Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του να περάσει στους «8» του Champions League, με αφορμή και την κατάσταση της Γιουνάιτεντ, εμφανίστηκε ο Γιάννης Μαντζουράκης.

«Είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού»
Ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού να περάσει στους «8» του Champions League χαρακτήρισε τον επαναληπτικό με τη Γιουνάιτεντ, ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Ο προπονητής της Καλλονής αναφέρθηκε και στο πώς θα χτυπήσει το παιχνίδι ο Μίτσελ και οι παίκτες του, λέγοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ψάξουν κάποιο γκολ.

Παράλληλα ο έμπειρος τεχνικός μίλησε και για την Καλλονή τονίζοντας ότι για την πορεία της ομάδας θα έβαζε ένα τίτλο που θα λεγόταν: «Αεροπορική εταιρεία με πιλότο τον Μαντζουράκη».


Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Focus fm 103,6 και Focus Sport:

Για τη σημερινή αναμέτρηση:

«Ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στην πρώτη αναμέτρηση με το 2-0 απέναντι στους Άγγλους. Με δεδομένη λοιπόν και τη φετινή κατάσταση των Άγγλων, η οποία έχει μεταμορφωθεί προς το χειρότερο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι τεράστια η ευκαιρία του για πρόκριση.

Η Μάντσεστερ έχει φέτος πολύ αργή επίθεση, αφού ο Ρούνει είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο φέτος παραπαίει. Δεν έχει λοιπόν την ταυτότητα των τελευταίων χρόνων, που την έκανε φόβητρο για όλους. Αν ο Ολυμπιακός βγάλει αναίμακτα τα πρώτα λεπτά, στη συνέχεια θα φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα του και θα βρεθεί πολύ κοντά στη μεγάλη πρόκριση.

Στόχος της ομάδας πρέπει να αποτελέσει το γκολ, καθώς μετά οι Άγγλοι θα χρειάζονται τέσσερα για να προκριθούν. Δύσκολα όμως θα βρει η φετινή Μάντσεστερ τη ψυχολογία να ανατρέψει μια τέτοια κατάσταση, αν προηγηθεί φυσικά ο Ολυμπιακός. Το τελευταίο 0-3 από τη Λίβερπουλ λέει πολλά από μόνο του.

Το μόνο στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει το χειρότερο εχθρό για τον Ολυμπιακό σήμερα, είναι να θεωρήσει πως είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Πρέπει τα παιδιά που θα αγωνιστούν να τρέξουν ακατάπαυστα, σαν να κάνουν το ματς της ζωής τους, ώστε στο τέλος να επιβραβευτούν
».

Για τη φετινή πορεία με την Καλλονή:

«Η βάση μας παραμένει η πόλη της Μυτιλήνης. Δεν εδρεύουμε στην Καλλονή, αν και έχουμε το όνομα αυτό. Τα ταξίδια είναι συνεχόμενα και κουραστικά. Η ομάδα φέτος, όντας νεοφώτιστη, διαμορφώνει ακόμη χαρακτήρα, κάτι που είναι πολύ λογικό. Επίσης, εμφανίζει «παιδικές αρρώστιες» λόγω απειρίας, γεγονός αρκετά φυσιολογικό. Για τη φετινή πορεία θα βάζαμε ένα τίτλο «Αεροπορική εταιρεία με πιλότο τον Μαντζουράκη», αφού διαρκώς είμαστε μέσα σε ένα αεροπλάνο».

Για το πρωτάθλημα της Super league:

«Θεωρώ πως η βαθμολογία είναι αρκετά δίκαιη μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός δίκαια βρίσκεται και με διαφορά στην πρώτη θέση, έχοντας την καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα. Μια ακόμη αρκετά σταθερή ομάδα είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος άξια και αυτός βρίσκεται αρκετά ψηλά.

Ο Π.Α.Ο.Κ. από την άλλη μπορεί ποιοτικά να είναι καλύτερος από τους Περιστεριώτες, αλλά έχει χάσει την ‘’ταυτότητα’’ της μεγάλης ομάδας στα εκτός έδρας, γεγονός που τον έχει αφήσει πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία το τελευταίο διάστημα και δεν έχει σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, αφού έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει τη σταθερότητα που τον διέκρινε πέρυσι, κάνοντας αρκετές γκέλες φέτος. Στην ουρά γίνεται η μεγάλη μάχη ανάμεσα σε 6-7 ομάδες, μεταξύ των οποίων και η δική μας. Θεωρώ πως το όριο παραμονής θα πάει στους 37-38 βαθμούς
».

Ολαϊτάν: «Θα πανηγυρίσουμε το βράδυ»

Ολαϊτάν: «Θα πανηγυρίσουμε το βράδυ»

Μήνυμα πρόκρισης έστειλε ο Μάικλ Ολαϊτάν στους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό εν όψει της μεγάλης ρεβάνς με τη Μαν. Γιουνάιτεντ. «Θα πανηγυρίσουμε το βράδυ», ανέφερε ο Νιγηριανός φορ.

Ολαϊτάν: «Θα πανηγυρίσουμε το βράδυ»
Ο ίδιος δεν μπορεί να αγωνιστεί. Αλλά θέλει την πρόκριση όσο τίποτε άλλο. Ο Μάικλ Ολαϊτάν θα αισθάνεται σαν θηρίο στο κλουβί απόψε στη μεγάλη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Ένα πρόβλημα υγείας δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί, αλλά ο ίδιος δεν χάνει την πίστη του και την εξέφρασε μέσω Instagram στέλνοντας μήνυμα πρόκρισης.

«Με τη βοήθεια του Θεού, μπορούμε! Θα πανηγυρίσουμε το βράδυ στο Ολντ Τράφορντ. Το κάναμε πριν, θα το ξανακάνουμε και απόψε. Πάμε παιδιά», ανέφερε ο 21χρονος άσος.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Ρομπέρτο: «Δεν τους φοβόμαστε»

Μοιρασμένες πιθανότητες έχουν Ολυμπιακός και Γιουνάιτεντ να προκριθούν στους «8» του Ch. League, σύμφωνα με τον Ρομπέρτο, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του σέβεται, αλλά δεν φοβάται τους Άγγλους.

Ρομπέρτο: «Δεν τους φοβόμαστε»
Να εμπιστευθεί τον τρόπο παιχνιδιού, που ακολουθεί πάντα πρέπει ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως δήλωσε ο Ρομπέρτο στη «Marca», επισημαίνοντας πως είναι 50-50 οι πιθανότητες πρόκρισης για τις δύο ομάδες.

Ο Ισπανός πορτιέρο ανέφερε πως οι «ερυθρόλευκοι» σέβονται τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά δεν τους φοβούνται, ενώ επισήμανε πως το καταφέρεις να υπερασπιστείς το υπέρ σου αποτέλεσμα από την πρώτη αναμέτρηση είναι δείγμα καλής ομάδας.

«Ύστερα από αρκετούς μήνες δουλειάς κατακτήσαμε το πρωτάθλημα αλλά δεν είχαμε χρόνο να το πανηγυρίσουμε όπως θα θέλαμε γιατί υπήρχε μπροστά μας το ματς με τη Γιουνάιτεντ στο οποίο διακυβεύονται πολλά. Στο ποδόσφαιρο τίποτα εν είναι εύκολο όσο και αν αυτοί που το παρακολουθούν από μακριά θεωρούν ότι η κατάκτηση της Superleague ήταν εύκολη. Παλέψαμε πολύ, ήμασταν πειθαρχημένοι σε κάθε προπόνηση και αυτό θα συμβαίνει κάθε μέρα μέχρι το τέλος της περιόδου», είπε αρχικά ο 27χρονος τερματοφύλακας με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στη συνέχεια μίλησε για το αποψινό ματς:

«Πιστεύω πως η πρόκριση είναι ακόμα 50-50. Έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά η Γιουνάιτεντ είναι ιστορική ομάδα, ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα στο γήπεδο της. Τη σεβόμαστε όπως κάθε αντίπαλο αλλά δεν την φοβόμαστε. Εμείς θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε τρόπο που παίζουμε. Αν δεν το κάνουμε τότε θα κινδυνέψουμε. Το πώς να διαχειριστείς ένα θετικό αποτέλεσμα είναι δείγμα μιας καλής ομάδας».

Για τους ποιοτικούς παίκτες που έχει η Μάντσεστερ, σχολίασε: «Πάντα είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις τους καλύτερους παίκτες όπως είναι ο Ρούνει και ο Φαν Πέρσι. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αυτό κάνει τον κάθε τερματοφύλακα να είναι σε συνεχή εγρήγορση. Έχουμε τα όπλα να αντιμετωπίσουμε τις δικές τους αρετές».

Για τις διαφορές της Ελλάδας και της πατρίδας του, είπε: «Στην Ισπανία έζησα ωραίες στιγμές έχοντας όμως διαφορετικούς στόχους γιατί έπαιζα σε ομάδα που πάλευε για την παραμονή. Αυτό με έκανε πιο ώριμο. Τώρα που παίζω για το πρωτάθλημα, το απολαμβάνω».

Για την παραμονή του στην ομάδα του Πειραιά: «Ο Μιτσελ ήταν κλειδί στο να πάω στον Ολυμπιακό. Αυτός με έπεισε να πάω στον Πειραιά, ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ και μακάρι να συνεχίσουμε πολλά χρόνια να συνεργαζόμαστε. Είχα πει στη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι είμαι ευτυχισμένος στην Ελλάδα και τους είχα μεταφέρει πως πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή με την Ατλέτικο για να γίνει η μεταγραφή. Τελικά επετεύχθη η συμφωνία και ελπίζω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους».

Ο ΠΑΟΚ στο συνέδριο Football About!

Social Media Logotype Background
Με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ ως ομιλητή σε ό,τι αφορά στο ρόλο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, το παρόν και το μέλλον στα ψηφιακά ΜΜΕ και το Marketing των ποδοσφαιρικών οργανισμών ξεκινά την Πέμπτη 20.03 το διεθνές συνέδριο Football About.
Ο Δικέφαλος επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τους ελληνικούς συλλόγους προκειμένου να αναλύσει και να παρουσιάσει τις νέες τάσεις που συνδυάζουν το ποδόσφαιρο με την τεχνολογία εκμευταλλευόμενες την αμεσότετα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και της ψηφιακής εποχής.
Στην ενότητα αυτή:
  • Θα αναφερθούν παραδείγματα, οι τελευταίες τάσεις, οι εξελίξεις και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες γύρω από τις Νέες Τεχνολογίες, τα ψηφιακά MME , τις ψηφιακές εφαρμογές & το ψηφιακό Marketing.

  • Θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους το ποδόσφαιρο μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός του τις νέες τεχνολογικές – ψηφιακές εφαρμογές εντός και εκτός γηπέδων.

  • Θα αναλυθούν οι προτιμήσεις, οι συνήθειες, οι ανάγκες, η καταναλωτική συμπεριφορά και οι νέοι μέθοδοι προσέγγισης των φιλάθλων στη νέα ψηφιακή εποχή.

  • Θα διερευνηθεί ο ρόλος και οι τρόποι αξιοποίησης των Social Media στην ενασχόληση των φιλάθλων με τους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς.
Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει κληθεί να συμμετάσχει και στη συζήτηση γύρω από την Οργάνωση και την Ανάπτυξη των Τμημάτων Υποδομής, την προπονητική για μικρές ηλικίες, την στήριξη και την ατομική βελτίωση για ποδοσφαιριστές ηλικίας 12-18 ετών.
Πηγή: arenafm.gr

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Άγνοια Ινσαουράλδε»

paoklogo
Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τονίζει πως ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Χουάν Ινσαουράλδε, έχει άγνοια για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε πως επιθυμεί την επιστροφή του στην Ρωσία.
Η σχετική ενημέρωση:
«Άγνοια Ινσαουράλδε για το περιεχόμενο των δηλώσεων που φέρεται να έκανε στη Ρωσία»
Πηγή: arenafm.gr

«Έχουμε πετύχει τον στόχο μας»

klops
Για την σημερινή (19/3) αναμέτρηση με την Ζενίτ, μίλησε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ.
Η Ντόρτμουντ θα παίξει απέναντι στην Ζενίτ χωρίς να έχει στο μυαλό της το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Γερμανικής ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
“‘Έχουμε πετύχει τον στόχο μας στο Τσάμπιονς Λιγκ με το να περάσουμε τον όμιλο. Ό,τι και να συμβεί από εδώ και στο εξής θα είναι όφελος για τον σύλλογο. Δεν θα υπάρχει “τρύπα” στο μπάτζετ μας αν αποκλειστούμε.
Αντίθετα, ο στόχος μας στην Μπουντεσλίγκα είναι να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εϊμαστε στο δρόμο να το πετύχουμε. Πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε.
Απέναντι στην Ζενίτ θα αγωνιστούμε σαν να παίζουμε το δεύτερο ημίχρονο. Πλέον, έχουμε αποκτήσει εμπειρία από τους ευρωπαϊκούς αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Στον πρώτο αγώνα πήραμε καλό αποτέλεσμα που μας ευνοεί ενόψει του επαναληπτικού. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Δεν θα ρισκάρουμε πολύ αλλά το να βγούμε στο γήπεδο για να προστατέψουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα θα είναι βλακεία. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας”.
Πηγή: arenafm.gr

«Ο Ρούνεϊ δεν είναι σαν τον Τσόρι Ντομίνγκες!»

Σκληρή κριτική στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από αρθρογράφο του Eurosport, που τονίζει ότι ο Ρούνεϊ δεν μπορεί να κάνει το «δεκάρι» όπως ο Τσόρι στον Ολυμπιακό!
Με αφορμή την εμφάνιση της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λίβερπουλ, ο Πολ Πάρκερ ξεκινάει το άρθρο του με τον εξής τρόπο: «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Η συνθηκολόγηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Λίβερπουλ, την Κυριακή ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Εντάξει, η Λίβερπουλ στον αγώνα όντως σε καλύτερη φόρμα από την αντίπαλο της, αλλά οι παίκτες της Γιουνάιτεντ, έδειχναν να μην έχουν τα κότσια...»
Και συνεχίζει κάνοντας ατομική κριτική στους παίκτες: «Ο Ντε Χέα είναι καταπληκτικός σε όλη τη σεζόν, 100% καλύτερος από πέρσι, αλλά όπου και αλλού να κοιτάξεις στην ομάδα, υπάρχουν προβλήματα. Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι είναι μακριά πολύ από τον καλό του εαυτό. Ο Γιανουζάι δείχνει εντελώς αναποτελεσματικός ενώ στην άμυνα, μόνο ο Νεμάνια Βίντιτς είχε κάτι να επιδέιξει την Κυριακή, αλλά και αυτός αποβλήθηκε. Στην καρδιά των προβλημάτων είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ. Δεν καταλαβαίνω τι κάνει, γιατί προσπαθεί να γίνει το νούμερο 10; Απλώς δεν είναι καλός σε αυτό τον ρόλο».
Μάλιστα ο Πάρκερ συγκρίνει τον Ρούνεϊ με τον Τσόρι Ντομίνγκες. «Ετσι παίζει ο Ρούνεϊ αυτό τον ρόλο, είναι το νούμερο 10, αλλά με την βρετανική εκδοχή κι όχι όπως βλέπουμε από παίκτες, όπως ο Οσκαρ, ή ο Αργεντινός Αλεχάντρο Ντομίνγκες που έπαιξε καταπληκτικά αυτό τον ρόλο για τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα».
Πηγή: gazzetta.gr

Μέχρι και οι ταμπέλες το λένε...! (pic)

To γύρο του διαδικτύου κάνει αυτή η φωτογραφία που δείχνει φωτεινή ταμπέλα στο Μάντσεστερ, να προβλέπει ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η φωτεινή ταμπέλα σηματοδοτεί κάποιον δρόμο προς το Ολντ Τράφοντ και η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την Τρίτη και δείχνει την πρόβλεψη για ήττα...
Πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της και δεν αποκλείεται να είναι προϊόν φωτομοντάζ. Πάντως την έχουν βάλει πολλές μεγάλες διεθνείς σελίδες όπως η Gazzetta Dello Sport.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Ρομπέρτο, ο Φουστέρ κι η…Τσέλσι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επικεντρώνει μέσα από το blog του στο gazzetta σε κάποια πράγματα λίγες ώρες πριν το τεράστιο αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Άλλη μία υπέρβαση καλείται λοιπόν απόψε να κάνει ο Ολυμπιακός. Μόνο που τώρα είναι η υπέρβαση της υπέρβασης: να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας!
Ένα καλό σημάδι; Οι αγγλικές ομάδες εδώ και μία τριετία στην Ευρώπη αποτυγχάνουν στα δύσκολα. Εκτός μίας: της Τσέλσι.
Φέτος, αν αποκλειστεί σήμερα κι η Γιουνάϊτεντ, θα είναι η μόνη αγγλική ομάδα στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ κι ενώ ήδη δεν θα υπάρχει καμία στους οκτώ του Γιουρόπα Λιγκ!
Πέρσι η Τσέλσι είχε φτάσει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ-και κέρδισε. Καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν ήταν στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ η, στους 4 του Γιουρόπα Λιγκ!
Πρόπερσι η Τσέλσι είχε φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ-και κέρδισε. Καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν ήταν στους 8 είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε του Γιουρόπα Λιγκ!
Εξυπακούεται ότι μία αποστολή στο Όλντ Τράφορντ, έστω προάσπισης ενός 2-0, είναι πάντα πολύ δύσκολη για κάθε ελληνικό σύλλογο. Να θυμίσω ότι όλες τις φορές που πήγαν εκεί, είχαν ως καλύτερο αποτέλεσμα ήττες με δύο γκολ διαφορά (2-0, 3-1). Κι έγραψαν και 3-0 και 4-0 και 5-0. Ο μόνος παίκτης ελληνικής ομάδας που έχει σκοράρει είναι ο Καραγκούνης. Αν θυμάμαι καλά με ένα φάουλ.
Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός για να αποκλείσει τη Γιουνάϊτεντ θα πρέπει  να παίξει όπως στη Λισσαβόνα! Αλλά επί 90 λεπτά! Όπως δηλαδή είχε παίξει με την Μπενφίκα στο α΄ ημίχρονο εκεί, να παίξει τώρα σε όλο το ματς. Όχι ότι δεν είχε παίξει αρκετά καλά και στο β΄ ημίχρονο, μέσα στην νεροποντή. Αλλά λόγω ακριβώς της νεροποντής έγινε στο β΄ημίχρονο παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Στο α΄ημίχρονο μπορούσες να κρίνεις ποδοσφαιρικά, από τακτική κλπ. Και σε εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός πραγματικά ήταν ο καλύτερος φετινός εκτός έδρας Ολυμπιακός. Αν μπορεί να το κάνει το ίδιο πράγμα σε ολόκληρο το 90λεπτο-και να έχει την ευψυχία εκείνου του β΄ημιχρόνου της νεροποντής- πιστεύω θα περάσει.
Η Γιουνάϊτεντ δεν είναι καλύτερη της Μπενφίκα. Ούτε της Άρσεναλ της προηγούμενης τριετίας, την οποία ο Ολυμπιακός την επισκέφθηκε και τις τρεις χρονιές στο Λονδίνο και  στάθηκε αξιοπρεπέστατα και τις τρεις (0-2 με το πρώτο γκολ στο 78’, 1-2 και 1-3 με το τρίτο γκολ στο 94’).
Για την ενδεκάδα οι σκέψεις είναι πολλές. Μία από αυτές αφορά τον Φουστέρ. Πάντοτε παίζει καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό δεν το περνάει έτσι ένας προπονητής. Από την άλλη, στις δύο πιο μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού μπήκε αλλαγή! Και στο 3-0 στις Βρυξέλλες και στο 2-0 επί της Γιουνάϊτεντ…
Έχω ένα ενδοιασμό λίγο για το ζευγάρι Σαλίνο-Γουέλμπεκ, αν ο Μόγες βάλει έξω αριστερά τον Γουέλμπεκ, που...κανονικά είναι σέντερ φορ. Ο Σαλίνο είναι μεγάλο παλικάρι κι από τους πιο σταθερούς παίκτες-καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Απλά όσο καλό άλμα κι αν έχει, η υψομετρική διαφορά πάντα παίζει ρόλο. Πάντως, γενικά ο Γουέλμπεκ κι αλλαγή να μπει, είναι επικίνδυνος κυνηγός.
Ο Φαν Πέρσι δεν είναι σε καλή κατάσταση-νιώθω ότι ο Μόγες θα ήθελε να τον αφήσει στον πάγκο και να έχει βασικό τον Γουέλμπεκ-αλλά είναι Φαν Πέρσι. Κι ο μοναδικός παίκτης του με πάνω από δύο γκολ στο ενεργητικό του μέσα στο 2014 (τέσσερα)! Κι έχει σκοράρει κατά του Ολυμπιακού, το κρίσιμο πρώτο, στο 78’,  στο Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-0.
Ο Γκιγκς έχει να παίξει πολύ καιρό. Δεν ξέρω μήπως τον θυμήθηκαν επειδή είχε βάλει τρία συνολικά γκολ και στο Γιουνάϊτεντ-Ολυμπιακός 3-0 και στο Γιουνάϊτεντ-Ολυμπιακός 4-0 πριν 12-13 χρόνια!
Ο Μόγες για δεύτερη φορά στην καριέρα του επιχειρεί να ανατρέψει εις βάρος του 0-2 σε πρώτο εκτός έδρας ματς. Η προηγούμενη ήταν από τον πάγκο της Έβερτον το 2008 στους 16 του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Είχε κι η Έβερτον κερδίσει 2-0 τη Φιορεντίνα στη ρεβάνς, αλλά οι Ιταλοί πέρασαν στα πέναλτι!
Πιστεύω ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο για τον Ολυμπιακό η διαχείριση ακριβώς του σκορ του πρώτου αγώνα. Γιατί κακά τα ψέματα, δεν περίμεναν στον Ολυμπιακό ένα 2-0 επί της Γιουνάϊτεντ. Ήρθε, όμως, το εκπληκτικό 2-0 (ο Μόγες το είχε χαρακτηρίσει «παράλογο»!) και ένα τέτοιο αποτέλεσμα θέλει και «παιχνίδι μυαλού».
Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι έχει σκοράρει φέτος και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια του στην Ευρώπη. Ένα γκολ μπορεί να σημάνει πολλά, αλλά όχι τα πάντα. Σε τέτοιο επίπεδο σιγουριά υπάρχει μόνο με το σφύριγμα της λήξης. Ο δε Ολλανδός διαιτητής Κάίπερς, όταν σφυρίζει στην Αγγλία φέρνει σκορ 4-1, 3-1, 4-1 και 1-3!
Στα τρία τελευταία παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή μετά τον τραυματισμό του Μήτρογλου στο Παρίσι, ο Ολυμπιακός λόγω συγκυριών έχει παίξει με τρεις διαφορετικούς σέντερ φορ! Με την Άντερλεχτ Σαβιόλα. Με τη Γιουνάϊτεντ εδώ Ολαίτάν. Και με τη Γιουνάϊτεντ έξω Βαλντέζ η, Κάμπελ!
Θεωρητικά, πάντως, κι η Γιουνάϊτεντ δεν είναι τόσο απλό να κάνει ένα 3-0 η, 4-1. Ο Ρούνεϊ μόλις τις προάλλες έβαλε το δεύτερό του γκολ εδώ κι ένα τρίμηνο. Στο ίδιο διάστημα ο Γιανγκ έχει βάλει ένα. Κι ο Γιανουζάϊ κανένα. Ο Βαλέντσια έχει να σκοράρει τέσσερις μήνες. Οι Φελαϊνί, Γκιγκς, Καγκάβα φέτος δεν έχουν ανοίξει καν λογαριασμό. Οι δε Κάρικ και Κλέβερλι έχουν από μόλις ένα γκολ όλη τη σεζόν. Ο Γουέλμπεκ επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα στα γκολ μετά από δύο μήνες.  Επικίνδυνοι στα στημένα είναι οι στόπερ Τζόουνς και Βίντιτς, αλλά κι ο αριστερός μπακ Εβρά!
Ο Ρομπέρτο στο πρώτο ματς δεν είχε χρειαστεί. Στις Βρυξέλλες ήταν ο ήρωας. Με την Μπενφίκα εδώ ήταν ο σούπερ μαν. Και στο Παρίσι πολύ καλός. Με κάθε αντίπαλο λοιπόν έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι. Αν και σήμερα είναι ανάλογα καλός-και γιατί να μην είναι- ο Ολυμπιακός θα έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης…
Πηγή: gazzetta.gr

Σαν να μην υπάρχει δεύτερο παιχνίδι!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ και τον βελτιωμένο Παναθηναϊκό, που θέλει νίκη για να καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση. 
Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι ένα από τα πιο σημαντικά της φετινής σεζόν, διότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι να πάει τελικό και να πάρει το Κύπελλο. Ο Αναστασίου θέλει οι παίκτες του να το δουν το πρώτο παιχνίδι σαν να μην υπάρχει δεύτερο. Και έχει δίκιο. Μόνο αν μπει με αυτή τη νοοτροπία ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του Ηρακλείου, θα μπορέσει να πάρει αυτό, που θέλει και να είναι πιο άνετος στη ρεβάνς στην Λεωφόρο. Και εννοώ τη νίκη.
Η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού βελτιώνεται από μήνα σε μήνα και υπάρχει μεγάλη διαφορά αν δει κανείς την ομάδα στον πρώτο γύρο με την σημερινή. Αυτός ο Παναθηναϊκός, που βλέπουμε ειδικά στον δεύτερο γύρο και σε παιχνίδια όπως με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό αξίζει να παίξει στον τελικό του κυπέλλου. Για να το πετύχει θα πρέπει να περάσει μία ομάδα, που τον έχει δυσκολέψει και τις δύο φορές φέτος στο πρωτάθλημα.
Στον πρώτο γύρο οι «πράσινοι» νίκησαν με 1-0 με γκολ του Μπέργκ, στον δεύτερο γύρο ήρθαν 1-1 σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκαν με τον Κλωναρίδη και ισοφαρίστηκαν με ένα πέναλτι, που έκανε μεν ο Ρισβάνης, αλλά ο αντίπαλός του ήταν σε θέση οφ-σάιντ, που δεν δόθηκε.
Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να κερδίζει ακόμα και όταν δεν παίζει καλά, όπως στα Γιάννενα και αυτό είναι καλό. Το κακό είναι ότι αν η ομάδα έχει την απόδοση , που είχε στα Γιάννενα δύσκολα θα κερδίσει στο Ηράκλειο. Πιστεύω, ότι θα δούμε μία ομάδα, που θα μπει με το πάθος και την συγκέντρωση που έπαιξε στα ντέρμπι. Και να χτυπήσει στις αδυναμίες του ΟΦΗ, που είναι η άμυνά του. Και με τον Μπεργκ φρέσκο, τον Αντζαγκούν να σκοράρει μπορεί να κάνει την ζημιά και αν προηγηθεί γρήγορα, τότε θα γίνουν πιο απλά τα πράγματα για την ομάδα.
ΥΓ: Ελπίζω κάποιοι ανεγκέφαλοι στην εξέδρα να μην ξεφύγουν πάλι στο γήπεδο του ΟΦΗ. Πέρυσι χαστούκισε κάποιος τον Μαυρία, φέτος έφαγε αντικείμενο ο Καπίνο (και η ΠΑΕ ΟΦΗ μίλησε για …θέατρο του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού χωρίς να νοιώσει ίχνος ντροπής), ελπίζω να μην τριτώσει το κακό.

Πηγή: gazzetta.gr

Με 3 πυροσβέστες ο Μίτσελ στο Μάντσεστερ!

Πώς πρέπει να παίξει με τη Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός, εξηγεί ο Αποδυτηριάκιας... Μεγάλη νύχτα απόψε για τον Ολυμπιακό. Αυτός παίζει, όχι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεγάλη νύχτα, όχι μόνον για τον Ολυμπιακό, δηλαδή για τον κόσμο του. Να τα ξεκαθαρίζουμε, ας είμαστε ρεαλιστές, που λέει και το άσμα.

Παίζει και ο Μίτσελ ανεξάρτητα από τον Ολυμπιακό. Παίζουν και οι παίκτες του πρωταθλητή. Κι αυτοί, προπονητής και ποδοσφαιριστές, θα παίξουν για την πάρτη τους. Το καλύτερο για τον Ολυμπιακό.
Τι με νοιάζει εμένα αν αυτοί που σήμερα φοράνε τη φανέλλα μου κι αύριο ούτε που θα με ξέρουν, αλλά κι εγώ σαν Ολυμπιακός δεν θα τους ξέρω, θα τα δώσουν όλα μόνο για τον εαυτό τους; Αυτό θέλω εγώ σαν Ολυμπιακός.
Εγώ, ο Ολυμπιακός, κύριε Σαλίνο και κύριε Ντομίγκες, Μασάντο και Μανωλά, σας δίνω την ευκαιρία να διεκδικείτε πρόκριση στους "8" της Ευρώπης. Ολυμπιακός είμαι, όχι θρησκευτική αίρεση να ζητάω από έναν επαγγελματία πίστη και αφοσίωση. Όχι τέτοια αρρωστημένα πράγματα.
Είμαι Μίτσελ. Νο1 ζυγίζω στο πόντο τις δυνατότητες της ομάδας μου. Βασικό αυτό. Μην την ξαναπατήσω, όπως στο πρώτο ματς του ομίλου που άφησα ελεύθερα τα ντόπερμαν στο πρώτο ημίχρονο με Παρί και άρπαξα τελικά τεσσάρα, διότι δεν έκανα σωστή μοιρασιά στα καύσιμα. Φοβερό. Ρεσιτάλ στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός και ζαλισμένα κοτόπουλα στην επανάληψη.
Η Μάντσεστερ είναι Μάντσεστερ. Δεν αγνοείς ότι πιθανότατα να παρουσιάσει μια απρόβλεπτη εικόνα, μαγική εικόνα, καμμία σχέση με το πρόσωπο που έχει δείξει μέχρι σήμερα.
Κάνει άλλη δουλειά κι όχι τον προπονητή εκείνος που θα ήταν στη θέση του Μίτσελ και ποντάριζε στο 2-0 του πρώτου παιχνιδιού και στο δεδομένο ότι ο αντίπαλος βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση. Δεν υπάρχει περίπτωση, τουλάχιστον για ένα δεκάλεπτο η Μάντσεστερ να μην κάνει την έκρηξή της.
Το ΄χεις στην ατζέντα σου, ακόμα κι αν η παγκόσμια Μάντσεστερ, που σήμερα σέρνεται, ότι είναι ικανή να πιάσει ένα επτάλεπτο που θα αποδειχθεί κρίσιμο, που θα κρίνει την παρτίδα. Εκεί θα δείξει την κλάση του ο πάγκος του Ολυμπιακού. Να 'χει στην ενδεκάδα δυο-τρεις παίκτες με κουλτούρα πυροσβέστη. Φωτιά η Μάντσεστερ; Νερό εμείς και με κάνουλα υπό πίεση.

Πώς ο Ολυμπιακός έγινε Μπαρτσελόνα, γράφει ο apodytiriakias.gr 

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί! Κάποτε ο σερ Αλεξ Φέργκυουσον είχε πει: «Πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί είτε παίζουμε με τη Ρεάλ, είτε με τον Ολυμπιακό». Σαφές υποτιμητικό σχόλιο για την ελληνική ομάδα. Μια εποχή, βέβαια, που έπεφταν πολλές ευρωπαϊκές σβουριχτές σφαλιάρες.
Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, ο σερ Αλέκος αποσύρθηκε κι έβαλε στο πόδι του αυτόν τον Μόγιες. Οι σφαλιάρες έρχονται η μια μετά την άλλη, όμως για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια από τις πιο ηχηρές ήταν εκείνη που έπεσε στο Καραϊσκάκη.
Οι Αγγλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και τους αριθμούς. Εψαξαν να βρουν μια επική ανατροπή της Γιουνάιτεντ και την ανακάλυψαν τέτοιες μέρες 30 χρόνια πριν. Είχε χάσει 2-0 από την Μπαρτσελώνα στο Καμπ Νου. Προπονητής Ρον Ατκινσον. Στον επαναληπτικό, το γήπεδο ήταν γεμάτο, αλλά και θορυβώδες. Η Μπάρτσα είχε Μαραντόνα και Σούστερ. Η Μάντσεστερ τους Ραίη Ουίλκινς και Μπράιν Ρόμπσον. Τελικό σκορ 3-0 για τους Αγγλους. Μυθική ανατροπή (στη φωτό ο Μπράιαν Ρόμπσον στα χέρια των οπαδών της Μάντσεστερ που έχουν μπει στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν).
Στα 30 χρόνια που πέρασαν, άλλαξαν πολλά. Η Μάντσεστερ έγινε παγκόσμια. Το Ολντ Τράφορντ μεγάλωσε, αλλά και κυρίλεψε. Θυμάμαι κάποια στιγμή τον Φέργκυουσον να τα βάζει με τους θεατές ότι απλά είναι αραχτοί στη θέση τους και παρακολουθούν, τρώγοντας σάντουιτς με γαρίδες!
Το σχετικό κείμενο στο BBC καταλήγει: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι Μπαρτσελώνα. Ο Κάμπελ δεν είναι Μαραντόνα. Αν, όμως, γίνει η ανατροπή, τότε ο Μόγιες θα ζήσει τη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του στο Ολντ Τράφορντ».


Πηγή: sportdog.gr

Μεταγραφή στο Μάντσεστερ απόψε ο Ολυμπιακός!!

Τη μεταγραφή της ζωής του έχει τη δυνατότητα να κλείσει απόψε ερυθρόλευκος άσος! Πώς μπορεί να γίνει το μεγάλο deal; Ο sportdog αποκαλύπτει το κόλπο γκρόσο για τον... Είναι το παιχνίδι της ζωής του. Το ματς, που αν κάνει μία καλή εμφάνιση, μπορεί να του απογειώσει την καριέρα. Το γνωρίζει και το περιμένει πώς και πώς...
Ο Κώστας Μανωλάς έχει την ευκαιρία απόψε στο Μάντσεστερ να ...πάρει μεταγραφή. Τα "μάτια" πολλών ευρωπαϊκών ομάδων θα είναι στραμμένα πάνω του.
Όπως έμαθε ο σκύλος, σίγουρα οι Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Έβερτον και Χαλ, θα τσεκάρουν σήμερα από κοντά τον νεαρό άσο των Ερυθρολεύκων στο ματς με τη Γιουνάιτεντ.
Μάλιστα, για την τελευταία, ο ίδιος ο προπονητής (Στιβ Μπρους), θα βρεθεί στο "Ολντ Τράφορντ", για χάρη του Μανωλά.
Μιλάμε για πραγματική παρέλαση των σκάουτερς για τον στόπερ του Ολυμπιακού που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμα και της αποψινής αντιπάλου των Ερυθρολεύκων, της Γιουνάιτεντ, η οποία "τρελάθηκε" από την εμφάνισή του στο πρώτο παιχνίδι στο "Καραϊσκάκη", όταν "έσβησε" Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι απο τη Δευτέρα βρίσκεται στην Αγγλία και ο (νέος) Έλληνας ατζέντης του Μανωλά, δηλαδή ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος...

Ο διεθνής στόπερ έχει τη δυνατότητα σήμερα στο "Θέατρο των Ονείρων" να κάνει το δικό του όνειρο πραγματικότητα και, μέσω μίας καλής απόδοσης με τον Ολυμπιακό, να αναγκάσει κάποιο ευρωπαϊκό "μεγαθήριο" να κινηθεί το καλοκαίρι ...αλά Μήτρογλου για την απόκτησή του. Καλή του επιτυχία, λοιπόν!

 
Πηγή: sportdog.gr

Στην Τουρκία το πρώτο διπλό της Εθνικής!!

"Σκυλίσια Μέρα" με μια ιστορική νίκη της Εθνικής μπάσκετ πριν από πολλά, πολλά χρόνια.
Αλήθεια, πότε έκανε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη η Εθνική μπάσκετ; Θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πολύ πίσω. Ολόκληρες δεκαετίες…
Η Εθνική μας, λοιπόν, κατάφερε να πετύχει το πρώτο της διπλό το 1947. Και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου. Σαν σήμερα, δηλαδή.
Οι πληροφορίες, βέβαια, για το τι συνέβη εκείνη τη μέρα είναι μετρημένες. Η Εθνική, λοιπόν, αγωνιζόταν στην Τουρκία. Και κέρδισε με 35-25! Ήταν η πρώτη της εκτός έδρας νίκη.
Να σημειωθεί ότι ο αγώνας ήταν φιλικός, ενώ Ελλάδα και Τουρκία έδιναν αγώνες αρκετά συχνά εκείνες τις εποχές, όπως μπορούμε να δούμε και στη συνέχεια:
25/06/1936: Τουρκία-Ελλάδα 49-12 (φιλικός)

06/11/1946: Ελλάδα-Τουρκία 30-34 (φιλικός)
19/03/1947: Τουρκία-Ελλάδα 25-35 (φιλικός)
17/05/1949: Ελλάδα-Τουρκία 54-41 (Ευρωμπάσκετ).
Πηγή: sportdog.gr

«Βλέπουμε θετικά το θέμα της ΑΕΚ»

«Βλέπουμε θετικά το θέμα της ΑΕΚ»Τη συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΕΚ για την εκχώρηση των απαιτήσεων της από την υπόθεση Ψωμιάδη προς το ελληνικό Δημόσιο επιβεβαίωσε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

«Πράγματι, υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τους εκπροσώπους της ΑΕΚ για σήμερα το πρωί», τόνισε στο Goal και συνέχισε:

«Γνωρίζω το αίτημα που θα κάνει η ΑΕΚ βάσει της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το 2013. Ολοι αντιλαμβάνονται, βέβαια, πως δεν μπορεί κάποιος να είναι βέβαιος πως εάν το δημόσιο δεχθεί την εκχώρηση των απαιτήσεων, μπορεί να εισπράξει χρήματα από αυτήν την υπόθεση. Δεν μπορώ να είμαι καθόλου βέβαιος για κάτι τέτοιο».

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων συνέχισε:

«Ωστόσο, από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Είναι πολύπλοκο ζήτημα. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως το βλέπουμε με θετική διάθεση και θέλουμε να υπάρξει λύση, ώστε να μη μένουν εκκρεμότητες. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα κάποια ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Αυτά θα συζητήσουμε στη συνάντηση που θα έχουμε. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυσκολίες στην υπόθεση, αλλά θα αναζητηθεί φόρμουλα», κατέληξε.

Χωρίς… φρένο για το γήπεδο!!

Ακάθεκτος προχωρά ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, με το ενδεχόμενο οι οπαδοί να κλείσουν πρόωρα θέση στην «Αγια-Σοφιά» να είναι ανοιχτό.

Χωρίς… φρένο για το γήπεδο
Συνεπής στο πλάνο του για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θέλει να είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος δεν θέλει να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση για την επιστροφή της «Ένωσης» στη φυσική της έδρα.

Όπως γράφει το «Goal», μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν πέσει οι υπογραφές από τους τέσσερις αρμόδιους υπουργούς (ΥΠΕΚΑ, Οικονομικών, Αθλητισμού και Εσωτερικών) και θα ενταχθεί η ρύθμιση που αφορά την «Αγια-Σοφιά» για να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.

Την ίδια ώρα, στον «Δικέφαλο» περιμένουν την έγκριση του φακέλου καταλληλότητας λειτουργίας του γηπέδου από την Γ.Γ.Α., η οποία θα έρθει και εκείνη εντός της εβδομάδας.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ θα αποκτήσει το δικαίωμα να ξεκινήσει τα έργα για την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εν τω μεταξύ, η SportDay γράφει πως στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο υπάρχουν σκέψεις για να προχωρήσει η πρόταση του Νίκου Χατζηιωάννου για να μπορούν οι οπαδοί της ομάδας να κλείσουν πρόωρα θέση στο νέο γήπεδο της ομάδας.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο αδερφός του Πόλυ, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από τον πρώην μέτοχο της ΠΑΕ, να παραστεί στην προ ημερών συνάντηση με τον Μελισσανίδη. Εκεί τόνισε στον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ πως η κίνηση αυτή θα μπορούσε να προσελκύσει άμεσα κόσμο και να έχει… ευεργετικά αποτελέσματα.

Η προοπτική θα μπορούσε να αποφέρει άμεσα κέρδη και θα οφελούσε τόσο την ομάδα, όσο και την πιο άμεση εξασφάλιση της χρηματοδότησης του γηπέδου. Πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό»

Ο Μίτσελ –για άλλη μια φορά- παραδέχθηκε ότι είναι αρκετά ευχαριστημένος από τον Ολυμπιακό μιλώντας σε ισπανικό ΜΜΕ.

Μίτσελ: «Πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό»
Ευχαριστημένος από την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει δήλωσε ο Μίτσελ σε ισπανική ιστοσελίδα.

«Δεν έχω καμία ανάγκη να προπονήσω την Ρεάλ Μαδρίτης. Και εξάλλου δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Αλλά σαν προπονητής πάντα φιλοδοξώ για το καλύτερο και ξέρω ότι οι πιθανότητες είναι πολύ στέρεες», ανέφερε –αρχικά- ο τεχνικός των ερυθρολεύκων και συνέχισε:

«Έχω αυτό το δικαίωμα και κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει. Θέλω να ακολουθήσω τον δρόμο μου. Θέλω να ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Θέλω να το κάνω, δεν έχει σταματήσει η πορεία μου εδώ. Αλλά τώρα διανύω ένα καλό διάστημα επαγγελματικά και προσωπικά. Μαθαίνω και βελτιώνομαι. Το ότι έφυγα εκτός Ισπανίας με ωρίμασε πάρα πολύ. Πάντα υπήρχε ο κίνδυνος. Από την στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό, ήξερα ότι θα ήταν έτσι. Ήρθα σε ένα σύλλογο στο οποίο όταν είσαι δεύτερος δεν είσαι ανταγωνιστικός», τόνισε.

Ο Μίτσελ συνεχάρη τους παίκτες του για την εφετινή πορεία του Ολυμπιακού…

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους ποδοσφαιριστές μου. Δεν έχω προσωπική μέθοδο. Προσαρμόζομαι κάθε φορά στον αντίπαλο μας. Οι Έλληνες, μοιάζουν πολύ με τους Ισπανούς, βάζουν ετικέτες και πολλές είναι λάθος. Άλλα δεν μένει τίποτα άλλο παρά να ζήσουμε με αυτές. Έχω ποδοσφαιριστές από 16 διαφορετικές εθνικότητες στην ομάδα γιατί βασίζομαι στην ιδέα της συλλογικής δουλειάς», τόνισε και κατέληξε…

«Είμαι πολύ δίπλα στον κάθε παίκτη, αλλά ξέρουν όλοι ότι όταν παίρνω κάποια απόφαση, την σέβονται όλοι. Οι Ισπανοί είναι σεβαστοί εδώ στην Ελλάδα. Αλλά κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ισπανία, οι τρεις κορυφαίες ομάδες στην κατάταξη δεν έχουν Ισπανό προπονητή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό. Θα έφευγα μόνο για αθλητικούς λόγους».

Το σκέφτεται για Ανόρθωση!

Στην αποκάλυψη ότι έχουν υπάρξει επαφές της Ανόρθωσης με τον Σάκη Τσιώλη προχώρησε η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το σκέφτεται για Ανόρθωση
Το ενδεχόμενο να εργαστεί στην Κύπρο, αφού δεν έχει φτάσει στα χέρια του κάποια ικανοποιητική πρόταση από ελληνικό σύλλογο, φέρεται να εξετάζει ο Σάκης Τσιώλης.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αναφέρει πως ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δεν παρουσιάζεται αδιάφορος στην προοπτική να αναλάβει την Ανόρθωση.

Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως έχουν υπάρξει επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Νίκο Κωστένογλου να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολο του Ερνάντεζ!

Τερματοφύλακα για να υπερασπιστεί την εστία του Αστέρα Τρίπολης θα ψάξει ο Αστέρας Τρίπολης τη θετική μεταγραφική περίοδο, αφού οι Αρκάδες δεν είναι ικανοποιημένοι από τον Ντάνι Ερνάντεζ.

Δύσκολο του Ερνάντεζ
Εξαιρετικά απίθανο μοιάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει κάτοικος Τρίπολης ο Ντάνι Ερνάντεζ, αφού η διοίκηση του Αστέρα φέρεται να είναι ήδη σε αναζήτηση τερματοφύλακα για την επόμενη σεζόν.

Ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Βαγιαδολίδ για δύο χρόνια, όμως το τελευταίο διάστημα οι Αρκάδες φέρονται να είναι προβληματισμένοι με την περίπτωσή του και αν πρέπει να τον κρατήσουν και την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο 30χρονος πορτιέρο είχε ξεκινήσει ως βασικός, όμως από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και πριν από δύο ματς (με Πανθρακικό και Ξάνθη) δεν είχε αγωνιστεί και ο Γιώργος Μπαντής είχε υπερασπιστεί την «κυανοκίτρινη» εστία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ερνάντεζ είχε ταλαιπωρηθεί και από τραυματισμούς, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Έλληνα συνάδελφό του να αρπάξει την ευκαιρία που του δόθηκε. Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτεται το «τέλος» ο Αγάνθο!!

Σκέφτεται το «τέλος» ο ΑγάνθοΝα βάλει τέλος στην καριέρα του σκέφτεται σοβαρά ο Νταβίντ Αγάνθο όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του χωριού» στη Sportday.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα έχει αρχίσει να αναζητά άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αποδέκτης κάποιου ενδιαφέροντος.

«Οπως πληροφορήθηκα, ο Ισπανός που δεν είχε λόγο να περιμένει να πιάσουν οι ζέστες και να μαζευτούν πολλοί οι ελεύθεροι στην πιάτσα, άρχισε να ψάχνεται το τελευταίο διάστημα για να βρει την επόμενη ομάδα. Λέτε να μην έχει καταλάβει πως τα πράγματα δεν... πάνε καλά στον Αρη; Και τι βρήκε; Κλειδαμπαρωμένες πόρτες», αναφέρει το δημοσίευμα.Πηγή: sport-fm.gr

Θα μιλήσουν και για άλλους!!

Εκτός από τις επαφές για την παραμονή του Γκάλο και του Ανέν, η διοίκηση του Παναιτωλικού συζήτησε και το ενδεχόμενο να προχωρήσει στις μεταγραφές και άλλων παικτών.

Θα μιλήσουν και για άλλους
Τις επαφές του προέδρου του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα, με την Μπράγκα για την παραμονή του Ροντρίγκο Γκάλο αποκάλυψαν πορτογαλικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την SportDay, προτεραιότητα για τους Αγρινιώτες αποτελούν οι περιπτώσεις του Βραζιλιάνου μπακ και του Φλοράν Ανέν.

Μάλιστα, για τον πρώτο απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 600.000 ευρώ για την αγορά του. Για τον Γάλλο άσο αποφασίστηκε πως αν δεν καταφέρει να πείσει για την παραμονή του, τότε θα δοθεί εκ νέου δανεικός στα «καναρίνια».

Από εκεί και πέρα, οι Πορτογάλοι αναγνώρισαν πως η εξέλιξη των παικτών τους είναι τεράστια στον Παναιτωλικό, κάτι που οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε προπονητικό και οργανωτικό επίπεδο.

Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι Αγρινιώτες να αποκτήσουν και άλλους δανεικούς από την Μπράγκα.

Με αυτό το καθεστώς και άλλες αξιόλογες περιπτώσεις παικτών, όπως οι Εντίνιο (γνωστός μας από τη θητεία του στην ΑΕΚ, είναι στην Καϊσερισπόρ), Ραφαέλ Πορσέλις (27 ετών, φορ, έχει πετύχει 8 γκολ με τη Φεϊρένσε), Πέδρο Σάντος (25 ετών, εξτρέμ στη Ρίο Αβε), Βαγιέντε (22 ετών, μεσοεπιθετικός, στη Φεϊρένσε) και Γιαζάλντε (25 ετών, φορ στη ρουμανική Αστρα).Πηγή: sport-fm.gr

Σχεδιάζουν το «αύριο»

Τα πλάνα τους για το «αύριο» του Άρη σε όποια κατηγορία κι αν είναι αυτό έχουν αρχίσει να καταστρώνουν άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί και παλιότερα με την ομάδα.

Σχεδιάζουν το «αύριο»
Τα πλάνα τους για το «αύριο» του Άρη σε όποια κατηγορία κι αν είναι αυτό έχουν αρχίσει να καταστρώνουν άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί και παλιότερα με την ομάδα.

Κοινός παρονομαστής της προσπάθειας το… ρευστό, αφού για να μπορέσουν οι «κίτρινοι» να αγωνιστούν στη Φούτμπολ Λιγκ, στην οποία παραμένουν τα χρέη σε παίκτες, προπονητές, πιστωτές και Δημόσιο, χρειάζονται άνθρωποι που να διαθέτουν μια οικονομική επιφάνεια.

Τα νήματα της προσπάθειας αυτής κινούν άνθρωποι που δεν έχουν προηγούμενη ενασχόληση με την ΠΑΕ, οι οποίοι έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα αρειανών που έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τη νέα προσπάθεια, εφόσον δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιος επενδυτής.

Μεταξύ αυτών που έχουν δεχθεί κρούση είναι ο Ντίμης Παπαϊωάννου με πολύπλευρη συνεισφορά σε ΚΑΕ και ΠΑΕ, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί η βοήθεια τόσο του Λάμπρου Γράντα όσο και του Δήμου Δασυγένη, ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Στόχος να δημιουργηθεί ένα σχήμα που θα συγκεντρώσει ένα ποσό, τη διαχείριση του οποίου θα αναλάβουν άνθρωποι που τυγχάνουν της καθολικής αποδοχής του κόσμου και δεν συγχέονται με τις διοικήσεις της οκταετίας 2004-12.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ανήκω στον ΠΑΟΚ...»

Χαρούμενος με την παρουσία του στη Θέλτα δήλωσε ο Ινίγο Λόπεθ, τονίζοντας πως το μέλλον του εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ και όλα θα κριθούν το καλοκαίρι.

«Ανήκω στον ΠΑΟΚ...»
Κάτι παραπάνω από χαρούμενος είναι ο Ινίγο Λόπεθ στη Θέλτα, όπως τόνισε και ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του ισπανικού Τύπου.

Ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στους «Celticos», εξέφρασε με έμμεσο τρόπο την επιθυμία να παραμείνει στην πατρίδα του, όμως το καλοκαίρι πρέπει να επιστρέψει στην Τούμπα και τότε θα κριθεί το μέλλον του.

«Αυτή είναι μία ερώτηση που δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενο στην Θέλτα, αλλά ανήκω στον ΠΑΟΚ και η πραγματικότητα είναι ότι από την 1η Ιουλίου πρέπει να επιστρέψω εκεί», τόνισε ο 31χρονος παίκτης και συνέχισε.

«Μου πήρε λίγο χρόνο για να φτάσω στα επιθυμητά επίπεδα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί ήρθα σε μία περίοδο που η ομάδα είχε αφομοιώσει τη φιλοσοφία του προπονητή. Επίσης, όταν έφτασα η ομάδα ήταν σε καλή κατάσταση».

Καταλήγοντας, ο Λόπεθ υποστήριξε: «Η ομάδα έχει δυναμική. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε σύντομα να εξασφαλίσουμε την παραμονή και να ζήσουμε πιο ήρεμα τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θέλτα βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της Primera Division, επτά βαθμούς από τις θέσεις του υποβιβασμού στη Segunda Division.

Φέρνει προτάσεις!!

Αποφασισμένη φέρει στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας τις προτάσεις της για τη βελτίωση του πρωταθλήματος είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Φέρνει προτάσεις
Την απόφαση να φέρει στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας τις προτάσεις για την βελτίωση του πρωταθλήματος έχει πάρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από σχετική εντολή του Ιβάν Σαββίδη.

Αυτό και θα γίνει τις προσεχείς ημέρες, αλλά ο ΠΑΟΚ (όπως όλα δείχνουν) δεν θα είναι μόνος.

Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ ξεκινάει επαφές με τις ΠΑΕ που γνωρίζει ότι διατηρούν ανεξάρτητη θέση στη λίγκα, αυτές δηλαδή που δεν είναι μόνιμα στους 12 αχώριστους των προαναφερόμενων ψηφοφοριών.

Πρόκειται επί παραδείγματι για ΠΑΕ όπως ο Παναθηναϊκός, ο Απόλλων, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη. Στόχος είναι η κατάθεση κοινών προτάσεων που θα τεθούν προς ψήφιση στην ολομέλεια.

Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα και σίγουρα πριν το επόμενο προγραμματισμένο συμβούλιο. Πηγή: sport-fm.gr

Ομπράντοβιτς: «Ιδιαίτερο ματς, αλλά θέλω τη νίκη»

Δίχως να παραγνωρίζει το έντονο συναισθηματικό στοιχείο της επιστροφής του ως αντιπάλου του Παναθηναϊκού, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει τη νίκη με τη Φενέρ την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Ομπράντοβιτς: «Ιδιαίτερο ματς, αλλά θέλω τη νίκη»
Άλλο συναίσθημα κι άλλο… δουλειά. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα διαχωρίζει και παρότι παραδέχεται πως η επιστροφή του στο ΟΑΚΑ ως αντιπάλου του Παναθηναϊκού είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο, μένει προσηλωμένος στο στόχο της νίκης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

«Τι μπορώ να πω; Οι δύο ομάδες είναι στην ίδια θέση, με το ίδιο ρεκόρ και είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι και για τις δύο. Όπως είχα πει και την πρώτη φορά που τεθήκαμε αντιμέτωποι, ο αγώνας θα είναι για μένα πολύ ιδιαίτερος. Όμως σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να οδηγήσω την ομάδα μου στη νίκη», τόνισε ο «Ζοτς» που στα 13 χρόνια παρουσίας του στους «πράσινους» πανηγύρισε 23 τίτλους.

Ο σέντερ της ομάδας, Ογκούζ Σαβάς, είπε με τη σειρά του: «Το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας για μας. Οι δύο ομάδες έχουμε το ίδιο ρεκόρ και είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε. Αν τα καταφέρουμε θα έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ έξυπνα και με σοβαρότητα. Θα δώσουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε με τη νίκη».

Αλβέρτης: «Μην αφήσουμε να μας επηρεάσει ο… Ομπράντοβιτς»

Να ξεχωρίσουν τη… δουλειά από το συναίσθημα και να μην επηρεαστούν από την επιστροφή Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ καλεί άπαντες στον Παναθηναϊκό εν όψει Φενέρ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Αλβέρτης: «Μην αφήσουμε να μας επηρεάσει ο… Ομπράντοβιτς»
Πιστοί και συγκεντρωμένοι στο καθήκον αφήνοντας στην άκρη τους συναισθηματισμούς από την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα πρέπει να είναι οι παίκτες του Παναθηναϊκού στον αγώνα της Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπως δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

«Βλέποντας τη βαθμολογία το παιχνίδι αυτό έχει γίνει πάρα πολύ σημαντικό. Θέλουμε τη νίκη για να παραμείνουμε στη μάχη της πρόκρισης. Θα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι από συναισθηματικής άποψης, με την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ. Θα προσπαθήσουμε να μην το αφήσουμε να μας επηρεάσει αυτό, γιατί έχουμε μια δουλειά να κάνουμε στο παρκέ», τόνισε ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού».

«Θέλουμε να τρέξουμε λίγο περισσότερο, αλλά χωρίς να θυσιάσουμε την καλή μας άμυνα, ένα στοιχείο που μας χαρακτηρίζει από την αρχή της χρονιάς», ανέφερε για τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας του ο «Φράγκι», που όλα δείχνουν πως δεν θα υπολογίζει στον Γκιστ, αλλά πιθανώς να είναι διαθέσιμος μετά από σχεδόν ένα μήνα ο Κάρι.

Από σήμερα στον τελικό!!

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να «καθαρίσει» από σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΟΦΗ. Πώς θα παραταχθούν οι «πράσινοι» κόντρα στους Κρητικούς.

Από σήμερα στον τελικό
Το πρώτο και ταυτόχρονα καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (19:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο της φετινής σεζόν, μίας σεζόν που άλλαξαν πολλά πράγματα και η ομάδα βασίστηκε κατά κύριο λόγο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το έργο σαφώς των «πράσινων» δεν είναι εύκολο, αφού οι Κρητικοί έχουν αποδειχθεί σκληρό καρύδι τη φετινή αγωνιστική περίοδο και για εκείνους είναι τεράστια η πρόσκληση της πρόκρισης στον τελικό του θεσμού.

Όλα δείχνουν ότι ο Γιάννης Αναστασίου θα παρατάξει με σύστημα 4-4-2 το «τριφύλλι» απέναντι στους Ηρακλειώτες. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο, με την άμυνα να αποτελείται από τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, με τους Ζέκα, Αμπέντ στα πλάγια και τον Ατζαγκούν σε ελεύθερο ρόλο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Καρέλης και Μπεργκ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Δώνης, Ντίνας, Πράνιτς και Κλωναρίδης. Εκτός έμειναν οι Πέτριτς, Μπαϊράμι και Λαγός.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Σαβιόλα με Γιουνάιτεντ!!

Εκτός 18αδας θα είναι ο Χαβιέρ Σαβιόλα για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League.

Χωρίς Σαβιόλα με Γιουνάιτεντ
Ανέτοιμος κρίθηκε ο Χαβιέρ Σαβιόλα από τον Μίτσελ για έναν τόσο σημαντικό παιχνίδι, όπως είναι το αποψινό για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Αργεντινός φορ δοκίμασε στο σημερινό «ζέσταμα» και δεν έδειξε ετοιμοπόλεμος, έστω και ως αλλαγή, να παίξει στο παιχνίδι με τους «κόκκινους διαβόλους», στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ισπανός προπονητής θα έχει στον πάγκο τον νεαρό Βέργο, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

«Σημαντική στιγμή στην καριέρα μου ο Ολυμπιακός»

Στην παρουσία του στον Ολυμπιακό, όπως και το γκολ που πέτυχε πριν από τρεις εβδομάδες σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναφέρθηκε ο Τζόελ Κάμπελ, μιλώντας στο επίσημο σάιτ της FIFA.

«Σημαντική στιγμή στην καριέρα μου ο Ολυμπιακός»
Την παρουσία του στον Ολυμπιακό απολαμβάνει ο Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος υποστήριξε – μιλώντας στη FIFA – πως αυτή είναι η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του.

Ο Κοσταρικανός εξτρέμ τόνισε πως το γκολ που πέτυχε πριν από τρεις εβδομάδες κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μία αυθόρμητη κίνηση και αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τον πατέρα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό

«Είναι μία σημαντική στιγμή στην καριέρα μου»

Για το γκολ που πέτυχε στον πρώτο αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Ήταν αυθόρμητο. Είδα τον τερματοφύλακα και απλά σούταρα. Ο πατέρας μου ήταν στην κερκίδα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι' αυτό».

Για τους στόχους τους

«Είμαι πάντα έτοιμος και χρειάζομαι μία ευκαιρία γι΄αυτό και δουλεύω».

Για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο και την συμμετοχή του στην αποστολή της Κόστα Ρίκα:

«To να μπορεί ένας παίκτης να εκπροσωπεί την χώρα του σε κάθε παιχνίδι είναι μια όμορφη εμπειρία. Το γεγονός ότι θα συμμετάσχω στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι όνειρο για μένα η συμμετοχή μου σε Μουντιάλ. Είμαστε ευχαριστημένοι που θα αντιμετωπίσουμε τόσες καλές ομάδες (Ουρουγουάη, Ιταλία, Αγγλία). Τι καλύτερο από το να παίξουμε με ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πλέον, έχω ωριμάσει πολύ ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Δεν είμαι όπως παλιά και είμαι χαρούμενος γι' την ωριμότητα μου. Νιώθω καλά όταν αγωνίζομαι στο κέντρο και ως περιφερειακός επιθετικός. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να προσπαθώ και να κάνω ότι μου ζητάει ο προπονητής μου».

Λορένθο: «Πάντα ανταγωνιστικοί»

Λορένθο: «Πάντα ανταγωνιστικοί»Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάντα ανταγωνιστικός σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό επεσήμανε ο Χουάνχο Λορένθο μιλώντας στην ισπανική, MARCA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«H επιτυχία δεν είναι προσωπική, είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν. Σε τοπικό επίπεδο, όπου είμαστε το φαβορί , οι οπαδοί πάντα περιμένουν να κερδίσουμε και κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Στο Champions League μπαίνει η έκδοση του ονείρου, αυτό που συμβαίνει στους προημιτελικούς στην Ευρώπη ο στόχος μας είναι πάντα να είμαστε ανταγωνιστικοί, κάτι που κάνουμε φέτος από ό, τι κάναμε την περασμένη σεζόν στη φάση των ομίλων, αλλά όχι στο Europa League εναντίον της Λεβάντε. Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αντίπαλοι έχουν βελτιωθεί πολύ και είναι φυσιολογικό ότι στο μέλλον το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό

Έχουμε φτάσει στην οροφή , αλλά δεν λείπει ο ενθουσιασμός . Είμαστε μια ομάδα που πουλάει. Έχουμε δύο πτυχές: Η μία ανταγωνιστική και ένα που δεν μπορεί να κόψει το βήμα παραπάνω για τους παίκτες που ανεβαίνουν στην καριέρα. Θέλουμε τους παίκτες που σκέφτονται είναι εδώ είναι μια ευκαιρία για αυτούς. Δεν είναι εύκολο σε κάθε αγορά να έρχονται σημαντικοί παίκτες , αλλά είμαστε στην ιδέα μιας ομάδα που πουλάει».

-Για τον Μάικλ Ολαϊτάν:
«Eίναι ένα παιδί που έχει μόνο δύο χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο . Προσβλέπουμε σε αυτόν και τον κλείσαμε έχοντας κάνεις μια μεγάλη σεζόν στη Βέροια και αν και πιστεύαμε ότι θα έπρεπε να δοθεί δανεικός , μας κέρδισε στην προετοιμασία να είναι εδώ και να είναι ένας σημαντικός παράγοντας . Στην πραγματικότητα ξεκίνησε κόντρα στην Γιουνάιτεντ είναι επακόλουθο ότι θα πάει στο Μουντιάλ στον επόμενο κόσμο. Ζει το όνειρο κάθε παίκτη . Τώρα ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχει μια φυσιολογική ζωή».Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλω να περάσουμε»

«Θέλω να περάσουμε»Την επιθυμία του ο Ολυμπιακός να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ κατά την παλιάς του ομάδας εξέφρασε ο Ρόι Κάρολ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού στην ιστοσελίδα «newstalk.ie»

-για το παιχνίδι:
«Δεν έχω πάει στο "Ολντ Τράφορντ" για αρκετό καιρό, άρα θα είναι ωραίο να δω γνωστά πρόσωπα. Αλλά το κυριότερο για μένα είναι να περάσει ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά», είπε αρχικά και στη συνέχεια στάθηκε στο πέρασμά του από τη Δανία, λέγοντας: «Έπαιζα στη Δανία και πίστευα ότι θα επέστρεφα τον Ιανουάριο, γιατί είχαμε διακοπή για το χειμώνα. Ήταν μια από αυτές τις καταστάσεις στις οποίες έπαιζες κάθε εβδομάδα και δεν έβλεπες την οικογένειά σου που βρισκόταν στην Αγγλία. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα και έτσι αποφάσισα να επιστρέψω. Αλλά πιθανότατα ήταν η χειρότερη απόφαση στην καριέρα μου γιατί δεν έβρισκα ομάδα».

-για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό
«Είναι ένα όνειρο. Είναι όνειρο του καθενός, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είμαι 36 ετών και λέω τώρα στους νεαρούς Έλληνες παίκτες πως πολλά μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο αν έχεις κάτω το κεφάλι και συνεχίζεις να δουλεύεις».

Ανυπόμονος ο Ρούνεϊ!!

Πανέτοιμος για μια μεγάλη νύχτα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε ο Γουέιν Ρούνεϊ μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook.

Ανυπόμονος ο Ρούνεϊ
Ο Γουέιν Ρούνεϊ ανυπομονεί για μια μεγάλη νύκτα…

Αυτό έγραψε ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook.

«Μόλις αναχώρησα για την προπόνηση και ανυπομονώ για μια μεγάλη νύχτα με σπουδαία ατμόσφαιρα στο Ολντ Τράφορντ αργότερα. Η ομάδα είναι σε εγρήγορση για αυτό και έτοιμη να δημιουργήσει μία ακόμη μεγάλη νύχτα στο Τσάμπιονς Λιγκ», ήταν –χαρακτηριστικά- το μήνυμά του στο Facebook.
Πηγή: sport-fm.gr

Με τις «μπλε» εμφανίσεις ο Ολυμπιακός!

Τις «μπλε» εμφανίσεις θα φορούν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αποψινό επαναληπτικό για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τις «μπλε» εμφανίσεις ο Ολυμπιακός
Τις «μπλε» εμφανίσεις θα φορούν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αποψινό επαναληπτικό για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν μια φωτογραφία στα προφίλ που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Κλειδί ο ρυθμός του αγώνα»

Να ελέγξει τον ρυθμό και τον χώρο του κέντρο για να έχει ελπίδες πρόκρισης απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάλεσε τον Ολυμπιακό μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Αλέξης Αλεξανδρής.

«Κλειδί ο ρυθμός του αγώνα»
Η καλή λειτουργία της μεσαίας γραμμής και ο έλεγχος του ρυθμού είναι το «κλειδί» για το σημερινό παιχνίδί του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Άγγλία.

Αυτό επεσήμανε ο Αλέξης Αλεξανδρής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και επεσήμανε ότι η Γιουνάιτεντ θα πιέσει αρκετά από την πρώτη στιγμή…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Αλεξανδρή:

-για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
«Υπάρχει μια μεταβατική περίοδος. Μετά από την αποχώρηση ενός μεγάλου ανθρώπου είναι λογικό. Αλλά ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα.α Υπάρχουν κάποιες χρονικές στιγμές που σε μια ομάδα δεν πάει τίποτα καλά.

για τον Γκιγκς:
Τεράστια προσωπικότητα. Δίνει άλλον αέρα να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το πόσο μπορεί να προσφέρει είναι κάτι άλλο. Εχει τεράστια ποιότητα και μπορεί να προσφέρει.

-για την ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ:
«Περισσότερο για λόγους ψυχολογίας θα παίξει ο Γκιγκς. Ίσως για να δώσει κάτι από την αίγλη του παρελθόντος. Για να αφυπνίσει τους παίκτες του το κάνει ο Μόγες. Η Γιουνάιτεντ δεν είναι σήμερα όπως το πρώτο παιχνίδι. Τώρα δεν υπάρχει αύριο δεν υπάρχει γυρισμός. Από την άλλη όμως δεν πείθει. Λένε συνεχώς να κάνει ένα νέο ξεκίνημα αλλά ποτέ δεν κάνει κάτι.

-για το γήπεδο και εάν η ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό:
Η ατμόσφαιρα είναι πολύ όμορφη. Δεν σου δίνει την αίσθηση ότι το φοβάσαι, ή την αίσθηση της πίεσης. Δεν αισθανθήκαμε την πίεση κι εμείς τότε.

-για την 11αδα του Ολυμπιακού:
«Το ζήτημα στο σημερινό παιχνίδι είναι το κέντρο. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και πιέσει στο κέντρο θα είναι καλό. Ο Ολυμπιακός θα βγάλει φάσεις. Και θέλεις έναν γρήγορο παίκτη εκεί. Αλλά το μυστικό είναι το πώς να χαλαρώσεις το ρυθμό της Γιουνάιτεντ.

-για τη διαφορά του ρυθμού:
Ισχύει η διαφορά ρυθμού… Αυτοί παίζουν πάντα σε αυτούς ρυθμούς. Εδώ όμως υπάρχει πολύ χαμηλός ρυθμός. Σε ένα τέτοιο επίπεδο όμως θέλει να ξεπεράσεις το όριο σου.

-για τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα:
Όταν μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες δεν μπορείς να επιλέγεις. Εκπροσωπείς μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Και μια μεγάλη ομάδα δεν γίνεται να λες ότι δεν θα παίξω σήμερα αλλά την Τετάρτη.

Μουρίνιο: «Δεν μπορούμε το Τσάμπιονς Λιγκ

Μουρίνιο: «Δεν μπορούμε το Τσάμπιονς Λιγκ»Κρίση… μετριοφροσύνης για τον Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ παραδέχθηκε ότι η Τσέλσι φέτος δεν έχει τις δυνατότητες για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού…

Για το παιχνίδι:
"Δεν ήταν εύκολο μετά το 1-1 στον πρώτο αγώνα αλλά, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως η Γαλατάσαραϊ, ελέγξαμε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος",

Για το εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ:
"Είναι διαφορετικά φέτος τα πράγματα επειδή πέρυσι ήταν το Europa League, ένα διαφορετικό επίπεδο. Το να έρθεις από το Europa League στα προημιτελικά του Champions League είναι κάτι σημαντικό για το σύλλογο. Είμαστε σύλλογος επιπέδου Champions League και τώρα είμαστε μεταξύ των οκτώ κορυφαίων ομάδων στον κόσμο, κάτι που δικαιούνται οι παίκτες".

Για το ενδεχόμενο να φτάσει η Τσέλσι στον τελικό του Champions League

"Δεν είμαστε ομάδα που έχει δημιουργηθεί για να νικάει, δεν είμαστε στο επίπεδο των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Για μας το να παίξουμε κόντρα στους μεγάλους θα είναι μία φανταστική εμπειρία. Είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ, από το ερχόμενο καλοκαίρι θα είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε να φτάσουμε μέχρι τέλους".

για τις διαφορές μεταξύ του αγγλικού και του ιταλικού ποδοσφαίρου
"Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές. Στην Ιταλία υπάρχουν οι Φιορεντίνα, Γιουβέντους και Νάπολι που μπορούν να κατακτήσουν το Europa League, αντίθετα στην Αγγλία δεν υπάρχουν ομάδες που να διεκδικούν το τρόπαιο.
Θα δούμε εάν η Γιουνάιτεντ καταφέρει να νικήσει τον Ολυμπιακό και να πάει στους "8" του Champions League. Πιστέυω ότι φταίει και το σύστημα επειδή, όσον αφορά εμάς, παίξαμε Σάββατο βράδυ ενώ η Γαλατάσαραϊ έπαιξε στο πρωτάθλημά της Παρασκευή.
Το ίδιο συνέβη και με τη Γιουνάιτεντ. Έπαιξε ένα μεγάλο ματς την Κυριακή και την Τετάρτη αγωνίζεται στο Champions League. Δεν είναι σωστό αυτό".Πηγή: sport-fm.gr

Αντσελότι: «Μπορεί την έκπληξη ο Ολυμπιακός»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός ενδέχεται να αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασε ο Κάρλο Αντσελότι, τονίζοντας πως η προημιτελική φάση του Champions League θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αντσελότι: «Μπορεί την έκπληξη ο Ολυμπιακός»
Στους «8» του Champions League βρίσκεται από χθες το βράδυ η Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από την άνετη πρόκριση επί της Σάλκε (συνολικό σκορ 9-2).

Από την πλευρά του, ο Κάρλο Αντσελότι τόνισε ότι η προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με τον Ολυμπιακό να είναι πιθανό να κάνει την έκπληξη και να αποκλείει απόψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επίσης, ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στο ρεκόρ που έσπασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και τον σοβαρό τραυματισμό του Χεσέ Ροντρίγκεθ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο σπουδαίος προπονητής μετά το τέλος της αναμέτρησης

«Δεν είχα καμία αμφιβολία για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί και παίζει πάντα γιατί η φυσική του κατάσταση είναι άριστη. Αντίθετα, δεν είχαμε καθόλου τύχη με τον τραυματισμό του Χεσέ αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Θέλω να του συμπαρασταθώ και εύχομαι να είναι τυχερός. Θα πρέπει να περάσει από ιατρικές εξετάσεις αλλά φαίνεται ότι είναι ρήξη χιαστών. Είναι μεγάλη απώλεια για μας καθώς είχε μία πολύ καλή σεζόν. Πρέπει να περιμένουμε και μετά τον τραυματισμό θα συνεχίσει να είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας.

Πάμε στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα σε καλή κατάσταση. Δείξαμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά ειδικά στο 2ο ημίχρονο. Κάθε ομάδα που βρίσκεται στην διοργάνωση είναι πολύ δυνατή και στα προημιτελικά θα βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Θα δούμε τι θα συμβεί στην κλήρωση. Το γεγονός ότι θα βρίσκονται τρεις ισπανικές ομάδες είναι πολύ καλό για το ποδόσφαιρο της χώρας. Όλοι οι αντίπαλοι θα είναι δύσκολοι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την έκπληξη. Θα είναι δύσκολα στα προημιτελικά
». Πηγή: sport-fm.gr

Μια τυπική διαδικασία!!

Με «προίκα» το 4-2 στην Αγία Πετρούπολη, η Ντόρτμουντ ετοιμάζεται να σφραγίσει κόντρα στη Ζενίτ το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League την Τετάρτη.

Μια τυπική διαδικασία
Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Η Ντόρτμουντ καλείται απλώς να «τσεκάρει» τη θέση της στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions League την προσεχή Παρασκευή μετά τη νίκη της με 4-2 επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ντόρτμουντ μετά την εντός έδρας ήττα από τη Γκλάντμπαχ είναι στο -23 από την πρωτοπόρο Μπάγερν και εστιάζει πλέον σε Champions League και Κύπελλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπέντερ και Μπλαστσικόφσκι, ενώ αμφίβολος είναι ο Ρόις.

Η Ζενίτ, που θα έχει στον πάγκο της τον Σεργκέι Σέμακ μετά την απόλυση του Λουτσιάνο Σπαλέτι και πριν αναλάβει επίσημα ο Αντρέ Βίλας Μπόας, βρίσκεται στο -4 από τη Λοκομοτίβ μετά την ήττα της από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (1-0) το Σάββατο. Εκτός μάχης είναι ο Ριαζάντσεφ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο τραυματίας Αρσάβιν.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν συναντηθεί ποτέ ξανά στην Ευρώπη πριν τη φετινή σεζόν. Η Μπορούσια έχει μία νίκη και μία ισοπαλία ως γηπεδούχος απέναντι σε ρωσικές ομάδες, ενώ έχει προκριθεί στις έντεκα από τις δώδεκα περιπτώσεις που είχε κερδίσει εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Ζενίτ έχει δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και ήττες επί γερμανικού εδάφους, ενώ έχει αποκλειστεί και τις τρεις φορές που είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στο γήπεδό της.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.Πηγή: sport-fm.gr

Με πίστη για την ανατροπή η Γιουνάιτεντ!

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το αποψινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν έχει κανέναν άλλο στόχο τη φετινή σεζόν πέρα από τη διάκριση στο Champions League.

Με πίστη για την ανατροπή η Γιουνάιτεντ
Αποφασισμένοι να ανατρέψουν το 2-0 του Καραϊσκάκη παρουσιάζονται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό, στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Champions League (21:45, ΔΤ, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Μόγες στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του σημερινού ματς, το έργο των «κόκκινων διαβόλων» είναι δύσκολο, όμως τόνισε ότι η ομάδα έχει παράδοση στην Ευρώπη και έχει καταφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν να ανατρέψει εις βάρος της αποτελέσματα.

Κάτι τέτοιο φιλοδοξούν να πετύχουν και απόψε οι Άγγλοι, παίρνοντας εκείνοι το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Σκοτσέζος τεχνικός, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα παίζει το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και δεν υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις για την ενδεκάδα με την οποία προτίθεται να παρατάξει την Γιουνάιτεντ κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ντε Χέα. Στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Ράφαελ, Τζόουνς, Βίντιτς ή Φέρντιναντ και Εβρά.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Γκίγκς και Κάρικ, με τον Ρούνεϊ να παίζει πιο μπροστά. Στα πλάγια θα είναι ο Γουέλμπεκ και Βαλέντσια, με τον Φαν Πέρσι να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λίντεγκααρντ, Μπίντερ, Φλέτσερ, Κλέβερλι, Καγκάβα, Νάνι, Γιανουζάι, Φελαϊνί και Τσιτσαρίτο. Εκτός είναι οι Έβανς και Σμόλινγκ.
Πηγή: sport-fm.gr

Όλα για την πρόκριση!!

Ραντεβού με την ιστορία! Ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει τα πάντα απόψε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και για να περάσει στους «8» του Champions League.

Όλα για την πρόκριση!
Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο Ολυμπιακός!

Τρεις εβδομάδες μετά τη σπουδαία νίκη (2-0) στο Καραϊσκάκη οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League (21:45, ΔΤ, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η έδρα των «κόκκινων διαβόλων» λέγεται και «Θέατρο των Ονείρων», εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν την πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το έργο των νταμπλούχων Ελλάδας δεν είναι εύκολο, όμως υπάρχει μεγάλη πίστη και αποφασιστικότητα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Άλλωστε, όλοι μέσα στην ομάδα τονίζουν πως το αποψινό είναι το παιχνίδι της χρονιάς για όλους!

Πλέον απομένουν ενενήντα λεπτά από την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης επιτυχίας στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, κάτι που θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Μίτσελ, έχοντας παρακολουθήσει και την κυριακάτικη ήττα της Γιουνάιτεντ από τη Λίβερπουλ έχει καταστρώσει το πλάνο για να καταφέρει η ομάδα του να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Όλα δείχνουν ότι την εστία του Ολυμπιακού θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Εντινγκά, με τους Κάμπελ και Πέρες στα πλάγια. Ο Τσόρι θα παίξει πίσω από τον Βαλντές.

Υπάρχει, όμως, το σενάριο να μείνει στον πάγκο ο Παραγουανός φορ και ο Ισπανός τεχνικός να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας, βάζοντας τον Σάμαρη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπονγκ, Φουστέρ, Μασάντο, Παπαδόπουλος, Σαβιόλα και Βέργος. Δεν υπολογίζονται ο Ολαϊτάν και ο Σιόβας, ο οποίος ταξίδεψε με την αποστολή στην Αγγλία.

Προϊστορία

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει έντεκα φορές εκτός έδρας αγγλική ομάδα και έχει μόνο ήττες, κάτι που ελπίζει να ανατρέψει απόψε, όπως έκανε πριν από τρεις εβδομάδες, όταν κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

03/10/12 Άρσεναλ - Ολυμπιακός CHL 3-1
28/09/11 Άρσεναλ - Ολυμπιακός CHL 2-1
29/09/09 Άρσεναλ - Ολυμπιακός CHL 2-0
05/03/08 Τσέλσι - Ολυμπιακός CHL 3-0
16/03/05 Νιούκαστλ - Ολυμπιακός UCUP 4-0
08/12/04 Λίβερπουλ - Ολυμπιακός CHL 3-1
01/10/02 Μάντσεστερ Γ. - Ολυμπιακός CHL 4-0
23/10/01 Μάντσεστερ Γ. - Ολυμπιακός CHL 3-0
07/12/2000 Λίβερπουλ - Ολυμπιακός UCUP 2-0
25/10/72 Τότεναμ - Ολυμπιακός UCUP 4-0
24/11/65 Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός CCUP 4-0 Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός περνάει μόνο όταν δεν χάνει!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr κάποια δεδομένα για τον Ολυμπιακό ενόψει της αποψινής ρεβάνς στο Όλντ Τράφορντ.

Ο Ολυμπιακός περνάει μόνο όταν δεν χάνει!
*** Όλοι λέμε ότι οι πιθανότητες για να περάσει απόψε ο Ολυμπιακός είναι να βάλει ένα γκολ και να χάσει με 1-2 η, 1-3. Η, τέλος πάντων να φάει ένα και να κρατήσει το 0-1.

*** Δεν ξέρω φίλοι μου, αλλά εγώ πάντοτε κοιτάζω πίσω, στην ιστορία. Γιατί συνήθως επαναλαμβάνεται, τουλάχιστον στον Ολυμπιακό, με το ρεπορτάζ του οποίου ασχολούμαι επί 30 χρόνια.

***Κι η ιστορία λέει ότι ο Ολυμπιακός όλες τις μεγάλες και τέλος πάντων πιο σημαντικές προκρίσεις του στα νοκ άουτ παιχνίδια των κυπέλλων Ευρώπης, τις πήρε χωρίς να χάσει! Και με όπλο την άμυνά του.

*** Από τα παλιά χρόνια: το 1972 με την Κάλιαρι (2-1, 1-0) και το 1974 με τη Σέλτικ (1-1, 2-0)!

***Μετά από σχεδόν μία δεκαετία: το 1983 με τον Άγιαξ (0-0, 2-0) και το 1984 με την ελβετική Ξαμάξ (1-1, 2-0).

***Άλλη μία δεκαετία μετά: το 1992 με τη Μονακό (1-0, 0-0).

***Άλλη μία δεκαετία μετά: το 2005 με τη Σοσό (1-0, 1-0).

***Και πιο πρόσφατα: το 2012 με τη Ρούμπιν (1-0, 1-0).

***Βλέπετε, πως όλες τις φορές ο Ολυμπιακός είχε έκανε δύο νίκες, είτε μία νίκη και μία ισοπαλία. Και δεν έφαγε ποτέ πάνω από ένα γκολ. Για την ακρίβεια σπάνια έτρωγε έστω κι ένα γκολ.

***Θα μου πεις, σε χαλάει σήμερα μία ήττα του Ολυμπιακού με 1-3; Μωρέ ούτε 2-4 δεν με χαλάει. Ούτε 0-2 και πρόκριση στα πέναλτι! Αυτά τα ματς έχουν ένα στόχο μόνο: να περάσεις. Όχι το πώς θα περάσεις. Απλά, τα βάζω κάτω και μου βγαίνει αυτό που καταγράφω.

***Λογική η ερώτησή σας; Περιμένεις να φύγει αήττητος ο Ολυμπιακός από το Μάντσεστερ; Δεν ξέρω τι περιμένω φίλοι μου. Ξέρω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός πλέον, εδώ κι αρκετά χρόνια, δεν είναι εκτός έδρας στην Ευρώπη όπως ήταν. Ειδικά την τελευταία πενταετία, με μοναδική εξαίρεση το 0-3 στη Λεβάντε, με δύο εις βάρος του πέναλτι κι αποβολή του Αμπντούν από το α΄ημίχρονο.

***Αλλά κι εδώ και μία δεκαετία, αν βγάλεις έξω τα επίσης 0-3 από Τσέλσι κι Ανόρθωση, ο Ολυμπιακός έχει ως χειρότερα αποτελέσματα το 1-3 από την Άρσεναλ πέρσι, με το τρίτο γκολ στο 94’ και το 2-4 από τη Ρεάλ με το τέταρτο γκολ στο 93’. Όλες οι άλλες ήττες του είναι στο γκολ, ενώ έχει πολλά διπλά και αρκετές ισοπαλίες.

***Ίσως το μυστικό για απόψε είναι να αντέξει ως το τέλος. Εκεί, δηλαδή, στα τελευταία λεπτά, να έχει δυνάμεις, σωματικές και ψυχικές. Πηγή: sport-fm.gr

Τους βλέπει και… παθαίνει!!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς οργίασε ξανά απέναντι στους Καβαλίερς και οδήγησε το Μαϊάμι στη νίκη. Ημέρα παρατάσεων με τρεις αγώνες να κρίνονται εκεί.

Τους βλέπει και… παθαίνει
Τη 13η νίκη του σε 14 παιχνίδια κόντρα στους Καβαλίερς μετά το 2010, όταν και αποχώρησε από αυτούς, πανηγύρισε ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο «βασιλιάς» οδήγησε τους πρωταθλητές στο 100-96 στο Κλίβελαντ έχοντας 43 πόντους, 25 εξ αυτών στο πρώτο δωδεκάλεπτο όταν είχε 10/11 σουτ. Στις 3 Μαρτίου είχε κάνει ρεκόρ καριέρας με 61 πόντους απέναντι στους Μπόμπκατς, αλλά τελικά δεν το... απείλησε παρά το εξαιρετικό του ξεκίνημα. Ο Κρις Μπος πρόσθεσε 22 πόντους, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ δεν αγωνίστηκε, όπως και για τους γηπεδούχους οι Κάιρι Ίρβινγκ και Λούολ Ντενγκ λόγω τραυματισμών.

Οι Μπλέιζερς χρειάστηκαν την παράταση για να νικήσουν με 120-115 τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που κινήθηκε στα ρηχά έχοντας 4 πόντους (2/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 2 ριμπάουντ σε 19:36.

Οι Χοκς έφτασαν τις πέντε σερί νίκες μετά το 118-113 επί των Ράπτορς στο έξτρα πεντάλεπτο με 34 πόντους του Τζεφ Τιγκ και τον Πολ Μίλσαπ να κάνει το πρώτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του με 19 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Στην παράταση νίκησαν και οι Κινγκς τους Ουίζαρντς, 117-111, με τριπλ-νταμπλ του Αϊζέια Τόμας που έκανε επίσης το παρθενικό του τριπλ-νταμπλ με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Τέλος, οι Ουόριορς επικράτησαν 103-89 του Ορλάντο παρά τις απουσίες των Μπόγκουτ, Ιγκουοντάλα και Ο’ Νιλ.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μαϊάμι Χιτ 96-100 Τζακ 22, Γουέιτερς 17 (11 ασίστ), Βαρεζάο 16 (11 ριμπ.), Γκι 12, Χόους 11, Τόμπσον 10-Τζέιμς 43, Μπος 22, Άλεν 14, Ντάγκλας 9.

Ατλάντα Χοκς-Τορόντο Ράπτορς 118-113 (κ.α. 106-106) Μίλσαπ 19 (13 ριμπ., 10 ασίστ), Τιγκ 34, Κόρβερ 16, Άντιτς 8-ΝτεΡόζαν 29 (10 ριμπ.), Λάουρι 20, Βαλαντσιούνας 16, Τζόνσον 11 (11 ριμπ.), Ρος 11, Βάσκες 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μιλγουόκι Μπακς 120-115 (κ.α. 98-98) Μάθιους 26, Ουίλιαμς 23, Μπατούμ 21, Λίλαρντ 20, Λόπεζ 15 (14 ριμπ.)-Νάιτ 24, Σέσιονς 23, Μίντλετον 18, Πατσούλια 17 (13 ριμπ.), Ιλιασόβα 12.

Σακραμέντο Κινγκς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 117-111 (κ.α. 100-100) Τόμας 24 (11 ριμπ.,10 ασίστ), Κάζινς 24 (14 ριμπ.), Γκέι 24, Μάκλεμορ 11, Τόμπσον 10, Έβανς 7 (10 ριμπ.)-Γκορτάτ 19 (14 ριμπ.), Μπιλ 19, Γκούντεν 18, Γουόλ 14, Αρίζα 12, Μπούκερ 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ορλάντο Μάτζικ 103-89 Κάρι 23, Λι 20 (10 ριμπ.), Τόμπσον 20, Σπέιτς 13, Μπλέικ 12-Βούτσεβιτς 15, Χάρις 14, Χάρκλες 12, Ολαντίπο 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Ενα γκολ και έφυγε για τους «οκτώ»...!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να σεβαστεί τη Γιουνάιτεντ παραπάνω από το τυπικό μέρος. Αυτό είναι το ξεκάθαρο κλειδί της πρόκρισης.

Ενα γκολ και έφυγε για τους «οκτώ»...
Tο πόσο οριακά είναι τα πράγματα στην έδρα της ομάδας που επί 22 χρόνια εγκαθίδρυσε μία αυτοκρατορία στην Πρεμιερ Λιγκ με 13 τίτλους (και πάντα μία θέση στην πρώτη τριάδα στις υπόλοιπες εννιά περιπτώσεις) φαίνεται από τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ράιαν Γκιγκς να έχει συγκρουστεί ανοιχτά με τον Ντέιβιντ Μόγες. Η αφορμή όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις κάτι πολύ επουσιώδες, όπως το ότι η ομάδα στις προπονήσεις κάνει πολλές ασκήσεις αμυντικής τακτικής και αυτό στον μπαρουροκαπνισμένο Γκιγκς έμοιαζε με ύβρι στην επιθετική φιλοσοσφία του κλαμπ. Η Γιουνάιτεντ είναι καζάνι που βράζει και αυτό κάνει την αποψινή ρεβάνς πραγματικά κομβική!

ΒEΒΑΙΑ κανείς δεν θα ασχολιόταν με λεπτομέρειες αν η ομάδα ήταν όπως όλα τα χρόνια μετά το 1991 μέσα στη μάχη του τίτλου ή έστω κάπου εκεί γύρω! Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι κάτι πρωτόγνωρο για μία ολόκληρη γενιά οπαδών της Γιουνάιτεντ. Η ομάδα κάτω από την έκτη θέση, σταθερά από τον Οκτώβριο σχεδόν και σε ματς εναντίον όλων αυτών που είναι από πάνω της, να έχει μόλις μία νίκη εκείνη με την Αρσεναλ τον Οκτώβριο; Αυτό ούτε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν θα γραφόταν το καλοκαίρι!

ΟΠΟΙΟΣ έβλεπε το ματς με τη Λίβερπουλ την Κυριακή, παρακολουθούσε δύο παίκτες όπως ο Μάτα και ο Φελαϊνί που έχουν στοιχίσει περίπου 65 εκατομμύρια λίρες μαζί, να περπατάνε στον αγωνιστικό χώρο και να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους. Ετσι γινόταν άμεσα αντιληπτό και προφανές πως δεν είναι μόνο ο Ντέιβιντ Μόγες το ζήτημα! Σαφέστατα και φταίει, αλλά δεν είναι αυτός που θα μπει να αγωνιστεί. Οταν ο Φαν Πέρσι περιφέρεται στο γήπεδο λες και έχει ερωτική απογοήτευση, ο Κάρικ πασάρει λάθος στα πέντε μέτρα και ο Μάτα δεν μπορεί να κάνει έναν συνδυασμό με τον Ρούνεϊ, τότε δεν υπάρχει καπετάνιος που θα έκανε αυτό το καράβι να αλλάξει ρότα για να μην πέσει στα βράχια.

ΚAΠΟΙΟΙ λένε πως αν ήταν ακόμη ο σερ Αλεξ στον πάγκο, δεν θα ήταν αυτή η εικόνα. Συμφωνώ. Κανείς παίκτης δεν θα τολμούσε με τον Σκωτσέζο στον πάγκο να περπατά μέσα στο γήπεδο, αλλά κάποια πράγματα έχουν όρια. Και όταν οι πιο πολλοί παίκτες δεν μπορούν να αλλάξουν τρεις πάσες τότε δεν μπορείς να ζητείς τα ρέστα μόνο από τον μάνατζερ!

ΑΠEΝΑΝΤΙ στον Ολυμπιακό, όλος ο Τύπος στην Αγγλία συμφωνεί πως ο Μόγες παίζει το κεφάλι του. Οι όποιες ήττες μέσα στο εσωτερικό μπορούν εν μέρει να δικαιολογηθούν από τον κόσμο σε αυτή τη μεταβατική σεζόν. Ωστόσο αυτό που κινδυνεύουν να πάθουν οι «κόκκινοι διάβολοι» από τον Ολυμπιακό στην ποδοσφαιρική αλαζονεία που διακατέχει τους πάντες στο νησί όταν μιλάνε για ομάδες από την Ελλάδα και την Τουρκία είναι αδιανόητο! Η υπεροχή που νιώθουν και που κάποιες φορές είναι δικαιολογημένη, δεν τους επιτρέπει να δουν τη σκληρή πραγματικότητα η οποία δεν είναι άλλη από το γεγονός πως αυτή η Γιουνάιτεντ, ακόμη και αν πέρυσι πήρε το πιο εύκολο πρωτάθλημα της τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι μία άρρωστη ομάδα. Και σε αυτό το κομμάτι της αγωνιστικής αλλαγής στον τρόπο παιχνιδιού έχει ευθύνη ο Μόγες, αφού έχει επιλέξει την επιμονή στα όρια εμμονής σε ψηλές σέντρες βγάζοντας από τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού τις πολλές πάσες πριν εκδηλωθεί επίθεση. Αυτό δηλαδή που ήταν για χρόνια το σήμα κατατεθέν όλων των ενδεκάδων του σερ Αλεξ. Αυτό που κάνει την πρωταθλήτρια Αγγλίας να ακροβατεί σε κάθε ματς σε τεντωμένο σχοινί είναι η αμυντική συμπεριφορά των πιο πολλών παικτών που απλά δεν υπάρχει με αποτέλεσμα να πιέζεται η εστία και να γίνονται όλο και περισσότερες φάσεις. Αυτό λειτουργεί ψυχοβγαλτικά σε μία ομάδα που στο DNA της για χρόνια είχε χαραγμένη την ανωτερότητα και την αίσθηση υπεροχής απέναντι στο 95% των αντιπάλων της! Και τώρα δια- πιστώνει πικρά πως ο αντίπαλος δεν τη φοβάται, ιδιαίτερα μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων»!

ΑΥΤO ΕIΝΑΙ λοιπόν για μένα και το ξεκάθαρο κλειδί της πρόκρισης για τον Ολυμπιακό απόψε. Δεν χρειάζεται να τη σεβαστεί παραπάνω από το τυπικό μέρος. Ουσιαστικά μόλις αρχίσει το ματς πρέπει να δείξει πως δεν φοβάται. Καταλαβαίνω πως το ξεκίνημα θα είναι δύσκολο αφού η εξέδρα θα σπρώξει την Γιουνάιτεντ. Πιθανότατα θα πάρει και κάποια σφυρίγματα από την ταχύτητα του παιχνιδιού που πάντα οι ξένοι διαιτητές της δίνουν μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», παρασυρόμενοι και αυτοί από την ατμόσφαιρα αλλά μέχρι εκεί! Ο Ολυμπιακός οφείλει να αποσυμπιεστεί μετά την αρχή. Αν δεν δεχτεί γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο η πίεση θα πέσει και όσο πιο γρήγορα αναγκάσει η ελληνική ομάδα την Γιουνάιτεντ να ανεβάσει παίκτες αλόγιστα στην επίθεση και αρχίσουν οι σέντρες τότε τόσο πιο κοντά στην πρόκριση θα είναι!

ΣΤOΧΟΣ της ομάδας του Μίτσελ πρέπει να παραμένει ένα γκολ. Αν μάλιστα προηγηθεί, η εξέδρα θα αρχίσει να χάνει την υπομονή της με τον Μόγες και θα ξεκινήσουν οι αποδοκιμασίες! Αυτός οφείλει να είναι ο στόχος του Ολυμπιακού και μπορεί να το κάνει! Λέγαμε μετά το 2-0 του Νέου Φαλήρου πως εκείνη ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ευρωπαϊκή ιστορία του, τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει και τη μεγαλύτερη πρόκρισή του.

ΑΠΛΩΣ πρέπει να υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού πως κάτι μπορεί να στραβώσει. Η Γιουνάιτεντ κάποια μέρα θα παίξει ξανά σαν… Γιουνάιτεντ οπότε αν προηγηθεί με 2-0 ακόμη και 3-0, τότε είναι που η ελληνική ομάδα πρέπει να κρατήσει πιο πολύ την ψυχραιμία της. Ενα γκολ ακόμη και τότε θα αρκεί για να τον φέρει στην κλήρωση των προημιτελικών, μετατρέποντας το «Θέατρο των ονείρων» σε σκηνή για εφιάλτες! Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Στα γρήγορα η Μποταφόγκο!! (videos)

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες πραγματοποίησε η Μποταφόγκο με 1-0 σε βάρος της Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε.
Ο Αργεντινός Χουάν Μανουέλ Φερέιρα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης του δεύτερου γκρουπ από το 3ο λεπτό και οι Βραζιλιάνοι διαφύλαξαν το γρήγορο προβάδισμα στο υπολειπόμενο διάστημα, ώστε να συμπληρώσουν επτά βαθμούς. Σε άλλα παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Βελέζ διέσπασε την πολυπρόσωπη άμυνα της Δε Στρόγνκεστ με γκολ του Λούκας Πράτο στο 79ο λεπτό και του Χόρχε Κορέα στο 81ο για το 2-0 σε ματς του πρώτου ομίλου, ενώ στο όγδοο γκρουπ η Σάντος Λαγκούνα διέλυσε την Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι με 3-0 χάρη σε γκολ του Αντρές Ρεντερία στο 13ο λεπτό, του Χαβιέρ Ορόσκο στο 56ο και του Ορίμπε Περάλτα στο 66ο και ουσιαστικά εξασφάλισε «εισιτήριο» για τους «16».
Ακόμα, Ατλέτικο Νασιονάλ πέρασε με 1-0 από την έδρα της Νασιονάλ Μοντεβιδέο σε παιχνίδι του έκτου ομίλου χάρη σε ωραίο πλασέ του 21χρονου Έντουιν Καρντόνα στο 63ο λεπτό και για το πέμπτο γκρουπ η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε κυριάρχησε επί της Ρεάλ Γκαρκιλάσο, αλλά χρειάστηκε πέναλτι του τερματοφύλακα, Τζόνι Χερέρα, στο 63ο λεπτό για το 1-0. Τέλος, στον τέταρτο όμιλο, Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε και Σαμόρα έφεραν 2-2, καθώς ο Αργεντινός Ομάρ Πέρεζ άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό και ισοφάρισε σε 2-2 με «βολίδα» στο 88ο, ενώ στο μεσοδιάστημα ο Χουάν Μανουέλ Φαλκόν πέτυχε δύο γκολ για τους Βενεζουελανούς.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
Βελέζ-Δε Στρόνγκεστ 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βελέζ (Αργεντινή) 9 (4 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6 (4 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 4 (3 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (3 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
Μποταφόγκο-Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 7 (4 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 4 (4 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 4 (3 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 3 (3 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 6 (3 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 5 (3 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 4 (3 αγ), Λανούς (Αργεντινή) 1 (3 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε-Σαμόρα 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Μινέιρο 7 (3 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 4 (4 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 4 (3 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 4 (4 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε-Ρεάλ Γκαρκιλάσο 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 9 (4 αγ.), Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 6 (3 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 3 (3 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (4 αγ.).
Έκτος Όμιλος
Νασιονάλ Μοντεβιδέο-Ατλέτικο Νασιονάλ 0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γκρέμιο (Βραζιλία) 7 (3 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (4 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 4 (3 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (4 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (3 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 4 (3 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 4 (3 αγ.), Μπολιβάρ (Βολιβία) 2 (3 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
Σάντος Λαγκούνα-Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 10 (4 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί 6 (3 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (4 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 1 (3 αγ.).













Πηγή: onsports.gr