Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Καταγγελίες και αγωγές κατά της ΕΠΟ!!

Ποδοσφαιριστές και ατζέντηδες, προχώρησαν σε καταγγελίες κατά της ΕΠΟ για -παράνομες, όπως θεωρούν- αποφάσεις που πήραν όργανα της.

Αφορμή για τις καταγγελίες, που κοινοποιήθηκαν και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, αποτέλεσε η συμμετοχή της δικηγόρου και αναπληρωματικού μέλους της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρίας Αναστασάκη.

Η τελευταία πρόσφατα απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Η πρώτη καταγγελία αφορά την έφεση του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης που πήρε στις 18/1/2014 η επιτροπή κυπέλλου της ΕΠΟ και έχει σχέση με την Λάρισα. Αυτή η καταγγελία έγινε από τους πρώην παίκτες της Λάρισας, Γιάννη Αμπάρη, Νίκο Αραμπατζή και τον διαμεσολαβητή Γιάννη Νικολιδάκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία  «καταγγέλλουμε τις πρακτικές των οργάνων απονομής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης της ΕΠΟ , θεωρώντας  ως παράνομες και ανυπόστατες τις αποφάσεις τους». Απαιτούν δε, είτε να υποχρεωθεί η Λάρισα είτε ίδια η ΕΠΟ να εκτελέσει τις τελεσίδικες αποφάσεις. Επιπλέον, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για προσφυγή στα ποινικά δικαστήρια κατά μελών των οργάνων της ΕΠΟ.

Στη δεύτερη καταγγελία που έγινε από τους πρώην παίκτες του Άρη Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Μανώλη Παπαστεργιανό, Χρήστο Αραβίδη, τους διαμεσολαβητές μεταγραφών, Γιάννη Λυπημένο, Κώστα Καπετάνο και τον (πρώην) ποδοσφαιριστή, Ευθύμη Κουλουχέρη, η υπόθεση αφορά στην προσφυγή που κάνει στην επιτροπή Εφέσεων ΕΠΟ για την εκκαθάριση του Άρη.

Εντός της καταγγελίας αξιώνουν είτε την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ να εκτελέσει τις τελεσίδικες  αποφάσεις , είτε να επιληφθεί η ίδια η ΕΠΟ να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Στο απόσπασμα της καταγγελίας γίνεται, επίσης, αναφορά στην κ. Αναστασάκη: «ήταν ενεργό μέλος και μάλιστα επίλεκτο της Επιτροπής που συμμετείχε στις διασκέψεις και όπως βάσιμα πιθανολογείται ασκούσε επιρροή εκτελώντας εντολές των διοικούντων της ΕΠΟ ως "Δούρειος Ίππος" της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου».

Και στις δύο περιπτώσεις γίνεται ξεκάθαρο πως «θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των περιουσιακών και ηθικών δικαιωμάτων μας που υπέστησαν ανεπανόρθωτη βλάβη με αποκλειστική υπαιτιότητα της ΕΠΟ ενώπιον των αρμόδιων  τακτικών δικαστηρίων».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: