Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τι να φοβηθεί ο Ολυμπιακός, δηλαδή;

«Ντου από Παντού» για την πιο μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση του Ολυμπιακού μέσα στο Όλντ Τράφορντ. Οι ζημιές, το καλό πρόσωπο και οι μάχες εκτός έδρας. Ακούω όλη μέρα «μην φοβηθεί ο Ολυμπιακός» και «μην φοβηθεί ο Ολυμπιακός» για τον αγώνα στο Όλντ Τράφορντ.
Ούτε αυτή…
Για καθίστε, ρε παιδιά. Τι ακριβώς να φοβηθεί ο Ολυμπιακός; Την φετινή Μάντσεστερ; Αυτή που δεν μπορεί να κερδίσει ούτε την Φούλαμ που πάει βουρ για Β’ εθνική Αγγλίας;
Πολλά έχουν δει
Εγώ δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει σίγουρα. Εντάξει, έχει το προβάδισμα μετά το 2-0, όμως και η Μάντσεστερ είναι Μάντσεστερ. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο και πολλά έχουν δει τα μάτια μας.
Παραπαίει
Επειδή, όμως, ακούω συνέχεια για φόβο. Υπάρχει ομάδα που να φοβάται σήμερα την Μάντσεστερ; Αφού είναι ξεδοντιασμένη. Παραπαίει στην πρέμιερ λιγκ.
Δεν γέρνει πλέον
Ή μήπως… γέρνει ακόμα το Όλντ Τράφορντ για τους φιλοξενούμενους, όπως κάποτε; Δεν νομίζω. Τόσες και τόσες ομάδες έχουν φύγει με αποτέλεσμα από εκεί μέσα.
Στο πρωτάθλημα
Και ποιος δεν έχει πάρει αποτέλεσμα φέτος στο Όλντ Τράφορντ. Και δεν εννοώ, βέβαια, μόνο την Λίβερπουλ με το πρόσφατο 0-3.
Η Μάντσεστερ στο πρωτάθλημα έχει 48 β. Με 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες συνολικά.
Καλύτερα πάει εκτός έδρας
Ξέρετε τι απολογισμό έχει στο γήπεδό της; Μόνο 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Σούμα 21 β., δηλαδή. Κι έχει χάσει πέντε ματς. Δηλαδή έχει κερδίσει έξι αγώνες και δεν έχει νικήσει σε οκτώ παιχνίδια. Καλύτερα, λοιπόν, πάει μακριά από το Όλντ Τράφορντ. Με συγκομιδή 27 β.
Ζημιές
Επαναλαμβάνω. Η Μάντσεστερ είναι Μάντσεστερ κι αν βρεθεί στην μέρα της μπορεί να κάνει ζημιές ακόμα και στην κατάσταση που είναι τώρα. Όχι, όμως, και ότι είναι φόβητρο, όπως ήταν μέχρι να φύγει ο Φέργκιουσον.
Το καλό του πρόσωπο
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ένα πράγμα έχει να φοβάται ουσιαστικά. Τον κακό του εαυτό. Αν δείξει το καλό του πρόσωπο, τότε έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και για να γράψει ιστορία!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: