Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Και γοργόνες και μάγκες!!

Το καμάρι της Ελλάδας ξαναχτυπά! Η Εθνική πόλο των γυναικών νίκησε 14-12 την Ουγγαρία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού του Αϊντχόβεν και θα διεκδικήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης με αντίπαλο Ρωσία ή Ιταλία.
Και γοργόνες και μάγκες!
Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, τα οποία το περασμένο καλοκαίρι αναδείχθηκαν Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες στη Σαγκάη της Κίνας, είχαν αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια την εκπληκτική Αντιγόνη Ρουμπέση, που πέτυχε 5 γκολ, πληγώνοντας την παραδοσιακά ισχυρή Ουγγαρία.
Τα υπόλοιπα γκολ της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Αντωνάκου 2, Γερόλυμου 2, Τσουκαλά 2, Λιόση 2 και Ψούνη.
Τα οκτάλεπτα του ημιτελικού: 2-4, 4-3, 4-3, 2-4.
Η Εθνική μας με τη νίκη αυτή εξασφάλισε ευρωπαϊκό μετάλλιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το ασημένιο του Ζάγκρεμπ το 2010, όπου είχε ηττηθεί στον τελικό από τη Ρωσία.
Ο τελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (18:00), με αντίπαλο τη νικήτρια του αποψινού 2ου ημιτελικού, Ρωσίας - Ιταλίας.

Τα λένε στη νύφη. Ακούει η πεθερά;

Οι λίγκες κάλεσαν τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών για να ενημερώσουν πως αν δεν ανοίξει την «κάνουλα» ο ΟΠΑΠ, η παύση πληρωμών δεν θα είναι μακριά…
Τα λένε στη νύφη. Ακούει η πεθερά;
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα θεσμική συνάντηση μεταξύ της Super League, της Football League και του ΠΣΑΠ, η οποία ανέδειξε το μέγεθος και τη σοβαρότητα των προβλημάτων οικονομικής φύσης που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Κοινή άποψη των τριών φορέων είναι ότι αν δεν τεθούν άμεσα σε εφαρμογή οι ανταποδοτικές χορηγικές συνεργασίες από όλες και προς όλες τις πλευρές, είναι πλέον σαφές πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί σύντομα σε δυσχερέστατη θέση.

Από πλευράς Super League συμμετείχαν στη συνάντηση ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Γ. Μποροβήλος, ο γενικός διευθυντής κ. Μ. Αναγνώστου, ο νομικός σύμβουλος κ. Γ. Οικονομάκης και οι εκπρόσωποι ΠΑΕ-Μελών κ.κ. Θ. Γιαννίκος και Γ. Κόντης. Τη Football League εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Σ. Καλογιάννης και τον ΠΣΑΠ ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Πούλιος, ο νομικός σύμβουλος κ. Θ. Μακρυνιώτης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Δ.Σ. της FIFPro κα. Μαρία Τσιγώνη
».

Θυμίζουμε πως για το θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, η Σούπερ Λίγκα συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή 27/1.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χτυπάει καμπανάκι...!!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα θεσμική συνάντηση μεταξύ της Super League, της Football League και του ΠΣΑΠ, η οποία ανέδειξε το μέγεθος και τη σοβαρότητα των προβλημάτων οικονομικής φύσης που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χτυπάει καμπανάκι...
Κοινή άποψη των τριών φορέων είναι ότι αν δεν τεθούν άμεσα σε εφαρμογή οι ανταποδοτικές χορηγικές συνεργασίες από όλες και προς όλες τις πλευρές, είναι πλέον σαφές πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί σύντομα σε δυσχερέστατη θέση.


*Από πλευράς Super League συμμετείχαν στη συνάντηση ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Γ. Μποροβήλος, ο γενικός διευθυντής κ. Μ. Αναγνώστου, ο νομικός σύμβουλος κ. Γ. Οικονομάκης και οι εκπρόσωποι ΠΑΕ-Μελών κ.κ. Θ. Γιαννίκος και Γ. Κόντης. Τη Football League εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Σ. Καλογιάννης και τον ΠΣΑΠ ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Πούλιος, ο νομικός σύμβουλος κ. Θ. Μακρυνιώτης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Δ.Σ. της FIFPro κα. Μαρία Τσιγώνη.

Θα τα πούνε, μια και ήρθε...!!

Επαφές με τη διοίκηση του Άρη θα έχει αύριο ο Σέρχιο Κόκε, αφού αποφάσισε να ρίξει νερό στο κρασί του και να μιλήσει ξανά με τους "κίτρινους"...
Θα τα πούνε, μια και ήρθε...
Μάλιστα, οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον Άρη και τον Ισπανό επιθετικό. Για να δούμε...

πηγή: sportdog.gr

ΑΕΚ: Μία μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας!!

Αν κάποιος συγγραφέας έπρεπε να επιλέξει μία ομάδα για τη συγγραφή ένα μυθιστόρημα, αυτή θα ήταν σίγουρα η ΑΕΚ. Μεγαλοεπενδυτές «δονκιχώτες», ηγέτες «προδότες», μέτοχοι «αμέτοχοι», προπονητές «καιροσκόποι», «περαστικοί» διάττοντες αστέρες και «φαντάσματα» του παρελθόντος συνθέτουν το «απόλυτο background» για ένα best seller.
ΑΕΚ: Μία μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας
Η ομάδα βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε κατάσταση οικονομικής δυσπραγίας, παραμένοντας ουσιαστικά ακέφαλη και ανήμπορη να καθορίσει το μέλλον της. Είναι, επομένως, αναμενόμενη η «παρέλαση σωτήρων» με διάθεση να συνδράμουν «με τα λόγια» αυτό που δε μπορούν να κάνουν στην πράξη: δηλαδή να προσδώσουν στο σωματείο τη χαμένη του αίγλη.
Η κοινωνία αδιαφορεί για την πολιτική σκηνή της χώρας, διότι τα ίδια πρόσωπα που «εγκλημάτησαν» σε βάρος των πολιτών επιχειρούν να τους πείσουν πως θα τους «σώσουν». Είναι σαν να τους ζητάει ένας «κατά συρροή δολοφόνος» και «επαγγελματίας τοκογλύφος» να αναλάβει την εξυγίανση του αστυνομικού σώματος.
Η ΑΕΚ είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας. Οι ίδιοι άνθρωποι που απαξίωσαν το σωματείο, διέφθειραν τις ηθικές αξίες που εκπροσωπούσε, «άδειασαν» τα ταμεία, υποθήκευσαν το μέλλον και κατέστρεψαν τα όνειρα των φιλάθλων εμφανίζονται έτοιμοι να οδηγήσουν την ομάδα στην ανάκαμψη. Είναι, πραγματικά, αστείο να παρουσιάζονται ως «σωτήρες» άνθρωποι των οποίων οι πράξεις ζημίωσαν αποδεδειγμένα τον δικέφαλο και των οποίων οι προθέσεις παραμένουν ακόμα και σήμερα «υπό αμφισβήτηση».
Κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα «σώσουν» τη χώρα, διότι είναι τα ίδια κόμματα που την οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αντίστοιχα, λοιπόν, κανένας ΑΕΚτσής δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι οι πρώην παράγοντες θα «σώσουν» την ομάδα, διότι είναι οι ίδιοι που την έσπρωξαν στο χείλος της καταστροφής.
Ο «κουρασμένος» μεγαλομέτοχος
Σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, κανένας «τρελός» δεν πρόκειται να επενδύσει χρήματα σε μία ελληνική ΠΑΕ με τις ιδιομορφίες της ΑΕΚ. Αν μελετήσει προσεκτικά τα οικονομικά της στοιχεία και τα «κρυφά ανοίγματα», θα διαπιστώσει πως είναι προτιμότερο να τα «πετάξει» τα λεφτά του σε ένα βαρέλι δίχως «πάτο». Επομένως, οποιεσδήποτε προσπάθειες προσέλκυσης κεφαλαίων από funds είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες σε αποτυχία ενώ οι προθέσεις όσων προπαγανδίζουν υπέρ τους χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης από τους ιστορικούς του μέλλοντος.
Η μοναδική υπαρκτή «πηγή εσόδων» για την ΑΕΚ είναι η οικονομική συνεισφορά των «πελατών» της. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι η ομάδα «εξέπληξε τη χώρα» τη μοναδική φορά που οι φίλαθλοι συσπειρώθηκαν κατά την τελευταία 15ετία. Επομένως, ο στόχος των «παρατρεχάμενων» πρέπει να είναι η επανενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των φιλάθλων διότι αυτοί αποτελούν τον μοναδικό μεγαλομέτοχο κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η προσωπική προβολή των «φαντασμάτων» δεν αφορά κανένα και απομακρύνει τους «πραγματικούς μεγαλομετόχους» από την ενεργή ενασχόλησή τους με τα τεκτενόμενα, διαιωνίζοντας το πρόβλημα της ομάδας και οδηγώντας την σε καταστροφικό τέλμα.
Ποιος μπορεί να «ξεκλειδώσει» το πορτοφόλι του κόσμου;
Η αλήθεια είναι πως η ευρύτερη οικονομική ύφεση έχει μειώσει ραγδαία την αγοραστική δύναμη των φιλάθλων, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την χρηματική ενίσχυση των ΠΑΕ. Οι εποχές των «παχέων αγελάδων» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ο «νέος Ντέμης» πρέπει να έχει ρητορικό χάρισμα και «πιστοποίηση ήθους» για να καταφέρει να πετύχει έστω τα μισά σε επίπεδο συσπείρωσης.
Η λέξη κλειδί για την επανενεργοποίηση των φιλάθλων δεν είναι οι «τίτλοι», αλλά το «όραμα». Σε μία παρηκμασμένη κοινωνία, το ποδόσφαιρο μπορεί να δώσει «πνοή» και εικονική αίσθηση αισιοδοξίας. Αρκεί να βρεθεί κάποιος που θα «ξυπνήσει» τη χαμένη περηφάνια του κόσμου. Δε θα κατονομάσουμε τον κατάλληλο, διότι αφενός «κανένας δεν είναι τέλειος» αφετέρου δεν έχουμε κατασταλάξει ακόμα σχετικά με την καταλληλότητά του σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα.
Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις σας για το άρθρο μας και κυρίως για τα πρόσωπα που θεωρείτε ότι έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν το φαινομενικά ακατόρθωτο…
ΠΗΓΗ: overlap.gr
 

Να δούμε ποιος θα τα πληρώσει...!!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς τιμωρήθηκε συνολικά με 56.000 ευρώ πρόστιμο από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ...
Να δούμε ποιος θα τα πληρώσει...
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν ως εξής: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 18ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :
Αποφάσεις 18η Αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή έντεκα χιλιάδων ευρώ.
Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν την 17η Αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Θεωρεί ότι η 2η και 3η πράξεις πληρούν ως μία πράξη την αντικειμενική υπόσταση του άρθρου 15 παρ. 5 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ και επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ την πειθαρχική χρηματική ποινή των σαράντα χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Η κάτωθι απόφαση αφορά τη 16η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Κέρκυρα, J. Solla (γυμναστής): Για την συμπεριφορά του γυμναστή κ. J. Solla : απαλλάσσονται
Η κάτωθι απόφαση αφορά την 15η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.
Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν την 4η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.
* Οι υποθέσεις ΠΑΕ Λεβαδειακός 4Η ΑΓΩΝ και ΠΑΣ Γιάννινα -Α. Αναστασιάδης 18Η Αγωνιστική αναβλήθηκαν».

Ακέφαλος ο "δικέφαλος"; Δεν γίνεται...!!

Ούτε μία μέρα δεν θα μείνει ακέφαλος ο ΠΑΟΚ, σχολίασε σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του "δικέφαλου του Βορρά", Ζήσης Βρύζας.
Ακέφαλος ο "δικέφαλος"; Δεν γίνεται...
Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στις πρώτες του δηλώσεις στην απόφασή του να αναλάβει ττο "τιμόνι" της ΠΑΕ, αλλά και στην αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη.
Αναλυτικά:
Για την κρισιμότητα της κατάστασης: «Αποδέχτηκα την ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου και αφού μίλησα με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, τον κ. Κατσαρή και απορρίψαμε άλλη λύση γιατί θα χρειαζόμασταν άλλους δύο μήνες, καταλήξαμε πως ο ΠΑΟΚ λόγω του έχει διάφορα θέματα όπως αυτό της δανειοδότησης δεν θα έπρεπε να μείνει ακέφαλος για μια μέρα».
Για το αν σκέφτηκε άλλο άτομο να αναλάβει δεδομένου ότι στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα έφευγε μαζί με τον Ζαγοράκη: «Το έχω δηλώσει αυτό. Η πίεση ήταν μεγάλη, οπότε πάρθηκε αυτή η απόφαση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα».
Για το πόσο θα μείνει στην προεδρία: «Κατ’ αρχήν είναι μέχρι τον Μάιο που λήγει η θητεία μας. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό του ΠΑΟΚ».
Για τον τρόπο αποχώρησης του Θόδωρου Ζαγοράκη: «Ο χρόνος θα μας κρίνει όλους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι στον ΠΑΟΚ έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για όλους τους προέδρους. Ξέρουμε πως η στιγμή είναι δύσκολη, αλλά δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε από το να δουλέψουμε».

"Το ένα χέρι νίβει το άλλο..."

Όταν ο Κάρολ ήθελε μία ομάδα για να ορθοποδήσει ο ΟΦΗ του έδωσε την ευκαιρία, τώρα που ήθελε το βήμα παραπάνω οι Κρητικοί δεν του χάλασαν χατίρι...
"Το ένα χέρι νίβει το άλλο..."
Αυτό υποστήριξαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, με τους Γιώργο Στεφανουδάκη, Βαγγέλη Αποστολάκη και Μανώλη Κουμαντάκη να αναφέρονται και σε άλλα θέματα. Αναλυτικά:
Για τη μεταγραφή του Κάρολ στον Ολυμπιακό:

«Ο πρόεδρος Βασίλης Ξημέρης, πριν λίγες εβδομάδες βρισκόταν στην Αθήνα για ένα θέμα της Σούπερ Λίγκας και δέχθηκε επίσημη κρούση από τον Ολυμπιακό. Αποφασίσαμε ομόφωνα πως αν προσφερθεί η ρήτρα για τον Κάρολ να δώσουμε τον παίκτη. Είναι τελειωμένο. Τα οικονομικά οφέλη από αυτή την μεταγραφή ανέρχονται στις 330.χιλ ευρώ. Ακούγεται γιατί δεν πήραμε παραπάνω χρήματα. Αυτή η ρήτρα μπήκε από τον ατζέντη του και αυτή η πρόταση ήρθε. Με τις οφειλές τις δικές μας προς τον Ολυμπιακό καλύπτει το μπάι-αουτ. Πήραμε μια ομόφωνη απόφαση και τιμούμε τον Κάρολ όπως μας τίμησε αυτός. Ο Κάρολ μετά τη φυγή από την Μάντσεστερ χρειαζόταν μια βοήθεια που ήθελε για την καριέρα του και του την δώσαμε. Τώρα ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω και δεν μπορούσαμε να του το στερήσουμε. Όποιος μέτοχος θέλει να δει περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να έρθει να τις δει. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια. Γίνεται προσπάθεια να διατηρήσουμε το υλικό της ομάδας. Ο Κάρολ ήταν ένας πολύ καλός παίκτης αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως και αυτούς που αγαπάμε είναι επαγγελματίες, έχουν μάνατζερ. Η περίπτωση αυτή διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο και για τον ποδοσφαιριστή και για την ομάδα».

-την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ:

«Ξεκινήσαμε την προσπάθεια της ΑΜΚ. Ζητάμε τη βοήθεια όλων και ζητάμε και την βοήθεια από τον Τύπο. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, να κάνουμε δηλαδή διαχειρίσιμο το χρέος θα υπάρχει πρόβλημα. Πραγματικά είμαστε μια Διοίκηση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να βοηθηθούμε από όλους που θέλουν το καλό της ομάδας. Όλοι που βρισκόμαστε εδώ έχουμε ένα κοινό, τον ΟΦΗ. Μας φέρνει κοντά, μας κάνει να αντιδρούμε... Όταν λειτουργεί το συναίσθημα κρίνεις διαφορετικά, Δεν είναι κατακριτέο αυτό.

-την αδειοδότηση της ΠΑΕ:

«Στόχος μας είναι να πάρουμε την αδειοδότηση. Έχουμε ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών. Είμαστε σε δύο άξονες και ξέρουμε τις δυσκολίες. Έχουμε ολοκληρώσει την μεταβίβαση των μετοχών το 2009 και νόμιμα κάναμε μια αύξηση. Στο κομμάτι του παθητικού κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στο άνοιγμα που υπάρχει. Βρήκαμε κάποιες πόρτες κλειστές και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ρυθμιστεί. Κάποιες πόρτες που ήταν κλειστές με τις προσπάθειες που γίνονται έχουν ανοίξει. Η προηγούμενη διοίκηση έκανε μεγάλο αγώνα έβγαλε την ομάδα στην S.L. Εμείς ανταποκριθήκαμε μετά την παραίτηση της προηγούμενης διοίκησης. Στην Αύξηση Μετοχικού Συμβολαίου κάνουμε συντονισμένες κινήσεις και θα σας μιλήσει για αυτά ο κος Κουμαντάκης και ο κος Στεφανουδάκης. Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως καταθέτουμε κάθε προσπάθεια να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας αφού έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το σωματείο. Οι επιχειρήσεις και ο κόσμος σε αυτό το δύσκολο καιρό πρέπει να ανταποκριθούν».

Τάκη, πες αλεύρι...!!

Στη σύλληψη του πρώην προέδρου του Ηρακλή, Γιάννη Τάκη και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Δημήτρη Δημητρίου, με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ, προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη.
Τάκη, πες αλεύρι...
Το συγκεκριμένο ποσό ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ και αφορούσε την περίοδο που βρίσκονταν στον «Γηραιό».
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί επιχειρηματίες, ηλικίας 48 και 40 ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α.
Η οφειλή ανέρχεται σε 1.048.382,59 ευρώ
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (26-01-2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 2 ημεδαποί επιχειρηματίες ηλικίας 48 και 40 ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α..
Το ύψος της οφειλής, για το χρονικό διάστημα από 01-07-2010 έως 30-06-2011, ανέρχεται σε 1.048.382,59 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ’ εξακολούθηση», καθώς και των άρθρων 18,20 και 21 του Ν. 2523/97 «Μη απόδοση Φ.Π.Α. κατ’ εξακολούθηση - Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις».

Πρόεδρος Βρύζας, αντιπρόεδρος ο γιος Σαχπατζίδης!!

Ο Ζήσης Βρύζας θα αντικαταστήσει το κενό του Θοδωρή Ζαγοράκη στον προεδρικό θώκο, μετά την παραίτηση του τελευταίου. Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο γιος του Γιώργου Σαχπατζίδη, Δημήτρης.
Πρόεδρος Βρύζας, αντιπρόεδρος ο γιος Σαχπατζίδης!
«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι μετά την αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη το Δ.Σ. της Εταιρίας αποφάσισε ομόφωνα της θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου να αναλάβει ο Ζήσης Βρύζας και του αντιπροέδρου ο Δημήτρης Σαχπατζίδης.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Θόδωρο Ζαγοράκη για τη μεγάλη του προσφορά στο σύλλογο.
Θεωρούμε τη θητεία του από τη θέση του προέδρου εξαιρετικά επιτυχημένη και στέρεα βάση για τη μετέπειτα ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη της ομάδας.
Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ», αναφέρει η ανακοίνωση των Θεσσαλονικέων.

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...!!

Παίκτες του Πανσερραϊκού είναι και πάλι οι Μπόζινταρ Τάντιτς και Χάρης Παππάς, καθώς ανακοινώθηκαν επίσημα από την ομάδα των Σερρών την Πέμπτη.
Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...
Θυμίζουμε πως ο Τάντιτς έμεινε ελεύθερος από την Βέροια, ενώ ο Παππάς, έλυσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τον Παναιτωλικό.
Η ανακοίνωση των Σερραίων, αναφέρει:
«Δύο παλιοί γνώριμοι παίκτες επιστρέφουν και πάλι στην ομάδα μας για να συνεχίσουν την καριέρα τους και να τη βοηθήσουν στην προσπάθεια της για την άνοδο στην Superleague.
Ο Χάρης Παππάς και ο Μπόζινταρ Τάντιτς υπέγραψαν σήμερα το απόγευμα τα συμβόλαιά τους με τον Πανσερραϊκό και από αύριο μπαίνουν κανονικά στο πρόγραμμα προπονήσεων».

Έστειλε μήνυμα ο Ζεσουάλδο!!

"Θέλω να μείνω, αλλά πρέπει να διευθετηθούν πολλά". Ο Φερέιρα αποκάλυψε σε συμπατριώτες του ότι έγινε κουβέντα παραμονής με τον ΠΑΟ κι ότι θέλει να μείνει, αλλά με άλλες προϋποθέσεις...
Έστειλε μήνυμα ο Ζεσουάλδο
Και πώς να μην υπάρχουν προϋποθέσεις, όταν ακόμα και ο ίδιος δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον σύλλογο. Ποιος θα είναι πρόεδρος, αν θα υπάρχει τεχνικός διευθυντής, ποιοι θα είναι οι παίκτες του ρόστερ...
"Ναι! Μπορώ να το πω πως υπάρχει (το ότι έχει πρόταση για ανανέωση). Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα που θα έπρεπε να διευθετηθούν.
Βλέπετε στο σύλλογο υπάρχουν καταστάσεις που παραμένουν αδιευκρίνιστες, όπως για παράδειγμα το ότι δεν υπάρχει πρόεδρος από το Νοέμβριο του 2010 και τεχνικός διευθυντής από τότε που έφυγε ο Κάρλος Φρέιτας", σχολίασε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός σε δηλώσεις που έκανε στον Τύπο της πατρίδας του και συμπλήρωσε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ομάδα:
"Ο σύλλογος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Το τι θα απαντήσω θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Οσον αφορά εμένα, θα εξαρτηθεί από αυτό που αισθάνομαι πως μπορώ να προσφέρω και αν γίνεται να υπάρχει το κίνητρο για να παλέψουμε, κάτι που στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο".
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, είπε: "Ακόμα απομένουν αρκετά παιχνίδια. Εχουμε μπροστά μας μία σειρά αγώνων με δυνατούς αντιπάλους. Βέβαια η αλήθεια είναι πως και ο Ολυμπιακός έχει να κάνει ότι κι εμείς.
Οπότε το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι το να συνεχίσουμε να νικάμε. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα μάχη και εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε στο τέλος να είμαστε εμείς στην κορυφή!"

πηγή: sportdog.gr

Το «παράδοξο» της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ!!

Συνέχεια προηγούμενο άρθρου το παρόν. Αυτού που είχα γράψει ότι στον ΑΡΗ λαλούν πολλά κοκόρια. Πολλές φορές με έχουν κατηγορήσει ως αιρετικό. Δεν είναι όμως έτσι. Ρεαλιστής ναι, μέχρι αηδίας. Όχι αιρετικός, διότι αυτά που πιστεύω, τα πιστεύω (και πλέον …
Γράφει ο ΑλανιΑρης
Το «παράδοξο» της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ
Συνέχεια προηγούμενο άρθρου το παρόν. Αυτού που είχα γράψει ότι στον ΑΡΗ λαλούν πολλά κοκόρια.
Πολλές φορές με έχουν κατηγορήσει ως αιρετικό. Δεν είναι όμως έτσι. Ρεαλιστής ναι, μέχρι αηδίας. Όχι αιρετικός, διότι αυτά που πιστεύω, τα πιστεύω (και πλέον τα μοιράζομαι και με συναρειανούς μου) όχι ως αντίδραση αλλά ως καταστάλαγμα γνώσης και προβληματισμού, πολλών συζητήσεων και αναζητήσεων.
Ακράδαντα πιστεύω ότι το εγχείρημα της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο με αυτήν τη μορφή. Ότι πρόχειρα στήνεται, μοιραία έρχεται η ώρα της αλήθειας, η ώρα της απογύμνωσης, η ώρα που θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ λοιπόν στήθηκε πρόχειρα και το χειρότερο… όχι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις προοπτικές του σωματείου αλλά στα πρόσωπα και στις προσωπικές επιδιώξεις.
Γνώμη μου. Ισως, ο αρχικός σχεδιασμός να περιλάμβανε άλλα πράγματα, και στην πορεία υλοποίησης να στρογγυλεύτηκαν-προσαρμόστηκαν (το πιο πιθανό να συνέβη κατά τη γνώμη μου λαμβάνοντας υπόψη τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ την εποχή εκείνη). Το αποτέλεσμα κρίνω και εξηγώ.
Δεν υπάρχει γνώστης στοιχειωδών αρχών διοίκησης που να μπορεί να κατανοήσει και να δικαιολογήσει την ύπαρξη δυο αιρετών διοικητικών συμβουλίων που ουσιαστικά να αντλούν και τα δυο δύναμη από το ίδιο εκλογικό σώμα. Τα μέλη της Λέσχης ψηφίζουν τη Διοίκηση της ΠΑΕ, τα ίδια μέλη της Λέσχης ψηφίζουν και τη Διοίκηση του Φορέα (το ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ). Τα μέλη της Λέσχης δηλαδή δίνουν μια εντολή σε ένα ΔΣ να διοικήσει μια ΠΑΕ και σε ένα άλλο ΔΣ να κάνει ο Θεός ξέρει τι. Να κάνει έλεγχο οικονομικών; Τον κάνει κάθε χρόνο ορκωτός λογιστής έχοντας μάλιστα και τις κυρώσεις του νομοθέτη για πλημμελή ενέργεια ελέγχου.
Έλεγχο οικονομικών κάνει εκ του νόμου και ο ΑΣ, όπως και οι λοιποί μέτοχοι, (τα φυσικά πρόσωπα, όσους τους διαφεύγει, υπάρχουν και φυσικά πρόσωπα μέτοχοι στον ΑΡΗ) και μάλιστα εκ του νόμου μπορούν να παρίστανται στη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΠΑΕ και να ανακρίνουν τον ορκωτό λογιστή που έκανε τον έλεγχο, τον υπεύθυνο λογιστηρίου, την ίδια τη Διοίκηση της ΠΑΕ και να γράψουν στα πρακτικά κάθε υποσημείωση ή επιφύλαξη που θεωρούν επιβεβλημένη.
Να κάνει έλεγχο αγωνιστικών επιλογών το ΔΣ της Λέσχης; Προφανώς όχι, τα μέλη της Λέσχης ψήφισαν (άμεσα, και έχει σημασία αυτό) άλλους γι’αυτό. Να κάνουν έλεγχο διοικητικής λειτουργίας; Μα την διοικητική λειτουργία και τον τρόπο (οργανόγραμμα, κ.λπ.) τον επιλέγουν αυτοί που ψηφίστηκαν για να διοικήσουν την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Δεν το συνεχίζω διότι θα κουράσω.
Αυτή η ιστορία για τα δικαιώματα του μετόχου πλέον ακούγεται στα αυτιά μου ως υστερία και μάλιστα γελοία. Και την ακούω από υποτίθεται ανθρώπους που ξέρουν και πέντε γράμματα. Και γράφεται και σε εφημερίδες (φυλλάδες δηλαδή, αλλά τέλος πάντων, δεν είναι το θέμα αυτό). Ποια δικαιώματα του μετόχου φίλοι μου εξυπηρετεί ακριβώς το εκάστοτε ΔΣ της Λέσχης; Το πιο βασικό δικαίωμα δεν έχει, το δικαίωμα της επιλογής αυτών που υποτίθεται ότι πρέπει να ελέγχει για τα οικονομικά-διοικητικά-οργανωτικά πεπραγμένα. Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο παγκοσμίως.
Είναι πραγματικά ανήκουστο δυο ΔΣ να εκλέγονται από το ίδιο σώμα, να λογοδοτούν στο ίδιο ακριβώς σώμα και να θεωρούμε ότι μπορεί το ένα να επιβάλλει την άποψή του στο άλλο. Είναι πραγματικό αστείο. Να λέει ο ένας «Κάνε αυτό διότι έχω τη δύναμη του μετόχου και εκλέχθηκα από το μέτοχο» και να απαντάει (θεωρητικά) ο άλλος «Μωρέ τι μας λες; Γιατί εγώ από πού εκλέχτηκα; Την κατέλαβα την καρέκλα;».
Φυσικά και αυτή η παρωδία των δυο εκλεγμένων ΔΣ δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Είναι αστείο και είναι προφανές ότι επιλέχθηκε, όταν επιλέχθηκε, διότι το κουστούμι της Λέσχης και της λειτουργίας του ΑΡΗ δεν ράφτηκε στα μέτρα του ΑΡΗ και των προοπτικών του αλλά σε δεδομένα πρόσωπα και καταστάσεις.
Αν η Λέσχη θέλει να έχει μέλλον και να μπορεί να υπάρξει ουσιαστικά και τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να γίνει το εξής ένα και βασικό. Να πάψει πάραυτα αυτό το σύστημα των διπλών εκλογών. Τα μέλη της Λέσχης θα πρέπει να εκλέγουν ένα ΔΣ, αυτό της Λέσχης. Και αυτοί να κόβουν τον πισινό τους να επιλέγουν τα καταλληλότερα άτομα-επαγγελματίες που θα διοικήσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα και μια ανώνυμη εταιρεία ταυτόχρονα. Ένα εκλεγμένο ΔΣ που θα λογοδοτεί για τις επιλογές του. Ξεκάθαρα πράγματα και όχι αυτή η διάχυση ευθυνών και η σύγχυση αρμοδιοτήτων.
Ένα ΔΣ Λέσχης που θα έχει ξεκάθαρες εντολές από τα μέλη: «κάντε ομάδα τριετίας» ή «κάντε ομάδα άμεσων αποτελεσμάτων» ή «αναζητήστε επενδυτή για το 30% των μετοχών» ή «δώστε προτεραιότητα στην οικονομική εξυγίανση και όχι στο αγωνιστικό», κ.λπ. Για να μπορεί το εκάστοτε ΔΣ να επιλέγει και να αξιολογεί. Νε επιβραβεύει αλλά και να δίνει τα παπούτσια στο χέρι. Και κυρίως να μην λειτουργεί με δόλο και να κρίνεται αυστηρά, αυστηρότατα, με βάση τις αρμοδιότητες που πραγματικά έχει και όχι αυτές που υποθετικά ή στη φαντασία του καθενός έχει.
Ετσι λειτουργούν φίλοι μου οι ποδοσφαιρικές ομάδες-εταιρείες. Συναίσθημα και επαγγελματισμός ταυτόχρονα. Δημοκρατία και ορθολογισμός ταυτόχρονα. Και όχι αυτός ο κυκεώνας Διοικητικών Συμβουλίων και εκλογών που αλληλοαναιρούνται. Το συναίσθημα θα το εξασφαλίζουν οι Αρειανοί που θα εκλέγονται στο ΔΣ της Λέσχης. Τον επαγγελματισμό θα το εξασφαλίζουν οι (ίσως επίσης Αρειανοί) επαγγελματίες που θα τους θέτονται συγκεκριμένοι στόχοι και χρονοδιαγράμματα. Για να ξέρω και εγώ, ο απλός Αρειανός της κερκίδας, από πού να αναζητήσω ευθύνες.
Θα τα ξαναπούμε…

Πηγή: allaboutaris.com

Ψηφίστε τους κορυφαίους!!

Η "κάλπη" για την επιλογή των κορυφαίων παικτών και προπονητών για το 20o ALL STAR GAME ανοίγει σήμερα, με τους φίλους του μπάσκετ να έχουν, όπως κάθε χρονιά, τη δύναμη στα χέρια τους!
Ψηφίστε τους κορυφαίους!
Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου έχετε την ευκαιρία να ψηφίσετε, μέσα απ' τον ιστότοπο του ΕΣΑΚΕ (www.esake.gr) και του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), τους πρωταγωνιστές της Basket League ΟΠΑΠ, τους οποίους επιθυμείτε να απολαύσετε στη φετινή μεγάλη γιορτή του μπάσκετ.
Κάθε φίλαθλος έχει την δυνατότητα να επιλέξει πέντε Έλληνες και πέντε ξένους παίκτες, ενώ όσον αφορά στους προπονητές έναν Έλληνα και ένα ξένο, αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι η στελέχωση των 12αδων των δύο ομάδων θα προκύψει απ' τον συνδυασμό των επιλογών των φιλάθλων με εκείνων των 13 προπονητών των ομάδων του πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση των συμμετεχόντων στο 20o ALL STAR GAME θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, σε Συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

πηγή: sportdog.gr

Δεν είναι «χειρότερη», είναι κομπλεξική!!

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει, με αφορμή τη χθεσινή ρεβάνς στο «Καμπ Νου», για τα συμπλέγματα της Ρεάλ Μαδρίτης και τις αλλαγές που έχει φέρει στη Μαδρίτη ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Δεν είναι «χειρότερη», είναι κομπλεξική!
Να το ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής για να μην παρεξηγηθούμε. Η Λίβερπουλ και η Τότεναμ να κερδάνε (αυθεντικά… παραγκίσια το «κερδάνε») και όλοι οι άλλοι… όπως έλεγε και ο Σπάθας (ο μπαμπάς, που δεν νομίζω ότι ενδιαφερόταν τόσο για το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεθσαι). Συμπαθώ κι άλλες ομάδες, όπως η Ντόρτμουντ και η Λα Κορούνια, αλλά καλώς ή κακώς δεν είμαι από τους εκείνους που υποστηρίζουν μια ομάδα σε κάθε χώρα. Ισα – ίσα, που στην Ιταλία, επί παραδείγματι, δεν γουστάρω ούτε μία! Γιατί τις θεωρώ όλες βρώμικες κατά καιρούς και από ποδόσφαιρο δεν μου έχει μείνει τίποτα φοβερό εκτός από τη δεκαετία του ’80 λόγω Νάπολι και Γιούβε, την Μίλαν των Ολλανδών και του Μπαρέζι και το προπέρσινο κατόρθωμα του Μουρίνιο με την Ιντερ (όχι ως θέαμα, αλλά ως μεθοδολογία, ένταση, ρυθμό παιχνιδιού).
Είμαι λοιπόν, από τους ελάχιστους που μπορώ να βλέπω όλα τα «classicο» καθαρά, πιο ποδοσφαιρικά, καθόλου οπαδικά. Ναι, μου τη σπάει ο ποδοσφαιρικός κωλοπαιδισμός ορισμένων της Ρεάλ. Ναι, σιχαίνομαι το πανταχόθεν γλείψιμο στην Μπάρτσα, (που ξεπερνά κατά πολύ τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις και κάνει δημοσιογράφους - «αποενοχοποιημένους» επειδή πρόκειται για ξένη ομάδα που αγαπούν - να καφρίζουν με σάλια και τερατώδη σχόλια σε γραπτά και λόγια). Γελάω με τις γραφικές διαμαρτυρίες του Ζοσέ, όχι μόνο διότι είναι υπερβολικές ορισμένες φορές και θυμίζει τραμπάκουλα στον πάγκο ομάδας της ΕΠΣ Πειραιά, αλλά και διότι «κόκο – μόκο» (όπως και όλοι οι των «μεγάλων ομάδων» σε όλα τα πρωταθλήματα, ακόμη και στο αγαπημένο μου αγγλικό) όταν ευνοείται και όταν ευνοούνταν κατά καιρούς στο παρελθόν (Πόρτο, Τσέλσι, Ιντερ). Εκτιμώ αφάνταστα αυτό που έχουν φτιάξει στην Βαρκελώνη και το οποίο «υπηρετεί» καταπληκτικά ο σεμνός και δουλευταράς Πεπ, τον οποίο θεωρώ καλύτερο ως χαρακτήρα, όχι όμως και ως προπονητή από τον Μουρίνιο. Και θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο ο «Μου» μετάλλαξε μια soft και «παραδομένη» στην ανωτερότητα του αντιπάλου ξεπεσμένη βασίλισσα σε μια ταχύτατη, ανταγωνιστική, με ισχυρή προσωπικότητα ομάδα, η οποία δεν διαθέτει το ταλέντο και την θαυμάσια ποδοσφαιρική ταυτότητα του αντιπάλου της, αλλά βρήκε ενθουσιασμό, πάθος, κίνητρα και πιθανότατα θα πάρει το εφετινό πρωτάθλημα και θα παλέψει μέχρι τελευταίας ρανίδας για να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ από μια ομάδα που ίσως (δεν είμαι αρμόδιος, γιατί δεν έχω πλήρη εικόνα πριν από το 80’ και το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ) να είναι η κορυφαία και πιο θεαματική όλων των εποχών.
Εχοντας δει αυτή τη μετάλλαξη της Ρεάλ και τα εφετινά μεταξύ τους παιχνίδια, κατέληξα σε ένα οριστικό (για την τρέχουσα σεζόν) συμπέρασμα. Η Ρεάλ δεν είναι πια «χειρότερη» (αυτό βεβαίως είναι σχετικό και πολύ συζητήσιμο) ομάδα από την Μπαρτσελόνα. Εχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, άλλα χαρίσματα και άλλα μειονεκτήματα από τους πρωταθλητές Ευρώπης, μα είναι πλέον ένα εξίσου ανταγωνιστικό (με διαφορετικό στυλ) σύνολο. Μπορεί να νικήσει με άνεση όλες τις ομάδες που μπορεί να νικήσει εύκολα και η Μπάρτσα, η οποία αν χάσει τελικά τον τίτλο, θα τον χάσει λόγω του – λογικού- κορεσμού μιας γενιάς παικτών, μιας καταπληκτικής παρέας, η οποία έχει ήδη «μπουκώσει» από κούπες και τίτλους και κρατιέται σε τόσο υψηλό επίπεδο λόγω του άφθονου και αυθεντικού ταλέντου των παικτών και κυρίως της χαράς – απόλαυσης - ηδονής αυτού που παίρνουν μέσα από το ίδιο το ποδόσφαιρο που παίζουν!
Όχι, η Ρεάλ δεν είναι πια κατώτερη. Είναι, όμως, αναμφισβήτητα, κομπλεξική απέναντι στην Μπαρτσελόνα και μόνο σ΄ αυτή. Πρέπει να είναι τρεις φορές καλύτερη σε ένα ματς από την Μπάρτσα για να την νικήσει (και αν…). Η’ να είναι τρεις φορές πιο τυχερή ή να την βοηθήσει πολύ περισσότερο η διαιτησία σε συγκεκριμένο «ισοβαρές» ντέρμπι με την Μπάρτσα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν απίστευτο αέρα, φοβερή αυτοπεποίθηση λόγω της ποδοσφαιρικής ταυτότητάς τους, των διαδοχικών επιτυχιών (αν νικούσαν και χθες θα έπαιρναν για πρώτη φορά «κεφάλι» στις νίκες επί της Ρεάλ για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων!). Τέτοιο «αέρα» που ακόμη και σε παιχνίδια που δεν τους «πάνε» με (αυτή) τη Ρεάλ, δύσκολα χάνουν, σπανίως θα φύγουν με σκυμμένο κεφάλι.
Ο θαυμαστός Γκουαρντιόλα (και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα) ξέρει ότι χθες η Ρεάλ τους «πάτησε» μέσα στην έδρα τους. Γι΄ αυτό πήγε και έδωσε συγχαρητήρια στον Ζοσέ (κι ας γράφει ο Νο 1 αντιπαθής στους συναδέλφους του εν ενεργεία παίκτης της υφηλίου Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς διάφορα… «αρσενικά» και «μάγκικα» στο βιβλίο του, υποτιμώντας και δυσφημώντας τον Πεπ, λες και είναι αυτός ο… επαναστάτης με αιτία). Δεν ήταν η Μπάρτσα κακή. Ηταν η Ρεάλ απίθανη τουλάχιστον για 45 λεπτά, όπως και στο πρώτο εφετινό ματς, του Σούπερ Καπ, όταν πάλι ηττήθηκε!
Αν θα αλλάξει αυτό; Δύσκολο το βλέπω αν δεν «τελειώσει» αυτή η γενιά παικτών της Μπάρτσα. Τα συμπλέγματα έχουν μειωθεί στη Ρεάλ με το νέο αίμα και τον εντελώς ΜΗ συμπλεγματικό απέναντί της πολεμιστή Μουρίνιο, που της έχει στερήσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ (με το «σβησμένο τσιγάρο» του Ρόνι όταν ήταν στην Τσέλσι και με την Ιντερ, όπου είχε MVP τον Σνέιντερ και τον Μιλίτο που εφέτος είναι αναπληρωματικοί!).
Αλλά για να γυρίσει ο ήλιος δεν θέλει μόνο δουλειά, αλλά και πίστη και τύχη πολλή! Κι αυτά δεν τα βρίσκεις όταν χάνεις ευκαιρίες σαν τη χθεσινή που «χτίζουν» χαρακτήρα winner.
* Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα είναι κρίμα για αυτόν τον σούπερ ανταγωνισμό στον οποίο εστιάζει η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα να πάει ο Μουρίνιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι (δέκα πρωταθλήματα πίσω θα μας αφήσει, κρατήστε τον Σερ Αλεξ βρεεεεεε!!!!!!).
Υ.Γ. Ισως να είναι άστοχη η σύγκριση, αλλά αν η ιστορία σας θυμίζει κάτι από Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός από το 1997 ως το 2004, αλλά και στη συνέχεια, μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του ο Τζόρτζεβιτς, ίσως να μην έχετε άδικο. Αφήνοντας τα διαιτητικά απέξω, μπορώ να θυμηθώ πάρα πολλά ματς στα οποία ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος (χαρακτηριστικά το 2-2 στο ΟΑΚΑ με Λύμπε – Αλεξανδρή ή το 3-2 στη Λεωφόρο με τα δύο αυτογκόλ Χένρικσεν – Κυργιάκου ή τρία ματς στο «Γ.Καραϊσκάκης» με κορυφαίο το 1-1 του 2008), όπου οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν έναν τόνο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δέκα μποφόρ περισσότερο αέρα στα πανιά τους, ως «κληρονομιά» τίτλων, νικών, επιτυχιών, αίσθησης ανωτερότητας. Και αυτό, να ξέρετε, μεταλαμπαδεύεται και από γενιά σε γενιά παικτών. Ως έναν βαθμό όμως…

πηγή: gazzetta.gr

Με το "φαρμακερό" αριστερό του πόδι ο Μπρίτο "σκότωσε" τον ΠΑΟΚ!!

Η παράταση του προημιτελικού στην Τούμπα μόλις έχει ξεκινήσει. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνουν αποσυντονισμένοι από το γκολ που δέχθηκαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Με το "φαρμακερό" αριστερό του πόδι ο Μπρίτο "σκότωσε" τον ΠΑΟΚ
Η καλύτερη ευκαιρία για τον Ατρόμητο να φέρει οριστικά τα πάνω-κάτω είναι μπροστά του. Και ο Εδουάρδο Μπρίτο είναι αυτός που αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή.
Ο παλαιότερος παίκτης των Περιστεριωτών, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 84’, παίρνει την μπάλα από το εκπληκτικό τακουνάκι του Μήτρογλου και με ένα υπέροχο αριστερό σουτ δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του και στέλνει τους οπαδούς της στα ουράνια.
Είναι άλλωστε σε όλους γνωστό ότι ο Ατρόμητος αποτελεί μία από τις λίγες ομάδες που δεν φοβάται την Τούμπα. Το δείχνουν τα αποτελέσματα.
Χθες, το επιβεβαίωσε με… στιλ και ιδανικό τρόπο ένας εκ των αρχηγών του, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε σκοράρει και στο ματς του πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο. Ο Βραζιλιάνος άσος, ο οποίος έχει παράδοση να σκοράρει σε αγώνες όπου η μπάλα «καίει»…
Πηγή: Εξέδρα

Στο απόγειο η αγωνία για την τύχη της χώρας μας!!

Πληροφορίες για Έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την Ελλάδα.
Στο απόγειο η αγωνία για την τύχη της χώρας μας
Καταιγιστικές εξελίξεις στην ευρωζώνη προκαλούν τα εκρηκτικά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ενώ επίκειται το deal για το κούρεμα και τα μέτρα για το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το δημοσίευμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, που βασίζεται σε ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.
''Οι ηγέτες των χωρών της ζώνης του ευρώ μπορεί να συναντηθούν τη Δευτέρα, αν κριθεί απαραίτητο, για να μιλήσουν για την κατάσταση στην Ελλάδα, ακριβώς μετά τη Σύνοδο Κορυφής ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης''. 
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν προειδοποιηθεί γραπτώς γι΄ αυτό το ενδεχόμενο, ώστε να προετοιμαστούν σχετικά.

Αυτή η ενδεχόμενη χωριστή σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 17 χωρών της ζώνης του ευρώ θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής των 27 χωρών της ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα από τις 16:00 ως 20:00 ώρα Ελλάδας.

Όπως διαρρέεται : ''η ιδέα είναι να μπορέσουν να μιλήσουν, εφ όσον αυτό είναι απαραίτητο, για την κατάσταση στην Ελλάδα''.

Όλα αυτά ενώ οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που κατέχουν οι τράπεζες, έχουν μπει στην τελική ευθεία και αναμένεται να δοθεί σύντομα μια έκθεση της τρόικας (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), για την ανησυχητική οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Αθήνα.

Πάντως τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.



Και ένας από τους λόγους που η Έκτακτη αυτή Σύνοδος για την Ελλάδα δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί είναι η διαμάχη που ξεσπά σε όλη την Ευρώπη με την πραγματοποίηση χωριστών συνόδων μόνον των χωρών της ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, από γερμανική κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο, έγινε σήμερα γνωστό πως οι ηγέτες της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της Ιταλίας Μάριο Μόντι, θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Οι τρεις θα συναντηθούν "για μισή ώρα" ώστε να "συντονίσουν τις θέσεις στη σύνοδο" που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, εξήγησε η πηγή αυτή.

Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη για το ποιοί και κυρίως ΠΟΙΑ ποδηγετεί την Ευρώπη, η οποία μάλιστα μετά κρύβεται πίσω από νεφελώδεις ευθύνες της ...Ευρωπαικής Ένωσης.
πηγή: NewsIt.gr

Αλλάζουν σαν τα... πουκάμισα!!

Σταθερότητα... μηδέν. Το 80% των προπονητών των ομάδων της Σούπερ Λιγκ δεν μένουν στους πάγκους τους περισσότερο από έναν χρόνο, όπως αναφέρεται σε έκθεση της UEFA!
Αλλάζουν σαν τα... πουκάμισα!
Οι προπονητές πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα, όμως θα πρέπει αυτά να είναι ο μοναδικός άξονας, στον οποίο θα πρέπει να κινούνται οι διοικήσεις των ομάδων;
"Γνωρίζω όλα τα καλά και τα άσχημα του ποδοσφαίρου και ξέρω ότι μία μέρα θα απολυθώ", είχε δηλώσει το 2004 ο Ζοσέ Μουρίνιο με αφορμή τη μνήμη της απόλυσης του πατέρα του από τον πάγκο της Μπελενένσες, στην οποία ήταν βοηθός, παραμονή Χριστουγέννων.
Κάτι που τελικά δεν απέφυγε ούτε ο ίδιος το 2007, στη μοναδική φορά στην καριέρα του που απολύθηκε - έστω και αν το... διαζύγιο ήταν συναινετικό - κατά τη διάρκεια της σεζόν...
Η έρευνα που έδωσε η UEFA στη δημοσιότητα για το οικονομικό έτος 2011 περιλαμβάνει μία υποκατηγορία με την ονομασία «μακροπρόθεσμες επενδύσεις», όπου εξετάζεται μεταξύ άλλων και η σταθερότητα στους πάγκους. Το δείγμα περιλαμβάνει 525 ομάδες από όλη την Ευρώπη, ενώ εξετάστηκε μέχρι και τον Αύγουστο του 2011 και δυστυχώς τα αποτελέσματα για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ μόνο απογοητευτικά μπορούν να χαρακτηριστούν!
Ούτε ένα χρόνο!
Κατά μέσο όρο οι προπονητές κάθονται για 1,5 χρόνο στους πάγκους των ομάδων τους, όμως από αυτούς που έχουν συμβόλαιο αυτή τη στιγμή μόλις το 12% το έχει υπογράψει πριν από 3 ή περισσότερα χρόνια! Οι αυστριακές ομάδες αποδεικνύονται οι πιο σταθερές στην επιλογή προπονητών, καθώς το 60% μένει στον πάγκο για περισσότερο από 3 χρόνια. Στον αντίποδα, το ποσοστό της Βοσνίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας για τους τεχνικούς που μένουν για παραπάνω από 1 χρόνο στον πάγκο είναι λιγότερο από 10%, με τις ελληνικές ομάδες να ακολουθούν στην 4η θέση! Πιο συγκεκριμένα, το 80% των προπονητών δεν αντέχουν στον πάγκο για περισσότερο από 1 χρόνο, το 6% μένει από 1 έως 2 χρόνια, το 6% για 2 με 3 χρόνια και το υπόλοιπο 8% για περισσότερα από 3 χρόνια!


Οι... δεινόσαυροι
Το ρεκόρ του Γκι Ρου, ο οποίος έκατσε στον πάγκο της Οσέρ από το 1961 μέχρι και το 2000 είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσει, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να είναι ο μακροβιότερος τεχνικός εν ενεργεία στον πάγκο της ίδιας ομάδας, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σκοτσέζος ανέλαβε τους «κόκκινους διάβολους» το 1986 και διανύει την 26η σεζόν του στο «Ολντ Τράφορντ», με τον  Αρσέν Βενγκέρ να τον ακολουθεί στον πάγκο της Άρσεναλ και τον Ντέβιντ Τζέφρι να βρίσκεται στην 3η θέση με την Λίνφιλντ.

πηγή: gazzetta.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες κάνανε πάρτι οι «μπουκ» καθώς πολλά φαβορί σπάσανε (ειδικά ο άσος της Μπάρτσα). Έτσι δεν πέρασε καμιά τριάδα αφού πέρασε μόνο 1/6 προτάσεις που έδωσα εχθές.

Στο σημερινό κουπόνι έχουμε λίγους αγώνες γι’αυτό και θα πάμε χαλαρά με μια τριάδα. Ξεκινώντας από το Βέλγιο και στο ματς Στάνταρ Λιέγης-Μονς πιστεύω ότι δεν έχει αξία ο φτωχός άσος (τελευταία είναι «ντεφορμέ» η Σταντάρ) αλλά το over αφού εντός η Σταντάρ βγάζει γκολ ενώ η Μονς εκτός έδρας έχει «άγνοια κινδύνου» και είναι όσα πάνε και όσα έρθουν. Στο Copa Italia έχουμε το μεγάλο ντέρμπι Μίλαν-Λάτσιο όπου η Μίλαν έχει τις μικροαπουσίες, πιστεύω ότι θα δούμε ανοιχτό παιχνίδι και εκατέρωθεν γκολ παίρνοντας υπόψην και το τελευταίο ματς στη Serie A (2-2). Τέλος στο κύπελλο Ισπανίας έχουμε το ματς Λεβάντε-Βαλένθια όπου μέτα το 4-1 η Βαλένθια έχει τον πρώτο λόγο, η Λεβάντε θα ανοιχτεί μπας και κάνει την ανατροπή, αλλά δύσκολα να κρατήσει και το 0 στην άμυνα οπότε θα πάω στο G/G.

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):    

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ-ΜΟΝΣ   OVER(2,5)  (1,72)
ΜΙΛΑΝ-ΛΑΤΣΙΟ   G/G(1,83)
ΛΕΒΑΝΤΕ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ   G/G (1,72)


Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Έλα, μωρέ, που ξέρει από μπάλα ο Ζαγοράκης...!!

Η παραίτηση του Ζαγοράκη δεν μου προκάλεσε έκπληξη. Αναμενόμενη ήταν. Και γιατί ...το συνηθίζει, αλλά και γιατί ήταν προδιαγεγραμμένη τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας των αντιδράσεων -μάλλον μικρής- μερίδας οπαδών εναντίον του. Γράφει ο Μίλτος ο Νταλικέρης.
Έλα, μωρέ, που ξέρει από μπάλα ο Ζαγοράκης...


Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το «αντίο» του, ωστόσο προκαλεί άλλες σκέψεις...
Όπως, για παράδειγμα, τι σόι ανθρώπους θέλουμε τελικά στο ποδόσφαιρό μας; Όπως πάει το πράμα, θα φύγουν, ένας-ένας, όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Και θα μείνουν ...ποιοι; Οι Μπάτμαν και οι Γούμενοι; Οι Μπιγκ Μακ; Οι Άραβες κι οι Βεδουίνοι; Οι προ-φυλακισμένοι άμα ...απολυθούν; Οι άνθρωποι της νύχτας, οι περαστικοί, οι -ντεμέκ- «μπίζνεσμεν», οι «μπροστινοί», οι «πισινοί», οι «ξεπλένηδες», τα «αρπακτικά», οι «γκάνγκστερ»; Ποιοι;
Δεν ξέρω αν ο Ντέμης ήταν καλός ως πρόεδρας στην ΑΕΚ. Ούτε αν ο Ζαγοράκης ήταν ιδανική περίπτωση για τον ΠΑΟΚ. Ούτε, φυσικά, αν είναι καλύτερος ο Βρύζας, που θα τραβήξει κουπί ως το καλοκαίρι και βλέπουμε. Μπορεί και να είναι καλές περιπτώσεις, μπορεί και όχι. Αυτό που ξέρω σίγουρα, όμως, είναι πως αυτοί έχουν φάει τη ζωή τους στα γήπεδα. Ξέρουν το παιχνίδι, ξέρουν να παίζουν. Ξέρουν να κερδίζουν και -κυρίως- ξέρουν να χάνουν. Κάτι που δεν ξέρουν -και δεν θέλουν να ξέρουν- οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από όλους τους άλλους που εμπλέκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι εκείνοι που έχουν μάθει μόνο να κερδίζουν. Με κάθε τρόπο. Κι αν τύχει και χάσουν μια φορά, έρχεται η συντέλεια. Ή τη φέρνουν από μόνοι τους, επειδή την έχουν εύκαιρη, επειδή έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν...
Ο Ζαγοράκης, εκτός από ΠΑΟΚτσής, είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Είναι ο μεγάλος αρχηγός που σήκωσε το Γιούρο. Μπορεί ως αρχηγός να ήταν καλύτερος από ό,τι σαν πρόεδρας. Ως αρχηγός που ήταν, αυτός αποφάσιζε ποιοι παίκτες θα πάνε για ποτό και ποιοι για ύπνο, ποιοι θα πάνε για ύπνο μόνοι σε διπλό κρεβάτι και ποιοι με παρέα σε μονό. Και δεν του γύριζε κουβέντα κανείς, γιατί έτσι έπρεπε. Γιατί οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να υπακούνε σε κανόνες. Γιατί ...έτσι πρέπει, γιατί έτσι λειτουργούν οι ομάδες. Ε, ως πρόεδρο πόσοι τον άκουγαν τον Ζαγοράκη; Και πόσοι δεν τον άκουγαν από την άλλη; Και πόσοι του έσκαβαν το λάκκο; Πώς μπορούσε να «αποδώσει» όταν ένιωθε στο πετσί του την απόρριψη μέσα στην ίδια του την «οικογένεια»;
Αυτό δεν το αντέχει ο Ζαγόρ. Δεν το σηκώνει ο χαρακτήρας του ούτε χωράει στους κανόνες ηθικής που έχει θέσει στον εαυτό του. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που έχει βγάλει πολύ χρήμα από την μπάλα, αντί να κάτσει να χαρεί την οικογένειά του και τα λεφτά του, να αποφασίζει να τρώει τα σ΄κώτια του κάθε μέρα για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται (με λάθη και παραλείψεις, αλλά και με αγνές, ΠΑΟΚτσήδικες προθέσεις κατά πάσα πιθανότητα) κι εσύ να έρχεσαι να του βρίζεις αυτήν την οικογένεια που παράτησε για πάρτη σου. Εντάξει, δεν το έκανε με το ζόρι, αλλά μάλλον δεν το είχε και ανάγκη, έτσι;
Ούτε γίνεται, στο φινάλε, όλοι οι άλλοι, τόσο οι οπαδοί όσο και τα προαναφερθέντα «κακοποιά» στοιχεία που μπαίνουν στο ποδόσφαιρο από το παράθυρο για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, να ξέρουν καλύτερα από αυτούς που έχουν λιώσει σόλες και τάπες στα γήπεδα όλου του κόσμου. Δεν γίνεται...
Μου θυμίζει τον Γιάννη τον κρυουλιάρη αποκάτω, που διαδέχθηκε τον Μήτσο τον όμορφο ως νοικάρης της αδερφής της γυναίκας μου. Ο Γιάννης μπήκε σπίτι το καλοκαίρι κι από τον Σεπτέμβρη κρύωνε. Και του είπα «άνοιξε το καλοριφέρ αφού έχω πετρέλαιο από πέρυσι και τα βρίσκουμε στην εκκαθάριση». Ζεσταινόταν, λοιπόν, τρεις μήνες με το πετρέλαιο που είχα πληρώσει εγώ κι όταν του ήρθε η εκκαθάριση, ξέρετε τι είπε; Ότι η εταιρία που βγάζει τα κοινόχρηστα, δεν τα βγάζει σωστά! Πως δεν ξέρει τη δουλειά της. Και πως ο ίδιος, που πουλάει ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ξέρει καλύτερα. Έστω κι αν τα ανταλλακτικά είναι ιμιτασιόν, γιατί κάτι υαλοκαθαριστήρες που μου πούλησε, αντί να διώχνουν το νερό το μαζεύουν, λες και είχαν κάνει προϋπηρεσία στο φράγμα του Μόρνου. Ο Γιάννης, λοιπόν, που πουλάει ανταλλακτικά κι έκαιγε το δικό μου πετρέλαιο, ήξερε καλύτερα από την εξειδικευμένη εταιρία πώς βγαίνουν τα κοινόχρηστα. Κι οι οπαδοί και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι, ξέρουν καλύτερα το ποδόσφαιρο από τον ...άσχετο τον Ζαγοράκη.
Αναμενόμενο ήταν να φύγει. Κι αναμενόμενα θα είναι όσα θα ακολουθήσουν. Όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου έχει κυριαρχήσει ένας ...νόμος της νύχτας, τα αποτελέσματα του οποίου τα βλέπετε καθημερινά: συστηματική απομάκρυνση των ανθρώπων που ξέρουν από μπάλα αλλά και των φιλάθλων, εξόντωση των «ρομαντικών», προγραμματισμένα ραντεβού θανάτου, βία, νοθεία, ελάχιστες υποδομές, εξάλειψη του ταλέντου, εμείς να κερδάμε κι όλοι οι άλλοι να πάνε να ...ζεσταθούνε στον Γιάννη τον κρυουλιάρη αποκάτω.
Μέχρι να χωρέσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι άνθρωποί του, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...

πηγή: gazzetta.gr

Ενίσχυση στην άμυνα για Βέρντερ!!

Ενίσχυση στην άμυνα για Βέρντερ
Με την φανέλα της Βέρντερ Βρέμης θα αγωνίζεται στο δεύτερο μισό της σεζόν ο Φρανσουά Αφόλτερ.

Ο διεθνής Ελβετός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, με την μορφή δανεισμού από την Γιουνγκ Μπόις, με τους Γερμανούς να έχουν οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του.

Ο 20χρονος βρίσκεται στην Βρέμη από το απόγευμα της Τρίτης. Σήμερα πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την Πέμπτη θα ενσωματωθεί στην νέα του ομάδα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μας ενισχύσει άμεσα», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής της Βέρντερ Βρέμης, Κλάους Άλοφς. «Διαθέτει πολύ καλή τεχνική, είναι γρήγορος και έχει μέλλον μπροστά του. Είναι ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια και για την ηλικία του είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής», πρόσθεσε ο προπονητής της ομάδας, Τόμας Σάαφ.

πηγή: sportfm.gr

Στον σταθμό του Μονάχου…!!

Στον σταθμό του Μονάχου…
Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Γιώργου Τζαβέλλα πιθανότατα να είναι η Μόναχο 1860. Ο Έλληνας διεθνής θέλει εδώ και καιρό να φύγει από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φορά την φανέλα της ομάδας του Μονάχου μέχρι το καλοκαιρί, με την μορφή δανεισμού.

Ο Τζαβέλλας, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί έντονα για τον Παναθηναϊκό, από την στιγμή που δεν έπαιζε στην Άιντραχτ ήθελε να πάει σε μια ομάδα για να παίζει και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ενόψει του Euro.

Αυτή φαίνεται να είναι η Μόναχο 1860 σύμφωνα με την «Sportday». Εκεί ο Τζαβέλλας θα βρει έναν γνωστό μας από την θητεία του στους πάγκους ελληνικών ομάδων, τον Ράινερ Μάουρερ που έχει περάσει από ΟΦΗ, Διαγόρα και Καβάλα.

πηγή: sportfm.gr

Στη Ρόμα ο Μαρκίνιο!!

Στη Ρόμα ο Μαρκίνιο
Τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Μαρκίνιο από τη Ρόμα, όπως αναφέρουν ιταλικά Μέσα.

Ο 25χρονος μέσος βρίσκεται στην Ιταλία για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιό διάρκειας έξι μηνών με τη μορφή δανεισμού από την Φλουμινένσε.

Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τους Ρωμαίους, με τις τελευταίες εξελίξεις να δείχνουν πως η συμφωνία θα επιτευχθεί. Ο Μαρκίνιο την προηγούμενη σεζόν συμμετείχε σε 33 αγώνες της Φλουμινένσε σκοράροντας τέσσερα τέρματα.

πηγή: sportfm.gr

«Όχι» της Ίντερ σε Παρί για Μότα!!

«Όχι» της Ίντερ σε Παρί για Μότα
Αρνητικά απάντησε η Ίντερ σε πρόταση 8 εκατ. ευρώ της Παρί Σεν Ζερμέν για την παραχώρηση του Τιάγκο Μότα. «Η πρόταση είναι χαμηλή για έναν παίκτη της αξίας του», ήταν η επίσημη θέση των «νερατζούρι» για τον 29χρονο μέσο, το συμβόλαιο του οποίου με την ιταλική ομάδα εκπνέει το 2013. Η ομάδα του Μιλάνου, για να τον παραχωρήσει, αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 14εκ.€ που δαπάνησε πριν από δυόμιση χρόνια για να τον κάνει δικό της από την Τζένοα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν απογοητεύτηκε από την άρνηση και ετοιμάζεται να βελτιώσει την προσφορά της προς την Ίντερ, με στόχο να αποσπάσει το «ναι» και να προσθέσει τον παίκτη στο ρόστερ της πριν τη λήξη της προθεσμίας για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

πηγή: sportfm.gr

Ράμος: «Κανένα σχόλιο για τον διαιτητή»

Ράμος: «Κανένα σχόλιο για τον διαιτητή»
Ικανοποιημένος από την απόδοση της Ρεάλ Μαδρίτης στο επαναληπτικό παιχνίδι του Κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στην Μπαρτσελόνα (2-2), δήλωσε ο Σέρχιο Ράμος.

Ο 25χρονος Ισπανός ωστόσο τόνισε πως δεν θα σχολιάσει τις αποφάσεις του διαιτητή, καθώς υπάρχουν ειδικοί για να το κάνουν.

«Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις. Παίξαμε πάρα πολύ καλά. Σχετικά με τον διαιτητή δεν έχω σχόλια. Υπάρχουν ειδικοί για να αναλύσουν τι συνέβη. Ζήτω η Μαδρίτη», έγραψε ο Ράμος στο Twitter.

Ο αμυντικός της Ρεάλ πήγε νωρίτερα στα αποδυτήρια με τον διαιτητή να του δείχνει μία «αυστηρή» δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

πηγή: sportfm.gr

Ρίτσαρντς: «Δεν ήταν πέναλτι»

Ρίτσαρντς: «Δεν ήταν πέναλτι»
Ξεκάθαρος ήταν ο Μίκα Ρίτσαρντς ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση πέναλτι στη φάση που η μπάλα βρήκε το χέρι του από το σουτ του Άγκερ στον ημιτελικό του Κάρλινγκ Καπ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού των «πολιτών», ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα δίνοντας στον Στίβεν Τζέραρντ την ευκαιρία να ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 και τώρα εκφράζει τις ενστάσεις του:

«Ο διαιτητής έκανε λάθος στο πέναλτι. Πρώτα χτύπησε το πόδι μου και από εκεί πήγε στο χέρι μου. Δηλαδή τι ακριβώς περίμενε να κάνω; Ήταν μία απόφαση που δεν μπορώ να πω ότι έκρινε τα πάντα, αλλά σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο στο τέλος».

πηγή: sportfm.gr

Την Παρασκευή του Τέβες!!

Την Παρασκευή του Τέβες
Μία ημέρα ακόμη υπομονή θα πρέπει να κάνει ο Κάρλος Τέβες για να μάθει την απόφαση της Μίλαν. Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι, τόνισε ότι την Παρασκευή θα αποφασίσει ο ιταλικός σύλλογος αν προχωρήσει τη μεταγραφή του Αργεντινού φορ από την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Γκαλιάνι ρωτήθηκε τι ακριβώς γίνεται με τις υποθέσεις των Τέβες και Μάξι Λόπες και αν η μία αποκλείει την άλλη και απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα αποφασίσουμε την Παρασκευή. Μπορεί να τους πάρουμε και τους δύο. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις».

Δηλώσεις έκανε για ακόμη μία φορά και ο ατζέντης του Λόπες που φάνηκε όπως πάντα αισιόδοξος: «Η ευκαιρία να πας στη Μίλαν είναι τεράστια. Μας ζήτησαν να περιμένουμε ένα 48ωρο και θα το κάνουμε. Ο Λόπες θα γίνει «ροσονέρο». Εμπιστευόμαστε τον Γκαλιάνι».

πηγή: sportfm.gr

Από το δικαστήριο στο γήπεδο!!

Από το δικαστήριο στο γήπεδο
Στην άκρη θα αφήσει τη μάχη του στις δικαστικές αίθουσες προσωρινά ο Χάρι Ρέντναπ για τον αγώνα της Τότεναμ την Παρασκευή κόντρα στη Γουότφορντ για το Κύπελλο.

Ο Άγγλος τεχνικός συνεχίζει τα δικαστήρια για την υπόθεση της φοροδιαφυγής του και βρίσκεται σε αρκετά δυσχερή θέση. Ωστόσο αυτό δεν είναι ικανό να τον κρατήσει μακριά από τον πάγκο της ομάδας του.

Η διοίκηση των «σπιρουνιών» ενημέρωσε τον Ρέντναπ ότι λόγω του δικαστηρίου του την Παρασκευή μπορεί να πάρει άδεια από τον αγώνα, αλλά εκείνος αρνήθηκε και θα βρίσκεται κανονικά στο πλευρό των παικτών του στο «Vicarage Road» κόντρα στη Γουότφορντ για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου.

πηγή: sportfm.gr

Απαγόρευση πώλησης πετρελαίου στην Ευρώπη εξετάζει το Ιράν!!

Απαγόρευση πώλησης πετρελαίου στην Ευρώπη εξετάζει το Ιράν
Νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη θα εξετάσει την επόμενη εβδομάδα το ιρανικό κοινοβούλιο, ως απάντηση στο εμπάργκο εναντίον της Τεχεράνης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με αρκετούς βουλευτές.

Η Επιτροπή Ενέργειας του κοινοβούλιο «ολοκληρώνει την επεξεργασία νομοσχεδίου για να σταματήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Εμάντ Χοσεϊνί, εκπρόσωπος της επιτροπής.

«Αν το νομοσχέδιο υιοθετηθεί, η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να σταματήσει τις πωλήσεις πετρελαίου στους Ευρωπαίους, πριν αυτοί εφαρμόσουν τις κυρώσεις», επισήμανε ο ίδιος.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Δευτέρα να επιβάλουν σταδιακό πετρελαϊκό εμπάργκο εναντίον του Ιράν, αλλά και κυρώσεις εναντίον της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, με στόχο την διακοπή της χρηματοδότησης του πυρηνικού του προγράμματος.

«Το νομοσχέδιο στοχεύει να αναγκάσει την κυβέρνηση να σταματήσει τις πωλήσεις πετρελαίου στην Ευρώπη, πριν να ισχύσει το εμπάργκο της ΕΕ», υπογράμμισε ένας άλλος βουλευτής.

Κάθε νέο πετρελαϊκό συμβόλαιο με το Ιράν απαγορεύτηκε από την ΕΕ, όμως οι χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από το ιρανικό πετρέλαιο έχουν διορία μέχρι την 1η Ιουλίου να ακυρώσουν το υπάρχοντα συμβόλαια και να βρουν άλλους προμηθευτές.

Το 20% των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου προορίζεται για χώρες της ΕΕ, κυρίως της Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, «οι χώρες που έβαλαν στο στόχαστρο το ιρανικό πετρέλαιο δεν θα παίρνουν ούτε σταγόνα», προειδοποίησε ένας άλλος βουλευτής, μέλος της επιτροπής. «Αυτό θα προκαλέσει άνοδο στις τιμές και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πληρώνουν το πετρέλαιό τους πιο ακριβά», τόνισε ο ίδιος σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: Newsbeast.gr

«Δεν έχει γίνει πρόταση στον Κακά»

«Δεν έχει γίνει πρόταση στον Κακά»
Τις φήμες που θέλουν τον Κακά να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Παρί Σεν Ζερμέν, διάψευσε ο αθλητικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Λεονάρντο, τονίζοντας μάλιστα πως δεν έχει γίνει πρόταση στον 29χρονο Βραζιλιάνο.

«Δεν υπάρχουν φήμες που να μας συνδέουν με τον Κακά. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του, ωστόσο πότε δεν του έγινε πρόταση για να έρθει στην Παρί Σεν Ζερμέν», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Λεονάρτο, ο οποίος αποκάλυψε πως στο παρελθόν υπήρξε ενδιαφέρον για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό.

«Ξέρω τον Κακά 11 χρόνια και τότε που πήγε στη Μίλαν, υπήρχε περίπτωση να έρθει δανεικός στην Παρί», πρόσθεσε.

πηγή: sportfm.gr

Παίρνει τα ηνία ο Βρύζας!!

Παίρνει τα ηνία ο Βρύζας!
Ο Ζήσης Βρύζας πρόκειται να είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι τελευταίες πληροφορίες από τον «Δικεφάλο του Βορρά» φέρνουν τον άμεσο συνεργάτη του Θοδωρή Ζαγοράκη να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας, και μάλιστα, άμεσα μέσω της έκτακτης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, υπάρχουν κι άλλα αισιόδοξα μηνύματα. Οι αποχωρήσει φαίνεται να σταματούν εδώ και να παραμένουν τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η μόνη διαφορά που θα υπάρξει θα είναι η παρουσία του Ζήση Βρύζα στον προεδρικό θώκο.

πηγή: sportfm.gr

Στην ΚΠΡ ο Ονουόχα!!

Στην ΚΠΡ ο Ονουόχα
Παίκτης της ΚΠΡ είναι πλέον ο Νεντούμ Ονουόχα, αφού ολοκληρώθηκε και το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 25χρονος αμυντικός των «πολιτών» είχε ενημερωθεί από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι ότι δεν υπολογίζεται και έτσι βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας με τον Τόνι Φερνάντες, ιδιοκτήτη της ΚΠΡ, να βάζει βαθειά το χέρι στην τσέπη και να τον φέρνει στην ομάδα.

Ο Ονουόχα κόστισε 2,5 εκ λίρες και υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών, δίνοντας ακόμη μία χαρά στον Μαρκ Χιουζ που θα τον έχει διαθέσιμο για το παιχνίδι Κυπέλλου με τη ΚΠΡ, όπως άλλωστε και το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας με δανεισμό, τον Ταϊβό.

πηγή: sportfm.gr

Η Άρσεναλ έδειξε το δρόμο!!

Η Άρσεναλ έδειξε το δρόμο
Το παράδειγμα της Άρσεναλ… δεν θέλουν να ακολουθήσουν στη Λίβερπουλ στον τελικό του Κάρλινγκ Καπ κόντρα στην Κάρντιφ. Οι «κανονιέρηδες» έδειξαν πέρυσι το δρόμο της αποφυγής και ο Στίβεν Τζέραρντ δείχνει ότι ξέρει πια τι πρέπει να προσέξουν αυτός και οι συμπαίκτες του.

Η Άρσεναλ πέρυσι ηττήθηκε από την Μπέρμιγχαμ παρόλο που βρέθηκε μία ανάσα από την κατάκτηση κάποιου τροπαίου μετά από χρόνια και ο αρχηγός και ηγέτης των «κόκκινων» έδειξε ότι έχει διδαχθεί από το παράδειγμα των παικτών του Αρσέν Βεγνκέρ:

«Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στο Κάρλινγκ Καπ μέχρι σήμερα, όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Πέρυσι μην ξεχνάμε ότι η Άρσεναλ ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά έχασε από την Μπέρμιγχαμ. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Είμαστε το απόλυτο φαβορί ωστόσο πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην Κάρντιφ. Θα είναι το παιχνίδι της ζωής τους. Θα τα δώσουν όλα και πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση. Τότε είμαι σίγουρος ότι θα σηκώσουμε την κούπα».


πηγή: sportfm.gr

To ήξερε ότι θα φύγει, το είχαν αποφασίσει να τον φάνε!!

To ήξερε ότι θα φύγει, το είχαν αποφασίσει να τον φάνε
Η κοινωνία του ΠΑΟΚ και γενικότερα της Θεσσαλονίκης το ήξερε εδώ και ημέρες. «Ο Ζαγοράκης είναι έτοιμος να φύγει και τις επόμενες ημέρες θα το κάνει. Θα βρει την αφορμή και θα φύγει» ήταν η μόνιμη ατάκα που συνόδευε τις συζητήσεις αυτών που ήξεραν την κατάσταση. Και ποια ήταν η κατάσταση; Ολοι γνώριζαν ότι αυτοί που ήθελαν να φύγει ο Ζαγοράκης, θα τον έδιωχναν.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ολοι ήταν προετοιμασμένοι για το κακό στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ολοι γνώριζαν ότι αν ο ΠΑΟΚ αποκλείονταν οι κατευθυνόμενοι μπαχαλάκηδες θα τα έκαναν γυαλιά καρφιά μπουκάροντας στο γήπεδο για να αναγκάσουν τον «Ζαγόρ» σε παραίτηση. Ο ΠΑΟΚ πέρασε και η κατάσταση έμοιαζε να εκτονώνεται.

Λάθος. Το επόμενο ραντεβού ήταν στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ολοι ήξεραν ότι αν ο ΠΑΟΚ έχανε σε δύο εβδομάδες στην Τούμπα, το σκηνικό θα ήταν το ίδιο. Είσοδος στο γήπεδο και επεισόδια από τους μπαχαλάκηδες για να φύγει ο Ζαγοράκης.
Η αλήθεια είναι ότι με τον Ατρόμητο δεν το είχαν υπολογίσει. Για αυτό και η μπούκα δεν ήταν οργανωμένη καλά. Μπήκαν κάτι λίγοι σκόρπιοι, στη λογική «και γιατί να περιμένουμε το ματς με τον Ολυμπιακό, ας μπούμε τώρα».

Ετσι κι’ αλλιώς αυτή η μερίδα των οργανωμένων τα μηνύματά της τα είχε στείλει και με τα συνθήματα που τραγουδούσε στα τελευταία ματς και με τον διχασμό που προσπαθούσε να προκαλέσει στην Τούμπα.

Ο Ζαγοράκης το ήξερε. «Δεν πρόκειται να κερδίσουμε όλα τα ματς ως το τέλος της χρονιάς ώστε να ελπίζω ότι δεν θα τα κάνουν μπάχαλο. Στην πρώτη στραβή της ομάδας θα τα διαλύσουν όλα» έλεγε εδώ και ημέρες και για αυτό το είχε πάρει κιόλας απόφαση ότι θα φύγει.

Το μοιραίο λοιπόν συνέβη έστω και από σπόντα στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο Ζαγοράκης κατάλαβε με το σφύριγμα της λήξης ότι το φινάλε της δικής του παρουσίας είχε φτάσει. Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία γνωστή σε όλους. Και το θέμα είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ.

Όταν ρωτούσε κανείς τους… μπαχαλάκηδες και αυτούς που τους κατευθύνουν «και τι θα γίνει ρε παιδιά αν φύγει ο Ζαγοράκης;» η απάντηση τους ήταν είτε μηδενιστική «ας φύγει αυτός και βλέπουμε», είτε αυθαίρετη «μα φυσικά ο Βρύζας». Για αυτή την τελευταία δεν είμαι καθόλου βέβαιος. Ισως ο Ζήσης να μείνει ίσως όμως και όχι. Ισως να μείνει για λίγο, μέχρι το καλοκαίρι και μετά να φύγει και αυτός.

Όπως και να έχει η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ δεν θα είναι ίδια. Και πολύ φοβάμαι ότι στην επόμενη στραβή δεν θα μπουν μεν οι μπαχαλάκηδες μέσα γιατί ο Ζαγοράκης δεν θα είναι εκεί, αλλά οι υπόλοιποι οι κανονικοί θα αρχίσουν να γιουχάρουν τους μπαχαλάκηδες και ο διχασμός θα είναι όλο και πιο κοντά.

Και όσο στο μυαλό μου, κυλούν οι επόμενες μέρες, μήνες, τόσο περισσότερο βλέπω μπροστά μου τον ΠΑΟΚ να μοιάζει όλο και περισσότερο με την ΑΕΚ μετά την φυγή του Νικολαϊδη. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά πολύ φοβάμαι ότι για τον ΠΑΟΚ δεν ξημέρωσε μία άλλη διαφορετική μέρα, καλύτερη ή χειρότερη, θα το δείξει ο χρόνος, αλλά ότι για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

πηγή: sportfm.gr

Χαμογελά για Σενεγάλη η Νιούκαστλ!!

Χαμογελά για Σενεγάλη η Νιούκαστλ
Μπορεί ο αποκλεισμός της Σενεγάλης από τη φάση των ομίλων του Κόπα Άφρικα να στενοχώρησε το επιθετικό δίδυμο της ομάδας, Ντεμπά Μπα και Παπίς Σισέ, όμως ο τεχνικός της Νιούκαστλ, Άλαν Πάρντιου, ενθουσιάστηκε. Ο λόγος είναι η επιστροφή τους δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Η Σενεγάλη λογιζόταν ανάμεσα στα φαβορί της διοργάνωσης και ο Πάρντιου είχε πιστέψει ότι θα ξαναδεί τους δύο αστέρες του στην Αγγλία στις 12 Φεβρουαρίου μετά τη λήξη του τουρνουά. Οι δύο ήττες όμως της Σενεγάλης στον όμιλο έφεραν τον αποκλεισμό της και τα χαρμόσυνα νέα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Οι δύο παίκτες θα αγωνιστούν και στο τρίτο παιχνίδι και θα επιστρέψουν στη Νιούκαστλ. Μπορεί μάλιστα να είναι διαθέσιμοι ακόμη και στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στην Μπλάκμπερν στο «Ίγουντ Παρκ».

πηγή: sportfm.gr

Σιδηρόπουλος στο ΟΑΚΑ!!

O Aναστάσιος Σιδηρόπουλος θα σφυρίξει το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Κάκος στο Ολυμπιακός-Εργοτέλης και Δασκαλόπουλoς στο Δόξα-Παναθηναϊκός.
Σιδηρόπουλος στο ΟΑΚΑ
Αναλυτικά, οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής:
Σάββατο (28/1) 
Πανιώνιος-Κέρκυρα: Δελφάκης Ιωάννης
Ολυμπιακός-Εργοτέλης: Κάκος Αναστάσιος
ΟΦΗ-Skoda Ξάνθη: Τριτσώνης Σταύρος

Κυριακή (29/1)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός: Σπάθας Ηλίας
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης: Βοσκάκης Μιχαήλ
Δόξα Δράμας-Παναθηναϊκός: Δασκαλόπουλος Γεώργιος
Άρης-Λεβαδειακός: Θάνος Δημήτριος

Και τώρα δώστε τη λύση...!!

Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι μοναδικός και διακατάχεται από ύψιστου επιπέδου αφοσίωση. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι αντιδρά πάντα με βάση τη λογική!
Και τώρα δώστε τη λύση...
Ωραία... Ο υπεύθυνος βρέθηκε! Στην πυρά! Ουστ! Να περάσει ο επόμενος! Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν άντεξε τις ύβρεις των ολίγων ανεγκέφαλων και έκοψε λάσπη από την προεδρεία του ΠΑΟΚ...
Τώρα πια αναζητείται ο επόμενος, που θα κάνει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή Ελλάδας κι Ευρώπης, θα σκορπίσει δεκάδες δισεκατομμύρια (κι όχι εκατομμύρια) και οι περήφανοι ολίγοι θα δικαιωθούν.
Μάλιστα! Ο όχλος για ακόμα μία φορά καθόρισε το παρόν μίας ομάδας... Με το μέλλον τι γίνεται όμως;
Δυστυχώς, αυτοί που καθύβριζαν τον Ζαγόρ εδώ και αρκετό καιρό, δεν λένε να εννοήσουν ότι τα πράγματα πλέον έχουν σφίξει... Για όλους... Αφήστε δε, που είναι τόσο κενοί σκέψης, που δεν έχουν μάθει από τα στραπάτσα των προηγούμενων ετών...
Εδώ και τόσο χρόνια, ο ΠΑΟΚ, πολύ συχνά έψαχνε για επενδυτή... Εμφανίστηκαν διάφοροι που ενδιαφέρθηκαν... Ναι... Ενδιαφέρθηκαν! Να ακουστεί το όνομά τους στην πλάτη του ΠΑΟΚ, τα μαγιό που έφτιαχναν και ό,τι άλλο μπορεί να εμπορεύονταν. Οχι όχι για τον ίδιο τον ΠΑΟΚ! Δεν έμαθαν! Και τα βάζουν με τον Ζαγοράκη! Δε έμαθαν από την υπόθεση Φλωρίδη... Δεν έμαθαν από αυτούς που τελικά ήρθαν και δε χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα.
Επίσης είναι τόσο πωρωμένοι που δε βλέπουν τι γίνεται γύρω τους. Πόσο τυφλός πρέπει να είσαι για να γυρνάς την πλάτη στα σημάδια; Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ παρακαλούν εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος να αναλάβει την κατάσταση, αλλά άπαντες είναι εξαφανισμένοι... Εκτός κι αν νομίζουν ότι, επειδή ...ΠΑΟΚ είσαι, οι επενδυτές είναι στημένοι στην ουρά και περιμένουν να φύγει ο Ζαγοράκης... Πόσο άνοητος πρέπει να είναι κανείς για να σκέφτεται έτσι;
Ολοι αυτοί που έδιωξαν τον Ζαγοράκη είναι εγκλωβισμένοι στη νοοτροπία του νεοέλληνα (όχι του οπαδού)... Γενικώς του νεοέλληνα... "Ελα μωρέ... Ποιος Ζαγοράκης; ΠΑΟΚ (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός κ.ο.κ.) είσαι! Θα βρεθεί κάποιος να σε πάρει".
Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε αγαπητοί φίλοι. Ακόμα κι αν βρεθεί αυτός, αφενός θα είναι τόσο άσχετος με το financial fair play της ΟΥΕΦΑ που θα τα δει κωλυόμενα όταν θα κληθεί να κάνει διαχείριση, αφετέρου, για να έχουμε και καλό ερώτημα, θα κάνει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή; Σοβαροί να είμαστε!
Εφυγε ο Ζαγοράκης λοιπόν... Η γάγγραινα καταπολεμήθηκε! Μπράβο. Και τώρα; Ποιος είναι ο ικανός, ο τεχνοκράτης, ο τίμιος, ο έτσι, ο αλλιώς, ο αλλιώτικος (του Ζαγόρ), που θα έρθει και θα κάνει τον ΠΑΟΚ πάλι μεγάλο; Ψάξτε να τον βρείτε μάγκες; Π
ροφανώς δεν έχετε πάρει γραμμή τι γίνεται με τους διάφορους Τσάκες και τους Αδαμίδηδες. Ειδικά ο τελευταίος είχε και καλές προθέσεις. Δικηγόρος ευρωπαϊκού βεληνεκούς είναι ο άνθρωπος, έχει κότσια και είναι ΑΕΚτζής μέχρι κόκκαλο. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, έχει εκτεθεί τις τελευταίες ημέρες άπειρες φορές στην προσπάθειά του να πείσει ότι υπάρχει ο επενδυτής που δεν υπάρχει.
Και στους ολίγους, αυτούς που έχουν μοναδικό στόχο της ζωής του να διοικούν τον ΠΑΟΚ, χωρίς να ασκούν όμως καθημερινή διοίκηση (για να δουν και την ομορφιά, αλλά και την ευκολία), μόνο και μόνο για να ενισχύσουν τον λόγο της ύπαρξής του, ο Ζαγοράκης ήταν ακατάλληλος.
Ας έρθει λοιπόν, ο κατάλληλος ρε μάγκες. Τρέξτε να τον βρείτε! Να γνωρίζετε όμως ότι... Στην Ευρώπη, οι νόμοι υπάρχουν για να ισχύουν. Κι αν δεν το μάθατε, σήμερα ήταν που ο ΠΑΟΚ έγινε από τα χείλη του Ινφαντίνο, παράδειγμα προς αποφυγήν (για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε) και προς μίμηση (για τον τρόπο που διαχειρίζεται πλέον την κρίση). Η μπανανία της Ελλάδας, που για όλα τα προβλήματα υπάρχει ένα παραθυράκι για να σε βγάλει λάδι, δεν υπάρχει εκεί.
Αλλά και στην Ελλάδα πλέον, οι τρελοί είναι είδος προς εξαφάνιση. Ουδείς πλέον έχει όρεξη και διάθεση να πετάξει τα λεφτά του (αν έχει) σε ένα προϊόν, που κάθε εβδομάδα βάλλεται από γραφικούς παράγοντες, διαιτητές και περίεργους, που επιβιώνουν σε ένα νοσηρό κλίμα, όπως είναι αυτό του ποδοσφαίρου. Ο Ζαγοράκης έφυγε. Τρέξτε να βρείτε εσείς τώρα τον επόμενο!
Το ευχάριστο, πάντως, είναι ότι την παραπάνω άποψη δεν την διατυπώνει μόνο ο "σκύλος"... Αν κάνετε μια βόλτα σε sites, blogs και στα διάφορα άλλα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διαπιστώσετε ότι είναι πολλοί οι ΠΑΟΚτσήδες που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Κι αυτό είναι αν μη τι άλλο ένα ευχάριστο μήνυμα... Ωστόσο, οι λίγοι είναι αυτοί που, δυστυχώς, διαμορφώνουν τη βάση.

πηγή: sportdog.gr

Σκεφτόταν τον τελικό πριν την ώρα του!!

Τις τελευταίες ημέρες είχε φανεί η διάθεση του Μπόλονι να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Γράφει ο Δημήτρης Δραγώγιας.
Σκεφτόταν τον τελικό πριν την ώρα του
Προφύλαξε παίκτες απέναντι στον Πανιώνιο, έδειξε μια ικανότητα να κλειδώνει παιχνίδια με το ισχνό 1-0 όπως άλλοτε ο Φερνάντο Σάντος –που προερχόταν από δυόμισι μήνες χωρίς ήττα– αντιμετώπιζε τον Ατρόμητο μέσα στην Τούμπα, δίχως να φαίνονται σύννεφα πάνω από τη Θεσσαλονίκη.
Και κατά τη συνήθη μπακαλίστικη συλλογιστική όλων ημών, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν το τελευταίο πριν από τον τελικό. Ημιτελικός για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήξερε να εξασφαλίζει νίκες χωρίς κόπο, δεν υπήρχε. Θα μπορούσαν όλα αυτά να ισχύουν. Αν ο Βαρδάρης δεν φυσούσε, αν την … πατσαβουριά του Φυντανίδη δεν την έπαιρνε να τη στείλει μέσα από τη γραμμή της εστίας, αν ο Γλύκος προλάβαινε να «κόψει… αζιμούθιο» για να υπολογίσει την πορεία της, αν δεν φρόντιζαν νωρίτερα οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ να κρατούν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή, αν ο Μπόλονι αντιδρούσε ορθότερα στις αλλαγές του Δώνη –που έβαλε τον Τάτο γεμίζοντας τη μεσοεπιθετική γραμμή του με έναν ακόμη μπαλαδόρο και δημιουργώντας προϋποθέσεις ευκαιριών στον «φονιά» Μήτρογλου– κι αν εν τέλει μετά το γκολ του Λίνο αναιτίως οι παίκτες του απέφευγαν να μετρούν το ρολόι ψάχνοντας να περάσει γρήγορα μία ώρα αγώνα. Και τώρα;
Αλλοι λένε ότι μια ήττα δεν φέρνει την καταστροφή. Είναι η συνήθης επωδός εκείνων που προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα στις ομάδες. Προφανώς και δεν ήρθε ο Αρμαγεδών. Αλλά ο ΠΑΟΚ είχε επενδύσει στη διοργάνωση. Ιδιαίτερα μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού και τη νίκη του επί της ΑΕΚ. Και την πορεία της διοργάνωσης που θα έφερνε το επόμενο «μεγαθήριο» Ολυμπιακό στον τελικό. Αλλά σε έναν τελικό όλα γίνονται. Πολύ δε περισσότερο όταν έρχονται μνήμες από τη Νέα Φιλαδέλφεια του 2001.
Μόνο που ο φετινός ΠΑΟΚ δεν είναι εκείνος του Μπάγεβιτς. Κι έπειτα, όλοι έβλεπαν ότι οι νίκες στους τελευταίους δυόμισι μήνες –που ουσιαστικά συνέβαλαν στο να μην αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση μετά τις διοικητικές αναταραχές, τα οικονομικά προβλήματα, τη «Ζαγορακιάδα» και τις πωλήσεις Βιεϊρίνια και Κοντρέρας– στηρίχτηκαν κυρίως σε μια κεκτημένη ταχύτητα, στις συγκυρίες και λιγότερο σε εμφατικές εμφανίσεις. Και στο πρώτο ουσιαστικό δύσκολο τεστ απέναντι σε μια κατά τεκμήριο τεχνική και φορμαρισμένη ομάδα –που στο τελευταίο διάστημα της «πηγαίνουν» τα πάντα– αδυνατούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο. Τα δύσκολα όμως τώρα έρχονται.
Η πρώτη αντίδραση ήταν σπασμωδική. Και ενδεικτική του κλίματος που επικρατούσε. Οι αντιστάσεις της διοίκησης, του Ζαγοράκη προσωπικά, του Μπόλονι αλλά και των παικτών, αποδείχτηκαν ισχυρές για να απορροφήσουν τους κραδασμούς της οργής της εξέδρας στις περιπτώσεις Βιεϊρίνια και Κοντρέρας και της δημοσιοποίησης των οικονομικών προβλημάτων, η οποία δεν δικαιολογείται στην υπεραπλουστευμένη οπαδική λογική.
Τώρα ο αποκλεισμός από το Κύπελλο σημαίνει πρακτικά ότι χάνεται μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικηθεί ο μοναδικός τίτλος που έμοιαζε εφικτός να κατακτηθεί από μια ομάδα η οποία ποιοτικά δεν ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών. Αν σ’ αυτό προστεθούν όλες οι παθογένειες που έχουν συσσωρευτεί τότε ναι, η ήττα αυτή δεν είναι εύκολο να χωνευτεί.
Αν πάλι μπει κανείς σε μια διαδικασία να σκεφθεί ότι ο χθεσινός ΠΑΟΚ φλέρταρε με την «αυτοκτονία» για μία ώρα περίπου κι ότι εν τέλει ίσως πήρε αυτό που του άξιζε όχι μόνο χθες αλλά συνολικά για την απόδοσή του έως τώρα, τότε θα αποκατασταθούν πολύ γρηγορότερα οι ισορροπίες. Κι έτσι θα γίνει κατανοητό μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αποδυναμωμένη –σε σχέση με την αρχή του πρωταθλήματος– ομάδα του Μπόλονι. Ισως τώρα να ήρθε η στιγμή για καθαρές εξηγήσεις χωρίς ωραιοποιήσεις και υπεκφυγές.
Πηγή: Εξέδρα