Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

F1: Πρόστιμο σε Τρούλι και McLaren


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τρούλι θα πληρώσει 7,304.600 ευρώ για την άσχημη συμπεριφορά του, ενώ η McLaren 36,523.000 ευρώ για την ενέργεια της να επιτρέψει στον Χέικι Κοβαλάινεν να φύγει από το πιτ χωρίς να έχουν προληφθεί οι κανόνες ασφαλείας.

Ο Γιάρνο Τρούλι στην αρχή του αγώνα ήρθε σε επαφή με τον Άντριαν Σούτιλ, με αποτέλεσμα οι δύο πιλότοι μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο να εγκαταλείψουν τον αγώνα πρόωρα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος μετά τον αγώνα είπε: "Ο Τρούλι ήταν αγριεμένος και μου είπε ότι ήταν δικό μου λάθος, αλλά εγώ τον κράτησα και του είπα πως και σε εμένα συνέβη το ίδιο".

Ο πιλότος της Toyota κατά την έξοδό του από το μονοθέσιο δεν απομακρύνθηκε από την πίστα, αλλά κατευθύνθηκε εκνευρισμένος προς το μέρος του πιλότου της Force India και του επίρριψε ευθύνες για το συμβάν.

Η McLaren από την πλευρά της θα καταβάλει το ποσό των 36,523.000 ευρώ, επειδή άφησε τον πιλότο της, Χέικι Κοβαλάινεν, να φύγει από τα πιτ στοπ χωρίς να έχει τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, ο Φιλανδός έφυγε από το πιτ, έχοντας πάρει μαζί του την αντλία βενζίνης, η οποία περιέλουσε με καύσιμα τον Κίμι Ράικονεν, που ακολουθούσε. Στη συνέχεια το μονοθέσιο της Ferrari άρπαξε φωτιά, αλλά έσβησε πριν το περιστατικό μετατραπεί σε τραγωδία.

"Τελείωσα τον αγώνα με μερικές σταγόνες πετρελαίου στα μάτια μου, τα οποία ακόμα με καίνε, αλλά είμαι εντάξει", είπε ο πιλότος της Ferrari μόλις τελείωσε ο αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: