Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Ο Κάϊπερς σφυρίζει τον Φαν Πέρσι»

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta την ιδιαιτερότητα της συνύπαρξης αύριο των δύο Ολλανδών στο Όλντ Τραφορντ. Και την επεκτείνει. 
Ο τίτλος όλων των ιστοσελίδων που ασχολούνται στην Ολλανδία με το ποδόσφαιρο ήταν ο ίδιος χθες το απόγευμα, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει με μία ματιά στο διαδίκτυο: ««Ο Κάϊπερς σφυρίζει τον Φαν Πέρσι».
Βλέπετε, Ολλανδός είναι ο διαιτητής που ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ να παίξει τη ρεβάνς Γιουνάϊτεντ-Ολυμπιακού και στην Ολλανδία όταν ακούνε Γιουνάϊτεντ αυτόματα «πάνε» στον Ολλανδό Φαν Πέρσι, που άλλωστε είναι και το βαρύ πυροβολικό της πρωταθλήτριας Αγγλίας, όπως ήταν λίγα χρόνια πριν ένας άλλος Ολλανδός, ο Φαν Νίστελροϊ.
Λέτε να επηρεαστεί ο Κάϊπερς από την παρουσία του συμπατριώτη του και μεγάλου αστεριού της εθνικής Ολλανδίας; Ποιος ξέρει. Πάντως, μιλάμε για έμπειρο και πολύ καλό («στην ημέρα του») ρέφερι, που τον περασμένο Μάη έπαιξε τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, με νίκη της αγγλικής Τσέλσι επί της Μπενφίκα και που θα πάει στο Παγκόσμιο κύπελλο, να σφυρίξει στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι τον Κάϊπερς τον συνοδεύει μία παράδοση με επιτυχίες των συμπατριωτών του, όποτε τους παίζει! Για παράδειγμα τον Χούντελαρ (Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0), τον Ρόμπεν (Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν 1-3), τον Κάϊτ (Λίβερπουλ-Μπενφίκα 4-1), τον Λενς (Ντινάμο Κιέβου-Ραπίντ 3-1).
Δεν έγινε τον ίδιο με τον…Στέφενς, στο ΠΑΟΚ-Σάλκε 2-3. Μάλιστα, ο Κάϊπερς είχε αποβάλλει στο ημίχρονο τον συμπατριώτη του προπονητή του ΠΑΟΚ για διαμαρτυρία. Αλλά στο β΄μέρος και με το σκορ 1-1 ο Ολλανδός ρέφερι άφησε τη Σάλκε με 10 παίκτες από το 62’, με κόκκινη στον Τζόουνς. Απλά η ομάδα του Στέφενς απέτυχε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική διαφορά κι αντί να βάλει ένα γκολ και να περάσει στους ομίλους, έφαγε δύο κι έμεινε έξω.
Τέλος πάντων, ο Κάϊπερς πέρσι στο Σάλκε-Ολυμπιακός δεν είχε κάποια απόφαση που αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Θα έλεγα, όμως, ότι έπαιξε λίγο έδρα...
Το πιο ενδιαφέρον ενόψει Γιουνάϊτεντ είναι ότι την παίζει για τρίτη φορά, πάλι σε ματς που διακυβεύονται πολλά. Στο Βόλφσμπουργκ-Γιουνάϊτεντ 1-3 παίζονταν η πρώτη θέση του ομίλου και στο 0-0 του είχε διαφύγει καθαρή περίπτωση πέναλτι που έγινε από τον Κάρικ. Στο Βασιλεία-Γιουνάϊτεντ 2-1 οι Άγγλοι έχασαν την πρόκριση από τον όμιλο για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με μία διαιτησία χωρίς λάθη από μέρους του.
Άντε να δούμε…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: