Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Γρήγορα; ΝΑΙ! Πρόχειρα ΟΧΙ!...!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν και την ελκυστική εικόνα που παρουσιάζουν οι πράσινοι, καταλήγοντας πως κανείς δεν μπορεί να τον αγνοήσει για τη Μαδρίτη! Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είναι -όπως γράψαμε και παλιότερα- ομάδα παντός καιρού. Έκανε restart, άλλαξε δέρμα, ψώνισε από χαμηλότερα ράφια. Και; Παρότι βρέθηκε σε ομολογουμένως δύσκολο όμιλο, πέτυχε τον στόχο του και τον πέτυχε γρήγορα και όμορφα.
Κόντρα στην Μπάγερν, σ' έναν αγώνα που είχε το "πρέπει" μπροστά, χωρίς την "κολόνα" (Μπατίστα) με τους παίκτες που έμπαιναν στο ροτέισον να μην είναι στο πνεύμα του αγώνα (Μποχωρίδης), ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που όφειλε (στον εαυτό του) και το έκανε με πειστικό τρόπο.
Μια ομάδα που παίζει τον πρώτο "τελικό" κι έχει συντελεστή στο πρώτο μισό μηδέν (0) λάθη και 12 ασίστ, δικαιούται να κερδίσει. Αντίθετα, μια ομάδα που θέλει να αλώσει το ΟΑΚΑ (εδώ που για την ώρα όλοι έχουν… γονατίσει), δεν μπορεί με 4/23 να ελπίζει σε τίποτα. Τίποτα δεν χάρισε ο Παναθηναϊκός και τίποτα δεν μπορούσαν να πάρουν οι Γερμανοί.
Ταμείο δεν θα γίνει απόψε, όμως όποια στιγμή κι αν γίνει το πρόσημο θα είναι θετικό. Η πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδας, η πρόκριση στο Top16 στην Ευρωλίγκα και η συνολικότερη εικόνα που δείχνουν οι "πράσινοι" αρκούν για να μιλήσουμε για υπερκάλυψη του βασικού πλάνου, παρότι ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και όλα θα κριθούν στο τέλος.
Θυμηθείτε, όμως, πόσα λέγαμε και γράφαμε στην κλήρωση, όταν ο όμιλος έμοιαζε… βουνό για την παρέα του Ιβάνοβιτς, που δεν έπειθε ότι θα έχει ανάλογη πορεία με αυτή των προηγούμενων χρόνων. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ότι πέρασε στους 16 (αυτό ήταν… αυτοσκοπός, ήταν ένας από τους δείκτες που έπρεπε να πιάσει), αλλά και η εικόνα, η οποία στα περισσότερα ματς -όχι στο συγκεκριμένο- είναι ελκυστική.
Ο Πέσιτς θέλησε να χαμηλώσει το τέμπο και ελλείψει του Μπατίστα, με άμυνα πάνω στον χειριστή, χωρίς να φείδονται φάουλ, σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Αυτό πιστώνεται στον προπονητή της Μπάγερν, αλλά ταυτόχρονα οι "πράσινοι" απέδειξαν ότι μπορούν και σε… κόντρα ρόλο. Έστω κι αν κάποιες φορές έπαιξαν ανορθόδοξο μπάσκετ, έστω κι αν κάποιες φορές οι επιθέσεις τους δεν έμοιαζαν βγαλμένες από τις σελίδες εγχειριδίων μπάσκετ. Το αποτέλεσμα μετράει κι ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, προσφέροντας στο δεύτερο μισό και θέαμα.
Έχοντας διανύσει αρκετό διάστημα, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να είναι ομάδα που ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα. Δεν έχει το ταλέντο ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα, ή η Ρεάλ, κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα, αλλά η σχέση δαπάνης και απόδοσης είναι για την ώρα εξαιρετική. Δεν θα τον υπολόγιζα ως μια από τις υποψήφιες για να πάνε στη Μαδρίτη, αλλά ποιος μπορεί να τον αγνοήσει;
Έτσι κι αλλιώς -ας μην παρασύρονται ούτε οι πιο θερμοί του υποστηρικτές- ο στόχος ήταν Top16 κι ο στόχος επιτεύχθηκε.
Υ.Γ.: Ανεξάρτητα από οπαδικές κόντρες, ο σεβασμός στον νεκρό είναι αυτονόητη υποχρέωση καθενός.
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: