Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Καλπάζων» Κριστιάνο!!

Κριστιάνο, ο ηγέτης της Ρεάλ! Η βασίλισσα επικράτησε 3-1 της Σάλκε, πέρασε θριαμβευτικά στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Πορτογάλος -που σκόραρε δις- έπιασε τον «Καλπάζοντα Συνταγματάρχη», Πούσκας!

«Καλπάζων» Κριστιάνο!
Δεν βγήκε τυχαία καλύτερος παίκτης για το 2013. Και μέσα στο 2014 συνεχίζει το... βιολί του ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Πορτογάλος σκόραρε δις (είχε και δύο δοκάρια) και ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 3-1 κόντρα στη Σάλκε, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με το 6-1 του πρώτου ματς, έφερε θριαμβευτικά τους Μαδριλένους στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ (την Παρασκευή η κλήρωση)!

Το άλλο γκολ για τη βασίλισσα ήρθε απ' τον Μοράτα, ενώ προς στιγμήν οι Γερμανοί είχαν ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Ράμος.

Ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία των «μερένχες» απ' τον «CR7» που έφτασε τα 242 γκολ με τη φανέλα του συλλόγου κι έπιασε στην τέταρτη του πίνακα των σκόρερ τον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας!

Το ματς:

Κάτι το μίνι ροτέισον του Αντσελότι, κάτι το 6-1 του πρώτου ματς, όσο να ‘ναι επηρέασαν την εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης στα πρώτα λεπτά που δεν φαινόταν ιδιαίτερα ορεξάτη. Κι ενώ ο χρόνος κυλούσε, κι ενώ το «Μπερναμπέου» πάγωσε με τον τραυματισμό του Χεσέ, σιγά-σιγά η ομάδα του Αντσελότι άρχισε να φορτσάρει. Και ποιος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ; «Σιγουράκι» ο Κριστιάνο! Έτσι, στο 20’ ο Μοράτα βρήκε ωραία τον Μπέιλ, ο Ουαλός γύρισε στον «CR7» και ο Πορτογάλος από κοντά δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στη «βασίλισσα».

Κι αφού ο Μοράτα έχασε το… άχαστο για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ήρθε η απάντηση της Σάλκε, έστω και με πολύ δόση τύχης! Γιατί μόνο τέτοια χρειάστηκαν οι Γερμανοί για να ισοφαρίσουν, με το σουτ του Χούγκλαντ στο μισάωρο να κοντράρει στον Ράμος, να αλλάζει πορεία και φυσικά ο Κασίγιας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα! Και ξαφνικά το ματς… φόρτωσε! Και θα μπορούσε πριν καν βγει το πρώτο μέρος, κάποια απ’ τις δύο ομάδες να έχει πάρει το προβάδισμα. Αλλά, είτε ο Μοράτα σπαταλούσε τα τετ-α-τετ που έβγαινε, είτε στην άλλη… όχθη τον μιμούταν ο Χούντελααρ, με τις δύο ομάδες τελικά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-1!

Κι ενώ το πρώτο μέρος τέλειωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (φάσεις και ρυθμό στο… φουλ), το δεύτερο είναι η αλήθεια πως ήταν στα όρια του… ύπνου. Οι δύο ομάδες έδειχναν να μην κυνηγούν τίποτα, να έχουν… αράξει στο ισόπαλο σκορ και να περιμένουν να βγει η… αγγαρεία. Κάπως έτσι τα λεπτά περνούσαν και δεν φαινόταν στον… ορίζοντα πως κάτι θα άλλαζε. Εν τέλει, όμως, μετά το 70’ η Ρεάλ αποφάσισε να βάλει τα δυνατά της και να χαρίσει θέαμα. Και το πέτυχε! Ο Κριστιάνο ξεκίνησε μια απ’ τις γνωστές του κούρσες απ’ το κέντρο, επιτάχυνε και το τελείωμά του ήταν…. για φίλημα, βάζοντας εκ νέου μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Και το show συνεχίστηκε. Με διαφορά… δευτερολέπτων. Η σύγχυση στην άμυνα της Σάλκε ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, με τον Μοράτα να αστοχεί σε νέο τετ-α-τετ-, τον Πορτογάλο να σημαδεύει το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο «μικρός» έγραψε το 3-1, κατάφερε να… σπάσει την κατάρα και να το κολλήσει! Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου, αλλά ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να κάνει χατ-τρικ. Στο 83’ βγήκε μόνος του απέναντι απ’ τον Φέρμαν, όμως το δοκάρι του γύρισε ξανά την πλάτη και αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς, με τον απόλυτο ηγέτη των νικητών να φτάνει τα 242 με την φανέλα της Ρεάλ.



Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο, Νάτσο, Αλόνσο (46’ Καζεμίρο), Ίσκο, Ιγιαραμέντι, Κριστιάνο, Χεσέ (8’ Μπέιλ)

Στον πάγκο: Φερνάντεθ, Πέπε, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ντι Μαρία

Σάλκε: Φέρμαν, Χούγκλαντ, Χέβεντες (58’ Παπαδόπουλος), Μάτιπ, Κολάσινατς, Μέιερ, Ντράξλερ, Αϊχάν, Νοϊστέντερ, Ομπάσι, Χούντελααρ (46’ Ζάλαι)

Στον πάγκο: Χίλντεμπραντ, Μαξ, Γκορέτσκα, Μπόατενγκ, Ανάν Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: