Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Η ανάγκη θα φέρει την αλλαγή στο ποδόσφαιρο»

mitropoulos1
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και εκδότης της εφημερίδας “Άποψη”, Βίκτωρ Μητρόπουλος. Σχολίασε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός “ρίχνουν λάδι στην φωτιά”, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιος να επαναφέρει στην τάξη. Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΠΑΕ θα αναγκαστούν να συνεργαστούν κάποια στιγμή για να επέλθει η κάθαρση.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Βίκτωρ Μητρόπουλος:
Για το “πόλεμο” Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ: “Υπεύθυνοι είναι όσοι διοικούν το ποδόσφαιρο. Η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ θα έπρεπε να είναι ικανές να επιλύσουν αυτά τα θέματα. Θα είμαι πολύ σαφής. Διάβασα και την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες ρίχνουν λάδι στην φωτιά, επιτίθενται προσωπικά και δεν μπορούν τα θεσμικά όργανα σε μια τάξη. Δεν υπάρχει κανείς να τους βάλει στην θέση τους. Ήταν δήλωση αυτή που έκανε ο Τζαβέλλας για τον Άρη; Είναι δυνατόν να μένουν όλοι απαθείς και να μην υπερασπίζεται κανείς το δύσμοιρο το άθλημα; Ήταν δήλωσε αυτή που έκανε ο Μώραλης και ο Σαρρής; Είναι δυνατόν να λέει πως αποφεύγει; Αυτή η διαμάχη δεν αφορά μόνο τον κ. Σαββίδη και τον κ. Μαρινάκη. Είχε βγει ο κ. Βελλής και τα είχε κάνει όλα μπάχαλο. Όλοι μπορούμε να σχηματίσουμε μια γνώμη. Τα αρμόδια όργανα όμως παραμένουν απαθέστατα. Αν τα έλεγε αυτά κάποιος στην Αγγλία θα του έλεγαν η απόδειξε τα η πήγαινε σπίτι σου. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει. Το ποδόσφαιρο πάσχει από ηγέτες και από κάποιον που θα πείσει πως μπορεί να επιβάλλει την ισονομία. Κάθε Δευτέρα γίνεται η  εκπομπή του κ. Θωμαΐδη. Μπορεί να λέει σωστά πράγματα λέει όμως και λάθος και σε κάποια να υπερβάλει. Έχει βγει ποτέ κανείς επίσημα και να πει είμαι ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ η της ΕΠΟ και να πει αυτό το πράγμα είναι έτσι. Δεν υπάρχει εξήγηση πουθενά. Ο τηλεθεατής δηλητηριάζεται και σκέφτεται: ‘Είπε ο Βελλής πως το τάδε παιχνίδι είναι στημένο. Για να δω μήπως γλίστρησε το σέντερ μπακ’; Το ποδόσφαιρο πάσχει από την ηγεσία. Η δική μου γνώμη είναι πως από ανάγκη θα γίνουν οι μεγάλες αλλαγές. Πρέπει να αντικατασταθεί η ηγεσία της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας και της διαιτησίας. Είναι 6-7 ομάδες που έχουν σηκώσει τα μανίκια”.
Γιατί δεν υπήρχαν αντιδράσεις στην αρχή της σεζόν: “Στην αρχή όλοι κοιμούνται. Δε κοιτάνε να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν και δεν κοιτάνε να θωρακίσουν το ποδόσφαιρο όπως πρέπει. Δεν βλέπω κανέναν να επεμβαίνει στις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Θα επέμβουν οι αθλητικοί εισαγγελείς που έχουν χάσει το κύρος τους; Εμείς δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Στην Ιταλία υπήρχε χειρότερη κατάσταση. Το ποδόσφαιρο πήγαινε κατά διαόλου και αποφάσισαν οι μεγάλοι να παίρνουν κεφάλια. Κάθισαν κάτω και έδωσαν αξιοπιστία στο ποδόσφαιρο. Όταν η Γιουβέντους δεν κράτησε τον λόγο της υποβιβάστηκε. Η Μίλαν έχασε βαθμούς. Πρέπει οι μεγάλοι να συμφωνήσουν. Δεν γίνεται με ανακοινώσεις φωτιά. Ο Αλαφούζος είχε ξεκινήσει με ανακοινώσεις, τώρα σταμάτησε που έφτιαξε η ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ έχασε 10 παιχνίδια εκτός έδρας με… τέσσερα αριστερά μπακ. Δεν φταίει κάθε φορά η διαιτησία, αλλά και η ομάδα και η εικόνα. Δεν δόθηκαν τώρα δύο κόκκινες και αμέσως φταίει η διαιτησία. Πάνε στην άκρη οι κακές εμφανίσεις. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν όλοι. Ο Ολυμπιακός παίρνει πρωτάθλημα και το γήπεδο είναι άδειο. Το θέλει αυτό; Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω αν υπάρχει αθλητική ηγεσία σε σχέση με το ποδόσφαιρο”.
Για τις αλλαγές που απαιτούνται: “Η διαιτησία πρέπει να αλλάξει ολόκληρη. Οι διοικήσεις πρέπει να αλλάξουν δομή. Οι ομάδες πρέπει να προτείνουν πράγματα. Έχει ακούσει κανείς για κρίση στην ΕΠΟ της Αγγλίας; Πιστεύω πως ο κ. Σαρρής είναι έντιμος αλλά ακατάλληλος για την θέση του. Η θέση του θέλει συγκρούσεις. Αν έβαζε πραγματικά ισχυρές ποινές θα είχε αποτέλεσμα. Βέβαια θα είχαν βγει πόσες ανακοινώσεις. Άλλοι ήθελαν τον κ. Γκαγκάτση. Το θέμα ήταν ποιος είχε παραπάνω επιρροή. Θα υπάρξει όμως ανάγκη για ισονομία και για να εμπιστεύεται ο άλλος την ηγεσία. Πολλές ομάδες μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον Ζήση Βρύζα τον… πήγαινα και τον σεβόμουν σαν ποδοσφαιριστή. Δεν τον έχω δει να γυρίζει τραπέζια, αλλά όποτε χρειάζεται πρέπει να το κάνεις κι αυτό. Εγώ κάποτε ως αντιπρόεδρος έπαιξα ξύλο μέσα στην ΕΠΑΕ με έναν… ογκώδη παράγοντα. Κανονικό ξύλο. Δεν είναι αυτή η λύση, όμως είναι μια έκφραση οργής. Ο Βελλής τι είπε στην Σούπερ Λίγκα; Ο Πανόπουλος, το καλύτερο παιδί. Συμφωνούν και όλα πάνε καλά. Πρέπει τα πράγματα να τα προλαβαίνεις. Δεν είναι αθέμιτο να βγουν κάποιες ομάδες και να βγάλουν τους κανονισμούς. Να έχουν βάλει το λιθαράκι και την αμφιβολία σε αυτούς που αποφασίζουν. Που είναι ο αθλητικός εισαγγελέας; Είδα τις δηλώσεις του Ποικιλίδη. Αλίμονο αν το 2014 φοβάται μια ομάδα να πάει στο γήπεδο. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Οι σεκιουριτάδες δεν μπορούν να επιβάλλουν την τάξη; Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να φωνάξει τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη; Ένας ουδέτερος να κάνει την προσπάθεια και ας αρνηθούν. Αν ήμουν ο Μώραλης θα έλεγα ‘ελάτε εδώ να μιλήσουμε’. Ας αλλάξουν το καταστατικό της Σούπερ Λίγκα και πρόεδρος να γίνεται πρόσωπο αναγνωρισμένης αξίας και αποδοχής. Κάποτε ήμουν πρόεδρος της ΕΠΑΕ. Είχε τηλεφωνήσει ο Πέτρος Στάθης και μου λέει πως παίζει η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακός και να πάω στο γήπεδο. Πηγαίνω και βλέπω έναν τραγικό διαιτητή τον Δημητρόπουλο, τον μοναδικό που διεγράφη από εμένα την επόμενη μέρα. Έπαιζε 90-10 τον Ολυμπιακό. Έγινε χαμός. Μου επιτέθηκαν, αλλά χαίρομαι που πήγα εκείνη τη μέρα στον αγώνα. Την επόμενη μέρα είπαν πως αν ήταν στημένο δεν θα πήγαινα. Δεν γίνεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ να μην μπορεί να πάει στα επίσημα του ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός ή του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Εγώ αν είχα την παραμικρή ενόχληση μπορεί, αυτή η ομάδα να έπαιζε έξι μήνες αλλού”.
Για το Ιβάν Σαββίδη: “Έχει δώσει ένα όραμα στον ΠΑΟΚ. Τον έχει ξεχρεώσει και τον έχει φέρει σε μια καλή κατάσταση. Δεδομένης και την αδυναμίας των άλλων είναι το νούμερο δύο. Όπως είχα πει πέρυσι δεν μπορούσε να χτυπήσει τον Ολυμπιακό φέτος αλλά θα μπορέσει και του χρόνου. Ιδιαίτερα αν οχυρωθεί. Όχι στο παρασκήνιο, αλλά στο προσκήνιο…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: