Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ρονάλντο: «Θέλω να μείνω στην ομάδα για πολλά χρόνια»

Η ομαδικότητα της Ρεάλ Μαδρίτης, η στήριξη του κόσμου και η παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο αποτελούν σύμφωνα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο τα κλειδιά της εφετινής πορείας των "μερένγκες" στις εγχώριες διοργανώσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της "Βασίλισσας" παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι της Ρεάλ και η πρώτη ερώτηση που του έγινε αφορούσε το "μυστικό της επιτυχίας": "Το κλειδί είναι όλη η ομάδα. Εχουμε αλλάξει σημαντικά σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ήρθε νέος προπονητής, νέοι παίκτες και η ομάδα απέκτησε νοοτροπία νικητή. Κάτι το οποίο αναζητούσε η Ρεάλ...Εμείς απολαμβάνουμε το κάθε παιχνίδι κι εκτιμώ ότι στο τέλος της σεζόν θα έχουμε κερδίσει κάτι".

Για την παρουσία του Μουρίνιο ανέφερε: "Πρόκειται για μία σημαντική προσωπικότητα, άλλαξε την φιλοσοφία αρκετών παικτών και είναι ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει τίτλους όπου κι αν πήγε: στην Πορτογαλία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, παντού. Ο κύριος Μουρίνιο έφερε στη Ρεάλ νοοτροπία νικητή, δύναμη και χαρακτήρα. Νιώθω περήφανος που συνεργάζομαι μαζί του, όχι μόνο γιατί είναι συμπατριώτης μου, αλλά διότι είναι ο κορυφαίος προπονητής".

Ο 26χρονος άσος θεωρείται ως ένας από τους πιο μαχητικούς παίκτες παγκοσμίως. Στην γενέτειρά του, την Μαδέιρα, οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι από μικρό παιδί δεν ήθελε με τίποτα να χάνει κι όταν συνέβαινε αυτό έβαζε τα κλάματα. "Πάντοτε ήθελα και εξακολουθώ να είμαι ανταγωνιστικός. Όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση, παντού. Ακόμη και στο σπίτι μου, με τις αδελφές μου, με τη μητέρα μου, με τα ανίψια μου. Πάντοτε προσπαθώ να δουλεύω σκληρά και να επιζητώ τη νίκη. Ετσι ήμουν κι έτσι θα είμαι για πάντα. Μου αρέσει αυτό που κάνω, μου αρέσει η ζωή μου και είμαι χαρούμενος άνθρωπος. Η ανταγωνιστικότητα είναι μέρος της ζωής μου, στη Μαδέιρα, στη Μαδρίτη, στην Αγγλία. Πάντοτε θέλω να κερδίζω".

Παραδέχτηκε ότι ποτέ στη ζωή του δεν φαντάστηκε ότι θα έφτανε σε τόσο υψηλό επίπεδο, χαρακτήρισε ως τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής του αυτά που πέρασε στη Σπόρτινγκ Λισαβόντας, όντας μόλις 12 ετών και μακριά από την οικογένειά του, ενώ για ινδάλματά του σε νεαρότερη ηλικία "...ήλπιζα κάποτε να παίξω με τον Ρουί Κόστα, τον Φίγκο, τον Κάουτο. Στη Μάντσεστερ θαύμαζα τον Γκιγκς, τον Σκόουλς, τον Κιν".
Η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν γι΄ αυτόν "όνειρο ζωής": "Από μικρό παιδί ήθελα να παίξω σ΄ αυτή την ομάδα. Θα προσπαθήσω να κατακτήσω εδώ πολλούς τίτλους, όπως και με τη Μάντσεστερ. Πέρυσι δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό θα αλλάξει εφέτος. Είμαι στο σωστό σύλλογο και θέλω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια ακόμη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: