Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μουρίνιο: «Δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ στην Μπαρτσελόνα»

Συμβιβασμένος με την εχθρική υποδοχή που του επιφυλάσσουν στο άλλοτε ποδοσφαιρικό του «σπίτι», το «Καμπ Νου», στο ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης την ερχόμενη Δευτέρα, δείχνει ο Ζοσέ Μουρίνιο.

«Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα δεν θα μου συγχωρήσουν ποτέ ότι τους έκλεισα το δρόμο για την κατάκτηση του Champions League στο Μπερναμπέου. Είναι persona non grata για τον κόσμο της ομάδας και είμαι βέβαιος πως η υποδοχή που θα μου επιφυλάσσουν θα είναι εχθρική. Τους νίκησα με την Τσέλσι, τους νίκησα με την Ίντερ και τώρα είμαι στον πάγκο του μεγαλύτερου εχθρού τους. Όμως το παρελθόν δεν μετρά και πρέπει να θυμόμαστε πως πάμε να παίξουμε μπάλα. Είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε, η επόμενη μέρα θα είναι η… Τρίτη», δήλωσε ο προπονητής της «βασίλισσας», ενώ για τον αγώνα τόνισε πως «…δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα, αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντί της και να την ξεπεράσουμε για να κατακτήσουμε τίτλους».

Ο «εκλεκτός» δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η Μπαρτσελόνα έχει λειτουργήσει πολύ καλύτερα ως σύλλογος από τη δική του ομάδα τα τελευταία χρόνια. «Η Μπαρτσελόνα είναι σπουδαία ομάδα, με κοινή φιλοσοφία εδώ και χρόνια και παίκτες που αγωνίζονται μαζί σχεδόν για όλη τους τη ζωή, όπως ο Ινιέστα, ο Τσάβι και ο Μέσι. Η Ρεάλ από τη δική της πλευρά δεν έχει καθορίσει ακόμη την αγωνιστική της φιλοσοφία. Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με τον Κρόιφ, πήγε μετά στον Φαν Γκάαλ, τον Ράικαρντ και με τον Γκουαρντιόλα κατάφερε να βελτιωθεί κι άλλο. Η Ρεάλ, από την άλλη, πήγε από τον Καπέλο στον Πελεγκρίνι και ενδιάμεσα είχε τον Σούστερ και τον Ράμος. Έτσι δεν λειτουργεί το πράγμα. Μία τέτοια ομάδα πρέπει να είναι οργανωμένη πάνω σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό στιλ και μία εξ’ ολοκλήρου δική της φιλοσοφία, από τη βάση της μέχρι την κορυφή. Γι’ αυτό δουλεύουμε από την ώρα που ήρθα εδώ».

Όσο για τον αντίπαλό του στη μάχη των πάγκων, Πεπ Γκουαρντιόλα, είπε: «Αν ήμουν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, θα πρόσφερα συμβόλαιο για 50 χρόνια στον Γκουαρντιόλα. Είναι ένας άνθρωπος που από την ημέρα που γεννήθηκε ανήκει στο σύλλογο, ξέρει τα πάντα απέξω κι ανακατωτά και αντιλαμβάνεται τι θέλει ο κόσμος της Μπαρτσελόνα. Είναι ο ιδανικός για τη θέση του προπονητή της ομάδας, για όσο καιρό το επιθυμεί ο ίδιος. Είχα πει και πριν από 20 χρόνια πως θα γινόταν εξαιρετικός προπονητής. Αν ήμουν πρόεδρος στη Ρεάλ, θα τον ήθελα στην ομάδα μου».

Για το αν η Ρεάλ μπορεί κατακτήσει το Champions League, ο Ζοσέ Μουρίνιο απάντησε: «Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά επίσης μπορεί να αποκλειστούμε νωρίτερα. Το Champions League είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση και κάθε λάθος τιμωρείται», ενώ για τους βασικούς ανταγωνιστές στο δρόμο προς το «Γουέμπλεϊ», είπε: «Οι συνήθεις ύποπτοι… Οι αγγλικές ομάδες, κυρίως η Τσέλσι και η Μαν. Γιουνάιτεντ, η Ίντερ, η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: