων ατόμων δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού στην οδό Αβραμιώτου στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες της επίθεσης δεν έφεραν διακριτικά και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο «χτενίζουν» την περιοχή και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν προχωρήσει σε επτά προσαγωγές.

Από την επίθεση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Πηγή: Protothema.gr