Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Τελειώνουμε σε 20 ημέρες»

PAPADOPOULOS-1024x9941-610x385
Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το έγγραφο της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την έγκριση των όρων του διαγωνισμού εκμίσθωσης της έκτασης στη Θέρμη και τόνισε ότι σε 20 μέρες θα έχει τελειώσει θέμα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Eγώ, οι δικηγόροι του δήμου, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας αλλά και ο κ.Βγόντζας ξοδέψαμε πολλές ώρες για να διαμορφώσουμε την απόφαση του δήμου Θέρμης. Πρόθεση μας είναι, σε αυτή την χώρα που διώχνει και τον τελευταίο επενδυτή, να γίνει μια επένδυση η οποία για τον δήμο είναι πολύ θετική και για την κοινωνία του δήμου θα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Δυστυχώς παρά την προσπάθεια που κάναμε αλλά και την απόφαση ποτ πήραμε για δεύτερη φορά είχε βάση απόρριψης γιατί το γενικό μας πολεοδομικό ήταν μετά την απόφαση. Οπότε υπήρχε ένα τυπικό και ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Αλλά σήμερα(18/3) και χαίρομαι πάρα πολύ που ο καθηγητής και νομικός ο κ.Βγόντζας έχει την δικιά μας άποψη και την είχε και όταν ολοκληρώθηκε όλη αυτή η διαδικασία».
Για την επόμενη κίνηση: «Η επόμενη κίνηση είναι να πάμε στην τριμελή επιτροπή η οποία αποτελείτε από έναν εκπρόσωπο του κράτους έναν δικηγόρο και έναν εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι τρεις έγκριτοι νομικοί και θεωρώ ότι θα δικαιώσουν τον δήμο».
Για τον κ.Καρούντζο: Ξόδεψε και αυτός αρκετές ώρες και προσπάθησε να βοηθήσει και είναι άδικο να κατακρίνεται για τις υπηρεσίες του. Έχει ευθύνες βέβαια αλλά θεωρώ ότι είναι άδικο, με τον τρόπο που κατακρίνεται.
Εύχομαι κανένας άλλος φορέας να μην υποστεί αυτό το βάσανο αλλά και κανένας επενδυτής. Οι φορείς θα απογοητευτούν και δεν θα κάνουν τίποτα αλλά και κανένας επενδυτής δεν θα μείνει στην Ελλάδα να επενδύσει με αυτό το θεσμικό πλαίσιο και με αυτό το καθεστώς».
Για το αν υπήρχε παρέμβαση από τα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας για να μην το πάρει ο Σαββίδης: «Είναι δημόσιος διαγωνισμός, όποιος θέλει το χτυπάει και το παίρνει. Αλλά δεν νομίζω και να το καθυστερήσουν 1-2 μήνες ,τι θα γίνει;
Πόσο διάστημα θα χρειαστεί από εδώ και πέρα: «Η απόφαση της επιτροπής αποτελεί δεδικασμένο και άμεσα εφαρμοστό. Θα πάμε σε προκήρυξη όπως προβλέπει η απόφαση. Τις επόμενες 15 μέρες θα έχει τελειώσει το θέμα, βάλτε και μια εβδομάδα να καθαρογραφεί η απόφαση οπότε θεωρώ ότι σε 20 μέρες θα έχει τελειώσει η ιστορία».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: