Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

EUROCUP: Αρχίζει αύριο το Final-Four!!

«Ανοίγει» αύριο η αυλαία του φετινού φάιναλ φορ του EuroCup, που θα διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Απριλίου στο Τρεβίζο, με τη διεξαγωγή των ημιτελικών. Η «οικοδέσποινα» Μπενετόν καλείται να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και θέλει στο «Παλαβέρντε» να κάμψει την αντίσταση της ισπανικής Καχασόλ (21:45), προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό και να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της το τρίτο ευρωπαϊκό Κύπελλο της ιστορία της και πρώτο EuroCup (σ.σ. έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Σαπόρτα: 1995, 1999). Σε περίπτωση που το σύνολο του Γιασμίν Ρέπεσα πάρει τον τίτλο, τότε θα πρόκειται για μία τεράστια φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή της ιταλικής ομάδας, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε πανηγυρικά μέχρι το φάιναλ φορ.
Στον αντίποδα, η ομάδα του Χουάν Πλάθα είναι… διψασμένη για δύο λόγους. Πρώτον στοχεύει στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της ομάδας, καθώς στην τροπαιοθήκη της δεν υπάρχει ευρωπαϊκός ή ισπανικός τίτλος, και δεύτερον γιατί έχει την ευκαιρία να κερδίσει την έξοδο της στην Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου, μετά από περίπου μία δεκαετία.
Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό (19:00), η ρωσική Ούνιξ Καζάν, η οποία αποτελεί μία ομάδα που στελεχώνεται από έμπειρους βετεράνους παίκτες, όπως οι ΜακΚάρτι, Πασούτιν, και ανερχόμενα αστέρια, θέλει να κατακτήσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της (το 2004 πήρε το FIBA Europe League), απέναντι στην Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ του προπονητή της χρονιάς στο EuroCup, Αλεξάνταρ Πέτροβιτς και του MVP της διοργάνωσης, Ντοντέι Ντρέιπερ. Πρόκειται για μία δυνατή αναμέτρηση, μιας και οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς τη φετινή χρονιά, αφού τις δύο φορές βρέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των «16» μοιράστηκαν τις νίκες. Στον πρώτο αγώνα στο Ζάγκρεπ, η Ούνιξ πέτυχε το «διπλό» με 94-76, χάρη στους 22 πόντους του Κέλι ΜακΚάρτι και τους 20 του Τερελ Λίντεϊ. Η Τσεντεβίτα, πάντως, πλήρωσε το σύνολο του Εβγκένι Πασούτιν με το ίδιο… νόμισμα, καθώς πέρασε νικηφόρα 88-84 από τη Ρωσία, με τους Μπρέισι Ράιτ, Μαρίνο Μπάζνταριτς να τελειώνουν τον αγώνα με 27 και 20 πόντους αντίστοιχα.
Το φετινό φάιναλ θα ελληνική εκπροσώπηση, καθώς μεταξύ των διαιτητών επελέγη ο Παναγιώτης Αναστόπουλος. Οι υπόλοιπες επτά… σφυρίχτρες είναι οι: Σίνισα Ερτσεγκ (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεφς (Λετονία), Χοσέ Μαρτίν (Ισπανία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μίλια Βοϊνοβιτς (Σερβία), Βολόντιμιρ Ντραμπικόφσκι (Ουκρανία), Γκουερίνο Τσέρεμπουκ (Ιταλία).
Το πρόγραμμα του φάιναλ φορ του EuroCup (16-17 Απριλίου) έχει ως εξής:
Σάββατο, 16 Απριλίου 2011
Ημιτελικοί
19:00 Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)
21:45 Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)-Κάχασολ (Ισπανία)
Κυριακή, 17 Απριλίου
19:00 «Μικρός Τελικός»
21:45 ΤΕΛΙΚΟΣ
ΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ
ULEB CUP
2003 Πάμεσα Βαλένθια (Ισπανία)
2004 Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
2005 Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
2006 Ντιναμός Μόσχας (Ρωσία)
2007 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
2008 Μπανταλόνα (Ισπανία)
EUROCUP
2009 Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
2010 Βαλένθια (Ισπανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: