Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ζοσέ Μουρίνιο -"Χάρη στο Θεό δεν ήμουν ποτέ μέτριος"

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο "France Football" ότι υπήρχαν πέρυσι πέντε ομάδες καλύτερες από την δικιά του Ίντερ που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στο "Μπερναμπέου" το βράδυ της 22ης Μαΐου, ενώ χαρακτήρισε αποθέωση της τακτικής το "στήσιμο" της ομάδας του στο "Καμπ Νόου"."Ευχαριστώ το Θεό που δεν είμαι μέτριος", είναι η ατάκα του Ζοσέ Μουρίνιο που έχει επιλέξει το περιοδικό ως τίτλο για τη συνέντευξη, με τον Πορτογάλο τεχνικό να μιλάει επίσης για τη Ρεάλ Μαδρίτης, την επιθυμία του να επιστρέψει στη "Γηραιά Αλβιώνα" καθώς και την ξεχωριστή σχέση του με τον Νικολάς Μπουρδίσο.
Αναλυτικά οι σημαντικότερες δηλώσεις του "Special one" στο διάσημο γαλλικό περιοδικό:

Για την Αγγλία: "Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι το φυσικό μου περιβάλλον. Εκεί θέλω να κλείσω την καριέρα μου".

Για τη Ρεάλ: "Δεν μπορώ να είμαι περισσότερο ευχαριστημένος, έχοντας στο μυαλό μου το μέγεθος αυτού του συλλόγου και της πρόκλησης που έχω απέναντί μου".

Για την Ίντερ: "Όταν πήγα στο Μιλάνο σκέφτηκα ότι έπρεπε να χτίσω δύο διαφορετικές ομάδες στην Ίντερ. Μία για να πάρει το ιταλικό πρωτάθλημα και μία άλλη για να προσπαθήσει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πρώτη περίπτωση ήξερα ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα του Καμπιονάτο. Και όταν έχεις την καλύτερη ομάδα πρέπει να πεις: νικώ.

Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Αντίθετα, στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ίντερ της σεζόν 2009-2010 δεν ήταν η καλύτερη ομάδα συγκρινόμένη με τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ, Τσέλσι, όλες ομάδες που μπορούσαν να κατακτήσουν τον τίτλο

Θα μπορούσαμε μόνο να πούμε: "θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε". Σιγά σιγά άλλαξε η διαδρομή μας και λέγαμε "θα το πάρουμε". Και το κατακτήσαμε το τρόπαιο".

Για το μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των "νερατζούρι": "Σε αντίθεση με το Τσάμπιονς Λιγκ που πήρα με την Πόρτο όπου είχα μία νεανική ομάδα, στην Ίντερ ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση, ήταν μία ομάδα βετεράνων. Υπήρχαν παίκτες που αν δεν κατακτούσαν το τρόπαιο στη Μαδρίτη δεν θα το κατακτούσαν ποτέ.

Εντάξει, αυτό δεν είναι και απόλυτο, αφού μπορούν ακόμα να το κατακτήσουν φέτος ή την επόμενη χρονιά! Αλλά αν πάρεις τον Ζανέτι, 37 ετών, Ματεράτσι, 37, τον Κόρδομπα, 38,  τον Τόλντο, 38, τον Σαμουέλ, ήταν πιθανότατα η  τελευταία τους ευκαιρία. Είμαι υπερήφανος που πραγματοποίησαν αυτό το όνειρο".

Για τον ημιτελικό-ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" και το αν ήταν από άποψη αισθητικής "μία καλή διαφήμιση για την Ίντερ": "Ναι, το θέαμα ήταν φανταστικό... Μη ζητάτε ευθύνες για μας για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Εγώ είχα αποφασίσει να νικήσω. Είναι κατανοητό; Είχα αποφασίσει να νικήσω! Το θέαμα το προσφέραμε στο Μιλάνο, στον πρώτο αγώνα είχαμε νικήσει 3-1, θα μπορούσαμε να βάλουμε τέσσερα γκολ, και πήγαμε στη Βαρκελώνη με αυτό το αβαντάζ.

Εκεί μπήκαμε στον αγώνα όντας αποφασισμένοι να παίξουμε, αλλά μετά από ένα τέταρτο αγώνα, μείναμε με 10. Και σε εκείνο το σημείο, ή κάνεις το βλάκα και δέχεσαι τέσσερα ή πέντε γκολ, ή συμπεριφέρεσαι ως πρωταθλητής και προκρίνεσαι. Γνωρίζοντας ότι αν πηγαίναμε στον τελικό, θα παίρναμε το τρόπαιο. Ήταν ένα σπουδαίο θέαμα από άποψη τακτικής".

Για την "ιδιαίτερη" σχέση του με τον Νικολάς Μπουρδίσο: "Στην Ίντερ, όταν έφτασα, του είπα ότι ήταν καλύτερα να φύγει, δεν θα υπήρχε χώρος για εκείνον. Ήθελα να τον πουλήσω για να επενδύσω σε άλλους παίκτες. Είχα προγραμματίσει την παραχώρησή του και στο τέλος, αποδείχτηκε πως ήταν ένας από τους σημαντικούς παίκτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί σε όλη την καριέρα μου.

Ο Μπουρδίσο μου είπε κάποτε: "Θα σου αποδείξω ότι μπορώ να παίζω. Εγώ του είπα. "Εντάξει, θα δούμε, θα δούμε μαζί. Δεν σε θέλω σήμερα, ίσως όμως αύριο είναι μία άλλη ημέρα". Και τώρα, ξέρει πόσο τον εκτιμώ. Γνωρίζει επίσης ότι θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος να δουλέψω ξανά μαζί του, γιατί είναι ένας άνθρωπος και ένας παίκτης φανταστικός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: