Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Στους «16» κι έχει μέλλον ο Παναθηναϊκός!!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα την Μπάγερν, πήρε την πρόκριση για το Τop 16 της Ευρωλίγκα κι έδειξε για ακόμη μία φορά πως ως ομάδα έχει μέλλον.

Στους «16» κι έχει μέλλον ο Παναθηναϊκός
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Οι «πράσινοι» στην 7η «στροφή» της α’ φάσης της Ευρωλίγκα ήταν… γυμνοί στο «ζωγραφιστό» λόγω της απουσίας του Εστεμπάν Μπατίστα. Η απουσία, όμως, του Μπατίστα δεν φάνηκε. Ο Παναθηναϊκός οδήγησε το ματς στον δικό του ρυθμό κι εκεί που ήθελε. Είχε καλές περιστροφές, διάβασε τα μις ματς που του παρουσιάστηκαν κι έψαξε και βρήκε εύκολα καλάθια.
Ολα αυτά τα έκανε σωστά και με συνέπεια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην απειληθεί από την Μπάγερν Μονάχου. Ο ΜακΚάλεμπ δεν γινόταν να νικήσει μόνος του τον Παναθηναϊκό, ο Σαβάνοβιτς – ο οποίος έχει καλή παράδοση απέναντι στο «τριφύλλι» – ήταν σε ρηχά νερά και οι «πράσινοι» έφτασαν εύκολα στη νίκη σταματώντας τον ρυθμό των αντιπάλων τους.
Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε να περάσει η μπάλα κοντά στο καλάθι του, καθώς γνώριζε πως εκεί θα υπήρχε πρόβλημα λόγω της απουσίας του Μπατίστα, ο οποίος αποτελεί την… σπονδυλική του στήλη σε άμυνα κι επίθεση. Ο Παναθηναϊκός επαιξε πολύ καλή άμυνα στον Μπράιαντ μην αφήνοντας να περάσει σε αυτόν η μπάλα, ενώ αποτέλεσμα του καλού διαβάσματος τού παιχνιδιού ήταν να έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.  Ο Σλότερ σταμάτησε στους 17 πόντους, ο Μαυροκεφαλίδης είχε 16 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Φώτσης (14π.), Γιάνκοβιτς (13π.) και Παππάς (10π.).
Ο Μαυροκεφαλίδης αποτέλεσε τον παίκτη «κλειδί» της αναμέτρησης. Ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ-σέντερ «άνοιξε» την άμυνα των Βαυαρών με το σουτ του από μέση απόσταση, ενώ έδωσε πόντους και κάτω από το καλάθι. Πολύ καλή για ακόμη μία φορά ήταν ο Σλότερ και ο Γιάνκοβιτς παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.
Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό από την άμυνά του, όταν η Μπάγερν Μονάχου ισοφάρισε σε 31-31 (18’) και κάπου εκεί τέλειωσε το ματς. Οι 44 πόντοι που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο είναι μία πολύ καλή… σούμα, καθώς έλειπε ο παίκτης (Μπατίστα) που θα του έδινε εύκολα καλάθια.
Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Top 16 δείχνει πως η φανέλα του παραμένει «βαριά», αλλά και πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Το καλοκαίρι κάποιοι έλεγαν πως κινδυνεύει να μείνει εκτός Top από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε άνετα και μην ξεχνάμε πως ακόμα έχει να «βάλει» δύο παίκτες στο σύνολό του. Ο Νέλσον παραμένει εκτός, ενώ και ο Ράιτ ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί πλήρως.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: