Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο Ολυμπιακός περνάει μόνο όταν δεν χάνει!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr κάποια δεδομένα για τον Ολυμπιακό ενόψει της αποψινής ρεβάνς στο Όλντ Τράφορντ.

Ο Ολυμπιακός περνάει μόνο όταν δεν χάνει!
*** Όλοι λέμε ότι οι πιθανότητες για να περάσει απόψε ο Ολυμπιακός είναι να βάλει ένα γκολ και να χάσει με 1-2 η, 1-3. Η, τέλος πάντων να φάει ένα και να κρατήσει το 0-1.

*** Δεν ξέρω φίλοι μου, αλλά εγώ πάντοτε κοιτάζω πίσω, στην ιστορία. Γιατί συνήθως επαναλαμβάνεται, τουλάχιστον στον Ολυμπιακό, με το ρεπορτάζ του οποίου ασχολούμαι επί 30 χρόνια.

***Κι η ιστορία λέει ότι ο Ολυμπιακός όλες τις μεγάλες και τέλος πάντων πιο σημαντικές προκρίσεις του στα νοκ άουτ παιχνίδια των κυπέλλων Ευρώπης, τις πήρε χωρίς να χάσει! Και με όπλο την άμυνά του.

*** Από τα παλιά χρόνια: το 1972 με την Κάλιαρι (2-1, 1-0) και το 1974 με τη Σέλτικ (1-1, 2-0)!

***Μετά από σχεδόν μία δεκαετία: το 1983 με τον Άγιαξ (0-0, 2-0) και το 1984 με την ελβετική Ξαμάξ (1-1, 2-0).

***Άλλη μία δεκαετία μετά: το 1992 με τη Μονακό (1-0, 0-0).

***Άλλη μία δεκαετία μετά: το 2005 με τη Σοσό (1-0, 1-0).

***Και πιο πρόσφατα: το 2012 με τη Ρούμπιν (1-0, 1-0).

***Βλέπετε, πως όλες τις φορές ο Ολυμπιακός είχε έκανε δύο νίκες, είτε μία νίκη και μία ισοπαλία. Και δεν έφαγε ποτέ πάνω από ένα γκολ. Για την ακρίβεια σπάνια έτρωγε έστω κι ένα γκολ.

***Θα μου πεις, σε χαλάει σήμερα μία ήττα του Ολυμπιακού με 1-3; Μωρέ ούτε 2-4 δεν με χαλάει. Ούτε 0-2 και πρόκριση στα πέναλτι! Αυτά τα ματς έχουν ένα στόχο μόνο: να περάσεις. Όχι το πώς θα περάσεις. Απλά, τα βάζω κάτω και μου βγαίνει αυτό που καταγράφω.

***Λογική η ερώτησή σας; Περιμένεις να φύγει αήττητος ο Ολυμπιακός από το Μάντσεστερ; Δεν ξέρω τι περιμένω φίλοι μου. Ξέρω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός πλέον, εδώ κι αρκετά χρόνια, δεν είναι εκτός έδρας στην Ευρώπη όπως ήταν. Ειδικά την τελευταία πενταετία, με μοναδική εξαίρεση το 0-3 στη Λεβάντε, με δύο εις βάρος του πέναλτι κι αποβολή του Αμπντούν από το α΄ημίχρονο.

***Αλλά κι εδώ και μία δεκαετία, αν βγάλεις έξω τα επίσης 0-3 από Τσέλσι κι Ανόρθωση, ο Ολυμπιακός έχει ως χειρότερα αποτελέσματα το 1-3 από την Άρσεναλ πέρσι, με το τρίτο γκολ στο 94’ και το 2-4 από τη Ρεάλ με το τέταρτο γκολ στο 93’. Όλες οι άλλες ήττες του είναι στο γκολ, ενώ έχει πολλά διπλά και αρκετές ισοπαλίες.

***Ίσως το μυστικό για απόψε είναι να αντέξει ως το τέλος. Εκεί, δηλαδή, στα τελευταία λεπτά, να έχει δυνάμεις, σωματικές και ψυχικές. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: