Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

CHAMPIONS LEAGUE 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- Δοκιμασία της Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης πριν από το μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, δοκιμάζεται στο Άμστερνταμ με αντίπαλο τον Άγιαξ(21:45-ΜΕGA) με στόχο να "σφραγίσει" και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο της.Η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνει στην τελική ευθεία το προσεχές διήμερο και η μάχη για την πρόκριση "φουντώνει".
 
Η Ρεάλ Μαδρίτης με το μυαλό και στο μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη την επόμενη Δευτέρα, δοκιμάζεται στο Άμστερνταμ με αντίπαλο τον Άγιαξ  με στόχο μία αγωνιστική πριν από το φινάλε να "σφραγίσει" και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο της.

Οι Ολλανδοί από την άλλη πλευρά θα κυνηγήσουν τη νίκη προκειμένου να ελπίζουν ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής για τη δεύτερη θέση.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Μίλαν αντιμετωπίζει στη Γαλλία την Οσέρ με μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι εξάλλου παίζουν το τελευταίο τους χαρτί καθώς μόνο με το τρίποντο θα συνεχίσουν να ελπίζουν.

Κατά τα άλλα με ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση στη Ρώμη όπου η Ρόμα παίζει τα ρέστα της για την πρόκριση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου που ήδη είναι στην επόμενη φάση ενώ έχει εξασφαλίσει και την πρωτιά. Αγώνας...επιβίωσης είναι και αυτός ανάμεσα στην Βασιλεία και την Κλουζ.

Η Τσέλσι υποδέχεται τη Ζίλινα έχοντας ήδη βάλει γερές βάσεις για την πρόκριση, ωστόσο η νίκη κρίνεται απαραίτητη και για ψυχολογικούς λόγους μετά από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στην Αγγλία ενώ τα φώτα πέφτουν στη  μάχη για τη δεύτερη θέση η οποία ενδεχομένως να κριθεί από την αναμέτρηση της Σπαρτάκ Μόσχας με τη Μαρσέιγ.

Τέλος η Άρσεναλ θέλει να κάνει βήμα για την πρώτη θέση στον όμιλο της αντιμετωπίζοντας στην Πορτογαλία την Μπράγκα όπως και η Σαχτάρ Ντόνετσκ όμως που θα αγωνιστεί στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

5ος όμιλος: Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση μέσω της δεύτερης θέσης, θέλει να κάνει στο "Ολύμπικο", η Ρόμα με αντίπαλο την Μπάγερν(21:45-ΝΟVASPORTS 1).

Η ομάδα της Ρώμης σε περίπτωση επιτυχίας θα βρεθεί μία ανάσα από τον στόχο της. Όλα αυτά απέναντι στους "Βαυαρούς" που αν και απογοητεύουν στην Μπουντεσλίγκα, στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά και ουσιαστικά την πρωτιά.

Τον χαρακτήρα ο "θάνατος σου η ζωή μου", όμως έχει και η άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, στην Ελβετία όπου η Βασιλεία αντιμετωπίζει την Κλουζ.

Η νικήτρια του συγκεκριμένου αγώνα θα συνεχίζει να ελπίζει για τη δεύτερη θέση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής αλλά και θα αποκτήσει και το πάνω χέρι αναφορικά με την τρίτη και τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

6ος όμιλος:Χαρακτήρα τελικού έχει το παιχνίδι στη Μόσχα. Οι ισόβαθμες στη δεύτερη θέση, Σπαρτάκ και Μαρσέιγ παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση(19:30-ΝΟVASPORTS 1).

Οι Ρώσοι "ποντάρουν" στον παράγοντα έδρα προκειμένου να φτάσουν στη νίκη με την οποία θα είναι το φαβορί ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής ενώ οι Μασσαλοί θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους στο "Βελοντρόμ" αλλά και παράλληλα να γίνουν εκείνοι το "αφεντικό" για τη δεύτερη θέση.

Στο άλλο παιχνίδι, η Τσέλσι υποδέχεται τη Ζίλινα(21:45-ΝΟVASPORTS 7) έχοντας ήδη βάλει τις βάσεις για την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση. Οι "μπλε" ωστόσο στοχεύουν στο τρίποντο και για ψυχολογικούς λόγους καθώς προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα στην Αγγλία.

7ος όμιλος:Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει στρέψει ήδη το ενδιαφέρον της στο μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα την επόμενη Δευτέρα στο "Καμπ Νου" αλλά πριν θέλει μία ακόμη νίκη στον όμιλο της στο Τσάμπιονς Λιγκ για να "σφραγίσει" και τυπικά την πρωτιά. 

Οι μαδριλένοι αντιμετωπίζουν στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ(21:45-ΜΕGA) ο οποίος από την πλευρά του θα επιδιώξει το τρίποντο με το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ελπίζει για τη δεύτερη θέση, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Η Μίλαν εξάλλου δοκιμάζεται στη Γαλλία με αντίπαλο την Οσέρ(21:45-ΝΟVASPORTS 3). Οι "ροσονέρι" θα κυνηγήσουν τη νίκη με την οποία θα κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση μέσω της τελευταίας θέσης. Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά παίζουν το τελευταίο τους χαρτί καθώς μόνο σε περίπτωση νίκης θα συνεχίσουν να ελπίζουν ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

8ος όμιλος:Το ενδιαφέρον πλέον στον συγκεκριμένο όμιλο έχει επικεντρωθεί στη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι "κανονιέρηδες" δοκιμάζονται στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπράγκα(21:45-ΝΟVASPORTS 6) και στοχεύουν στο τρίποντο για να έχουν το αβαντάζ.

Οι γηπεδούχοι έχουν ελπίδες για την πρόκριση σε περίπτωση νίκης και θα κυνηγήσουν έτσι το τρίποντο για να μείνουν ζωντανοί ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Τη νίκη θέλει και η Σαχτάρ Ντόνετσκ στη Σερβία απέναντι στην Παρτιζάν για να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση.


ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
(Σε 4 αγώνες)

5ος όμιλος

1. Μπάγερν Μονάχου 12  11-3
2.Ρόμα                        6    6-8
3.Κλουζ                       3   5-10
4.Βασιλεία                    3   7-8

6ος όμιλος

1. Τσέλσι                   12    12-2
2.Σπάρτακ Μόσχας   6      5-6
3.Μαρσέιγ                 6      8-3
4.Ζίλινα                     0     1-15

7ος όμιλος

1. Ρεάλ Μαδρίτης       10   7-2
2.Μίλαν                      5     5-5
3.Άγιαξ                      4      4-6
4. Οσέρ                     3      3-6

8ος όμιλος

1. Άρσεναλ                 9    15-4
2.Σαχτάρ Ντόνετσκ    9   7-6
3. Μπράγκα                6   3-9
4.Παρτιζάν                 0    1-7

Δεν υπάρχουν σχόλια: