Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η ταυτότητα του Μπόλονι στο τσεπάκι του Δώνη

Το "Βατερλό" του ΠΑΟΚ στην Τούμπα θύμισε πραγματικό Βατερλό. Και τότε ο Ναπολέοντας είχε πέσει στην παγίδα των Συμμάχων. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Η ταυτότητα του Μπόλονι στο τσεπάκι του Δώνη
Κι όταν έριξαν στη μάχη, η οποία εξελισσόταν θετικά, για το Βοναπάρτη και τις υπόλοιπες δυνάμεις τους (ήταν οι Πρώσοι, έτσι για την ιστορία …) οι «τρικολόρ» έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια …
Καλά δε, λέμε κιόλας ότι ο Μπόλονι είναι …Ναπολέοντας. Επέδειξε όμως, την ίδια υπεροψία και την ίδια αλαζονεία με το Βοναπάρτη. Ούτε ο Δώνης είναι … Ουέλιγκτον αλλά ο προπονητής του Ατρόμητου είχε στρατηγική. Και προσανατολισμούς Είχε βέβαια, και τύχη στην ισοφάριση στο 90ο λεπτό. Η τύχη είχε τη μορφή του «στρατηγού» αέρα ! Τούτη τη φορά γύρισε τη πλάτη της στον ΠΑΟΚ! Χαμογέλασε στον Ατρόμητο. Κι έτσι η αθηναϊκή πέρασε από τη Θεσσαλονίκη.
Οι κινήσεις του Δώνη στην σκακιέρα της Τούμπας ήταν σαφώς μελετημένες. Με την πλευρά του και το αβαντάζ της ατσάλινης ψυχολογίας. Σε αντίθεση με τον Μπόλονι ο οποίος είχε στην πλευρά του το ντεζαβαντάζ της ευάλωτης ψυχολογίας.
Ο ΠΑΟΚ σε κανένα χρονικό σημείο δεν έπαιξε ως γηπεδούχος. Το άγχος τον καθήλωσε. Καθώς μάλιστα, περνά μεταβατική περίοδο δεν είχε άλλον προσανατολισμό. Έναν είχε: Την διαφύλαξη του 1-0 από το 28ο λεπτό με το πέναλτι του Λίνο.
Όταν λοιπόν, στην εκπνοή του αγώνα ο Γλύκος (εξέθεσε τον Μπόλονι επειδή επέμενε σε αυτόν ακόμη και μετά την αποχώρηση του στυλοβάτη της άμυνας Κοντρέρας), έκανε τραγικό λάθος … Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε. Έτσι ήρθε κι η χαριστική βολή με το 1-2 του Μπρίτο πριν συμπληρώσει το πρώτο της λεπτό η παράταση. Μετά; Χαλάστηκαν στην κερκίδα. Χαλάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Κι ο Ατρόμητος άφησε πίσω του κυνηγημένους και συντρίμμια !
Ο Δώνης ενίσχυσε τον Ατρόμητο με επιθετικούς Μήτρογλου, Μπρίτο, Τάτο. Κι ο Μπόλονι με αμυντικούς και χαφ. Καλά, ο Σνάουτσνερ μπήκε αντί του τραυματία Έτο. Κι έτσι ήταν ηλίου φαεινότερη η διαφορά στόχων στον προημιτελικό της Τούμπας.
Ο Ρουμάνος προπονητής αγνόησε τα μηνύματα από τις προηγούμενες νίκες του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του πιστωνόταν με επιτυχίες αλλά χρεωνόταν και με ανησυχίες. Ο Έλληνας προπονητής δεν τα αγνόησε. Ήταν σαφώς καλύτερα διαβασμένος. Και φυσικά, προετοιμασμένος. Έβαλε λοιπόν, ο Γιώργος στο τσεπάκι του την ταυτότητα του Λάζλο. Λέτε, για αυτό να βγήκε από τα ρουχά του ο Μπόλονι και τα έβαλε με τον Επστάιν;
Επαναλαμβάνουμε βέβαια, ο Δώνης ήταν και πιο τυχερός. Πώς να το κάνουμε δηλαδή;
Η επόμενη ημέρα θα είναι ηλιόλουστη για τον Ατρόμητο. Θα είναι κακή , ψυχρή κι ανάποδη για τον ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου γεννάται η εύλογη απορία: Θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ, να βγει ζωντανός από τα ερείπια του σεισμού – από τον αποκλεισμό -στην Τούμπα; Στέρεψαν κι οι διασώστες του!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: