Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τσιστιακόφ: «Κύκλωμα για να παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός»

Για μονοπώλιο του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε λόγο ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γκερμάν Τσιστιακόφ με δηλώσεις του σε ρωσική ιστοσελίδα.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη στον Δικέφαλο αναφέρθηκε, παράλληλα, σε συγκεκριμένες μεταγραφικές περιπτώσεις που για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν ενώ στάθηκε και στην τιμωρία του ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών από την βαθμολογία των πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκερμάν Τσιστιακόφ στη ρωσική ιστοσελίδα «sports.ru»:

«Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μονοπωλείται από τον Ολυμπιακό. Το άκουγα πριν πάω στον ΠΑΟΚ να δουλέψω και έλεγα ότι είναι δικαιολογίες. Στην πορεία όμως είδα ότι έχει στηθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα για να βγαίνει εγγυημένα ο Ολυμπιακός πρωταθλητής. Είναι αστείο αλλά συμβαίνει. Φέτος κέρδισε το 41ο πρωτάθλημά του. Κάτι δεν πάει καλά. Όλα αυτά τον βγάζουν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει ένα στάνταρ μεγάλο εισόδημα. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει πολλές θυγατρικές ομάδες, καλούς "φίλους" στους οποίους στέλνει δανεικούς παίκτες του, οι οποίοι δεν παίζουν ποτέ στον Ολυμπιακό και πηγαίνουν απλά από ομάδα σε ομάδα. Αυτοί οι παίκτες είναι καλοί, είναι παίκτες κλειδιά αλλά με τον Ολυμπιακό αντίπαλο δεν παίζουν για λόγους που δεν ξέρουμε. Μερικές φορές μάλιστα πετυχαίνουν και αυτογκόλ».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν υπάρχει μπάτζετ. Οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να ζουν με αυτό και να προσπαθούν να κερδίζουν. Ο ΠΑΟΚ πούλησε 14.000 εισιτήρια διαρκείας και σε ένα σημαντικό παιχνίδι μάζευε στο γήπεδο 30.000 οπαδούς. Παρόλα αυτά η κρητική ομάδα, ο Εργοτέλης που τερμάτισε 7η είχε 700-800 θεατές. Άλλη διαφορά είναι στα γήπεδα. Το κλίμα της Ελλάδας, ωστόσο, είναι καλύτερο. Μείον τους είναι οι υποδομές, το αδύναμο πρωτάθλημα και η αδιαφορία για ανάπτυξη. Σου δημιουργεί την αίσθηση ότι αυτό το πρωτάθλημα ζει σε ένα... βούρκο».

Για τα ελληνικά ΜΜΕ: «Υπάρχει επίσης και ένας άνευ προηγουμένου αριθμός Μέσων που γράφουν για ποδόσφαιρο και ειδικά για τον ΠΑΟΚ. Κάθε μέρα ανάγκαζα τον εαυτό μου να μην δίνω σημασία και να μην τα διαβάζω, γιατί έγραφαν ανοησίες και ψέμματα. Τα Μέσα ενδιαφέρονταν για τα πάντα. Από τη μεταγραφή μέχρι σε ποιο εστιατόριο δείπνησε σήμερα, χθες κάποιο στέλεχος της ομάδας».

Για τους μεταγραφικούς στόχους που είχε ο ΠΑΟΚ, οι οποίοι όμως για κάποιο λόγο δεν προχώρησαν: «Είχαμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε για την απόκτηση του Εντουάρντο της Σαχτάρ. Μπορούσαμε να πάρουμε τον Αμπουμπακάρ, που προκάλεσε αίσθηση φέτος με τη Λοριάν, ενώ βρεθήκαμε κοντά στον Μπερμπάτοφ. Δεν ήμασταν όμως αρκετά γρήγοροι για να πάρουμε αποφάσεις. Ο ιδιοκτήτης λάτρευε τον Ροναλντίνιο. Το προσπαθήσαμε, όμως το κόστος ήταν μεγάλο και η ομάδα δεν μπορούσε να το καλύψει. Απαιτούνταν ετήσιες απολαβές 6εκατ ευρώ, μπόνους υπογραφής 2εκατ ευρώ, συν δύο σπίτια για εκείνον και τον αδελφό του, αλλά και απεριόριστο αριθμό εισιτηρίων business class για τη Βραζιλία και την ευκαιρία να «πετάει» στη χώρα του ανά πάσα στιγμή».

Για όσα συνέβησαν στον Κύπελλο Ελλάδος και την αφαίρεση των τριών βαθμών στα πλέι οφ: «Το ματς έγινε νικήσαμε 1-0 τον Ολυμπιακό, φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά μετά τα όσα συνέβησαν σε αυτό το παιχνίδι μας αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τα πλέι οφ, τα οποία είναι εντελώς άσχετα με το Κύπελλο! Επομένως δεν ήμασταν σε θέση να υπερασπιστούμε τη 2η θέση που πήραμε στην κανονική διάρκεια της περιόδου, άρα μείναμε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η ομάδα στερείται τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να τα παρατήσει και θα παλέψει για την τιμωρία, πηγαίνοντας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

Γiα την επιχειρηματικότητα των διοικήσεων που καταφέρνουν να πουλήσουν σε καλή τιμή τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές τους: «Η μεταγραφή για παράδειγμα του Μήτρογλου στη Φούλαμ κόστισε 15 εκατ. ευρώ, παρόλο που ο ίδιος έμεινε εκτός πλάνων για πολλά παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και ο Μάγκατ έπαθε σοκ με το επίπεδο της ετοιμότητάς του. Στην Ελλάδα είναι πολύ πιο εύκολο να σκοράρει ο καθένας, όπως είπα νωρίτερα. Ας δούμε, λοιπόν, τι θα καταφέρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Πηγή: metrosport.gr

Αλλαγή στην αποστολή της Κορέας!

Σε μία αλλαγή αναγκάστηκε να προβεί ο ομοσπονδιακός της Κορέας Χονγκ Μιούνγκ Μπο στην αποστολή της ομάδας του για το Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα, ο αμυντικός Κιμ Τζιν Σου της Άλμπιρεξ Νιιγκάτα τέθηκε νοκ-άουτ για τη διοργάνωση με πρόβλημα στον αστράγαλο και αντικαταστάθηκε στην 23άδα από τον αμυντικό της Μάιντς Παρκ Τζου Χο.
Πηγή: metrosport.gr

Στη Ντιναμό ο Μασάντο!!

Στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πάουλο Μασάντο. Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 επήλθε συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Στη Ντιναμό ο Μασάντο!
Ο Πάουλο Μασάντο δεν θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 οι ερυθρόλευκοι συμφώνησαν με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την παραχώρηση του Πορτογάλου άσου.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, ο Μασάντο πρόκειται να μεταβεί στο Ζάγκρεμπ μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να βάλει την υπογραφή του στα σχετικά συμβόλαια και να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό το οποίο θα λάβει ο Ολυμπιακός από την παραχώρηση του παίκτη. Αυτό όμως που διευκρινίζεται από τις πληροφορίες από την Κροατία είναι πως ο Πορτογάλος θα λαμβάνει τα ίδια χρήματα.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας του Ζάγκρεμπ του προσφέρουν ένα συμβόλαιο στα ίδια οικονομικά δεδομένα με αυτό που έχει με τον Ολυμπιακό.

Ο Μασάντο αγωνίστηκε δύο σεζόν με τον Ολυμπιακό, μετά από μεταγραφή που πήρε από την Τουλούζ.

Την προηγούμενη χρονιά έπαιξε σε 28 παιχνίδια με τα ερυθρόλευκα πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Σαφώς μικρότερος ο χρόνος συμμετοχής του στην αγωνιστική σεζόν η οποία μόλις τελείωσε. Έπαιξε 17 αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι εννιά στην αρχική 11άδα της ομάδας, ενώ σκόραρε τρεις φορές.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έπαιζα με τραυματισμό»

Ευθύνες στον ΠΑΟΚ και το ιατρικό του επιτελείο επέρριψε ο Μαντούρο με δηλώσεις του στην εφημερίδα Metrosports.

«Έπαιζα με τραυματισμό»
Ευθύνες στον ΠΑΟΚ και το ιατρικό του επιτελείο επέρριψε ο Μαντούρο με δηλώσεις του στην εφημερίδα Metrosports.

«Ο γιατρός έλεγε ότι ήμουν καλά, αλλά εγώ πονούσα πολύ. Πήγα στην Ιταλία και μου είπαν ότι έπαιζα με τραυματισμό (αρχικά είχε εκτιμηθεί ως φλεγμονή, τελικά όμως ήταν πρόβλημα με το μυ πάνω από τον τένοντα του δεξιού ποδιού). Ήταν τελικά ιατρικό λάθος από πλευράς ΠΑΟΚ», τόνισε ο Ολλανδός άσος που αναφέρθηκε και στη νέα σεζόν στην οποία θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στο «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Metrosports» ο Μαντούρο…

Μιλώντας σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης έκανες λόγο για χαοτική κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Τι εννοούσες;
«Χρησιμοποιώντας τον όρο χαοτική, εννοώ πώς θα υπάρχουν πολλές αλλαγές. Νέος γιατρός, νέος προπονητής, έφυγε ο Τσιστιακόφ, αρκετοί παίκτες αποχωρούν. Και για να σε προλάβω, δεν έχω μιλήσει με κανένα. Άρα είναι κακό να μιλήσω πρώτα με τον Τύπο για κάτι για το οποίο δεν έχω μιλήσει με την ομάδα».

Ποιο είναι το συμπέρασμά σου για την περασμένη σεζόν. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του;

«Πετύχαμε τους στόχους μας στα πλέι οφ, αλλά μας τους στέρησε η τιμωρία με την αφαίρεση βαθμών. Έτσι, μπορώ να πω ότι όλος ο σύλλογος απέτυχε. Η ομάδα, οι άνθρωποι του συλλόγου, ακόμη και οι οπαδοί μας. Στο τέλος δεν κερδίσαμε τίποτα και πολλοί άνθρωποι γελούσαν μαζί μας».

Πιστεύεις πώς ήταν λάθος που έφυγε ο Στέφενς;

«Ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα, στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Νομίζω για πολλούς συλλόγους στην Ευρώπη αυτό είναι καλό. Νομίζω στο τέλος φάνηκε πώς δεν ήταν καλή η αλλαγή, αφού ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να πάρει ξανά προπονητή. Δε νομίζω ότι ήταν ευθύνη του Στέφενς ό,τι συνέβαινε».

Προσωπικά είσαι ικανοποιημένος με την παρουσία σου από το Γενάρη που ήρθες στην ομάδα;

«Άρχισα καλά την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ. Τρία γκολ σε τρεις μήνες. Δεν είναι άσχημα για μέσο. Μόνο τον τελευταίο μήνα λόγω του τραυματισμού μου δεν μπόρεσα να παίξω. Νομίζω ότι έχει γίνει γνωστό τι συνέβη. Ο γιατρός έλεγε ότι ήμουν καλά, αλλά εγώ πονούσα πολύ. Πήγα στην Ιταλία και μου είπαν ότι έπαιζα με τραυματισμό (αρχικά είχε εκτιμηθεί ως φλεγμονή, τελικά όμως ήταν πρόβλημα με το μυ πάνω από τον τένοντα του δεξιού ποδιού). Ήταν τελικά ιατρικό λάθος από πλευράς ΠΑΟΚ».

Έχεις μιλήσει με το νέο προπονητή;

«Όχι δεν είχα καμία συνομιλία μαζί του».

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη νέα σεζόν;

«Στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια και να προσπαθήσω να κερδίσω κάτι».

Θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο πριν κλείσουμε την κουβέντα μας. Ίσως να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο;

«Ήταν τέσσερις δύσκολοι μήνες για μένα στην Ελλάδα. Συνέβησαν πολλά και αυτό δεν ήταν καλό. Και έφτασα να μη μιλάω για ποδόσφαιρο. Η γνώμη μου είναι ότι όση περισσότερη ηρεμία υπάρχει σε μία ομάδα, τόσο καλύτερα θα πάει. Αυτή είναι η εμπειρία μου, και νομίζω και κάθε παίκτη. Αν έχει πολλά στο μυαλό του δεν μπορεί να παίξει καλά».

Σάντος: «Τρίτη και… φαρμακερή»

Να συνδυαστεί με πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η τρίτη συμμετοχή της Εθνικής σε Μουντιάλ ονειρεύεται ο Φερνάντο Σάντος, που μίλησε στη «SportDay» και έδωσε προβάδισμα στην Κολομβία.

Σάντος: «Τρίτη και… φαρμακερή»
«Να παίξω αγώνα στις 29 Ιουνίου», ευχήθηκε ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «SportDay», τονίζοντας ότι η Εθνική Ελλάδος δεν θα πάει για διακοπές στη Βραζιλία και πως η ομάδα πιστεύει στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Ερωτηθείς αν ο όμιλος της Εθνικής, στον οποίο βρίσκονται Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία και Κολομβία έχει φαβορί, απάντησε πως είναι ισορροπημένος, αλλά έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην τελευταία. Επιπλέον, θεωρεί πως τις περισσότερες πιθανότητες για κατάκτηση του τροπαίου έχει η Βραζιλία.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη σεζόν για το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο, διότι πέθανε ένας άνθρωπος που στα Μουντιάλ έχει γράψει τη δική του ιστορία, ο Εουσέμπιο...

«Για τον Εουσέμπιο ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Ηταν μια ιδιοφυΐα στο ποδόσφαιρο. Ενα μέγεθος τύπου Μέσι, Ρονάλντο, Μαραντόνα και Πελέ. Εκτός συναγωνισμού. Οπως λες στη μουσική ο Μότσαρτ, ο Μπαχ και ο Μπετόβεν. Οταν σβήνει ένας τέτοιος άνθρωπος, ένας ολόκληρος λαός πέφτει στη θλίψη. Είχα την τιμή να είναι φίλος μου...».

Απ' ό,τι ξέρω όταν ήσασταν πιτσιρίκος, η δεύτερη ποδοσφαιρική αγαπημένη σας μετά την Πορτογαλία ήταν η Βραζιλία...

«Ναι, είναι αλήθεια ότι υπήρχε μια ιδιαίτερη συμπάθεια. Είμαι Πορτογάλος, επιπλέον συμπαθώ τους Βραζιλιάνους, αλλά βέβαια αυτό που πρώτιστα εγώ θέλω και εύχομαι είναι το Μουντιάλ που έρχεται να το... κατακτήσει η Ελλάδα (σ.σ.: χαμογελάει)! Δεν το συζητάω αυτό. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε πρώτη μου επιλογή για το Κύπελλο θα είναι η Πορτογαλία και δεύτερη η Βραζιλία».

Είναι μόνο θέμα γλώσσας;

«Δεν είναι μόνο η κοινή γλώσσα, είναι και η κοινή κουλτούρα, αλλά και το γεγονός ότι ξέρω προσωπικά και προπονητές και ποδοσφαιριστές από τη Βραζιλία, όπως π.χ. ο κόουτς Σκολάρι και ο στόπερ Νταβίντ Λουίζ, τον οποίο είχα παίκτη. Οπότε πρώτα είμαι φίλαθλος της Ελλάδας, κατόπιν της Πορτογαλίας και τρίτον της Βραζιλίας».

Πάντα γράφετε πριν τα ματς στον πίνακα της τακτικής προς τους παίκτες τις εξής πέντε λέξεις: νίκη, συγκέντρωση, οργάνωση, πάθος, αυτοθυσία. Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας και στο Μουντιάλ;

«Νομίζω πως από τη στιγμή που η εν λόγω συνταγή είναι απόλυτα επιτυχημένη, προφανώς και δεν θα αλλάξουμε κάτι σε αυτήν. Σε κάθε ματς θέλουμε τη νίκη και πράγματι αυτά είναι τα συστατικά».

Πολλοί διαχώρισαν σε επίπεδο απόδοσης την Εθνική των μπαράζ από την Εθνική των προκριματικών. Να περιμένουμε να δούμε στο Μουντιάλ την Εθνική των μπαράζ;

«Δεν είναι συγκρίσιμα αυτά τα δύο. Τα προκριματικά είναι σαν ένα μικρό πρωτάθλημα με βαθμολογία, άρα μετράνε οι βαθμοί πάνω απ' όλα, ενώ τα μπαράζ είναι νοκ άουτ και μετράνε κυρίως τα γκολ. Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Αν με ρωτάτε πάντως τι θέλω να δω εγώ στο Μουντιάλ, θέλω να δω το δεύτερο. Δηλαδή μια ομάδα που να συνδυάζει το αποτέλεσμα με την εξαιρετική απόδοση. Αυτό προσπαθώ να κάνω εδώ και τέσσερα χρόνια».

Λέμε συνέχεια Ρίο, Ρίο, Ρίο, να πάμε δηλαδή στο περιβόητο λιμάνι, αλλά δεν μας έκατσε στην κλήρωση. Μπορούμε όμως να πάμε εκεί στον δεύτερο γύρο...

«Η ευχή μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και από 'κει και πέρα είτε είναι το Ρίο είτε κάποια άλλη πόλη, δεν με απασχολεί. Αυτό είναι πού θέλω. Να παίξω αγώνα στις 29 του μηνός. Αυτό για το οποίο προετοιμαζόμαστε να περάσουμε φάση ομίλων και μετά βλέπουμε. Δεν πάμε για διακοπές στη Βραζιλία και πιστεύουμε στην πρόκριση».

Υπάρχουν διαφορές στις αγωνιστικές καταστάσεις μεταξύ των παικτών. Αλλοι π.χ. του Ολυμπιακού, έχουν ολοκληρώσει καιρό τώρα τις επίσημες υποχρεώσεις τους και άλλοι, π.χ. των πλέι οφ, έχουν βεβαρημένο πρόσφατο αγωνιστικό παρελθόν...

«Ναι, είναι αλήθεια αυτό, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να είναι το μοναδικό σε όλη την Ευρώπη που τελειώνει τόσο νωρίς, δηλαδή Απρίλιο μήνα. Και εννοώ την κανονική περίοδο. Αυτό δημιουργεί ανισορροπία, αλλά θα προσπαθήσουμε να τους έχουμε όλους εξίσου έτοιμους».

Αυτό θα είναι πιθανότατα το τελευταίο τουρνουά του Καραγκούνη με την Εθνική, όπως ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί, ενώ θα είναι και το τελευταίο δικό σας. Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο;

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπαίνουμε εκ των προτέρων στη διαδικασία να λέμε ότι μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση και αυτό να αποβεί είτε θετικά και αρνητικά. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ναι, εμείς θα προσπαθήσουμε ώστε να έχει θετική επίδραση στην ομάδα το γεγονός αυτό».

Τις δύο άλλες φορές που πήγαμε σε Μουντιάλ δεν περάσαμε στην επόμενη φάση. Μήπως αυτή είναι η τρίτη και φαρμακερή;

«Σαφέστατα το θέλω, αλλά πέρα και από την επιθυμία θεωρώ ότι έχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να το πετύχουμε. Το πιστεύω. Θα πρέπει όλοι μας να πάμε με αυτή την φιλοδοξία».

Το φιλικό με τη Ν. Κορέα μας έκανε καλό εν όψει Ιαπωνίας;

«Γενικώς τα φιλικά βοηθάνε. Βγάζεις συμπεράσματα πάνω σε αυτά. Μάθαμε κάποια πράγματα, αλλά δεν είναι καρμπόν οι δύο ομάδες. Θα μελετήσουμε λεπτομερώς το παιχνίδι με τους Ιάπωνες και όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Είναι μια πρόκληση ζωής για σας το Μουντιάλ, από την άποψη ότι στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις δεν περάσαμε τον όμιλο.

«Ο κάθε προπονητής που δουλεύει σε εθνική ομάδα έχει όνειρο να κερδίσει το Μουντιάλ, να κερδίσει το ευρωπαϊκό, είναι όνειρα αυτά. Αλλά δεν είναι θέμα να πούμε δικός μου στόχος ούτε να δώσουμε τον χαρακτηρισμό στόχος ζωής. Νομίζω ότι ο στόχος αφορά όλους μας στην ομάδα, όχι μόνο εμένα».

Το έχετε πει δέκα φορές για τελικό με την Πορτογαλία...

«Οχι, δεν γίνεται (σ.σ.: γελάει). Μάξιμουμ μέχρι ημιτελικά μπορούμε να διασταυρωθούμε...».

Τελικά δηλαδή... ημιτελικό με Πορτογαλία.

«Καλό είναι κι αυτό, δεν είναι κακό... (σ.σ.: γελάει εκ νέου)».

Ποιο είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου;

«Για μένα η Βραζιλία έχει τον πρώτο λόγο. Ο προπονητής της, Φελίπε Σκολάρι, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στις εθνικές ομάδες. Εχει κατακτήσει Μουντιάλ, έχει παίξει τελικό Euro, ενώ και οι κλιματολογικές συνθήκες θα είναι υπέρ τους. Εκτός όλων αυτών, έχουν και εξαιρετικό ρόστερ».

Από 'κει και πέρα, άλλες διεκδικήτριες;

«Η Ισπανία που προέρχεται από σερί τίτλους, η Αργεντινή που θα έχει τεράστιο κίνητρο με δεδομένη την αντιπαλότητα που υπάρχει εδώ και χρόνια με τη Βραζιλία και η Γερμανία, η οποία εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα κάνει κάτι μεγάλο. Υπάρχει βέβαια και η Ιταλία που πολλές φορές την έχεις χαμένη από χέρι, αλλά εμφανίζεται από εκεί που δεν την περιμένεις, αλλά και οι Ολλανδία, Πορτογαλία».

Ο δικός μας όμιλος έχει φαβορί;

«Γενικά ο όμιλος είναι ισορροπημένος, αλλά ίσως να έχει ένα μικρό αβαντάζ η Κολομβία, από την άποψη ότι παίζει στη δική της ήπειρο και ξέρει τις συνθήκες, ενώ θα είναι πιο εύκολη και η μαζική μετάβαση φιλάθλων που θα την υποστηρίξουν. Μην ξεχνάτε πάντως ότι και στον όμιλο του Euro 2012 φαβορί θεωρείτο η Ρωσία...».

Μοναδικό καλό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα είναι η νίκη ή μας κάνει και η ισοπαλία;

«Προφανώς και θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα είναι καλή η ισοπαλία εκ των προτέρων. Εκ των υστέρων μπορεί ενίοτε να φανεί και καλό, άλλωστε και στο Euro 2012 ξεκινήσαμε με ισοπαλία και τελικά προκριθήκαμε. Αλλά αυτό δεν είναι νόμος».

Έχουν αβαντάζ οι ομάδες της αμερικανικής ηπείρου σε σχέση με τις δικές μας, εννοώ σε θέμα προσαρμογής στις τοπικές συνθήκες, κλιματολογικές και όχι μόνο;

«Ναι, σαφέστατα έχουν και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει κατακτήσει Μουντιάλ μια ευρωπαϊκή ομάδα στην αμερικάνικη ήπειρο, αλλά και το αντίστροφο: μόνο μια ομάδα από την αμερικάνικη ήπειρο έχει πάρει Μουντιάλ στην Ευρώπη και δη η Βραζιλία το 1958 στα γήπεδα της Σουηδίας».

Η επιλογή του Αρακαζού έγινε μόνο με χιλιομετρικά κριτήρια;

«Το βασικότερο κριτήριο ήταν αυτό. Είναι βολικό σε σχέση με τις πόλεις που παίζουμε. Είναι το πιο σημαντικό να έχεις λιγότερη κόπωση. Επίσης και ο δείκτης υγρασίας είναι σε νορμάλ επίπεδα».

Κάνατε πρόσφατα δηλώσεις για τα μεθεόρτια του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και το αν και πώς μπορούν να επηρεάσουν αυτά την ομάδα. Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

«Για την Εθνική θεωρείται λήξαν το θέμα, το έχω ξαναπεί. Τώρα αν υπάρχει κάτι μεταξύ των συλλόγων, αυτό είναι πια θέμα των συλλόγων και δεν μπορώ να έχω άποψη. Εδώ όμως βρίσκονται άπαντες κάτω από την ομπρέλα της Εθνικής και δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Ούτε οι ίδιοι οι σύλλογοι πάντως πιστεύω ότι θέλουν να έρχονται εδώ οι παίκτες χωρίς να είναι 100% έτοιμοι και αφοσιωμένοι ψυχή τε και σώματι για να τα δώσουν όλα για την Εθνική».

Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή σας στην Εθνική;

«Το πρώτο ημίχρονο με το Λιχτενστάιν εκτός έδρας. Ηταν το μοναδικό κομμάτι αγώνα που τίποτα δεν θύμιζε την ομάδα που ξέρω εγώ. Δεν είδα τους παίκτες μου να παίζουν με πάθος ούτε με οργάνωση. Αλλά στην επανάληψη είχαμε πια άλλη εικόνα. Σε ό,τι αφορά τα φιλικά, δεν είχαμε την πρέπουσα εικόνα κόντρα σε Ρουμανία (Νοέμβριος 2011) και Ν. Κορέα (Μάρτιος 2014)».

Οι καλύτερες σας στιγμές;

«Το ματς με την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012, το ματς με τη Ρωσία στα τελικά και φυσικά τα πρόσφατα μπαράζ με τη Ρουμανία. Αλλά συναισθηματικά για μένα αυτό που είναι χαραγμένο στη μνήμη μου ήταν το πρώτο μου ματς στην Εθνική, το φιλικό με τη Σερβία στο Βελιγράδι».

Έρχεται το μεγάλο φιλικό με την Πορτογαλία, όπου θα αντιμετωπίσετε και ένα πολύ αγαπημένο σας παιδί, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που τον ψηφίσατε και για τη Χρυσή Μπάλα...

«Είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσω την Πορτογαλία ως προπονητής της Ελλάδας, άρα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για μένα. Σίγουρα θα είναι όμορφη στιγμή. Κατά τα άλλα, δεν χρειάζεται να μιλήσω ατομικά για τον Κριστιάνο, γενικώς θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή που θα αντιμετωπίσουμε όλη την ομάδα».

Θέλει Νταρμπισάιρ!

Την απόκτησή του Ματ Νταρμπισάιρ σκέφτονται στον ΟΦΗ για να καλύψουν το κενό στην επίθεση μετά την αποχώρηση του Παπάζογλου.

Θέλει Νταρμπισάιρ
Τον Ματ Νταρμπισάιρ σκέφτονται στον ΟΦΗ ως την ιδανική λύση για το κενό στην επίθεση μετά την αποχώρηση του Παπάζογλου.

Ο Αγγλος φορ έμεινε ελεύθερος από τη Νότιγχαμ και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΦΗ βλέπει πολύ «ζεστά» την περίπτωσή του.

Ενδεχομένως να είχε μπει με πιο αποφασιστικό βήμα για την απόκτηση του 28χρονου πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού, αν δεν προέκυπτε εμπλοκή με τον Τζενάρο Γκατούζο.

Τι συμβαίνει με Γκατούζο
Από τη διοίκηση του ΟΦΗ παραδέχτηκαν ότι σημειώθηκε εμπλοκή στο θέμα της συμφωνίας με τον Γκατούζο, αλλά όχι «ναυάγιο». Απέδωσαν την απρόσμενη εξέλιξη στην άρνηση των συνεργατών του Ιταλού τεχνικού να έρθουν στον ΟΦΗ, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι άνθρωποι επηρέασαν τον «Ρίνο» ώστε να μην επιλέξει ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό. Ωστόσο, όπως έλεγαν από τον ΟΦΗ, η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Προφανώς, στην ΠΑΕ διατηρούν την ελπίδα ότι ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, θα καταφέρει να μεταπείσει τον «Ρίνο». Πάντως το ενδεχόμενο να αλλάξει γνώμη ο Γκατούζο και να έρθει στην Κρήτη για να δουλέψει –αυτή την χρονική στιγμή- είναι μικρό. Πηγή: sport-fm.gr

Υποψήφιοι για την άμυνα!

Αρκετές περιπτώσεις Ελλήνων παικτών για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμή έχουν ξεχωρίσει στον ΠΑΟΚ. Καθοριστικός παράγοντας η παραμονή του Ινσαουράλντε.

Υποψήφιοι για την άμυνα
Ο ΠΑΟΚ αναζητά παίκτες για να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή.

Αυτή την στιγμή ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μόνο δύο παίκτες, τον Μιγκέλ Βίτορ και τον Γιώργο Κατσικά. Ο πρώτος είναι σίγουρος, ο δεύτερος όχι τόσο και ο «Δικέφαλος» θα ψάξει σίγουρα για διάφορους στόπερ.

Ο Ινσαουράλντε είναι παίκτης που όλοι στον ΠΑΟΚ επιθυμούν να διατηρήσουν στο ρόστερ της ομάδας και αυτός είναι ένας στόχος που έχει μπει σε σχέση και με την απόκτησή του από τη Σπαρτάκ Μόσχας. Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευχέρεια να κοιτάξει και τις άλλες εγχώριες περιπτώσεις.

Από χθες προέκυψε πληροφορία στην Κύπρο ότι ο Χρήστος Καρυπίδης μπορεί να μείνει ελεύθερος και επειδή έχει συνεργαστεί εκ νέου με τον Αναστασιάδη, το όνομά του «παίζει» για τον «Δικέφαλο».

Ο Στέλιος Μαλεζάς φεύγει από την Ντίσελντορφ και έχει δηλώσει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής, ενώ υπάρχει και ο Σωκράτης Φυτανίδης που έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει από τον Ατρόμητο και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα είναι περίπτωση που δεν αφήνει αδιάφορο τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Εκτός των συγκεκριμένων περιπτώσεων με πιο έμπειρους κεντρικούς αμυντικούς που έχουν αρκετές παραστάσεις, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει μία κρούση και για τον Γούτα της Ξάνθης, παίκτη που είναι 20 ετών και έχει δύο συνεχόμενες καλές και γεμάτες χρονιές στη Σούπερ Λίγκα. Πηγή: sport-fm.gr

Αρχίζει η συζήτηση για την «Αγια-Σοφιά»

Στη Βουλή περνάει από σήμερα το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς ξεκινάει η συζήτηση για το Νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση που αφορά την «Αγια-Σοφιά».

Αρχίζει η συζήτηση για την «Αγια-Σοφιά»
Σήμερα αναμένεται να αρχίσει στο Κοινοβούλιο, στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η συζήτηση για το νομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση που σχετίζεται με το γήπεδο που θέλει να χτίσει η ΑΕΚ.

Βάσει προγράμματος θα χρειαστούν τέσσερις συνεδριάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου και ύστερα θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Οι άνθρωποι της ‘Ένωσης έχουν λάβει θετικά μηνύματα και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που κάνουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Το ότι θα περάσει από τη Βουλή η ρύθμιση κάνει τους «κιτρινόμαυρους» να πιστεύουν ότι πάνε όλα καλά και με τις άδειες. Διότι το συγκεκριμένο θέμα της ρύθμισης είναι το τελευταίο… εμπόδιο πριν τις άδειες, για τις οποίες «τρέχουν» από τώρα στην ΑΕΚ, αλλά δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς πότε θα βγει άκρη. Ίσως στα μέσα Ιουλίου, αλλά ασφαλή εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει.

Το θέμα είναι ότι οι διαδικασίες για την «Αγια-Σοφιά» έχουν μπει στην τελική ευθεία. Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε με… Κάρα!!

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να έχουν συνάντηση σήμερα με τον Γιώργο Καραγκούνη οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για να ξεκαθαρίσει το θέμα της επιστροφής του.

Τα λένε με… Κάρα!
Εξελίξεις και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενδέχεται να υπάρξουν στο θέμα της επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αναχωρεί αύριο για την Πορτογαλία και από εκεί θα συνεχίσει το ταξίδι της για τη Βραζιλία και την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι και το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Μουντιάλ και έτσι είναι μεγάλο το ενδεχόμενο να έχουν σήμερα συνάντηση με τον διεθνή άσο για να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα της μεταγραφής του.

Όλα δείχνουν ότι ο διεθνής μέσος θα γυρίσει στην ομάδα της καρδιάς του με το έδαφος να έχει προετοιμαστεί από τα προηγούμενα χρόνια.

Στο «τριφύλλι» θέλουν να κλείσουν σύντομα την υπόθεση του, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για να συνεχίσουν και τις επόμενες κινήσεις.

Οι δανεικοί
Στον Παναθηναϊκό έχουν αποφασίσει ποιοι παίκτες θα παραχωρηθούν δανεικοί, ώστε να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να αξιολογηθούν καλύτερα. Εξελίξεις όμως, δύσκολα θα υπάρξουν άμεσα.

Στο «τριφύλλι» θέλουν να ολοκληρώσουν πρώτα το ρόστερ της νέας σεζόν ή έστω το μεγαλύτερο μέρος του πριν προχωρήσουν σε απομακρύνσεις παικτών.

Επιπλέον, οι «πράσινοι» επιθυμούν οι παίκτες τους να αγωνιστούν σε συλλόγους που θα υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για την εξέλιξη των παικτών τους και αυτό απαιτεί προεργασία. Οπότε πριν το τέλος του Ιουνίου, όπως διαρρέεται, μάλλον δεν θα έχει φύγει κανείς με τη μορφή δανεισμού. Πηγή: sport-fm.gr

Άνοιξε ο δρόμος για Πουλίδο!!

Έφθασε στα γραφεία του Ολυμπιακού το έγγραφο που αποδεικνύει ότι το συμβόλαιο του Άλαν Πουλίδο με την Τίγκρες λήγει τέλη Ιουνίου και ο Μεξικανός βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στους Πειραιώτες.

Άνοιξε ο δρόμος για Πουλίδο
Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης έγγραφο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Μεξικό, το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο Άλαν Πουλίδο δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Τίγκρες μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014.

Αυτό είναι κάτι που περίμεναν εδώ και καιρό οι Πειραιώτες για να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του 23χρονου επιθετικού, διότι η ομάδα του ισχυριζόταν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πως θα πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μαζί της όποιος σύλλογος θέλει να αποκτήσει τον Πουλίδο.

Πλέον, ο παίκτης προβάρει τα «ερυθρόλευκα», διότι έχει συμφωνήσει με τους πρωταθλητές Ελλάδας για τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο νεαρός επιθετικός αυτή τη στιγμή έχει το μυαλό του στην εθνική του ομάδα, στην οποία έχει ενσωματωθεί ενόψει του Μουντιάλ. Πηγή: sport-fm.gr

Δύο γκάφες και λίγο… Πουλίδο! (video)

Το Μεξικό επικράτησε 3-0 του Ισραήλ με δύο γκάφες του γκολκίπερ Χαρούς σε φιλικό που έγινε στο «Αζτέκα». Στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε ο Άλαν Πουλίδο.

Δύο γκάφες και λίγο… Πουλίδο (video)
Εύκολη φιλική νίκη με 3-0 επί του Ισραήλ σημείωσε το Μεξικό στο «Αζτέκα».

Ο Μιγκέλ Λαγιούν με δύο μακρινά σουτ στο 43’ και το 62’ εξέθεσε τον γκολκίπερ Χαρούς, που αποδείχτηκε εξαιρετικά ασταθής, ενώ ο Μάρκο Φαμπιάν στο 85’ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Για τους νικητές ο Άλαν Πουλίδο, που οδεύει προς τον Ολυμπιακό, πέρασε σαν αλλαγή στο 72’, ενώ ο Μπίμπρας Νάτχο που στο δεύτερο μισό της σεζόν έπαιξε στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Κουατεμόκ Μπλάνκο με τη φανέλα του Μεξικού μετά από 19 χρόνια καριέρας.

Το Μεξικό αντιμετωπίζει στον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ Βραζιλία, Κροατία και Καμερούν.


Πηγή: sport-fm.gr

Όρθιοι με… Τζορτζ!

Ο Πολ Τζορτζ με 37 πόντους κράτησε τους Πέισερς ζωντανούς δείχνοντας το δρόμο για τη νίκη με 93-90 απέναντι στο Μαϊάμι. Στα ρηχά ο Λεμπρόν.

Όρθιοι με… Τζορτζ
Υπάρχει ακόμη σφυγμός στους Πέισερς. Ο Πολ Τζορτζ «οργίασε» έχοντας 37 πόντους, 31 στο δεύτερο ημίχρονο και 21 στην τέταρτη περίοδο, οδηγώντας στη νίκη με 93-90 επί του Μαϊάμι και τη μείωση του σκορ στη σειρά των τελικών της Ανατολής σε 3-2.

Οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το -9 (41-50) ακόμη και σε +11 (77-66), αλλά οι πρωταθλητές πλησίασαν στον πόντο και είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη. Το τρίποντο του Κρις Μπος-ωστόσο-ήταν άστοχο στα 4,9’’ για το φινάλε και ο Ντέιβιντ Γουέστ με μια βολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έμεινε στους 7 πόντους με 2/10 σουτ παίζοντας για μόλις 24:21 λόγω προβλημάτων με φάουλ. Κανονικά αγωνίστηκε ο Ρέι Άλεν ξεπερνώντας τον τραυματισμό του, αλλά απουσίασε για δεύτερο σερί ματς ο Κρις Άντερσεν. Ο έκτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει στο Μαϊάμι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δωδεκάλεπτα: 22-16, 33-42, 64-57, 93-90.

Πέισερς (Φόγκελ): Τζορτζ 37 (6 ριμπ., 6 κλεψ.), Γουέστ 19 (9 ριμπ.), Στίβενσον 12 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Χίμπερτ 10 (13 ριμπ.), Χιλ 9 (7 ριμπ.), Σκόλα 6, Γουότσον, Μαϊνμί, Μπάτλερ.

Χιτ (Σπόελστρα): Μπος 20 (10 ριμπ.), Ουέιντ 18 (8 ριμπ., 7 ασίστ), Λιούις 18, Άλεν 15, Τσάλμερς 8 (8 ριμπ., 5 ασίστ), Τζέιμς 7, Χάσλεμ 4, Κόουλ, Μπατιέ, Ντάγκλας, Μπίσλεϊ. Πηγή: sport-fm.gr

Μια τραγωδία σε «ζωντανή» μετάδοση…!

Είκοσι εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο χουλιγκανισμός και η τυφλή βία τραυμάτισαν βαριά, αλλά ευτυχώς όχι θανάσιμα, τον βασιλιά των σπορ. Το sport-fm.gr θυμάται…

Μια τραγωδία σε «ζωντανή» μετάδοση…
Βρισκόμασταν μπροστά στις οθόνες, όμως η σύνδεση της κρατικής τηλεόρασης με το στάδιο «Χέιζελ» στις Βρυξέλλες καθυστερούσε πέραν του συνηθισμένου. Όταν τελικά έγινε, αντί για το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που προσδοκούσαμε από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους, γίναμε μάρτυρες της πρώτης ποδοσφαιρικής τραγωδίας σε απευθείας μετάδοση…

Η φωνή του Γιάννη Διακογιάννη αρχικά έκανε λόγο για εκτεταμένα επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς οπαδών και, ενδεχομένως, ένα νεκρό. Αργότερα ακούστηκε πως τα θύματα ήταν 24. Λίγο μετά, το νούμερο ανέβηκε στους 36. Ο μακάβριος αριθμός αποκαλύφθηκε τις επόμενες μέρες. 39 άνθρωποι έγιναν θυσία και ταυτόχρονα κραυγή για αλλαγές στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν στιγμές που ακόμη και αυτός ο γίγαντας της δημοσιογραφίας παρέμενε σιωπηλός, ακολουθώντας τη ρήση του Πυθαγόρα: «Πρέπει να σιωπάς ή να λες λόγια ανώτερα της σιωπής». Μα τι λόγια θα μπορούσαν να μεταφέρουν το βουβό θρήνο τόσων ανθρώπων στις κερκίδες του «Χέιζελ», δίπλα σε άλλους που τραγουδούσαν, αγνοώντας ή ακόμη και αδιαφορώντας για το μέγεθος του κακού;

inner

Το χρονικό της τραγωδίας

Στις 29 Μαΐου 1985 γύρω στις 19:00 τοπική ώρα και μία πριν αρχίσει το παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν για το καθιερωμένο ζέσταμα. Η ατμόσφαιρα είναι ήδη τεταμένη από 60.000 ανθρώπους που έχουν κατακλείσει τις εξέδρες, στην πλειοψηφία τους Ιταλοί και Άγγλοι. Όπως εκμυστηρεύθηκε αργότερα ο Άλαν Χάνσεν, βλέποντας τους υποστηρικτές των δύο ομάδων να έχουν επιδοθεί σε πετροπόλεμο, ψέλλισε πως ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που έβλεπε ανθρώπους να πετάνε τούβλα. Ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Άλαν Κένεντι του απάντησε αφοπλιστικά και - δυστυχώς- προφητικά: «Δεν πετάνε τούβλα, πετάνε το ίδιο το στάδιο». Καθώς πλησίαζε η ώρα για την έναρξη του αγώνα, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Κάτω από συνθήκες που ποτέ δεν αποσαφηνίστηκαν πλήρως, στη διαβόητη κερκίδα «Ζ», μια μεγάλη ομάδα Άγγλων χούλιγκανς εφόρμησε εναντίον των Ιταλών.

inner

Η ισχνή αστυνομική δύναμη και το υποτυπώδες συρματόπλεγμα δεν ήταν δυνατό να σταθεί εμπόδιο. Μη έχοντας καμία έξοδο διαφυγής, χιλιάδες «τιφόζι» υποχώρησαν προς τον εξωτερικό τοίχο της εξέδρας. Τότε, συνέβηκε αυτό που γίνεται όταν ένα σταθερό αντικείμενο βρεθεί στο διάβα ενός ανθρώπινου ποταμού. Ο τοίχος κατέρρευσε υπό το βάρος φιλάθλων και χρόνου και οι στιγμές που ακολούθησαν οδήγησαν στο θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων, με πολλούς να ποδοπατούνται ή να συνθλίβονται στα χαλάσματα.

Ακόμα και τα 29 χρόνια που έχουν περάσει δεν αρκούν για να σβήσουν τη φρίκη εκείνων των εικόνων.



Κι όμως … ο τελικός ξεκινά

inner


Μετά από αυτή την πρωτοφανή τραγωδία, οι φωνές των αρχηγών των δύο ομάδων, Φιλ Νιλ και Γκαετάνο Σιρέα, ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ενημερώνοντας τον κόσμο ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά! Ήταν η πιο αμφιλεγόμενη απόφαση στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η UEFA δικαιολογήθηκε, υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενη αναβολή του αγώνα θα πυροδοτούσε νέο κύμα τυφλής βίας, στους δρόμους των Βρυξελλών. Η Γιουβέντους κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το πρώτο της ιστορίας της, χάρη σε εύστοχο χτύπημα(ανύπαρκτου) πέναλτι του Μισέλ Πλατινί. Οι έντονοι πανηγυρισμοί του σημερινού προέδρου της UEFA αποτελούν το μελανότερο σημείο της λαμπρής του καριέρας…

inner

Τα αίτια του κακού

Επί της ουσίας, ακέραια η ευθύνη της τραγωδίας χρεώθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Για πολλά χρόνια στην αγγλική πόλη, το «Χέιζελ» ήταν ένα θέμα ταμπού, και η αναφορά σε αυτό γινόταν ως «η λέξη που ξεκινά από Χ», με τους κατοίκους να προσπαθούν να ζήσουν με τη ντροπή που δημιούργησε η διεθνής κατακραυγή. Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα υπήρξαν χούλιγκανς ανάμεσα στους 25.000 Άγγλους, αλλά επίσης είναι γεγονός πως οι φίλοι της Λίβερπουλ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 δεν είχαν ιστορικό βίας σε αντίθεση με τους οπαδούς άλλων συλλόγων που ήταν διαβόητοι για την ακραία συμπεριφορά τους.

Πολλοί, ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν πως τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία του «Χέιζελ» είχαν συμβεί ένα χρόνο πριν, όταν η Λίβερπουλ επικρατούσε για τον ίδιο θεσμό στο «Ολίμπικο» της Ρόμα. Υπήρξαν κατηγορίες για κακομεταχείριση των Άγγλων εκδρομέων τόσο από την αστυνομία, όσο και από τους Ιταλούς σαν αντίδραση για την απώλεια του Κυπέλλου. Έγιναν καταγγελίες για πολυάριθμες επιθέσεις και τραυματισμούς φίλων των «κόκκινων». Ένα χρόνο μετά δόθηκε η ευκαιρία για ρεβάνς σε ουδέτερο έδαφος.

Έχουν υπάρξει ατέλειωτες συζητήσεις σχετικά με το αν στο «Χέιζελ» βρέθηκαν ενωμένοι σε ένα Εθνικό Μέτωπο χούλιγκανς από διαφορετικές αγγλικές ομάδες. Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου- που δεν αποδείχθηκε ποτέ- λένε πως στις Βρυξέλλες συμμάχησαν παλιοί εχθροί απέναντι στους Ιταλούς. Οι διαβόητοι «Bushwalkers» της Μίλγουολ, οι «MIGS» της Λούτον, οι «ICF» της Γουέστ Χαμ και οι «Toon Army» της Νιούκαστλ, λέγεται πως πήραν μέρος σε ότι συνέβη στο Βέλγιο.

Πίσω στην Αγγλία συνελήφθησαν τελικά 27 άτομα με βάση φωτογραφίες και βίντεο των επεισοδίων, σχεδόν όλοι κάτοικοι του Μέρσεισαϊντ, και 14 καταδικάστηκαν το 1989 σε φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη έρευνα για τα αίτια της καταστροφής και κανείς δεν ζήτησε ευθύνες από την UEFA, τη διοίκηση του σταδίου ή τη Βελγική αστυνομία,τους ανθρώπους δηλαδή που πήραν αποφάσεις για τη διεξαγωγή ενός τελικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών κάτω από συνθήκες που σήμερα φαντάζουν αδιανόητες. Όμως, τα γεγονότα λένε πως ένας τέτοιος ποδοσφαιρικός αγώνας έγινε σε ένα γήπεδο ηλικίας 55 ετών, σε πολλά σημεία ετοιμόρροπο. Οπαδοί των δύο ομάδων βρέθηκαν στην ίδια θύρα, από αβλεψία των διοργανωτών και τη μαύρη αγορά. Ελάχιστη αστυνομική δύναμη, συρματόπλεγμα και μια υποτυπώδης νεκρή ζώνη μεταξύ των οπαδών στην κερκίδα «Ζ»…

Μετά την καταστροφή

Μερικές ημέρες αργότερα ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, ανακοίνωσε πως η ομάδα δεν θα αγωνιζόταν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Δεν πέρασαν ούτε μερικές ώρες, για να γίνει γνωστό πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, υπό την ασφυκτική πίεση της Μάργκαρετ Θάτσερ, απέσυρε όλες τις ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό. Δυο μέρες αργότερα η UEFA πήρε την απόφαση να αποκλείσει για πέντε χρόνια κάθε αγγλική ομάδα, ενώ για τη Λίβερπουλ η τιμωρία θα ίσχυε για αόριστο χρονικό διάστημα.

Λέγεται πως η «Σιδηρά Κυρία», πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, αντιμετώπισε το θέμα της βίας στα γήπεδα με την ίδια σκληρότητα που είχε επιδείξει και απέναντι στην ιστορική απεργία των ανθρακωρύχων. Η διαφορά είναι ότι ενώ στη δεύτερη περίπτωση συνάντησε την παγκόσμια κατακραυγή, σε αυτή των χούλιγκανς οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν κατάφεραν να οδηγήσει το άθλημα, στα χρόνια που ακολούθησαν, σε μια πορεία που απέδειξε πως η Ευρώπη δεν έσφαλε όταν τελικά συγχωρούσε το αγγλικό ποδόσφαιρο…

Η UEFA αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέσπισε κανόνες ασφαλείας των γηπέδων, αντίστοιχες δικλείδες για τους ταραξίες, αστυνόμευση και πλήθος άλλων μέτρων. Χρειάστηκε όμως η θυσία 39 ανθρώπων (32 Ιταλών, 4 Βέλγων, 2 Γάλλων και ενός Ιρλανδού) για να φτάσουμε στο σημερινό θαύμα του Champions League.

Η συγνώμη δεν έγινε δεκτή…

20 χρόνια μετά την τραγωδία, Λίβερπουλ και Γιουβέντους βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες στο γήπεδο. Είναι η ευκαιρία για το λαό μιας ομάδας, μιας πόλης να δείξει ότι μετάνιωσε. Η ευρείας κυκλοφορίας «Liverpool Echo» παραμονή του αγώνα κυκλοφορεί με τίτλο «WE ‘RE SORRY». Στο θρυλικό «Kop», οι φίλοι της Λίβερπουλ φτιάχνουν τη λέξη «Amicizia», δηλαδή φιλία. Πλατινί και Ρας κάνουν το γύρο του γηπέδου κρατώντας ένα συμβολικό πανό συμφιλίωσης. Για το Λίβερπουλ, η 29η Μαΐου σταματά να είναι ταμπού. Το Λίβερπουλ ωρίμασε, κατάλαβε, ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγνώμη. Οι οπαδοί της Γιουβέντους γύρισαν την πλάτη τους και έδειξαν ότι δεν έχουν ξεχάσει, είναι δύσκολο να τους κατηγορήσει κανείς…

Η τραγωδία του «Χέιζελ» έχει χαρακτηρισθεί ως η «στιγμή JFK» του ποδοσφαίρου. Όπως συμβαίνει με τους Αμερικανούς για τη στιγμή της δολοφονίας του προέδρου Κένεντι μπροστά στις κάμερες, έτσι και όσοι είδαν τις σκηνές στις Βρυξέλλες, θυμούνται που ακριβώς ήταν και τι έκαναν εκείνα τα λεπτά που γραφόταν η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και συνεχίζουν να αγαπούν το «βασιλιά των σπορ», ελπίζοντας να μην υπάρξει καμία άλλη.
Πηγή: sport-fm.gr

Η μέρα που όλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν…!

"Σκυλίσια Μέρα" με την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μια τραγωδία που έγινε σαν σήμερα… Ήταν 29 Μαϊου 1985 όταν 39 άτομα έβρισκαν το θάνατο, ενώ περισσότεροι από 600 τραυματίζονταν σοβαρά λίγο πριν την έναρξη του τελικού του κυπέλλου πρωταθλητριών Γιουβέντους – Λίβερπουλ 1-0 στο Χέιζελ των Βρυξελλών.
Το σοκ τεράστιο! Μια ασύλληπτη τραγωδία που αποτελεί ακόμα και σήμερα την πιο μαύρη σελίδα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Παρά το μέγεθος της συμφοράς, αποφασίστηκε ο αγώνας να γίνει, με τους Ιταλούς να κατακτούν τελικά το τρόπαιο.
Το ματς διεξήχθη με τη δικαιολογία ότι υπήρχε περίπτωση να γίνουν κι άλλα επεισόδια εκτός γηπέδου.
Σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ η Θάτσερ αποφάσισε να αποκλείσει για 5 χρόνια όλους τους αγγλικούς συλλόγους από τις διοργανώσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων, με εξαίρεση τη Λίβερπουλ, η οποία έμεινε εκτός περισσότερο.
Το "στοιχειωμένο" στάδιο Χέιζελ στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε για να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην ασφάλεια. Μετά το κακό, βέβαια…

Πηγή: sportdog.gr

Νηστικοί και χαρμάνηδες μείναμε, ρεεεε…!!

«Ντου από Παντού» με τις μέρες και τις ώρες να μετράνε αντίστροφα. Για ποιο μεγάλο γεγονός; Ελάτε τώρα. Εύκολο είναι… Δεν περνάνε οι μέρες, ρε παιδιά. Κατ’ αρχήν όποιος έχει αλκοολίκι με την μπάλα, το περιμένει πως και πως κάθε τέσσερα χρόνια το μουντιάλ.
Νηστικοί
Δεύτερον, ειδικά στην Ελλάδα έχουμε να δούμε ματς πολύ καιρό. Πάει το πρωτάθλημα, έγινε το κύπελλο, τελειώσανε και τα πλέι οφ. Μείναμε νηστικοί από παιχνίδια, λοιπόν.
Τα ξένα πρωταθλήματα που χορταίνουμε μπάλα; Πάνε κι αυτά. Το τσάμπιονς λιγκ; Ολοκληρώθηκε το Σάββατο.
Από 200 κόμματα
Σαν χαρμάνης, λοιπόν, νιώθει ο ποδοσφαιρόφιλος. Πλάκωσε κι αυτή η βαβούρα με τις εκλογές που όποιο κανάλι κι αν άνοιγες έβλεπες υποψήφιους δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές από 200 κόμματα, οπότε από μπούχτισμα άλλο τίποτα.
Άντε να αρχίσει το μουντιαλάκι, λοιπόν. Άντε να δούμε καμία ματσάρα. Βραζιλίες, Αργεντινές, Ιταλίες, Γερμανίες, Αγγλίες, Ισπανίες. Και την Ελλάδα, φυσικά, που έχουμε ειδικό ενδιαφέρον ως Έλληνες.
Με ψωμοτύρι
Όσο γι’ αυτά τα φιλικά, τι να φτουρήσουνε, ρε παιδιά; Ποια φιλικά τώρα, δηλαδή; Είναι δυνατόν να σε έχει πιάσει στερητικό για μπαλίτσα και να χορταίνεις με ματς προετοιμασίας; Αυτά είναι σαν το δεκατιανό μπας και κοπεί λίγο η όρεξη με δυο μπουκιές ψωμοτύρι. Άμα, δηλαδή, δεν πέσει η μάσα με κανονικό φαγητό το μεσημέρι, θα γουργουρίζει η κοιλιά σου.
Πηγή: sportdog.gr

Η άλωση της Πόλης και χομεϊνισμός σε στυλ χαβαλέ!!

O θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στο σκύλο για το τι πραγματικά έγινε στην άλωση της Κωνσταντινούπολης. Για ποιο λόγο το Βυζάντιο ήταν το μεγαλύτερο αδερφάτο της Ιστορίας;
Είσαι χίλια χρόνια αυτοκρατορία και έχει χαράξει το πρωϊνό της 29ης Μαϊου 1453, ημέρα Τρίτη είναι, και ξέρεις ότι δεν έχεις καμμία ελπίδα. Σ’ έχει εγκαταλείψει ο Θεός. Ο εχθρός είναι προ των τειχών. Των τραυματισμένων με ανοικτές πληγές από το πυροβολικό.
Απολίτιστοι οι Οθωμανοί αλλά εμπειρότατοι στην τέχνη του πολέμου. Πριν μπουκάρουν οι γενίτσαροι ντοπαρισμένοι όχι μονάχα από μαστούρα θρησκευτική, τα κανόνια του Μεχμέτ του Πορθητού δούλεψαν συντονισμένα και αποτελεσματικά.
Όλα έχουν τελειώσει. Είναι οι τελευταίες ώρες, οι τελευταίες στιγμές της βασιλεύουσας. Σε λίγο θα αρχίσει η σφαγή. Οι Τούρκοι δεν κρατιούνται. Ένα από τα πιο σημαδιακά και αποφασιστικά γεγονότα στην ανθρώπινη Ιστορία θα συντελεσθεί. Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Έπεσε, λέει, προδοσία. Όπως ο σουλτάνος είχε τους ρουφιάνους του στο στρατόπεδο των Βυζαντινών, μέσα στην αυλή του αυτοκράτορα, έτσι και ο Κωνσταντίνος
Παλαιολόγος είχε στήσει την οργάνωση του και γνώριζε τις κινήσεις στο επιτελείο των Οθωμανών. Τα πράγματα, όμως, είχαν πάρει το δρόμο τους. Το μόνο που μπορεί να πεις είναι ότι το κακό άργησε να προκύψει.
Ήταν αναπόφευκτο. Δεν μπορούσε να είχε άλλη τύχη ένα καθεστώς, μια αυτοκρατορία μαγική εικόνα πια. Μίλησε για μια άλλη φορά ο νόμος της παρακμής. Της διαφθοράς. Της θεοκρατίας. Ο χοϊμενισμός στην πρότερη αλλά και χαβαλετζήδικη του εκδοχή. Αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια.

Βυζάντιο, το μεγαλύτερο αδελφάτο της Ιστορίας (!), γράφει ο apodytiriakias.gr 

Λυσασμένοι οι Οθωμανοί είναι έτοιμοι να μπουν στην Κωνσταντινούπολη και ο κόσμος έχει κλειστεί στην Αγία Σοφιά και κλαίει. Λέμε τι έγινε. Οι πολίτες της αυτοκρατορίας, ουδεμία σχέση με Σπαρτιάτες και Αθηναίους της κλασικής αρχαιότητας, το ‘χουν ρίξει σε ατέλειωτους ψαλμούς και προσευχές, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού. Ο Αλάχ, όμως, κι αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας, ήταν ενάντια στους Βυζαντινούς, όχι τόσο υπέρ των Τούρκων.

Το Βυζάντιο σα πολυεθνική δύναμη είχε σαπίσει. Είχε τελειώσει τον κύκλο του εδώ και δυο αιώνες πριν, τουλάχιστον. Ζήτημα χρόνου ήταν η κατάρρευση. Ποια κερκόπορτα, και ποια προδοσία την αποφράδα ημέρα. Σιγά, ωρέ, ότι χάθηκε το ματς από μια πόρτα.

Ο Σπαρτιάτης και ο Αθηναίος ήταν πρώτοι στη μάχη. Οι ίδιοι, όχι άλλοι, όχι δούλοι και λεγεωνάριοι, φοράγανε τα κατσαρόλια, από το κεφάλι μέχρι τους αστραγάλους, και πολεμούσαν σα λιοντάρια. Άσε τους Σπαρτιάτες, που ζούσαν σε μια περίεργη σκοτεινή κοινωνία και, δοσμένοι στον πόλεμο ψυχή και σώμα, ήταν όλοι ίδιοι. Και οι Αθηναίοι, αυτές οι χαμούρες, είτε ήταν βιομήχανοι, και εφοπλιστές, είτε μπάρμαν και τηλεπαρουσιαστές, επιτόπου έπαιρναν θέση στη πρώτη γραμμή της μάχης.

Τέτοιο αδελφάτο σα τους Βυζαντινούς δεν έχει ματαδεί η Ιστορία.

Πηγή: sportdog.gr

Νιου Γιορκ Σίτι: Κλείνει Βίγια!!

Βαλίτσες για τη Νέα Υόρκη ετοιμάζει ο Νταβίντ Βίγια, καθώς ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη New York City.
Ο Ισπανός φορ μετακόμισε στους «ροχιμπλάνκος» το περασμένο καλοκαίρι από τη Μπαρτσελόνα, αλλά φαίνεται πως αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το MLS.
Ο Βίγια δέχτηκε πρόταση από την New York City, που είναι μια νέα ομάδα που θα συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος των ΗΠΑ από τη νέα σεζόν. Συνιδιοκτήτες του συλλόγου είναι η Μάντσεστερ Σίτι και οι Νιου Γιορκ Γιάνκις και θα χρησιμοποιεί ως έδρα το «Yankee Stadium».
Την επαφή με τον διεθνή επιθετικό έκανε ο μάνατζερ της Μάντσεστερ Σίτι, Τσίκι Μπεγκιριστάιν και ο πρώην αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Φερνάν Σοριάνο, με την πρόταση να είναι για τρία χρόνια.
Πηγή: onsports.gr

MLS: Με Άντι οι Τίμπερς!! (videos)

Παρέμειναν αήττητοι οι Πόρτλαντ Τίμπερς για έκτο συνεχόμενο αγώνα του MLS χάρη σε εκτός έδρας 2-0 εναντίον της Σίβας ΗΠΑ.
Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο πανύψηλος Νιγηριανός επιθετικός Φανέντο Άντι, καθώς πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της καριέρας του στη βορειοαμερικανική λίγκα και προκάλεσε απευθείας κόκκινη στον Μπόμπι Μπέρλινγκ, ο οποίος προσπάθησε να τον ανακόψει με αντιαθλητικό τρόπο στο 84ο λεπτό. Τα γκολ του Άντι, πάντως, προηγήθηκαν, αφού άνοιξε το σκορ στο 65ο και διπλασίασε τα τέρματά του στο 71ο.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
12
23
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
13
19
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
12
18
Χιούστον Ντάιναμο
14
17
Κολόμπους Κρου
12
16
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
14
15
Τορόντο
9
13
Σικάγο Φάιρ
11
12
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
14
11
Μόντρεαλ Ίμπακτ
11
7
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
13
26
Ρέαλ Σολτ Λέικ
12
24
Κολοράντο Ράπιντς
12
18
Ντάλας
14
18
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
11
17
Πόρτλαντ Τίμπερς
13
16
Λος Άντζελες Γκάλαξι
10
15
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
11
13
Σίβας ΗΠΑ
12
10
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.






Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Άργησε η Σάο Πάολο!! (videos)

Άξιζε τη νίκη στην έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε, αλλά η Σάο Πάολο αρκέστηκε σε 2-2 χάρη σε γκολ του Λουίς Φαμπιάνο στο 93ο λεπτό.
Έμεινε πίσω από το 30ό λεπτό λόγω γκολ του Μπάντι και στο 90ό λόγω γκολ του Κλέο, αλλά στο 76ο ισοφάρισε με πέναλτι ο Ροζέριο Σένι και στις καθυστερήσεις ο 33χρονος στράικερ εξασφάλισε τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ η πρωτοπόρος Κρουζέιρο έχασε με 1-0 από την Κορίνθιανς, καθώς ο Φάμπιο «έπνιξε» μακρινό σουτ του Πάολο Γκερέρο στο 68ο. Από την πλευρά της, η Μποταφόγκο πήρε εκτός έδρας 2-0 σε άναρχο ματς με πολλά βίαια μαρκαρίσματα, καθώς ο Μάριο Μπολάτι άνοιξε το σκορ στο 61ο λεπτό και ο Πάμπλο Σεμπάγιος διαμόρφωσε το 2-0 στο 94ο, ενώ ο πρώην μέσος της Βέρντερ Βρέμης, Ουέσλι, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 71ο.
Σε άλλα σημερινά ματς του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος η Ιντερνασιονάλ δεν εντυπωσίασε, αλλά επιβλήθηκε της Σακεποένσε με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Ουέλινγκτον Παουλίστα, ενώ ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Χεσούς Ντάτολο, συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα γκολ ανοίγοντας το σκορ στο 53ο λεπτό για το 2-0 της Ατλέτικο Μινέιρο με τη Φλουμινένσε, στο 65ο του οποίου ο Ντιέγκο Ταρντέλι διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Τέλος, υπό καταρρακτώδη βροχή η Γκρέμιο απέσπασε 0-0 στην έδρα της Σπορτ Ρεσίφε και η Κρισιούμα επικράτησε της Κοριτίμπα με 1-0 χάρη σε γκολ του 29χρονου Φάμπιο Φερέιρα στο 58ο λεπτό, ενώ η Γκοΐας παραχώρησε 0-0 στη Βιτόρια.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κρισιούμα-Κοριτίμπα 1-0
Παλμέιρας-Μποταφόγκο 0-2
Σπορτ Ρεσίφε-Γκρέμιο 0-0
Γκοΐας-Βιτόρια 0-0
Ιντερνασιονάλ-Σακεποένσε 2-0
Ατλέτικο Μινέιρο-Φλουμινένσε 2-0
Ατλέτικο Παραναένσε-Σάο Πάολο 2-2
Κορίνθιανς-Κρουζέιρο 1-0
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
8
16
Φλουμινένσε
8
15
Κορίνθιανς
8
15
Ιντερνασιονάλ
8
15
Γκοΐας
8
15
Ατλέτικο Μινέιρο
8
14
Γκρέμιο
8
14
Σάο Πάολο
8
13
Παλμέιρας
8
12
Κρισιούμα
8
11
Ατλέτικο Παραναένσε
8
10
Μποταφόγκο
8
8
Μπαΐα
6
8
Σπορτ Ρεσίφε
7
8
Σάντος
7
8
Βιτόρια
8
7
Φλαμένγκο
7
6
Σακεποένσε
8
5
Κοριτίμπα
8
4
Φιγκουιρένσε
7
3
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.


















Πηγή: onsports.gr

Ένταση με Γιαννακόπουλο πριν το ντέρμπι!!

Την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού προκάλεσε η παρουσία υπεράριθμων διαπιστευμένων στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε την ομάδα στ’ αποδυτήρια μέχρι να δοθεί τελικά λύση.

Ένταση με Γιαννακόπουλο πριν το ντέρμπι!
Ένταση στο ΟΑΚΑ λίγα λεπτά πριν την έναρξη του τρίτου τελικού της Α1 Μπάσκετ στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό! Το θέμα με τα άτομα, που θα καθίσουν στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν πέρασε στα ψιλά για την «πράσινη» ΚΑΕ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κρατώντας τους κανονισμούς στα χέρια του ισχυριζόταν πως δεν θα δεχτεί να ξεκινήσει το παιχνίδι στην περίπτωση που δεν αποχωρήσουν άτομα, που δεν είναι διαπιστευμένα από τον πάγκο του Ολυμπιακού (Σκινδήλιας και Σταυρόπουλος).

Έτσι, τη στιγμή που ξεκίνησε η παρουσίαση του Ολυμπιακού, οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του «Τριφυλλιού» πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια μέχρι να λυθεί οριστικά το θέμα. Τελικά μετά από καθυστέρηση περίπου 10 λεπτών, η λύση βρέθηκε και οι Σκινδήλιας και Σταυρόπουλος θα παρακολουθήσουν τον τρίτο τελικό κανονικά από τον πάγκο, από τον οποίο θα αποχωρήσουν ένας φροντιστής και ένας μασέρ.Πηγή: sport-fm.gr

Μελέτη: «Δείτε μπάσκετ, όχι το στήθος μου» (pics)

Στον πρώτο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, το μπούστο της Ελεονώρας Μελέτη έκλεψε τις εντυπώσεις. Γι’ αυτό και σήμερα η παρουσιάστρια θα πάει… προετοιμασμένη στο ΟΑΚΑ!

Μελέτη: «Δείτε μπάσκετ, όχι το στήθος μου» (pics)
Ας μην γελιόμαστε, καλά τα ντέρμπι αιωνίων, καλοί οι τελικοί της Α1 που θα κρίνουν τον πρωταθλητή, αλλά απ' το πρώτο παιχνίδι της φετινής σειράς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ένα πράγμα... έκλεψε τις εντυπώσεις των απανταχού φιλάθλων.

Το μπούστο της Ελεονώρας Μελέτη που παρακολουθούσε τον αγώνα απ' τους καναπέδες του ΟΑΚΑ.

inner

Και σήμερα θα βρεθεί στο κλειστό του Αμαρουσίου η γνωστή παρουσιάστρια. Αλλά αυτή την φορά θα πάει... προετοιμασμένη. Με κλειστή μπλούζα για να μην αφήνει περιθώριο σε κανέναν να δει τον... εσωτερικό της κόσμο. Και επειδή είναι «τυπάρα» -και προφανώς ακομπλεξάριστη- η μπλούζα συνοδεύεται απ' το: «δείτε μπάσκετ, όχι το στήθος μου».

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Φαβορί ο Μάρτιν Γιολ!

Με προορισμό την Ιταλία ταξιδεύει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής προκειμένου να κάνει τις τελικές επαφές με τους υποψήφιους τεχνικούς. Προβάδισμα ο Γιολ έναντι των Ρανιέρι, Ταρντέλι και Πίντο.

Φαβορί ο Μάρτιν Γιολ
Το κασέ του Κλαούντιο Ρανιέρι ξεπερνά κατά πολύ το διαθέσιμο μπάτζετ της ομοσπονδίας για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος και ως εκ τούτου πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωσή του πρώην προπονητή της Μονακό. Και βέβαια από τη μεριά του, ο Ιταλός τεχνικός θα πρέπει να βάλει αρκετό νερό στο κρασί του, ρίχνοντας τις ετήσιες αποδοχές του.

Ο γνωστός ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές επαφές με στελέχη της ΕΠΟ, προτείνοντας κατά κύριο λόγο τον Μάρτιν Γιολ. Αρχικά, ο πρώην προπονητής της Φούλαμ αξίωνε κοντά στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως χωρίς το πριμ πρόκρισης στο Euro 2016.

Το επόμενο διάστημα έριξε σημαντικά το κασέ του, διαμηνύοντας στην ηγεσία της ομοσπονδίας μέσω του Ιταλού μάνατζερ, την επιθυμία του να κοουτσάρει την Εθνική. Στην πραγματικότητα η ΕΠΟ έχει συνάψει προφορική συμφωνία με τον Ολλανδό τεχνικό και είναι στο χέρι της να την ενεργοποιήσει (σ.σ. 650.000 ευρώ πάγιες αποδοχές για δύο χρόνια).

Η λύση του Μάρκο Ταρντέλι φαίνεται να έχει χάσει έδαφος στην κούρσα διαδοχής του Φερνάντο Σάντος παρότι ο Ιταλός έχει συμφωνήσει προφορικά εδώ και καιρό με την ομοσπονδία. Στασιμότητα υπάρχει σχετικά με τον πρώην προπονητή του ΟΦΗ, Σα Πίντο, ο οποίος τα έχει βρει με την διοίκηση της ΕΠΟ στα 300.000 ευρώ τον χρόνο, όντας η πιο προσιτή οικονομικά λύση για την Εθνική.

Στα σημερινά τρία ραντεβού του Γιώργου Σαρρή στην Ιταλία θα κριθούν πολλά όσον αφορά την επόμενη ημέρα της «γαλανόλευκης» με τον Μάρτιν Γιολ να θεωρείται φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Πηγή: sport-fm.gr

Τρίτος και φαρμακερός!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μάχονται απόψε για να βρεθούν ένα βήμα από τον τίτλο.Με Γκιστ και διάθεση για απαντήσεις οι «πράσινοι», αποφασισμένοι να ξορκίσουν τα φαντάσματα του ΟΑΚΑ οι «ερυθρόλευκοι».

Τρίτος και φαρμακερός
Οι ειδικοί λένε πως ο τρίτος τελικός σε μια σειρά που κρίνεται σε πέντε παιχνίδια είναι και ο πιο κρίσιμος, αν όχι καθοριστικός. Αλήθεια ή όχι, το βέβαιο είναι πως ο αποψινός νικητής στον αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (19:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) θα βρεθεί μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με Γκιστ, κόσμο και διάθεση για απαντήσεις

Ο Παναθηναϊκός θέλει να μετατρέψει σε κινητήρια δύναμη τον πληγωμένο εγωισμό του μετά τη συντριβή της Κυριακής. Όλοι γνωρίζουν πως μπορεί μεν να έγινε απλώς το 1-1, ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι γέμισαν πίκρα και προβληματισμό τους φίλους της ομάδας. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης περιμένει από την ομάδα του να παρουσιαστεί μεταμορφωμένη και ποντάρει πολλά σε αυτό και στην επανεμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ που τόσο έλειψε στον δεύτερο τελικό προπονήθηκε χθες κανονικά και θα είναι διαθέσιμος, αν και η αγωνιστική του ετοιμότητα αποτελεί ερωτηματικό. Η βελτίωση στην άμυνα είναι βασικό ζητούμενο, αλλά απαιτείται και καλύτερο επιθετικό πρόσωπο με μεγαλύτερη συμβολή των γκαρντ. Ένα μεγάλο στοίχημα για τους «πράσινους» είναι και η παρουσία του κόσμου, αφού στον πρώτο τελικό οι κερκίδες δεν είχαν πάνω από 10.000 κόσμο, ενώ μετά την «παγωμάρα» της Κυριακής είναι αμφίβολο πόσοι θα ανηφορίσουν για το ΟΑΚΑ. Η κίνηση των εισιτηρίων δεν ήταν ιδιαίτερα έντονη για τον σημερινό αγώνα, αλλά στις τάξεις της ομάδας ελπίζουν πως θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα για να πάρει την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα.

Τώρα είναι η ώρα

Στις τάξεις του Ολυμπιακού υπάρχει αυτή τη φορά περισσότερο από ποτέ η πίστη και η αποφασιστικότητα για την πρώτη νίκη σε τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας μετά από 21 χρόνια και 25 σερί ήττες στο ΟΑΚΑ. Ο θρίαμβος της Κυριακής δεν πανηγυρίστηκε, αλλά λειτούργησε σίγουρα ως ένεση ηθικού για να βάλουν τέλος οι «ερυθρόλευκοι» στην κατάρα που τους κυνηγά στη συγκεκριμένη έδρα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζητεί από τους παίκτες του ανάλογη εμφάνιση, με έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας και την πιεστική άμυνα, ενώ έχει εστιάσει και στο ψυχολογικό κομμάτι που φαίνεται πως επηρεάζει αρνητικά τους παίκτες του στο ΟΑΚΑ. Αγωνιστικά προβλήματα-πλην το γνωστό του Βασίλη Καββαδά-δεν υπάρχει, ενώ την αποστολή θα συνοδεύσει και πάλι ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Ενδεικτική της δίψας και της προσμονής για νίκη στον αποψινό αγώνα είναι ότι έχουν απομείνει λιγοστά εισιτήρια για τον τέταρτο τελικό, την Κυριακή στο ΣΕΦ, όπου οι φίλοι των Πειραιωτών προσδοκούν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Κορομηλάς και Ψαριανός.

*Στις 17:30 αναμετρώνται Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στον τρίτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών, που τελειώνει σε περίπτωση νίκης του «Δικεφάλου του Βορρά». Πηγή: sport-fm.gr

“Επίθεση” Στεφανίδη σε Γαλανό!!

stefanidis
Λίγο μετά τις 00:30, τη στιγμή που ο Γιώργος Γαλανός απαντούσε σε ερωτήσεις, το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Στεφανίδης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξαπέλυσε επίθεση στον γνωστό επιχειρηματία, τονίζοντας ότι κοροϊδεύει τον κόσμο! “Δε θέλουμε λεφτά. Φέρε αύριο από τράπεζα απόδειξη ότι είσαι αξιόχρεος, δώσε μας 5 εργάσιμες ημέρες και πάρε την ΠΑΕ μέσω του άρθρου 106ια. Μας κοροϊδεύεις όλους. Ο Άρης δε χρειάζεται λεφτά. Ήρθες ανέτοιμος, δεν γνώριζες καν ότι απαιτούνται 2 εκκαθαριστές για τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική“, επεσήμανε.
Ο Γαλανός απ’ την πλευρά του απάντησε ότι θα τον κρίνει ο κόσμος και ότι δε συζητά με την ΠΑΕ.
Πηγή: arenafm.gr

«Το σύνθημα εκφράζει την κατάντια της χώρας»

paok2-610x350
O παπα-Χρήστος μίλησε στο Arena FM 89,4 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το σύνθημα το οποίο συνηθίζουν να τραγουδάνε για αυτό οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Τόνισε πως το σύνθημα αυτό δεν απευθύνεται στην πόλη του Πειραιά αλλά στην κατάσταση που έχει οδηγήσει εδώ την Ελληνική κοινωνία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παπα-Χρήστος :
Για το συσσίτιο στον Τρίλοφο:“Εμείς εδώ στον Τρίλοφο έχουμε ένα πολύ μεγάλο συσσίτιο το ονομάσαμε και έχουμε φτιάσει ένα σωματείο, που το ονομάσαμε με το Πατέρα Παΐσιο, προς τιμή αυτού του καταπληκτικού ανθρώπου. Ο κόσμος μας φέρνει για το συσσίτιο και για την προσφορά στις γύρω περιοχές. Στο συσσίτιο μοιράζουμε και φαγητό που φτιάχνουμε εμείς, γύρω στις 3.000 μερίδες τον μήνα! Έχουμε και μια μπουτίκ ρούχων μέσα από την οποία βγάλαμε ένα κομμάτι με την αγάπη του κόσμου και το στείλαμε στην Σερβία γιατί  και οι Σέρβοι είναι άνθρωποι αν δεν είναι αδέλφια μας. Εκεί υπάρχει κάτι εξίσου δυναμικό με τον ΠΑΟΚ η Παρτιζάν”.
Για το αν πρέπει να γίνει άγιος ο Πατέρας Παΐσιος:“Νομίζω πως κάποια στιγμή θα τον κάνει. Δεν ξέρω πότε, η εκκλησία και το Πατριαρχείο δεν βιάζονται αλλά όσοι τον έζησαν και τον γνώρισαν έστω και λίγο τον άνθρωπο είναι από τις ψυχές και τους ανθρώπους που έδωσαν μεγαλείο και το αξίζει”.
Για τα ρούχα που στάλθηκαν στην Σερβία :“Είχα μαζέψει τρόφιμα και ρούχα και έψαχνα με ποιόν τρόπο να τα πάω. Μου είπαν πως τα μάζευε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Χωρίς καν να ειδοποιήσω είδα τις ώρες που μαζεύανε, πήγα στο “Παλατάκι” και ήμασταν τυχεροί γιατί ήταν η ώρα που τελείωσε την προπόνηση ομάδα. Μαζεύτηκαν οι παίκτες, κουβάλησαν και οι ίδιοι ξεφόρτωσαν τα φορτηγά. Ήταν μαζί με τον κόουτς, ήταν ο Σταυρόπουλος και είδα την συγκίνηση του Γκόραν (Βουτσίτσεβιτς) που το σχολίασε κιόλας για το πόσο αγαπάνε οι Έλληνες τους Σέρβους. Είναι αλήθεια αυτό και εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες ακόμα παραπάνω γιατί εκεί πέρα υπάρχει η ίδια τρέλα, τα ίδια χρώματα και η ίδια ομάδα. Έκατσε ο Γκόραν από την αρχή μέχρι το τέλος και έκατσε μετά και συζητούσαμε για πολύ ώρα”.
Για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ:“Νομίζω πως του χρόνου θα πάει ακόμα καλύτερα και νομίζω πως το μπάσκετ του ΠΑΟΚ του χρόνου θα μας δώσει μεγάλες χαρές. Φτάσαμε κοντά στην πηγή. Αν στην Αθήνα μας άφηναν λίγο πιο ελεύθερους οι διαιτητές θα κάναμε την ανατροπή. Με τον Παναθηναϊκό έγιναν δυνατά παιχνίδια, προηγούμασταν μέχρι το τέλος αλλά μετά έγιναν αυτά που έγιναν. Οι νεότεροι δεν έχουν ζήσει τι σήμαινε το μπάσκετ για την Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι όταν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης πάλευαν μεταξύ τους, με την Αθήνα και την Ευρώπη. Ήμουν στο Ειρήνης και Φιλίας με εκείνο το περίφημο τρίποντο του “Πέτζα” (Στογιάκοβιτς) με τον Ολυμπιακό. Είναι φοβερό να είσαι σε μια τόσο σκληρή έδρα, στην Αθήνα “σκυλιάζαν” και τους σπάσαμε τον τσαμπουκά. Ήταν πολύ μεγάλος παίκτης ο Πέτζα και τιμή για τον ΠΑΟΚ που ένας παίκτης που βγήκε πρώτο στην Αμερική να έχει κάνει τα πρώτα βήματα του στον ΠΑΟΚ”.
Για την απώλεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη:“Πόνεσε πολύ ο Παναγιώτης. Είχα την θλιβερή τύχη να το δω δύο μέρες πριν. Βρεθήκαμε αγκαλιαστήκαμε και πειραχτήκαμε. Ο Παναγιώτης είναι ένας αγαθός γίγαντας. Είναι από αυτά που η ζωή ματώνει τους ανθρώπους αλλά και από αυτά πρέπει να διδασκόμαστε. Διδασκόμαστε ότι αυτό που μένει είναι το τι έχει στην ψυχή του και στην καρδιά του ο άνθρωπος. Έχουμε  μονάχα σταθερό την αγάπη μας, τις καρδιές μας, την γαλήνη μας και πράγματα τα οποία μένουν. Όχι γκρίνιες και κακίες”.
Για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη:“Το μπαλάκι είναι στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε οικογένεια. Δεν ξέρω γιατί έχουμε τόσο γκρίνια ίσως επειδή περιμένουμε τίτλους και διάφορα πράγματα. Οι τίτλοι θα έρθουν αν γίνουμε οικογένεια. Δεν γίνεται να γκρινιάζουμε. Είναι καλή ευκαιρία να αγκαλιάσουμε το Άγγελο έναν άνθρωπο που είναι παθιασμένος με τον ΠΑΟΚ, δεν βρίσκεις πιο τρελαμένο και αν έρθει και ο Πουλάρας θα έχουμε το πιο εκρηκτικό μείγμα για τον ΠΑΟΚ. Μετά θα γίνουμε και εμείς ένα μαζί τους. Πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τον Άγγελο με τις ευχές μας και τις προσευχές μας που τις επιζητεί. Εγώ δηλώνω απλός στρατιώτης δίπλα του”.
Για την πιθανή επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία:” Θα πρέπει να τεθούν όροι για το τι θέλουν από τον Πάμπλο Γκαρσία αλλά και για το τι μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ. Αν μπορέσουν αυτοί οι δύο να συνυπάρξουν θα είναι ένα μεγαλείο τρέλας για τον ΠΑΟΚ. Βέβαια θα θέλει και ένα στρώσιμο δουλειάς. Την τρέλα μας πάντα στον ΠΑΟΚ την βγάζουμε. Ακόμα και ο Παπαχρήστος την τρέλα του στον ΠΑΟΚ την βγάζει”.
Για το γνωστό σύνθημα που φωνάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για αυτόν:“Η καρδία μου τρελαίνεται, όχι μόνο τραγουδάω. Το σύνθημα αυτό εκφράζει γιατί φτάσαμε στην κατάντια της χώρας. Το είχαμε πει όταν μου την πέσανε κάποιοι καθώς πρέπει πως το σύνθημα εκφράζει όχι την πόλη, γιατί το έχουν τραγουδήσει οι Πειραιώτες για εμένα. Δεν εκφράζει κάτι κακό εναντίον της πόλης του Πειραιά αλλά κάτι άλλο. Έχω διαβάσει τον Καραϊσκάκη, δεν έλεγε απλώς τέτοιες λέξεις αλλά πολύ χειρότερα. Θα δούνε ποιοι βάλανε τα στήθια τους μπροστά και έσωσαν τον τόπο. Η εποχή Κόκκαλη, Κοσκοτά αλλά και πιο πριν εξέφρασαν ότι πιο σάπιο έχει η Ελληνική κοινωνία στις πολιτικές, κοινωνικές σχέσεις της. Σχέσεις του πλούτου και της εκμετάλλευσης.  Ξεχάσαμε πόσα λεφτά χαριστήκαν σε αυτή την ομάδα ποιοι τα πήραν και τι έκαναν με αυτά. Αυτά εκφράζει το σύνθημα. Κανένας δεν πιστεύει πως η οικογένεια και αυτοί εκεί κάτω φταίνε. Φταίνε αυτοί που κατέστρεψαν την κοινωνία. Τώρα που έρχεται ο Σαββίδης και θέλει να πληρώσει του λένε πως θα πληρώσει τα πάντα. Που ήταν η Ελληνική πολιτεία όταν έκαναν τις αλητείες τους οι προηγούμενοι πρόεδροι; Δεν υπήρχαν τότε; Δεν έχουν ευθύνη όλοι αυτοί”;
 Για τις εκλογές:“Ο Μαρινάκης πήρε το λιμάνι και ο Μπέος τον Βόλο. Πολύ ωραία εικόνα. Εγώ δεν θα ήθελα να το κάνει αυτό ο ΠΑΟΚ και να χωρίσει τον κόσμο. Να πάρει ο ΠΑΟΚ την Θεσσαλονίκη και να λέμε η πόλη είναι ΠΑΟΚ και να κυνηγάμε τους άλλους; Ο τρόπος που χειριζόμαστε τα πράγματα δείχνει την κατάντια. Ο Μπέος με όσα ακούστηκαν και μέσα από την φυλακή και είναι κατάντια να βγει”.
Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και την Εύα Καιλή:” Μακάρι να κάνουν καλό για την πόλη. Η πόλη είχε την τύχη να έχει πολλά πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή της Αθήνας. Τι κάνανε όμως; Ακόμα και πρωθυπουργό είχαμε και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Τι κάνουμε για την πόλη, για τον λαό και παραπέρα για τον ΠΑΟΚ. Εδώ θα αποδείξουν τι θα κάνουν. Θα γίνει η ρύθμιση των χρεών; Θα φύγουν τα χρέη η θα κρατάνε έναν Σαββίδη όμηρο. Παρακαλάνε τα ταμεία όλα. Ο ΠΑΟΚ παρακαλάει να πληρώσει και δεν τον αφήνουν. Αυτό περιμένουμε. Βγήκαν όλοι αυτοί, 1000 μπράβο αλλά τώρα έχουμε απαίτηση όλοι να τελειώσει μέσα σε λίγο καιρό το θέμα των χρεών. Ζητάμε να τελειώσει το θέμα του γηπέδου. Σε αυτό τον τόπο έχω απορία πως ο κόσμος κάθεται ακόμα με σταυρωμένα τα χέρια. Το παιχνίδι το χάσαμε στην παιδεία. Αν είχαμε επαιδεύσει τον κόσμο να διεκδικεί, να είναι δίκαιος και να έχει αξίες και αρχές Θα είχαμε φτάσει σε ένα επίπεδο ψηλά και πολιτικά και κοινωνικά. Κρατήσανε τον κόσμο και τον έχουν συνένοχο με την φράση: “μαζί τα φάγαμε”. Κάναμε τον Έλληνα συνένοχο επειδή δεν έκοψε απόδειξη του ενός ευρώ”.
Πηγή: arenafm.gr

“Θα παίξει στον ΠΑΟΚ”

martens1
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πατέρας του Μάαρτεν Μάρτενς, Πάτρικ για το μέλλον του ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ. Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία κλήση από τον ΠΑΟΚ για να συζητηθεί η πιθανότητα αποχώρησης του Μάρτενς και μεταγραφής του σε άλλη ομάδα και ότι ο ίδιος ο Ολλανδός μέσος θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Επισήμως από την διοίκηση του ΠΑΟΚ, δεν μας έχει καλέσει κανείς να συζητήσουμε για πιθανότητα μετακίνησης του Μάαρτεν σε άλλη ομάδα,  δεν ξέρουμε τίποτα .Ούτε ο Μάρτενς, ούτε η οικογένεια του αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ασχολείται με το μέλλον του. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον ΠΑΟΚ για αποχώρηση και μεταγραφή του Μάρτενς σε άλλη ομάδα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε από πού προέρχεται αυτή η φημολογία. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι στον Μάαρτεν αρέσει πάρα πολύ η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ και περιμένει την νέα χρονιά, να του δοθεί μια πραγματική ευκαιρία για να δείξει την αξία του».
Για τον τραυματισμό του και τις ευκαιρίες που πήρε στον ΠΑΟΚ: «Όταν ήρθε στην Ελλάδα ήταν έτοιμος και από φυσική κατάσταση και δεν είχε κανέναν τραυματισμό. Μετά από δυο παιχνίδια που έπαιξε τραυματίστηκε, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρός ο τραυματισμός του. Στην συνέχεια ήταν έτοιμος να ξαναπαίξει αλλά δεν του δόθηκε μια πραγματική ευκαιρία».
Αναφορικά με το αν ο ποδοσφαιριστής ήταν προσωπική επιλογή του Χουμπ Στέφενς: «Δεν ήταν επιλογή μόνο του Χουμπ Στέφενς. Ήταν απόλυτη επιλογή και του Γιώργου Γεωργιάδη. Ήταν όλοι σύμφωνοι στον ΠΑΟΚ και προσπάθησαν αρκετά για την ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής. Είχε πολύ καλές σχέσεις και με τον Χουμπ Στέφενς αλλά και με τον προπονητή που τον διαδέχτηκε».
Για το αν η Τβέντε έχει δείξει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή: «Είναι μόνο φήμες, κανένας δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μου, με τον μάνατζερ του, αλλά ούτε και με τον Μάρτενς από την Τβέντε. Επίσης, δεν μπορούμε να καταλάβουμε από πού προέρχονται και αυτές οι φήμες στον ολλανδικό Τύπο».
Για τις φιλοδοξίες του Μάρτενς: «Θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ και να εξαντλήσει το συμβόλαιο του για τα επόμενα δυο χρόνια. Είναι χαρούμενος στην Θεσσαλονίκη, βρήκε ένα φανταστικό κλαμπ, με τρομερούς οπαδούς, μια τέλεια ατμόσφαιρα. Θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και να δείξει τι αξίζει».
Για το αν ήρθε ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη να δει τον ΠΑΟΚ και τον Μάρτενς: «Ήρθα στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ήταν μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία, ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και τρομεροί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα, δεν έχω ζήσει κάτι αντίστοιχο σε γήπεδο».
Πηγή: arenafm.gr

Ακριβό «θέατρο» για Σπλίτερ!!

Πέντε χιλιάδες δολάρια θα στοιχίσει στον Τιάγκο Σπλίτερ το θέατρο που έκανε στον τέταρτο αγώνα μεταξύ Θάντερ και Σπερς.

Ακριβό «θέατρο» για Σπλίτερ
Με πρόστιμο 5.000 δολαρίων τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ ο Τιάγκο Σπλίτερ για «θέατρο» στη δεύτερη περίοδο του τέταρτου τελικού Δύσης μεταξύ Θάντερ και Σπερς.

Μετά από μία ελαφρά απώθηση στο στήθος από τον Σερζ Ιμπάκα, ο Βραζιλιάνος σέντερ έπεσε θεαματικά προσπαθώντας να εκμαιεύσει σφύριγμα. Η πολύ ευαίσθητη πλέον στο flopping λίγκα αποφάσισε να τον τιμωρήσει.Πηγή: sport-fm.gr

ΑΜΚ στον Άρη!!

Θέμα ΑΜΚ 7 εκατομμυρίων ευρώ πρόεκυψε για την ΠΑΕ στη διάρκεια της ΓΣ του Ερασιτέχνη Άρη το βράδυ της Τετάρτης.

ΑΜΚ στον Άρη
Ο Παναγιώτης Στεφανίδης κατέθεσε πρόταση για Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 5 Ιουλίου.

Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε αποδεκτή από τους παρευρισκομένους και ορίστηκε ΓΣ της ΠΑΕ τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπου και ενδέχεται να ανάψει το «πράσινο φως» για ενδιαφερόμενους για την ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

Μετάλλιο ένα χρόνο μετά…!

«Χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών ένα χρόνο μετά τη διοργάνωση στο Αζερμπαϊτζάν αναδείχτηκε την Τετάρτη ο Αρθούρος Ακριτίδης, εκμεταλλευόμενος τις ποινές δύο Αζέρων για ντόπινγκ.

Μετάλλιο ένα χρόνο μετά…
Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε η διεθνής ομοσπονδία, οι Βαλεντίν Χριστόφ και Ζουλφιγκάρ Σουλειμάνοφ, όπως και ο Μολδαβός Ιγκόρ Μπουρ, έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών, χάνοντας τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2013.

Έτσι, ο Ακριτίδης θα παραλάβει αυτός στη θέση τους το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ, ενώ στην πρώτη θέση θα βρεθεί ο Ρουμάνος Φλοριάν Κροιτάρου με τρία χρυσά μετάλλια και οι Βούλγαροι Φερντί Ναζίφ και Στόγιαν Ένεφ με ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα.

Ο Ουκρανός Γκενάντι Ντουντόλιο κατακτά δύο χάλκινα μετάλλια. Πηγή: sport-fm.gr

Επίσημα «σφυρί»!

Επίσημα παίκτης της Γουέστ Χαμ θα είναι για τα επόμενα 3+1 χρόνια ο Μάουρο Ζάρατε.

Επίσημα «σφυρί»
Ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός ανακοινώθηκε από τα «σφυριά» για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχοντας συμφωνήσει με τους Λονδρέζους πριν μερικές μέρες, ώστε να «μετακομίσει»στο «Απτον Παρκ».

Ο πρώην παίκτης των Ιντερ, Λάτσιο, ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στη Βελέζ Σάρσφιλντ της πατρίδας του, ενώ είχε αγωνιστεί ξανά στην Αγγλία ως παίκτης της Μπέρμιγχαμ. Πηγή: sport-fm.gr

Γκολάρα και αυτογκολάρα! (video)

Σκωτία και Νιγηρία ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο «Κρέιβεν Κότατζ» σε φιλικό που σημαδεύτηκε από ένα καταπληκτικό γκολ κι ένα απίθανο αυτογκόλ.

Γκολάρα και αυτογκολάρα (video)
Η Σκωτία προηγήθηκε δις απέναντι στη Νιγηρία στο «Κρέιβεν Κότατζ» σε φιλικό αγώνα, ωστόσο οι «αετοί» είχαν τις απαντήσεις.

Στο 10’ ο Μάλγκρου με τακουνάκι άλλαξε την πορεία της μπάλας σε σουτ εκτός περιοχής και με πολλή δόση τύχης άνοιξε το σκορ για τη Σκωτία, που στο 52’ πέτυχε το δεύτερο γκολ της με αυτογκόλ του Εγκουέκουε, το οποίο έδωσε… τροφή στις υποψίες περί χειραγωγημένου ματς που είχαν κυκλοφορήσει πριν τον αγώνα.

Ο Ουτσέμπο στο 41’ και ο Νουοφόρ στο 90’ ισοφάρισαν δις για τους Αφρικανούς.


Πηγή: sport-fm.gr

Σε δύο μήνες επιστρέφει ο Ντράγκιτς!

Σε δυο μήνες θα επιστρέψει στα παρκέ ο Ζόραν Ντράγκιτς, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Σε δύο μήνες επιστρέφει ο Ντράγκιτς
Ο διεθνής Σλοβένος φόργουορντ της Μάλαγα αναγκάστηκε να υποβληθεί στην επέμβαση, ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο χρόνος αποθεραπείας αναμένεται μεταξύ ενός και δυο μηνών και ο παίκτης αναμένεται να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, 30/9-14/9.
Πηγή: sport-fm.gr

Επανήλθε ο Ολυμπιακός για Φινμπόγκασον!

Βελτιωμένη πρόταση, που αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ, φέρεται να κατέθεσε ο Ολυμπιακός για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, όπως αναφέρουν οι Ολλανδοί.

Επανήλθε ο Ολυμπιακός για Φινμπόγκασον
Δεν τα παρατά ο Ολυμπιακός για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Πληροφορίες από την Ολλανδία (που αναφέρουν σαν πηγή τον μάνατζερ του παίκτη) τονίζουν πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έμειναν στην… πρόθεση να κάνουν βελτιωμένη πρόταση στη Χέρενφεϊν για την απόκτηση του Ισλανδού φορ, αλλά την κατέθεσαν κιόλας.

Λέγεται πως αυτή αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ και πλέον καθιστά τους Πειραιώτες φαβορί για την απόκτηση του 25χρονου επιθετικό.

Από πλευράς των πρωταθλητών Ελλάδος δεν επιβεβαιώνεται η κατάθεση της πρότασης, αλλά είναι δεδομένο πως υπάρχουν επαφές και μάλιστα προχωρημένες για την απόκτηση του Φινμπόγκασον.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο στόχαστρο της «Γαλατά» ο Μήτρογλου!

Η Γαλατάσαραϊ είναι ο νέος μνηστήρας για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Στο στόχαστρο της «Γαλατά» ο Μήτρογλου
Μεγαλώνει η λίστα των μνηστήρων για τον Κώστα Μήτρογλου. Μπορεί να έχασε ουσιαστικά ολόκληρο το δεύτερο μισό της σεζόν, ωστόσο τα κατορθώματά του στο πρώτο μισό αρκούν για να τον κάνουν περιζήτητο.

Η Γαλατάσαραϊ είναι, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η τελευταία ομάδα που εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση του 25χρονου άσου. Με την επικείμενη αποχώρηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι αναζητεί έναν σέντερ φορ και έχει ξεχωρίσει τον Έλληνα στράικερ.

Η Φούλαμ μετά τον υποβιβασμό της δεν αναμένεται να κρατήσει τον Κώστα Μήτρογλου, επιδιώκοντας είτε το δανεισμό του με ένα υψηλό «ενοίκιο», είτε την πώλησή του. Οι Τούρκοι εκτιμούν πως δεν θα χρειαστούν πάνω από 8 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον παίκτη, παρότι η αγγλική ομάδα δαπάνησε περίπου τα διπλάσια για να τον φέρει στο Λονδίνο τον Ιανουάριο. Πηγή: sport-fm.gr