Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Υπέρ ΠΑΟΚ και κατά Ολυμπιακού ο Βελλής!

Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα χαϊδεμένο παιδί.
Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis»:
«Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αν και ο ΠΑΟΚ έρχεται δεύτερος. Ο πρώτος που τα είπε ήμουν εγώ μετά το ματς με τον Πανιώνιο. Μέχρι τότε δεν υπήρχε κάποια άλλη καταγγελία. Όσον αφορά αυτά που λέει ο Ολυμπιακός για το πόθεν έσχες και για την πληρωμή των φόρων είναι σωστά, αλλά υπάρχει ένα λάθος στην διατύπωση. Ο Σαββίδης θέλει να μην πληρώσει τα πρόστιμα και όχι όλους τους φόρους. Τα πρόστιμα βαραίνουν τις παλιές διοικήσεις του ΠΑΟΚ. Ο νόμος λέει πως όλες οι υποχρεώσεις βαραίνουν και τα φυσικά πρόσωπα. Γιατί να πληρώσει τα πρόστιμα ο Σαββίδης για αυτούς; Ας πάει το κράτος να ζητήσει τα πρόστιμα από αυτούς που τα δημιούργησαν. Από την άλλη, τα χρέη Κοσκωτά και Σαλιαρέλη ο Ολυμπιακός τα πλήρωσε; Αν όχι γιατί να τα πληρώσει ο ΠΑΟΚ; Αν δεν τα πλήρωσε, τότε πώς βγαίνει και μιλάει; Αυτό είναι ειρωνεία. Όλοι αυτοί που μπήκαν στα διάφορα άρθρα τα πλήρωσαν; Δεν μπορεί να διαλέγουμε επιλεκτικά ποιος θα πληρώνει και ποιος όχι».
Σχετικά με το θέμα του «πόθεν έσχες» που έθιξε ο Ολυμπιακός αναφερόμενος στον Ιβάν Σαββίδη: «Πρέπει να γίνει ένας πραγματικός έλεγχος σε όλους. Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν ομάδες που παίζουν χωρίς δημοσιευμένους ισολογισμούς. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν στο πρωτάθλημα και έχουν μετοχικό κεφάλαιο 900.000 ευρώ. Πώς καλύπτονται με αυτά τα χρήματα; Εμείς είμαστε μια ΠΑΕ τεσσάρων ετών και στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε μετοχικό κεφάλαιο 5 εκ. ευρώ. Τα άλλα πού τα βρίσκουν; Από το στοίχημα; Άλλες ομάδες έχουν στους ισολογισμούς του 2013 αρνητικά κεφάλαια. Ασχολείται με αυτά κάποιος άνθρωπος;»
Για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή: «Μετά την συνέντευξη Σαρρή και την άγνοια που επέδειξε για βασικά θέματα του ποδοσφαίρου που απασχόλησαν το πανελλήνιο, κάποιος θα μπορούσε να πει πως με βάση αυτήν την συμπεριφορά δεν είναι αυτός που αποφασίζει αλλά κάποιος άλλος. Είναι κωμικοτραγικός ο τρόπος που επέδειξε αυτήν την άγνοια».
Για το αν ο Μαρινάκης είναι αυτός που ελέγχει Σαρρή και ΚΕΔ: «Δεν μπορώ να αποδείξω αν ο Μαρινάκης ελέγχει τον Σαρρή και την ΚΕΔ. Από αυτά που βλέπω, όμως, φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα χαϊδεμένο παιδί του συστήματος. Δεν θα δούμε ποτέ μια αποβολή ή ένα πέναλτι εις βάρος του. Προσέξτε, δεν θεωρώ ότι παίρνει το πρωτάθλημα εξαιτίας της διαιτησίας, αλλά επειδή είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη ούτε από πέναλτι ούτε από κάρτες. Είναι πολύ καλύτερος από όλους μας. Έχει όμως μια μεταχείριση αχρείαστη που δίνει σε όλους την εντύπωση ότι κάτι γίνεται».
Για το αν μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση, λέγοντας πως: «εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι θα φύγω από τον Απόλλωνα είτε μείνει στην κατηγορία, είτε όχι. Αυτό δεν αλλάζει. Αν έρθει ένας Μελισσανίδης ή ένας Σαββίδης για να υποκαταστήσει την εξουσία δεν κάνουμε τίποτα. Αν δεν βάλεις το ποδόσφαιρο πάνω από την ομάδα σου δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Πρέπει να βγει μια προσωπικότητα με ήθος και να δείξει πως αγαπάει πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά την ομάδα του. Αυτά είναι δύσκολα πράγματα, όπως καταλαβαίνετε, και γι? αυτό δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Έναν τέτοιον άνθρωπο θα τον υποστήριζα μέχρι θανάτου».
Για τις κινήσεις στον δικαστικό τομέα: «Βλέπω τρομερή διάθεση από την δικαιοσύνη να καθαρίσει τον κόπρο του αυγείου. Αυτή η υπόθεση με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες επισύρει βαρύτατες ποινές Δεν ξέρω σε πόσο χρόνο θα γίνει, αλλά είμαι αισιόδοξος που θα δούμε σύντομα εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: