Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει ..........

Ο Νίκος Αλέφαντος με τον πάντα απολαυστικό του τρόπο σχολιάζει την παραμομή του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τους αγώνες των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αναλυτικά το άρθρο του:
• Καλά έκανε και έμεινε ο Βαλβέρδε, το είχα πει δεν έπρεπε να φύγει, θα ήταν κορόιδο! Περίπατο θα κάνει και του χρόνου με τη διάλυση που υπάρχει στις άλλες ομάδες. Αυτός ξέρει τον Ολυμπιακό, εργάστηκε καλά φέτος, σε γενικές γραμμές την πήγε καλά την ομάδα. Είναι εργατικός, δεν έχει πάρε- δώσε με δημοσιογράφους ξαναλέω, δεν γυρνάει στα μπουζούκια και με γκόμενες, δεν έχει επιτελεία, όπως είχε ο Μπάγεβιτς. Τα είδατε τι έκανε στην Κύπρο με την Ομόνοια; Πάρα πολλούς βαθμούς έμεινε πίσω, το πήρε το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ και τον απέλυσε η Ομόνοια. Αλλά δεν μιλάει κανείς εδώ, δεν τα λένε αυτά όλοι οι υμνητές του!
• Απολαμβάνω τώρα όλοι να μιλάνε για Παπασταθόπουλο. Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου. Όπως όταν έλεγα για τον Αβραάμ τον καιρό που ήταν στον Άρη. Θα τρίβετε τα μάτια σας αν έρθει ο Παπασταθόπουλος στον Ολυμπιακό.
• Οι δύο καλύτεροι προπονητές στον κόσμο για εμένα, ο Φέργκιουσον και ο Μουρίνιο έδωσαν πάλι ρεσιτάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ευτυχώς που υπάρχει ο Φέργκιουσον, αυτός ο 72χρονος, έσωσε το γόητρο της Αγγλίας!
• Διέλυσε και την παραμικρή σκέψη ανατροπής του πρώτου αγώνα απ’ τον Αντσελότι. Δεν έβαλε τον Βαλέντσια σε αυτό το ματς και έβαλε τον Νάνι, έβαλε ξανά τον Κάρικ και τον Παρκ στο κέντρο του γηπέδου, αριστερά όργωνε ο 37χρονος Γκιγκς, ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου! Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι εδώ που το ρίχνουν στα τσιγάρα και στα ποτά και μόλις πάνε 33 σέρνονται! Αν ερχόταν ο Γκιγκς στην Ελλάδα τώρα, με τη νοοτροπία που υπάρχει εδώ και τα τρεξίματα που υπάρχουν εδώ, άλλα 5 χρόνια θα έπαιζε για πλάκα!
• Ήταν κι ένας Ρούνεϊ πολύ καλός που πότε τον έβλεπες φορ, πότε δεξιά, πότε αριστερά και πότε στα χαφ να κάνει τον οργανωτή, έπαιρνε την πρώτη πάσα από την άμυνα!
• Όλα τα λεφτά όμως είναι ο 72χρονος. Ναός είναι. Διατηρεί μια Μάντσεστερ χωρίς τα μεγάλα ονόματα, παίρνει ξανά το πρωτάθλημα στην Αγγλία, πάει και για τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Με παίκτες που εκτός ενός, δεν θα τους αγόραζε η Ρεάλ! Πέστε μου ποιους από την Μάντσεστερ θα έδινε πολλά λεφτά να αγοράσει η Ρεάλ. Τον Κάρικ; Τον Παρκ; Τον Βαλέντσια; Τον Νάνι; Τον Ράφαελ; Τον Ο’σέι; Πλάκα κάνετε; Τον Ερνάντες; Τον Γκιγκς στα 37; Ο Εβρά μετράει σαν μονάδα αλλά έχει η Ρεάλ εκεί τον Μαρσέλο. Μόνο για τον Ρούνεϊ θα πλήρωνε πολλά λεφτά να τον αγοράσει.
• Ο άνθρωπος είναι διαχρονικός, έχει φτιάξει ένα σύνολο σταθερό, γρήγορο, με έξυπνο παιχνίδι, μετά το 20λεπτο είχε μια άμυνα για σεμινάριο! Ούτε οι Ιταλοί στις δόξες τους δεν έπαιξαν τέτοια άμυνα. Μικτή ζώνη με πρέσινγκ και έχει δυνάμεις η ομάδα, 6-7 κοντοί φισέκια! Γρήγορους θέλει, πάντα το λέω αυτό για την ταχύτητα, όχι καρούτες. Τον Μπερμπάτοφ δεν τον βάζει παρ’ ότι είναι γκολτζής, επειδή δεν είναι γρήγορος όπως ο Ερνάντες.
• Ο Αντσελότι ξαναέκανε το έγκλημα με τον Ντρογκμπά, ξεκίνησε με αυτόν στον πάγκο και είχε μόνιμα τον Τόρες μέσα, για να γλείφει τον Αμπράμοβιτς που πήγε και έδωσε ένα σωρό εκατομμύρια για να τον πάρει τον Γενάρη. Μόλις μπήκε στο β’ ημίχρονο ο Ντρογκμπά, έβαλε τη γκολάρα, ήταν αυτός που απείλησε.
• Η Τσέλσι είναι βαριά ομάδα. Βλέπεις τα πόδια των παικτών της Μπαρτσελόνα και είναι φρέσκα, γρήγορα, το ίδιο βλέπεις και στη Ρεάλ και στη Μάντσεστερ. Ενώ η Τσέλσι είναι βαριά. Δεν είναι τυχαίο που απέτυχε και στο αγγλικό πρωτάθλημα φέτος. Έκλεισε τον κύκλο της. Βλέπεις το δεξί μπακ και είναι σαν… παλαιστής! Ο Ιβάνοβιτς. Βλέπεις τον Άλεξ στο κέντρο της άμυνας, έχει ένα λαιμό σαν το συχωρεμένο τον… Λαμπράκη τον παλαιστή που πάλευε με τον Καρπόζηλο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και μαζευόμασταν 25.000 κόσμος μέσα και άλλες 10.000 έξω! Ο Λαμπράκης ανήκε έλεγαν στην δεξιά παράταξη, ο Καρπόζηλος στην αριστερά, και γινόταν χαμός, σαν να έπαιζε Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός!
• Ο Λαμπάρντ έχει μείνει μόνο το… ομοίωμά του μέσα στο γήπεδο. Ο Ραμίρεζ ο Βραζιλιάνος λίγα πράγματα. Αριστερά ο Μαλουντά κορεσμένος. Και έμενε μόνο ο Εσιέν ο οποίος αξίζει αλλά μετά τον τραυματισμό του που έμεινε καιρό έξω, δεν είναι ο παλιός Εσιέν. Αυτήν την 4άδα των χαφ ο Φέργκιουσον την διέλυσε.
• Τον Γκουαρντιόλα θα τον δούμε αν είναι μεγάλος προπονητής, εφόσον πάει και σε άλλη ομάδα και κάνει τα ίδια. Με τον Μέσι και με τους παίκτες που έχει η Μπαρτσελόνα, ακόμα και έναν φίλαθλο να φωνάξουν από τα μεγάφωνα και να τον βάλουν στον πάγκο, η Μπαρτσελόνα θα νικάει! Ενώ ο Φέργκιουσον και ο Μουρίνιο έχουν κάνει έργο, έχουν ρίξει πολλή δουλειά, έχουν αποδεδειγμένα δείξει την αξία τους ξανά και ξανά.
• Έβλεπα τον Ραούλ στη Σάλκε και ήταν σαν 22 χρονών. Τραγική η Ίντερ. Κάτσε να δεις τι έχει να πάθει ο Ραούλ με Φέρντιναντ και Βίντιτς!
• Είναι καλός αυτός ο προπονητής που ανέλαβε τη Σάλκε, έχει κάνει πολύ καλά στησίματα στα δύο ματς με την Ίντερ, του πήρε τα σώβρακα του Λεονάρντο. Τελικά μου φαίνεται ότι ο Μουρίνιο είχε συστήσει στον Μοράτι να πάρει τον άπειρο Λεονάρντο, για να… φανεί η απώλειά του και το κενό του! Να φανεί το πόσο έλειψε ο Μουρίνιο από την Ίντερ!
• Απίθανος παίκτης ο Μπέιλ της Τότεναμ, το έχω ξαναπεί. Θα δείτε να δοθούν 40 και 50 εκ. ευρώ για έναν παίκτη που ξεκίνησε από μπακ και παίζει όπου γουστάρεις. Γρήγορος πολύ, καλό σώμα, στεγνός, σουτέρ και νέος σε ηλικία. Αυτός πρέπει να πάει σε πολύ μεγάλη ομάδα, αν πάει στην Μπαρτσελόνα θα σαρώσει, και στην Μάντσεστερ θα τον ήθελα πολύ και στη Ρεάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: