Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Bundesliga: Ντέρμπι που κρίνει τίτλο!

Το μεγάλο ντέρμπι της Μπάγερν Μονάχου με την Μπάγερ Λεβερκούζεν κλέβει την παράσταση σε αυτή την 30η αγωνιστική της Bundesliga, ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει πολλά όσον αφορά την «μάχη» του τίτλου αλλά και το τρίτο εισιτήριο για το Champions League.

Συγκεκριμένα, οι «Ασπιρίνες» ταξιδεύουν στο «Allianz Arena» με στόχο να παραμείνουν κοντά στο όνειρο του πρωταθλήματος. Η παρέα του Μίκαελ Μπάλακ την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε με 2-1 την Σεντ Πάουλι και μείωσε την διαφορά από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ στους πέντε βαθμούς. Από την μεριά τους οι Βαυαροί έχοντας ως μοναδικό στόχο την 3η θέση και την έξοδο στο Champions League, προέρχονται από «γκέλα» (1-1) με την Νυρεμβέργη που τους έφερε στην 4η θέση. Έτσι και για εκείνους το «τρίποντο» είναι …μονόδρομος! Εκτός «μάχης» έχει τεθεί για την Μπάγερν ο τραυματίας Μπρένο και ο  τιμωρημένος Ρόμπεν. Κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Φαν Μπούιτεν. Από την μεριά του ο τεχνικός της Λεβερκούζεν δεν θα έχει στην διάθεση του τον Φρίντριχ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του γερμανικού πρωταθλήματος η πρωτοπόρος Μπορούσια Ντόρτμουντ που βρίσκεται στο +5 από την Λεβερκούζεν, υποδέχεται την Φράϊμπουργκ στο «Βεστφάλεν». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπειτα από την «γκέλα» με το Αμβούργο, δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες βαθμών και θέλει μόνο νίκη κόντρα στους «Αετούς». Τραυματίες παραμένουν οι Λούκας Μπάριος και Κρίνγκε. Το Ανόβερο από την μεριά του που παλεύει για το …θαύμα της 3ης θέσης, αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Αμβούργο και έχει δύσκολο έργο, ενώ η Μάιντς που έχει στόχο την έξοδο στην Ευρώπη παίζει εντός έδρας με την Γκλάντμπαχ. Τέλος στην «μάχη» της ουράς και σε έναν αγώνα επιβίωσης η Βόλφσμπουργκ φιλοξενεί την Σεντ Πάουλι.

Το πρόγραμμα της  30ης αγωνιστικής στην Bundesliga:

Παρασκευή15 Απριλίου 2011

Μάϊντζ-Γκλάντμπαχ (21:30)

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αμβούργο-Ανόβερο (16:30)
Καϊζερσλάουτερν-Νυρεμβέργη (16:30)
Χοφενχάϊμ-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Κολωνία-Στουτγάρδη (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Σεντ Πάουλι (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε (18:30)

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μπάγερν Μ.-Λεβερκούζεν (16:30)
Ντόρτμουντ-Φράϊμπουργκ (18:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: