Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Λίβερπουλ - ΚΠΡ! (preview)

Με όπλο την παράδοση θα πάει κόντρα στην ΚΠΡ η Λίβερπουλ ώστε να αφήσει πίσω της τα ανεπιτυχή και... ντροπιαστικά αποτελέσματα με αντιπάλους τις Άστον Βίλα (Κύπελλο), Γουέστ Μπρομ και Χαλ, θέλοντας μόνο νίκη για να παραμείνει στην πεντάδα και να παλέψει μέχρις εσχάτων για την τελευταία θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ζωτικής σημασίας και για τους Ρέιντζερς το τρίποντο.
Πρώτα ήρθε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο με σκορ 2-1 από την Άστον Βίλα του Τιμ Σέργουντ, στην συνέχεια το ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Γουέστ Μπρομ και τέλος η ήττα (1-0) στο εξ αναβολής παιχνίδι με την Χαλ. Η γκρίνια δεν σταμάτησε ποτέ για τον Μπρένταν Ρότζερς και τους παίκτες του και ο ίδιος από εκεί που έδειχνε σίγουρος για το πόστο του άρχισε να αποφεύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το μέλλον του.
Με λίγα λόγια η κατάσταση στην Λίβερπουλ δεν είναι καθόλου καλή, καθώς με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν (το ένα κόντρα στην Τσέλσι) η ομάδα του Βορειοϊρλανδού μπορεί να βρεθεί ακόμη και 7η και να ελπίζει σε συγκυρίες για να βγει Ευρώπη.
Απέναντί της βρίσκεται η λαβωμένη για τα καλά ΚΠΡ, που μετά τη νίκη της Χαλ επί των «κόκκινων» βλέπει τα περιθώρια για παραμονή να στενεύουν ολοένα και περισσότερο. Τίποτα, φυσικά, δεν έχει τελειώσει και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν οι Λονδρέζοι που μόνο για τουρισμό δεν θα πάνε στο Μέρσεϊσαϊντ.
Η παράδοση μπορεί να είναι απέναντί τους, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία για την Λίβεπουλ στο «Άνφιλντ» σε παιχνίδια για την Πρέμιερ Λιγκ (19 νίκες, μία ήττα και δύο ισοπαλίες συνολικά σε ματς πρωταθλήματος) αλλά και μοναδική εκτός έδρας νίκη εκεί τον Μάρτιο του 1991 (3-1), ωστόσο οι Ρέιντζερς ξέρουν πως τέτοιου είδους παιχνίδια είναι do or die. Σε αυτή την στροφή της κούρσας, μια νίκη εις βάρος της 5ης της βαθμολογίας δεν θα είχε μόνο βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό κέρδος.

Αγωνιστικά νέα:

Η Λίβερπουλ θα παραταχθεί χωρίς τους Ντάνιελ Στάριτζ, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, Μάριο Μπαλοτέλι και Τζον Φλάναγκαν, με τον πρώτο να έχει πρόβλημα στο πόδι και τον δεύτερο να έχει υποστεί ακόμη έναν σοβαρό τραυματισμό που θα τον κρατήσει εκτός δράσης ακόμη και για εννέα μήνες. Το ευχάριστο για τον Ρότζερς είναι πως θα έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Λούκας.
Από την άλλη ο Κρις Ράμσεϊ πονοκεφαλιάζει για τον Μπόμπι Ζαμόρα, που ωστόσο ενδέχεται να παίξει ακόμη και βασικός, ενώ στην αρχική ενδεκάδα αναμένεται να βρίσκεται σίγουρα ο Λερόι Φερ, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Λόβρεν, Τζόνσον – Τζέραρντ, Χέντερσον, Άλεν – Άιμπ, Στέρλινγκ, Κουτίνιο
ΚΠΡ: Γκριν – Ονουόχα, Κόκερ, Νταν, Χιλ – Φίλιπς, Σάντρο, Μπάρτον, Φερ – Ζαμόρα, Όστιν
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: