Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μπενίτεθ: «Με τον Τόρες μιλούσαμε την ίδια... γλώσσα»

Η συνεργασία του πρώην προπονητή της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, με τον Φερνάντο Τόρες, κρίνεται επιτυχημένη επειδή ο Ισπανός επιθετικός είχε τη δυνατότητα να μιλάει με τον προπονητή του τη μητρική του γλώσσα, όπως υποστήριξε ο πρώην τεχνικός των «κόκκινων».
Τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του στο «Άφιλντ», ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, πέτυχε 72 τέρματα υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού, ενώ μετά την αποχώρησή του από την ομάδα του Μερσεϊσάιντ, ο Τόρες βρήκε δίχτυα εννέα φορές σε 37 αναμετρήσεις.
«Ο Φερνάντο είναι καλός επαγγελματίας, αλλά είχε πολλούς τραυματισμούς ενώ μάθαινε τον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού. Έχει καλή νοοτροπία, καλή ποιότητα και η σχέση του μαζί μου πολλή καλή επειδή μπορούσε να μιλήσει ισπανικά. Όταν θέλαμε να πούμε κάτι μιλούσαμε ισπανικά», δήλωσε ο πρώην τεχνικός της Ίντερ.
Παρόλα αυτά μετά τη μεταγραφή του στην Τσέλσι, δεν έχει σκοράρει μετά από 862 αγωνιστικά λεπτά και ο Μπενίτεθ πιστεύει ότι γι’ αυτό ευθύνεται και η σχέση του Ισπανού επιθετικού με τον νέο του προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: