Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τα... προηγούμενα Μουρίνιο - Γκουαρντιόλα!!

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα και... Ζοσέ Μουρίνιο εναντίον Πεπ Γκουαρντιόλα. Στο Clasico δεν συγκρούονται μόνο δύο από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, αλλά και δύο από τους καλύτερους εν ενεργεία προπονητές, με διαφορετικό στιλ, αλλά ίδιο στόχο και σημαντικά... προηγούμενα!

Οι δύο άνδρες έχουν συναντηθεί 5 φορές στο παρελθόν με την τελευταία να είναι αυτή του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος στο Καμπ Νου την οποία ο Πορτογάλος θέλει να ξεχάσει. Το 5-0 σίγουρα ήταν πολύ βαρύ για τον εγωισμό του... αυτοαποκαλούμενου Special One ο οποίος θα αναζητήσει εκδίκηση και έχει... 4 ιδανικές ευκαιρίες για να το κάνει και να «κόψει» από τον Γκουαρντιόλα ακόμα και 3 τίτλους.

Η περίφημη φετινή «manita» ήταν και η πρώτη συνάντηση των δύο προπονητών σε Clasico, αλλά όχι και η πρώτη αντιπαράθεσή τους σε πάγκους ομάδων. Την περσινή σεζόν ήταν ο Μουρίνιο αυτός που είχε κάνει τη... ζημιά στον συνάδελφό του.

Η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα είχε συναντηθεί με την Ίντερ του «Μου» στους ομίλους του Champions League, με την πρώτη αναμέτρηση στο Τζιουζέπε Μεάτσα να λήγει ισόπαλη χωρίς τέρματα. Τότε, ο Μουρίνιο είχε παραδεχτεί ότι «φέραμε ισοπαλία με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο». Στη ρεβάνς του Καμπ Νου, οι «μπλαουγκράνα», με γκολ των Ζεράρδ Πικέ και Πέδρο, πήραν τη νίκη και ουσιαστικά «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στους 16 του θεσμού.

Παρόλα αυτά, ο Μουρίνιο πήρε ιδανική εκδίκηση. Η μοίρα έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες και στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου οι «νερατζούρι» ήταν επιβλητικοί στην Ιταλία, επικρατώντας της αντιπάλου τους με 3-1, παρά το γεγονός ότι ο Πέδρο είχε βάλει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Σνάιντερ, Μαϊκόν και Μιλίτο χάρισαν στον Πορτογάλο την πρώτη του μέχρι στιγμής νίκη στη... μονομαχία με τον Γκουαρντιόλα, η οποία, όμως, ήταν αρκετή για την πρόκριση στον τελικό που τελικά κέρδισε η Ίντερ, καθώς το 1-0 με τον Πικέ στο Καμπ Νου δεν ήταν αρκετό για το όνειρο της διεκδίκησης του τροπαίου στο... μισητό Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Απολογισμός, λοιπόν, μέχρι στιγμής: 3 νίκες για τον Γκουαρντιόλα, μία για τον Μουρίνιο και μία ισοπαλία. Τα 4 Clasicos δίνουν πλέον την ευκαιρία στους δύο έμπειρους τεχνικούς να αλλάξουν τα δεδομένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: