Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Πεδίο μάχης το Παγκράτι

xilo_pagrati.jpgΔυστυχώς οι φόβοι που έκαναν λόγο για απεισόδια στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκαν. Συγκεκριμένα στην Υμηττού σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και σε αυτούς του Ολυμπιακού. Πολλά σπασμένα αυτοκίνητα, συλήψεις και τρόμος παντού ήταν τα θλιβερά αποτελέσματα, με τα επεισόδια να συνεχίζονται για πολύ ώρα.Μολότοφ, πέτρες και σπασμένα αυτοκίνητα

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα επεισόδια δυστυχώς δεν έλειψαν. Συγκεκριμένα οπαδοί του Παναθηναϊκού που πήγαιναν στο γήπεδο, επιτέθηκαν σε οπαδούς του Ολυμπιακού που βρισκόντουσαν έξω από τον σύνδεσμό τους στην Υμηττού. Τα επεισόδια πήραν διαστάσεις, ενώ υπήρξαν και μάχες με τα ΜΑΤ. Ο απολογισμός ήταν σπασμένα αυτοκίνητα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και κάνουν λόγο για τρεις συλήψεις. Δυστυχώς τα επεισόδια συνεχίστηκαν, με τα γύρο στενά να γίνονται πραγματικά πεδία μάχης.

Μεγάλη νίκη ο Διαγόρας στις Σέρρες!


Ο Ταραχούλσκι έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραϊκού Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 σε βάρος του Πανσερραϊκού πέτυχε ο Διαγόρας στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι Ροδίτες με το αποτέλεσμα αυτό πέρασαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εχασαν και πέναλτι οι νικητές, δοκάρι στο τέλος οι γηπεδούχοι.

H oμάδα της Ρόδου αιφνιδίασε τους γηπεδούχους αφού μόλις στο 9' και έπειτα από σέντρα του Χρήστου, ο Ταραχούλσκι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το εικοστό τέρμα του στη Β' Εθνική.

Οι Σερραίοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν τους αντιπάλους τους στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο διατήρησαν την υπεροχή αλλά δεν είχαν ουσία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Διαγόρας έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 77' όταν ο Σολάκης έβγαλε μόνο του με τον τερματοφύλακα Κυριακίδη τον Μιλόσκοβιτς και εκείνος αφού πέρασε και τον αντιπαλο γκολκίπερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πανσερραϊκός... ξαναμπήκε στο ματς με σουτ του Ανάκογλου από το ύψος της περιοχής, στο οποίο δεν κατάφερε να αντιδράσει ο Βελλίδης.

Στο 85' ο Διαγόρας είχε την ευκαιρία να σφραγίσει οριστικά τη νίκη του όταν ο Σολάκης ανατράπηκε από τον Κυριακίδη κερδίζοντας πέναλτι, ωστόσο ο τερματοφύλακας της ομάδας της Μακεδονίας έπεσε στη δεξιά του γωνία και νίκησε τον Ρούσεφ, που ανέλαβε την εκτέλεση της... εσχάτης των ποινών.

Το ματς ολοκληρώθηκε με το σουτ του Τάντιτς στο δοκάρι στο 93' και ενώ είχε προηγηθεί η απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρυσε ο Σπάρταλης για σκληρό φάουλ στον Ριμόλντι, στην... αντίπαλη περιοχή!

Πανσερραϊκός (Γκιγέρμο Ογιος): Κυριακίδης, Κάστρο (56' Γεωργιάδης), Σκάγκλια, Λεοζίνιο, Κόντος (66' Ανάκογλου), Γαλανόπουλος (66' Γεωργίου), Βοσκόπουλος, Ριμόλντι, Τάσιτς, Παπάζογλου,Αθανασιάδης.
Διαγόρας (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Σαλαμαστράκης, Τσιάτσιος (84' Μπακομήτρος), Κωνσταντινίδης, Σολάκης, Κορακάκης, Ρούσεφ (89' Γεωργίου), Μιλόσκοβιτς, Χρήστου, Ταραχούλσκι (50' Σπάρταλης), Μπριλάκης

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στα τρία... σταμάτησε η ΑΕΚ

Δευτέρα το ΑΕΚ-Λάρισα για την 10η αγωνιστική


Το σήμα της Σούπερ Λίγκα Οπως ανακοίνωσε η Σούπερ Λιγκ, η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Λάρισα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, λόγω της συναυλίας της Μπιγιονσέ, που θα λάβει χώρα μία ημέρα νωρίτερα. Αλλαξε η ώρα στο Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση; "Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ, στα πλαίσια της 10ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 16.45. Ο αγώνας ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ � ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στα πλαίσια της 10ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.2009 στις 16.45 (αντί για τις 14.30)".

Το "αντίο" του Εγκωμίτη


Ο Εγκωμίτης πανηγυρίζει Ο Γιώτης Εγκωμίτης αποχαιρέτησε οριστικά τα γήπεδα. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 37 του. Το φιλικό της Ανόρθωσης με τον Εθνικό Aχνας, που έγινε προς τιμή του, ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Μιλώντας για το φινάλε της καριέρας του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Αθλητικό Metropolis), δεν κρύφτηκε.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν κρύβω ότι είχα αρκετό άγχος και είναι παράξενο γιατί γενικά στην καριέρα μου δεν συνήθιζα να έχω άγχος. Μπήκα στο γήπεδο για 20 περίπου λεπτά και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ομάδες και τον κόσμο που με τίμησε. Όπως επίσης και τους διάφορους φορείς που βρέθηκαν στο γήπεδο και με τίμησαν», είπε αρχικά.

«Υπήρξε μία αλληλογραφία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και με ενημέρωσαν ότι λόγω υποχρεώσεων δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντως με τίμησε ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κύπρου και φυσικά τους ευχαριστώ», πρόσθεσε για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο αποχαιρετιστήριο αγώνα του.

Για την πορεία του στον δικέφαλο, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στα έξι χρόνια που βρέθηκα στον ΠΑΟΚ, έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Προσπαθούσα σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο και η δική μου χαρά ήταν να δίνω χαρά στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι στάθηκα και άτυχος γιατί αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να είχα προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα. Όταν έβλεπα το γήπεδο να είναι γεμάτο, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να δώσω ότι είχα και δεν είχα για να φύγει χαρούμενος ο κόσμος του ΠΑΟΚ από το γήπεδο. Το ευχάριστο είναι ότι πήραμε τουλάχιστον και δύο κύπελλα». Για τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό όπου είχε ανοίξει το σκορ και ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του δικεφάλου, ο Γιώτης Εγκωμίτης τόνισε: «Ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας μου. Όμως στον ΠΑΟΚ πρόσφερα και τα επόμενα χρόνια και γι΄ αυτό άλλωστε με κράτησαν στην ομάδα».

Ο Κύπριος είχε δηλώσει πριν αρκετά χρόνια ότι δεν θα αγωνιστεί σε καμία άλλη ελληνική ομάδα όπως και έγινε. Ο ίδιος είπε: «Δέθηκαν πολύ με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν σας κρύβω ότι είχα προτάσεις από άλλες ομάδες τόσο όταν ήμουν στην ομάδα, όσο και όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Όμως δεν ήθελα ούτε να φύγω, ούτε και να παίξω σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα. Είμαι άνθρωπος που αγαπάει και εκτιμάει τους ανθρώπους που δείχνουν σεβασμό και αγάπη απέναντι μου. Θα κρατήσω στην ψυχή μου τα έξι υπέροχα χρόνια που πέρασα στον ΠΑΟΚ».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, ο Γιώτης Εγκωμίτης επισήμανε: «Ασφαλώς και τον παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ και ενδιαφέρομαι γι΄ αυτόν. Βλέπω ότι γίνεται μία πολύ καλή δουλειά και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάει όσο ψηλότερα γίνεται γιατί έχει έναν κόσμο που το αξίζει. Μπορεί φέτος να έμεινε λίγο πίσω λόγω κάποιων ατυχιών, όμως είμαι σίγουρος πως είτε φέτος, είτε και τα επόμενα χρόνια, αν συνεχίσει να υπάρχει διοικητική ηρεμία και να δουλεύει καλά η ομάδα, μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και να έχει κάθε χρόνο υψηλούς στόχους».

Για την επόμενη πλέον ημέρα στην ζωή του, ο Γιώτης Εγκωμίτης τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι κουράστηκα ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο κυρίως μήνες για την οργάνωση αυτού του παιχνιδιού. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ λίγο και θα δούμε τι θα γίνει. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Αυτό που επιθυμώ είναι να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια προπονητικής. Θέλω να είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο. Είτε από την θέση του προπονητή, είτε από κάποια άλλη θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για ότι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα και θα πρέπει να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους γονείς μου γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι και το γεγονός πως πάνω απ΄ όλα έγινα ένας σωστός άνθρωπος». Για την βελτίωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων αλλά και σε ότι αφορά την εθνική ομάδα, ο Εγκωμίτης δήλωσε: «Ο Αγγελος Αναστασιάδης κάνει καλή δουλειά στην εθνική. Του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει ελεύθερα για αρκετά χρόνια και έφερε αποτελέσματα. Βέβαια η εθνική Κύπρου διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές και θεωρώ ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Οι ομάδες επίσης έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Βλέπουμε ότι μπήκαν σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά πάνε πολύ καλά. Έρχονται ξένοι εγνωσμένης αξίας και βοηθούν πολύ στην ανάπτυξη του Κυπριακού ποδοσφαίρου».

Ονουάτσι: "Ασχημο που χάσαμε τη νίκη"


Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Καβάλα ήταν ο Ονουάτσι Ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας, Μπέντζαμιν Ονουάτσι μίλησε στον Sentra 103,3. O μεγάλος πρωταγωνιστής της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε στη δική του απόδοση, στο μέλλον και στους στόχους της ομάδας αλλά και στην Σταντάρ Λιέγης, στην οποία αγωνίστηκε στο παρελθόν...

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: "Ήταν ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για την ομάδα. Δεν περιμέναμε την ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες, με εμπειρία, είναι πρώτος στην βαθμολογία, αλλά χάσαμε τους τρεις πόντους στο τελευταίο λεπτό. Μπορεί για τον κόσμο να ήταν καλό το αποτέλεσμα αλλά για την ομάδα γενικότερα ήταν άσχημο όπως χάσαμε την νίκη".

Για το μέλλον και τους στόχους της ομάδας: "Να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως τώρα. Έχουμε καλούς παίκτες. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό, είμαστε σαν μια πραγματική οικογένεια. Ο πρόεδρος είναι σαν πατέρας μας. Και ο Σταύρος και ο Μάκης".

Για την διαιτησία του αγώνα: "Δεν θέλω να μιλάω για διαιτησία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όταν παίζεις κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Ο στόχος μας δεν ήταν να παίζουμε με τον διαιτητή αλλά να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό και θα μπορούσαμε να το έχουμε πετύχει".

Για την Σταντάρ Λιέγης στην οποία αγωνίστηκε: "Το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι υψηλότερο απ' ότι στο βελγικό. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά η Σταντάρ είναι πολύ γρήγορη από την μέση και μπροστά και ίσως να έχει πρόβλημα εκεί. Συνολικά όμως στοιχηματίζω ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει το παιχνίδι".

Σε αδιέξοδο ο Ηρακλής

protasov-paiktes.jpgΟ κόσμος φεύγει και ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του, ο πρόεδρος δεν πάει στο γήπεδο, τελικά ο φετινός Ηρακλής που βαδίζει. Η κατάσταση, όπως την περιγράφουν άνθρωποι μέσα στην ομάδα, είναι εξαιρετικά δύσκολη και αν δεν παρθούν σύντομα αποφάσεις θα είναι μη αναστρέψιμη.


Χρειάζονται επειγόντως αποφάσεις με τόλμη για το παρών και το μέλλον του συλλόγου. Ο Ηρακλής δεν διοικείται μόνο με την έκδοση δελτίων τύπου, για τον αν ο Αντώνης Ρέμος πουλάει ή δεν πουλάει τις μετοχές του. Αυτό που θέλει το σωματείο είναι ηρεμία που δεν την έχει. Χρειάζεται στιβαρή διοίκηση που όπως δείχνουν οι εξελίξεις δεν υπάρχει.

Αν δεν παρθούν τώρα, όχι χθες, ούτε αύριο, αποφάσεις τότε ο «γηραιός» θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να μπει σε περιπέτειες.

Ο Ολεγκ Προτάσοφ δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την απόδοση κάποιων παικτών, χωρίς πάντως να τους κατονομάσει. Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του παιχνιδιού, είπε μεταξύ άλλων, ότι… «περιμένεις από κάποιους παίκτες είτε να βάλουν το γκολ, είτε να δώσουν την πάσα, είτε να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, αλλά δεν το κάνουν. Θα πρέπει να πιάνουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους γιατί είναι μεγάλα παιδιά».


Ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες είναι ο Γιάκομπ. Ο επόμενος που αγγίζει επικίνδυνα το απαγορευτικό όριο είναι ο αρχηγός, ο Τάσος Κατσαμπής, που με την κάρτα που αντίκρισε στο τελευταίο παιχνίδι έφτασε στις τρεις.


Αναβολή έως την Πέμπτη ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τέσσερις οπαδοί του Ηρακλή, που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στον περιβάλλοντα χώρο του «Καυτανζογλείου», διότι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στις κερκίδες του γηπέδου, φέροντας μπουκάλια και κουτάκια μπίρας.

Οι τέσσερις οπαδοί οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους απήγγειλε τις προβλεπόμενες κατηγορίες, που διώκονται με βάση τον αθλητικό νόμο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας 16χρονος, ο οποίος λόγω συνάφειας της υπόθεσης, θα δικαστεί μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του. Το δικαστήριο αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους έως τη μέρα διεξαγωγής της δίκης.

«Μπορούμε...»

moras.jpgΟύτε κρύο, ούτε ζέστη για τον Αγγελο Χαριστέα και για τον Βαγγέλη Μόρα η κλήρωση με αντίπαλο την Ουκρανία. Ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός πιστεύει ότι όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη θα προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο διεθνής επιθετικός δίνει 50-50% πιθανότητες πρόκρισης.

Ο διεθνής άσος φιλοξενήθηκε στον «Sentra 103,3» και τόνισε ότι θα τα δώσουν όλα για να βρεθούν στη Νότιο Αφρική «Οποιος και να ήταν ο αντίπαλος δεν είχαμε προτίμηση. Σίγουρα το ουκρανικό ποδόσφαιρο έχει ανέβει και ειδικά τα τελευταία χρόνια. Εχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες όμως είναι τελείως διαφορετικό. Μιλάμε για δύο παιχνίδια μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών και όποιος είναι πιο έτοιμος θα πάρει την πρόκριση. Πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Ο Αγγελος Χαριστέας μίλησε στον «sporfm. «Δεν παρακαλούσα για κάποιον αντίπαλο. Κάθε ομάδα θα ήταν δύσκολη, αφού τα ματς είναι πολύ σημαντικά. Την Ουκρανία την ξέρουμε, την έχουμε αντιμετωπίσει και αυτό είναι θετικό στοιχείο. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Πιστεύω πως μαζί με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ήταν ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος για μας. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια. Όμως έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50. Μας λείπει η παρουσία σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο «Χάρι».

Ερωτηθείς για το πού χάθηκε η πρωτιά στον όμιλο, απάντησε: «Στοίχισαν πολύ οι δύο ήττες μας από την Ελβετία. Δεν είχαμε την ίδια σταθερότητα με τον προηγούμενο χρόνο, όταν κάναμε 6-7 συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Πλέον όμως κοιτάζουμε τα μπαράζ και ξεχνάμε πώς χάσαμε την πρώτη θέση. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά τα δύο ματς και να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Δεν έχει σημασία αν μία ομάδα προκρίνεται απευθείας ή μέσω μπαράζ».

Αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που έγινε στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας στο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στη Λετονία. «Δεν ήμουν μπροστά για να ξέρω ακριβώς τι έγινε, αλλά οι σχέσεις των παικτών είναι καλές και όσα χρόνια είμαι στην ομάδα δεν υπήρχε πρόβλημα μεταξύ μας. Κανένας δεν επιβάλλεται στον προπονητή. Πάντα υπάρχουν μικροκαβγάδες, αυτό είναι άλλωστε υγιές να συμβαίνει σε μία ομάδα», τόνισε, ενώ για τη σκληρή κριτική που δέχτηκε η ομάδα για την απόδοσή της στα τελευταία παιχνίδια, είπε: «Καλό είναι να γίνεται κριτική, αλλά όταν πια θα έχει κριθεί η πρόκριση. Όχι πριν».

Αναφορικά με την έδρα που θα φιλοξενήσει το ματς με την Ουκρανία στις 14 Νοεμβρίου, ο Άγγελος Χαριστέας δεν έχει σαφή απάντηση. «Θα πρέπει να συζητήσουμε με τον προπονητή και τους ανθρώπους της ΕΠΟ, να δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Ο κόσμος έχει αποδείξει πως όταν η ομάδα πηγαίνει καλά είναι στο πλευρό της. Πιστεύω όπου κι αν παίξουμε ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα μας βοηθήσει».

Ο ίδιος μπορεί να απουσίαζε λόγω τραυματισμού από τα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών, αλλά θα είναι παρών στην ώρα των μπαράζ. «Αύριο θα ξεκινήσω προπόνηση με την ομάδα. Έκανα ατομικό πρόγραμμα τις προηγούμενες ημέρες κι εύχομαι το Σάββατο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να αγωνιστώ στο γερμανικό πρωτάθλημα».

Φωτο Ημέρας

Την στήριξη των ενόπλων δυνάμεων έχει η Δόξα Δράμας

Γιορτές ΠΣΑΤ-ΠΣΑΠ, "Άρης FM" και Γκόγκιτς...

Ξαφνικό θέμα προέκυψε με την ώρα τέλεσης των εκδηλώσεων του ΠΣΑΤ (δημοσιογραφικά βραβεία) και ΠΣΑΠ (βράβευση κορυφαίων ποδοσφαιριστών της χρονιάς) που θα γίνουν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου...




Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΣΑΤ χωρίς να γνωρίζει πως η Nova έβαλε την γιορτή του ΠΣΑΠ στις 7.30 το βράδυ αποφάσισε να γίνει η τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων στις 18.00 (με ολοκλήρωση στις 20.00).
Το πρόβλημα, όμως, είναι πως πολλοί απ' τους καλεσμένους της μίας εκδήλωσης θα είναι και στην άλλη κάτι που δεν θα είναι εφικτό με βάση τις παραπάνω ώρες. Έτσι ο ΠΣΑΤ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Αντώνη Νικοπολίδη και με τη Nova και ζήτηαε η γιορτή των κορυφαίων ποδοσφαιριστών να αρχίσει μισή ώρα αργότερα, δηλαδή στις 20.00, ενώ αυτή του ΠΣΑΤ θα πάει μισή ώρα νωρίτερα, στις 17.30 (μέχρι 19.30).
ΠΣΑΤ, ΠΣΑΠ και Nova φαίνεται πως τα βρίσκουν ώστε να γίνουν οι δύο εκδηλώσεις δίχως πρόβλημα.

"Οικονομική κρίση και επιπτώσεις στα ΜΜΕ"
Στις 10 και 11 Νοεμβρίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδρίων του υπουργείου Τύπου το 27ο συνέδριο αθλητικών συντακτών Ελλάδας-Κύπρου. Θέμα θα είναι "η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στα ΜΜΕ" και θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Λάμπης Ταγματάρχης, δύο Κύπριοι συνάδελφοι, εκπρόσωπος της ελληνικής τράπεζας που είναι και χορηγός του ΠΣΑΤ και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, Μάκης Βοϊτσίδης.

Στούντιο απ' το "Κλειάνθης Βικελίδης"
Ξεκίνησε απ' τις 9 σήμερα το πρωί το πρόγραμμα του "Άρης FM" που θα βγαίνει εξ ολοκλήρου από στούντιο που βρίσκεται στο "Κλειάνθης Βικελίδης". Ο ραδιοσταθμός του επίσημου Άρη θα έχει μεταδόσεις απ' τους αγώνες των "κίτρινων" σε όλα τα αθλήματα. Καθημερινά το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 2 τα ξημερώματα της επομένης.

Ο Σίνισα στο MEGA
Ο Σίνισα Γκόγκιτς θα είναι εκ των καλεσμένων του MEGA στην αυριανή εκπομπή "Σούπερ μπάλα live" που θα έχει σαν σημείο αναφοράς την μετάδοση της αναμέτρησης Ολυμπιακού-Σταντάρ Λ. για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλεσμένοι θα είναι επίσης οι Δημήτρης Καμπουράκης, Βασίλης Σαμπράκος.

Σοκ με Βίσιο, Μπούντιμιρ στον Εργοτέλη


Ο Μπούντιμιρ πλασάρει τον Μπλάζιτς Δυσάρεστα είναι τα νέα στον Εργοτέλη, όσον αφορά στους τραυματισμούς του Τόμας Βίσιο (κατά κύριο λόγο), αλλά και του Μάριο Μπούντιμιρ. Ο πρώτος έχει υποστεί τελικά ρήξη χιαστού, κάτι που σημαίνει ότι θα χειρουργηθεί και θα μείνει εκτός για 4 μήνες, ενώ ο δεύτερος έχει θλάση και θα πρέπει να ακολουθήσει θεραπεία για ένα μήνα.

Ο Νίκος Καραγεωργίου φυσικά και δεν περίμενε σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος να χάσει δύο από τα βασικά εργαλεία του, όμως πλέον είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει τους παίκτες που θα καλύψουν τα κενά τους.

Νασούτι: «Δεν φερθήκαμε έξυπνα»

Νασούτι: «Δεν φερθήκαμε έξυπνα»

O Kριστιάν Νασούτι ήταν από τους λίγους διασωθέντες, της προχθεσινής κάκιστης εμφάνισης του Άρη στο «Παγκρήτιο». Ο Αργεντινός αμυντικός αποτέλεσε για ακόμη μια φορά τον «βράχο» στο κέντρο της άμυνας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά για τι περί τίνος παίκτη πρόκειται. Μάλιστα λίγο έλειψε να «ξελασπώσει» την ομάδα του στη φάση του 82΄, με την κεφαλιά του να σταματάει στο κάθετο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι «κίτρινοι» σε όλο το παιχνίδι.
Όπως είναι λογικό το αποτέλεσμα και η εμφάνιση που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Άρης στην Κρήτη, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένο άφησε τον 28χρονο αμυντικός. Ο Νάσουτι βγαίνοντας από τα αποδυτήρια και μιλώντας για το παιχνίδι έκανε λόγο για μεγάλη ευκαιρία, την οποία άφησαν να χαθεί ο ίδιος και ο συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικά, σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι αφήσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, όπως ήρθε το παιχνίδι. Κυρίως όταν παίζαμε πάνω από μισή ώρα με παραπάνω παίκτη. Πιστεύω ότι δεν φερθήκαμε έξυπνα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Υπάρχει μια στεναχώρια, που αφήσαμε μια ευκαιρία να φύγει από τα «χέρια» μας». Στη συνέχεια και ερωτηθείς για το αν αυτές οι δύο ισοπαλίες αφήνουν πίσω τον Άρη, ο Νασούτι υπογράμμισε: «Σίγουρα χάθηκαν δυο μεγάλες ευκαιρίες για να συνεχίσουμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αλλά ξέρετε ότι το πρωτάθλημα είναι μακρύ και έχει πολύ δρόμο. Και το σημαντικό είναι να κερδίζουμε εντός έδρας, για να συνεχίσουμε να είμαστε ψηλά», ενώ για το γεγονός ότι ο Άρης δεν δημιούργησε ευκαιρίες, είπε: «Όπως σας είπα δεν φερθήκαμε έξυπνα στο παιχνίδι. Δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε και ενώ παίζαμε με παίκτη παραπάνω. Σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ειδικά απέναντι στον Εργοτέλη, που έπαιζε με λιγότερο παίκτη. Από εκεί και πέρα να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε, ώστε να παρουσιάζουμε καλύτερη εικόνα στα εκτός έδρας παιχνίδια».

«Ο κόσμος μας ακολουθεί πιστά»

Η παρουσία του κόσμου του Άρη στο Σαββατιάτικο παιχνίδι ήταν συγκλονιστική. Ο ξανθομάλλης αμυντικός αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, λέγοντας: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους υγιείς φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο και όχι μόνο του Άρη άλλα και του Εργοτέλη. Όσων αφορά τις εικόνες βίας, δεν θέλω ούτε καν να τις σχολιάσω. Θέλω να τις βγάλω από το μυαλό μου. Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος του Άρη, μας ακολουθεί πιστά και μας στηρίζει όπου και αν παίζουμε». Τέλος και ερωτηθείς για το Κυριακάτικο μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο «Κλέανθης Βικελίδης», ο έμπειρος αμυντικός τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να κερδίσουμε ένα δυνατό αντίπαλο μέσα στην έδρα μας. Και γνωρίζουμε ότι με νίκη θα εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας. Θα δουλέψουμε σκληρά όλη την εβδομάδα και ελπίζω να έχουμε ένα χαρούμενο απόγευμα την επόμενη Κυριακή».Πηγη Μετροσπορ

ΕΛΛΑΔΑ: Ουκρανία το εμπόδιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Ουκρανία, όπως προκέκυψε από τη σημερινή κλήρωση της Ζυρίχης, θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στην προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.


Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14 και 18 Νοεμβρίου.

Τα ζευγάρια

Ιρλανδία - Γαλλία
Πορτογαλία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
ΕΛΛΑΔΑ - Ουκρανία
Ρωσία - Σλοβενία

Λεονάρντο: «Ποτέ δεν έβρισα!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Διαψεύδει πως καταφέρθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε οπαδούς που τον αποδοκίμαζαν ο Λεονάρντο, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ! Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ένας από τους οπαδούς που αποδοκίμασαν τους παίκτες, μετά το ματς με τον Πανθρακικό, μίλησε σε έντονο ύφος στον Βραζιλιάνο μέσο κι αυτός αντέδρασε άσχημα, βρίζοντάς τον…

Η δήλωση του Λεονάρντο

«Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, που συνέβη κατά την αποχώρησή μου από το γήπεδο και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να δηλώσω ξεκάθαρα πως ποτέ δεν καταφέρθηκα με προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον φιλάθλων μας. Τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα μου, κάτι που έχω αποδείξει στα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Βγάζει στο σφυρί τον Ρομπίνιο η Σίτι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο σφυρί βγάζει τον Ρομπίνιο η Μάντσεστερ Σίτι σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, που θέλει τον Σεΐχη ιδιοκτήτη στους "Πολίτες", να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Μπαρσελόνα.

Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι Μανσούρ Μπιν Ζαγιέντ φαίνεται πως πήρε την απόφαση να παραχωρήσει το αστέρι της ομάδας του Ρομπίνιο, μετά την επιθυμία του τελευταίου να πάει σε ένα σύλλογο με μεγαλύτερες φιλοδοξίες.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα ο Μαρκ Χιούζ ταξίδεψε στο Ντουμπάι με σκοπό να συναντηθεί με τον Σεΐχη ιδιοκτήτη της Σίτι και μίλησαν για όλα τα θέματα της ομάδας. Σε αυτά είναι και η πώληση του Ρομπίνιο στην Μπαρτσελόνα τον Γενάρη.

Σε περίπτωση που φύγει ο Βραζιλιάνος άσος, ο Ζαγιέντ έχει σκοπό να φέρει στην Αγγλία τον Φρανκ Ριμπερί, μετά την αποτυχία του να φέρει στους "πολίτες" τον Μπεναγιούν.

F1: Πρόστιμο σε Τρούλι και McLaren


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τρούλι θα πληρώσει 7,304.600 ευρώ για την άσχημη συμπεριφορά του, ενώ η McLaren 36,523.000 ευρώ για την ενέργεια της να επιτρέψει στον Χέικι Κοβαλάινεν να φύγει από το πιτ χωρίς να έχουν προληφθεί οι κανόνες ασφαλείας.

Ο Γιάρνο Τρούλι στην αρχή του αγώνα ήρθε σε επαφή με τον Άντριαν Σούτιλ, με αποτέλεσμα οι δύο πιλότοι μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο να εγκαταλείψουν τον αγώνα πρόωρα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος μετά τον αγώνα είπε: "Ο Τρούλι ήταν αγριεμένος και μου είπε ότι ήταν δικό μου λάθος, αλλά εγώ τον κράτησα και του είπα πως και σε εμένα συνέβη το ίδιο".

Ο πιλότος της Toyota κατά την έξοδό του από το μονοθέσιο δεν απομακρύνθηκε από την πίστα, αλλά κατευθύνθηκε εκνευρισμένος προς το μέρος του πιλότου της Force India και του επίρριψε ευθύνες για το συμβάν.

Η McLaren από την πλευρά της θα καταβάλει το ποσό των 36,523.000 ευρώ, επειδή άφησε τον πιλότο της, Χέικι Κοβαλάινεν, να φύγει από τα πιτ στοπ χωρίς να έχει τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, ο Φιλανδός έφυγε από το πιτ, έχοντας πάρει μαζί του την αντλία βενζίνης, η οποία περιέλουσε με καύσιμα τον Κίμι Ράικονεν, που ακολουθούσε. Στη συνέχεια το μονοθέσιο της Ferrari άρπαξε φωτιά, αλλά έσβησε πριν το περιστατικό μετατραπεί σε τραγωδία.

"Τελείωσα τον αγώνα με μερικές σταγόνες πετρελαίου στα μάτια μου, τα οποία ακόμα με καίνε, αλλά είμαι εντάξει", είπε ο πιλότος της Ferrari μόλις τελείωσε ο αγώνας.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Τεταμένο κλίμα…


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Πολύ άσχημο είναι το κλίμα στις τάξεις της ομάδας του Ηρακλή, αλλά και των οπαδών, μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στο Καυτανζόγλειο. Η δυσαρέσκεια στον κόσμο ήταν εμφανής όλες τις προηγούμενες ημέρες και εκδηλώθηκε, χθες, μετά το γκολ του Μανιάτη, όταν οι οργανωμένοι οπαδοί του «Γηραιού» μάζεψαν τα πανό που είχαν απλώσει στην κατάμεστη θύρα 10 και ξεκίνησαν την ομαδική αποχώρησή τους…!

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ακούγονταν συνθήματα κατά της ΠΑΕ («Ήρα ολέ, γ… η ΠΑΕ), τα οποία εντάθηκαν μετά το πρώτο γκολ «κυανέρυθρων» με στόχο και τους ποδοσφαιριστές («Ήρα, παίξε τη μπάλα της ζωής σου, αλλιώς θα σε γ… εμείς οι οπαδοί σου) και «εμείς οι οπαδοί θα βλέπουμε για αιώνες, γ… η ΠΑΕ που στήνει τους αγώνες»).

Η ένταση δεν άργησε να μεταφερθεί και εκτός γηπέδου με μάχες ανάμεσα σε οπαδούς και δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων για να ελέγξουν την κατάσταση και να απομακρύνουν τους έξαλλους οπαδούς του Ηρακλή.
Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν από το παιχνίδι έγιναν συλλήψεις τεσσάρων οπαδών (οι δύο ήταν ανήλικοι), ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή ένταση έξω από τα αποδυτήρια.

Λίνο Μάρσιελ Αλβεζ: «Μπορώ να το ξανακάνω»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 27 μέρες από τη στιγμή που ο Λίνο Μάρσιελ Αλβεζ πάτησε για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους για να δείξει την ικανότητά του στις εκτελέσεις φάουλ. Στις 4 Φεβρουαρίου 2009 ο Αντώνης Νικοπολίδης είχε σύμμαχο το δοκάρι, που στέρησε από τον Βραζιλιάνο το πρώτο του γκολ-φάουλ, που τελικά ήρθε σχεδόν έξι μήνες μετά.

Στις 30 Ιουλίου, στο πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο «Ούλεβααλ στάντιουμ» του Οσλο, το πρώτο «θύμα» του Λίνο ήταν ο Τρόι Πέρκινς της Βαλερένγκα. Το Σάββατο προστέθηκε σε αυτή τη λίστα ο Γιώργος Σικαλιάς, που έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει το μοιραίο. Μέχρι στιγμής τα δυο γκολ-φάουλ έχουν φέρει ισάριθμες νίκες. Μιλώντας στο «Goal» ο Λίνο δήλωσε έτοιμος για νέες «βόμβες» έξω από την περιοχή, ενώ στάθηκε στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και στο επερχόμενο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

- Λίνο, θα σε πάω λίγες ώρες πίσω. Κερδίζεις το φάουλ και ετοιμάζεσαι να το εκτελέσεις. Οι σφυγμοί σου, η σκέψη σου, ο κόσμος μπροστά σου περιμένει κάτι καλό

«Και ήρθε το γκολ. Σου άρεσε η εκτέλεση;»

- Ναι, αλλά εγώ είμαι εδώ για να σε ρωτήσω και τώρα γίνεται το αντίθετο

«Ηταν μια καλή εκτέλεση. Είδα πού βρισκόταν ο τερματοφύλακας και ήξερα πως είναι μια καλή θέση για μένα. Το δοκίμασα και η μπάλα πήγε εκεί που ήθελα».

- Ενας ένας οι συμπαίκτες σου σού επιτέθηκαν μετά το γκολ.

«Το πανηγυρίσαμε έντονα, διότι ήταν κάτι που το θέλαμε. Το καλό είναι ότι πήραμε τη νίκη και αυτό είναι που μετράει».

- Αυτό ήταν το δεύτερο δικό σου φετινό γκολ από εκτέλεση φάουλ. Να περιμένουμε κι άλλο;

«Γιατί όχι. Μακάρι. Μπορώ να το ξανακάνω και ελπίζω να έρθουν κι άλλα τέτοια γκολ και γενικά κι άλλα γκολ για την ομάδα, αλλά και για μένα».

- Μετά το παιχνίδι αφιέρωσες το γκολ στον Μπιζέρα, που χτύπησε μέσα στην εβδομάδα. Φέτος ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς.

«Ο Μπιζέρα ήταν άτυχος και εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα να γυρίσει στις προπονήσεις. Φέτος έχουμε σταθεί άτυχοι πολλές φορές και ελπίζω αυτό να αλλάξει. Μακάρι να μη λείψει άλλος παίκτης από τραυματισμό, διότι όταν μια ομάδα είναι πλήρης, μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα».

Λίνο Αλβεζ

«Μας έλειπε το αποτέλεσμα»

- Τι άλλαξε στα δυο παιχνίδια με Ηρακλή και Γιάννενα σε σχέση με τους αγώνες με Πανιώνιο και Ατρόμητο, όπου ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε;

«Νομίζω ότι το μόνο που αλλάζει είναι το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι και στα δυο παιχνίδια που δώσαμε στην Αθήνα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε. Στα δυο εντός έδρας παιχνίδια καταφέραμε να μετουσιώσουμε τις φάσεις σε γκολ και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Μας έλειπε το αποτέλεσμα και τώρα ήρθε. Βέβαια, μετράει και το ότι παίξαμε μπροστά στο κοινό μας».

«Εδεσε η τετράδα»

Τι έφερε το μηδέν παθητικό σε τέσσερα διαδοχικά ματς πρωταθλήματος;

«Το πλέον βασικό είναι ότι ο προπονητής αποφάσισε να κρατήσει την ίδια αμυντική τετράδα σε αυτούς τους αγώνες. Αυτό μας έδωσε την απαιτούμενη ηρεμία, διότι είναι σημαντικό να νιώθεις ότι ο προπονητής σε εμπιστεύεται. Το να μη δεχθείς γκολ είναι πάντα ομαδική δουλειά και σε αυτά τα παιχνίδια θυμίσαμε το περσινό μας πρόσωπο. Δεν είναι μόνο ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί, αλλά το πώς συμπεριφέρεται συνολικά η ομάδα στο γήπεδο και σε αυτόν τον τομέα τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτά τα τέσσερα ματς».

«Μπορούμε τη νίκη στο ΟΑΚΑ»

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βάλει τέλος στο σερί των χαμένων εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Αναφέρεσαι στο γεγονός ότι πέρυσι δεν κερδίσαμε κανένα παιχνίδι στην Αθήνα με τις τρεις ομάδες κορυφής. Αυτό είναι γεγονός, αλλά εμείς οι παίκτες το έχουμε ξεχάσει. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας και θεωρώ ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορείς να λες ότι έχεις στόχο να πρωταγωνιστήσεις και να μην πιστεύεις σε τέτοιες νίκες. Είμαστε ομάδα με μεγάλες δυνατότητες, αλλά θα πρέπει αυτό να το δείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο».

«Ολοι θέλουμε έναν τίτλο»

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει έναν τίτλο φέτος;

«Μακάρι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που είναι υποχρεωμένη να διεκδικεί τίτλους λόγω της ιστορίας του. Ολοι θέλουμε έναν τίτλο και αυτό προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο. Αυτή είναι και η προσωπική μου φιλοδοξία, να πανηγυρίσω δηλαδή έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και όλα είναι θέμα δουλειάς συνόλου. Αυτό θέλουμε να δείξουμε στο γήπεδο. Ενα σύνολο δυνατό, αξιόμαχο, και γιατί όχι ένα σύνολο που θα φτάσει σε έναν τίτλο. Τίποτα δεν σου χαρίζεται, όλα έρχονται με δουλειά και εμείς δουλεύουμε καθημερινά».

«Ο Μπιζέρα ήταν άτυχος και εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα να γυρίσει στις προπονήσεις. Φέτος έχουμε σταθεί άτυχοι πολλές φορές και ελπίζω αυτό να αλλάξει»

«Είδα πού βρισκόταν ο τερματοφύλακας και ήξερα πως είναι μια καλή θέση για μένα. Το δοκίμασα και η μπάλα πήγε εκεί που ήθελα»

«Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας και θεωρώ ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Αγγλία Τιμωρία για τον ρέφερι που μέτρησε το γκολ... μπαλόνι!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

To απίστευτο γκολ με τη βοήθεια του... μπαλονιού που δέχτηκε η Λίβερπουλ στο "Στάντιουμ οφ Λάιτ" από τη Σάντερλαντ (πρώτο γκολ για τις "μαύρες γάτες" επί του συγκεκριμένου αντιπάλου μετά από επτά χρόνια) ίσως να την καταδικάσει για έναν ακόμα χρόνο μακριά από την κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος, το σίγουρο είναι πάντως ότι θα κοστίσει στο ίδιο τον διαιτητή.

Ο 41χρονος Μάικ Τζόουνς από το Τσέσαϊρ μέτρησε κανονικά το γκολ του Ντάρεν Μπεντ στο 5' όπου η μπάλα χτύπησε σε μία φουσκωτή μπάλα θάλασσας που είχε πετάξει λίγο πριν ένας οπαδός των "κόκκινων" στην περιοχή του Πέπε Ρέινα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ αναμένεται να μπει στο "ψυγείο" για τα παιχνίδια της προσεχούς αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Επιπλέον ο διαιτητής (δεύτερη σεζόν που σφυρίζει στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας) καλείται -όπως όλα δείχνουν- να απολογηθεί μαζί με τους τρεις βοηθούς του για τις πράξεις του, με το σημαντικότερο παράπτωμά του να είναι πως έδειξε να αγνοεί τους διεθνείς κανονισμούς.

"Ο διαιτητής σταματάει, διακόπτει η τερματίζει το ματς όταν υπάρχει οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση", αναφέρουν ρητά οι κανονισμοί της FIFA, ενώ την ίδια ώρα ο Τζόουνς έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών πρώην διαιτητών (Ντέρμοτ Γκάλαχερ, Τζεφ Γουίντερ) για την μη υπόδειξή του.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τα «ρίχνουν» στη διαιτησία, φήμες για Μπασινά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στη διαιτησία αποδίδουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ήττα της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα από τον ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι μετά τον αγώνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κάποιο φάουλ κατά της ομάδας του στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, εν τούτοις οι παίκτες έλεγαν ότι υπήρξε παράβαση κατά του Βάντερσον. Την άποψη των ποδοσφαιριστών συμμεριζόταν και ο Γιώργος Βήτα που άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του ρέφερι. Παράλληλα, συνεχίζεται να ακούγεται το όνομα του Άγγελου Μπασινά.

«Κερδίζει αυτός που βάζει τα γκολ. Εμείς, για μία ακόμη φορά, ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Ο ΠΑΟΚ δεν μου άρεσε καθόλου και όταν ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση, τότε τα "στραγάλια" πάντα δυναμώνουν και έφεραν το πρώτο γκολ» δήλωσε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Βήτας, εμφανώς δυσαρεστημένος από τα σφυρίγματα του Τσινιάρη. Όσον αφορά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Θα το απέδιδα στην ατυχία, αλλά συνεχίζουμε. Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι δεν το είχαμε στον προγραμματισμό για τρεις βαθμούς, αλλά όπως εξελίχθηκε το ματς θέλαμε κάτι παραπάνω, όπως και με τον Άρη».

Όσο καυστικός ήταν ο Γιώργος Βήτας με το θέμα της διαιτησίας, τόσο καλοπροαίρετος ήταν στο θέμα της φιλοξενίας που έτυχε η ομάδα του από τον ΠΑΟΚ. Όπως τόνισε άλλωστε: «Οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι πολύ καλές. Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων είχαν καλό κλίμα μεταξύ τους. Θα παρατηρήσατε ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ενίσχυαν την ομάδα τους, παρ' ότι η εικόνα της δεν ήταν καθόλου καλή. Κι εμείς, χωρίς υβριστικά συνθήματα, περιμένουμε να ανταποδώσουμε την καλή φιλοξενία στον δεύτερο γύρο».
Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΣ είχε παράπονα και στο ματς με τον Πανθρακικό, αφού του είχε ακυρωθεί εσφαλμένα γκολ του Ντάσιου όταν μάλιστα το σκορ βρισκόταν στο 0-0.

Κοιτάζουν Μπασινά για τον Ιανουάριο

Συνεχίζονται οι φήμες στα Γιάννινα γύρω από το όνομα του Άγγελου Μπασινά. Στην ομάδα άκουσαν με χαρά τον έμπειρο Έλληνα μέσο να δηλώνει ότι αν δεν αγωνίζεται στην Πόρτσμουθ θα αποχωρίσει, και είναι έτοιμοι να του προσφέρουν γη και ύδωρ προκειμένου να τον κάνουν κάτοικο Ιωαννίνων. Βεβαίως, αυτή τη στιγμή τηρείται σιγή ιχθύος από την ΠΑΕ, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Χριστοβασίλης, θα επιδιώξει να φέρει κάποιο ‘όνομα’ στην ομάδα του.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Σοκ με Βίσιο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Εργοτέλης παρέμεινε στα υψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας με την ισοπαλία στο ματς με τον Άρη παρότι έπαιξε για πάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός του Τόμας Βίσιο δεν αφήνει περιθώρια για χαμόγελα στην ομάδα της Κρήτης.

Ο Πολωνός αμυντικός υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα μείνει για τέσσερις μήνες μακριά από τα γήπεδα.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Μάριο Μπούντιμιρ ο οποίος υπέστη θλάση και θα λείψει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

ΕΘΝΙΚΗ: Το μεσημέρι η κλήρωση για το μπαράζ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον αντίπαλό της στο τελευταίο εμπόδιο για τη συμμετοχή στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής θα μάθει το μεσημέρι η Εθνική ομάδα.

Στις 15.00 στη Ζυρίχη θα ξεκινήσει η διαδικασία της FIFA για την κλήρωση των τεσσάρων ζευγαριών που θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες στα μέσα Νοεμβρίου για τα εναπομείναντα εισιτήρια από την ευρωπαϊκή προκριματική ζώνη.

Η Ελλάδα είναι στους ισχυρούς μαζί με την Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ρωσία και θα κληρωθεί με μία εκ των Σλοβενίας, Ουκρανίας, Ιρλανδίας και Βοσνίας.

Την ΕΠΟ εκπροσωπεί στη σημερινή κλήρωση ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας Τάκης Φύσσας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί τηλεοπτικώς από το Eurosport

ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ: «Το χρωστάω στους φιλάθλους»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τον Ροναλντίνιο που ήθελαν να δουν όλοι και όχι μόνο οι φίλαθλοι της Μίλαν, παρακολούθησαν την Κυριακή στο «Σαν Σίρο».

Ο Βραζιλιάνος ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του, στο διάστημα που αγωνίστηκε, πετυχαίνοντας γκολ με πέναλτι, ενώ έδωσε και την ασίστ του δεύτερου γκολ στον Πάτο. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι νοιώθει ο ίδιος καλά με την αγωνιστική του άνοδο.

«Αυτή τη στιγμή νοιώθω περίφημα. Μετά από πολύ δουλειά νοιώθω καλά από φυσική κατάσταση και κυρίως πνευματικά. Θα συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο, γιατί το χρωστάω στους φιλάθλους της Μίλαν», είπε ο Ροναλντίνιο που χειροκροτήθηκε κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΟΚ: Αμφίβολος με ΠΑΟ ο Μουσλίμοβιτς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε υπερηχογράφημα θα υποβληθεί σήμερα ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση που βρίσκεται ο Βόσνιος επιθετικός και πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Ο 28χρονος παίκτης υπέστη θλάση στο αγώνα με τον Ολυμπιακό στα τέλη του προηγούμενου μήνα, κάτι που τον κράτησε και εκτός εθνικής Βοσνίας. Ο στράικερ του «Δικεφάλου του Βορρά» νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και η συμμετοχή του στον προσεχή αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι αμφίβολη.

Από την άλλη μεριά ο Βίτολο έχει ξεκινήσει πρόγραμμα και ανεβάζει σταδιακά ρυθμό. Ο Ισπανός μέσος αν συνεχίσει έτσι θα είναι στην αποστολή στο κρίσιμο παιχνίδι με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ.

Εκτός παραμένει ακόμα ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ που έπαιξε με την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ για 75 λεπτά. Ο Πολωνός αμυντικός έχει να παίξει από τις 30 Ιουλίου και δεν ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι, όμως αντιμετώπισε πρόβλημα φυσικής κατάστασης και ο Σάντος δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε ο 30χρονος παίκτης θα μπορεί να παίξει με την πρώτη ομάδα.

«Παίξτε μπάλα ρε, η υπομονή τελείωσε...»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι να ήθελε τη νίκη και την καλή εμφάνιση, ώστε αφενός να επανέλθει στις επιτυχίες έπειτα από τέσσερα παιχνίδια και αφετέρου να ηρεμήσει εν όψει της δύσκολης συνέχειας (με ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Αρη), ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει μόνο το τρίποντο.

Η κατάσταση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αντί να ηρεμήσει μάλλον χειρότερη έγινε, αφού το σφύριγμα της λήξης από τον Αθηναίο Γιαννόπουλο βρήκε τους περίπου 8.000 οπαδούς που έδωσαν το «παρών» στο Ολυμπιακό Στάδιο (η μικρή προσέλευση είναι και αυτό δείγμα της πικρίας που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων) να γιουχάρουν έντονα τους ποδοσφαιριστές και να φτάνουν με αυτό τον τρόπο στο αποκορύφωμά τους οι αποδοκιμασίες που ξεκίνησαν μετά το 3-1 και συνεχίστηκαν σε όλο το διάστημα των τελευταίων 30 λεπτών, όταν ο Πανθρακικός μείωσε σε 3-2, πίεσε, είχε δύο δοκάρια και άγγιξε την ισοφάριση.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ σε όλο αυτό το διάστημα επέλεξαν να στείλουν το μήνυμα της δυσαρέσκειάς τους με ένα σύνθημα που ακούστηκε ουκ ολίγες φορές από τα στόματά τους. «Παίξτε μπάλα ρε, η υπομονή τελείωσε» ήταν εν χορώ τα λόγια τους, διανθισμένα με... σεξουαλικές απειλές προς τους ποδοσφαιριστές, αποδοκιμασίες που ξεκίνησαν μετά το πρώτο δοκάρι της ομάδας της Κομοτηνής στο 78' και έφτασαν στο αποκορύφωμα στο δεύτερο δοκάρι των φιλοξενούμενων στο 86' και στο φινάλε.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο σφύριγμα της λήξης άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι αλλά και αστυνομικοί κατευθύνθηκαν προς το πέταλο που ήταν οι οργανωμένοι, χωρίς πάντως να χρειαστεί να επέμβουν. Μόνο η κίνησή τους, όμως, αποδεικνύει πως η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι.

Στις τάξεις των οπαδών ήταν φανερή η δυσαρέσκεια προς ορισμένους παίκτες. Προς τον Μπλάνκο, για παράδειγμα, που για ακόμη μία φορά η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, την ώρα που άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Σκόκο, παρά το προσωπικό δράμα που ζει τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και ανταμείφθηκε γι' αυτό.

ΑΕΚ Πανθρακικός 3-2

Σε ένα παιχνίδι που στο ξεκίνημα του έμοιαζε περίπατος, η ΑΕΚ τα... χρειάστηκε απέναντι στον Πανθρακικό, τον οποίο νίκησε πολύ δύσκολα με 3-2, στο ματς που έριξε την αυλαία της έβδομης αγωνιστικής. Δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι, πολλές χαμένες ευκαιρίες με τον Μπλάνκο (κυρίως) πρωταγωνιστή και ξανά γκρίνια και αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Αγνοια κινδύνου οι του Πανθρακικού, κοίταξαν στα μάτια τον "Δικέφαλο" και έφτασαν μια ανάσα από την έκπληξη, κερδίζοντας πάντως το χειροκρότημα των αντιπάλων.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο τέταρτο, διάστημα στο οποίο θα μπορούσε να έχει προηγηθεί ακόμα και με δύο τέρματα, με τους Μπλάνκο και Σκόκο. Ο τελευταίος μάλιστα είχε πολλά κέφια και γρήγορα ανάγκασε τον προπονητή των φιλοξενουμένων να προσαρμόσει πάνω του το μαρκάρισμα, προσπαθώντας να περιορίσει το πεδίο δράσης του.

Κάτι που έγινε μετά το 20λεπτο, όταν και οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 26`, το οποίο κράτησαν όμως για δύο μόλις λεπτά καθώς ο Μαϊστόροβιτς και ο Τζόκιτς με αυτογκόλ, έστειλαν την Ενωση προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Το τέρμα έμοιαζε... "σπιρτόκουτο"
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ όμως μόνο μία κι αυτή με ατομική ενέργεια και τελείωμα από τον Νάτσο Σκόκο. Ο αργεντινός μάλιστα αφιέρωσε το γκολ αυτό στην γιαγιά και τη θεία του που έφυγαν από τη ζωή πρόσφατα, δείχνοντας στον ουρανό και εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο.

Ο Πανθρακικός όμως φρόντισε να δείξει σε όλους ήταν ήταν και αυτός στο γήπεδο και τη σπάνια έμπνευση και εκτέλεση από τον Ρομπέρ, μείωσε ξανά σε 3-2, φορτώνοντας με άγχος τους γηπεδούχους και ξεσηκώνοντας έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους τους, για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κι όχι μόνον αυτό, καθώς την ώρα που η Ενωση έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο Πανθρακικός είχε τράνταξε δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα, φέρνοντας "φαντάσματα" πάνω από τον ουρανό του Ολυμπιακού σταδίου.

Γκραν γκινιόλ
Κι όσο το παιχνίδι έφτανε προς τη λήξη του, τόσο οι φίλοι της ΑΕΚ αποδοκίμαζαν, βλέποντας την ομάδα τους να κινδυνεύει απέναντι στην ουραγό του βαθμολογικού πίνακα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι ο Ρότζερ Γκερέιρο προκάλεσε την... οργή τους στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, όταν πήρε τη μπάλα και καθυστέρησε στο κόρνερ, θέλοντας να κερδίσει χρόνο. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Ενωση νικήτρια, με πολλές και χτυπητές αδυναμίες όμως, οι οποίες έγιναν και λόγος αποδοκιμασίας σε μία ακόμα αγωνιστική.

Μίλαν Ρόμα 2-1

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας μήνας για να πετύχει μία νίκη η Μίλαν. Οι "ροσονέρι" επικράτησαν με 2-1 της Ρόμα, παρόλο που μέχρι το ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ, σε μία περίοδο που η νίκη ήταν μονόδρομος τόσο για την ομάδα όσο και για τον τεχνικό της, Λεονάρντο. Οι ρωμαίοι αν και προηγήθηκαν λύγισαν στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγαν από το Μιλάνο με σκυμμένο το κεφάλι.

Μίλαν – Ρόμα 2-1 (56’Ροναλντίνιο(πεν.), 67’Πάτο – 3’Μενέζ)

Το γρήγορο γκολ των φιλοξενουμένων αντικατοπτρίζει την όρεξη με την οποία μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μενέζ πέρασε τον Ντίντα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Στη συνέχεια, η Ρόμα διατήρησε τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στον αντίποδα, η Μίλαν περιορίστηκε σε λιγοστές ευκαιρίες, με τη σημαντικότερη να είναι στο 39ο λεπτό, όταν ο Ζέεντορφ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ντόνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν περισσότερο δραστήριοι, κάτι στο οποίο συνέβαλε η είσοδος του Ιντζάγκι στη θέση του Αμπάτε. Στο 55ο λεπτό ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι στην ανατροπή του Νέστα από τον Μπουρντίσο. Ο Ροναλντίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα, πετυχαίνοντας το 1-1.

Οι παίκτες του Λεονάρντο ήταν σαφέστατα βελτιωμένοι στην επανάληψη και δεν άργησε να έρθει και το δεύτερο γκολ. Στο 67ο λεπτό ο Ροναλντίνιο έβγαλε ωραία μακρινή μπαλιά για τον Πάτο, που έκανε το κοντρόλ με το στήθος, πέρασε τον Ρίισε και τον Ντόνι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 80ο λεπτό ο Αμπροσίνι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και ακολούθησε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, αφήνοντας τη Μίλαν με 10 παίκτες. Ωστόσο η αποβολή δεν στέρησε κάτι για τους γηπεδούχους, με τη Ρόμα να μην μπορεί να εκμεταλλευθεί την δεκάλεπτη αριθμητική της υπεροχή και το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο (17/10):
Γιουβέντους-Φιορεντίνα 1-1 (19’ Αμάουρι – 5’Βάργκας)
Τζένοα – Ιντερ 0-5 (5’Καμπιάσο, 30’Μπαλοτέλι, 45’Στάνκοβιτς, 66’Βιεϊρά, 71’Μαϊκόν)

Κυριακή (18/10):
Κατάνια-Κάλιαρι 2-1 (37’Ριτσιούτι, 88’Μαρτίνεζ – 45’Ντεσένα)
Κιέβο-Μπάρι 1-2 (82’Μπογκντάνι – 3’ Αλμιρόν, 65’Ρανοτσία)
Λάτσιο-Σαμπντόρια 1-1 (42’Ματούζαλεμ – 40Πατσίνι)
Λιβόρνο-Παλέρμο 1-2 (54΄Ντανιλεβίτσιους – 56’Μικόλι, 81’Μπαλζαρέτι)
Νάπολι-Μπολόνια 2-1 (72’Κουαγκλιαρέλα, 90’Χάμσικ – 15’ Ανταϊλτόν)
Ουντινέζε-Αταλάντα 1-3 (8’Λόντι – 4’Τιριμπότσι, 70’Βαλντέζ, 73’Ντε Ασκέντις)
Πάρμα-Σιένα 1-0 (6’Μποζινόβ)
Μίλαν-Ρόμα (56’Ροναλντίνιο(πεν.), 67’Πάτο – 3’Μενέζ)