Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του να περάσει στους «8» του Champions League, με αφορμή και την κατάσταση της Γιουνάιτεντ, εμφανίστηκε ο Γιάννης Μαντζουράκης.

«Είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού»
Ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού να περάσει στους «8» του Champions League χαρακτήρισε τον επαναληπτικό με τη Γιουνάιτεντ, ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Ο προπονητής της Καλλονής αναφέρθηκε και στο πώς θα χτυπήσει το παιχνίδι ο Μίτσελ και οι παίκτες του, λέγοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ψάξουν κάποιο γκολ.

Παράλληλα ο έμπειρος τεχνικός μίλησε και για την Καλλονή τονίζοντας ότι για την πορεία της ομάδας θα έβαζε ένα τίτλο που θα λεγόταν: «Αεροπορική εταιρεία με πιλότο τον Μαντζουράκη».


Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Focus fm 103,6 και Focus Sport:

Για τη σημερινή αναμέτρηση:

«Ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στην πρώτη αναμέτρηση με το 2-0 απέναντι στους Άγγλους. Με δεδομένη λοιπόν και τη φετινή κατάσταση των Άγγλων, η οποία έχει μεταμορφωθεί προς το χειρότερο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι τεράστια η ευκαιρία του για πρόκριση.

Η Μάντσεστερ έχει φέτος πολύ αργή επίθεση, αφού ο Ρούνει είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο φέτος παραπαίει. Δεν έχει λοιπόν την ταυτότητα των τελευταίων χρόνων, που την έκανε φόβητρο για όλους. Αν ο Ολυμπιακός βγάλει αναίμακτα τα πρώτα λεπτά, στη συνέχεια θα φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα του και θα βρεθεί πολύ κοντά στη μεγάλη πρόκριση.

Στόχος της ομάδας πρέπει να αποτελέσει το γκολ, καθώς μετά οι Άγγλοι θα χρειάζονται τέσσερα για να προκριθούν. Δύσκολα όμως θα βρει η φετινή Μάντσεστερ τη ψυχολογία να ανατρέψει μια τέτοια κατάσταση, αν προηγηθεί φυσικά ο Ολυμπιακός. Το τελευταίο 0-3 από τη Λίβερπουλ λέει πολλά από μόνο του.

Το μόνο στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει το χειρότερο εχθρό για τον Ολυμπιακό σήμερα, είναι να θεωρήσει πως είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Πρέπει τα παιδιά που θα αγωνιστούν να τρέξουν ακατάπαυστα, σαν να κάνουν το ματς της ζωής τους, ώστε στο τέλος να επιβραβευτούν
».

Για τη φετινή πορεία με την Καλλονή:

«Η βάση μας παραμένει η πόλη της Μυτιλήνης. Δεν εδρεύουμε στην Καλλονή, αν και έχουμε το όνομα αυτό. Τα ταξίδια είναι συνεχόμενα και κουραστικά. Η ομάδα φέτος, όντας νεοφώτιστη, διαμορφώνει ακόμη χαρακτήρα, κάτι που είναι πολύ λογικό. Επίσης, εμφανίζει «παιδικές αρρώστιες» λόγω απειρίας, γεγονός αρκετά φυσιολογικό. Για τη φετινή πορεία θα βάζαμε ένα τίτλο «Αεροπορική εταιρεία με πιλότο τον Μαντζουράκη», αφού διαρκώς είμαστε μέσα σε ένα αεροπλάνο».

Για το πρωτάθλημα της Super league:

«Θεωρώ πως η βαθμολογία είναι αρκετά δίκαιη μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός δίκαια βρίσκεται και με διαφορά στην πρώτη θέση, έχοντας την καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα. Μια ακόμη αρκετά σταθερή ομάδα είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος άξια και αυτός βρίσκεται αρκετά ψηλά.

Ο Π.Α.Ο.Κ. από την άλλη μπορεί ποιοτικά να είναι καλύτερος από τους Περιστεριώτες, αλλά έχει χάσει την ‘’ταυτότητα’’ της μεγάλης ομάδας στα εκτός έδρας, γεγονός που τον έχει αφήσει πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία το τελευταίο διάστημα και δεν έχει σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, αφού έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει τη σταθερότητα που τον διέκρινε πέρυσι, κάνοντας αρκετές γκέλες φέτος. Στην ουρά γίνεται η μεγάλη μάχη ανάμεσα σε 6-7 ομάδες, μεταξύ των οποίων και η δική μας. Θεωρώ πως το όριο παραμονής θα πάει στους 37-38 βαθμούς
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: