Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Σε αδιέξοδο ο Ηρακλής

protasov-paiktes.jpgΟ κόσμος φεύγει και ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του, ο πρόεδρος δεν πάει στο γήπεδο, τελικά ο φετινός Ηρακλής που βαδίζει. Η κατάσταση, όπως την περιγράφουν άνθρωποι μέσα στην ομάδα, είναι εξαιρετικά δύσκολη και αν δεν παρθούν σύντομα αποφάσεις θα είναι μη αναστρέψιμη.


Χρειάζονται επειγόντως αποφάσεις με τόλμη για το παρών και το μέλλον του συλλόγου. Ο Ηρακλής δεν διοικείται μόνο με την έκδοση δελτίων τύπου, για τον αν ο Αντώνης Ρέμος πουλάει ή δεν πουλάει τις μετοχές του. Αυτό που θέλει το σωματείο είναι ηρεμία που δεν την έχει. Χρειάζεται στιβαρή διοίκηση που όπως δείχνουν οι εξελίξεις δεν υπάρχει.

Αν δεν παρθούν τώρα, όχι χθες, ούτε αύριο, αποφάσεις τότε ο «γηραιός» θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να μπει σε περιπέτειες.

Ο Ολεγκ Προτάσοφ δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την απόδοση κάποιων παικτών, χωρίς πάντως να τους κατονομάσει. Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του παιχνιδιού, είπε μεταξύ άλλων, ότι… «περιμένεις από κάποιους παίκτες είτε να βάλουν το γκολ, είτε να δώσουν την πάσα, είτε να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, αλλά δεν το κάνουν. Θα πρέπει να πιάνουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους γιατί είναι μεγάλα παιδιά».


Ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες είναι ο Γιάκομπ. Ο επόμενος που αγγίζει επικίνδυνα το απαγορευτικό όριο είναι ο αρχηγός, ο Τάσος Κατσαμπής, που με την κάρτα που αντίκρισε στο τελευταίο παιχνίδι έφτασε στις τρεις.


Αναβολή έως την Πέμπτη ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τέσσερις οπαδοί του Ηρακλή, που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στον περιβάλλοντα χώρο του «Καυτανζογλείου», διότι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στις κερκίδες του γηπέδου, φέροντας μπουκάλια και κουτάκια μπίρας.

Οι τέσσερις οπαδοί οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους απήγγειλε τις προβλεπόμενες κατηγορίες, που διώκονται με βάση τον αθλητικό νόμο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας 16χρονος, ο οποίος λόγω συνάφειας της υπόθεσης, θα δικαστεί μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του. Το δικαστήριο αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους έως τη μέρα διεξαγωγής της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: