Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Άρχισε… Γιουνάιτεντ να θυμίζει!!

Κάτι απ’ τον παλιό καλό εαυτό της θυμίζει η Μαν. Γιουνάιτεντ! Μετά το διπλό στο «Emirates», οι «κόκκινοι διάβολοι» καθάρισαν 3-0 τη Χαλ και παραμονεύουν πίσω απ’ τη Σίτι. Στο 85’ λυτρώθηκε η Λίβερπουλ

Άρχισε… Γιουνάιτεντ να θυμίζει!
Ήταν να μην πάρει φόρα!

Αγριεμένη ακόμα από το διπλό στο «Emirates», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε συνάντησε κανένα πρόβλημα με τη Χαλ και την καθάρισε με άνεση του… παρελθόντος (3-0) στο «Ολντ Τράφορντ».

Με τον Ρούνεϊ να διατηρείται ζεστός, τον Φαν Πέρσι να πετυχαίνει γκολάρα και τον Σμόλινγκ ν’ ανοίγει το δρόμο, οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν για πρώτη φορά φέτος τρεις σερί νίκες. Ελπίζοντας λοιπόν ότι ο τραυματισμός του Ντι Μαρία (λόγω του οποίου αντικαταστάθηκε στο 14’) δεν ήταν σοβαρός, πλησίασαν τη Σίτι σε απόσταση βολής και περιμένουν απώλειες από το ντέρμπι με τη Σαουθάμπτον.

Όση ευκολία όμως είχε η επικράτηση της Γιουνάιτεντ, άλλο τόσο… άγχος είχε εκείνη της Λίβερπουλ! Με τα βαρίδια των τριών συνεχόμενων ηττών στα πόδια και την επικίνδυνη ζώνη πιο κοντά από τις πρώτες θέσεις, οι «κόκκινοι» τα βρήκαν μπαστούνια (και) από τη Στόουκ. Αφού έχασαν ευκαιρίες λοιπόν (και καρδιοχτύπησαν σε δοκάρι του Κρκιτς), λυτρώθηκαν στο 85’ από τον Τζόνσον (1-0).

Αντίθετα από τη Λίβερπουλ, με άδεια χέρια έφυγε (μετά από καιρό) από το γήπεδο η Νιούκαστλ. Μετά από πέντε σερί νίκες (κι έναν αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι στο Λιγκ Καπ) η ομάδα του Πάρντιου σταμάτησε την πορεία… πρωταθλητισμού. Ή μάλλον τη σταμάτησε η Γουέστ Χαμ, που τη λύγισε 1-0 και την προσπέρασε μάλιστα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Εκεί όπου θα μπορούσε να έχει συγκάτοικο τη Σουόνσι, αν δεν εξέφραζε αντίθετη άποψη η Κρίσταλ Πάλας. Οι «κύκνοι» προηγήθηκαν με τον Μπονί, αλλά οι Λονδρέζοι βρήκαν απάντηση με πέναλτι του Γιεντινάκ και απέσπασαν πολύτιμο πόντο (1-1).

Αν ο βαθμός της Πάλας όμως ήταν πολύτιμος, αυτοί που πήρε η ΚΠΡ ήταν χρυσάφι! Σε ένα φοβερό ντέρμπι ουραγών όπου το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, ο Όστιν λύτρωσε την ομάδα του Ρέντναπ και της έδωσε τεράστια νίκη με 3-2. Της επέτρεψε, έτσι, να πάρει τεράστια βαθμολογική ανάσα και να εκμεταλλευτεί τη νέα απώλεια της Άστον Βίλα, που έχασε για μια ακόμα φορά την μπουκιά μέσα από το στόμα της, όταν ο Ιγκς έγραψε στο 87’ το 1-1 με την Μπέρνλι.


Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29/11 (17:00)

Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ 0-1
(60’ Γουέλμπεκ)

Μπέρνλι-Άστον Βίλα 1-1
(87’ πεν. Ινγκς - 38’ Κόουλ)

Λίβερπουλ-Στόουκ 1-0
(85’ Τζόνσον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Χαλ 3-0
(16’ Σμόλινγκ, 42’ Ρούνεϊ, 66’ Φαν Πέρσι)

ΚΠΡ-Λέστερ 3-2
(37’ αυτ. Μόργκαν, 45’ Φερ, 73’ Όστιν - 4’ Καμπιάσο, 66’ Σλαπ)

Σουόνσι-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(15’ Μπονί - 25’ πεν. Γιεντινάκ)

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ 1-0
(56’ Κρέσγουελ)

Σάντερλαντ-Τσέλσι (19.30)

Κυριακή, 30/11

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι (15.30)
Τότεναμ-Έβερτον (18.00)

Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Τρίτη, 2/12 (21:45)

Μπέρνλι-Νιούκαστλ
Λέστερ-Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ
Σουόνσι-ΚΠΡ
Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ

Τετάρτη, 3/12 (21:45)

Άρσεναλ-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Τότεναμ
Έβερτον-Χαλ
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: