Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στον τελικό οι "reds"!

Το 2-2 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» αποδείχτηκε αρκετό για τη Λίβερπουλ (μετά τη νίκη της στο πρώτο ματς του «Έτιχαντ» με 1-0) και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ.
Στον τελικό οι "reds"!
Εκεί θα βρει απέναντί της την Κάρντιφ στις 26 Φεβρουαρίου στο Γουέμπλεϊ. Δύο φορές προηγήθηκαν οι «πολίτες» με τους «κόκκινους» να απαντούν αμέσως.
Φανερά αποκομμένη η επιθετική γραμμή της Σίτι έδειχνε να ασφυκτιά όποτε πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή. Η Λίβερπουλ πήρε έτσι από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και μπορεί μεν οριακά να μην είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά είχε τη σωστή ανάπτυξη και τις τελικές από το 4ο μόλις λεπτό. Οι «πολίτες» είχαν ωστόσο τον Τζο Χαρτ.
Ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε εκπληκτικά το τετ-α-τετ του Ενρίκε στο 4’, και αντέδρασε ιδανικά στα σουτ των Τζόνσον 7’, Άνταμ 11’, Μπέλαμι 21’, ενώ όταν είδε τον τελευταίο να σκοράρει στο 24΄ανακουφίστηκε βλέποντας το σημαιάκι του επόπτη ψηλά και τον διαιτητή να σφυρίζει. Από την άλλη η Σίτι πέρα από ένα άστοχο σουτ του Νασρί το μόνο που θυμόταν ως τότε ήταν η φάση του 16΄ όταν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Τζέκο από τον Άνταμ.
Ε και τι έγινε; Κόντρα στη ροή του ματς ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ πέφτοντας στο έδαφος, έδωσε τέτοια φάλτσα στην μπάλα που αναπαύτηκε στο παραθυράκι του Ρέινα για το 1-0! Οι «κόκκινοι» δεν τα παράτησαν, αντεπιτέθηκαν, ανέβασαν την πίεσή τους και έφτασαν στην ισοφάριση στο 41΄! Ο Άγκερ σούταρε με την μπάλα να σταματά στο χέρι του Ρίτσαρντς και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Στίβεν Τζέραρντ ανέλαβε την εκτέλεση και με ψύχραιμο σουτ στη γωνία έκανε το 1-1.
Με ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τη Λίβερπουλ ο Τζο Χαρτ συνεχίζοντας από το πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε μέσα σε λίγα λεπτά τρεις σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε την εστία του ανέπαφη. Αρχικά στο σουτ του Καουτ, στη συνέχεια απογειώθηκε εκπληκτικά σε σουτ του Σκρτελ και έπειτα απέκρουσε και το εξεπαφής σουτ του Ντάουνινγκ. Και όλα αυτά μέχρι το 55΄!
Η Σίτι μετά την αλλαγή του συστήματός της με την είσοδο του Αγουέρο άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της, κυκλοφορώντας πλέον πολύ καλύτερα την μπάλα και ανεβαίνοντας μέτρα στο γήπεδο. Τελικές δεν δημιουργούσε αλλά τι να τις κάνει; Όπως ακριβώς στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο έφτασε από το πουθενά σε ένα γκολ, όταν ο Τζέκο στο 67’ έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα μετά την παράλληλη μπαλιά του Κολάροφ και έκανε το 2-1!
Σαν να επαναλήφθηκαν ακριβώς τα ίδια οι γηπεδούχοι άρχισαν την αντεπίθεση άμεσα και στο 75’ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπέλαμι! Ο επιθετικός των «κόκκινων» άλλαξε καταπληκτικά την μπάλα με τον Τζόνσον εντός περιοχής, ελευθερώθηκε και πλάσαρε ψύχραιμα από κοντά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στον τελικό κόντρα στην Κάρντιφ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: