Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

«Μπορούμε...»

moras.jpgΟύτε κρύο, ούτε ζέστη για τον Αγγελο Χαριστέα και για τον Βαγγέλη Μόρα η κλήρωση με αντίπαλο την Ουκρανία. Ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός πιστεύει ότι όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη θα προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο διεθνής επιθετικός δίνει 50-50% πιθανότητες πρόκρισης.

Ο διεθνής άσος φιλοξενήθηκε στον «Sentra 103,3» και τόνισε ότι θα τα δώσουν όλα για να βρεθούν στη Νότιο Αφρική «Οποιος και να ήταν ο αντίπαλος δεν είχαμε προτίμηση. Σίγουρα το ουκρανικό ποδόσφαιρο έχει ανέβει και ειδικά τα τελευταία χρόνια. Εχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες όμως είναι τελείως διαφορετικό. Μιλάμε για δύο παιχνίδια μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών και όποιος είναι πιο έτοιμος θα πάρει την πρόκριση. Πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Ο Αγγελος Χαριστέας μίλησε στον «sporfm. «Δεν παρακαλούσα για κάποιον αντίπαλο. Κάθε ομάδα θα ήταν δύσκολη, αφού τα ματς είναι πολύ σημαντικά. Την Ουκρανία την ξέρουμε, την έχουμε αντιμετωπίσει και αυτό είναι θετικό στοιχείο. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Πιστεύω πως μαζί με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ήταν ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος για μας. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια. Όμως έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50. Μας λείπει η παρουσία σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο «Χάρι».

Ερωτηθείς για το πού χάθηκε η πρωτιά στον όμιλο, απάντησε: «Στοίχισαν πολύ οι δύο ήττες μας από την Ελβετία. Δεν είχαμε την ίδια σταθερότητα με τον προηγούμενο χρόνο, όταν κάναμε 6-7 συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Πλέον όμως κοιτάζουμε τα μπαράζ και ξεχνάμε πώς χάσαμε την πρώτη θέση. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά τα δύο ματς και να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Δεν έχει σημασία αν μία ομάδα προκρίνεται απευθείας ή μέσω μπαράζ».

Αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που έγινε στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας στο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στη Λετονία. «Δεν ήμουν μπροστά για να ξέρω ακριβώς τι έγινε, αλλά οι σχέσεις των παικτών είναι καλές και όσα χρόνια είμαι στην ομάδα δεν υπήρχε πρόβλημα μεταξύ μας. Κανένας δεν επιβάλλεται στον προπονητή. Πάντα υπάρχουν μικροκαβγάδες, αυτό είναι άλλωστε υγιές να συμβαίνει σε μία ομάδα», τόνισε, ενώ για τη σκληρή κριτική που δέχτηκε η ομάδα για την απόδοσή της στα τελευταία παιχνίδια, είπε: «Καλό είναι να γίνεται κριτική, αλλά όταν πια θα έχει κριθεί η πρόκριση. Όχι πριν».

Αναφορικά με την έδρα που θα φιλοξενήσει το ματς με την Ουκρανία στις 14 Νοεμβρίου, ο Άγγελος Χαριστέας δεν έχει σαφή απάντηση. «Θα πρέπει να συζητήσουμε με τον προπονητή και τους ανθρώπους της ΕΠΟ, να δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Ο κόσμος έχει αποδείξει πως όταν η ομάδα πηγαίνει καλά είναι στο πλευρό της. Πιστεύω όπου κι αν παίξουμε ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα μας βοηθήσει».

Ο ίδιος μπορεί να απουσίαζε λόγω τραυματισμού από τα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών, αλλά θα είναι παρών στην ώρα των μπαράζ. «Αύριο θα ξεκινήσω προπόνηση με την ομάδα. Έκανα ατομικό πρόγραμμα τις προηγούμενες ημέρες κι εύχομαι το Σάββατο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να αγωνιστώ στο γερμανικό πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: