Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Παράδειγμα ο ΠΑΟΚ"

Τον ΠΑΟΚ έδωσε ως παράδειγμα ο αξιωματούχος της UEFA, Aνρέα Τραβέρσο για την αποφυγή του κινδύνου απολεισμού απ' τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε συνέντευξή του για το Financial Fair Play.
"Παράδειγμα ο ΠΑΟΚ"
Ο Ιταλός παράγοντας σε δηλώσεις που έκανε μιλώντας για την «οδό» που πρέπει ν' ακολουθήσει κάθε ομάδα ώστε να μην διακυβεύσει τη συμμετοχή της στα ευραπαϊκά Κύπελλα, εκθείασε το «Δικέφαλο του Βορρά» για την οικονομική του πολιτική. Συγκεκρικένα ο κ. Τραβέρσο ανέφερε: «Μπορείτε να πάρετε τον ΠΑΟΚ ως παράδειγμα. Του δόθηκε χρόνος για να αναπροσαρμόσει την οικονομική του πολιτική και τον αναλυτικό του σχεδιασμό, αφού παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πλάνο ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής που δεν αποφάσισε τυπικά με βάση το γράμμα του νόμου. ΟΠΑΟΚ, όμως, έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζει το πλάνο του ξεκινώντας να πουλάει σημαντικούς ποδοσφαιριστές για να αυξήσει τα έσοδά του και να καλύψει τις οφειλές του».

Βέβαια οι δηλώσεις του αξιοματούχου της UEFA είχαν σαφή προορισμό και άλλα ελληνικά... αυτιά και συγκεκρικέμα αυτά της ΑΕΚ. Εξάλλου είναι γνωστό πως η «Ένωση» ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που αν δεν βελτιώσουν άμεσα το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων και παράλληλα δεν μπουν σε μία πολιτική οικονομικής εξυγίανσης, τότε το φάσμα του αποκλεισμού απ' τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα γίνει τόσο ορατό όσο ποτέ!
Την ίδια στιγμή πάντως ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί ήδη να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, για την απόλυτη εφαρμογή του κανονισμού περί ισοσκελισμού εσόδων-εξόδων(break even), κάτι που θα τεθεί σε ισχύ απ' τον ερχόμενο Ιούλιο. Μάλιστα οι ομάδες που έχουν συμφωνήσει να εναρμονιστούν με αυτή τη διάταξη είναι μόλις 39 και οι ερυθρόλευκοι» αποτελούν τη μία εξ αυτών.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: