Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Τώρα παίζουμε μπάλα εκτός γηπέδου…»

tsakas-ghpedo-610x35011
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παράγοντας της Καβάλας, Βλάσης Τσάκας.
Αναφέρθηκε στην πρόταση για την βελτίωση του πρωταθλήματος που έχει κάνει η ομάδα ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες που γίνονται να παραμείνει στην Φούτμπολ Λιγκ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βλάσης Τσάκας:
Για τις προσπάθειες της Καβάλας να παραμείνει στην Φούτμπολ Λιγκ:
“Η ομάδα βαθμολογικά έχει υποβιβαστεί αλλά το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Μπορεί και να διεκδικήσει και αλλιώς την παραμονή της. Τώρα παίζουμε μπάλα εκτός γηπέδου.  Η ΠΑΕ Καβάλας κοιτάει την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος σε μια σωστή βάση και όχι άλλα αυτά τα ουτοπικά που ευαγγελίζεται η ΕΠΟ χωρίς λεφτά, με έναν όμιλο από το 2015 και ο Θεός βοηθός. Αυτά είναι για άλλες εποχές όταν υπήρχαν λεφτά. Κάνουν σχέδια αγνοώντας την πραγματικότητα.  Οι ομάδες δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν διαιτησία”.
Για την πρόταση της Καβάλας:
 ”Εμείς κάναμε μια πρόταση που βρίσκει καθολική αποδοχή. Είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει αλλά να εφαρμοστεί του χρόνου γιατί δεν θέλουν να πειράξουν τον ΚΑΠ που τον έχουν ξεσκίσει όλα τα χρόνια. Θέλουν να είναι νόμιμοι. Η Πρόταση είναι ξεκάθαρη. Να μεγαλώσουν οι δύο όμιλοι με ομάδες των 16 ώστε να επιμηκυνθεί και η αγωνιστική περίοδος. Δεν είναι δυνατόν να κάθονται πέντε έξι μήνες οι ποδοσφαιριστές. Τι θα κάνουν;  Φιλικά με την Ακροποταμιά; Αυτά δεν γίνονται. Έχεις δύο λύσεις, η τους σπας τα συμβόλαια και φεύγουν και μετά ψάχνεσαι τον Αύγουστο ή τους κρατάς και τους πληρώνεις. Όπως και να πας είσαι χαμένος. Ότι και να γίνει. Αυτό το πράγμα με τα λεφτά που παίρνουν οι ομάδες στην Β Εθνική (200.000 χιλ. ευρώ) ούτε καθαρά δεν φτάνουν. Μέχρι τον Νοέμβριο θα σταματήσουν πέντε ομάδες από το πρωτάθλημα. Εκτός και αν ξεκινήσουν πάλι τα ευτράπελα του παρελθόντος με τα παράξενα και τα όμορφα παιχνιδάκια. Να βγάζουν λεφτά με στημένα και με στοιχήματα. Όταν οι ομάδες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν θα στραφούν εκεί. Δεν μπορούν να πληρώσουν οι ομάδες. Θέλουν να πηγαίνει η Δράμα στην Κρήτη δυο τρεις φορές; Πλάκα κάνουμε; Εδώ δεν μπορεί να πάει στην Καβάλα που είναι δίπλα της. Αναφέρομαι τυχαία φυσικά. Πρέπει να γίνει, αναδιοργάνωση των πλει οφ και πιθανότατα και πλει αουτ για να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Να πέσει μια ομάδα από τον κάθε όμιλο  και να είναι από του χρόνου 16 ομάδες. Από την Γ’ εθνική δεν θα υπάρχει διαφορά και θα προβιβαστούν δύο όπως και να γίνει. Είτε είναι ο Πλατανιάς είτε η Βέροια θα κερδίσει.  Ούτε ο Βόλος που δεν παίζει ποδόσφαιρο και δεν είναι σε καλή κατάσταση ούτε ο Ηρακλής. Αυτοί που έκαναν τον σχεδιασμό πρέπει να κάνουν σεμινάρια στην UEFA και στην FIFA, δεν είναι δυνατόν”.
Για το αν είναι ο αντίπαλος υποχρεωμένος να πληρώσει την διαιτησία:
“Θεωρητικά όχι, δεν είναι υποχρεωμένος ο αντίπαλος να πληρώσει την διαιτησία καθώς αν δεν πληρωθεί παίρνεις το παιχνίδι στα χαρτιά”.
 Για τις προσφυγές της Καβάλας:
“Εκτός από αυτήν την πρόταση η ΠΑΕ Καβάλας έκανε και κάτι άλλο. Έκανε μια προσφυγή και ζητάει τα νόμιμα. Κατέφυγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού αφού όλοι αυτοί δεν εφαρμόζουν την νομιμότητα την απαιτούμε εμείς. Λέμε, κύριοι εμείς γνωρίζουμε από το υπουργείο ότι υπάρχουν ομάδες που οφείλουν. Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου. Αν μια ομάδα δεν έχει καταθέσει το μετοχικό της κεφάλαιο, ανακαλείται η άδεια της. Να υποβιβαστούν αυτοί που κακώς έπαιζαν. Υπάρχουν τέτοιες ομάδες. Η θα εφαρμόζεις τον νόμο σε όλα τα μήκη η θα το παίζει παγώνι. Εμείς δεν θα κάτσουμε έτσι. Ένα και ένα δεν κάνει 11. Εφαρμόστε τον νόμο και αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν. Μετά μακάρι να γίνει δεκτή η πρόταση για να σωθεί το πρωτάθλημα. Αλλιώς ας κλείσουμε το μαγαζί”.
Για την αγωνιστική κατάσταση της Καβάλας:
“Η Καβάλα έχει πιτσιρικάδες αρκετά καλούς. Ο σχεδιασμός που έγινε το καλοκαίρι που ήρθαμε  αργά δεν ήταν όπως έπρεπε. Αν γινόταν ο σωστός σχεδιασμός και ερχόντουσαν οι κατάλληλοι παίκτες θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: