Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ρονάλντο: «Θέλω να μείνω στην ομάδα για πολλά χρόνια»

Η ομαδικότητα της Ρεάλ Μαδρίτης, η στήριξη του κόσμου και η παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο αποτελούν σύμφωνα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο τα κλειδιά της εφετινής πορείας των "μερένγκες" στις εγχώριες διοργανώσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της "Βασίλισσας" παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι της Ρεάλ και η πρώτη ερώτηση που του έγινε αφορούσε το "μυστικό της επιτυχίας": "Το κλειδί είναι όλη η ομάδα. Εχουμε αλλάξει σημαντικά σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ήρθε νέος προπονητής, νέοι παίκτες και η ομάδα απέκτησε νοοτροπία νικητή. Κάτι το οποίο αναζητούσε η Ρεάλ...Εμείς απολαμβάνουμε το κάθε παιχνίδι κι εκτιμώ ότι στο τέλος της σεζόν θα έχουμε κερδίσει κάτι".

Για την παρουσία του Μουρίνιο ανέφερε: "Πρόκειται για μία σημαντική προσωπικότητα, άλλαξε την φιλοσοφία αρκετών παικτών και είναι ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει τίτλους όπου κι αν πήγε: στην Πορτογαλία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, παντού. Ο κύριος Μουρίνιο έφερε στη Ρεάλ νοοτροπία νικητή, δύναμη και χαρακτήρα. Νιώθω περήφανος που συνεργάζομαι μαζί του, όχι μόνο γιατί είναι συμπατριώτης μου, αλλά διότι είναι ο κορυφαίος προπονητής".

Ο 26χρονος άσος θεωρείται ως ένας από τους πιο μαχητικούς παίκτες παγκοσμίως. Στην γενέτειρά του, την Μαδέιρα, οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι από μικρό παιδί δεν ήθελε με τίποτα να χάνει κι όταν συνέβαινε αυτό έβαζε τα κλάματα. "Πάντοτε ήθελα και εξακολουθώ να είμαι ανταγωνιστικός. Όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση, παντού. Ακόμη και στο σπίτι μου, με τις αδελφές μου, με τη μητέρα μου, με τα ανίψια μου. Πάντοτε προσπαθώ να δουλεύω σκληρά και να επιζητώ τη νίκη. Ετσι ήμουν κι έτσι θα είμαι για πάντα. Μου αρέσει αυτό που κάνω, μου αρέσει η ζωή μου και είμαι χαρούμενος άνθρωπος. Η ανταγωνιστικότητα είναι μέρος της ζωής μου, στη Μαδέιρα, στη Μαδρίτη, στην Αγγλία. Πάντοτε θέλω να κερδίζω".

Παραδέχτηκε ότι ποτέ στη ζωή του δεν φαντάστηκε ότι θα έφτανε σε τόσο υψηλό επίπεδο, χαρακτήρισε ως τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής του αυτά που πέρασε στη Σπόρτινγκ Λισαβόντας, όντας μόλις 12 ετών και μακριά από την οικογένειά του, ενώ για ινδάλματά του σε νεαρότερη ηλικία "...ήλπιζα κάποτε να παίξω με τον Ρουί Κόστα, τον Φίγκο, τον Κάουτο. Στη Μάντσεστερ θαύμαζα τον Γκιγκς, τον Σκόουλς, τον Κιν".
Η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν γι΄ αυτόν "όνειρο ζωής": "Από μικρό παιδί ήθελα να παίξω σ΄ αυτή την ομάδα. Θα προσπαθήσω να κατακτήσω εδώ πολλούς τίτλους, όπως και με τη Μάντσεστερ. Πέρυσι δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό θα αλλάξει εφέτος. Είμαι στο σωστό σύλλογο και θέλω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια ακόμη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Super Lig: «Αυτοκτόνησε» η Μπεσίκτας

Τη μέτρια φετινή πορεία της συνέχισε η Μπεσίκτας που εκτός του ότι δεν μπορεί να νικήσει εύκολα, έδειξε πως πλέον δεν μπορεί ούτε να διαχειριστεί σκορ ασφαλείας…

Οι «αετοί» δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη (2-2 με Γκετσεμπιρλιγκί) και να μειώσουν τη διαφορά τους από την τέταρτη Γκαζιάντερσπορ. Ο σταρ της τούρκικης ομάδας, Σιμάο Σαμπρόσα, άνοιξε το σκορ στο 27', ενώ ο Τοραμάν στο 53' έδειξε να «καθαρίζει». Την υπόθεση νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είπαν την τελευταία τους λέξη, αφού οι Γερντινάκ και Πεκτεμέκ έφεραν το ματς στα ίσια και πάγωσαν το «Ινονού», αποκομίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Μπεσικτάς - Γκεντσλερμπιρλιγί 2-2
(27' Σιμάο, 53' Τοραμάν / 62' Ζεντινάκ, 72' Πεκτεμέκ)

Σάββατο
Ανκαραγκιουτσιού - Μπούτσασπορ (14:00)
Καράμπιουκσπορ - Ίστανμπουλ (16:00)
Φενέρμπαχτσε - Γκαζιάντεπσπορ (19:00

Κυριακή
Σίβασπορ - Κασίμπασα (14:00)
Κάισερισπορ - Κόνιασπορ (15:00)
Αντάλιασπορ - Εσκισεχίρσπορ (17:00)
Τράμπζονσπορ - Μπούρσασπορ (19:00)

Δευτέρα
Μανίσασπορ - Γαλατάσαράι (20:00)

«Ο μπαμπάς μας είναι Αρειανός. Ο δικός σας;»

Καυστική ανακοίνωση-απάντηση κατά του Αχιλλέα Μπέου εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης, κάνοντας λόγο για «επαγγελματία παράγοντα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΙΑΝΟΣ. Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ;
Λυπούμεθα ειλικρινά, που η όμορφη πόλη του Βόλου δεν έχει την τύχη να ηγείται της ιστορικής ομάδας του Ολυμπιακού ένας οπαδός της, αλλά ένας επαγγελματίας παράγοντας.

Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε – ΟΛΟΙ ΜΑΣ- κομμάτι των οπαδών της ομάδας μας. Είμαστε επίσης περήφανοι διότι όταν αποχωρήσουμε από την διοίκηση του ΑΡΗ θα παραμείνουμε ως απλοί φίλαθλοι-οπαδοί του στο γήπεδο, όπως άλλωστε πράτταμε σε όλη μας την ζωή.

Επιπλέον, να σας πληροφορήσουμε ότι στον ΑΡΗ κάθε κομμάτι του έχει δικαίωμα άποψης και δικαίωμα να την εκφράζει ελεύθερα.

Να είστε σίγουροι ότι, όταν η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θέλει κάτι να πει, το λέει και το υπογράφει.

Υ.Γ.1 Εντύπωση προκαλεί η έντονη δυσφορία που σας προκάλεσε η αναφορά των οπαδών μας στις σχέσεις με τον διαιτητή του αγώνα της ομάδας σας με τον Παναθηναϊκό κ. Μάνδαλο. Φανταζόμαστε ότι προφανώς σας κατέπνιξε το «αίσθημα της αδικίας» που νιώσατε. Μία άλλη παροιμία λέει «Κυριακή, κοντή γιορτή». Ας ελπίσουμε όλοι να γιορτάσουμε την Κυριακή το θρίαμβο του «Ευ αγωνίζεσθαι».

Υ.Γ.2 Αλήθεια, για ποιο ΑΡΗΣ-Παναθηναικός ομιλείτε;

Αυτό για το οποίο άκουσε όλη η Ελλάδα να γίνετε προσπάθεια επηρεασμού του διαιτητή του αγώνα από συγκεκριμένο παράγοντα και ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης;

Υ.Γ.3 Οι ύβρεις σας δεν αγγίζουν στο ελάχιστο την οικογένεια του ΑΡΗ και απλά καταδεικνύουν το επίπεδο των συντακτών της ανακοίνωσής σας.

Υ.Γ.4 Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανταπαντήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση. Το επίπεδό μας δεν το επιτρέπει».

Στις 27 Αυγούστου η νέα Serie A

Ακόμα δεν έχει λήξει η τρέχουσα και συναρπαστική κούρσα του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας έπειτα από έκτακτη σύσκεψη προγραμμάτισαν τα της νέας σεζόν!

Η αυλαία του ιταλικού πρωταθλήματος 2011/12 θα ανοίξει στις 27 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου. Η σεζόν θα ανοίξει το Σάββατο με ένα παιχνίδι, ενώ οι υπόλοιπες αναμετρήσεις για την πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Αυγούστου. Η χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος θα διαρκέσει το διάστημα 19 Δεκεμβρίου 2011-7 Ιανουαρίου 2012.

Άνοιξε τα χαρτιά του για Κέρκυρα!!

Το σχήμα που ετοιμάζει να παρατάξει τον ΠΑΟΚ στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με την Κέρκυρα, έχει αποκαλύψει στις τελευταίες προπονήσεις ο Μάκης Χάβος.
Άνοιξε τα χαρτιά του για Κέρκυρα
Σύμφωνα με τις δοκιμές, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει καταλήξει στο 4-2-3-1 με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και Τσιρίλο στα στόπερ με παρτενέρ τον Μαλεζά! Στα δεξιά θα προτιμηθεί ο Ετό και αριστερά ο Λίνο. Στον άξονα θα παίξει ο Πάμπλο Γκαρσία έχοντας δίπλα του τον Βιτόλο και τον Ίβιτς μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου.
Στις πτέρυγες αριστερά έπαιξε ο Βιεϊρίνια, δεξιά ο Ελ Ζαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης.
 

«Βόμβα» στο Λιμάνι με Σάχα;

Δημοσίευμα «ερυθρόλευκης» ιστοσελίδας αναφέρει πως ο Φερνάντο Κοσεντίνο έκανε σήμερα μία… βόλτα από τα γραφεία του Ολυμπιακού και πρότεινε τον Σεμπάστιαν Σάχα!
«Βόμβα» στο Λιμάνι με Σάχα;
Οργασμός θεματολογίας στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «rednews», για την θέση του τερματοφύλακα έπεσε στο... τραπέζει όνομα βόμβα! Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Σάχα τον Αργεντινό τερματοφύλακα της ΑΕΚ...

Στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας βρέθηκε σήμερα ο γνωστός μάνατζερ Φερνάντο Κοσεντίνο (ατζέντης και του Λέτο) για μια γνωριμία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Πάνω στην κουβέντα ρώτησε σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Όταν μεταξύ άλλων του είπαν για τερματοφύλακα, ο Κοσεντίνο δεν το σκέφτηκε στιγμή και απάντησε άμεσα: «Γιατί δεν παίρνετε τον Σάχα»;

Αφού πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα και δεν πήρε απάντηση το προχώρησε και είπε στους ερυθρόλευκους ότι το συμβόλαιο του Σάχα με την ΑΕΚ τελειώνει τον επόμενο χρόνο. Αυτή τη στιγμή αμείβεται με 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο η ΑΕΚ δυσκολεύεται να δώσει και δεν έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει, καθώς και το συμβόλαιο θα γλιτώσει αλλά και χρήματα θα βάλει στα ταμεία από την πώλησή του.

Η ιδέα φάνηκε να αρέσει στους διοικούντες των πρωταθλητών, οι οποίοι όμως δεν έδωσαν απάντηση αφού θα πρέπει να ενημερωθούν ο Βαλβέρδε, αλλά και ο νέος τεχνικός διευθυντής Εδουάρδο Μαθία. Ο Βαλβέρδε πάντως έχει πει ότι θέλει τερματοφύλακα με εμπειρία από την Ευρώπη γι’ αυτό και δεν καίγεται για τον Οτσόα...

Πηγή: Rednews.gr

Ο «παγκίτης» του Μπάντοβιτς πάει τελικό Τσουλού!!

Μέσα σε μια σεζόν στη Σάλκε, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει σχεδόν πιάσει διπλάσιο αριθμό επίσημων αγώνων απ’ ό,τι σε τρία χρόνια στον Ολυμπιακό.
Ο «παγκίτης» του Μπάντοβιτς πάει τελικό Τσουλού!
Φέτος έχει πάρει μέρος σε 19 αναμετρήσεις με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, ενώ στον Πειραιά είχε τις τρεις αμέσως προηγούμενες σεζόν συνολικά 12!
«Αυτός δεν έκανε στον προπονηταρά μας τον Μπάντοβιτς πέρυσι και τώρα πάει να παίξει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν γίνει πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό με τον Κυριάκο είναι έγκλημα», λέει μια φωνή από τον Πειραιά που ξέρει πολλή μπάλα.
Η αλήθεια, πάντως, είναι αυτή. Δεν έκανε ούτε για αλλαγή στον σκάουτερ που έγινε προπονητής και κάνει ως βασικός σε ομάδα που παίζει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και «χτυπάει» τελικό. Τρομερά πράγματα...

Μας πιάνουν… κότσο; (ΦΩΤΟ)

Δείτε πόσο κοστίζει μια ώρα εργασίας στην Ελλάδα. Θα πάθετε την πλάκα σας αν τη συγκρίνετε με άλλες χώρες.
Μας πιάνουν… κότσο; (ΦΩΤΟ)
Γύρω στα 2,120 ευρώ κοστολογείται η μέση ωριαία αποζημίωση εργασίας στην Ελλάδα. Βέβαια αν ίσχυε και αυτό, καλά θα ήταν. Γιατί απ' ότι φαίνεται μας πιάνουν... κότσο στο Ελλαδιστάν.
Δείτε πόσο κοστίζει το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της Ελλάδας και τη μέση ετήσια ποσότητα εργασίας ( σε ώρες ) ανά χώρα.

Το άρθρο 41… σώνει ΑΕΛ, Σέρρες και Αστέρα!

Μπορεί η ΕΠΟ να αποφάσισε, πως αν υπάρξει πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις και υποβιβαστεί κάποια ομάδα, να αντικατασταθεί από σύλλογο της FootballLeague, η Σούπερ Λιγκ έχει αντίλογο…

Το άρθρο 41… σώνει ΑΕΛ, Σέρρες και Αστέρα!
Μπορεί μέχρι αυτή την ώρα να προέκυπτε ότι η απόφαση του Δ.Σ. είναι οριστική και αμετάκλητη, ωστόσο υπάρχουν δεδομένα που αποδεικνύουν το αντίθετο και δίνουν ελπίδες παραμονής στις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League, εάν βέβαια κάποια εκ των εμπλεκομένων δεν εξασφαλίσει τα έγγραφα που απαιτούνται για την αδειοδότηση.

Αυτός ο τρόπος με τον οποίο μπορεί η Super League να αντιδράσει νομικά κατά της απόφασης που έλαβε την Παρασκευή η ΕΠΟ για το θέμα της αδειοδότησης είναι ο εξής: η προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας, το οποίο είναι αρμόδιο για επίλυση διαφορών μεταξύ της ΕΠΟ και Επαγγελματικών Ενώσεων. Το ζήτημα είναι αν η απόφαση της ομοσπονδίας μπορεί να ανατραπεί...

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ μπορεί να απέρριψε την πρόταση της Super League, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στα μέλη της λίγκας και γι' αυτό ακριβώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιφυλάχθηκε για τον τρόπο αντίδρασης αναζητώντας το ποιος μπορεί να είναι αυτός.

Η λύση για τη Super League είναι στο άρθρο 41 του Καταστατικού της ΕΠΟ! Συγκεκριμένα, στην παράγραφο Ζ του εν λόγω άρθρου, προβλέπεται η λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το οποίο μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιο για την επίλυση κάθε διαφοράς που προκύπτει μεταξύ: ΠΑΕ με ΠΑΕ, σωματείου με ΠΑΕ, ΠΑΕ με επαγγελματική Ένωση, ΠΑΕ με ΕΠΟ, Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ, σωματείου με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΟ, ποδοσφαιριστή με διαμεσολαβητή και διαμεσολαβητή με ΠΑΕ. Το σημείο που μας ενδιαφέρει είναι "Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ".

Πηγή:Contra.gr

Ρε, τι βάζουνε τα παλικάρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μακρινά σουτ, «ψαλιδάκια» και φοβερές ντρίπλες. Όλα μαζί σε ένα βίντεο, που περιλαμβάνει τα δέκα καλύτερα γκολ της εβδομάδας.

Ρε, τι βάζουνε τα παλικάρια! (ΒΙΝΤΕΟ)
Απολαύστε το βίντεο και θαυμάστε την ομορφιά του ποδοσφαίρου.










Μεγάλο αγκάθι τα πρόστιμα!!

Συνολικά 72.000 κλήθηκε να πληρώσει φέτος η ΑΕΛ λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της!
Μεγάλο αγκάθι τα πρόστιμα!
Συγκεκριμένα η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Super League, έχει επιβάλλει συνολικά πρόστιμα της τάξεως των 71.000 ευρώ, για το πρωτάθλημα και 1.000 ευρώ για το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ
Δείτε αναλυτικά τα χρηματικά πρόστιμα των «βυσσινί»:
1η αγωνιστική 28/08/2010 Στάδιο Αλκαζάρ ΑΕΛ-Ατρόμητος 2.500 ευρώ
2η αγωνιστική 12/09/2010 Στάδιο Αλκαζάρ ΑΕΛ-Καβάλα 1.000 ευρώ
11η αγωνιστική 21/11/2010 Στάδιο Αλκαζάρ ΑΕΛ-Πανιώνιος 7.000 ευρώ
13η αγωνιστική 05/12/2010 AEL FC ARENA ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 7.000 ευρώ
15η αγωνιστική 19/12/2010 AEL FC ARENA ΑΕΛ-Ολυμπιακός 10.000 ευρώ
Κύπελλο Ελλάδος 23/12/2010 AEL FC ARENA ΑΕΛ-ΑΕΚ 1.000 ευρώ
16η αγωνιστική 04/01/2011 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Ατρόμητος-ΑΕΛ 8.000 ευρώ
17η αγωνιστική 08/01/2011 Ανθή Καραγιάννη Καβάλα-ΑΕΛ 4.000 ευρώ
18η αγωνιστική 16/01/2011 AEL FC ARENA ΑΕΛ-Ηρακλής 2.500
20η αγωνιστική 30/01/2011 AEL FC ARENA ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 1.000 ευρώ
22η αγωνιστική 13/02/2011 AEL FC ARENA ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου 8.000 ευρώ
23η αγωνιστική 20/02/2011 Πηγαδίων Ξάνθη-ΑΕΛ 2.500 ευρώ
24η αγωνιστική 27/02/2011 AEL FC ARENA ΑΕΛ-Αρης 3.000 ευρώ
25η αγωνιστική 05/03/2011 AEL FC ARENA ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 3.500 ευρώ
27η αγωνιστική 20/03/2011 AEL FC ARENA ΑΕΛ-Εργοτέλης 2.000 ευρώ
29η αγωνιστική 10/04/2011 AEL FC ARENA ΑΕΛ-ΑΕΚ 9.000 ευρώ

«Στοχοποίησαν τον Ζλάταν»

Οι δύο αποβολές του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα ισάριθμα τελευταία ματς που έχει αγωνιστεί προκάλεσαν, πλέον, την αντίδραση και του μάνατζερ του, που κάνει λόγο για αδικία.
Ο Σουηδός άσος υποστήριξε ότι στο ματς με την Φιορεντίνα δεν έβρισε τον βοηθό διαιτητή αλλά τον εαυτό του και συμπλήρωσε πως σε σχέση με αυτόν κάποιοι άλλοι δε θα πρέπει να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο.

Αυτής της άποψης, όπως φαίνεται, είναι και ο Μίνο Ραϊόλα, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά από τους διαιτητές και την επιτροπή που αποφασίζει για τις τιμωρίες.

«Κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ότι ο Ζλάταν θα αγωνιστεί όσο το δυνατόν λιγότερο τώρα που φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Είναι φυσιολογικό, επομένως, να πιστεύει ότι έχει γίνει στόχος. Εκανε ένα φάουλ σε όλο το ματς με τη Φιορεντίνα και αμέσως είδε την κίτρινη κάρτα. Είναι γελοίο αυτό! Ολοι οι αντίπαλοι τον κλωτσούσαν αλλά δεν τιμωρήθηκε κανείς τους. Στο τέλος, μάλιστα, τον απέβαλαν επειδή έβριζε τον εαυτό του. Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», τόνισε ο Ραϊόλα, που σε ερώτηση για το μέλλον του Ιμπραΐμοβιτς, τόνισε λακωνικά: «Θα παραμείνει Ροσονέρο».

Το Video της ημέρας!!!

Ο Χόρχε Βαλντίβια εκμεταλλεύτηκε μία διακοπή στο παιχνίδι της Σάντο Αντρέ με την Παλμέιρας για το Κύπελλο Βραζιλίας, για να κάνει την... ανάγκη του σε μία διαφημιστική πινακίδα!
Ένα απίστευτο περιστατικό κατέγραψε η κάμερα στην αναμέτρηση της Σάντο Αντρέ με την Παλμέιρας για το Κύπελλο Βραζιλίας, με τον Χόρχε Βαλντίβια να εκμεταλλεύεται μία μικρή διακοπή και, καθώς από τη μία δεν... κρατιόταν και από την άλλη δεν προλάβαινε να τρέξει μέχρι τα αποδυτήρια, αποφάσισε να κάνει την... ανάγκη του σε μία από τις διαφημιστικές πινακίδες! Το κοινό αντιμετώπισε το περιστατικό με αμηχανία και αρκετά χαμόγελα!

Βαλντάνο: «Μένει ό,τι και να γίνει ο Μουρίνιο»!!

Σε συνένετυξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Ισπανίας ο Χόρχε Βαλντάνο τόνισε ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο θα παραμείνει στη Ρεάλ ό,τι και να γίνει τη φετινή σεζόν.
Η «Βασίλισσα» διεκδικεί όλους τους τίτλους της σεζόν απέναντι στη μεγάλη της αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα, την οποία θα αντιμετωπίσει 4 φορές μέσα στις επόμενες 18 ημέρες! Ο τεχνικός διευθυντής των Μαδριλένων έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Cuatro και τη δημοσιογράφο και σύντροφο του Ίκερ Κασίγιας Σάρα Καρμπονέρο, όπου τόνισε ότι ο Μουρίνιο έχει τη στήριξη της διοίκησης και θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Μαδρίτη ό,τι και να γίνει μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου.

«Η ομάδα είναι πολύ ήρεμη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. O Μουρίνιο θα συνεχίσει να είναι προπονητής στη Ρεάλ, ό,τι και να γίνει τη φετινή σεζόν», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Αργεντίνου.

Στη συνέχεια ο τεχνικός διευθυντής των «μερένχες» αναφέρθηκε στις επερχόμενες αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ στάθηκε και στην ψυχολογική σημασία που θα έχει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα για το πρωτάθλημα.

«Οι επόμενες 18 ημέρες θα είναι άνευ προηγουμένου και είναι δύσκολο να πούμε από τώρα πως θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Είμαστε συνηθισμένοι να λειτουργούμε υπό τρομακτική πίεση και τεράστιες απαιτήσεις, όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς θα δώσουμε όλα αυτά τα σημαντικά παιχνίδια απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ισάξιες ομάδες. Το πρώτο από τα μεταξύ μας παιχνίδια είναι το πιο σημαντικό από ψυχολογικής άποψης και γι' αυτό θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ σοβαροί. Άλλωστε, το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη».

«Κόκκινος» ως το 2013 ο Κάιτ!!

Στην ανανέωση του συμβολαίου του Ντιρκ Κάιτ ως το 2013, προχώρησε η Λίβερπουλ, καθώς είναι πολύ σημαντικό επιθετικό «όπλο» για την ομάδα, επιβραβεύοντάς τον για τις καλές φετινές του εμφανίσεις.
Όπως δήλωσε και ο 30χρονος άσος, αυτή η νέα συμφωνία, αφήνει και τις δυο πλευρές χαρούμενες, καθώς η Λίβερπουλ είναι πολύ δυνατή επιθετικά με την τριάδα Κάιτ, Κάρολ και Σουάρες, ενώ ο Ολλανδός θα παραμείνει στον σύλλογο που τον ανέδειξε ουσιαστικά στο Ευρωπαϊκό προσκήνιο.
Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Κένι Νταλγκλίς, δήλωσε για το γεγονός: «Ο Ντιρκ, αντιπροσωπεύει όλη την ομάδα. Ποτέ δεν τα παρατά, είναι πάντα μαχητικός και με απλά λόγια ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είμαστε πολύ χαρούμενη με αυτή την εξέλιξη και ελπίζουμε να μείνει μαζί μας για αρκετό καιρό ακόμα».

Ο Μουρίνιο πήγε, οι δημοσιογράφοι έφυγαν!!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ανακοινώσει ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο δε θα παραστεί στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ο Πορτογάλος εμφανίστηκε, τονίζοντας ότι δε θα κάνει δηλώσεις και οι Ισπανοί δημοσιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα!
Ακόμη και όταν δεν μιλάει ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει τον τρόπο να... προκαλεί! Νωρίτερα στην ημέρα η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε γνωστό ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δε θα έδινε το παρών στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν τους αγώνες της «Βασίλισσας» και στη θέση του θα πήγαινε ο Αϊτόρ Καράνκα. Τελικά, προς έκπληξη όλων ο Μουρίνιο έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα που θα διεξαγόταν η συνέντευξη τύπου μαζί με τον Καράνκα, ο οποίος ενημέρωσε ότι δε θα έκανε καμία δήλωση. «Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν θα απαντήσει σε καμία ερώτηση. Κάθε φορά που ο «μίστερ» μιλάει, δημιουργείται ένταση. Δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε να είναι αυτός υπεύθυνος αν ανέβει το θερμόμετρο ενόψει του ντέρμπι», είπε ο βοηθός του Μουρίνιο.

Μόλις οι Ισπανοί δημοσιογράφοι το άκουσαν, αποφάσισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσουν, καθώς θεώρησαν την ενέργεια του Μουρίνιο προσβλητική προς την πλευρά τους! Τους συναδέλφους τους ακολούθησαν οι δημοσιογράφοι από την Ιταλία και τη Γαλλία και στην αίθουσα παρέμεινε μόλις ένας δημοσιογράφος σύμφωνα με την Marca!

Πρόστιμο 15 χιλ. ευρώ στον Μπέο!!

Πρόστιμο της τάξεως των 15 χιλ. ευρώ επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στον Αχιλλέα Μπέο για την συμπεριφορά του στο παιχνίδι του Πανιωνίου με την Λάρισα.
Η σχετική απόφαση που εξέδωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Με την υπ΄αριθμ.179/14-04-2011 απόφασή της κηρύσσει τον Αχιλλέα Μπέο, πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, πειθαρχικά ελεγκτέο και του επιβάλλει χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ (αγώνας Super League ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Λάρισα ΑΕΛ 1964 στις 13.03.2011)».

Απάντηση Ολυμπιακού Βόλου σε Super 3!!

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση του συνδέσμου του Άρη Super 3, που αναφέρει πως ο Μπέος είναι τσιράκι του Ολυμπιακού, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Απάντηση στους οπαδούς-παράγοντες της Super 3, που διοικούν την ΠΑΕ ΑΡΗΣ
Aρχικά να υπενθυμίσουμε ότι εμείς όταν βγάζουμε ανακοίνωση, την υπογράφουμε ως ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και δεν χρησιμοποιούμε τους φιλάθλους μας.
Εσείς, ακόμη να μάθετε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»;

Θα έπρεπε κανονικά να ορίσετε μόνοι σας τον Κάκο ή τον Τσινιάρη για να είστε ευχαριστημένοι. Όσο για την αναφορά σας στα «τσιράκια», σας ανταποδίδουμε τη φιλοφρόνηση και να είστε βέβαιοι πως εμείς ουδέποτε θα γίνουμε «ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ».
ΥΓ. Αλήθεια, πότε θα κάνετε ανακοίνωση για τον αγώνα ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ; Έχει περάσει σχεδόν 1 χρόνος…. Ή δεν σας το επιτρέπει ο ΜΠΑΜΠΑΣ;

Συναντήθηκαν και… φουλάρει για Ιταλία!!

Ο Φερνάντο Κοσεντίνο, όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr,  συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Δημήτρη Γόντικα, και αναχωρεί για την Ρώμη όπου θα έχει συναντήσεις με ιταλικούς συλλόγους για τον Αργεντινό!


Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει… πωλητήριο στον Σεμπάστιαν Λέτο στην προσπάθεια που γίνεται να μαζευτεί το άνοιγμα, την ώρα που οι μέτοχοι αδιαφορούν και αναλώνονται σε έριδες που δεν βγάζουν πουθενά. Όπως διαβάσατε, χθες, ο ατζέντης του Λέτο, Φερνάντο Κοσεντίνο, βρίσκεται στην Αθήνα. Το μεσημέρι της Παρασκευής, μάλιστα, συναντήθηκε με τον Δημήτρη Γόντικα και τέθηκε επί τάπητος το μέλλον του Αργεντινού άσου. Ο Κοσεντίνο έκανε λόγο για ενδιαφέρον ομάδων ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι ο παίκτης παραχωρείται μόνο με πρόταση που θα ικανοποιεί τον σύλλογο.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ιταλικά κλαμπ έχουν στο «στόχαστρο» τον 25χρονο εξτρέμ και ο Κοσεντίνο αναμένεται να συζητήσει μαζί τους στην Ρώμη μέσα στο σαββατοκύριακο, ανοίγοντας τον κύκλο των επαφών για τον «Σέμπα»!
Φυσικά τα 5εκ. ευρώ που φαίνεται να ζητά το «τριφύλλι» είναι ποσό απλησίαστο για τα δεδομένα της αγοράς. Η αντικειμενική αξία του Λέτο είναι γύρω στα 3 με 4 εκ. ευρώ ενώ υπάρχει ρήτρα με την Λίβερπουλ, σύμφωνα με την οποία οι «κόκκινοι» δικαιούνται το 20% μιας πιθανής πώλησης από τα 3,8 εκ. ευρώ και πάνω!
Στη… μέση ο Λέτο
Για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, πάντως, προτεραιότητα του θα ήταν να παραμείνει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Είναι «ερωτευμένος» με την χώρα μας, το «τριφύλλι» καλύπτει τις φιλοδοξίες του και δεν θα ήθελε να φύγει. Από την άλλη, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να παραμείνει σε έναν σύλλογο που του έχει βγάλει πωλητήριο και αδυναμεί να καλύψει το συμβόλαιο του!
Ο Λέτο αποτελεί ένα από τα λίγα «βαριά χαρτιά» στην περιουσία των «πρασίνων» και από την στιγμή που οι μέτοχοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, δύσκολα θα τον βλέπουμε και του χρόνου στα ελληνικά γήπεδα. Εξάλλου αυτή την στιγμή οι διοικούντες δεν τον βλέπουν σαν ποιοτικό ποδοσφαιριστή που αν φύγει θα αποδυναμωθεί η ομάδα αλλά σαν 6εκ. ευρώ(2,4 εκ. το συμβόλαιο για την επόμενη διετία και περίπου 3,5εκ. τα χρήματα της πώλησης) που θα μπουν στα ταμεία!
«Άνοιγμα» και στον Πειραιά!
Από κει και πέρα, ο Κοσεντίνο εκτός από την συνάντηση με τον Γόντικα, πέρασε και από το «ερυθρόλευκο στρατόπεδο». Ο εκπρόσωπος του Λέτο έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον νέο τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού, Εδουάρδο Μασία, ενώ τα είπε και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θέτοντας στα υπ’όψιν των Πειραιωτών περιπτώσεις που θα μπορούσαν να τους απασχολήσουν.
Πηγή: gazzeta.gr

«Μη χαθεί ο Ντάνι!»!!

Κατά γενική ομολογία έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ηρακλή και ήταν από τις καλές και επιτυχημένες μεταγραφές του καλοκαιριού, έστω και αν έγινε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, χάνοντας μάλιστα το ματς με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα. Ο λόγος για τον Ρικάρντο Ντάνι, τον Πορτογάλο αμυντικό μέσο, που απέκτησε ο Ηρακλής από την Κλουζ, από την οποία είχε μείνει ελεύθερος.
Τον έχουν πλησιάσει
Η καλή παρουσία του έμπειρου ανασταλτικού μέσου στο πρωτάθλημα είναι φυσικό ως ενός σημείου να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων είτε από την Ελλάδα, είτε από την Ευρώπη. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι τον έχουν προσεγγίσει ήδη ομάδες, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον, αλλά το θέμα είναι πώς ο Ηρακλής έχει τον πρώτο λόγο, αφού ο Ντάνι έχει συμβόλαιο με την ομάδα για έναν ακόμη χρόνο.
Σαφώς και οι «κυανόλευκοι» είναι διασφαλισμένοι από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με την ομάδα, ωστόσο από την άλλη θα πρέπει στην ΠΑΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους παίκτες, από τους οποίους η ομάδα έχει πάρει πραγματικά βοήθεια και δεν πρέπει να δώσουν το δικαίωμα σ’ όσους καραδοκούν για να τους αποκτήσουν μέσω προσφυγών.
«Παίκτης του Ηρακλή»
Ο Ντάνι είναι εξάλλου από τους παίκτες, που απέδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και πώς μπορεί ο Ηρακλής να βασιστεί πάνω τους για να κάνει έναν κορμό και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. «Είναι παίκτης του Ηρακλή από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με την ομάδα…», λέει χαρακτηριστικά η πλευρά του ποδοσφαιριστή.
Ο Ντάνι την Μ. Τρίτη αναχωρεί πάντως για την Πορτογαλία, όπως μεταφέρθηκε μέσω του ρεπορτάζ. Θα μείνει για δέκα ημέρες στην πατρίδα του. Ο ίδιος μιλώντας πριν από ένα-ενάμιση περίπου μήνα στο «Αθλητικό Metropolis», είχε τονίσει ότι θέλει κάποια στιγμή να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά μετά από το τέλος του συμβολαίου του με τον Ηρακλή. Το ζήτημα είναι να μη φύγει νωρίτερα…

Από Σάββατο και με σειρά προτεραιότητας!!

Η πολυαναμενομένη ανακοίνωση της ΠΑΕ σχετικά με την διάθεση των εισιτηρίων του τελικού βγήκε πριν από λίγο. Η διαδικασία ξεκινά από αύριο κιόλας, με τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας να έχουν, όπως είναι λογικό την προτεραιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι παρέλαβε από την ΕΠΟ 31.550 εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – Ατρόμητος Αθ. (Σάββατο 30 Απριλίου 2011, 20:30) των 15, 25, 40 ευρώ.
Η διάθεσή τους θα γίνει ως εξής:

Προτεραιότητα θα έχουν για 2 ημέρες (Σάββατο 16 και Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου) αποκλειστικά και μόνον οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας και θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια από τα εξής σημεία:

• Εκδοτήριο Λ. Κύμης, ώρες 10:00-17:30
• aekshop 1: Κ. Βάρναλη 25 Νέα Ερυθραία τηλ. 210-6254002
• aekshop 2: Δεκελείας 146, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210-2525784
• aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω τηλ. 210-5317482
• aekshop 6: Ηλιουπόλεως 105, Δάφνη τηλ. 210-9735470

Σε κάθε κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας αντιστοιχούν έως δύο εισιτήρια. Για την παραλαβή του κάθε εισιτηρίου απαιτείται η επίδειξη του εισιτηρίου διαρκείας. Φωτοτυπίες εισιτηρίου διαρκείας δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας από επαρχία και εξωτερικό θα μπορούν να καλούν στο τμήμα εισιτηρίων την Μ. Δευτέρα 10:00-17:00 στα τηλέφωνα 210-8056740 και 801 100 21 21, προπληρώνοντας με χρέωση πιστωτικής κάρτας VISA, MASTERCARD, DINERS, AEK-DINERS και επιπλέον χρέωση 1 ευρώ ανά εισιτήριο.
Τα εισιτήρια αυτά θα τα παραλάβουν την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 30 Απριλίου, ώρες 09:00-16:00 ΜΟΝΟ από το aekshop της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου τα διαθέσιμα εισιτήρια θα διατίθενται ελεύθερα προς όλους τους φιλάθλους από τα παραπάνω καταστήματα aekshops και το εκδοτήριο της Λ. Κύμης με εξαίρεση την Μ. Τετάρτη 20/4 λόγω αγώνα μπάσκετ.

Αντίστοιχα, από την Μ. Τρίτη θα μπορούν οι φίλαθλοι από επαρχία και εξωτερικό που δεν έχουν διαρκείας να προμηθευτούν εισιτήρια καλώντας στο τμήμα εισιτηρίων.

Ενημερώνουμε επίσης ότι την Κυριακή του Πάσχα 24 και την Δευτέρα 25 Απριλίου όλα τα κέντρα εξυπηρέτησης θα είναι κλειστά λόγω εορτών.

Με απόφαση της ΕΠΟ και της Αστυνομίας εισιτήρια θα πρέπει να προμηθευτούν και τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ντέρμπι στο «Emirates»!!

Στο Λονδίνο και το «Emirates» διεξάγεται το πιο ενδιαφέρον ματς της 33ης αγωνιστικής ημέρας της Πρέμιερ Λιγκ. Η Άρσεναλ, υποδέχεται τη Λίβερπουλ και θέλει μόνο νίκη, ενώ οι «reds», προέρχονται από τη μεγάλη νίκη επί της Σίτι και θέλουν μία ακόμα μεγάλη νίκη. Μόνο το «διπλό» σκέφτεται η Τσέλσι που παίζει στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. 

Να διατηρήσει ανοιχτές τις μαθηματικές της ελπίδες για τον τίτλο της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, θέλει η δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα, Άρσεναλ που αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο. Χωρίς τους Φαμπιάνσκι και Βερμάαλεν οι «κανονιέρηδες», γνωστές οι απουσίες για την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς, με τους Τζέραρντ, Τζόνσον και Άγκερ να μην μπορούν να βοηθήσουν τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ.

Στην έδρα της πολύ ανεβασμένης την τελευταία περίοδο Γουέστ Μπρομ, δοκιμάζεται η Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι που έμειναν εκτός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Γιουνάιτεντ, στρέφουν την προσοχή τους αποκλειστικά στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ και θέλουν να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν.   

Να θυμίσουμε πως Γιουνάιτεντ και Σίτι κοντράρονται στα ημιτελικά του FA Cup το Σάββατο στις 19.15 ώρα Ελλάδος, ενώ για τον ίδιο θεσμό, Στόουκ και Μπόλτον την Κυριακή.  
 

Αναλυτικά όλα τα ματς της 33ης αγωνιστικής: 

Σάββατο 16/4/2011

Μπέρμιγχαμ-Σάντερλαντ  (17:00)
Έβερτον-Μπλάκμπερν  (17:00)
Γουέστ Μπρόμγουιτς-Τσέλσι  (17:00)
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα  (17:00)
Μπλάκπουλ-Γουίγκαν  (17:00)

Κυριακή 17/4/2011

Άρσεναλ-Λίβερπουλ  (18:00)

Τα... προηγούμενα Μουρίνιο - Γκουαρντιόλα!!

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα και... Ζοσέ Μουρίνιο εναντίον Πεπ Γκουαρντιόλα. Στο Clasico δεν συγκρούονται μόνο δύο από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, αλλά και δύο από τους καλύτερους εν ενεργεία προπονητές, με διαφορετικό στιλ, αλλά ίδιο στόχο και σημαντικά... προηγούμενα!

Οι δύο άνδρες έχουν συναντηθεί 5 φορές στο παρελθόν με την τελευταία να είναι αυτή του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος στο Καμπ Νου την οποία ο Πορτογάλος θέλει να ξεχάσει. Το 5-0 σίγουρα ήταν πολύ βαρύ για τον εγωισμό του... αυτοαποκαλούμενου Special One ο οποίος θα αναζητήσει εκδίκηση και έχει... 4 ιδανικές ευκαιρίες για να το κάνει και να «κόψει» από τον Γκουαρντιόλα ακόμα και 3 τίτλους.

Η περίφημη φετινή «manita» ήταν και η πρώτη συνάντηση των δύο προπονητών σε Clasico, αλλά όχι και η πρώτη αντιπαράθεσή τους σε πάγκους ομάδων. Την περσινή σεζόν ήταν ο Μουρίνιο αυτός που είχε κάνει τη... ζημιά στον συνάδελφό του.

Η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα είχε συναντηθεί με την Ίντερ του «Μου» στους ομίλους του Champions League, με την πρώτη αναμέτρηση στο Τζιουζέπε Μεάτσα να λήγει ισόπαλη χωρίς τέρματα. Τότε, ο Μουρίνιο είχε παραδεχτεί ότι «φέραμε ισοπαλία με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο». Στη ρεβάνς του Καμπ Νου, οι «μπλαουγκράνα», με γκολ των Ζεράρδ Πικέ και Πέδρο, πήραν τη νίκη και ουσιαστικά «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στους 16 του θεσμού.

Παρόλα αυτά, ο Μουρίνιο πήρε ιδανική εκδίκηση. Η μοίρα έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες και στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου οι «νερατζούρι» ήταν επιβλητικοί στην Ιταλία, επικρατώντας της αντιπάλου τους με 3-1, παρά το γεγονός ότι ο Πέδρο είχε βάλει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Σνάιντερ, Μαϊκόν και Μιλίτο χάρισαν στον Πορτογάλο την πρώτη του μέχρι στιγμής νίκη στη... μονομαχία με τον Γκουαρντιόλα, η οποία, όμως, ήταν αρκετή για την πρόκριση στον τελικό που τελικά κέρδισε η Ίντερ, καθώς το 1-0 με τον Πικέ στο Καμπ Νου δεν ήταν αρκετό για το όνειρο της διεκδίκησης του τροπαίου στο... μισητό Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Απολογισμός, λοιπόν, μέχρι στιγμής: 3 νίκες για τον Γκουαρντιόλα, μία για τον Μουρίνιο και μία ισοπαλία. Τα 4 Clasicos δίνουν πλέον την ευκαιρία στους δύο έμπειρους τεχνικούς να αλλάξουν τα δεδομένα...

Αλλάζει παπούτσια για να αλλάξει το γούρι!!

Γούρι; Απελπισία, ή απλά αλλαγή στυλ; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κάνει τις ετοιμασίες του για το μεγάλο «El Clasico», παραγγέλνοντας μάλιστα και καινούργια παπούτσια, ειδικά διαμορφωμένα για τον ίδιο!

Ο CR7 θέλει διακαώς να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι σε αυτό το ντέρμπι και να ξεπλύνει κατά κάποιο τρόπο τη ντροπή του 5-0 του πρώτου γύρου. Ο Πορτογάλος, επίσης, θέλει να αποδείξει και πολλά κόντρα στον Λίονελ Μέσι, ο οποίος τη φετινή σεζόν προελαύνει σε όλες τις διοργανώσεις…

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος παρήγγειλε από την πασίγνωστη εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, την οποία μάλιστα προμοτάρει, τα νέα Mercurial Vapor Fly 3, τα οποία θα φορεθούν για πρώτη φορά από τον ίδιο. Δεν ξέρουμε αν θα του φέρουν γούρι, αλλά σίγουρα η Nike θα επωφεληθεί…

Επιστροφή στην Γαλλία για Ταυλαρίδη!!

Ο αγώνας της Λάρισας με τον Ολυμπιακό θα είναι και ο τελευταίος για τον Στάθη Ταυλαρίδη, που σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Γαλλία.

Ο αμυντικός των Βυσσινί έχει συμβόλαιο και για τα επόμενα χρόνια αλλά μπορεί να μείνει ελεύθερος και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Ήδη έχει στα χέρια του προτάσεις από γαλλικές ομάδες τις οποίες και εξετάζει προκειμένου να πάρει την τελική του απόφαση. Ο Σερραίος αμυντικός φαίνεται να έχει μετανιώσει την επιλογή του να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα και όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστεί ξανά στο Σαμπιονά

Θαπατέρο: «Η καρδιά μου με τη Μπάρτσα»!!

Τα… μπλαουγκράνα συναισθήματα του εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, ο οποίος κινείται και αυτός σε ρυθμούς «El Clasico».

Ο 51χρονος άρχων των Σοσιαλιστών της Ιβηρικής χώρας βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Κίνα για συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου με τους ομολόγους του, αλλά κάποιοι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν και για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα την προσεχή Κυριακή.

«Δεν μπορώ να σας πω ποιος θα νικήσει, αλλά μπορώ να σας πω ποιον υποστηρίζω. Εξάλλου, όλοι ξέρετε πως η καρδιά μου είναι με τη Μπαρτσελόνα…», δήλωσε ο Θαπατέρο!

Διαψεύδει η Σάλκε για Νόιερ!!

Το σίριαλ Μάνουελ Νόιερ φαίνεται πως δεν θα σταματήσει να… προβάλλεται μέχρι το μέλλον του Γερμανού να ξεκαθαρίσει. Από κει που φαινόταν πως θα πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δημοσιεύματα ανέφεραν πως μένει με ηγεμονικό συμβόλαιο στη Βεστφαλία. Αυτά τα δημοσιεύματα όμως τα διέψευσε ο ίδιος ο σύλλογος…

«Θα κάνουμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική επαφή. Έχω διαβάσει και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα αλλά είναι αναληθή. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα το μάθετε», δήλωσε ο Κλέμενς Τόνις, υπεύθυνος του διοικητικού συμβουλίου.

Le Championnat: «Τεστ»… τίτλου!!

Η «μάχη» του πρωταθλήματος στο γαλλικό Le Championnat, οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε, καλά κρατεί με τις τρεις κορυφαίες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο να έχουν δύσκολες «αποστολές».

Αναλυτικά, η πρωτοπόρος Λιλ που βρίσκεται στο +3 από την Μαρσέιγ και στο +5 από την Λιόν, φιλοξενεί την πάντα επικίνδυνη Μπορντό και η νίκη είναι μονόδρομος. Οι «λιλουά» θέλουν όσο τίποτε άλλο το «τρίποντο» προκειμένου να ξεπεράσουν την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από την Μονακό στο «Λουί Ντε».
Όσον αφορά την 2η Μαρσέιγ τώρα, παραμένει πάντα κοντά στην Λιλ και δείχνει έτοιμη για την τελική της αντεπίθεση. Την προηγούμενη αγωνιστική πάντως «πέταξε» δύο πολύτιμους βαθμούς αφού έμεινε στο 2-2 με την Τουλούζ στο «Βελοντρόμ» και βρίσκεται τρεις πόντους από την κορυφή. Μεγάλο ντέρμπι έχουμε στο Παρίσι, εκεί όπου η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Λιόν. Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση κάτι που το επιβεβαίωσε και με τη νίκη της κόντρα στη Λανς, ωστόσο το έργο της μόνο εύκολο δεν θα είναι κόντρα στους Παριζιάνους οι οποίοι δίνουν «μάχη» για να βγουν στην Ευρώπη. Η Ρεν από την μεριά της που παραμένει κοντά στην τριάδα φιλοξενεί την Λοριάν, ενώ η Οσέρ που παλεύει για να μείνει στην κατηγορία ταξιδεύει στην έδρα της Τουλούζ. 

Το  πρόγραμμα της  31ης αγωνιστικής στο Le Championnat:

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Λανς-Μπρεστ (20:00)
Νις-Μονακό (20:00)
Ρεν-Λοριάν (20:00)
Σοσό-Καέν (20:00)
Σεντ Ετιέν-Νανσί (20:00)
Τουλούζ-Οσέρ (20:00)
Λιλ-Μπορντό (22:00)

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αρλ-Βαλενσιέν (18:00)
Μονπελιέ-Μαρσέιγ (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)

Σωρεία απουσιών στην Ξάνθη!!

Αρκετά είναι τα προβλήματα στην ομάδα της Ξάνθης, ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη, καθώς ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες εφτά συν ένα ποδοσφαιριστών.

Ο τεχνικός των Ακριτών δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Βάλλα, Μπόατεγκ, Αντεφέμι, Κιντάνα, Τζάγκι και Κωστούλα, όπως και τους τραυματίες Γκσπούρνινγκ, Βασιλακάκη.

Ο τελευταίος ακολούθησε μέρος της προπόνησης της Παρασκευής (15/4), ωστόσο, η συμμετοχή του θεωρείται αμφίβολη για τον αγώνα κόντρα στους «κίτρινους».

Ντεμαράζ επαφών!!

Η συμφωνία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν η πρώτη από τις κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δεν στάθηκε όμως εκεί, καθώς συνεχίζει τις γρήγορες (για το πρωτάθλημα μας), αλλά μελετημένες κινήσεις του.  

Ο «ισχυρός άνδρας» του Πειραιώτικου συλλόγου,  έκανε ένα ντεμαράζ επαφών με κάποιους ανθρώπους και ήδη έχει βάλει αρκετά τρέχοντα ζητήματα σε μια σειρά. Μια από τις πρώτες κινήσεις του κύριου Μαρινάκη, ήταν το θέμα του Πάρντο, με την πλευρά του οποίου έγινε μια επαφή. 

Λέγεται πως η επαφή έγινε με τον Ισπανό μάνατζέρ του, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας για αυτόν ακριβώς το λόγο. Βέβαια, δεν αποκλείεται να πρότεινε και κάποιον παίκτη. Δεν υπάρχει, ακόμα, επίσημη ενημέρωση, οι πληροφορίες, όμως, λένε ότι όλα βαίνουν καλώς. 

Επαφή λέγεται ότι γίνεται αυτή την ώρα η τέλος πάντων έχει γίνει και με τον με τον Βασίλη Τοροσίδη. Όπως διαβάσατε από την Πέμπτη το βράδυ στην ιστοσελίδα μας είχε γίνει η πρώτη επαφή και ο παίκτης με τον μάνατζερ θα κανόνιζαν σήμερα τα διαδικαστικά. Υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές να ανακοινωθεί η επέκταση της συνεργασίας τους. Και οι δύο παίκτες  θα υπογράψουν μέσα στις επόμενες ημέρες, τα νέα τους συμβόλαια. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρέθηκε το μεσημέρι με τον Εντουάρντο Μαθία, ο οποίος θα είναι  ο νέος Τεχνικός Διευθυντής και Υπεύθυνος τμήματος Scouting των «ερυθρόλευκων». Το παρών έδωσαν και οι Σωκράτης Κομινακης και Ντάρκο Κοβάσεβιτς, πιθανώς και ο Ιμπάνιεθ. Εκεί συζητήθηκαν οι θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, αλλά και  το πώς θέλει ο πρόεδρος των πρωταθλητών να κινείται η ομάδα στον μεταγραφικό της σχεδιασμό. 

Δεν είναι όμως μόνο αυτά, καθώς όλα δείχνουν ότι «τελειώνει» και το θέμα με την ανανέωσης του  συμβολαίου του Αβραάμ Παπαδόπουλου, με κάποιους ανθρώπους της πλατείας Αλεξάνδρας να μιλούν ήδη για υπογραφή του παίκτη. Μια υπογραφή που ή έχει μπει εδώ και μια, δύο μέρες ή που έπεσε σήμερα. Τέλος πάντων δείχνει εντελώς διαδικαστικό θέμα, κάτι που σας είχε γράψει εγκαίρως το Theplayer.

Υπάρχει και το θέμα του Μιραλάς, όπου υπάρχει ήδη μια προφορική συμφωνία και θα τελειώσει και αυτό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Οι πρώτες κινήσεις του κύριου Μαρινάκη, δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς τελειώνει τα τρέχοντα ζητήματα την ώρα που το πρωτάθλημα δεν έχει λήξει ακόμη. 

Το πρώτο βιβλίο για το Ρro!!

Το πρώτο βιβλίο για το Pro Evolution Soccer, «Proταθλητής στο ψηφιακό γήπεδο. Το τέλος στον φαύλο κύκλο της κωλοφαρδίας» από τις εκδόσεις Οσελότος, είναι γεγονός!

Ο διάσημος pro gamer Γιάννης ‘‘petfield’’ Πέτκος έγραψε το πρώτο βιβλίο που κυκλοφόρησε ποτέ για video game και το Pro Evolution Soccer ειδικότερα. Με κύρια όπλα του το ιδιαίτερο χιούμορ και την τεράστια εμπειρία του στα ψηφιακά γήπεδα, μας προσφέρει ένα μοναδικό βιβλίο.

Το βιβλίο αποτελείται από 3 μέρη. Το πρώτο μέρος είναι, ουσιαστικά, μια παρωδία του Ζαρατούστρα του Νίτσε. Ο συγγραφέας επινοεί τον Σοκερτούστρα και, με αυτό το προσωπείο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του pro, διακωμωδώντας ταυτόχρονα πρόσωπα και καταστάσεις.

Το δεύτερο μέρος είναι εγχειριδιακού χαρακτήρα: αναλύονται όλες οι τακτικές παράμετροι του παιχνιδιού με έμφαση στις λεπτομέρειες. Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει ερωτήσεις και απαντήσεις, που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες όλων των παικτών, από τους πιο αρχάριους μέχρι και τους πιο προχωρημένους. 
 

«Η Μίλαν δεν μπορεί να πάρει τον Παστόρε»

Την άποψη του πως ο Χαβιέ Παστόρε είναι πολύ ακριβός ώστε η Μίλαν να κινηθεί για την απόκτηση του, εξέφρασε ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίσιο Τσαμπαρίνι.

Ο ισχυρός άντρας των Σικελών ξέρει πως για τον Αργεντινό μέσο ενδιαφέρονται πολλές μεγάλες ομάδες, έτσι έχει προνοήσει κοστολογώντας τον με 50 εκατομμύρια ευρώ. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα φέρονται ως πολύ ισχυρές υποψήφιες για να γίνουν ο επόμενος σταθμός του διεθνούς άσου, αλλά ο Μπερλουσκόνι θέλει να συνεχίσει μεταγραφικά σε επίπεδο του περσινού καλοκαιριού.

«Ο Παστόρε στη Μίλαν; Όχι δε νομίζω. Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να έχει λεφτά αλλά ποτέ δεν θα μπορούσε να δαπανήσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να τον πάρει στην ομάδα του. Εξάλλου, έχω αποφασίσει να τον κρατήσω ακόμα ένα χρόνο στην ομάδα…», δήλωσε.

Βλέπει Τσάμπιονς Λιγκ ο Κράσιτς!!

Αισιόδοξος έδειξε να είναι ο Μίλος Κράσιτς, σε δηλώσεις που παραχώρησε στα ιταλικά Μέσα, αναφορικά με την έξοδο της «Μεγάλης Κυρίας» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Ο Σέρβος δήλωσε πως αισιοδοξεί για τα επόμενα ματς των «μπιανκονέρι» και δεν έκρυψε την πεποίθηση του ότι η Γιουβέντους θα πάρει την πρόκριση για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. 

Ο μέσος της «Γιούβε» υποστήριξε :  

«Δεν μου αρέσει να δίνω ψεύτικες ελπίδες στην ομάδα μας. Αλλά όπως όλοι ξέρουν, έχουν μείνει ακόμα έξι αγώνες και μπορούμε να κυνηγήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός είναι ο αντικειμενικός μας στόχος. Θα πρέπει να πάρουμε νίκες και θα χρειαστούμε και κάποια αποτελέσματα από τους αντιπάλους μας».

Πρίττας: «Θα προσεύχομαι να πάνε όλα καλά»

Ο Σάκης Πρίττας είναι από τους μεγάλους απόντες των τελευταίων αναμετρήσεων του Άρη λόγω του τραυματισμού του. Ο μέσος των «κίτρινων» φιλοξενήθηκε στο επίσημο ραδιόφωνο της ομάδας, μίλησε για το παιχνίδι της Κυριακής, τον ίδιο, αλλά και τη φυγή του Κόκε.

Αναλυτικά, ο Πρίττας τόνισε: «Ο τραυματισμός μου δεν είναι πολύ σοβαρός αλλά με κρατάει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Πρέπει να γίνω καλά ώστε να είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα. Αυτή την περίοδο καταλαβαίνω περισσότερο τον κόσμο στη κερκίδα και το άγχος που βιώνει. Ο καθένας κρίνεται από την εικόνα του στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι δεν γνωρίζουν όμως τι μπορεί να περνάει ένας ποδοσφαιριστής. Η εικόνα που δείχνει ο καθένας δίνει στον κόσμο το δικαίωμα να τον κρίνουν, μερικές φορές λανθασμένα».

Για τον Σάκη Τσιώλη είπε: «Υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα. Με τον ερχομό του νέου προπονητή, ο Άρης έχει γυρίσει σελίδα. Τα τελευταία αποτελέσματα είναι αυτά που θέλαμε όλη τη χρονιά. Η εικόνα μας την τελευταία περίοδο σίγουρα πιστώνεται στον προπονητή. Κάνει όλους τους παίκτες να είναι αισιόδοξοι για τη είσοδο της ομάδας στα play offs ακόμα και αν δεν εξαρτάται από εμάς. Με τον κ. Τσιώλη στον πάγκο, η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη. Επίσης παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχω στις προπονήσεις, ενδιαφέρεται για την πορεία της αποθεραπείας μου, μου δίνει δύναμη. Δεν αφήνει ότι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και προσέχει τα πάντα».

Για την εικόνα της ομάδας τόνισε: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που πρέπει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζει τις ομάδες του κ. Τσιώλη, ο οποίος έχει αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας. Προσπαθεί να παράγει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Πια, μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις απέναντι στις κλειστές άμυνες που μας έχουν δυσκολέψει σε πολλά παιχνίδια».

Αναφερόμενος στον αγώνα με την Ξάνθη υπογράμμισε: «Άμα μπούμε στη διαδικασία να σκεφτόμαστε ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι θα βρεθούμε προ εκπλήξεως. Μια αδιάφορη ομάδα μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Έχω ζήσει την ομάδα την Ξάνθης σε παρόμοια παιχνίδια.
 
Ο κάθε παίκτης που θα παίξει, θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να αποδείξει ότι αξίζει να μείνει στην ομάδα. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί για να μην αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα και να νικήσουμε. Υπάρχει αισιοδοξία στους παίκτες οι οποίοι είναι ευδιάθετοι από τα τελευταία αποτελέσματα. Υπάρχει σιγουριά, αυτοπεποίθηση και είναι αισιόδοξοι για τη νίκη. Ας ελπίσουμε να έχουμε ευχαρίστα νέα από τον Βόλο και να μπούμε στα play offs. Θα προσεύχομαι να πάνε όλα καλά».

Ο Σάκης Πρίττας μίλησε και για τον Σέρχιο Κόκε τονίζοντας ότι: «Ο Κόκε είναι ποδοσφαιριστής μεγάλου επιπέδου.  Πρόσφερε πολλά στην ομάδα. Ο Άρης όμως δεν πρέπει να στέκεται σε ονόματα. Η χρονική στιγμή της αποχώρησης του είναι τέτοια που υπάρχει χρόνος για να βρεθεί ο αντικαταστάτης, κάτι που θα γίνει με όλους μας κάποια στιγμή. Ήμασταν πολύ φίλοι. Του εύχομαι να συνεχίσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να είναι πάντα υγιής».

Kατά Εργοτέλη λόγω Μπέου ο Τζώρτζογλου!!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος έκανε ευθεία επίθεση στον Εργοτέλη για την στήριξη του προς το πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου. Ο λόγος είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ είχε δεχτεί επίθεση από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου τόσο το περσινό καλοκαίρι όταν ήταν στην επιφάνεια το θέμα των φακέλων με τα ύποπτα παιχνίδια αλλά και το περασμένο φθινόπωρο όταν επισκέφτηκε την ΕΠΟ με τον Γιώργο Σταράκη με αποτέλεσμα να δεχτεί νέα επίθεση από τον κύριο Μπέο έξω μάλιστα από τα γραφεία του Σοφοκλή Πιλάβιου. 

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΣΗ

«Στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 2011 δεν μας έκπλησσει πλέον τίποτα. Ούτε ακόμα και αυτή η είσοδος του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου στο Δ.Σ. της ΕΠΟ κατόπιν της χθεσινής απόφασης της Σούπερ Λιγκ και με την ψήφο της ΠΑΕ  Εργοτέλης της οποίας ΠΑΕ συνεχίζουν μέλη της οικογένειας μου να είναι μεγαλομέτοχοι. Αλήθεια, συμβαδίζουν αυτά τα δύο γεγονότα μεταξύ τους; 

Μέλη της οικογένειας μου να είναι μέτοχοι του συλλόγου που ψηφίζει υπέρ εκείνου που με βρίζει και με προπηλακίζει συνεχώς με «την παρέα του;» Είμαι ακόμα πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου που με αυτήν την ιδιότητα μου έχω δεχτεί επανελλημένως επιθέσεις, προπηλακισμούς, απειλές από τον νεοεισελθέντα στην ΕΠΟ σύμβουλο ενώ δεν ξεχνώ το υβρεολόγιο του κατά της πόλης του Ηρακλείου, του ΟΦΗ και της Κρήτης γενικότερα. Έχω μάθε στην ζωή μου ότι οι κωφάλαλοι δεν μιλούν, οι τυφλοί δεν βλέπουν και στους κουλούς δεν ξεφυτρώνουν χέρια. Έχω μάθει ακόμα να διαχωρίζω πότε με φτύνουν και πότε βρέχει. Τελικά τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε όλοι ήσυχοι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο απέκτησε τον προστάτη του.

Νίκος Τζώρτζογλου»

Μειώνει το μπάτζετ ο ΠΑΟΚ!!

 Μπορεί να υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον ΠΑΟΚ, αλλά στην Τούμπα σκέφτονται το μπάτζετ της επόμενης περιόδου, που εκ των πραγμάτων θα είναι μειωμένο σε σημαντικό βαθμό.

Όπως φαίνεται στον ΠΑΟΚ θα αναγκαστούν να μειώσουν τον προϋπολογισμό τους κατά 20% περίπου , αφού από τα είκοσι εκατομμύρια που ήταν φέτος το μπάτζετ θα πρέπει να  φτάσουν τα 15 εκ. ευρω στην νέα σεζόν.

Το ποσό αυτό μπορεί φαίνεται μεγάλο, αλλά είναι προσιτό για τον Δικέφαλο. Αν αναλογιστεί ότι δόθηκε  ένα ποσό 1,5 εκ. ευρω για τις εγκαταστάσεις στην  Νέα Μεσημβρία.

Τρείς παίκτες που κόστισαν  περίπου ένα εκατομμύριο ευρω (Κριστιάνο, Ζουέλα και  Μπουσαϊντί), αποτελούν ήδη παρελθόν.

Διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις παικτών που λήγουν τα συμβόλαια τους και μάλιστα είναι αρκετά υψηλά, όπως για παράδειγμα του Μουσλίμοβιτς.

Από την άλλη μεριά φαινομενικά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποκτήσει 5-6 παίκτες που όπως φαίνεται θα είναι οικονομικά προσιτοί και πιθανότατα από την ελληνική αγορά.
Με αυτά τα δεδομένα θεωρούν στην Τούμπα ότι θα μπορέσουν να μειώσουν το μπάτζετ  διατηρώντας την ομάδα στα φετινά της αγωνιστικά επίπεδα.

Από την άλλη μεριά μια ενδεχόμενη πώληση ποδοσφαιριστή , όπως αυτή του Βιεϊρίνια, ίσως να αλλάξει το σκηνικό και τις ισορροπίες , όμως δεν προχωρούν με αυτό το πλάνο στην Τούμπα.
 

Χατζηχρήστος: «Ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί, αλλά δεν θέλει»

Για την καμπάνια που ξεκίνησε, έτσι ώστε να βοηθηθεί η «Μάνα ΑΕΚ» μέσω sms, μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.

«Νομίζω ότι από το 1,48 ευρώ που κοστίζει το sms το 1 ευρώ πάει στο Σωματείο», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και συμπλήρωσε:
«Τα έχουμε πει 100 φορές και έχουμε καταντήσει κουραστικοί. Μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να σώσει το Σωματείο. Τα γραφεία της Ερασιτεχνικής ξέρουν όλοι που είναι. Δεν φεύγουν. Από... εύπορους επιχειρηματίες χορτάσαμε. Αυτοί έβαζαν παλιά τα λεφτά τους και όταν έφευγαν από το Σωματείο τα ζητούσαν πίσω. Η διαδικασία είναι απλή. Όλοι την ξέρουν, αλλά δεν θέλουν. Στους 30 που μπορούν να γίνουν μέλη στην Ερασιτεχνική, οι 5 θέλουν. Δεν γουστάρουν, λέει, τον Χατζηχρήστο, αλλά τους αρέσει η κίνηση με τα sms. Ας αποφασίσουν τι θέλουν. Τα ίδια γίνονταν και επί Γρανίτσα και επί Ανατολιωτάκη. Γι' αυτό εμείς πηγαίναμε τότε και δίναμε 20, 30 και 15 χιλιαρικάκια, για να βοηθήσουμε, χωρίς να είμαστε στην Ερασιτεχνική».

Θέμα ωρών οι υπογραφές για τη Ρόμα!!

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ρόμα, που θα σημάνει τη μεταβίβαση των "τζιαλορόσι" στην αμερικανική κοινοπραξία, της οποίας προΐσταται ο Τόμας ΝτιΜπενεντέτο. 

Η πρόβλεψη για τις τελικές υπογραφές, που θα επισφραγίσουν και θα επικυρώσουν μια διαδικασία, η οποία άρχισε πριν από μερικές εβδομάδες, κάνει λόγο για απόψε το βράδυ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που φτάνουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το κλίμα στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στους Αμερικανούς επενδυτές και την UniCredit S.p.a. (ελέγχει το 40% των μετοχών) είναι θετικό, ενώ οι δικηγόροι επεξεργάζονται και ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική συμφωνία.

 Η επενδυτική εταιρία «Boston International Group» (BIG), η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας και της ανάπτυξης, θα αγοράσει τις μετοχές του συλλόγου από την οικογένεια Σένσι, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της Ρόμα από το 1993. Το κόστος της συμφωνίας αναμένεται να φτάσει στα 155 εκατομμύρια ευρώ.

Δύσκολα θα μείνει ο Χάργκριβς!!

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Όουεν Χάργκριβς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αποκάλυψε ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η κακιά αδερφή της θεάς Τύχης δεν έχει σταματήσει να χτυπάει τα τελευταία χρόνια την πόρτα του διεθνούς Άγγλου μέσου, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης από έναν τραυματισμό στον ώμο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Χάργκριβς δεν αναμένεται να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση φέτος και το μόνο που έχει να θυμάται από την τρέχουσα σεζόν είναι τα 5 λεπτά συμμετοχής του στον εντός έδρας αγώνα με την Γουλφς τον προηγούμενο Νοέμβρη!

«Δεν το βλέπω να επιστρέφει. Πρόκειται για έναν τραυματισμό στον ώμο, ο οποίος σήμανε το τέλος το για φέτος», δήλωσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και πρόσθεσε: «Έχει σταθεί άτυχος από τότε που ήρθε εδώ. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα αγωνιστεί τη φετινή σεζόν».

Όσον αφορά το μέλλον του Άγγλου ποδοσφαιριστή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σκωτσέζος τεχνικός σχολίασε: «Το συμβόλαιό του τελειώνει στο τέλος της σεζόν, όμως δεν ξέρω τι θα συμβεί. Ο Ντέιβιντ Γκιλ (σ.σ. διευθύνων σύμβουλος) είχε μία συζήτηση μαζί του την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτό. Πρέπει να πάρουμε μία απόφαση».

Στο… παιχνίδι και ο Μαλεζάς

Ευχάριστα ήταν τα νέα από την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ για τον Μάκη Χάβο, μια και προστέθηκε στα πλάνα του ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο Έλληνας στόπερ προπονήθηκε κανονικά και διεκδικεί θέση στο πλάι του Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας κόντρα στην Κέρκυρα (Τούμπα, 17/4).

* Στη στελέχωση του τμήματος επικοινωνίας με την πρόσληψη του δημοσιογράφου Λευτέρη Δούκα προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την επιστροφή του Γιάννη Παπαδόπουλου, με την συνεργασία του οποίου ο Θόδωρος Ζαγοράκης καθόριζε την οικονομική πολιτική του συλλόγου τον πρώτο καιρό της προεδρίας του.

-

Χωρίς… νέα προβλήματα ο Τσιώλης

Χωρίς επιπλέον προβλήματα συνεχίστηκε με μία προπόνηση στο Κλεάνθης Βικελίδης η προετοιμασία της ομάδας του Άρη ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη. Ο Σάκης Τσιώλης είδε όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, πλην των γνωστών προβλημάτων (Σηφάκη και Πρίττα) και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Τόχα, Φατί και φυσικά τον Κόκε που αποτελεί παρελθόν... 

Από τους απόντες, ο Μιχάλης Σηφάκης συνεχίζει το πρόγραμμα ενδυνάμωσης στην Αθήνα, ενώ το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα ακολουθεί και ο Σάκης Πρίττας. 
Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Γιάννης Αγτζίδης. Απών ήταν σήμερα ο διεθνής με την εθνική Νέων Γιώργος Κατίδης που αναμένεται το βράδυ στην Θεσσαλονίκη. 

Αύριο, Σάββατο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία προπόνηση στο Ρύσιο και στην συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ξάνθη.

Δεν εγκαταλείπει η Ίντερ!!

Αποφασισμένος να παλέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να οδηγήσει την Ίντερ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο Λεονάρντο.

Ο προπονητής των «νερατζούρι» δεν είναι διατεθειμένος να πετάξει «λευκή πετσέτα» 6 στροφές πριν από το «grande finale» της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου της Serie A, τονίζοντας ότι οι στόχοι της ομάδας του δεν έχουν αλλάξει καθόλου από τον περασμένο Ιανουάριο.

«Ο λόγος μας μετράει ακόμη στο πρωτάθλημα και στο Coppa Italia. Οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι με αυτούς που είχαμε τον Ιανουάριο, από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ, ακόμη και αν τα πράγματα είναι λιγότερο ξεκάθαρα σε σχέση με τότε», δήλωσε ο Λεονάρντο.

«Η αναζήτηση των θετικών αποτελεσμάτων δεν σταματάει ποτέ κι εγώ θέλω να συνεχίσω να μοιάζω με τους υπόλοιπους προπονητές», επισήμανε ο τεχνικός της Ίντερ και πρόσθεσε: «Είναι θεμελιώδες για εμάς να διαχειριστούμε σωστά τη στιγμή και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Έχουμε 6 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και δύο στο Coppa Italia. Μπορούμε να αντιδράσουμε. Ξέρουμε ότι μπορούμε».

Ερωτηθείς αν νιώθει ασφαλής στον πάγκο της ομάδας του Μιλάνου, ο Λεονάρντο σχολίασε ότι δεν ανησυχεί, παρά τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Champions League.

Όταν «μιλάνε» τα… χταπόδια! (photostory)


Ο Ίκερ και ο Ινιέστα, τα δύο χταπόδια που επιστράτευσαν οι Ισπανοί προκειμένου να προβλέψουν τον νικητή του αυριανού «El Clasico» έκαναν τις επιλογές τους και το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν θα αποδειχτούν άξιοι συνεχιστές του έργου του μακαρίτη Πάουλ!

Τα δύο χταπόδια, που ανήκουν στο ενυδρείο της Μάλαγα, ακολούθησαν τον παραδοσιακό τρόπο του πρώην… συναδέλφου τους για να δώσουν τα προγνωστικά τους εν όψει του ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, επιλέγοντας να «καθίσουν» στο κουτί με την ομάδα της προτίμησής τους.

Ο Ίκερ, ο οποίος φέρει το όνομα του αρχηγού των Μαδριλένων, Ίκερ Κασίγιας, προέβλεψε ότι ο αγώνας θα λήξει ισόπαλος χωρίς νικητή, ενώ σύμφωνα με τον Ινιέστα η «οικοδέσποινα» του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα επικρατήσει της αντιπάλου της.
Τρέμουν τα… πλοκάμια του Πάουλ!

Τα ...κλικ των «clasicos»



Πηγή: theplayer.gr

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι γεμάτες «classico». Το  ThePlayer, σας βάζει στο κλίμα του μεγαλύτερου ντέρμπι ανά τον κόσμο με καθημερινά αφιερώματα. Σας παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες που έμειναν στην ιστορία των «classicos», από την πρώτη αναμέτρηση, μέχρι την τελευταία. Από τον Ντι Στέφανο και τον Κρόιφ μέχρι τον Ρονάντο και τον Μέσι, τα κλικ που σημάδευσαν τα μεγάλα ντέρμπι της Ισπανίας.  


 

13/3/ 1902  Η πρώτη αναμέτρηση της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα, ήταν για το κύπελλο Ισπανίας στην αρχική του μορφή. Διεξήχθει στον ιππόδρομο της Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-1. 1.500 θεατές παρακολούθησαν το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες.  


3/ 6 / 1943  Η Ρεάλ απέκλεισε την Μπαρτσελόνα από τους ημιτελικούς του κυπέλλου Ισπανίας, με το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία των αναμετρήσεων τους, 11-1. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν νικήσει 3-0 στο πρώτο ματς. Ο Τύπος της Μαδρίτης κατήγγειλε τον εκφοβισμό του κοινού του Les Corts. Ο καταλανικός Τύπος επιβεβαίωσε ότι οι Καταλανοί είχαν εκφοβιστεί από αστυνομικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση επέβαλε την παραίτηση των δύο προέδρων των ομάδων.  
 
1953
Μετά από μία σκληρή υπόθεση, ο Ντι Στέφανο παίζει με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης το 1953. Ο Κουμπάλα, είχε δύο χρόνια ήδη στο πρωτάθλημα. Οι δύο τους φόρεσαν τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. 

   
1953. Η μετακίνηση του Ντι Στέφανο στη Μαδρίτη ήταν πολύ σκληρό χτύπημα για τους φίλους της Μπαρτσελόνα, λόγω της αγάπης τους για τον παίκτη. Ο Ντι Στέφανο αγωνίστηκε 24 φορές με την ομάδα της Καταλονίας και πέτυχε 15 γκολ. 

  

23 / 10/ 1960 
Η Μπαρτσελόνα νικάει τη Ρεάλ 2-1 με ένα γκολ «φάντασμα» του Εβαρίστο. Ένα εκπληκτικό ματς με τρία υπέροχα τέρματα. το πρώτο παιχνίδι είχε τελειώσει 2-2.

7/ 11/ 1969
Η Μπαρτσελόνα κερδίζει το κύπελλο Ισπανίας, μετά από την αμφιλεγόμενη διαιτησία του Αντόνιο Ρίγκο. Η Ρεάλ ζήτησε δύο πέναλτι αλλά δεν πήρε κανένα. Στο τέλος του ματς, πετάχτηκαν κάποια γυάλινα μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να μείνει στην ιστορία ως «το τέλος των μπουκαλιών».   

1970
Χερέδια-Μπενίτο. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια την δεκαετία του 60΄. Ο Χερέδια έπαιξε έξι χρόνια στην Βαρκελώνη, ενώ ο Μπενίτο έμεινε 13 χρόνια στην Μαδρίτη.



17/ 2 / 1974  Η σπουδαία Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ, που κέρδισε με 0-5 την Ρεάλ Μαδρίτης. Μία από τις πιο ταπεινωτικές ήττες των Μαδριλένων.

  
10 / 2 / 1980 
Ο Άγγλος Lawrie Cunningham, πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα της Ρεάλ, στο «Καμπ Νου» και δέχτηκε το πολύ ζεστό χειροκρότημα του κοινού της Βαρκελώνης. Η Ρεάλ επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Ερνάντεζ και Σαντιγιάνα. 

1983.
Ο τελικός κυπέλλου μόλις έχει τελειώσει. Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει με 2-1 τη Ρεάλ και ο Σούστερ πανηγυρίζει το γκολ του Μάρκος.

 
8/ 1/ 1984
Ο Ρομάριο υπογράφει την μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα επί των Μαδριλένων με 3-0. Έχει πετύχει και τα τρία τέρματα της ομάδας του και είναι τα μοναδικά γκολ που πέτυχε εις βάρος της Ρεάλ. 



23 / 8/ 1997
Σούπερ Καπ Ισπανίας. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε 2-1 στο πρώτο ματς στο «Καμπ Νου», αλλά το ματς σημαδεύτηκε από το αντικείμενο που δέχθηκε στο κεφάλι ο Ρομπέρτο Κάρλος. 

1996-1997
Η Ρεάλ έχει το πρωτάθλημα της Primera Division. Ο αυτό είναι το πρώτο classco, του Ρονάλντο. Στην φωτογραφία, με τον αντίπαλο και συμπατριώτη του Ρομπέρτο Κάρλος.

11 / 1 /  1997
Οι «μπλαουγκράνα» κερδίζουν 2-3 την Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» με τον (δικό μας) ΤΖιοβάνι να σκοράρει το νικητήριο τέρμα και να πανηγυρίζει έξαλλα. 


13/ 10 /1999 
Ο Ραούλ πετυχαίνει γκολ στο 86΄και λέει στους Καταλανούς που βρίσκονται στο γήπεδο να σωπάσουν. Το νούμερο 7 των «μερένχες», έχει παίξει 29 φορές σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στη Μπαρτσελόνα και έχει σκοράρει 11 φορές.

21 / 10 / 2000 
Ο Λουίς Φίγκο επιστρέφει στο «Καμπ Νου» με τη φανέλα της Ρεάλ, μετά παό πέντε χρόνια στη Βαρκελώνη. Ο Πορτογάλος και οι συμπαίκτες του ηττήθηκαν με 2-0.

3/ 3/ 2001
 Ο Λοσάντος Ομάρ, έχει μόλις ακυρώσει το γκολ του Ριβάλντο, λόγω οφσάιντ του Κλάιφερτ. Ο τότε παίκτης και τώρα προπονητής των «μπλαουγκράνα», Πεπ Γκουαρντιόλα διαμαρτύρεται έντονα.

23 / 4 / 2002
Η μεγάλη εμφάνιση και νίκη της «βασίλισσας» με 2-0 επί της Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νου» για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε πετύχει το ένα από τα δύο τέρματα της Ρεάλ. Εκείνη τη χρονιά η Ρεάλ θα έπαιρνε το ευρωπαϊκό κύπελλο στη Γλασκόβη νικώντας 2-1 την Μπάγερν Λεβερκούζεν. 

  
23 / 11 / 2002
Στο ματς της Βαρκελώνης, ο Λουίς Φίγκο δέχεται βροχή από αντικείμενα και μία γουρουνο-κεφαλή, λίγο πριν εκτελέσει το κόρνερ! Οι φίλοι των «μπλαουγκράνα» δεν ξέχασαν ποτέ την προδοσία του Πορτογάλου εις βάρος της ομάδας του και τη μετακίνηση του στη Μαδρίτη.  

2002-2003 
Το «φαινόμενο» υπογράφει στη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2002, μετά από έναν χρόνοστη Μπαρτσελόνα. Ο Ρονάλντο έπαιξε έξι φορές κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έχει πετύχει τέσσερα γκολ. 



Ο Σάμουελ Ετό, που ήταν στις ακαδημίες της ομάδας της Μαδρίτης και έφυγε ως αποτυχημένος από τη Μαδρίτη, πέρασε πέντε άκρως επιτυχημένα χρόνια στη Βαρκελώνη. Έπαιξε οκτώ φορές με την Ρεάλ και πέτυχε τέσσερα γκολ. Στη φωτό με τον Μίτσελ Σαλγκάδο.

7 / 5 / 2008
Ένα ακόμα El Classico, στη Μαδρίτη όπου οι γηπεδούχοι κερδίζουν με 4-1 την Μπαρτσελόνα. 

   
2/ 5/ 2009
Η Μπαρτσελόνα δεν δείχνει κανένα έλεος και κερδίζει 2-6 τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου». Δύο γκολ ο Ανρί, δύο γκολ ο Μέσι και από ένα οι Πουγιόλ και Ανρί.

 
29 / 11 / 2010
Η νίκη της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα. 

29 / 11 /2011
Το τελευταίο γκολ σε αγώνα των δύο ομάδων. Στο φετινό 5-0 της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ στο «Καμπ Νου», με τον μικρό Χεφρέν, που μόλις είχε περάσει στο ματς, να διαμορφώνει το τελικό σκορ.