Σάββατο 2 Μαΐου 2015

«Αμοιβαίες υποχωρήσεις για να τα βρούμε»

Το κλίμα αισιοδοξίας ότι θ’ αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit διατήρησε η απάντηση της UEFA. Οι ενστάσεις της ομοσπονδίας εκτιμάται ότι θα ξεπεραστούν και σε κλίμα αμοιβαίων υποχωρήσεων θα βρεθεί λύση

«Αμοιβαίες υποχωρήσεις για να τα βρούμε»
Μόνο αποθαρρυντική για την αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit δεν ήταν η πρώτη απάντηση της UEFA στην ελληνική κυβέρνηση.

Έχοντας στα χέρια της (και μεταφρασμένο πλέον) το αθλητικό νομοσχέδιο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναμενόταν ν’ απαντήσει άμεσα για τους τομείς όπου έχει ενστάσεις.

Παρόλο λοιπόν που οι δηλώσεις Ινφαντίνο από το Μπαχρέιν έμοιαζαν να εκφράζουν κάθετη στάση από την πλευρά της, η επιστολή που εστάλη σήμερα δεν άλλαξε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί τελικά μια συμβιβαστική λύση.

Κι αυτό διότι η UEFA έθεσε μέσω αυτής θέμα για το άρθρο 1, σχετικά με τη δυνατότητα του υφυπουργού να αποκλείει ομάδες από τα ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για το άρθρο 5 σχετικά με τους δικαστές. Ωστόσο και στα δυο ζητήματα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 1 η πλευρά του υφυπουργείου αναμένεται να διευκρινίσει ότι ο αποκλεισμός θα γίνεται «με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών ομοσπονδιών» αναγνωρίζοντας ότι αυτές οι διοργανώσεις είναι δικές τους και άρα υπάρχει δίκαιο αίτημα.

Όσο για το άρθρο 5, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι έχει γίνει παρανόηση από την πλευρά των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ -ίσως επειδή η ορολογία δεν είναι συμβατή με το γαλλικό και το ελβετικό δίκαιο- και στο τέλος θα υπάρξει κι εκεί συμφωνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου, οι συνεργάτες του υφυπουργού δουλεύουν πυρετωδώς, ενώ κι εκείνος ενημερώνεται για κάθε κίνηση και το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να στείλει ολοκληρωμένη απάντηση. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι το καλό κλίμα στις συζήσεις, αφού στο υπουργείο μιλούν για μια ανοιχτή διαβούλευση με την UEFA, στην οποία οι αμοιβαίες υποχωρήσεις θα οδηγήσουν σε λύση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά στο «περίμενε» η Λιόν!


Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παρέα με την Παρί επέστρεψε η Λιόν, καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο (2-0) την αναμέτρηση με την Εβιάν, ωστόσο έχει ένα παιχνίδι παραπάνω από τους πρωτευουσιάνους.

Ξανά στο «περίμενε» η Λιόν
Περιμένει ξανά την Παρί Σεν Ζερμέν η Λιόν! Οι «λιονέ» δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στην Εβιάν, την οποία νίκησαν 2-0 στο «Ζερλάν», για την 35η αγωνιστική της Ligue 1, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ουμπέρ Φουρνιέ «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο το «τρίποντο», χάρη σε τέρματα των Γκρενιέ –με απευθείας εκτέλεση φάουλ- στο 21’ και του Λακαζέτ, ο οποίος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 38’.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 1/5

Μετς-Μαρσέιγ 0-2
(38’, 62’ Ζινιάκ)

Σάββατο, 2/5 (21:00)

Λιόν-Εβιάν 2-0
(21’ Γκρενιέ, 38’ πεν. Λακαζέτ)

Μπαστιά-Σεντ Ετιέν
Γκινγκάμπ-Ρεμς
Λοριάν-Μπορντό
Μονπελιέ-Ρεν
Νις-Καέν

Κυριακή, 3/5

Λιλ-Λανς (15:00)
Μονακό-Τουλούζ (18:00)
Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (36η)

Παρασκευή, 8/5

Παρί Σεν Ζερμέν-Γκινγκάμπ (21:30)

Σάββατο, 9/5 (21:00)

Καέν-Λιόν (18:30)
Μπορντό-Ναντ
Εβιάν-Ρεμς
Μετς-Λοριάν
Ρεν-Μπαστιά
Τουλούζ-Λιλ

Κυριακή, 10/5

Λανς-Μονπελιέ (15:30)
Σεντ Ετιέν-Νις (18:00)
Μαρσέιγ-Μονακό (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας Τζέραρντ δεν πτοείται!!

Τόσα έχει περάσει, ένα… πεναλτάκι θα τον πτοούσε; Παρόλο που αστόχησε απ’ τη βούλα, ο αρχηγός λύτρωσε τη Λίβερπουλ (2-1 την ΚΠΡ) και γράφοντας ιστορία με το 184ο του γκολ, σταμάτησε τον κατήφορο.

Ένας Τζέραρντ δεν πτοείται!
Από αναποδιές στη μεγάλη καριέρα του, άλλο τίποτα. Οι ατυχίες (κι οι αποτυχίες κάποιες φορές) δεν του έλειψαν. Πώς θα γινόταν λοιπόν ο Στίβεν Τζέραρντ να πτοηθεί από ένα χαμένο πέναλτι;

Ενώ η Λίβερπουλ φαινόταν να βαδίζει ολοταχώς προς μια ακόμα γκέλα (αφού ο Φερ είχε απαντήσει για την ΚΠΡ στο γκολ του Κουτίνιο), ο αρχηγός αστόχησε απ’ τη βούλα στο 79’. Σήμερα όμως είχε να γράψει ιστορία. Και θα το έκανε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Έτσι, στο 87’ (κι αφού είχε αποβληθεί ενδιάμεσα ο Ονουόχα) λύτρωσε με κεφαλιά τους «κόκκινους» (2-1) και ξεπερνώντας τον Φάουλερ στην πέμπτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, τους έκανε φαβορί για μια θέση στην Ευρώπη.

Κι αυτό δε συνέβη μόνο εξαιτίας της επιστροφής της Λίβερπουλ στις νίκες. Αλλά κι εξαιτίας της… εμμονής της Σαουθάμπτον στις γκέλες. Στημένη λοιπόν στα έντεκα βήματα από τη Σάντερλαντ (ο Γκόμες πέτυχε από ‘κει και τα δυο γκολ για τις «μαύρες γάτες») η ομάδα του Κούμαν έχασε 2-1 κι έγινε το ιδανικό θύμα της αντιπάλου της για να πάρει τεράστια βαθμολογική ανάσα.

Όχι όμως και να βγει από την επικίνδυνη ζώνη. Κάτι τέτοιο θα συνέβαινε αν ο εκπληκτικός Μπεντέκε δε συνέχιζε να «πυροβολεί» αδιακρίτως και δεν κρατούσε μόνος του ασφαλή την Άστον Βίλα. Χάρη σε δυο ακόμα γκολ του Βέλγου (που έφτασε τα 12) οι «χωριάτες» λύγισαν 3-2 την Έβερτον και παρέμειναν σχετικά μακριά απ’ τα μπλεξίματα.

Όσο για τα λιγότερο… βαθμοθηρικά παιχνίδια της ημέρας, η Γουέστ Χαμ επέστρεψε στις νίκες (1-0 την ουραγό Μπέρνλι με πέναλτι του Νομπλ για το οποίο αποβλήθηκε και ο Νταφ στο 33’), ενώ η Σουόνσι συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, καθαρίζοντας 2-0 και τη Στόουκ.


Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Σάββατο, 2/5 (17:00)

Λέστερ-Νιούκαστλ 3-0
(1’, 48’ πεν. Ουγιόα, 17’ Μόργκαν)

Άστον Βίλα-Έβερτον 3-2
(10’, 45’ Μπεντέκε, 64’ Κλέβερλι - 59’ Λουκάκου)

Λίβερπουλ-ΚΠΡ 2-1
(19’ Κουτίνιο, 87’ Τζέραρντ - 73’ Φερ)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 2-1
(21’ πεν., 55’ πεν. Γκόμες - 22’ Μανέ)

Σουόνσι-Στόουκ 2-0
(76’ Μοντέρο, 90’+1’ Κι)

Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι 1-0
(24’ πεν. Νομπλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ (19:30)

Κυριακή, 3/5

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα, 4/5

Χαλ-Άρσεναλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (36η)

Σάββατο, 9/5 (17:00)

Έβερτον-Σάντερλαντ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Χαλ-Μπέρνλι
Λέστερ-Σαουθάμπτον
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 10/5

Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 11/5

Άρσεναλ-Σουόνσι *Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε… δέκα δεν έβαλε η Μπάρτσα!!

Οκτώ και… λίγα ήταν για την Κόρδοβα. Οι Μπαρτσελόνα ήταν μηχανή γκολ, 8-0, στο «Νουέβο Αρχάνκελ» και έστειλε μηνύματα τόσο στην Ρεάλ για το πρωτάθλημα, όσο και στην Μπάγερν για το Champions League.

Ούτε… δέκα δεν έβαλε η Μπάρτσα!
Ακόμη σκοράρει η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί δεν έδειξαν έλεος στην υποβιβασμένη Κόρδοβα, έκαναν προπόνηση με… οκτώ γκολ,8-0, και περιμένουν γκέλα της Ρεάλ (παίζει το βράδυ στην Σεβίλλη) για να αγκαλιάσουν το πρωτάθλημα.

«Ταφόπλακα» στα όνειρα της ομάδας του Χοσέ Ρομέρο έβαλαν οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Η «Μπάρτσα» ήταν… καταιγίδα αφού ήθελε να ξεμπερδεύει λόγω Μπάγερν και ο Ράκιτς έδιωξε το άγχος στο 42ο λεπτό, όταν ο Μέσι «ξεκλείδωσε» την άμυνα και αυτός νίκησε τον Χουάν Κάρλος με δυνατό σουτ. Στην εκπνοή (45+2’) ο Ινιέστα έγινε δημιουργός σερβίροντας στον Σουάρες το 2-0, με τον Ουρουγουανό να το πετυχαίνει με ένα τσίμπημα της μπάλας.

Όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν παρά το θεωρητικά τελειωμένο ματς, αλλά οι «μπλαουγκράνα» παρέμειναν με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Μέσι δεν θα μπορούσε να λείπε απ’τον πίνακα των σκόρερ και το κατάφερε χάρη σε όμορφη σέντρα του Ντάνι Άλβες, την οποία μετέτρεψε σε ασίστ στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα (46’). Ο Βραζιλιάνος μπακ σε λιγότερο από δέκα λεπτά (53’) «έδωσε» κι άλλο γκολ σε συμπαίκτη του, με τον Σουάρες να είναι αυτή την φορά ο τυχερός –και πάλι με κεφαλιά. Η Κόρδοβα δεν υπήρχε… στο γήπεδο αλλά η «Μπάρτσα» δεν χαρίστηκε και με σχετική ευκολία έκανε το 5-0 με κεφαλιά του Πικέ από κόρνερ στο 65’. Ο Μέσι ξαναχτύπησε, έπειτα από φάση που κρύφτηκε η μπάλα και την έσπρωξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα στο 80’. Ο Νεϊμάρ έκανε το 7-0 στο 85’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (δεν ήταν), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σουάρες με κοντινό σουτ στο 88’.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Παρασκευή 1 Μαΐου

Σοσιεδάδ-Λεβάντε (21:45)

Σάββατο 2 Μαΐου

Κόρδοβα-Μπαρτσελόνα 0-8
(42' Ράκιτιτς, 45+2', 53', 88' Σουάρες, 46', 80' Μέσι, 65' Πικέ, 85' Νεϊμάρ πεν.)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:00)
Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Λα Κορούνια-Βιγιαρεάλ (23:00)

Κυριακή 3 Μαΐου

Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο (13:00)
Χετάφε-Γρανάδα (18:00)
Βαλένθια-Εϊμπάρ (20:00)
Μάλαγα-Έλτσε (22:00)

Δευτέρα 4 Μαΐου

Αλμερία-Θέλτα (21:45)

Η επόμενη (36η) αγωνιστική

Παρασκευή 8 Μαΐου

Εϊμπάρ-Εσπανιόλ (21:45)

Σάββατο 9 Μαΐου

Γρανάδα-Κόρδοβα (17:00)
Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια (23:00)

Κυριακή 10 Μαΐου

Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης (13:00)
Βιγιαρεάλ-Έλτσε (18:00)
Αλμερία-Μάλαγα (20:00)
Θέλτα-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 11 Μαΐου

Ράγιο Βαγεκάνο-Χετάφε (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σωτηρία και... καμία σωτηρία!!

H Σάλκε με ανατροπή βύθισε την Στουτγκάρδη, την ίδια ώρα που η Πάντερμπορν έπαιρνε διπλό-σωτηρίας! Συνεχίζεται η μάχη για την Ευρώπη, με την Βέρντερ να πιάνει την Ντόρτμουντ!

Σωτηρία και... καμία σωτηρία! (vids)
Από την κόλαση στον παράδεισο και τούμπαλιν! Η Στουτγκάρδη ήλπιζε σε διπλό που θα της έδινε τεράστια ανάσα στη μάχη της παραμονής, όμως η Σάλκε έκανε την ανατροπή, πήρε την πρώτη νίκη (3-2) από τις 7 Μαρτίου και την ξέρανε!

Εντελώς διαφορετικά συναισθήματα στο παιχνίδι της Πάντερμπορν! Με ήρωα τον Ρουπ, που πέτυχε δύο γκολ, απέδρασε (2-1) από την έδρα της Φράιμπουργκ και την τούμπαρε στη βαθμολογία ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη!

Ακόμη πιο περίπλοκη έγινε η κατάσταση για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Χόφενχαϊμ και Ντόρτμουντ (στον πάγκο ο Παπασταθόπουλος έμειναν στο 1-1, με την Βέρντερ να επωφελείται και με τη νίκη 1-0 κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης τις προσπέρασε.



Το μαχητικό Ανόβερο απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την δεύτερη Βόλφσμπουργκ, ενώ Άουγκσμπουργκ και Κολωνία «κόλλησαν» στο 0-0.



Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/5 (16:30)

Σάλκε-Στουτγκάρδη 3-2
(9', 78' Χούντελααρ, 88' Μπόατενγκ - 22' Χάρνικ, 51' Κόστιτς)

Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 2-2
(24' Ντοστ, 45' Πέρισιτς - 47' Μπριάν, 58' Σανέ)

Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ 1-1
(33' Φολάντ, - 35' Χούμελς)

Άουγκσμπουργκ-Κολωνία 0-0

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0
(66' Ζέλκε)

Φράιμπουργκ-Πάντερμπορν 1-2
(40' Πέτερσεν - 70', 80' Ρουπ)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 3/5

Μάιντς-Αμβούργο (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (32η)

Παρασκευή 8/5 (21:30)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ

Σάββατο 9/5 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ
Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Μάιντς (19:30)

Κυριακή 10/5

Πάντερμπορν-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Κολωνία-Σάλκε (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φοβερή ατάκα Θανάση Γιαννακόπουλου για Γκιστ!!

Διαβάστε τι είπε για τον Αμερικανό άσο, αλλά και για τον αντικαταστάτη του. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πριν από το ματς μίλησε για τις δύο ομάδες, αλλά και για τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος απουσιάζει, αφού βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ για ινδική κάνναβη.
Αρχικά ανέφερε: «Πράγματι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Εγώ θεωρώ ότι οι δύο ομάδες είναι ισάξιες».
Και συνέχισε σε ερώτηση για τον Γκιστ: «Λυπάμαι για τον Γκιστ, για τον ίδιο. Κοτζάμ άνδρας δύο μετρα, έκανε τέτοια απερισκεψία που μπορεί να κάνει και ένα μικρό παιδί. Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει αντικαταστάτη τώρα, αλλά εγώ νομίζω πως μπορεί να βρει και καλύτερο».

Αμφίβολοι οι Σαραμαντάς και Στάμου για τον Βόλο!

Δύο προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο Νίκος Παπαδόπουλος ενόψει Ολυμπιακού Βόλου, μιας και οι δύο ποδοσφαιριστές ακλούθησαν ατομικό πρόγραμμα.


Οι δύο ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, τα οποία ωστόσο μοιάζουν ικανά να τους αφήσουν εκτός στην κρίσιμη αναμέτρηση της Δευτέρας, ενώ δεδομένη είναι και η απουσία του Ρομάνο λόγο της αποβολής του στην Ξάνθη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Πάει Κορτράικ ο Παπάζογλου!

Στο Βέλγιο και την Κορτράικ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Θανάσης Παπάζογλου.

Ο φορ του Ατρόμητου είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Βελγική ομάδα και η συμφωνία μοιάζει δεδομένη. Μάλιστα, ο Παπάζογλου είχε μεταβεί στο Βέλγιο την Τρίτη και παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την Κόρτραϊκ στην εντός έδρας νίκη της επί της Σταντάρ Λιέγης (3-1) για τα πλέι οφ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Καταγγελίες και αγωγές κατά της ΕΠΟ!!

Ποδοσφαιριστές και ατζέντηδες, προχώρησαν σε καταγγελίες κατά της ΕΠΟ για -παράνομες, όπως θεωρούν- αποφάσεις που πήραν όργανα της.

Αφορμή για τις καταγγελίες, που κοινοποιήθηκαν και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, αποτέλεσε η συμμετοχή της δικηγόρου και αναπληρωματικού μέλους της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρίας Αναστασάκη.

Η τελευταία πρόσφατα απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Η πρώτη καταγγελία αφορά την έφεση του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης που πήρε στις 18/1/2014 η επιτροπή κυπέλλου της ΕΠΟ και έχει σχέση με την Λάρισα. Αυτή η καταγγελία έγινε από τους πρώην παίκτες της Λάρισας, Γιάννη Αμπάρη, Νίκο Αραμπατζή και τον διαμεσολαβητή Γιάννη Νικολιδάκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία  «καταγγέλλουμε τις πρακτικές των οργάνων απονομής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης της ΕΠΟ , θεωρώντας  ως παράνομες και ανυπόστατες τις αποφάσεις τους». Απαιτούν δε, είτε να υποχρεωθεί η Λάρισα είτε ίδια η ΕΠΟ να εκτελέσει τις τελεσίδικες αποφάσεις. Επιπλέον, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για προσφυγή στα ποινικά δικαστήρια κατά μελών των οργάνων της ΕΠΟ.

Στη δεύτερη καταγγελία που έγινε από τους πρώην παίκτες του Άρη Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Μανώλη Παπαστεργιανό, Χρήστο Αραβίδη, τους διαμεσολαβητές μεταγραφών, Γιάννη Λυπημένο, Κώστα Καπετάνο και τον (πρώην) ποδοσφαιριστή, Ευθύμη Κουλουχέρη, η υπόθεση αφορά στην προσφυγή που κάνει στην επιτροπή Εφέσεων ΕΠΟ για την εκκαθάριση του Άρη.

Εντός της καταγγελίας αξιώνουν είτε την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ να εκτελέσει τις τελεσίδικες  αποφάσεις , είτε να επιληφθεί η ίδια η ΕΠΟ να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Στο απόσπασμα της καταγγελίας γίνεται, επίσης, αναφορά στην κ. Αναστασάκη: «ήταν ενεργό μέλος και μάλιστα επίλεκτο της Επιτροπής που συμμετείχε στις διασκέψεις και όπως βάσιμα πιθανολογείται ασκούσε επιρροή εκτελώντας εντολές των διοικούντων της ΕΠΟ ως "Δούρειος Ίππος" της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου».

Και στις δύο περιπτώσεις γίνεται ξεκάθαρο πως «θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των περιουσιακών και ηθικών δικαιωμάτων μας που υπέστησαν ανεπανόρθωτη βλάβη με αποκλειστική υπαιτιότητα της ΕΠΟ ενώπιον των αρμόδιων  τακτικών δικαστηρίων».
*Πηγή: metrosport.gr*

Πολύ ξύλο στο Ντόρτμουντ!! (Pics)

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση στο «Signal Iduna Park» ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Αϊντραχτ το προηγούμενο σαββατοκύριακο οι οπαδοί των δύο ομάδων πιάστηκαν στα… χέρια.
Περίπου 200 οπαδοί της Αϊντραχτ και 300 οπαδοί της Ντόρτμουντ επιδόθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί, αλλά και 11 συλλήψεις φίλων της Αϊντραχτ.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες!




*Πηγή: arenafm.gr*

Ο ημιτελικός με τα «μάτια» της ΑΘ-10!!

Βίντεο με τις φωτογραφίες που ανήρτησε η ΑΘ-10 από τον αγώνα με την Ξάνθη και την παρουσία του κόσμου
Δείτε το σχετικό βίντεο:













*Πηγή: arenafm.gr*

Ποκετίνο: «Την ομάδα την διαχειρίζομαι εγώ»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος θέλησε να... υπενθυμίσει πως εκείνος είναι αυτός που παίρνει τις τελικές αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον των παικτών του στην Τότεναμ.
Αποκλειστικά και μόνο απόφαση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι το ποιοι παίκτες θα παραμείνουν και ποιοι πιθανότατα θα «κουνήσουν μαντήλι» στην Τότεναμ.
«Νομίζω πως το πρόσωπο που πρέπει να πάρει την τελική απόφαση είμαι εγώ, σωστά; Πάντα ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο πρέπει να μιλάει με τον παίκτη στα αποδυτήρια ή στο γήπεδο και αν η επαφή δεν είναι καλή μεταξύ μας, τότε είναι δύσκολο να πετύχεις κάτι», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού των «σπιρουνιών», ο οποίος στη συνέχεια επεσήμανε:
«Είναι πολύ σημαντικό που συμφωνώ με τους παίκτες που μένουν εδώ και με τους παίκτες που ίσως φύγουν και είναι δική μου απόφαση. Εάν όχι, εάν δηλαδή που φέρεις κάποιους παίκτες εδώ και δεν τους ξέρω, τότε ίσως δεν είναι ότι είναι κακοί παίκτες, αλλά το ένστικτο με το προπονητικό επιτελεί ή τον προπονητή, είναι σημαντικό».
*Πηγή: England365.gr*

Επιστρέφει στην Άρσεναλ ο Ποντόλσκι!

Σχεδόν απίθανη θα πρέπει να θεωρείται η επιλογή της Ίντερ να προχωρήσει την απόκτηση του Λούκας Ποντόλσκι με κανονική μεταγραφή από την Άρσεναλ, μετά τον εξάμηνο δανεισμό του στην ιταλική ομάδα. Επιστρέφει στο Λονδίνο μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Γερμανός στράικερ.
Μικρό θα είναι απ' ότι φαίνεται το πέρασμα του Λούκας Ποντόλσκι από το Μιλάνο.
Ο Γερμανός άσος δεν έχει καταφέρει να ασκήσει ιδιαίτερο αντίκτυπο στην Ίντερ, η οποία δύσκολα θα κινηθεί για την αγορά του από την Άρσεναλ μετά τη λήξη του εξάμηνου δανεισμού του το ερχόμενο καλοκαίρι.
Έτσι λοιπόν ο «Πόλντι» θα επιστρέψει στο «Έμιρεϊτς» δίχως να γνωρίζει το μέλλον του στους «κανονιέρηδες», αν και το σενάριο που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες είναι να μεταγραφεί σε κάποια άλλη ομάδα.
*Πηγή: England365.gr*

Δύσκολο 2-0 για την Ζαλγκίρις!

Ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Λιθουανίας έκανε η Ζαλγκίρις Κάουνας, που επικράτησε με 67-73 της Λιετκαμπέλις, παρά το γεγονός πως δυσκολεύτηκε στην τέταρτη περίοδο.
Όσο δεν δυσκολεύτηκε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ με την Λιετκαμπέλις, δυσκολεύτηκε στο δεύτερο η Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας είδε την διαφορά που είχε «χτίσει» στο πρώτο μέρος (19-45) να εξανεμίζεται, όμως πήρε τη νίκη με 67-75, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τα ημιτελικά.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Αρτούρας Μιλάκνις, που σταμάτησε στους 15 πόντους.
*Πηγή: superbasket.gr*

Ετοιμάζουν κίνηση για Κάζινς οι Σέλτικς!!

Οι Μπόστον Σέλτικς θέλουν να επιστρέψουν στο προσκήνιο κι ο παίκτης για τον οποίο αναμένεται να κινηθούν είναι ο ΝτεΜάρκους Κάζινς!
Τη φετινή σεζόν οι Σέλτικς κατάφεραν να βρεθούν στα πλέι οφ, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στο επίπεδο του παρελθόντος. Πλέον στοχεύουν πιο ψηλά κι ετοιμάζουν κίνηση για τον ΝτεΜάρκους Κάζινς!
Ο 25χρονος σέντερ (ύψος 2.11μ.) έκανε σπουδαία σεζόν με τους Σακραμέντο Κινγκς (24.1π., 12.7ρ., 3.6ασ.) κι απομένει να φανεί αν το ενδιαφέρον των Σέλτικς θα πάρει… σάρκα κι οστά.
Ο Κάζινς δεσμεύεται με τους Κινγκς, οι τελευταίοι, όμως, δεν θα έλεγαν “όχι” στο ενδεχόμενο να τον παραχωρήσουν, αν φυσικά πάρουν τ’ ανταλλάγματα που θέλουν.
*Πηγή: superbasket.gr*

Επίδειξη δύναμης από τον Απόλλωνα Πάτρας!

«Ισοπεδωτικός» ήταν ο Απόλλων Πατρών στην πρεμιέρα της τέταρτης ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων, καθώς συνέτριψε τον Αρίωνα Ξάνθης με 95-68.
Ο Απόλλων Πάτρας πήρε εύκολα όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση και δείχνει το τελικό 95-68 τη νίκη από τον Αρίωνα Ξάνθης, ο οποίος όπως σε κάθε παιχνίδι, πάλεψε ως το τέλος. Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ μόνο στα πρώτα λεπτά. Ο Αρίωνας προηγήθηκε και με έναν πόντο στην αρχή (3-4, 3′), αλλά ο Απόλλωνας επέβαλλε το ρυθμό του, είχε τις λύσεις και άρχισε σταδιακά να χτίζει μια υπέρ του διαφορά που ολοένα και μεγάλωνε. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε 26-10, η απόσταση διευρύνθηκε πάνω από τους 20 πόντους, για να φτάσει στο +32 (72-40, 29′) και τελικά στη νίκη με το 95-68
Τα αποτελέσματα της ημέρας:
Απόλλων Πατρών-Αρίων Ξάνθης 95-68
17:00 Ηράκλειο-Παναθηναϊκός
19:00 ΠΑΟΚ-Ίκαρος Καλλιθέας
Απόλλων Πατρών – Αρίων Ξάνθης 95-68
Διαιτητές: Σαρακενίδης-Χρυσάφης
Δεκάλεπτα: 26-10, 45-27, 73-44, 95-68
Απόλλων Π. (Καπερώνης): Αζαρίας 10, Στάνκοβιτς, Μαστρογιαννόπουλος 3, Μπακόπουλος, , Γοργόνης, 16, Κούτρας Χρ. 13, Κούτρας Αρτ. 22, Κασπίρης 2, Σακελλαρίου 2, Πολυδωρόπουλος 8, Τάταρης 18, Σπυράκος 1
Αρίων Ξ. (Παπαδόπουλος Χρ.): Τάσσος, Καρίμποφ, Ερμείδης Δ. 2, Κοτανίδης, Θεοδωρόπουλος 8, Σαββουλίδης 18, Ερμείδης Π. 23, Καρτάλης 17, Παπαδόπουλος Χρ, Κλωναράς, Γιαρίμογλου, Παπαδόπουλος Λ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Έτσι θα παίξουν Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός!!

Δείτε τις 12άδες με τις οποίες θα παραταχθούν στο παρκέ του ΟΑΚΑ οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι. Εκτός Γκιστ για Παναθηναϊκό και Λαφαγέτ για Ολυμπιακό.

Έτσι θα παίξουν Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός
Με... αναμενόμενη σύνθεση κατεβαίνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο μεταξύ τους ντέρμπι (19:00) που θα κρίνει την πρωτιά στην Α1.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει Γκιστ στη σύνθεσή του και τους νεαρούς Λούντζη, Διαμαντάκο, Παπαγιάννη, ενώ Χαραλαμπόπουλος και Λαουάλ έχουν πάρει μέρος στην 12άδα.

Απ' την άλλη για τους Πειραιώτες απών θα 'ναι ο τραυματίας Λαφαγιέτ, ενώ εκτός έμειναν οι νεαροί Μουράτος, Χριστοδούλου και ο τραυματίας Τσαϊρέλης.

Η 12άδα του Παναθηναϊκού: Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Διαμαντίδης, Μπλουμς, Νέλσον, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Λαουάλ, Μαυροκεφαλίδης, Μπατίστα, Σλότερ, Φώτσης

Η 12άδα του Ολυμπιακού: Σπανούλης, Μάντζαρης, Ντάνστον, Πέτγουεϊ, Κατσίβελης, Αγραβάνης, Σλούκας, Χάντερ, Ντάνστον, Λοτζέσκι, Ντάρντεν, Παπαπέτρου *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαρωτική με το… καλημέρα η ΤΣΣΚΑ!!


Σε υγιεινό… περίπατο μετέτρεψε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το πρώτο παιχνίδι των playoffs της VTB League, συντρίβοντας 103-58 την Αστάνα.

Σαρωτική με το… καλημέρα η ΤΣΣΚΑ!
Ούτε να… ιδρώσει δεν χρειάστηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να κάνει το 1-0 στη σειρά των playoffs της VTB League, καθώς «διέλυσε» την Αστάνα με 103-58!

Για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας πρώτος σκόρερ ήταν ο Νάντο Ντε Κολό με 19 πόντους, με τους Μαρκοϊσβίλι και Χριάπα να προσθέτουν από 15 ο καθένας.

Από την ομάδα του Καζακστάν κορυφαίος ήταν ο Τζόνσον με 17 πόντους, με τον Πονομάρεφ να είχε 15. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιόν προπονητή ζήτησαν οπαδοί της Λίβερπουλ; (pic/video)

Εντάξει να βρεθούν κάποιοι να ζητήσουν απομάκρυνση Ρότζερς. Χάλια πάει η Λίβερπουλ, αρκετοί θα γκρίνιαζαν για τον προπονητή. Αλλά αυτός που ζητήθηκε για αντικαταστάτης (με εναέριο πανό) ήταν έκπληξη…

Ποιόν προπονητή ζήτησαν οπαδοί της Λίβερπουλ; (pic/video)
Το να υπήρχε αίτημα αποχώρησης του Μπρένταν Ρότζερς δε θα ήταν και μεγάλη έκπληξη.

Όχι ότι υπάρχει τόσο άσχημο κλίμα για τον νυν τεχνικό, αλλά όσο να ‘ναι η κατηφόρα της Λίβερπουλ (με αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου και κίνδυνο να μη βγει ούτε στην Ευρώπη) λογικό θα ήταν να φέρει κάποια μουρμούρα.

Υπό αυτή την έννοια, το πρώτο συνθετικό ενός πανό που τράβηξε αεροπλανάκι πάνω απ’ το «Άνφιλντ» την ώρα του αγώνα με την ΚΠΡ και έλεγε «Rodgers out» δεν προκάλεσε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση.

Σε αντίθεση με τη συνέχεια του μηνύματος που γράφοντας «Rafa in» προέτρεπε την επαναπρόσληψη στη Λίβερπουλ του Μπενίτεθ!







*Πηγή: sport-fm.gr*

Το… παλεύει για οκτάδα η Γαλατά!!


Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη, στην προσπάθειά της να μπει στην πρώτη οκτάδα, πήρε η Γαλατασαράι, επικρατώντας 87-80 της Ιστανμπούλ Μπουγιουκσεχίρ.

Το… παλεύει για οκτάδα η Γαλατά
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εντέρ Αρσλάν, η Γαλατασαράι πήρε μία νίκη… οκτάδας, επικρατώντας 87-80 της Ιστανμπούλ Μπουγιουκσεχίρ, για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο διεθνής γκαρντ τελείωσε το ματς με 30 πόντους, με τον Ζόραν Έρτσεγκ να είχε 17 και τον Βλαντιμίρ Μίτσοβ να σταματά στους 16. Από τους ηττημένους κορυφαίος ήταν ο Σάσα Βούγιατσιτς με 25 και 10 ασίστ, ενώ νταμπλ-νταμπλ έκανε και ο Νταμίρ Μάρκοτα με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Το αλλάζετε ή αποβάλλεστε…»

Την αμετακίνητη θέση της UEFA στο θέμα του Grexit εξέφρασε ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο αξιωματούχος της ομοσπονδίας ξεκαθάρισε ότι αν δε γίνουν οι επιθυμητές αλλαγές, ο αποκλεισμός θα ‘ναι αναπόφευκτος.

«Το αλλάζετε ή αποβάλλεστε…»
Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα του ποδοσφαιρικού Grexit έκανε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Από το Μπαχρέιν όπου βρέθηκε για να παραστεί σε συνέδριο της ασιατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο Γενικός Γραμματέας της UEFA αναφέρθηκε και στο ελληνικό ζήτημα.

Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης της ομοσπονδίας (αφού της έχει σταλθεί και μεταφρασμένο πλέον το νομοσχέδιο) έδειξε ότι εκείνη παραμένει αμετακίνητη στις αλλαγές των διατάξεων που αφορούν το αυτοδιοίκητο και το δικαίωμα της κυβέρνησης ν’ αποφασίσει αποκλεισμό ομάδας από την Ευρώπη.

«Υπάρχουν κάποια σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη βία και τα στημένα ματς, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία», είπε αρχικά ο Ινφαντίνο.

«Από την συζήτηση που είχαμε, είμαστε αισιόδοξοι για τις αλλαγές που θα γίνουν. Αν όμως δεν γίνουν, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αποβολή της Ελλάδας. Δεν θα έχουμε άλλη εναλλακτική, αν δεν υπάρξει συμφωνία στο deadline που υπάρχει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε:

«Όταν βλέπεις κάποια άρθρα που δίνουν την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένα πράγματα που ξεκάθαρα βρίσκονται στην δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας, αν υπάρχει ένας νόμος που δίνει δύναμη στους κυβερνώντες να ενεργήσουν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην Ομοσπονδία να δράσει ανεξάρτητα, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή». *Πηγή: sport-fm.gr*

Έφτασε ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός!!


Δίχως να συμβεί το παραμικρό και χωρίς τη συνοδεία κάποιου εκ των αδερφών Αγγελόπουλων, αφίχθη στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Ολυμπιακού για το αποψινό ντέρμπι.

Έφτασε ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός
Περίπου 1:30' ώρα πριν το τζάμπολ, η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο ΟΑΚΑ. Με τη συνοδεία αστυνομίας και χωρίς να συμβεί το παραμικρό οι ερυθρόλευκοι αφίχθησαν στο κλειστού του Αμαρουσίου για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Κανείς εκ των αδερφών Αγγελόπουλων δεν βρισκόταν στο πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες, οι οποίοι κατέβηκαν άνετοι και κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια για τις τελευταίες οδηγίες και τις τελευταίες στιγμές χαλάρωσης.

Επικεφαλής ουσιαστικά ήταν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, ενώ πρώτος βγήκε απ' το λεωφορείο ο Μίλαν Τόμιτς.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Υποψήφιοι… Τούρκοι οι Φάρμαρ και Γκάουντλοκ!!

Με δεδομένη την απουσία του Εμίρ Πρέλντζιτς από το προσεχές Ευρωμπάσκετ, η τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ θα προσπαθήσει να κάνει νατουραλιζέ έναν εκ των Φάρμαρ, Γκάουντλοκ και Ντίξον!

Υποψήφιοι… Τούρκοι οι Φάρμαρ και Γκάουντλοκ!
Όχι έναν, αλλά τρεις -και μάλιστα Αμερικανούς- έχει στη λίστα της η τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ για να κάνει νατουραλιζέ ενόψει του Ευρωμπάσκετ του 2015, λόγο της απουσίας του Εμίρ Πρέλντζιτς, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία να ξεκουραστεί το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, οι υποψήφιοι… Τούρκοι είναι οι Τζόρνταν Φάρμαρ της Νταρουσάφακα, Άντριου Γκάουντλοκ της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και Μπόμπι Ντίξον της Πινάρ Καρσίγιακα.

Ωστόσο, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν προς τα τέλη Μαΐου, όταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Εργκίν Αταμάν, ανακοινώσει την προεπιλογή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει της συμμετοχής του στο δεύτερο όμιλο, που θα γίνει στο Βερολίνο και θα αντιμετωπίσει τις Γερμανία, Ισλανδία, Ισπανία, Σερβία και Ιταλία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασισμένη να… μπλέξει!!

Ό,τι μπορεί για να κινδυνεύσει σοβαρά με υποβιβασμό συνέχισε να κάνει η Νιούκαστλ! Η εκπληκτική Λέστερ ανάγκασε τις «καρακάξες» στην όγδοη σερί ήττα τους (3-0) και τις έμπλεξε πλέον για τα καλά.

Αποφασισμένη να… μπλέξει!
Ξεκίνησε σαν ντεφορμάρισμα. Συνεχίστηκε σαν «κοιλιά». Μετατράπηκε σε κατήφορο. Και τώρα πλέον κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να σταματήσει η κατρακύλα της Νιούκαστλ!

Απέναντι στην αποφασισμένη Λέστερ, οι «καρακάξες» όχι απλά δε σταμάτησαν το σερί των αποτυχιών, αλλά δεν προέβαλαν καν σοβαρή αντίσταση πριν χάσουν με το βαρύ 3-0.

Το γκολ του Ουγιόα από το πρώτο κιόλας λεπτό καταρράκωσε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας του Τζον Κάρβερ. Όταν ο Μόργκαν, δε, ξεχείλωσε πρόωρα το προβάδισμα των «αλεπούδων» στο 17’, όλα είχαν ήδη τελειώσει.

Έτσι, ο Ουγιόα μπόρεσε στο 48’ να φτάσει τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα (αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Βασιλέφσκι) και σε συνδυασμό με την αποβολή του Ουίλιαμσον στο 62’ να τελειώσει και τις ύστατες ελπίδες της Νιούκαστλ.

Με την αποβολή και του Γιάνμαατ λοιπόν στις καθυστερήσεις να ολοκληρώνει την τραγωδία, η Λέστερ πανηγύρισε την πέμπτη νίκη της στα έξι τελευταία ματς (σ.σ. έχει χάσει μόνο από την Τσέλσι). Πλησίασε, έτσι, στον πόντο τη σημερινή της αντίπαλο, η οποία με οκτώ σερί ήττες και πέντε παιχνίδια μακριά από την έδρα της που δεν έχει πετύχει ούτε γκολ (!) βλέπει κατάματα πλέον τους μπελάδες.




Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Σάββατο, 2/5 (17:00)

Λέστερ-Νιούκαστλ 3-0
(1’, 48’ πεν. Ουγιόα, 17’ Μόργκαν)

Άστον Βίλα-Έβερτον
Λίβερπουλ-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον
Σουόνσι-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ (19:30)

Κυριακή, 3/5

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα, 4/5

Χαλ-Άρσεναλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (36η)

Σάββατο, 9/5 (17:00)

Έβερτον-Σάντερλαντ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Χαλ-Μπέρνλι
Λέστερ-Σαουθάμπτον
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 10/5

Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 11/5

Άρσεναλ-Σουόνσι
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χριστοβασίλης: «Δεν θα είμαι σε κανένα άρμα»

Έτοιμος να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας μέσω των δικαστηρίων είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης.

Χριστοβασίλης: «Δεν θα είμαι σε κανένα άρμα»
Τους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν εξασφάλισε την αδειοδότηση από την Επιτροπή, εξήγησε μέσω συνέντευξης Τύπου ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να είναι σε κανένα… άρμα, ενώ τόνισε πως οι Ηπειρώτες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας μέσω των δικαστηρίων.

Επίσης, στην αίθουσα των «Ζωσιμάδων» όπου διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου, παρόντες ήταν το τεχνικό τιμ του ΠΑΣ (Πετράκης, Γεωργουλόπουλος, Αλεξίου, Τσελιόπουλος), ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρης Νιαρχάκος, αλλά και ο υπεύθυνος υποδομών και μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Ιωάννου.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Χριστοβασίλη:

«Θα κάνω μια αναδρομή στη θητεία μου στον ΠΑΣ και θα καταλήξω στο θέμα της αδειοδότησης. Φέτος συμπληρώνω επτά χρόνια στην ομάδα που αγαπώ από μικρό παιδί και είχα στην καρδιά μου ακόμα και στα χρόνια της ξενιτιάς. Τη σεζόν 08-09 η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει εκεί που ανήκε χάρη σε ποδοσφαιριστές και την καθολική στήριξη της πόλης. Το γήπεδο ήταν γεμάτο κάθε αγωνιστική και η ομάδα πρόσφερε θέαμα και ευχαρίστηση.

Τη σεζόν 09-10 ήταν κάτι το απερίγραπτο. Ένα γεμάτο γήπεδο που θύμιζε δεκαετίες του '80. Εκείνη τη χρονιά η διοίκηση έκανε πιο πολλές μεταγραφές κι αυτό για να ευχαριστήσει τον κόσμο που ήταν πάντα δίπλα της. Δυστυχώς το τέλος ήταν καταστροφικό. Δεν θα ξεχάσω την τελευταία αγωνιστική ένα γεμάτο γήπεδο να χειροκροτεί την ομάδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό παρόλο που υποβιβαζόταν.

Αυτό έκανε τη διοίκηση να κρατήσει όλους τους παίκτες την επόμενη χρονιά προκειμένου η ομάδα να επανέλθει και να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν η αρχή των προβλημάτων που θα βρίσκαμε μπροστά μας.

Η επόμενη χρονιά ξεκίνησε, ενώ η χώρα μπαίνει σε περίοδο κρίσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό μέσα σε έξι μήνες είχαμε 6 φορολογικούς ελέγχους, έναν για τα χρόνια που δεν ήταν στη δική μου αρμοδιότητα και χρειάστηκε να πληρώσουμε 250.000 ευρώ. Γίνεται επανέλεγχος και βγήκε πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Παρόλα αυτά μείναμε κατηγορία χωρίς αδειοδότηση.

Τη σεζόν 12-13 ξεκινήσαμε με έναν νέο προπονητή που πίστευα πολύ έμελλε να είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία του ΠΑΣ μέχρι εκείνη τη στιγμή. Είχαμε σταθερό κορμό και νέα παιδιά και στο τέλος όλη η Ελλάδα μιλούσε γι’ αυτή την ομάδα. Καταφέραμε και καταλήξαμε στην 5η θέση αλλά για εξωτερικούς λόγους που κανείς δε γνωρίζει μέχρι σήμερα μας αφαίρεσαν το δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη γιατί κάποιοι έστειλαν το φάκελό μας στην ΟΥΕΦΑ. Προσφύγαμε στο CAS αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γιγαντιαίες ομάδες με μεγάλα χρέη δεν τις αγγίζει κανείς, ενώ τον ΠΑΣ Γιάννινα τον τιμώρησαν. Τότε ο κόσμος τα έβαλε με το πρόσωπό μου λες και δεν ήθελα να παίξουμε στην Ευρώπη.

Αυτό με έκανε πιο δυνατό. Κρατήσαμε τους ποδοσφαιριστές, ο προπονητής μας εγκατέλειψε για άλλη ομάδα και η τρίτη διαδοχική χρονιά στη Σούπερ Λιγκ ξεκίνησε με δύο αλλαγές προπονητών και στη συνέχεια φέραμε τον κ. Πετράκη που μπορεί για τους πολλούς να ήταν άγνωστος αλλά εγώ ήξερα ποιος ήταν και τον εμπιστεύτηκα. Εκεί που ήμασταν έτοιμοι να υποβιβαστούμε τερματίσαμε στην πρώτη οκτάδα.

Πάλι δεν πήραμε αδειοδότηση κυρίως λόγω μη βιωσιμότητας όπως έκριναν οι αρμόδιοι. Αυτό μας στενοχώρησε πιο πολύ όλους και πιο πολύ τον ιδιοκτήτη που είναι οπαδός και φίλαθλος μαζί γιατί μια τέτοια κατάσταση φέρνει δυσκολίες. Σαν διοίκηση και τεχνικό τιμ γνωρίζαμε τις ικανότητες που είχαμε. Υποβιβάζονταν τέσσερις ομάδες και μας είχαν πρώτο φαβορί. Είναι οι ίδιοι που φωνάζουν και σήμερα.

Πολύς κόσμος απομακρύνθηκε από το γήπεδο και η χρονιά ξεκίνησε με άδειο γήπεδο. Τη σεζόν 14-15 η ομάδα έπρεπε να κερδίσει και τον κόσμο της και τελικά βδομάδα με βδομάδα δείξαμε σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Σωθήκαμε 10 αγωνιστικές πριν το τέλος και βάλαμε τον πήχη ψηλότερα. Η διοίκηση έδινε συνέχεια κίνητρα και πριμ στους παίκτες. Παράλληλα έπρεπε να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας. Μέχρι τις 31 Μαρτίου εξοφλήσαμε όλα μας τα χρέη και πέρα από τη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν χρωστάμε σε κανέναν.

Τα επόμενα χρόνια η ομάδα θα κάνει τον κόσμο της υπερήφανο αρκεί ο κόσμος της να είναι δίπλα της και όχι απέναντί της. Η ομάδα έχει πλέον υποδομές. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η ομάδα έχει διεθνείς ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές σε ξένες ομάδες. Είναι η πρώτη φορά στα 40 χρόνια που παίζουμε 5η συνεχόμενη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα.
Αυτό που μας ξάφνιασε όλους ήταν η απόφαση της Δευτεροβάθμιας. Πίστευα ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και όλα είχαν τακτοποιηθεί εκτός από τη ρύθμιση στην Εφορία που ήταν εκπρόθεσμη. Εάν αυτός ο κόσμος πιστεύει ότι τα πριμ νικών και τα δικαιώματα play off δίνονται στους παίκτες μόνο και μόνο για να με βρίζουν στο τέλος, τότε έχετε απέναντί σας έναν τρελό άνθρωπο.

Η διοίκηση τους τελευταίους τέσσερις μήνες τακτοποίησε χρέη ενός εκατομμυρίου ευρώ, ποσό απίστευτο για την εποχή. Δυστυχώς ταρακουνήσαμε τα νερά και ενοχλήσαμε πολλούς. Δεν χαριστήκαμε σε κανέναν. Όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα αυτήν την τακτική θα ακολουθήσω. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν, είναι και θα είναι πιο δυνατός στο μέλλον με τον κόσμο κοντά του. Η φετινή πορεία έχει δώσει μεγάλες χαρές με την άνοδο των υποδομών και την ανάδειξη καινούριων παικτών από την περιφέρεια, όσο για το όνειρο της εξόδου της Ευρώπης εάν δεν το καταφέρουμε στις μάχες που θα δώσουμε στις αίθουσες εκτός γηπέδων, τότε πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και στα 50 χρόνια της αγαπημένης μας ομάδας θα το καταφέρουμε. Πιστεύω ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα επί των ημερών μου ανέβηκε σκαλοπάτι.

Έρχομαι στο θέμα της αδειοδότησης και θα διαβάσω τα τέσσερα σημεία για τα οποία μας απέρριψαν. Απορρίφθηκε ο φάκελος για τα οικονομικά στοιχεία. Η ΠΑΕ κάθε τέλος του χρόνου πρέπει να ενημερώνει την Επιτροπή Αδειοδότησης τι χρωστάει. Εκεί 2-3 ποδοσφαιριστές μας έκαναν γνήσιο υπογραφής χωρίς να υπογράψει στο σημείο που έπρεπε κι όλα αυτά για 600 ευρώ. Η Επιτροπή είπε ναι μεν είναι πληρωμένοι οι παίκτες, αλλά ήταν παράλειψή μας. Στη Δευτεροβάθμια δεχτήκαν τις βεβαιώσεις μας εκ παραδρομής αλλά μας είπαν ότι δεν ήμασταν σωστοί. Υπήρχαν κάποιες προσφυγές από τη διετία 2010-12 και με τους τόκους το ποσό έφτανε τις 135.000 ευρώ. Πληρώσαμε το ποσό πριν πάμε στη Δευτεροβάθμια αλλά πάλι δεν έγινε δεκτό.

Το τρίτο θέμα ήταν η ρύθμιση στην Εφορία που ήταν εκπρόθεσμη αλλά εκεί δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα μπορούσαν να μας βάλουν πρόστιμο.
Το τελευταίο θέμα ήταν τα χρηματοοικονομικά. Θα πρέπει να αποδεικνύεις ότι έχεις εγγυημένη την επόμενη χρονιά. Εμείς δώσαμε το μίνιμουμ των εσόδων και το μάξιμουμ των εξόδων και με αυτά τα στοιχεία η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τον Ιούνιο του 2015 δείχνει κέρδος 500.000 ευρώ. Σε αυτό το σημείο δε δεχτήκαν τις μεταγραφές δύο παικτών μας στον ΠΑΟΚ παρόλο που προσκομίσαμε τα απαραίτητα στοιχεία. Δεν βάλαμε καν να φανταστείτε στα έσοδα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση είχε παρθεί πριν μπούμε στην αίθουσα. Πρέπει η ομάδα να πάρει τέσσερις βαθμούς στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας στις δικαστικές αίθουσες. Όσο καιρό θα βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα δεν θα είμαι σε κανένα άρμα και παρακαλώ τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα».

Για την ετερόρρυθμη εταιρία που φαίνεται στον ισολογισμό και εάν αποτελεί πρόβλημα: «Στήσαμε την εταιρεία για λογιστικούς λόγους. Ήταν ένα τέχνασμα για να γλιτώσουμε τους φόρους. Δεν υπήρχε πρόβλημα με αυτό και στο νέο ισολογισμό δεν θα φαίνεται κάτι πλέον
».

Για το πόσο είναι το συνολικό ποσό που χρωστάει η ομάδα: «Σήμερα που μιλάμε, χρέη προς τρίτους είναι μηδέν. Το μοναδικό χρέος είναι η εφορία που ρυθμίστηκε σε 100 δόσεις. Το χρέος όλο μαζί είναι γύρω στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις».

Για την επόμενη μέρα στον ΠΑΣ: «Όποιος θέλει ας έρθει να πάρει την ομάδα. Δεν είναι ο κόσμος του ΠΑΣ οι 30 που φωνάζουν. Ένας εμφανίστηκε και ξέρετε ποιος είναι. Στη μέση της χρονιάς έφυγε από άλλη ομάδα. Το πορτοφόλι μου ξέρει μόνο να πληρώνει. Βγήκε κάποιος να πει ότι για την περαίωση φταίει ο Κούγιας; Την κληρονόμησα και θα την πληρώσω».

Για το πόσο αγόρασε την ομάδα από τον Κούγια: «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Υπάρχει λόγος. Ο Κούγιας χρωστάει την εφορία».

Για την ιστορία του συμπαίκτη: «Αν υπήρχε, δε θα ήταν σήμερα δίπλα μου να τον βλέπατε»;

Πρωταθλήτρια Μπόρνμουθ – Στα πλέι-οφ η Μπρέντφορντ!

Η Μπόρνμουθ με την επικράτηση της εκτός έδρας απέναντι στην Τσάρλτον με 3-0 πήρε τον τίτλο – Στα μπαράζ για την άνοδο η Μπρέντφορντ, μετά την ήττα-σοκ της Ντέρμπι από την Ρέντινγκ.

Πρωταθλήτρια Μπόρνμουθ – Στα πλέι-οφ η Μπρέντφορντ

Η τελευταία άρπαξε την θέση από την Ντέρμπι που γνώρισε ήττα σοκ μέσα στην έδρα της από την Ρέντινγκ με 3-0, ενώ εκείνη έκανε το χρέος της απέναντι στην Γουίγκαν κερδίζοντας με 3-0, παίρνοντας μάλιστα και την 5η θέση από την Ίπσουϊτς. Στα πλέι-οφ ανόδου, δεν μπόρεσε να μπει ούτε η Γουλβς που έχασε για τέσσερα γκολ την άνοδο, παρά τη νίκη της επί της Μίλγουολ με 4-2. Μίλγουολ, Γουίγκαν και Μπλάκπουλ ήταν εκείνες που υποβιβάστηκαν στην Λιγκ 1.

Στα δυσάρεστα της τελευταίας αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ τα επεισόδια της αναμέτρησης της Μπλάκπουλ με την Χάντερσφιλντ, με τον αγώνα να διακόπτεται, λίγο μετά την λέξη του πρώτου μέρους, λόγω εισβολής των οπαδών της γηπεδούχου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 46ης αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ:

Μπλάκμπερν – Ίπσουιτς 3-2
Μπόλτον – Μπέρμιγχαμ 0-1
Μπρέντφορντ – Γουίγκαν 3-0
Τσάρλτον – Μπρέντφορντ 0-3
Ντέρμπι – Ρέντινγκ 0-3
Λιντς – Ρόδεραμ 0-0
Μίντλεσμπρο – Μπράιτον 0-0
Νόριτς – Φούλαμ 4-2
Νότιγχαμ – Κάρντιφ 1-2
Γουότφορντ – Σέφιλντ Γουέν. 1-1
Γουλβς – Μίλγουολ 4-2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δημητρακόπουλος: «Δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών»

Μιλώντας μετά τη γνωστοποίηση του προσωρινού αποκλεισμού του Τζέιμς Γκιστ από παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επεσήμανε ότι ο παίκτης ποτέ δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Δημητρακόπουλος: «Δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών»

«Κατά τη συζήτηση σήμερα ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΚΑΝ, συναινέσαμε στον προσωρινό αποκλεισμό του Γκιστ από τους προσεχείς αγώνες, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία», τόνισε αρχικά ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και συνέχισε:

«Συγχρόνως, διασαφηνίσαμε ότι η ανωτέρω συναίνεσή μας δεν αποτελεί ομολογία ενοχής. Πιστεύω ότι η έλλειψη δόλου του αθλητή θα αποδειχθεί ενώπιον της Αθλητικής Δικαιοσύνης και ρητά δηλώνω ότι ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο 401 ΓΣΝ ο Γιώργος Δεληκάρης!


Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Γιώργος Δεληκάρης.

Στο 401 ΓΣΝ ο Γιώργος Δεληκάρης
Από χθες το πρωί ο Γιώργος Δεληκάρης μεταφέρθηκε από την νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς» στην αντίστοιχη του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού υποβάλλεται σε εξετάσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο MVP του πρωταθλήματος!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δίνει τις δικές του επιλογές για τον MVP του πρωταθλητή Ελλάδος ενώ αναφέρεται και στον ορισμό από το γνωστό σύστημα του Μήτσιου στην Τούμπα.  
Αφιερώματα επί αφιερωμάτων, αναλύσεις επί αναλύσεων και πολλές ψηφοφορίες γίνονται κάθε χρόνο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, με στόχο να βρούμε τον πολυτιμότερο παίκτης του πρωταθλήματος! Συνήθως (αν όχι πάντα) αυτός προέρχεται από την πρωταθλήτρια ομάδα…

Παίκτης του… πανάξιου πρωταθλητή Ολυμπιακού θα είναι και φέτος ο MVP και ο καθένας μπορεί να ψηφίσει.

Άλλος μπορεί να ψηφίσει τον Μήτρογλου  που σημείωσε και πάλι 14 γκολ!

Άλλος τον Ρομπέρτο που είναι πάντα σταθερός κάτω από τα δοκάρια…

Άλλος τον Σαντάνα «το χταπόδι…» που ήρθε το χειμώνα και «έδεσε» την άμυνα.

Άλλος τον Μαζουάκου, που είναι ο ένας από τους μόλις δύο(!) παίκτες των πρωταθλητών που ξεπέρασε τις τέσσερις κίτρινες κάρτες σε όλη την σεζόν!

Άλλος τον Τσόρι Ντομίγκεζ που έβαλε όόόλα τα πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Άλλος τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Τιμής ένεκεν…

Άλλος τον Διαμαντάκο που έφθασε στο σημείο να παίξει στην πολύ δυνατή εθνική ομάδα του Ρανιέρι…

(Όσοι γράφουν και ψηφίζουν Σπάθας… είναι απλά κομπλεξικοί…)

Άλλος μπορεί να ψηφίζει.. Μαρινάκη, ως αντίδραση σε εκείνους που ειρωνικά ψήφιζαν ως MVP τον Βαρδινογιάννη ή τον Πατέρα όταν κατακτούσε πρωταθλήματα ο Παναθηναϊκός και τον Μελισσανίδη όταν πήρε τρεις κούπες η ΑΕΚ…

Ο καθένας τέλος πάντων με τα δικά του κριτήρια, ψηφίζει ότι θέλει…

Προχθές για παράδειγμα ένας φίλος, μου γράφει στο διαδίκτυο: «Μετά από όσα έχουν συμβεί, πολυτιμότερος της σεζόν (αυτής ίσως και άλλων…) είναι ο Κώστας Πλέγας!»
-«Ποιος;» Ρωτάω…

-« Αυτή είναι η καθοριστική μεταγραφή που έκανε ο Ολυμπιακός σε πολύ κρίσιμο σημείο πέρυσι το καλοκαίρι, τότε που φάνηκε ότι… θα έχει πολλά προβλήματα. Είναι ο παίκτης που πήρε ο Ολυμπιακός από την ομάδα της… Παναχαϊκής! Έχει πλάκα να ξέχασες αυτή την κίνηση ΜΑΤ που ολοκληρώθηκε μετά από πολύ σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις…».

Μου ξαναγράφει και ακόμη δεν έχω καταλάβει τι εννοεί…  

Και συμπληρώνει…

«Η συμφωνία των δύο ΠΑΕ (για τον εξαιρετικά ταλαντούχο Πλέγα φυσικά…) ήταν κομβική και είχε καθοριστική σημασία. Ήταν μία πραγματική επένδυση για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Άραγε θα είναι αρκετή και για τα επόμενα χρόνια;»

Ποιος ξέρει τι να εννοούσε…

Από εκεί και πέρα…

Έχει πλάκα να νομίζει κανείς το όλο σύστημα σταμάτησε να λειτουργεί επειδή γίνεται ότι γίνεται με τα ποινικά δικαστήρια; (Για την αθλητική δικαιοσύνη και τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς που «κάνουν» ότι δεν καταλαβαίνουν και δεν έχουν παρέμβει, δεν γίνεται λόγος. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι δεν είναι χαζοί, απλά η στρατηγική τους, επιβάλει να κάνουν τους χαζούς(!) Κι’ αυτοί ακόμα δεν τον έχουν καλέσει να τους εξηγήσει τι εννοούσε!! Προφανώς το αποδέχθηκαν…).

Το πρωτάθλημα «καθάρισε» νωρίτερα, τα πλέι οφ και ειδικά η 5η θέση «τελείωσαν» από τις 4/2 (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) αλλά «καθάρισαν» 100% από την στιγμή που ο ΠΑΣ (η καλύτερη ομάδα μετά τους τέσσερις πρώτους) δεν πήρε αδειοδότηση και τώρα απομένει να δούμε ποιες ομάδες-φίλοι θα σωθούν. Μετά τα πεντακάθαρα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής όπου όλοι οι γνωστοί και φίλοι πέτυχαν τον σκοπό τους, δύο είναι τα πιο κρίσιμα ματς αυτής της εβδομάδας. ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός και Βέροια-Πανθρακικός. (Έχει πλάκα να μην καταλάβατε εδώ και καιρό ποιος θα υποβιβάζονταν;)

Τέλος πάντων δύο είναι τα κρίσιμα ματς και… να ο ορισμός δύο διαιτητών από… όσους έχουν απομείνει εκ της γνωστής ομάδας!
Μάνταλος στο Βέροια-Πανθρακικός και Μήτσιος(!) στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός! Τόλμησαν να ορίσουν στην Τούμπα αυτόν που ανάγκασε (στο Καλονή-ΠΑΟΚ) ακόμη και τον Αναστασιάδη, να ζητήσει από την ομάδα να σηκωθεί να φύγει, τότε που ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε την πρώτη θέση και στα εκτός έδρας ματς, δεν κέρδιζε όχι φάουλ, αλλά ούτε και πλάγιο άουτ!!

Αλλά το θέμα δεν είναι τώρα ο ΠΑΟΚ! Ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός είναι το ζήτημα που μάχονται για την σωτηρία…

Έχει πλάκα να μην ξέρετε ποιος θα μείνει και ποιος θα πέσει…
* Απλά… αξιολύπητοι όσοι ακόμη (ως δικηγόροι-υπερασπιστές) στηρίζουν το κύκλωμα! Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει. Γιατί… στο δρόμο πρέπει να κυκλοφοράς και να μην ντρέπεσαι…

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ο ΠΑΟΚ θέλει Πάουλο Σόουζα»

Τον Πάουλο Σόουζα θέλει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης όπως υποστηρίζει η A Bola.
Στο δημοσίευμα τονίζεται η συνεργασίας που είχαν οι δύο άνδρες στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Άλλωστε ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκός και νυν τεχνικός της Βασιλείας είχει αναλάβει την «ομάδα του λαού» το 2009 έπειτα από παραίνεση του Αγγελίδη.
«Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη του Πάουλο Σόουζα την επόμενη σεζόν. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ (όπου αγωνίζονται οι Μιγκέλ Βίτορ και Ρικάρντο Κόστα) καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, την επόμενη σεζόν.
Υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσα στους δύο άνδρες που συνυπήρχαν για αρκετό διάστημα και στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, από το 2009 έως το 2014. Μάλιστα, ο Ιάκωβος Αγγελίδης ήταν αυτός που έφερε τον Πορτογάλο τεχνικό, στη Μακάμπι. Δεν αποκλείεται, η επόμενη συνάντηση να είναι στη Θεσσαλονίκη», τονίζεται χαρακτηριστικά στην «A Bola».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ, όταν έρθει το μπουγιουρντί;

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο gazzetta να καταλάβει τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ την ώρα της αλήθειας… 
Πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ, όταν έρθει το μπουγιουρντί από τις ποδοσφαιρικές αρχές και θα αποκλείει τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Γιατί μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ λέει, «ναι, πάμε, έτσι, κάνε, ράνε, μην κωλώνεις» κλπ, κλπ. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει την ώρα τη δύσκολη, του αποκλεισμού. Τότε που θα γίνει αντιληπτό ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει κάποια εκατομμύρια Ευρώ από τη μη συμμετοχή του τη νέα σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης. Θα επιμείνει στο, «ναι, πάμε, έτσι, κάνε, ράνε, μην κωλώνεις»;…
Γιατί μέχρι στιγμής η κυβερνητική επιλογή στηρίζεται ξεκάθαρα κι από την ΑΕΚ κι από τον ΠΑΟΚ, κάτι διόλου ασήμαντο. Διότι, αν π.χ. ήταν όλες οι μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου κόντρα στην συγκεκριμένη τακτική, αναπόφευκτα αυτή θα αποδυναμώνονταν. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρα κατά του Grexit. Κι η μεν ΑΕΚ δεν έχει ούτε Ευρώπη, ούτε ακριβά συμβόλαια. Ο ΠΑΟΚ, όμως;…
Και να δούμε και το άλλο: ποιος θα επηρεαστεί περισσότερο από το ποδοσφαιρικό Grexit; Ο Ολυμπιακός η, οι άλλοι σύλλογοι; Εγώ την απάντηση δεν την δίνω, γιατί δεν μπορώ να την γνωρίζω. Αν την ξέρουν οι άλλοι, ας την δώσουν...
Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι η FIFA ήδη θα μας είχε αποβάλλει από τις διεθνείς διοργανώσεις, αν η UEFA δεν επιχειρούσε πυροσβεστικό ρόλο, λόγω της καλής διάθεσης κάποιων, γνωστών-αγνώστων, στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Το πράγμα είναι απλό: η ελληνική κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το νόμο του Ορφανού, βάσει του οποίου η Ελλάδα δεσμεύονταν ενώπιον των διεθνών αρχών ότι η τοπική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα καθόριζε η ίδια το ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Τότε που πάλι είχαμε βρεθεί πιο κοντά παρά ποτέ στον αποκλεισμό μας από το διεθνές ποδόσφαιρο. Οι διεθνείς αρχές άπαξ και καταργηθεί εκείνος ο νόμος, θα μας αποβάλλουν. Οι άνθρωποι δεν κάνουν διαπραγμάτευση. Ούτε θα κάνουν. Δικαίωμά τους είναι. Όπως είναι δικαίωμα δικό μας, να μείνουμε εκτός Ευρώπης.
Η εκτίμησή μου απ΄ όσα ακούω είναι ότι οι διεθνείς αρχές πριν καν ψηφιστεί ο νόμος, θα ενημερώσουν την ελληνική βουλή, ότι με το που περάσει το νομοσχέδιο αυτόματα μένει η Ελλάδα εκτός Ευρώπης.
Κι όπως γράφω πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, μακάρι να πέσω έξω εγώ και να επιβεβαιωθεί η αισιοδοξία των «αρμόδιων».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Υποβιβασμός αλλά όχι αποβολή!!

Το gazzetta.gr ανοίγει τον φάκελο της Νιμ (Ligue 2) με την εμπλοκή παραγόντων σε στημένα ματς και την τιμωρία που της επέβαλε η γαλλική Λίγκα! Την υποβίβασε αλλά δεν τον απέβαλε διαφυλάσσοντας το κύρος του πρωταθλήματος.  
Τον περασμένο Νοέμβριο η γαλλική αστυνομία σε μία επιχείρηση-σκούπα προχώρησε στη σύλληψη προέδρων και παραγόντων του γαλλικού ποδοσφαίρου με την κατηγορία της χειραγώγησης αναμετρήσεων που αφορούσαν στην περυσινή σεζόν.
Μεταξύ άλλων στα χέρια των αρχών έπεσαν ο Ζαν-Φρανσουά Φορτέν πρόεδρος της Καέν (Ligue 1) αλλά και ο ομόλογος του στη Νιμ, Ζαν Μαρκ Κονράντ. Η εφημερίδα L' Equipe υποστήριξε πως ο αγώνας Καέν-Νιμ στις 13 Μαΐου του 2014, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1 ήταν στημένος με σκοπό η Νιμ να αποφύγει τον υποβιβασμό αλλά και η Καέν να μην χάσει το τρένο της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια του γαλλικού ποδοσφαίρου όπως συνέβη τελικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Γαλλίας, Φρεντερίκ Τιριέ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:
«Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί της διαφθοράς, της χειραγώγησης των αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού ή αν απλά υπάρχουν προσπάθειες για τέτοια δραστηριότητα- αποδειχθούν, η Γαλλική επαγγελματική ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα απονείμει πειθαρχικές ή διοικητικές κυρώσεις, είτε συλλογικά είτε ατομικά, με την ισχυρότερη πυγμή».
Ο Τιριέ μάλιστα δήλωσε ξεκάθαρα πως οι ποινές θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και την αποβολή των δύο συλλόγων από το πρωτάθλημα.
Άλλωστε υπήρχε το δεδικασμένο της Μαρσέιγ πριν από 21 χρόνια...
Πράγματι, η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής Λίγκας ανακοίνωσε τον υποβιβασμό της Νιμ από την Β΄ στη Γ΄ κατηγορία έπειτα από πολύμηνη έρευνα της γαλλικής εισαγγελίας.
Όπως τονίστηκε η ομάδα του Παναγιώτη Βλαχοδήμου θα συνεχίσει να παίζει μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να μην αλλοιωθεί το πρωτάθλημα και εν συνεχεία θα υποβιβαστεί στην Γ΄ κατηγορία!

Επίσης τιμωρήθηκε ο πρώην μεγαλομέτοχος του συλλόγου Σερζ Κασπαριάν με ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα για 10 χρόνια.
Η καμπάνα για τον πρώην πρόεδρο της Νιμ και συνεργάτη του Κασπαριάν, Ζαν Μαρκ Κονράντ ήταν αποκλεισμός εφτά ετών, ενώ για τους συνεργάτες του μεγαλομετόχου, Φρανκ Τουτουντζιάν και Μισέλ Μουλέν οι τιμωρίες ήταν δύο και 10 χρόνια αντιστοίχως!
Από τον πέλεκυ της αθλητικής δικαιοσύνης δεν γλίτωσαν και κάποια στελέχη της Καέν. Ο τεχνικός της Νιμ, Ζοσέ Πασκουαλετί δεν έκρυψε την ενόχληση του κάνοντας δηλώσεις κατά του προέδρου της Νιμ, Ζαν Μαρκ Κονράντ.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κονράντ. Εάν ήθελε να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα, τα έχει καταφέρει.
Πιστεύω η απόφαση του υποβιβασμού θα μας κάνει πιο δυνατούς».

Άλλωστε η ομάδα του βρέθηκε μπλεγμένη σε τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια τα οποία χειραγωγήθηκαν. Εκτός από το Καέν-Νιμ, ο «αμαρτωλός» σύλλογος είχε εμπλοκή στις αναμετρήσεις με τις Μπαστιά (εκτός έδρας), Ντιζόν (εκτός έδρας) και Κρετέιγ (εκτός έδρας).
Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τις εντός έδρας συναντήσεις με Ιστρ, Μπρεστ και Λαβάλ, οι οποίες βρέθηκαν επίσης στο μικροσκόπιο των αρχών.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Καέν, Ζαν-Φρανσουά Φορτέν παύθηκε από τα καθήκοντα του μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες του επετράπη από την γαλλική δικαιοσύνη να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Προπονητικά φιλικά στην ΑΕΚ!!

Με δύο «εσωτερικά» φιλικά στο κλειστό του ΟΑΚΑ, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ (06/05, 17:00), παρουσία του μεγαλομετόχου της ομάδας, Μάκη Αγγελόπουλου, αλλά και του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της Ένωσης, Σταύρου Δουβή.*Πηγή: superbasket.gr*

Ο δρόμος προς το Φάιναλ Φορ!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την τρίτη του παρουσία σε Φάιναλ Φορ τα τελευταία τέσσερα χρόνια κι η Ευρωλίγκα φιλοξενεί αφιέρωμα σχετικά με την πορεία των «ερυθρόλευκων» στη φετινή διοργάνωση.
«Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στη διοργάνωση με την τρίτη παρουσία σε Final 4 τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε αντίθεση με την πρώτη συμμετοχή, τη δεκαετία του ’90, οι Κόκκινοι έχουν ήδη δυο τίτλους Ευρωλίγκας. Στις τελευταίες δυο συμμετοχές του σε Final Four -Κωνσταντινούπολη το 2012, Λονδίνο το 2013- ο Ολυμπιακός ήταν το αουτσάιντερ όμως και στις δυο περιπτώσεις επέστρεψε σπίτι με το τρόπαιο! Πλέον οι Κόκκινοι θέλουν να πετύχουν κάτι που μόλις τέσσερις ομάδες έχουν καταφέρει σε σχεδόν έξι δεκαετίες στο Κύπελλο Πρωταθλητριών! Να κατακτήσει τρεις τίτλους σε τέσσερα χρόνια!
Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά με μειονέκτημα έδρας στα playoffs κι επίσης η μοναδική ομάδα που κέρδισε τη σειρά έπειτα από ήττα στο Game 1. Ήταν το αποτέλεσμα της καλύτερης άμυνας στην Ευρωλίγκα! H oμάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου πραγματοποίησε πολύ καλή καλή πορεία στη Regular Season και κέρδισε τα οκτώ από τα εννιά πρώτα παιχνίδια στο TOP 16 πριν από τον τραυματισμό του κορυφαίου γκαρντ και πρώην MVP της Ευρωλίγκας, Βασίλη Σπανούλη. Οι Κόκκινοι δεν είχαν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα στο Palau Blaugrana όμως επέστρεψαν χάρη στη σπουδαία εμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη στο Game 2, επικρατώντας με 63-76. Εν συνεχεία η σειρά μεταφέρθηκε στην Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός μετράει μόνο νίκες στα προημιτελικά από το 2011.
Σε ένα δραματικό Game 3, η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε 73-71, με τους Πρίντεζη και Σπανούλη να έχουν καθοριστική συμβολή. Η σειρά τελείωσε με ένα συναρπαστικό Game 4, ανατρέποντας διψήφια διαφορά πόντων πριν από το buzzer beater τρίποντο του Πρίντεζη για το 71-68! Ήταν μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία των playoffs που έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final 4.
Έχοντας κερδίσει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του στα ημιτελικά και με πέντε παίκτες στο ρόστερ από τους back2back τίτλους, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει ξανά στην κορυφή, δημιουργώντας μια δυναστεία στην Ευρωλίγκα!», αναφέρει το αφιέρωμα του euroleague.net.
*Πηγή: superbasket.gr*

Χειρουργήθηκε ο Πάρσονς!

Ο Τσάντλερ Πάρσονς αντιμετώπιζε πρόβλημα στο δεξί γόνατο. Έτσι έκανε χειρουργική επέμβαση ώστε να ξεπεράσει πλήρως τον πόνο και να αναρρώσει το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η σεζόν τελείωσε πρόωρα για τους Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι αποκλείστηκαν με 4-1 από τους Χιούστον Ρόκετς. Δεν ήταν, ωστόσο, το μοναδικό θέμα που είχαν να αντιμετωπίσουν στο Τέξας, καθώς ο Τσάντλερ Πάρσονς δεν κατάφερε να τους ενισχύσει στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς.
Ο αθλητικός φόργουορντ ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δεξί γόνατο. Ως εκ τούτου και δίχως να υπάρχουν υποχρεώσεις για την ομάδα του, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, όπως ανακοίνωσαν οι «Μαβς». Το πλάνο ανάρρωσης, αλλά και επιστροφής στη δράση θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες από τους ανθρώπους της ομάδας.
*Πηγή: superbasket.gr*

Ο Νικ ετοιμάζεται για τον Στεφ Κάρι…!

Ο Μάικ Κόνλεϊ ακολούθησε την αποστολή των Μέμφις Γκρίζλις για τα δύο πρώτα ματς της σειράς με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ωστόσο φαίνεται πως βασικός θα παραμείνει ο Νικ Καλάθης.
Ο διεθνής πόιντ γκαρντ κάλυψε το κενό του τραυματία Κόνλεϊ στα τελευταία ματς της σειράς με τους Μπλέιζερς και το ίδιο αναμένεται να γίνει κόντρα στους Ουόριορς, αφού ο Αμερικανός παραμένει αμφίβολος, παρά το γεγονός ότι ακολούθησε την αποστολή.
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο Νικ ετοιμάζεται ν’ αντιμετωπίσει τον Στεφ Κάρι, σε μία μεγάλη πρόκληση! Φυσικά ήδη έχει βρεθεί απέναντι στον Λίλαρντ, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Κάρι (σ.σ. μεγάλο φαβορί για MVP) είναι κάτι τελείως διαφορετικό!
*Πηγή: superbasket.gr*

Το TOP 10 του κορυφαίου rookie!! (video)

Ο Άντριου Ουίγκινς αναδείχθηκε ο κορυφαίος rookie στο ΝΒΑ για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 και το ΝΒΑ παρουσίασε τις 10 καλύτερες στιγμές του!
Απολαύστε τον γκαρντ των Τίμπεργουλβς στο video:









*Πηγή: superbasket.gr*

Ετοιμάζουν… βόμβα Ντουράντ οι Ουόριορς!!

Το καλοκαίρι του 2016 ο Κέβιντ Ντουράντ θα κληθεί να πάρει μία μεγάλη απόφαση για το μέλλον του. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θέλουν να του κάνουν πιο εύκολη τη ζωή, με το ενδεχόμενο του να παίξει στο πλευρό των Κάρι – Τόμπσον να είναι… άκρως δελεαστικό!
Πώς θα σας φαινόταν μία περιφέρεια που θ’ απαρτίζεται από Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Κέβιν Ντουράντ; Ιδανική θα λέγαμε εμείς!
Είναι ρεαλιστικό το συγκεκριμένο σενάριο; Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι του 2016 όταν κι οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ετοιμάζουν κίνηση για τον KD, ο οποίος τότε θα είναι unrestricted free agent!
Την… αποκάλυψη έκανε ο πατέρας του Κλέι Τόμπσον, ο οποίος έβαλε… φωτιά στο ΝΒΑ, αφού αν αποκτηθεί ο Ντουράντ, οι Πολεμιστές θα τρομοκρατούν τους αντιπάλους τους! Βέβαια, ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο, με τον KD να εξετάζει ακόμα την προοπτική των Ουίζαρντς (σ.σ. πατρίδα του η Ουάσινγκτον), ενώ κι η παραμονή στους Θάντερ είναι ένα σενάριο…
Επίσης δεν είναι ακόμα γνωστό αν οι Ουόριορς θα έχουν χώρο στο salary cap για ν’ αποκτήσουν τον Ντουράντ. Αν τελικά δούμε το συγκεκριμένο σενάριο πάρει σάρκα κι οστά, τότε θα μιλάμε για τη νέα μεγάλη δύναμη του ΝΒΑ!
*Πηγή: superbasket.gr*

To TOP 5 της βραδιάς!! (video)

Τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς παρουσίασε το ΝΒΑ, με τους Ατλάντα Χοκς να πρωταγωνιστούν στο TOP 5!
Απολαύστε το video:











*Πηγή: superbasket.gr*

«Εκρηκτικός ο Παναθηναϊκός, λειτουργεί σαν ομάδα ο Ολυμπιακός»

Το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (02/05, 19:00) πλησιάζει και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναλύει, για λογαριασμό του Superbasket.gr, τους «αιωνίους», δίνοντας έμφαση στα δυνατά στοιχεία τους.
Η πιο μεγάλη ώρα, για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έφτασε! Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ (02/05, 19:00) τον Ολυμπιακό στην… μητέρα των μαχών. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν τη νίκη, πέραν από το γόητρο, που έχει ως… έπαθλο την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας. Με μια μικρή παράμετρο: Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα των 6 πόντων με το μέρος του, διαφορά με την οποία είχε κερδίσει στις 27 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ (81-75).
Έτσι, λοιπόν, το Superbasket.gr ζήτησε τη γνώμη ενός… ειδικού. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ένας προπονητής που έχει αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες τη φετινή σεζόν, αναλύει τους δύο… μονομάχους. Ο προπονητής του Ρεθύμνου επισημαίνει το πόσο σημαντικές είναι οι απουσίες των Γκιστ και Λαφαγιέτ, τονίζει το πόσο θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό η πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, ενώ δίνει τα προγνωστικά του ενόψει του σπουδαίου αγώνα.
Ξεκινώντας την ανάλυσή του, αναφέρθηκε στην κατάσταση των δύο ομάδων. «Είναι πολύ κρίσιμο το παιχνίδι. Από την αναμέτρηση αυτή κρίνεται η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο αβαντάζ της έδρας. Με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και κυρίως με το πρόβλημα του Γκιστ, τα πράγματα διαφοροποιούνται, γιατί στον Παναθηναϊκό ο στόχος του πρωταθλήματος είναι αναγκαίος, ώστε η ομάδα να κλείσει καλά τη χρονιά. Οπότε, θα έχει ιδιαίτερη σημασία το παιχνίδι, καθώς θέλουν τη νίκη, αλλά και την διαφορά για να πάρουν την πρώτη θέση».
Εν συνεχεία, ανέλυσε τα δυνατά σημεία του Παναθηναϊκού. «Ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει αρκετά διαφορετικό πρόσωπο σε κάποια παιχνίδια. Είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει και να πιέζει στην άμυνα, ώστε να βγάζει καταστάσεις αιφνιδιασμού. Σαν αδύνατο σημείο μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία των ψηλών. Μέχρι τώρα, απέναντι σε ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα, όπου αυτό είναι μέτρο σύγκρισης, που έχουν καλούς ψηλούς και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πρόβλημα. Γι’ αυτό η απουσία του Γκιστ, ίσως του καλύτερου ψηλού του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, θα είναι σημαντικός παράγοντας για το παιχνίδι», για να συνεχίσει με τα αντίστοιχα του Ολυμπιακού. «Ο Ολυμπιακός ως δυνατό σημείο και κερδίζει τις εντυπώσεις με αυτό, είναι πως πραγματικά λειτουργεί σαν ομάδα. Οι ρόλοι έχουν μοιραστεί πολύ καλά, έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και φυσικά έχει τον Βασίλη Σπανούλη που παρουσιάζει αυξομειώσεις στα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, αλλά αναμένεται να είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στο μεγάλο ντέρμπι».
Ρωτήσαμε τον έμπειρο κόουτς για τις απουσίες των Γκιστ και Λαφαγιέτ. Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Σίγουρα θα παίξουν ρόλο οι απουσίες, αλλά του Γκιστ είναι πιο σοβαρή απουσία από εκείνη του Λαφαγιέτ. Ο Λαφαγιέτ είναι μια σημαντική μονάδα της ομάδας, αλλά έρχεται από τον πάγκο και σε κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό ρόλο. Ο Γκιστ είναι ο κορυφαίος ψηλός του Παναθηναϊκού και γι αυτό έχει ειδικό ρόλο».
Όσον αφορά την μάχη των δύο προπονητών, Ντούσκο Ιβάνοβιτς και Γιάννη Σφαιρόπουλου τόνισε πως «και οι δύο προπονητές έχουν κάνει πολύ καλά τη δουλειά τους. Το επίπεδο των δύο προπονητών είναι πολύ υψηλό, όπως και των συνεργατών τους και τεχνικά, νομίζω πως θα παρουσιαστούν έτοιμοι για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Αυτός που αναμένεται να έχει περισσότερη πίεση είναι ο κύριος Ιβάνοβιτς, γιατί μέσα από το παιχνίδι αυτό θέλει να κερδίσει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας».
Πριν από μερικές ημέρες ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Αυτή η μεγάλη επιτυχία πόσο θα επηρεάσει το παιχνίδι κατά τον προπονητή του Ρεθύμνου; «Θεωρώ ότι θα επηρεάσει θετικά τον Ολυμπιακό η μεγάλη πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός είναι μια αρκετά νεανική ομάδα, αν και μέσα από το… ζύμωμα της Ευρωλίγκα έχουν αποκτήσει εμπειρία. Όλοι ξέρουν, όμως, πως τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έχουν μια διαφορετική βαρύτητα και ένα διαφορετικό ειδικό βάρος. Και για τον Ολυμπιακό είναι κρίσιμο να πάρει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Δεν θα παίξει κάποιο ρόλο. Θα είναι συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για το παιχνίδι αυτό».
Κλείνοντας, έδωσε το προγνωστικό του για το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ: «Είναι ανοιχτό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες μπορούν να πάρουν τη νίκη. Λόγω έδρας, αλλά και λόγω του γεγονότος πως ο Παναθηναϊκός τα έχει καταφέρει και σε δυσκολότερες συνθήκες, έχει το προβάδισμα για το παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου».
*Πηγή: superbasket.gr*

Άνετο 1-0 της Λοκομοτίβ επί της Ούνιξ!

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έκανε εύκολα το 1-0 στα play offs της VTB League απέναντι στην Ούνιξ Καζάν, την οποία νίκησε με 74-63.

Άνετο 1-0 της Λοκομοτίβ επί της Ούνιξ
Ένα βήμα πιο κοντά στα ημιτελικά των play offs της VTB League ήρθε η Λοκομοτίβ Κουμπάν, καθώς στο εναρκτήριο ματς της σειράς με την Ούνιξ Καζάν επικράτησε εύκολα με 74-63.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να… ξεμακραίνουν από τη δεύτερη περίοδο και έφτασαν τελικά εύκολα στη νίκη. Ο Άντονι Ράντολφ με 17 και ο Εβγκένι Βορόνοφ με 15 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, ενώ ο Κέρτις Τζέρελς είχε 18 για τους ηττημένους. Ο Κώστας Καϊμακόγλου σε 30:20 είχε 9 πόντους (3/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 τάπες,1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει και πάλι στο Κράσνονταρ, την προσεχή Δευτέρα, ενώ μετά η σειρά θα μεταφερθεί στο Καζάν. *Πηγή: sport-fm.gr*