Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

To ήξερε ότι θα φύγει, το είχαν αποφασίσει να τον φάνε!!

To ήξερε ότι θα φύγει, το είχαν αποφασίσει να τον φάνε
Η κοινωνία του ΠΑΟΚ και γενικότερα της Θεσσαλονίκης το ήξερε εδώ και ημέρες. «Ο Ζαγοράκης είναι έτοιμος να φύγει και τις επόμενες ημέρες θα το κάνει. Θα βρει την αφορμή και θα φύγει» ήταν η μόνιμη ατάκα που συνόδευε τις συζητήσεις αυτών που ήξεραν την κατάσταση. Και ποια ήταν η κατάσταση; Ολοι γνώριζαν ότι αυτοί που ήθελαν να φύγει ο Ζαγοράκης, θα τον έδιωχναν.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ολοι ήταν προετοιμασμένοι για το κακό στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ολοι γνώριζαν ότι αν ο ΠΑΟΚ αποκλείονταν οι κατευθυνόμενοι μπαχαλάκηδες θα τα έκαναν γυαλιά καρφιά μπουκάροντας στο γήπεδο για να αναγκάσουν τον «Ζαγόρ» σε παραίτηση. Ο ΠΑΟΚ πέρασε και η κατάσταση έμοιαζε να εκτονώνεται.

Λάθος. Το επόμενο ραντεβού ήταν στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ολοι ήξεραν ότι αν ο ΠΑΟΚ έχανε σε δύο εβδομάδες στην Τούμπα, το σκηνικό θα ήταν το ίδιο. Είσοδος στο γήπεδο και επεισόδια από τους μπαχαλάκηδες για να φύγει ο Ζαγοράκης.
Η αλήθεια είναι ότι με τον Ατρόμητο δεν το είχαν υπολογίσει. Για αυτό και η μπούκα δεν ήταν οργανωμένη καλά. Μπήκαν κάτι λίγοι σκόρπιοι, στη λογική «και γιατί να περιμένουμε το ματς με τον Ολυμπιακό, ας μπούμε τώρα».

Ετσι κι’ αλλιώς αυτή η μερίδα των οργανωμένων τα μηνύματά της τα είχε στείλει και με τα συνθήματα που τραγουδούσε στα τελευταία ματς και με τον διχασμό που προσπαθούσε να προκαλέσει στην Τούμπα.

Ο Ζαγοράκης το ήξερε. «Δεν πρόκειται να κερδίσουμε όλα τα ματς ως το τέλος της χρονιάς ώστε να ελπίζω ότι δεν θα τα κάνουν μπάχαλο. Στην πρώτη στραβή της ομάδας θα τα διαλύσουν όλα» έλεγε εδώ και ημέρες και για αυτό το είχε πάρει κιόλας απόφαση ότι θα φύγει.

Το μοιραίο λοιπόν συνέβη έστω και από σπόντα στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο Ζαγοράκης κατάλαβε με το σφύριγμα της λήξης ότι το φινάλε της δικής του παρουσίας είχε φτάσει. Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία γνωστή σε όλους. Και το θέμα είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ.

Όταν ρωτούσε κανείς τους… μπαχαλάκηδες και αυτούς που τους κατευθύνουν «και τι θα γίνει ρε παιδιά αν φύγει ο Ζαγοράκης;» η απάντηση τους ήταν είτε μηδενιστική «ας φύγει αυτός και βλέπουμε», είτε αυθαίρετη «μα φυσικά ο Βρύζας». Για αυτή την τελευταία δεν είμαι καθόλου βέβαιος. Ισως ο Ζήσης να μείνει ίσως όμως και όχι. Ισως να μείνει για λίγο, μέχρι το καλοκαίρι και μετά να φύγει και αυτός.

Όπως και να έχει η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ δεν θα είναι ίδια. Και πολύ φοβάμαι ότι στην επόμενη στραβή δεν θα μπουν μεν οι μπαχαλάκηδες μέσα γιατί ο Ζαγοράκης δεν θα είναι εκεί, αλλά οι υπόλοιποι οι κανονικοί θα αρχίσουν να γιουχάρουν τους μπαχαλάκηδες και ο διχασμός θα είναι όλο και πιο κοντά.

Και όσο στο μυαλό μου, κυλούν οι επόμενες μέρες, μήνες, τόσο περισσότερο βλέπω μπροστά μου τον ΠΑΟΚ να μοιάζει όλο και περισσότερο με την ΑΕΚ μετά την φυγή του Νικολαϊδη. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά πολύ φοβάμαι ότι για τον ΠΑΟΚ δεν ξημέρωσε μία άλλη διαφορετική μέρα, καλύτερη ή χειρότερη, θα το δείξει ο χρόνος, αλλά ότι για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: