Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΒΟΛΕΪ: Πανηγυρικά στους «16″ του CEV CUP ο Άρης

Πανηγυρική πρόκριση για τον Αρη στους «16» του CEV Cup. Οι «κίτρινοι» μετά την ήττα τους με 3-0 στον πρώτο αγώνα με την Ταλίν στην Εσθονία για τη φάση των «32», βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν σήμερα στη ρεβάνς στο Αλεξάνδρειο να πάρουν τη νίκη με 3-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και να τον στείλουν στο «χρυσό» σετ, η λήξη του οποίου βρήκε την ελληνική ομάδα να πανηγυρίζει την πρόκριση με 17-15. Στην επόμενη φάση ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Σαν Ούλου (Φινλανδία) – Ζάξα Κέντζιερζιν/Κόζλε (Πολωνία), με την πολωνική ομάδα να έχει το πάνω χέρι μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα με 3-0 σετ.
Τα σετ: 25-19, 26-24, 24-26, 22-25, 15-13, 17-15

Special… «βασίλισσα»!

Τι κι αν ταξίδεψε στο Άμστερνταμ έχοντας ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League. Τι κι αν ακολουθεί το «clasico» κόντρα στην Μπάρτσελόνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με ολοφάνερη τη σφραγίδα του «Special One», Μουρίνιο, έκανε φύλλο και φτερό τον Άγιαξ επικρατώντας 4-0!

Επική ανατροπή για Ρόμα που «γύρισε» από το 0-2 και νίκησε 3-2 την Μπάγερν Μονάχου, κάζο της Άρσεναλ στην Πορτογαλία, όπου ηττήθηκε 1-0 από την Μπράγκα για την 5η αγωνιστική. Νίκες και πρόκριση για Μίλαν, Τσέλσι και Μαρσέιγ.

Αναλυτικά:

Ε’ Όμιλος

Ρόμα-Μπάγερν Μονάχου 3-2
Βασιλεία-Κλουζ 1-0

Μπορεί οι Γερμανοί να έχουν το όνομα πως δεν παρατάνε ένα παιχνίδι, όμως η Ρόμα είχε τη χάρη και έκανε την ολική επαναφορά και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ 0-2 από την Μπάγερν Μονάχου, έφερε τα πάνω κάτω στην επανάληψη και επικράτησε 3-2. Μποριέλο (49’), Ντε Ρόσι (81’) και Τότι (84’) οι σκόρερ των νικητών. Δύο γκολ ο Γκόμεζ (34’, 39’) για τους φιλοξενούμενους. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βασιλεία επικράτησε 1-0 της Κλουζ και έχει το προβάδισμα για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 12 (13-6)
2. Ρόμα 9 (9-10)
3. Βασιλεία 6 (8-8)
4. Κλουζ 3 (5-11)

Επόμενη αγωνιστική (8/12)

Μπάγερν Μονάχου-Βασιλεία 21:45
Κλουζ-Ρόμα 21:45


Στ’ Όμιλος

Σπαρτάκ Μόσχας-Μαρσέιγ 0-3
Τσέλσι-Ζίλινα 2-1

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 15 (14-3)
2. Μαρσέιγ 9 (11-3)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (5-6)
4. Ζίλινα 1 (2-16)

Επόμενη αγωνιστική (8/12)

Μαρσέιγ-Τσέλσι 21:45
Ζίλινα-Σπαρτάκ Μόσχας 21:45

Ζ’ Όμιλος

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3
Οσέρ-Μίλαν 0-2

Πάρ’ τη μια… φίλα την άλλη! Ρεάλ και Μίλαν συνέχισαν και στο Champions League να μπερδεύουν για το ποια είναι εντυπωσιακότερη:
Η «βασίλισσα», που πέρασε σαν τυφώνας από το Άμστερνταμ (4-0 τον Άγιαξ) και σφράγισε την πρωτιά του ομίλου ή οι «ροσονέρι» που έκαναν την πέμπτη συνεχή νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις (2-0 στη Γαλλία την Οσέρ) και θα τους συνοδεύσουν στους «16» της διοργάνωσης

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 13 (10-2)
2. Μίλαν 8 (7-5)
3.Άγιαξ 4 (4-9)
4. Οσέρ 3 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (8/12)

Ρεάλ Μαδρίτης-Οσέρ 21:45
Μίλαν-Άγιαξ 21:45

Η’ Όμιλος

Παρτιζάν-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-3
Μπράγκα-Άρσεναλ 2-0

Βαθμολογία

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 12 (10-6)
2. Άρσεναλ 9 (15-5)
3. Μπράγκα 9 (5-9)
4. Παρτιζάν 0 (1-10)

Επόμενη αγωνιστική (8/12)

Άρσεναλ-Παρτιζάν 21:45
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπράγκα 21:45

Φέργκιουσον: «Φτάνουν οι δοκιμές»

Το περσινό δίδυμο των Γουέιν Ρούνεϊ και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δείχνει ότι θα εμπιστευτεί περισσότερο από εδώ και πέρα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την γραμμή κρούσης της ομάδας. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιστεύει ότι οι πολλές αλλαγές αποδιοργανώνουν κάπως την ομάδα.

«Αλλάζουμε πολύ συχνά την επιθετική μας γραμμή φέτος και αναλαμβάνω την ευθύνη κι εγώ για αυτό. Τώρα θα αρχίσουμε να βασιζόμαστε σε έναν πιο συμπαγή και σταθερό κορμό. Έχουμε πολλούς καλούς νεαρούς παίκτες, όμως πρέπει να βοηθήσουμε τον Γουέιν Ρούνεϊ να επιστρέψει σε τοπ απόδοση και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ξέρει πώς να κινείται δίπλα του», τονίζει ο Σκωτσέζος τεχνικός θέλοντας μεταξύ άλλων να τονώσει και το ηθικό του Άγγλου φορ που επανήλθε σε αγωνιστική δράση.

ΠΑΟΚ: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε 67-62 από τη Μπενετόν

Παρά την υπερπροσπάθεια του Λάζαρου Παπαδόπουλου, που τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ φίγκιουρ σε πόντους (17π.) και ριμπάουντ (17ρ.), ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 67-62 από την Μπενετόν Τρεβίζο στην Πυλαία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του EuroCup. Η σημερινή ήταν η δεύτερη ήττα του Δικεφάλου σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον 6ο όμιλο, ενώ οι Ιταλοί παραμένουν αήττητοι.
Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-35, 42-50, 62-67
ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 2, ΜακΓκράθ 5 (1), Αποστολίδης 2, Δέδας 9 (2), Ντόζιερ 10, Γκρέι 13 (1), Παπαδόπουλος 17, Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι 4
ΜΠΕΝΕΤΟΝ ΤΡΕΒΙΖΟ: Σμιθ 8, Μάρκοβιτς 11 (1), Μπουλέρι 6, Νίτσεβιτς 12, Μοτεγιούνας 13 (1), Τζεντίλε 1, Βιετσεκοβόσκι 4, Μπρούνερ 9, Τούλσον 3 (1)

Νικητής στο Ισράηλ 92-83 τη Χάποελ Γκιλμπόα

Μεγάλο «διπλό» επί της Χάποελ Γκαλίλ/Γκιλμπόα πέτυχε ο Άρης με 92-83 στο Ισραήλ με κορυφαίους τους Ταπούτο, Χαταηβρέττα και Τάκερ που πέτυχαν 67 πόντους! Ο Άρης δεν πτοήθηκε καθόλου από την έδρα της Χαποέλ Γκιλμπόα και μπήκε δυνατά με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Ταπούτο. Ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχε 9 πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της αναμέτρησης (9-15) με τον Τάκερ να αποδεικνύεται άξιος συμπαραστάτης του.

Ο Αμερικάνος φόργουορντ γνώριζε καλά τα κατατόπια λόγω της περσινής του θητείας του στο Ισραήλ και πήρε πάνω του την κατάσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς ανέβαζαν συνεχώς το υπέρ τους προβάδισμα.

Ο Άρης προηγήθηκε με +10 (22-32, 15’), αλλά η Χαποέλ Γκιλμπόα μείωσε στο καλάθι με τη λήξη του ημιχρόνου (36-38) έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6,75 μ. Οι Ισραηλινοί πήγαν στα αποδυτήρια με ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά οι Ταπούτος και Τάκερ συνέχισαν να είναι «καυτοί» και στο τρίτο δεκάλεπτο.

Με την συμπαράσταση του Ντάνστον που έδωσε αρκετές μάχες στις δυο ρακέτες, έφθασαν γρήγορα τη διαφορά στο +8 (38-46, 22’) και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι και λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η Χαποέλ πέρασε για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του αγώνα μπροστά στο σκορ (63-61, 30) και έμεινε μπροστά μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου (75-71, 34’) δείχνοντας ότι με τη βοήθεια του κόσμου της θα κέρδιζε το ματς.

Η ψυχή των «κιτρίνων» όμως, δεν είχε μιλήσει ακόμα. Με τον Σλούκα στη θέση του οργανωτή και τον Χατζηβρέττα να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του με χέρι… αλφάδι έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ο Άρης ανέτρεψε το παιχνίδι τρέχοντας σερί 7-0 μέχρι το 77-81 του 38’.

Έπειτα, ο «Χάτζη» πρόσθεσε ακόμα έξι πόντους στη συλλογή του και ο Άρης διατήρησε εύκολα το υπέρ του προβάδισμα παίρνοντας μια μεγάλη νίκη με 83-92.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 36-38, 63-61, 83-92

ΠΑΟΚ: Προπονήθηκαν Κοντρέρας – Σνάουτσνερ

Δύο από τα βασικά αμυντικά στηρίγματα στην λειτουργία της «ζώνης» του ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Κοντρέρας και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, επέστρεψαν σήμερα στο πρόγραμμα προπονήσεων, έστω και με την προϋπόθεση του ατομικού χαλαρού προγράμματος. Ο Κοντρέρας έλειψε από τα δύο τελευταία παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και η απουσία του έγινε αισθητή. Ο Χιλιανός δείχνει να ξεπερνάει το αιμάτωμα στη γάμπα, αλλά για να παίξει την Κυριακή κατά του Ατρομήτου ασφαλώς θα χρειαστεί κι άλλη βελτίωση που θα διαφανεί τις επόμενες δύο μέρες. Σήμερα, πάντως, ο ποδοσφαιριστής μπήκε και έτρεξε, ενώ συμμετείχε και σε κάποιες ασκήσεις. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μπήκε στο γήπεδο για να κάνει ατομικό πρόγραμμα, αλλά δεν προβλέπεται να είναι έτοιμος την Κυριακή. Σαφώς όμως προκύπτει πως θα είναι συντομότερα έτοιμος για να μπει και πάλι σε ομαδικό πρόγραμμα και να επιστρέψει στα γήπεδα. Ο Μίρκο Σαβίνι συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψει στα γήπεδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου. Το αρνητικό της ημέρας για τον ΠΑΟΚ είναι η διάγνωση για τον τραυματισμό του Στέλιου Μαλεζά. Ο άτυχος αμυντικός της ομάδας έχει θλάση α-β βαθμού και αυτό σημαίνει πως θα μείνει εκτός αγώνων για 3-4 εβδομάδες.
Δεν παίρνει εισιτήρια για Λάρισα
Στο μεταξύ σήμερα έγινε γνωστό πως η ΠΑΕ Λάρισα δεν θα δώσει εισιτήρια στον ΠΑΟΚ για τον εντός έδρας αγώνα της με τον «Δικέφαλο», στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που θα γίνει στο νέο της γηπεδο. Οπως διευκρίνισε αρμοδίως ο πρόεδρος της θεσσαλικής ΠΑΕ, αυτό θα γίνει για τα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της στο νέο γήπεδο για να υπάρξει καλό κλίμα χωρίς αντιπαραθέσεις οπαδών.

Ζοσέ Μουρίνιο -"Χάρη στο Θεό δεν ήμουν ποτέ μέτριος"

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο "France Football" ότι υπήρχαν πέρυσι πέντε ομάδες καλύτερες από την δικιά του Ίντερ που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στο "Μπερναμπέου" το βράδυ της 22ης Μαΐου, ενώ χαρακτήρισε αποθέωση της τακτικής το "στήσιμο" της ομάδας του στο "Καμπ Νόου"."Ευχαριστώ το Θεό που δεν είμαι μέτριος", είναι η ατάκα του Ζοσέ Μουρίνιο που έχει επιλέξει το περιοδικό ως τίτλο για τη συνέντευξη, με τον Πορτογάλο τεχνικό να μιλάει επίσης για τη Ρεάλ Μαδρίτης, την επιθυμία του να επιστρέψει στη "Γηραιά Αλβιώνα" καθώς και την ξεχωριστή σχέση του με τον Νικολάς Μπουρδίσο.
Αναλυτικά οι σημαντικότερες δηλώσεις του "Special one" στο διάσημο γαλλικό περιοδικό:

Για την Αγγλία: "Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι το φυσικό μου περιβάλλον. Εκεί θέλω να κλείσω την καριέρα μου".

Για τη Ρεάλ: "Δεν μπορώ να είμαι περισσότερο ευχαριστημένος, έχοντας στο μυαλό μου το μέγεθος αυτού του συλλόγου και της πρόκλησης που έχω απέναντί μου".

Για την Ίντερ: "Όταν πήγα στο Μιλάνο σκέφτηκα ότι έπρεπε να χτίσω δύο διαφορετικές ομάδες στην Ίντερ. Μία για να πάρει το ιταλικό πρωτάθλημα και μία άλλη για να προσπαθήσει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πρώτη περίπτωση ήξερα ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα του Καμπιονάτο. Και όταν έχεις την καλύτερη ομάδα πρέπει να πεις: νικώ.

Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Αντίθετα, στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ίντερ της σεζόν 2009-2010 δεν ήταν η καλύτερη ομάδα συγκρινόμένη με τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ, Τσέλσι, όλες ομάδες που μπορούσαν να κατακτήσουν τον τίτλο

Θα μπορούσαμε μόνο να πούμε: "θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε". Σιγά σιγά άλλαξε η διαδρομή μας και λέγαμε "θα το πάρουμε". Και το κατακτήσαμε το τρόπαιο".

Για το μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των "νερατζούρι": "Σε αντίθεση με το Τσάμπιονς Λιγκ που πήρα με την Πόρτο όπου είχα μία νεανική ομάδα, στην Ίντερ ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση, ήταν μία ομάδα βετεράνων. Υπήρχαν παίκτες που αν δεν κατακτούσαν το τρόπαιο στη Μαδρίτη δεν θα το κατακτούσαν ποτέ.

Εντάξει, αυτό δεν είναι και απόλυτο, αφού μπορούν ακόμα να το κατακτήσουν φέτος ή την επόμενη χρονιά! Αλλά αν πάρεις τον Ζανέτι, 37 ετών, Ματεράτσι, 37, τον Κόρδομπα, 38,  τον Τόλντο, 38, τον Σαμουέλ, ήταν πιθανότατα η  τελευταία τους ευκαιρία. Είμαι υπερήφανος που πραγματοποίησαν αυτό το όνειρο".

Για τον ημιτελικό-ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" και το αν ήταν από άποψη αισθητικής "μία καλή διαφήμιση για την Ίντερ": "Ναι, το θέαμα ήταν φανταστικό... Μη ζητάτε ευθύνες για μας για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Εγώ είχα αποφασίσει να νικήσω. Είναι κατανοητό; Είχα αποφασίσει να νικήσω! Το θέαμα το προσφέραμε στο Μιλάνο, στον πρώτο αγώνα είχαμε νικήσει 3-1, θα μπορούσαμε να βάλουμε τέσσερα γκολ, και πήγαμε στη Βαρκελώνη με αυτό το αβαντάζ.

Εκεί μπήκαμε στον αγώνα όντας αποφασισμένοι να παίξουμε, αλλά μετά από ένα τέταρτο αγώνα, μείναμε με 10. Και σε εκείνο το σημείο, ή κάνεις το βλάκα και δέχεσαι τέσσερα ή πέντε γκολ, ή συμπεριφέρεσαι ως πρωταθλητής και προκρίνεσαι. Γνωρίζοντας ότι αν πηγαίναμε στον τελικό, θα παίρναμε το τρόπαιο. Ήταν ένα σπουδαίο θέαμα από άποψη τακτικής".

Για την "ιδιαίτερη" σχέση του με τον Νικολάς Μπουρδίσο: "Στην Ίντερ, όταν έφτασα, του είπα ότι ήταν καλύτερα να φύγει, δεν θα υπήρχε χώρος για εκείνον. Ήθελα να τον πουλήσω για να επενδύσω σε άλλους παίκτες. Είχα προγραμματίσει την παραχώρησή του και στο τέλος, αποδείχτηκε πως ήταν ένας από τους σημαντικούς παίκτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί σε όλη την καριέρα μου.

Ο Μπουρδίσο μου είπε κάποτε: "Θα σου αποδείξω ότι μπορώ να παίζω. Εγώ του είπα. "Εντάξει, θα δούμε, θα δούμε μαζί. Δεν σε θέλω σήμερα, ίσως όμως αύριο είναι μία άλλη ημέρα". Και τώρα, ξέρει πόσο τον εκτιμώ. Γνωρίζει επίσης ότι θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος να δουλέψω ξανά μαζί του, γιατί είναι ένας άνθρωπος και ένας παίκτης φανταστικός".

Φημολογούμενο ενδιαφέρον για Μέλμπεργκ

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Λάτσιο σύμφωνα με δημοσιεύμα του ιταλικού τύπου.Ο Σουηδός αμυντικός του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα "calciomercatonews", έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του ιταλικού συλλόγου, ωστόσο, η μετακίνηση του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.
Ο 33χρονος αμυντικός, σε δηλώσεις του στο παρελθόν, έχει ξεκαθαρίσει την θέση του τονίζοντας ότι θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό


Οι ιταλοί γνωρίζουν τον Μέλμπεργκ από το πέρασμα του από την Γιουβέντους πριν την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του Μέλμπεργκ με τους "ερυθρόλευκους" λήγει το καλοκαίρι του 2012.

«Καθαρή» η μαγνητική του Κατσαμπή

Ανακούφιση στον Ηρακλή έφεραν τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στον Τάσο Κατσαμπή. Ο αρχηγός του «Γηραιού» δεν έχει υποστεί κάποια θλάση, αλλά επειδή ακόμη νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό, υποβάλλεται σε θεραπεία και τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα προλάβει να αποθεραπευτεί εγκαίρως για τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Για το προσεχές παιχνίδι δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Καρίμ Σολτάνι, που περιμένει την απόφαση για την τιμωρία του μετά την αποβολή του στον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

Ριμπερί: «Να μου το έλεγε κατάμουτρα»

Νέα κρίση διέρχεται η σχέση του Φρανκ Ριμπερί με τον Λουίς Φαν Γκάαλ. Αιτία, αυτή τη φορά, η δημόσια κριτική που άσκησε στον Γάλλο εξτρέμ ο Ολλανδός τεχνικός, τονίζοντας πως δεν καταβάλλει αρκετή προσπάθεια για να βρει τη χαμένη του φόρμα μετά τον τελευταίο τραυματισμό του.

«Θα προτιμούσα να μου έλεγε κατ’ ιδίαν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ να βρω ρυθμό όταν αγωνίζομαι για 25-30 λεπτά», δήλωσε ο Ριμπερί για τον προπονητή του, με τον οποίο έχει περάσει περιόδους αγαστής συνεργασίας, αλλά και «θερμών» επεισοδίων. «Δεν μπορώ να πω ότι διασκεδάζω πολύ να συνεργάζομαι μαζί του ή ότι έχουμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάνω τη δουλειά μου κι εκείνος τη δική του. Θα ήθελα να μπορούμε να μιλάμε περισσότερο. Αν δεν συμβαίνει αυτό, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε καλά», τόνισε.

Ο Μπουφόν επιστρέφει στις προπονήσεις

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες αποθεραπείας, που ακολουθησαν την χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα δισκοκήλης, ο Ιταλός τερματοφύλακας της Γιουβέντους θα πάει την Τρίτη στις εγκαταστάσεις του Βιβόνο, προκειμένου να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του.

Ο έμπειρος πορτιέρο θα συνεχίσει πρόγραμμα αποκατάστασης με φυσιοθεραπεία και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της "γηραιάς κυρίας", αναμένεται να είναι έτοιμος μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο.

«Συνέλθετε! Ξεφτιλίζετε την ΑΕΚ…

Τον Μανόλο Χιμένεθ από την… ανάποδη είδαν οι παίκτες της ΑΕΚ την Τρίτη. Ο Ισπανός τεχνικός μάζεψε τους παίκτες του πριν την προπόνηση και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως όποιος δεν προσπαθεί και δεν συμμορφωθεί στο εξής, θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα.

«Διαπιστώνω πως κάποιοι από σας είναι αδιάφοροι και δεν βοηθούν τους συμπαίκτες τους. Αυτά πρέπει σταματήσουν. Όποιος δεν θέλει και δεν μπορεί να βοηθήσει είναι τελειωμένος. Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και δεν έχω κανένα πρόβλημα να εισηγηθώ την απομάκρυνση ορισμένων, ούτε να χρησιμοποιήσω τους μικρούς. Στη θέση σας θα ντρεπόμουν να ξεφτιλίζω το όνομά μου και το όνομα του συλλόγου», είπε στους παίκτες του ο 46χρονος προπονητής ανεβάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον τόνο της φωνής του, με τους παίκτες να τον ακούνε με σκυμμένα κεφάλια.

Δεν πήγε στην προπόνηση ο Αδαμίδης

Κόντρα στη φημολογία που ήθελε τον Σταύρο Αδαμίδη να πηγαίνει στη σημερινή προπόνηση για να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έπραξε κάτι τέτοιο, κρίνοντας πως είναι δουλειά του προπονητή να «τρίξει» τα δόντια στους ποδοσφαιριστές του.

Πλήγμα με Μπλάνκο

Η κατάρα των τραυματισμών συνεχίζεται για την ΑΕΚ. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο υπέστη διάταση στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο στην προπόνηση της Τρίτης και η συμμετοχή του στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ο Αργεντινός επιθετικός θα υποβληθεί αύριο σε εξετάσεις, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του και ο πονοκέφαλος του Μανόλο Χιμένεθ γίνεται μεγαλύτερος από τη στιγμή που και ο Ράφικ Τζεμπούρ δύσκολα θα είναι παρών.

Ο Αλγερινός φορ μαζί με τους Σάχα, Καφέ και Πατσατζόγλου ακολουθούν πρόγραμμα φυσιοθεραπειών, αλλά μόνο ο Αργεντινός τερματοφύλακας έχει κάποιες (όχι πολλές πάντως) πιθανότητες να παίξει απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα, Ο Σταμάτης Καλαμιώτης και ο Δημήτρης Φροξυλιάς υπέστησαν κάκωση αριστερών προσαγωγών στην αναμέτρηση της ομάδας με την Καβάλα το Σάββατο. Μοναδική παρηγοριά για τον Μανόλο Χιμένεθ είναι ότι επανέρχονται οι Δέλλας και Μανωλάς που εξέτισαν την τιμωρία τους, καθώς και ο Ντιόπ, ο οποίος ωστόσο μετά από περίπου ένα μήνα απραξίας δεν είναι έτοιμος.

Μουρίνιο: «Δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ στην Μπαρτσελόνα»

Συμβιβασμένος με την εχθρική υποδοχή που του επιφυλάσσουν στο άλλοτε ποδοσφαιρικό του «σπίτι», το «Καμπ Νου», στο ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης την ερχόμενη Δευτέρα, δείχνει ο Ζοσέ Μουρίνιο.

«Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα δεν θα μου συγχωρήσουν ποτέ ότι τους έκλεισα το δρόμο για την κατάκτηση του Champions League στο Μπερναμπέου. Είναι persona non grata για τον κόσμο της ομάδας και είμαι βέβαιος πως η υποδοχή που θα μου επιφυλάσσουν θα είναι εχθρική. Τους νίκησα με την Τσέλσι, τους νίκησα με την Ίντερ και τώρα είμαι στον πάγκο του μεγαλύτερου εχθρού τους. Όμως το παρελθόν δεν μετρά και πρέπει να θυμόμαστε πως πάμε να παίξουμε μπάλα. Είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε, η επόμενη μέρα θα είναι η… Τρίτη», δήλωσε ο προπονητής της «βασίλισσας», ενώ για τον αγώνα τόνισε πως «…δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα, αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντί της και να την ξεπεράσουμε για να κατακτήσουμε τίτλους».

Ο «εκλεκτός» δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η Μπαρτσελόνα έχει λειτουργήσει πολύ καλύτερα ως σύλλογος από τη δική του ομάδα τα τελευταία χρόνια. «Η Μπαρτσελόνα είναι σπουδαία ομάδα, με κοινή φιλοσοφία εδώ και χρόνια και παίκτες που αγωνίζονται μαζί σχεδόν για όλη τους τη ζωή, όπως ο Ινιέστα, ο Τσάβι και ο Μέσι. Η Ρεάλ από τη δική της πλευρά δεν έχει καθορίσει ακόμη την αγωνιστική της φιλοσοφία. Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με τον Κρόιφ, πήγε μετά στον Φαν Γκάαλ, τον Ράικαρντ και με τον Γκουαρντιόλα κατάφερε να βελτιωθεί κι άλλο. Η Ρεάλ, από την άλλη, πήγε από τον Καπέλο στον Πελεγκρίνι και ενδιάμεσα είχε τον Σούστερ και τον Ράμος. Έτσι δεν λειτουργεί το πράγμα. Μία τέτοια ομάδα πρέπει να είναι οργανωμένη πάνω σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό στιλ και μία εξ’ ολοκλήρου δική της φιλοσοφία, από τη βάση της μέχρι την κορυφή. Γι’ αυτό δουλεύουμε από την ώρα που ήρθα εδώ».

Όσο για τον αντίπαλό του στη μάχη των πάγκων, Πεπ Γκουαρντιόλα, είπε: «Αν ήμουν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, θα πρόσφερα συμβόλαιο για 50 χρόνια στον Γκουαρντιόλα. Είναι ένας άνθρωπος που από την ημέρα που γεννήθηκε ανήκει στο σύλλογο, ξέρει τα πάντα απέξω κι ανακατωτά και αντιλαμβάνεται τι θέλει ο κόσμος της Μπαρτσελόνα. Είναι ο ιδανικός για τη θέση του προπονητή της ομάδας, για όσο καιρό το επιθυμεί ο ίδιος. Είχα πει και πριν από 20 χρόνια πως θα γινόταν εξαιρετικός προπονητής. Αν ήμουν πρόεδρος στη Ρεάλ, θα τον ήθελα στην ομάδα μου».

Για το αν η Ρεάλ μπορεί κατακτήσει το Champions League, ο Ζοσέ Μουρίνιο απάντησε: «Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά επίσης μπορεί να αποκλειστούμε νωρίτερα. Το Champions League είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση και κάθε λάθος τιμωρείται», ενώ για τους βασικούς ανταγωνιστές στο δρόμο προς το «Γουέμπλεϊ», είπε: «Οι συνήθεις ύποπτοι… Οι αγγλικές ομάδες, κυρίως η Τσέλσι και η Μαν. Γιουνάιτεντ, η Ίντερ, η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα».

Αντεμπαγιόρ: «Πάω στη Γιουβέντους δανεικός»

Για συμφωνία μεταξύ Γιουβέντους και Μαν. Σίτι προκειμένου να μετακομίσει στο Τορίνο ως δανεικός τον Ιανουάριο έκανε λόγο ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τις δύο ομάδες.

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Μαντσίνι, αλλά δεν με χρησιμοποιεί και περιμένω ότι το χειμώνα θα αλλάξω περιβάλλον. Μπορώ να σας πω ότι η Σίτι έχει έρθει σε συμφωνία με τη Γιουβέντους για το δανεισμό μου», φέρεται να δήλωσε ο 26χρονος Τογκολέζος επιθετικός.

Με τρεις αγωνιστικές πλήρωσε την... κουτουλιά ο Ετό

Hταν στραβό το κλήμα στην Ιντερ, ήρθε και η τιμωρία του Σάμουελ Ετό να κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση.
Οι "νερατζούρι" θα στερηθούν για τρεις αγωνιστικές τις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ τους ο οποίος τιμωρήθηκε από τη λίγκα έπειτα από την εξέταση του βίντεο της επίμαχης φάσης με τον Μπόστιαν Σέζαρ της Κιέβο.
Ο Καμερουνέζος άσος αντέδρασε όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν με τον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, χάνοντας την ψυχριαμία τους και δίνοντας κουτουλιά στον αντίπαλό του.
Η Ιντερ αγνοεί τη νίκη στην Serie A από τις 29 Οκτωβρίου. Τότε είχε νικήσει 1-0 εκτός έδρας την Τζένοα και έκτοτε μετρά δύο ισοπαλίες (με Μπρέσια 1-1 και Λέτσε 1-1) και δύο ήττες (1-0 από τη Μίλαν και 2-1 από την Κιέβο), χάνοντας την επαφή της με την κορυφή αφού υπολείπεται 9 βαθμών της πρωτοπόρου Μίλαν.
Ο Ετό θα απουσιάσει από τα ματς με την Πάρμα εντός (28/11), τη Λάτσιο εκτός (03/12) και με τη Φιορεντίνα εκτός (19/12).

Όσα παίρνει ο άνεμος

Όποιος ποδοσφαιριστής επικαλεστεί ως δικαιολογία τον κόντρα άνεμο για οποιαδήποτε αναποδιά συμβεί στον ίδιο ή την ομάδα του στη διάρκεια ενός αγώνα, ας δει τι έπαθε ένας τερματοφύλακας στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής.

Πήρε φόρα για να εκτελέσει ελεύθερο, κλώτσησε ψηλά και δυνατά την μπάλα, αλλά οι πολλοί δυνατοί άνεμοι όχι απλώς «φρέναραν» την πορεία της… Την έκαναν να αλλάξει κατεύθυνση και να καταλήξει εκτός τελικής γραμμής. Μάλλον πρόκειται για το πρώτο ελεύθερο από τερματοφύλακα που καταλήγει αμέσως σε κόρνερ…

Εξοργισμένος με Αμανατίδη ο Σκίμπε

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Μίκαελ Σκίμπε με τον Γιάννη Αμανατίδη. Τα όσα δήλωσε ο -πρώην διεθνής- επιθετικός στον ελληνικό Τύπο εξόργισαν τον τεχνικό της Αιντραχτ Φρανκφούρτης και όλα δείχνουν πως το σίριαλ της κόντρας τους, θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Όλα ξεκίνησαν με την απόφαση του Γερμανού τεχνικού να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Αμανατίδη, κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία του Έλληνα παίκτη.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στο συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως ήταν λάθος η απόφαση του προπονητή του, να χρήσει αρχηγό της ομάδας τον Κριστόφ Σπίχερ. Ο Σκίμπε μίλησε στην εφημερίδα "Bild" στην οποία τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα: "Η αντίδρασή μου θα είναι ξεκάθαρη και δεν θα αφήνει περιθώρια παρεξήγησης".

Ο Αμανατίδης αναμένεται να μείνει εκτός αποστολής για το ματς της επόμενης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος, απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραγκωνισμού του παίκτη, σαν σιωπηλή τιμωρία από την πλευρά του Γερμανού τεχνικού.

H "μαύρη λίστα" του Χιμένεθ

Οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου δεν επιτρέπουν δαπανηρές μεταγραφές και το πιθανότερο είναι να αναζητηθούν κυρίως παίκτες δανεικοί με οψιόν αγοράς από την ισπανική αγορά, την οποία γνωρίζει άριστα ο Μανόλο Χιμένεθ.

Τέσσερις παίκτες έχει στη "μαύρη λίστα" ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στην διοίκηση της ΑΕΚ πως θέλει να δουλεύει με περιορισμένο ρόστερ. Αν γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο, τότε είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν και αποχωρήσεις.

Ο Χιμένεθ φέρεται να είναι απογοητευμένος από την παρουσία των Έντερ, Πατσατζόγλου, Νταντόμο και Γκερέιρο, ενώ προβληματίζεται και για άλλους ποδοσφαιριστές. "Κάποιοι έχουν καλή παρουσία μόνο στις προπονήσεις. Από τη στιγμή που προδίδετε την εμπιστοσύνη μου, δεν μπορώ να σας εμπιστευτώ. Στην ΑΕΚ θα μείνουν μόνο, όσοι μπορούν και θέλουν" ήταν το μήνυμα που έστειλε στους παίκτες μετά την ήττα στην Καβάλα.

Αντίθετα ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε από τον Σταύρο Αδαμίδη την παραμονή
των Σκόκο, Τζιμπούρ και Μπλάνκο, θεωρώντας τους απαραίτητους στο χτίσιμο της καινούργιας ομάδας. Στην ΑΕΚ περιμένουν την απάντηση του Σκόκο στη νέα βελτιωμένη πρόταση που του έχουν καταθέσει κι εκφράζουν την αισιοδοξία ότι μπορεί να την έχουν πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Ο Χιμένεθ στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Αδαμίδη έθεσε ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός στόπερ, ενός αμυντικού χαφ και ενός αριστερού μπακ.

Σίσιτς: «Αποδίδουμε πλέον καλύτερο ποδόσφαιρο»

Ο Μίρνες Σίσιτς μίλησε σήμερα για την ομάδα του Ηρακλή και την μέχρι τώρα πορεία της. Ο Σλοβένος αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τονίζοντας: «Πρέπει να ξεχάσουμε σύντομα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, γιατί ήταν ένα παιχνίδι που δεν πήραμε τίποτα, ενώ παίξαμε καλά και προηγηθήκαμε 2-0. Θέλουμε να κρατήσουμε την καλή εικόνα και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες.
Για το γεγονός ότι σκοράρει ευκολότερα πια ο Ηρακλής επισήμανε: «Αυτό ήταν θέμα χρόνου. Παίζουμε καλά, δημιουργούμε ευκαιρίες και ήταν επόμενο να αρχίσουμε να σκοράρουμε».
Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο είπε: «Αν δεν είχαν κερδίσει στην Λάρισα, θα χρειαζόταν πολύ τους πόντους και θα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειάζονται όμως και πάλι πολυ΄τους βαθμούς. Εμείς θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όπως πρέπει και δεν φοβόμαστε τίποτα».
Για το γεγονός ότι ο Ηρακλής αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο στα τελευταία ματς είπε: «Τώρα παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και κάθε παίκτης είναι καλύτερος και στην προπόνηση. Είμαστε πολλοί και ο καθένας παλεύει για την θέση του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποδίδεται καλύτερο ποδόσφαιρο».
Για το πόσο θέλει να πετύχει και αυτός το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ηρακλή υπογράμμισε: «Προσπαθώ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω σύντομα».
Για την πορεία του Ηρακλή μέχρι σήμερα τόνισε: «Όπως ξεκινήσαμε είχα πει ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα είμαστε πολύ καλά. Είμαστε πάλι ευχαριστημένοι αλλά όχι τόσο με τους πόντους… Μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς από αυτούς που έχουμε»

Δεν έχει άλλες μεταγραφές για τη Ρεάλ

Η μοναδική μεταγραφή που θα κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης στην περίοδο του Ιανουαρίου θα είναι ο… Κακά, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα, ύστερα από την επέμβαση, στην υποβλήθηκε στο γόνατο τον περασμένο Αύγουστο.

Στα ιταλικά δημοσιεύματα που θέλουν τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει στην Ιταλία για λογαριασμό της Ίντερ ή της Μίλαν, απάντησε ο Ζοσέ Μουρίνιο. «Η μεγάλη μας μεταγραφή το χειμώνα θα είναι ο Κακά. Θα είναι μια φανταστική εξέλιξη για εμάς. Πόσοι σύλλογοι μπορούν να «κλείνουν» έναν Κακά τον Ιανουάριο. Δεν υπάρχουν παίκτες της κλάσης του στην αγορά», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις φήμες που θέλουν τον Καρίμ Μπενζεμά να φεύγει από την ομάδα:

«Εργάζεται σκληρά και με ευχαριστεί να βλέπω πως η στάση του αλλάζει. Αρχίζει να φτάνει το επίπεδο συμμετοχής που του αξίζει. Περιμένω πολλά από αυτόν, ξέρω πόσο ταλαντούχος είναι και για αυτό τον πιέζω», συμπλήρωσε ο Μουρίνιο, ο οποίος δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αγγλία.

«Θέλω να επιστρέψω στην Premier League, χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν βιάζομαι, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας εξαιρετικός σύλλογος και πραγματικά διασκεδάζω να δουλεύω εδώ. Στόχος μου είναι να κάνω τους φίλους της ομάδας χαρούμενους και να βελτιώνω τους παίκτες. Αυτό κάνω και στη Ρεάλ», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πανσερραϊκός – Εκτός για 20 μέρες ο Παντελιάδης

Για περίπου 20 μέρες θα μείνει εκτός αγωνιστικής ο Θανάσης Παντελιάδης που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Ξάνθη. Ο 23χρονος μπακ του Πανσερραϊκού, υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο και αναμένεται να επανέλθει προς τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος για τη Βέροια!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Σούλης Παπαδόπουλος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Βέροιας, στη θέση του παραιτηθέντα Απόστολου Χαραλαμπίδη. Σήμερα θα ανακοινωθεί επίσημα η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

CHAMPIONS LEAGUE 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- Δοκιμασία της Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης πριν από το μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, δοκιμάζεται στο Άμστερνταμ με αντίπαλο τον Άγιαξ(21:45-ΜΕGA) με στόχο να "σφραγίσει" και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο της.Η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνει στην τελική ευθεία το προσεχές διήμερο και η μάχη για την πρόκριση "φουντώνει".
 
Η Ρεάλ Μαδρίτης με το μυαλό και στο μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη την επόμενη Δευτέρα, δοκιμάζεται στο Άμστερνταμ με αντίπαλο τον Άγιαξ  με στόχο μία αγωνιστική πριν από το φινάλε να "σφραγίσει" και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο της.

Οι Ολλανδοί από την άλλη πλευρά θα κυνηγήσουν τη νίκη προκειμένου να ελπίζουν ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής για τη δεύτερη θέση.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Μίλαν αντιμετωπίζει στη Γαλλία την Οσέρ με μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι εξάλλου παίζουν το τελευταίο τους χαρτί καθώς μόνο με το τρίποντο θα συνεχίσουν να ελπίζουν.

Κατά τα άλλα με ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση στη Ρώμη όπου η Ρόμα παίζει τα ρέστα της για την πρόκριση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου που ήδη είναι στην επόμενη φάση ενώ έχει εξασφαλίσει και την πρωτιά. Αγώνας...επιβίωσης είναι και αυτός ανάμεσα στην Βασιλεία και την Κλουζ.

Η Τσέλσι υποδέχεται τη Ζίλινα έχοντας ήδη βάλει γερές βάσεις για την πρόκριση, ωστόσο η νίκη κρίνεται απαραίτητη και για ψυχολογικούς λόγους μετά από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στην Αγγλία ενώ τα φώτα πέφτουν στη  μάχη για τη δεύτερη θέση η οποία ενδεχομένως να κριθεί από την αναμέτρηση της Σπαρτάκ Μόσχας με τη Μαρσέιγ.

Τέλος η Άρσεναλ θέλει να κάνει βήμα για την πρώτη θέση στον όμιλο της αντιμετωπίζοντας στην Πορτογαλία την Μπράγκα όπως και η Σαχτάρ Ντόνετσκ όμως που θα αγωνιστεί στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

5ος όμιλος: Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση μέσω της δεύτερης θέσης, θέλει να κάνει στο "Ολύμπικο", η Ρόμα με αντίπαλο την Μπάγερν(21:45-ΝΟVASPORTS 1).

Η ομάδα της Ρώμης σε περίπτωση επιτυχίας θα βρεθεί μία ανάσα από τον στόχο της. Όλα αυτά απέναντι στους "Βαυαρούς" που αν και απογοητεύουν στην Μπουντεσλίγκα, στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά και ουσιαστικά την πρωτιά.

Τον χαρακτήρα ο "θάνατος σου η ζωή μου", όμως έχει και η άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, στην Ελβετία όπου η Βασιλεία αντιμετωπίζει την Κλουζ.

Η νικήτρια του συγκεκριμένου αγώνα θα συνεχίζει να ελπίζει για τη δεύτερη θέση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής αλλά και θα αποκτήσει και το πάνω χέρι αναφορικά με την τρίτη και τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

6ος όμιλος:Χαρακτήρα τελικού έχει το παιχνίδι στη Μόσχα. Οι ισόβαθμες στη δεύτερη θέση, Σπαρτάκ και Μαρσέιγ παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση(19:30-ΝΟVASPORTS 1).

Οι Ρώσοι "ποντάρουν" στον παράγοντα έδρα προκειμένου να φτάσουν στη νίκη με την οποία θα είναι το φαβορί ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής ενώ οι Μασσαλοί θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους στο "Βελοντρόμ" αλλά και παράλληλα να γίνουν εκείνοι το "αφεντικό" για τη δεύτερη θέση.

Στο άλλο παιχνίδι, η Τσέλσι υποδέχεται τη Ζίλινα(21:45-ΝΟVASPORTS 7) έχοντας ήδη βάλει τις βάσεις για την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση. Οι "μπλε" ωστόσο στοχεύουν στο τρίποντο και για ψυχολογικούς λόγους καθώς προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα στην Αγγλία.

7ος όμιλος:Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει στρέψει ήδη το ενδιαφέρον της στο μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα την επόμενη Δευτέρα στο "Καμπ Νου" αλλά πριν θέλει μία ακόμη νίκη στον όμιλο της στο Τσάμπιονς Λιγκ για να "σφραγίσει" και τυπικά την πρωτιά. 

Οι μαδριλένοι αντιμετωπίζουν στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ(21:45-ΜΕGA) ο οποίος από την πλευρά του θα επιδιώξει το τρίποντο με το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ελπίζει για τη δεύτερη θέση, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Η Μίλαν εξάλλου δοκιμάζεται στη Γαλλία με αντίπαλο την Οσέρ(21:45-ΝΟVASPORTS 3). Οι "ροσονέρι" θα κυνηγήσουν τη νίκη με την οποία θα κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση μέσω της τελευταίας θέσης. Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά παίζουν το τελευταίο τους χαρτί καθώς μόνο σε περίπτωση νίκης θα συνεχίσουν να ελπίζουν ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

8ος όμιλος:Το ενδιαφέρον πλέον στον συγκεκριμένο όμιλο έχει επικεντρωθεί στη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι "κανονιέρηδες" δοκιμάζονται στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπράγκα(21:45-ΝΟVASPORTS 6) και στοχεύουν στο τρίποντο για να έχουν το αβαντάζ.

Οι γηπεδούχοι έχουν ελπίδες για την πρόκριση σε περίπτωση νίκης και θα κυνηγήσουν έτσι το τρίποντο για να μείνουν ζωντανοί ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Τη νίκη θέλει και η Σαχτάρ Ντόνετσκ στη Σερβία απέναντι στην Παρτιζάν για να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση.


ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
(Σε 4 αγώνες)

5ος όμιλος

1. Μπάγερν Μονάχου 12  11-3
2.Ρόμα                        6    6-8
3.Κλουζ                       3   5-10
4.Βασιλεία                    3   7-8

6ος όμιλος

1. Τσέλσι                   12    12-2
2.Σπάρτακ Μόσχας   6      5-6
3.Μαρσέιγ                 6      8-3
4.Ζίλινα                     0     1-15

7ος όμιλος

1. Ρεάλ Μαδρίτης       10   7-2
2.Μίλαν                      5     5-5
3.Άγιαξ                      4      4-6
4. Οσέρ                     3      3-6

8ος όμιλος

1. Άρσεναλ                 9    15-4
2.Σαχτάρ Ντόνετσκ    9   7-6
3. Μπράγκα                6   3-9
4.Παρτιζάν                 0    1-7

Ηρακλης-Στην Πειθαρχική της ΕΠΟ για Βοσκάκη

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής κατά της διαιτησίας του Μιχάλη Βοσκάκη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έφερε την παρέμβαση του Ανδρέα Φάκου.Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε δίωξη στον "Γηραιό" για την ανακοίνωση, στην οποία ο Βοσκάκης χαρακτηρίζεται ως "επικίνδυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο".Ο  Ηρακλής αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη (25/11) στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, την ίδια μέρα στην οποία θα γίνει και η εκδίκαση της υπόθεσης της εισόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και τα όσα είπε στον Τάσο Κάκο.

Φοβούνται για Αντσελότι οι παίκτες

Φαίνεται πως στην Τσέλσι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Μετά τις φήμες περί ενδεχόμενης παραίτησης του Κάρλο Αντσελότι, τώρα είναι η σειρά των ποδοσφαιριστών να φοβούνται για το μέλλον του προπονητή τους. Τα αστέρια των «μπλε» θεωρούν ότι η δουλειά του Ιταλού τεχνικού υπονομεύεται μετά την απομάκρυνση του βοηθού του Ρέι Γουίλκινς και την αντικατάστασή του από τον Μάικλ Εμενάλο.

Η Τσέλσι αποφάσισε να προβεί σε αυτή την αλλαγή χωρίς να ρωτήσει τον 51χρονο τεχνικό, ενώ το μήνυμα της διοίκησης είναι ότι θα πρέπει να αφοσιωθεί στην δουλειά του, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Έτσι, στους παίκτες των πρωταθλητών Αγγλίας υπάρχει η αίσθηση ότι ο Αντσελότι κάποια στιγμή δεν θα αντέξει να ταπεινώνεται με αυτούς τους τρόπους και θα πάρει το καπελάκι του και θα αποχωρήσει.

Αγωνία για Μαλεζά και Κοντρέρας

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ανήκει στο παρελθόν για τον ΠΑΟΚ ο οποίος επικεντρώνει την προσοχή του στο κομβικό ματς με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Σήμερα κρίνεται των Μαλεζά και Κοντρέρας.
Η επόμενη ημέρα έπειτα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, βρίσκει τον ΠΑΟΚ σχεδόν… αποδεκατισμένο για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα για την 12η αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λίγκας.
Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος» κάνουν τον Μάκη Χάβο να… πονοκεφαλιάζει.
Ξεκαθαρίζει για Κοντρέρας και Μαλεζά
Η σημερινή ημέρα θα είναι πλήρως καθοριστική αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο Πάμπλο Κοντρέρας και ο Στέλιος Μαλεζάς μιας και θα φανεί το πλήρες χρονικό διάστημα στο οποίο θα επιστρέψουν σε αγωνιστική δράση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Η παρουσία στην προπόνηση του Χιλιανού στόπερ θα κρίνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό αν έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου. Αν σήμερα ο Λατίνος ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα τότε αυτομάτως συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την ομάδα του Γιώργου Δώνη.
Στον αντίποδα, ο Στέλιος Μαλεζάς θα είναι σίγουρα εκτός για το παιχνίδι στην Τούμπα και σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του.

Ο Κολντεμπέλα γυρίζει σπίτι

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Μπενετόν Τρεβίζο  Κλάουντιο Κολντεμπέλα μίλησε στο SPORT 24 για το βάρος που άφησε ο τέως ιθύνων νους (νυν αντιπρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς) Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι στους διαδόχους του και αναφέρεται στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την πρώην ομάδα του, τον ΠΑΟΚ,Παράλληλα αναφέρεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον 18χρονο γιο του Νάντο Τζεντίλε, που παίζει βασικός!
-Ποιος τη χάρη σου! Είσαι στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που ξέρεις απέξω και ανακατωτά, με φιλαράκια σου, αλλά και μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση απέναντι στην παλιά σου ομάδα…

"Ναι, το ευχαριστιέμαι. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασα στον ΠΑΟΚ δεν ξεχνιούνται και κάθε φορά που έρχομαι εδώ, αισθάνομαι σαν να είμαι στο δεύτερο σπίτι μου. Χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση, γιατί μου δίνεις την ευκαιρία να μιλήσω για την απίστευτη φιλοξενία, που επεφύλαξε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην αποστολή της Μπενετόν. Είμαστε πολύ καλά και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι".

-Με τον Σούλη Μαρκόπουλο δεν έτυχε να συνεργαστείτε ποτέ…

"Όχι, ποτέ. Είναι, όμως, πολύ καλός προπονητής και τον σέβομαι ιδιαίτερα. Σε όσες ομάδες έχει εργαστεί, το έργο του γίνεται αμέσως αντιληπτό και τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης στον χώρο μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".

-Από όσο γνωρίζουμε, παρακολουθείς καθημερινά πολύ μπάσκετ και έχεις ξεκάθαρη εικόνα για τον εφετινό ΠΑΟΚ. Αν σε ρωτούσαμε, ποιον παίκτη θα ξεχώριζες και για ποιους λόγους, ποιον θα επέλεγες;

"Δεν χρειάζεται να το σκεφτώ πολύ. Τον Λάζαρο Παπαδόπουλο! Είναι ο κεντρικός πυρήνας της ομάδας του και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Αρα, θα έχουμε αρκετή δουλειά αύριο (23/11), ώστε να μπορέσουμε να τον περιορίσουμε".

-Πώς θα περιέγραφες τη δική σου ομάδα, την Μπενετόν; Να συμπεράνουμε ότι επιχειρήσατε να συνδέσετε το ταλέντο και τον ενθουσιασμό νέων παιδιών με την εμπειρία δύο – τριών μεγαλύτερων;

"Αυτό ακριβώς έχουμε κάνει. Δίνουμε την ευκαιρία σε νεαρά παιδιά να βγάλουν το ταλέντο τους και έχουμε τον Μάσιμο (Μπουλέρι) και τον Σάντρο (Νίτσεβιτς) να συνεισφέρουν με τις πλούσιες παραστάσεις τους. Αν το καλοσκεφτείς, ο Ντέβιν Σμιθ που είναι 29 ετών, είναι και αυτός έμπειρος, αλλά όχι πολύ μεγάλος, ενώ ο πιτσιρικάς της Εθνικής Σερβίας Στέφαν Μάρκοβιτς είναι μόλις 22 ετών".

-Για άλλον μικρό θα σε ρωτούσαμε. Για τον γιο του Νάντο Τζεντίλε, Αλεσάντρο, ο οποίος από ό,τι βλέπουμε, έχει θέση στην πρώτη πεντάδα της Μπενετόν, ενώ είναι μόλις 18 ετών.

"Ο Αλεσάντρο είναι δυνατός χαρακτήρας όπως ο πατέρας του. Δουλεύει σκληρά και αξιοποιεί τις ευκαιρίες. Ξέρεις τι γίνεται όμως; Δεν τον βγάζουμε έξω με το παραμικρό λάθος. Πώς μπορεί να αποδώσει ένας πιτσιρικάς με αυτό τον τρόπο; Τα λάθη είναι στο πρόγραμμα, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, αρκεί ο παίκτης να προσπαθεί και ο Αλεσάντρο τα δίνει όλα στις προπονήσεις και τους αγώνες".

-Πες μας κάτι. Σε φορτώνει με άγχος το γεγονός ότι το Τρεβίζο μεγαλούργησε στα χρόνια του Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι; Ολη αυτή η δόξα του παρελθόντος δημιουργεί πίεση δεδομένου ότι η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει καλά στο ιταλικό πρωτάθλημα;

"Η πίεση κάνει καλό. Και όσο για αυτό που με ρωτάς, θα σου απαντήσω. Εφόσον ο σύλλογος έφτασε να κατακτά τίτλους επί των ημερών του Μαουρίτσιο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το ξανακάνει. Αρα είμαι αισιόδοξος. Για αυτό δουλεύουμε όλοι. Για να ξαναφέρουμε την Μπενετόν ψηλά".

-Για να σε αποδεσμεύσουμε, απάντησε μας σε ένα τελευταίο ερώτημα, που θέτουμε σε όλους, όσοι έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πού οφείλεται κατά τη γνώμη σου η πτώση;

(το σκέφτεται) "Στο γεγονός ότι επένδυσε στο σήμερα και στο αποτέλεσμα και όχι στο αύριο. Λειτούργησε με γνώμονα το εφήμερο κέρδος και όχι την πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο. Εγώ σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει".

Φωτο ημερας

Εξέδρα... επιπέδου και στη Football League 2

Ψιθυροι...........


  • Την πρόθεσή της να γίνει χορηγός του πρωταθλήματος της Α1 γνωστοποίησε η Turkish Airlines και στον ΕΣΑΚΕ το σκέφτονται, καθώς η χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ δεν μοιάζει αρκετή.

  • Λίγο πίσω από τις εξελίξεις έχουν μείνει οι τούρκοι δημοσιογράφοι, καθώς η Hurriyet αναφέρει σε δημοσίευμά της πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Φατίχ Τερίμ!

  • Ο Πανιώνιος θριάμβευσε μέσα στο Αλκαζάρ και ο Γιάννης Μανιάτης επιστρέφοντας στην Αθήνα πήγε να το γιορτάσει στο "Romeo" το βράδυ της Κυριακής (21/11). Μαζί του ήταν ο γενικός διευθυντής της Κέρκυρας, Νίκος Λυράκης, ο ποδοσφαιριστής των Φαιάκων, Δημήτρης Κοντοδήμος, άλλος ένας φίλος τους και μια... αιθέρια ύπαρξη που ομόρφυνε το τραπέζι.

  • "Ο Koυμορτζί αγωνίστηκε και στα 90΄ της αναμέτρησης για τον Πανιώνιο διασφαλίζοντας τη νίκη με 1-0 επί της Λάρισας εκτός έδρας", αναφέρει ιστοσελίδα της Γκάνας για τον μέσο των κυανέρυθρων, θέλοντας να εκθειάσει την ικανότητα και το ταλέντο του. Το... κλου της υπόθεσης βέβαια, είναι ότι ο Κουμορτζί δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στο Αλκαζάρ...



  • Κάποιος να σταματήσει τους Σπερς

    Ασταμάτητοι μοιάζουν οι Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι επικράτησαν με 106-97 των Ορλάντο Μάτζικ και μετράνε 11 συνεχόμενες νίκες. Αντίθετα, οι Μαϊάμι Χιτ... σκόνταψαν και πάλι, καθώς ηττήθηκαν στην έδρα τους με 77-93 από τους Ιντιάνα Πέισερς.
    Τις ένδεκα συνεχόμενες νίκες έφτασαν οι Σπερς που ξεπέρασαν και το εμπόδιο των Μάτζικ και έχουν πλέον το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ με 12-1. Κορυφαίοι για τα Σπιρούνια οι Τόνι Πάρκερ και Μανού Τζινόμπιλι που σημείωσαν 24 και 25 πόντους, αντίστοιχα. Από πλευράς Μάτζικ ο Χάουαρντ έκανε μπορούσε και φόρτωσε με 26 πόντους το καλάθι των Σπερς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει η ομάδα του στη νίκη. Στο Μαϊάμι, οι Χιτ γνώρισαν την ήττα από τους Ιντιάνα Πέισερς, οι οποίοι είχαν σε μεγάλη μέρα τους Γκρέιντζερ και Ρας. Αντίθετα οι Χιτ απογοήτευσαν και πλήρωσαν την κακή απόδοση του Ντουέιν Ουέιντ, ο οποίος έμεινε στους τρεις πόντους. Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η νίκη των Σέλτικς επί των Χοκς με 99-76 και αυτή των Σανς επί των Ρόκετς με 123-116. Οι Σανς είχαν επτά με παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, σε ένα εξαιρετικό από πλευράς θεάματος παιχνίδι. Ανάμεσα στους κορυφαίους των Σανς βρέθηκε και ο Τζος Τσίλντρες, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους.




    Αρης-Ψάχνει αριστερό χαφ

    Η νίκη επί της Κέρκυρας δεν «έκρυψε» τα προβλήματα του Άρη. Οι «κίτρινοι» έφτασαν με τα χίλια ζόρια στο «τρίποντο», ενώ η νέα απογοητευτική εμφάνιση του Τόνι Κάλβο (βγήκε στο 35’) αναγκάζει τους ανθρώπους της ομάδας να κινηθούν για την απόκτηση αριστερού χαφ.

    Ο Ισπανός άσος δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του, αλλά ούτε και καλή σχέση με τα δίχτυα. Ο Έκτορ Κούπερ συμφώνησε πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στην συγκεκριμένη θέση και έτσι ήδη ο 55χρονος τεχνικός και οι ιθύνοντες τον Άρη έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση.

    Iβιτς: «Έκανα ζημιά στην ομάδα»

    Η ανόητη αποβολή του Βλάνταν Ιβιτς, στέρησε από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

    «Αισθάνομαι χάλια. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί έκανα ζημιά στην ομάδα και θα ήθελα να μην ξαναγίνει ποτέ», παραδέχθηκε ο Σέρβος μιλώντας στο PAOK24.

    «Δεν ξέρω αν 11 με 11 θα κερδίζαμε, ποιος μπορεί να το πει αυτό, αλλά σίγουρα δεν θα χάναμε 3-0 και σίγουρα δεν θα είχε αυτή την εξέλιξη το παιχνίδι. Η πρώτη κίτρινη είναι μεγάλο λάθος, η δεύτερη ήταν πάνω στη φάση», πρόσθεσε.

    Για νέο σερί

    Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του το κακό ξεκίνημα και με τέσσερις σερί νίκες επέστρεψε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Κάπως έτσι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό ο «δικέφαλος».

    Κόντρα στον Ατρόμητο, ο Μάκης Χάβος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Ίβιτς και Βιτόλο, αλλά και στον Μαλεζά. Ο Έλληνας στόπερ δεν μπορούσε καλά καλά να περπατήσει μετά το τέλος του ντέρμπι. Την Τρίτη θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και άπαντες ελπίζουν να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι για θλάση βαριάς μορφής.

    Αμφίβολος είναι ο Κοντρέρας, αφού δεν έχει υποχωρήσει ακόμη το αιμάτωμα στη γάμπα. Αρκετά τα προβλήματα στην άμυνα, ειδικά στο κέντρο της άμυνας, αφού οι μόνοι διαθέσιμοι στόπερ είναι οι Τσιρίλο και Ζουέλα.

    «Δένει» τον Σολτάνι

    Ο Καρίμ Σολτάνι είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Ηρακλή και σύντομα, εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος, θα ανταμειφθεί με νέο συμβόλαιο, στο οποίο θα αμείβεται με αρκετά περισσότερα χρήματα από τα 150 χιλιάδες ευρώ που προβλέπεται να πάρει για την φετινή σεζόν.

    Οι διοικούντες τον Ηρακλή θα έχουν συνάντηση με τον μάνατζερ του Γαλλοαλγερινού εξτρέμ στις αρχές του Δεκέμβρη, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου του -το οποίο λήγει το καλοκαίρι- για δύο χρόνια. Ο Σολτάνι αισθάνεται καλά στη χώρα μας και φέρεται να είναι ικανοποιημένος από όσα έχει συναντήσει στον «Γηραιό».

    Γκμοχ: «Το έκανα μόνο για τον Παναθηναϊκό»

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στους πάγκους ο Γιάτσεκ Γκμοχ μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του. Ο Πολωνός τεχνικός ξεκαθάρισε πως επέστρεψε στη δράση μόνο για χάρη του αγαπημένου του Παναθηναϊκού και δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει τη θαλπωρή του σπιτιού του στα 71 του χρόνια.

    «Αν μου γινόταν πρόταση από άλλη ομάδα θα έλεγα όχι. Βοήθησα τον Παναθηναϊκό γιατί είναι η ομάδα που αγαπώ. Έχω συνηθίσει στην άνεση του σπιτιού μου. Δεν με ενδιαφέρει να προπονήσω άλλες ομάδες και να κοιμάμαι σε ξενοδοχεία. Όλη μου τη δουλειά έκανα αυτό το πράγμα και αυτό απαιτεί μεγάλη δύναμη. Ένας πραγματικός πρωταθλητής ξέρει πότε πρέπει να αποχωρήσει. Δυστυχώς το πολωνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές μου», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν το έκανα για τα χρήματα. Ο κόσμος με χειροκρότησε όρθιος στο τέλος του αγώνα και αυτό είναι κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα. Συμβουλεύω τους νέους να μην επενδύετε σε ωραία ρούχα και γυναίκες, αλλά στη γνώση. Έτσι θα βγείτε κερδισμένοι».

    Πάντως ο «δάσκαλος» δήλωσε ικανοποιημένος από το πώς έφερε εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε. «Χαίρομαι που έδειξα πως παραμένω ένας πολύ καλός προπονητής, ένας νικητής. Πολλοί νεότεροι μπορούν να μάθουν από μένα, γιατί ελάχιστοι έχουν περισσότερες γνώσεις από ό,τι εγώ στην προπονητική. Απέδειξα πως και οι μεγάλοι σε ηλικία μπορούν να δουλέψουν αποτελεσματικά», τόνισε ο Γιάτσεκ Γκμοχ, που επανέλαβε πως θα ήθελε να αντιμετωπίσει και την Μπαρτσελόνα: «Είναι κρίμα, γιατί ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω και την Μπαρτσελόνα. Ο δικός μου Παναθηναϊκός δεν θα δεχόταν πέντε γκολ, όπως έγινε στο πρώτο ματς. Όμως ήξερα εξ αρχής πως κλήθηκα για να βοηθήσω την ομάδα όσο καιρό αναζητείτο ο νέος προπονητής. Είμαι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Έβγαλα τα κάστανα από τη φωτιά και πλέον την ομάδα ανέλαβε ο διάδοχός μου».

    Υπό παραχώρηση ο Καστίγιο

    Στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών της Chicago Fire τοποθετήθηκε ο Νέρι Καστίγιο. Ο σύλλογος του MLS ανακοίνωσε τους έντεκα παίκτες που βάσει κανονισμών έχει δικαίωμα να «προστατέψει» από πιθανή μετακίνηση σε άλλο σύλλογο και στη λίστα αυτή δεν βρίσκεται ο Μεξικανός άλλοτε άσος του Ολυμπιακού.

    Έτσι ο Καστίγιο είναι διαθέσιμος για να επιλεγούν στα προσεχή ντραφτ από τις δύο νέες ομάδες του MLS, που εδρεύουν σε Πόρτλαντ και Βανκούβερ.

    Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην αμερικανική ομάδα. Έχει αγωνιστεί σε μόλις οκτώ ματς από τις 30 Ιουλίου, όταν και εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας, έχοντας ολοκληρώσει το 90λεπτο σε μόλις δύο περιπτώσεις, ενώ δεν είχε γκολ ή ασίστ.

    MVP ο Αμπντούν, καλύτερο γκολ του Μαρσελίνιο

    Ο Τζαμέλ Αμπντούν της Καβάλας, με το εκπληκτικό ποσοστό του 92.87%, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 11ης αγωνιστικής της Super League. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Λέιτε Μαρσελίνιο της Skoda Ξάνθης, εις βάρος του Πανσερραϊκού στη νίκη της ακριτικής ομάδας με 2-0, με ποσοστό 68,42%.

    Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
    Τζαμέλ Αμπντούν (Καβάλα) 92,87%
    Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός) 4,79%
    Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός) 2,34%

    Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ
    Λέιτε Μαρσελίνιο (Ξάνθη) 68,42%
    Ανδρέας Σάμαρης (Πανιώνιος) 18,42%
    Nάτσο Σκόκο (AEK) 13,16%

    Θεραπεία ο Πρίτας για να αποφύγει την επέμβαση

    Πρόβλημα με τον Σάκη Πρίτα προέκυψε στον Αρη. Ο διεθνής αμυντικός μέσος των "κιτρίνων" θα υποβληθεί σε τριήμερη θεραπευτική αγωγή, προκειμένου να υποχωρήσει το υγρό που έχει συγκεντρωθεί στο γόνατο του.

    Αν αυτό δεν συμβεί τότε ο έμπειρος παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα οδηγηθεί σίγουρα στο χειρουργείο (αρθροσκόπηση), με κίνδυνο να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ακόμη και για ενάμιση μήνα.

    Γκέλαρε η Χετάφε

    Δύο βαθμούς πέταξε στον κάδο των αχρήστων η Χετάφε, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με σκορ 1-1 με την ουραγό Σαραγόσα στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

    Ο Μπερτόλο άνοιξε το σκορ στο 33' για τη Σαραγόσα, για να έρθει στο 49' με πέναλτι να ισοφαρίσει ο Κολούνγκα.

    Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 63' λόγω αποβολής του Λεονάρντο Πόνσιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα (αντίκρισε την πρώτη στο 51').

    Ισοπαλία στο στάδιο του "Φωτός"

    Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 14ης ημέρας του αγγλικού πρωταθλήματος, Σάντερλαντ και Έβερτον αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στο στάδιο του "Φωτός".

    Το σκορ άνοιξε στο 6' για την Έβερτον ο Κέιχιλ, για να προηγηθούν οι "μαύρες γάτες" με δύο τέρματα του Γουέλμπεκ (23', 70'). Τελικά η Έβερτον πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με τέρμα του Αρτέτα στο 83'.

    Αναστολή στο Πρωτάθλημα του βορείου ομίλου!

    "Επανάσταση" στη Fοotball League 2! Οι εκπρόσωποι των 17 σωματείων του βορείου ομίλου συνεδρίασαν στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναστολή της αγωνιστικής δράσης από τη δωδέκατη αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Δηλαδή, τα ματς της Κυριακής θα γίνουν κανονικά αλλά τα επόμενα, δεν θα διεξαχθούν.

    Μεταξύ άλλων, ζητούν τη λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητα της κατηγορίας, καθώς και λύσεις στο ασφαλιστικό των ποδοσφαιριστών και πλέον περιμένουν την επόμενη κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας.

    Δυσαρέσκεια για τον Αμανατίδη

    Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσαν στην ΕΠΟ οι δηλώσεις του επιθετικού της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Γιάννη Αμανατίδη. Όπως διέρρευσε από την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν θα υπάρξει δημόσιος διάλογος μαζί του, ενώ υπάρχει η απαίτηση να σεβαστεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

    Στην ΕΠΟ τονίζουν ότι σέβονται και αναγνωρίζουν την προσφορά όλων των διεθνών. Προκειμένου μάλιστα να διαφυλάξουν την ηρεμία στο "στρατόπεδο" της γαλανόλευκης" θα βάλουν τελεία στο θέμα...

    Ξεκίνησε η δίκη για τα πλαστά τιμολόγια

    Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση των πλαστών τιμολογίων του Πανιωνίου, στην οποία είναι συνολικά δέκα οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων πρώην δήμαρχοι και παράγοντες της Αυτοδιοίκησης της Νέας Σμύρνης, καθώς και ο πρώην μεγαλομέτοχος της ομάδας Αχιλλέας Μπέος.

    Οι κατηγορίες οι οποίες έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση των τιμολογίων που φέρεται να ζημίωσε το Δήμο, στον οποίο ανήκε το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας, με ποσό άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, αφορούν τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι-μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Πανιώνιος από τον Μάρτιο του 1995 έως και τον Ιούλιο του 2000 συναποφάσισαν "με ενότητα δόλου" και με "εναλλασσόμενους ρόλους" να καταρτίσουν εικονικά τιμολόγια για δήθεν παροχή υπηρεσιών, όπως βαψίματα, αγορά χλοοτάπητα, ανακατασκευή κιγκλιδωμάτων κ.ά. που "προσέφεραν" στην ομάδα ανύπαρκτες φορολογικά εταιρίες.

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται οι:

    Γιώργος Κουτελάκης, πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης και γενικός διευθυντής του Πανιωνίου μέχρι το 1998.

    Γιώργος Σιότροπος, πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ

    Αχιλλέας Μπέος, πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου

    Μαρίνα Ιακωβάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής της Νέας Σμύρνης και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ

    Βαρβάρα Κορκοβίλη, δημοτική υπάλληλος και πρώην ταμίας της ΠΑΕ

    Κίμων Μαγκριώτης, πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος

    Λουκάς Σιότροπος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ

    Γεώργιος Πώποτας, πρώην αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρώην αθλητικός δικαστής

    Παναγιώτης Κρυπωτός, πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης

    και Ελευθέριος Γενεράλης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και πρώην ταμίας της ΠΑΕ.

    Στο δικαστήριο κατέθεσε πρώτος μάρτυρας ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, που διενήργησε έλεγχο στα οικονομικά της ομάδας, ο οποίος είπε πως οι περισσότερες εκταμιεύσεις των ποσών για τις δήθεν εργασίες γίνονταν στα τέλη Ιουνίου, οπότε και λήγει η αγωνιστική περίοδος.

    Ο μάρτυρας δεν απέκλεισε οι εκταμιεύσεις να γίνονταν για να καλυφθούν "διπλά συμβόλαια" ποδοσφαιριστών που εμφάνιζαν μικρές αμοιβές στην ΕΠΑΕ και έκαναν ιδιωτικά συμφωνητικά με την ΠΑΕ για πολύ μεγαλύτερες αμοιβές, εκδοχή που φαίνεται να υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο έλεγχος γίνεται με «αυτά που γράφουν τα βιβλία".

    Ο κ. Διώτης είπε, επίσης, ότι ενδεχομένως η ΠΑΕ γλίτωνε φόρους με τα εικονικά τιμολόγια καθώς εμφάνιζε πολλά έξοδα.

    Ο Παμπορίδης στο στόχαστρο αγνώστων

    Την εξαίρεση του από τους αγώνες των ομάδων της Θεσσαλονίκης σκέφτεται να ζητήσει ο Βασίλης Παμπορίδης καθώς δέχεται απειλές για την διαιτησία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα (3-0) στο "Καραϊσκάκης" ο διαιτητής από το Κιλκίς άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.

    Αγνωστοι τον προειδοποιούσαν να μην εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη, γεγονός που τον ανάγκασε να ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας. Τον Παμπορίδη υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" αστυνομική δύναμη η οποία τον συνόδεψε με ασφάλεια στο σπίτι του, στο Κιλκίς.

    Όμως οι απειλές δεν εξαντλήθηκαν στα τηλεφωνήματα. Υβριστικά μηνύματα υπήρχαν και στη σελίδα που διατηρεί στο facebook. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος διαιτητής σκέφτεται να ζητήσει από την ΚΕΔ την εξαίρεσή του από τα παιχνίδια των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

    Ο Παμπορίδης βαθμολογήθηκε με πάνω από 8,00 από τον παρατηρητή του αγώνα, Αντώνη Σίπκα. Ο παρατηρητής επιφυλάχτηκε μόνο να δει στο βίντεο τη φάση στην οποία ο Σαλπιγγίδης ζήτησε πέναλτι στην ανατροπή του από τον Παπαδόπουλο.

    Αναφερόμενος στη φάση αυτή ο Παμπορίδης είπε στον παρατηρητή ότι ήταν πέντε με επτά μέτρα κοντά και είναι σίγουρος πως είδε πολύ καθαρά τον Παπαδόπουλο να βρίσκει την μπάλα χωρίς να τραβά τον αντίπαλό του.

    Στη φάση του Ντουντού με τον Γκαρσία, διαιτητής και παρατηρητής συμφώνησαν ότι ο Βραζιλιάνος δεν είχε τεντωμένο πόδι και δεν βρίσκει τον αντίπαλό του, άρα σωστή η κίτρινη κάρτα. Όσο για τον Ίβιτς, ο Σίπκας είπε στον Παμπορίδη ότι θα μπορούσε να είχε δείξει απευθείας κόκκινη στον Σέρβο για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ουρτάδο

    Φερέιρα: "Δεν έχω μαγικό ραβδί"

    Αξιοκρατία στην ομάδα υποσχέθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στους παίκτες του Παναθηναϊκού. "Μόνο όποιος αξίζει θα παίζει", τους είπε μόλις ανέλαβε δουλειά. Ο 64χρονος Πορτογάλος τεχνικός στις πρώτες αυτές προπονήσεις ρίχνει το βάρος στο ψυχολογικό τομέα. "Δεν κολλάω σε ονόματα και ηλικίες. Όποιος δείχνει αυτά που θέλω, θα παίζει" τους τόνισε και ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι να τους μάθει καλύτερα.

    "Αμέσως δεν μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα. Δεν είμαι μάγος, είμαι προπονητής αλλά με τον χρόνο θα μάθω τα πάντα για εσάς" είπε ενώ στο αυριανό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ζήτησε από τους παίκτες "να το χαρούν".

    Όσον αφορά στα πλάνα του, προς το παρόν δεν αλλάζει το 4-2-3-1, ωστόσο δείχνει να υπολογίζει τον Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή. Σε αυτή την περίπτωση, ο Καντέ θα παίξει δίπλα στον Μπουμπσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ο Φερέιρα προορίζει για βασικό τον Λούις Γκαρσία.

    Την ίδια ώρα ο Ισπανός μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το νέο προπονητή. "Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ο τέλειος προπονητής και θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε καλά" , είπε στην «mundodeportivo.es». Αναφερόμενος στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα ο Γκαρσία δήλωσε: " Θα είναι ένας τελικός για εμάς και θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε".