Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Δεν μπορεί να αντέξει πραγματικό διάλογο!!

O Σταύρος Κόλκας γράφει για τον... δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και θυμίζει τις προτάσεις του «δικέφαλου» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πραγματικά είναι άξιο απορίας αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες. Έγραψα και στο προηγούμενο μπλογκ πως η κατάσταση ξεφεύγει και μάλλον δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό έχουν ανοίξει δημόσιο διάλογο. Ο ΠΑΟΚ τα βάζει με τον Μαρινάκη για ποδοσφαιρικούς λόγους, ο Ολυμπιακός επιτίθεται ευθέως στον Ιβάν Σαββίδη. Μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει Πόντιος.

Το να είμαι μία Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία και να επιτεθώ σε μία άλλη και τον μεγαλομέτοχό της για την παρουσία του σε αυτή, έχει μία λογική.

Το να είμαι μία Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία και να επιτεθώ όχι σε μία άλλη, αλλά προσωπικά στον μεγαλομέτοχό της και το επιχειρηματικό του στάτους, είναι δείγμα κακής επικοινωνιακής πολιτικής.

Τι θέλει να πει ο Ολυμπιακός για τον Σαββίδη; Δεν πέρασε όλους τους ελέγχους της Πολιτείας; Δεν πήρε εγκρίσεις, δεν ελέγχθηκαν τα κεφάλαιά του;

Απλά, αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός είναι το εξής απλό πράγμα. Αλλάζει κουβέντα. Γιατί άμα ανοίξει κουβέντα πάνω στην ατζέντα που επιθυμεί ο ΠΑΟΚ μάλλον θα βγει χαμένος.

Καμιά φορά παρασυρόμαστε και εμείς και ξεχνάμε τι έχει προτείνει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Αυτές τις προτάσεις που ο Σαρρής λέει πως δεν έγιναν ποτέ ή τις ξεχνάει δημιουργώντας μία αίσθηση σε όλους μας – και μακάρι να είναι αίσθηση – πως έρχεται βαρύ αλτσχάιμερ.

Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να πάρει Ενώσεις. Αν ήθελε, θα μπορούσε να εντάξει στον Βασίλη Γκαγκάτση και να την καθαρίσει την μπουγάδα. Προφανώς και δεν θέλει να το κάνει.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έχει προτείνει να ελέγχεται το ποδόσφαιρο από επιτροπές τεχνοκρατών του ποδοσφαίρου και ανθρώπων του μάρκετινγκ και όχι κοκκινομάγουλων αρχοντόβλαχων που είναι πρώτοι στα χωριά τους με λαμογίστικες προσεγγίσεις. Είναι τόσο απλό το πράγμα, όμως πραγματικά πιστεύετε πως αυτή η προσέγγιση θα βρει αντίκρισμα και συμμάχους στη τωρινή ΕΠΟ;

Εκεί εμφανίζεται πχ ο Σαρρής, λέει τα θέματα, λένε όλοι ναι και προχωράνε. Μιλάμε για κωμικές προσεγγίσεις ανθρώπων που όχι απλά δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο, αλλά το μισούν.

Σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα επιτροπές τεχνοκρατών τα ελέγχουν και όχι ξεχασμένοι από το σύμπαν παράγοντες που δεν εμφανίζονται πουθενά γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει.

Και αυτή την κουβέντα δεν μπορεί να την ανοίξει ο Ολυμπιακός.

Θα μπορούσε να την ανοίξει ο Μώραλης που έχει το επίπεδο, αλλά παρά την δήλωσή του σήμερα που είχε θεσμικό ύφος, είναι εγκλωβισμένος στο ότι αποτελεί γρανάζι του Ολυμπιακού.

Το κακό για αυτόν είναι πως ότι και να λέει, όσο και να σκούζει, η ιδιότητα του αντιπροέδρου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ θα υπερτερεί της προσωπικότητάς του.

Πάμε στα υστερόγραφα και σήμερα λέω να ξεπεράσω τον Χρύσανθο που όσο περνάει ο καιρός, τόσο ανοίγει τον δρόμο για να γίνει ρεπόρτερ του Ολυμπιακού.

Είναι σαν τα ζευγάρια που όσο περνάνε τα χρόνια μοιάζουν. Πλέον, διαβάζω τα κείμενά του και νομίζω τα γράφει ο Νικολακόπουλος.

ΥΓ 1 Η συνέντευξη Σαββίδη ήταν περυσινή. Πέρυσι δήλωσε πως είναι υποστηρικτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προφανώς ο άνθρωπος δεν γνώριζε πως θα κληρωθεί φέτος ο Ολυμπιακός μαζί της.
ΥΓ2 Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως και φέτος δεν είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι και απ ότι μου είπε πολύ φανατικός. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να δώσει πριμ πρόκρισης.
ΥΓ3 Ο Καρούντζος συνεχίζει να προκαλεί με τις αστείες προφάσεις που βρίσκει για να τρενάρει την επένδυση Σαββίδη. Από εκεί που ήταν διαγωνισμός, τώρα ζητάει ουσιαστικά φωτογραφική διάθεση του χώρου. Μας δουλεύει ψιλό γαζί.
ΥΓ4 Ο Καρούντζος, είναι κουμάντο στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις περιοχής. Το γιατί ένας Θεσσαλονικιός δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το πόστο, είναι ένα ερώτημα που θα ήθελα κάποιος να μου απαντήσει. Αν και την απάντηση την ξέρω.
ΥΓ5 Για να καταλάβετε τι άτομα κάνουν κουμάντο σε διάφορα σοβαρά υποτίθεται πόστα, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ έβγαλε ανακοίνωση χωρίς να ενημερώσει κανέναν συνάδελφό του και σε αυτή έβαλε χέρι για τις δηλώσεις. Στην ανακοίνωση, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το παιχνίδι των παικτών του Άρη και κυρίως για την συμπεριφορά του Κομίνη. Λοβοτομή τώρα.
ΥΓ 6 Επιμένω, το έχω δει πενήντα φορές. Ο Κάτσε τραβάει το πόδι του, δεν είναι κόκκινη. Εσείς άμα θέλετε πείτε πως είχε πρόθεση και ήταν κόκκινη.
ΥΓ 7 Δεν ξέρω για το κατά πόσο αληθεύει το δημοσίευμα της Livesport για τον Ανδριανό και το πώς ψάχνεται για τα όρια του αυτοδιοίκητου, όμως αν συμβαίνει αυτό μάλλον είμαστε σε λάθος δρόμο. Κυβέρνηση είσαι, άμα θέλεις το κλείνεις το μαγαζάκι.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: