Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ψάχνουν για βαθμούς…!!

Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ της Λαμίας και του Παναθηναϊκού στο Χαλκιοπούλειο είναι από τους αγώνες που ξεχωρίζουν βαθμολογικά στην έκτη αγωνιστική της VolleyLeague.

Ψάχνουν για βαθμούς…
Η Λαμία αναζητά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος από τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα. Μεγάλη προσπάθεια κάνει ο Βραζιλιάνος Γκιμαράες, ώστε να ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη πριν από δύο εβδομάδες.

Ο προπονητής της Λαμίας, Γιάννης Μέλκας, τόνισε πως: «Μακάρι να είναι η τελευταία φορά που μου κάνετε αυτή την ερώτηση για το εάν θα πετύχουμε την πρώτη μας νίκη. Σίγουρα "πονάμε", ψάχνουμε απεγνωσμένα αυτή τη νίκη, σίγουρα έχουμε δικαιολογίες, αλλά καλούμαστε να παίξουμε ξανά με ένα αντίπαλο, ο οποίος είναι πάνω από εμάς και είναι εμπειρικά καλύτερος από εμάς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι στο γήπεδό μας δεν θα είμαστε αυτοί που μπορούμε να είμαστε, έστω και με αυτά τα προβλήματα που έχουμε, θα είμαστε αντάξιοι εδώ στο Χαλκιοπούλειο. Υπάρχουν κάποια προβλήματα, όπως με τον Γκιμαράες, έχει μπει πιο εντατικά τις τελευταίες μέρες. Ευελπιστούμε ότι θα είναι στον αγώνα, αλλά το πως θα είναι θα το δούμε το Σάββατο. Έχουμε πρόβλημα και με τον πασαδόρο, ο Κώστας Βλαχόπουλος είχε καλή παρουσία στο τελευταίο παιχνίδι και πιστεύω ανταποκρίνεται.

Από ‘κει και πέρα, πρέπει να δώσουμε το 110% για να μπορέσουμε να νικήσουμε ένα αντίπαλο, όπως ο Παναθηναϊκός, που δεν έχει σχέση με τις άλλες χρονιές. Ψαχνόμαστε για πασαδόρο στην ελληνική και ξένη αγορά, όμως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Έχουμε κάνει επαφές, είναι το θέμα της απόστασης, του οικονομικού και είναι κάτι που είναι λογικό».

Ο κεντρικός της Λαμίας, Αλέξανδρος Χήρας, δήλωσε: «Σίγουρα, ένα δύσκολο ματς ακόμα, το καλό είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας, παίζουμε καλύτερα εντός, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός. Εμείς ακόμα ψαχνόμαστε, αλλά ελπίζω σε ένα καλό παιχνίδι. Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε, η νίκη είναι ο στόχος μας, θα έρθει κάποια στιγμή σίγουρα, ο κόπος μας θα βγει».

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στην τρίτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, ώστε να κρατήσει την επαφή του με την πρώτη τετράδα και να «σπάσει» την αρνητική παράδοση που έχει δημιουργηθεί στο Χαλκιοπούλειο από το 2009. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Λουκάς, είπε πως: «Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η Λαμία, πάντα παίζει καλά στο γήπεδό της. Όμως, αν φανούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, όπως στα τελευταία παιχνίδια, μπορούμε να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς. Ζητάμε τη στήριξη και του κόσμου μας, που πάντα μας δίνει ώθηση».

Ο Πολωνός διαγώνιος Μίκαλ Καμίνσκι ανέφερε πως: «Η ομάδα μου είναι έτοιμη για το ματς κόντρα στη Λαμία και γενικότερα, όπως δείχνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι, θα καταφέρουμε να πάρουμε ακόμα τρεις βαθμούς».

Από τις 12 Δεκεμβρίου 2009 έχει να νικήσει ο Παναθηναϊκός τη Λαμία στη Χαλκιοπούλειο. Από τότε, η Λαμία έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες για το πρωτάθλημα. Σε 21 αναμετρήσεις που έχουν γίνει για το πρωτάθλημα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λαμίας, οι «πράσινοι» προηγούνται με 16-5 νίκες. Σε 10 αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην έδρα της Λαμίας, οι Ρουμελιώτες έχουν 4 νίκες και ο Παναθηναϊκός 6 νίκες.

Είναι εντυπωσιακό πως στα τρία τελευταία πρωταθλήματα, οι δύο ομάδες συναντιούνται την έκτη αγωνιστική.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: