Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

«Παίξτε μπάλα ρε, η υπομονή τελείωσε...»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι να ήθελε τη νίκη και την καλή εμφάνιση, ώστε αφενός να επανέλθει στις επιτυχίες έπειτα από τέσσερα παιχνίδια και αφετέρου να ηρεμήσει εν όψει της δύσκολης συνέχειας (με ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Αρη), ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει μόνο το τρίποντο.

Η κατάσταση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αντί να ηρεμήσει μάλλον χειρότερη έγινε, αφού το σφύριγμα της λήξης από τον Αθηναίο Γιαννόπουλο βρήκε τους περίπου 8.000 οπαδούς που έδωσαν το «παρών» στο Ολυμπιακό Στάδιο (η μικρή προσέλευση είναι και αυτό δείγμα της πικρίας που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων) να γιουχάρουν έντονα τους ποδοσφαιριστές και να φτάνουν με αυτό τον τρόπο στο αποκορύφωμά τους οι αποδοκιμασίες που ξεκίνησαν μετά το 3-1 και συνεχίστηκαν σε όλο το διάστημα των τελευταίων 30 λεπτών, όταν ο Πανθρακικός μείωσε σε 3-2, πίεσε, είχε δύο δοκάρια και άγγιξε την ισοφάριση.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ σε όλο αυτό το διάστημα επέλεξαν να στείλουν το μήνυμα της δυσαρέσκειάς τους με ένα σύνθημα που ακούστηκε ουκ ολίγες φορές από τα στόματά τους. «Παίξτε μπάλα ρε, η υπομονή τελείωσε» ήταν εν χορώ τα λόγια τους, διανθισμένα με... σεξουαλικές απειλές προς τους ποδοσφαιριστές, αποδοκιμασίες που ξεκίνησαν μετά το πρώτο δοκάρι της ομάδας της Κομοτηνής στο 78' και έφτασαν στο αποκορύφωμα στο δεύτερο δοκάρι των φιλοξενούμενων στο 86' και στο φινάλε.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο σφύριγμα της λήξης άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι αλλά και αστυνομικοί κατευθύνθηκαν προς το πέταλο που ήταν οι οργανωμένοι, χωρίς πάντως να χρειαστεί να επέμβουν. Μόνο η κίνησή τους, όμως, αποδεικνύει πως η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι.

Στις τάξεις των οπαδών ήταν φανερή η δυσαρέσκεια προς ορισμένους παίκτες. Προς τον Μπλάνκο, για παράδειγμα, που για ακόμη μία φορά η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, την ώρα που άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Σκόκο, παρά το προσωπικό δράμα που ζει τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και ανταμείφθηκε γι' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: