Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Δεύτερο βήμα προς τα πίσω για τον Ολυμπιακό…!!

Οχι μόνο έπεσε στο καναβάτσο για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, αλλά το κτύπημα που δέχθηκε ήταν δυνατό.

Δεύτερο βήμα προς τα πίσω για τον Ολυμπιακό…
Ικανό να τον ταρακουνήσει εν όψει της συνέχειας, αφού αποδείχθηκε πως το καμπανάκι του κινδύνου δεν ακούστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ.

Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Φυσικά και δεν πρόκειται να πάθει κάτι ο Ολυμπιακός που έχασε στην Βιτόρια. Ούτε πρόκειται να του κοστίσει η βαριά ήττα στη βαθμολογία. Η εμφάνιση, όμως, ήταν τόσο άσχημη, που προκάλεσε ανησυχία. Κυρίως γιατί οι ερυθρόλευκοι δεν έπαιξαν καθόλου άμυνα για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά στην Ευρωλίγκα και δέχθηκαν πολλά εύκολα καλάθια, τα περισσότερα από την περιφέρεια.

«Ισως θα ήταν καλύτερα να χάσουμε», είχε πει ακριβώς πριν από μία εβδομάδα ο Δημήτρης Αγραβάνης και αποδείχθηκε ότι ο μικρός είπε μια μεγάλη αλήθεια. Ο Ολυμπιακός δεν ταρακουνήθηκε όσο έπρεπε από την κακή του αμυντική παρουσία κόντρα στη Βαλένθια και την επανέλαβε στην Βιτόρια. Ο καλύτερός του αμυντικός στην περιφέρεια, ο Μάντζαρης, έχασε τον Ερτέλ, ο Ντάρντεν ήταν πάντα μια φάση πίσω, οι ψηλοί έχασαν πολλές μάχες. Μέχρι και ο Μπέγκιτς έκανε ό,τι ήθελε μέσα στη ρακέτα και μετά από καιρό φάνηκε η απουσία ενός μεγάλου κορμιού μέσα στη ρακέτα.
Η άμυνα, λοιπόν, ήταν η αρχή του κακού, όμως δεν ήταν μόνο αυτό το αρνητικό κομμάτι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η αστοχία στα περιφερειακά σουτ ήταν απελπιστική, ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε έναν συμπαραστάτη στο παρκέ. Ο Μάντζαρης, ο Σλούκας, ο Λαφαγιέτ ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ταλαιπωρούσαν την μπάλα, δεν ήταν ούτε μόνο άστοχοι, αλλά δεν ήταν και συγκεντρωμένοι. Οι επιλογές ήταν σπάνια σωστές και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Λαμποράλ να κυριαρχήσει.
Εννοείται πως ούτε η καταστροφή ήρθε, ούτε κοστίζει αυτή η ήττα. Αλλωστε αν μια ομάδα είχε κίνητρο σε αυτό το ματς ήταν η Λαμποράλ, που έπρεπε να κερδίσει για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά και την πρόκριση και την πρωτιά, απλά δεν πρέπει να χάσει και την ταυτότητά του. Το ότι λείπουν παίκτες σαν τον Λοτζέσκι, τον Πρίντεζη, τον Παπαπέτρου, τον Κατσίβελη είναι σαφώς σοβαρή δικαιολογία και τα πολλά και μαζεμένα προβλήματα έχουν φέρει κόπωση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι άλλο. Η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ευρώπης, συνεπώς όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες, παρά είναι μεγάλη η διαφορά στο σκορ και παρά ήταν κακή η άμυνα και η συνολική εικόνα.
Ηταν λοιπόν ένα εξαιρετικό πάθημα και μαζί ένα μάθημα στη Βιτόρια. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο για τον Ολυμπιακό, που έκανε βήμα προς τα πίσω στα δύο τελευταία παιχνίδια και είναι υποχρεωμένος να ξαναβρεί άμεσα την ταυτότητά του εν όψει του Top 16. Γιατί εκεί έχουν σημασία τα αποτελέσματα, όχι τώρα.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: