Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Oι 11+5 επιλογές του Σάντος!

Ο Μιχάλης Τσόχος ρίχνει “μια ματιά” στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας και στα όσα δοκιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικός ενόψει Μουντιάλ...
Ο Φερνάντο Σάντος δεν είναι προπονητής που του αρέσει να πειραματίζεται. Ούτε γενικά είναι ένας τεχνικός που αλλάζει εύκολα την λογική και τα πρόσωπα της ομάδας του, ανάλογα με τον αντίπαλο.

Προφανώς τα φιλικά θα τα χρησιμοποιήσει για να δει την κατάσταση των παικτών και μέσα στα ματς, πέρα δηλαδή από τις καθημερινές προπονήσεις, αλλά τις περισσότερες αποφάσεις του, τις έχει πάρει. Για την ακρίβεια τις είχε πάρει από τότε που κατέληξε στους 23 που διάλεξε να κάνουν μαζί του το ταξίδι για την Βραζιλία.

Το σύστημα 4-3-3 είναι αυτό με το οποίο θα πορευτεί κατά βάση, όπως είναι φανερό ότι έχει καταλήξει και σε ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν το προβάδισμα για την 11άδα, αλλά και σε ένα γκρουπ παικτών που είναι πιο κοντά σε αυτήν από τους υπόλοιπους.

Με βάση λοιπόν τις δοκιμές του ως τώρα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε κατά την διάρκεια των προκριματικών, ο τερματοφύλακας και οι τέσσερις της άμυνας είναι σχεδόν δεδομένοι.

Ο Ορέστης Καρνέζης θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας, οι Τοροσίδης και Χολέμπας θα είναι οι δύο πλάγιοι μπακ και ο Παπασταθόπουλος με τον Μανωλά θα είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί.

Για τους τρεις κεντρικούς χαφ το σοβαρό προβάδισμα έχουν οι Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, οι δύο εξτρέμ θα είναι οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Κώστας Μήτρογλου.

Αυτοί είναι οι 11 που αν αύριο το πρωί παίζαμε το πρώτο ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα ξεκινούσαν στο αρχικό σχήμα. Και κοντά σε αυτούς τους 11 που σήμερα έχουν το προβάδισμα υπάρχει μία ακόμη πεντάδα παικτών που ανά πάσα στιγμή διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα ή και που μπορεί να την κερδίσουν μέσα από τα φιλικά παιχνίδια και τις προπονήσεις που μεσολαβούν μέχρι το πρώτο ματς κόντρα στην Κολομβία.

Στην άμυνα ο Βύντρα είναι ο πρώτος... επιλαχών για να χρησιμοποιήσουμε έναν επίκαιρο όρο, είτε για το κέντρο της άμυνας είτε για την θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Για τους τρεις κεντρικούς χαφ, προφανώς αμέσως μετά την τριάδα έρχεται ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ για την κορυφή της επίθεσης ο Φάνης Γκέκας.
Στο μυαλό του Σάντος υπάρχουν πάντα οι τρεις “Ιταλοί”. Ο Φετφατζίδης για τα άκρα της επίθεσης, θέση στην οποία ο Φερνάντο Σάντος ποντάρει και στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αλλά και στον Παναγιώτη Κονέ.
Για τον τελευταίο πάντως ο Πορτογάλος τεχνικός εκτιμά ότι μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις από την άμυνα και μπροστά, με εξαίρεση αυτή του σέντερ φορ και για αυτό έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει τις ευκαιρίες του...

Γενικά ο Σάντος στις επιλογές του ζύγισε, εκτίμησε και εν τέλει έκρινε σε μεγάλο βαθμό και από την δυνατότητα των ποδοσφαιριστών που επέλεξε να παίξουν σε περισσότερες από μία θέσεις. Ο Τοροσίδης, ο Βύντρα, ο Παπασταθόπουλος, ο Χολέμπας, ο Κατσουράνης, ο Τζαβέλλας, ο Μανιάτης, ο Φετφατζίδης, ο Κονέ, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Σαμαράς είναι οι πιο χαρακτηριστικές.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: