Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ντε Κολό: «Δεν είναι έκπληξη η πρόκριση του Ολυμπιακού»

Ο πιο σκληρός «μονομάχος» θα είναι ο νικητής του πρώτου ημιτελικού του Φάιναλ Φορ ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και στον Ολυμπιακό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος ανέφερε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη η πρόκριση των Πειραιωτών στην τελική φάση της Ευρωλίγκα.
Ο άσος της ΤΣΣΚΑ, παραχώρησε συνέντευξη στο sportando.com και τόνισε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη η πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Φάιναλ Φορ, αναφέρθηκε στο «κλειδί» της νίκης αλλά και στον Ελληνα προπονητή του, Δημήτρη Ιτούδη.
Για το αν αποτέλεσε έκπληξη για εκείνον ότι ο Ολυμπιακός θα είναι στο Φάιναλ Φορ: «Όχι. Δεν δίνω μεγάλη σημασία στις θεωρίες που λένε ότι μόνο ένας μπορεί να νικήσει. Δεν νομίζω ότι υπήρχε ομάδα που να ήταν το φαβορί από την σειρά. Και οι δύο ομάδες είναι σπουδαίες και έκαναν εξαιρετική σεζόν. Ξέρουμε πόσο καλά μπορεί να παίξει η Μπαρτσελόνα και με πόση σκληράδα μπορεί να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Δεν μου προκαλεί έκπληξη ότι ο Ολυμπιακός είναι στο Φάιναλ Φορ».
Για το αν η ΤΣΣΚΑ ή ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα για να επικρατήσει στον ημιτελικό: «Δεν ξέρω. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, την ομάδα μας και να είμαστε έτοιμοι για το ματς. Ξέρουμε ότι η ομάδα που θα δείξει πιο σκληρή έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στη νίκη».
Για το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ έχει τη καλύτερη επίθεση και ο Ολυμπιακός την καλύτερη άμυνα φέτος στην Ευρωλίγκα: «Πρέπει να παίξουμε επιθετική άμυνα. Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να αγωνιστούμε με ομαδικότητα σε ολόκληρη την διάρκεια του ματς».
Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Είναι ένας νεαρός προπονητής, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία. Εχει εμπειρία και από Φάιναλ Φορ και επιπλέον έχει καλό επιτελείο που τον βοηθάει. Εχουμε ήδη ξεκινήσει να προετοιμαζόμαστε για το Φάιναλ Φορ. Οι προπονητές μας είναι συγκεντρωμένοι, ξέρουν τι κάνουν και ξέρουν τι χρειάζεται η ομάδα μας για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Οπότε ο Ιτούδης είναι έτοιμος για αυτή την στιγμή, από την αρχή της σεζόν».
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: