Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η κόλαση του παραδείσου!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο, και τα... παιχνίδια της μοίρας που έκαναν την Τούμπα να βρεθεί από τον Παράδεισο στην κόλαση.
Η κόλαση του παραδείσου!
Τον παράδεισο της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας έψαχνε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών και τελικά αποδείχθηκε ότι είχε ραντεβού με την κόλαση του αποκλεισμού. Για την ακρίβεια μέσα σε 7 μέρες ο Δικέφαλος έζησε και τον παράδεισο και την κόλαση.
Η πρόκριση επί της ΑΕΚ θεωρήθηκε ως οιωνός διάκρισης στην διοργάνωση. Ο δυνατός αέρας όμως που φυσούσε στην Τούμπα διέλυσε τις προσδοκίες της ασπρόμαυρης οικογένειας. Παιχνίδια της μοίρας; Μπορεί!
Σημασία έχει ότι στην Τούμπα στο 89΄ ετοιμαζόντουσαν να πανηγυρίσουν την πρόκριση και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είδαν την μπάλα από την έξυπνη ενέργεια του Φυντανίδη και την βοήθεια του αέρα να περνά τη γραμμή του τέρματος του Γλύκου και όλα να ανατρέπονται.
Παιχνίδια που παίζει η ζωή! Σου δείχνει κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό για την ακρίβεια, ότι η απόσταση μεταξύ του παραδείσου και της κολάσεως είναι πολύ μικρή. Τόσο μικρή που δεν μπορείς να την φανταστείς.
Ο ΠΑΟΚ –δυστυχώς αλλά αυτή είναι η αλήθεια- παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Το πνεύμα των παικτών μπορεί να ήθελε πολύ την πρόκριση αλλά, το σώμα τους δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα.
Ο Δικέφαλος κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο αλλά στην εξέλιξη του αγώνα αποδείχθηκε ότι το ένα και μοναδικό γκολ που κατάφερε να πετύχει ο Δικέφαλος δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει την πρόκριση.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν –ιδιαίτερα στην επανάληψη- την εμφανή αδυναμία των παικτών του ΠΑΟΚ να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Δικέφαλος βρέθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου να αμύνεται. Ο Ατρόμητος πίεζε χωρίς να δημιουργεί φάσεις μπροστά στην εστία του Γλύκου αλλά έδειχνε αποφασισμένος να παλέψει το παιχνίδι μέχρι το τέλος.
Η κούραση τόσο του Λαζάρ όσο και του Γκαρσία (και των υπολοίπων παικτών για να μην εστιάζουμε μόνο στους δυο χαφ) δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να έχει επιθετικές βλέψεις και παράλληλα έδινε το δικαίωμα στον Ατρόμητο να αισθάνεται ότι παίζει εντός έδρας. Η ευκολία με την οποία κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή τους έδωσε το δικαίωμα να πιστέψουν στην επιτυχία να την διεκδικήσουν μέχρι τέλους και να την κατακτήσουν.
Ο ΠΑΟΚ προδόθηκε από τον… αέρα που έστειλε τη μπάλα στην εστία του Γλύκου από την προσπάθεια του Φυντανίδη αλλά παράλληλα προδόθηκε και από την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων που θα έδιναν το δικαίωμα και τη δυνατότητα διαφορετικής πολιτικής στον Μπόλονι. Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι κάποιοι στιγμή οι παίκτες καταπονημένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν θα κατάφερναν να ανταποκριθούν.
Είναι επίσης γεγονός ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά της παράτασης επιστράτευσαν τις τελευταίες τους δυνάμεις προσπαθώντας να ισοφαρίσουν αλλά η υπερβολική κούραση και η έλλειψη καθαρού μυαλού δεν τους επέτρεψε να πετύχουν το στόχο τους.

Υ. Γ. 1 Ο Σαλπιγγίδης ήταν σε θέση οφ σαιντ όταν έγινε κάτοχος της μπάλας πριν κερδίσει το πέναλτι από το χέρι του Τόμας.
Υ. Γ. 2 Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξαν και οι αναγκαστικές αλλαγές των Ετό και Φωτάκη. Θεωρώ ότι δεν θα ασκούσε τόσο ασφυκτική πίεση στην επανάληψη ο Ατρόμητος αν έμεναν στο παιχνίδι οι δυο ποδοσφαιριστές.
Υ. Γ. 3 Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξουν καταιγιστικές διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα. Θεωρώ ότι ένας μεγάλος διοικητικός κύκλος έκλεισε και ένας καινούργιος ανοίγει.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: