Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΑΕΚ Πανθρακικός 3-2

Σε ένα παιχνίδι που στο ξεκίνημα του έμοιαζε περίπατος, η ΑΕΚ τα... χρειάστηκε απέναντι στον Πανθρακικό, τον οποίο νίκησε πολύ δύσκολα με 3-2, στο ματς που έριξε την αυλαία της έβδομης αγωνιστικής. Δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι, πολλές χαμένες ευκαιρίες με τον Μπλάνκο (κυρίως) πρωταγωνιστή και ξανά γκρίνια και αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Αγνοια κινδύνου οι του Πανθρακικού, κοίταξαν στα μάτια τον "Δικέφαλο" και έφτασαν μια ανάσα από την έκπληξη, κερδίζοντας πάντως το χειροκρότημα των αντιπάλων.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο τέταρτο, διάστημα στο οποίο θα μπορούσε να έχει προηγηθεί ακόμα και με δύο τέρματα, με τους Μπλάνκο και Σκόκο. Ο τελευταίος μάλιστα είχε πολλά κέφια και γρήγορα ανάγκασε τον προπονητή των φιλοξενουμένων να προσαρμόσει πάνω του το μαρκάρισμα, προσπαθώντας να περιορίσει το πεδίο δράσης του.

Κάτι που έγινε μετά το 20λεπτο, όταν και οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 26`, το οποίο κράτησαν όμως για δύο μόλις λεπτά καθώς ο Μαϊστόροβιτς και ο Τζόκιτς με αυτογκόλ, έστειλαν την Ενωση προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Το τέρμα έμοιαζε... "σπιρτόκουτο"
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ όμως μόνο μία κι αυτή με ατομική ενέργεια και τελείωμα από τον Νάτσο Σκόκο. Ο αργεντινός μάλιστα αφιέρωσε το γκολ αυτό στην γιαγιά και τη θεία του που έφυγαν από τη ζωή πρόσφατα, δείχνοντας στον ουρανό και εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο.

Ο Πανθρακικός όμως φρόντισε να δείξει σε όλους ήταν ήταν και αυτός στο γήπεδο και τη σπάνια έμπνευση και εκτέλεση από τον Ρομπέρ, μείωσε ξανά σε 3-2, φορτώνοντας με άγχος τους γηπεδούχους και ξεσηκώνοντας έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους τους, για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κι όχι μόνον αυτό, καθώς την ώρα που η Ενωση έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο Πανθρακικός είχε τράνταξε δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα, φέρνοντας "φαντάσματα" πάνω από τον ουρανό του Ολυμπιακού σταδίου.

Γκραν γκινιόλ
Κι όσο το παιχνίδι έφτανε προς τη λήξη του, τόσο οι φίλοι της ΑΕΚ αποδοκίμαζαν, βλέποντας την ομάδα τους να κινδυνεύει απέναντι στην ουραγό του βαθμολογικού πίνακα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι ο Ρότζερ Γκερέιρο προκάλεσε την... οργή τους στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, όταν πήρε τη μπάλα και καθυστέρησε στο κόρνερ, θέλοντας να κερδίσει χρόνο. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Ενωση νικήτρια, με πολλές και χτυπητές αδυναμίες όμως, οι οποίες έγιναν και λόγος αποδοκιμασίας σε μία ακόμα αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: