Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Λίνο Μάρσιελ Αλβεζ: «Μπορώ να το ξανακάνω»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 27 μέρες από τη στιγμή που ο Λίνο Μάρσιελ Αλβεζ πάτησε για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους για να δείξει την ικανότητά του στις εκτελέσεις φάουλ. Στις 4 Φεβρουαρίου 2009 ο Αντώνης Νικοπολίδης είχε σύμμαχο το δοκάρι, που στέρησε από τον Βραζιλιάνο το πρώτο του γκολ-φάουλ, που τελικά ήρθε σχεδόν έξι μήνες μετά.

Στις 30 Ιουλίου, στο πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο «Ούλεβααλ στάντιουμ» του Οσλο, το πρώτο «θύμα» του Λίνο ήταν ο Τρόι Πέρκινς της Βαλερένγκα. Το Σάββατο προστέθηκε σε αυτή τη λίστα ο Γιώργος Σικαλιάς, που έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει το μοιραίο. Μέχρι στιγμής τα δυο γκολ-φάουλ έχουν φέρει ισάριθμες νίκες. Μιλώντας στο «Goal» ο Λίνο δήλωσε έτοιμος για νέες «βόμβες» έξω από την περιοχή, ενώ στάθηκε στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και στο επερχόμενο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

- Λίνο, θα σε πάω λίγες ώρες πίσω. Κερδίζεις το φάουλ και ετοιμάζεσαι να το εκτελέσεις. Οι σφυγμοί σου, η σκέψη σου, ο κόσμος μπροστά σου περιμένει κάτι καλό

«Και ήρθε το γκολ. Σου άρεσε η εκτέλεση;»

- Ναι, αλλά εγώ είμαι εδώ για να σε ρωτήσω και τώρα γίνεται το αντίθετο

«Ηταν μια καλή εκτέλεση. Είδα πού βρισκόταν ο τερματοφύλακας και ήξερα πως είναι μια καλή θέση για μένα. Το δοκίμασα και η μπάλα πήγε εκεί που ήθελα».

- Ενας ένας οι συμπαίκτες σου σού επιτέθηκαν μετά το γκολ.

«Το πανηγυρίσαμε έντονα, διότι ήταν κάτι που το θέλαμε. Το καλό είναι ότι πήραμε τη νίκη και αυτό είναι που μετράει».

- Αυτό ήταν το δεύτερο δικό σου φετινό γκολ από εκτέλεση φάουλ. Να περιμένουμε κι άλλο;

«Γιατί όχι. Μακάρι. Μπορώ να το ξανακάνω και ελπίζω να έρθουν κι άλλα τέτοια γκολ και γενικά κι άλλα γκολ για την ομάδα, αλλά και για μένα».

- Μετά το παιχνίδι αφιέρωσες το γκολ στον Μπιζέρα, που χτύπησε μέσα στην εβδομάδα. Φέτος ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς.

«Ο Μπιζέρα ήταν άτυχος και εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα να γυρίσει στις προπονήσεις. Φέτος έχουμε σταθεί άτυχοι πολλές φορές και ελπίζω αυτό να αλλάξει. Μακάρι να μη λείψει άλλος παίκτης από τραυματισμό, διότι όταν μια ομάδα είναι πλήρης, μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα».

Λίνο Αλβεζ

«Μας έλειπε το αποτέλεσμα»

- Τι άλλαξε στα δυο παιχνίδια με Ηρακλή και Γιάννενα σε σχέση με τους αγώνες με Πανιώνιο και Ατρόμητο, όπου ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε;

«Νομίζω ότι το μόνο που αλλάζει είναι το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι και στα δυο παιχνίδια που δώσαμε στην Αθήνα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε. Στα δυο εντός έδρας παιχνίδια καταφέραμε να μετουσιώσουμε τις φάσεις σε γκολ και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Μας έλειπε το αποτέλεσμα και τώρα ήρθε. Βέβαια, μετράει και το ότι παίξαμε μπροστά στο κοινό μας».

«Εδεσε η τετράδα»

Τι έφερε το μηδέν παθητικό σε τέσσερα διαδοχικά ματς πρωταθλήματος;

«Το πλέον βασικό είναι ότι ο προπονητής αποφάσισε να κρατήσει την ίδια αμυντική τετράδα σε αυτούς τους αγώνες. Αυτό μας έδωσε την απαιτούμενη ηρεμία, διότι είναι σημαντικό να νιώθεις ότι ο προπονητής σε εμπιστεύεται. Το να μη δεχθείς γκολ είναι πάντα ομαδική δουλειά και σε αυτά τα παιχνίδια θυμίσαμε το περσινό μας πρόσωπο. Δεν είναι μόνο ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί, αλλά το πώς συμπεριφέρεται συνολικά η ομάδα στο γήπεδο και σε αυτόν τον τομέα τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτά τα τέσσερα ματς».

«Μπορούμε τη νίκη στο ΟΑΚΑ»

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βάλει τέλος στο σερί των χαμένων εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Αναφέρεσαι στο γεγονός ότι πέρυσι δεν κερδίσαμε κανένα παιχνίδι στην Αθήνα με τις τρεις ομάδες κορυφής. Αυτό είναι γεγονός, αλλά εμείς οι παίκτες το έχουμε ξεχάσει. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας και θεωρώ ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορείς να λες ότι έχεις στόχο να πρωταγωνιστήσεις και να μην πιστεύεις σε τέτοιες νίκες. Είμαστε ομάδα με μεγάλες δυνατότητες, αλλά θα πρέπει αυτό να το δείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο».

«Ολοι θέλουμε έναν τίτλο»

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει έναν τίτλο φέτος;

«Μακάρι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που είναι υποχρεωμένη να διεκδικεί τίτλους λόγω της ιστορίας του. Ολοι θέλουμε έναν τίτλο και αυτό προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο. Αυτή είναι και η προσωπική μου φιλοδοξία, να πανηγυρίσω δηλαδή έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και όλα είναι θέμα δουλειάς συνόλου. Αυτό θέλουμε να δείξουμε στο γήπεδο. Ενα σύνολο δυνατό, αξιόμαχο, και γιατί όχι ένα σύνολο που θα φτάσει σε έναν τίτλο. Τίποτα δεν σου χαρίζεται, όλα έρχονται με δουλειά και εμείς δουλεύουμε καθημερινά».

«Ο Μπιζέρα ήταν άτυχος και εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα να γυρίσει στις προπονήσεις. Φέτος έχουμε σταθεί άτυχοι πολλές φορές και ελπίζω αυτό να αλλάξει»

«Είδα πού βρισκόταν ο τερματοφύλακας και ήξερα πως είναι μια καλή θέση για μένα. Το δοκίμασα και η μπάλα πήγε εκεί που ήθελα»

«Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας και θεωρώ ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: