Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Το σύνθημα εκφράζει την κατάντια της χώρας»

paok2-610x350
O παπα-Χρήστος μίλησε στο Arena FM 89,4 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το σύνθημα το οποίο συνηθίζουν να τραγουδάνε για αυτό οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Τόνισε πως το σύνθημα αυτό δεν απευθύνεται στην πόλη του Πειραιά αλλά στην κατάσταση που έχει οδηγήσει εδώ την Ελληνική κοινωνία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παπα-Χρήστος :
Για το συσσίτιο στον Τρίλοφο:“Εμείς εδώ στον Τρίλοφο έχουμε ένα πολύ μεγάλο συσσίτιο το ονομάσαμε και έχουμε φτιάσει ένα σωματείο, που το ονομάσαμε με το Πατέρα Παΐσιο, προς τιμή αυτού του καταπληκτικού ανθρώπου. Ο κόσμος μας φέρνει για το συσσίτιο και για την προσφορά στις γύρω περιοχές. Στο συσσίτιο μοιράζουμε και φαγητό που φτιάχνουμε εμείς, γύρω στις 3.000 μερίδες τον μήνα! Έχουμε και μια μπουτίκ ρούχων μέσα από την οποία βγάλαμε ένα κομμάτι με την αγάπη του κόσμου και το στείλαμε στην Σερβία γιατί  και οι Σέρβοι είναι άνθρωποι αν δεν είναι αδέλφια μας. Εκεί υπάρχει κάτι εξίσου δυναμικό με τον ΠΑΟΚ η Παρτιζάν”.
Για το αν πρέπει να γίνει άγιος ο Πατέρας Παΐσιος:“Νομίζω πως κάποια στιγμή θα τον κάνει. Δεν ξέρω πότε, η εκκλησία και το Πατριαρχείο δεν βιάζονται αλλά όσοι τον έζησαν και τον γνώρισαν έστω και λίγο τον άνθρωπο είναι από τις ψυχές και τους ανθρώπους που έδωσαν μεγαλείο και το αξίζει”.
Για τα ρούχα που στάλθηκαν στην Σερβία :“Είχα μαζέψει τρόφιμα και ρούχα και έψαχνα με ποιόν τρόπο να τα πάω. Μου είπαν πως τα μάζευε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Χωρίς καν να ειδοποιήσω είδα τις ώρες που μαζεύανε, πήγα στο “Παλατάκι” και ήμασταν τυχεροί γιατί ήταν η ώρα που τελείωσε την προπόνηση ομάδα. Μαζεύτηκαν οι παίκτες, κουβάλησαν και οι ίδιοι ξεφόρτωσαν τα φορτηγά. Ήταν μαζί με τον κόουτς, ήταν ο Σταυρόπουλος και είδα την συγκίνηση του Γκόραν (Βουτσίτσεβιτς) που το σχολίασε κιόλας για το πόσο αγαπάνε οι Έλληνες τους Σέρβους. Είναι αλήθεια αυτό και εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες ακόμα παραπάνω γιατί εκεί πέρα υπάρχει η ίδια τρέλα, τα ίδια χρώματα και η ίδια ομάδα. Έκατσε ο Γκόραν από την αρχή μέχρι το τέλος και έκατσε μετά και συζητούσαμε για πολύ ώρα”.
Για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ:“Νομίζω πως του χρόνου θα πάει ακόμα καλύτερα και νομίζω πως το μπάσκετ του ΠΑΟΚ του χρόνου θα μας δώσει μεγάλες χαρές. Φτάσαμε κοντά στην πηγή. Αν στην Αθήνα μας άφηναν λίγο πιο ελεύθερους οι διαιτητές θα κάναμε την ανατροπή. Με τον Παναθηναϊκό έγιναν δυνατά παιχνίδια, προηγούμασταν μέχρι το τέλος αλλά μετά έγιναν αυτά που έγιναν. Οι νεότεροι δεν έχουν ζήσει τι σήμαινε το μπάσκετ για την Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι όταν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης πάλευαν μεταξύ τους, με την Αθήνα και την Ευρώπη. Ήμουν στο Ειρήνης και Φιλίας με εκείνο το περίφημο τρίποντο του “Πέτζα” (Στογιάκοβιτς) με τον Ολυμπιακό. Είναι φοβερό να είσαι σε μια τόσο σκληρή έδρα, στην Αθήνα “σκυλιάζαν” και τους σπάσαμε τον τσαμπουκά. Ήταν πολύ μεγάλος παίκτης ο Πέτζα και τιμή για τον ΠΑΟΚ που ένας παίκτης που βγήκε πρώτο στην Αμερική να έχει κάνει τα πρώτα βήματα του στον ΠΑΟΚ”.
Για την απώλεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη:“Πόνεσε πολύ ο Παναγιώτης. Είχα την θλιβερή τύχη να το δω δύο μέρες πριν. Βρεθήκαμε αγκαλιαστήκαμε και πειραχτήκαμε. Ο Παναγιώτης είναι ένας αγαθός γίγαντας. Είναι από αυτά που η ζωή ματώνει τους ανθρώπους αλλά και από αυτά πρέπει να διδασκόμαστε. Διδασκόμαστε ότι αυτό που μένει είναι το τι έχει στην ψυχή του και στην καρδιά του ο άνθρωπος. Έχουμε  μονάχα σταθερό την αγάπη μας, τις καρδιές μας, την γαλήνη μας και πράγματα τα οποία μένουν. Όχι γκρίνιες και κακίες”.
Για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη:“Το μπαλάκι είναι στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε οικογένεια. Δεν ξέρω γιατί έχουμε τόσο γκρίνια ίσως επειδή περιμένουμε τίτλους και διάφορα πράγματα. Οι τίτλοι θα έρθουν αν γίνουμε οικογένεια. Δεν γίνεται να γκρινιάζουμε. Είναι καλή ευκαιρία να αγκαλιάσουμε το Άγγελο έναν άνθρωπο που είναι παθιασμένος με τον ΠΑΟΚ, δεν βρίσκεις πιο τρελαμένο και αν έρθει και ο Πουλάρας θα έχουμε το πιο εκρηκτικό μείγμα για τον ΠΑΟΚ. Μετά θα γίνουμε και εμείς ένα μαζί τους. Πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τον Άγγελο με τις ευχές μας και τις προσευχές μας που τις επιζητεί. Εγώ δηλώνω απλός στρατιώτης δίπλα του”.
Για την πιθανή επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία:” Θα πρέπει να τεθούν όροι για το τι θέλουν από τον Πάμπλο Γκαρσία αλλά και για το τι μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ. Αν μπορέσουν αυτοί οι δύο να συνυπάρξουν θα είναι ένα μεγαλείο τρέλας για τον ΠΑΟΚ. Βέβαια θα θέλει και ένα στρώσιμο δουλειάς. Την τρέλα μας πάντα στον ΠΑΟΚ την βγάζουμε. Ακόμα και ο Παπαχρήστος την τρέλα του στον ΠΑΟΚ την βγάζει”.
Για το γνωστό σύνθημα που φωνάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για αυτόν:“Η καρδία μου τρελαίνεται, όχι μόνο τραγουδάω. Το σύνθημα αυτό εκφράζει γιατί φτάσαμε στην κατάντια της χώρας. Το είχαμε πει όταν μου την πέσανε κάποιοι καθώς πρέπει πως το σύνθημα εκφράζει όχι την πόλη, γιατί το έχουν τραγουδήσει οι Πειραιώτες για εμένα. Δεν εκφράζει κάτι κακό εναντίον της πόλης του Πειραιά αλλά κάτι άλλο. Έχω διαβάσει τον Καραϊσκάκη, δεν έλεγε απλώς τέτοιες λέξεις αλλά πολύ χειρότερα. Θα δούνε ποιοι βάλανε τα στήθια τους μπροστά και έσωσαν τον τόπο. Η εποχή Κόκκαλη, Κοσκοτά αλλά και πιο πριν εξέφρασαν ότι πιο σάπιο έχει η Ελληνική κοινωνία στις πολιτικές, κοινωνικές σχέσεις της. Σχέσεις του πλούτου και της εκμετάλλευσης.  Ξεχάσαμε πόσα λεφτά χαριστήκαν σε αυτή την ομάδα ποιοι τα πήραν και τι έκαναν με αυτά. Αυτά εκφράζει το σύνθημα. Κανένας δεν πιστεύει πως η οικογένεια και αυτοί εκεί κάτω φταίνε. Φταίνε αυτοί που κατέστρεψαν την κοινωνία. Τώρα που έρχεται ο Σαββίδης και θέλει να πληρώσει του λένε πως θα πληρώσει τα πάντα. Που ήταν η Ελληνική πολιτεία όταν έκαναν τις αλητείες τους οι προηγούμενοι πρόεδροι; Δεν υπήρχαν τότε; Δεν έχουν ευθύνη όλοι αυτοί”;
 Για τις εκλογές:“Ο Μαρινάκης πήρε το λιμάνι και ο Μπέος τον Βόλο. Πολύ ωραία εικόνα. Εγώ δεν θα ήθελα να το κάνει αυτό ο ΠΑΟΚ και να χωρίσει τον κόσμο. Να πάρει ο ΠΑΟΚ την Θεσσαλονίκη και να λέμε η πόλη είναι ΠΑΟΚ και να κυνηγάμε τους άλλους; Ο τρόπος που χειριζόμαστε τα πράγματα δείχνει την κατάντια. Ο Μπέος με όσα ακούστηκαν και μέσα από την φυλακή και είναι κατάντια να βγει”.
Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και την Εύα Καιλή:” Μακάρι να κάνουν καλό για την πόλη. Η πόλη είχε την τύχη να έχει πολλά πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή της Αθήνας. Τι κάνανε όμως; Ακόμα και πρωθυπουργό είχαμε και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Τι κάνουμε για την πόλη, για τον λαό και παραπέρα για τον ΠΑΟΚ. Εδώ θα αποδείξουν τι θα κάνουν. Θα γίνει η ρύθμιση των χρεών; Θα φύγουν τα χρέη η θα κρατάνε έναν Σαββίδη όμηρο. Παρακαλάνε τα ταμεία όλα. Ο ΠΑΟΚ παρακαλάει να πληρώσει και δεν τον αφήνουν. Αυτό περιμένουμε. Βγήκαν όλοι αυτοί, 1000 μπράβο αλλά τώρα έχουμε απαίτηση όλοι να τελειώσει μέσα σε λίγο καιρό το θέμα των χρεών. Ζητάμε να τελειώσει το θέμα του γηπέδου. Σε αυτό τον τόπο έχω απορία πως ο κόσμος κάθεται ακόμα με σταυρωμένα τα χέρια. Το παιχνίδι το χάσαμε στην παιδεία. Αν είχαμε επαιδεύσει τον κόσμο να διεκδικεί, να είναι δίκαιος και να έχει αξίες και αρχές Θα είχαμε φτάσει σε ένα επίπεδο ψηλά και πολιτικά και κοινωνικά. Κρατήσανε τον κόσμο και τον έχουν συνένοχο με την φράση: “μαζί τα φάγαμε”. Κάναμε τον Έλληνα συνένοχο επειδή δεν έκοψε απόδειξη του ενός ευρώ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: