Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ενωτικό κλίμα στη συνάντηση του Ηρακλή

Συνάντηση με οργανωμένους υποστηρικτές της ομάδας είχαν απόψε στο Ιβανώφειο οι διοικούντες την ΚΑΕ Ηρακλής, στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα της εταιρείας ζητήματα.
Ο πρόεδρος των «κυανόλευκων» Μάκης Σαρλής, στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται να αντιμετωπιστούν προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως και ζήτησε τη συμπαράσταση των υποστηρικτών του συλλόγου σε κάθε επίπεδο, προκειμένου ο «Γηραιός» να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στην Α1. Αίτημα στο οποίοι οι τελευταίοι εξέφρασαν τη διάθεση να ανταποκριθούν.

«Πήρε Κρισίτο η Νάπολι»

Την απόκτηση του Ντομένικο Κρισίτο από τη Νάπολι ανακοίνωσε ο αθλητικός διευθυντής της Τζένοα, ο οποίος μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Ο 24χρονος διεθνής στόπερ βρισκόταν στη λίστα των «παρτενοπέι» εδώ και πολύ καιρό, όμως η κρούση του Ιανουαρίου «ναυάγησε».

«Οι δύο πρόεδροι βρήκαν τη χρυσή τομή, καθώς υπήρχε διάθεση για τη μεταγραφή. Υπήρχε μεγάλη επιθυμία της Νάπολι και όλα έγιναν πιο απλά από τότε. Πλέον, ο Κρισίτο θα αγωνίζεται εκεί», δήλωσε ο Στέφανο Καποτσούκα.

Ο Κρισίτο μεταγράφηκε στη Νάπολι με τη μορφή συν-ιδιοκτησίας κόστους 6 εκατομμυρίων ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του.
 

Ρ. Σνάιντερ: «Ο αδερφός μου μένει στην Ίντερ»

Στην Ίντερ θα αγωνίζεται και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Γουέσλϊ Σνάιντερ, όπως διαβεβαίωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο αδερφός του Ολλανδού αστέρα, Ρόντνεϊ! «Ο αδερφός μου θέλει να μείνει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας με την ομάδα του» έγραψε χαρακτηριστικά!
Τις τελευταίες μέρες, η μετακίνηση του Σνάιντερ στην Τσέλσι εμφανιζόταν σαν θέμα.. ημερών, αφού οι ιθύνοντες του λονδρέζικου συλλόγου, σύμφωνα με τον Τύπο, θα προγραμμάτιζαν συνάντηση με τους ομόλογούς τους στους «νερατζούρι», προκειμένου να διαπραγματευτούν την αγορά του διεθνή μέσου. Ο άμεσα εμπλεκόμενος δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για να ξεκαθαρίσει το θέμα με το ποδοσφαιρικό του μέλλον, ωστόσο, ο αδερφός του, Ρόντνεϊ, κατέστησε σαφές πως:
«Ο αδερφός μου είναι χαρούμενος στην Ίντερ. Θέλει να μείνει στην ομάδα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας ξανά».

Από βδομάδα ο Σολτάνι…

ία… ανάσα από τον Άρη βρίσκεται ο Καρίμ Σολτάνι, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να φορέσει την κίτρινη φανέλα.
 
Από βδομάδα ο Σολτάνι…
Ο πρώην άσος του Ηρακλή βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Άρη και πιθανότατα την επόμενη Τρίτη θα έρθει στην Θεσσαλονίκη ο μάνατζερ του για τα… τυπικά της μεταγραφής.

Πρόκειται σίγουρα για μία καλή περίπτωση και από όσα έχουν γίνει γνωστά και οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας είναι… εξαιρετικοί.

Οι δύο τους τα βρήκαν, αλλά…

Συνάντηση με τον ατζέντη και αδερφό του Νέρι Καστίγο είχαν το απόγευμα της Παρασκευής οι άνθρωποι του Άρη.

Οι δύο τους τα βρήκαν, αλλά…
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι «κίτρινοι» συμφώνησαν σε όλα με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και πλέον το μόνο που απομένει είναι το «οκ» από την Σαχατάρ.

Ο Καστίγιο βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις με τους Ουκρανούς για την ελευθέρας του, την οποία αναμένεται να πάρει μέσα στις επόμενες ημέρες. Μόλις μείνει ελεύθερος, αμέσως θα υπογράψει στον Άρη.
 

Απέτυχε και έφυγε…

Άρης και Λευτέρης Σούμποτιτες έλυσαν τη συνεργασία τους μετά την κατάληξη της 4ης θέσης στην βαθμολογία της Α1.
Απέτυχε και έφυγε…
Ο Ελληνοσλοβένος έτσι και αλλιώς όμως είχε εκφράσει την πρόθεση του να αποχωρήσει σε περίπτωση που η ομάδα δεν πετύχαινε τον στόχο της. Δηλαδή να βγει 3η και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.
Οπότε αφού ο Σούμποτιτς απέτυχε… έφυγε. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ρόλο έπαιξε και η κόντρα του «Πίξι» με τους οργανωμένους του «Super3»…

Nέα βελτιωμένη πρόταση σε Λυμπερόπουλο!!

Νέα βελτιωμένη πρόταση στον Νίκο Λυμπερόπουλο έκανε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης.
Ο ισχυρός άντρας της «Ένωσης» είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 35χρονο επιθετικό και του προσέφερε καλύτερους όρους στο συμβόλαιό του για έναν επιπλέον χρόνο.
Ο Λυμπερόπουλος απάντησε ότι θα το σκεφτεί μέσα στο Σαββατοκύριο και από Δευτέρα, ενδέχεται να υπάρξει νέα επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.
Πηγή: metrosport.gr

Κολάτος: «Ενθουσιασμένος με ΠΑΟΚ ο Ζαϊρί»

Ο ένας εκ των εκπροσώπων του Ζαουάντ Ζαϊρί, Κωνσταντίνος Κολάτος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Μεταξύ άλλων ο ατζέντης του Γαλλομαροκινού ποδοσφαιριστή υπογράμμισε:
«Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να επιβεβαιώσω τις συζητήσεις του ποδοσφαιριστή μου με τον ΠΑΟΚ. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κάνει ουσιαστική πρόταση για τον παίκτη. Υπάρχει ακόμη μια ομάδα που φέτος ανέβηκε από τη Σούπερ Λίγκα και ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή, αλλά δεν ενδιαφέρει τον ίδιο τον παίκτη.
Ο Ζαουάντ εξετάζει με ενδιαφέρον την πρόταση του ΠΑΟΚ και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, όμως απομένει μόνο το τυπικό κομμάτι, γιατί το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Οριστικές εξελίξεις θα υπάρξουν από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ και η σύζυγος του εμφανίζεται πολύ θετική στο να μείνει στην Ελλάδα. Τον ποδοσφαιριστή τον ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη, γιατί υπάρχει γαλλικό σχολείο στο οποίο μπορούν να πάνε τα παιδιά του.
Ο ίδιος είναι πολύ ενθουσιασμένος με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ, γιατί πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα, με σπουδαία ιστορία και σπουδαίους φιλάθλους.

Αγοράζει τον Μάτρι η Γιουβέντους!!

Σε οριστική συμφωνία με την Κάλιαρι για την αγορά του Αλεσάντρο Μάτρι έφτασε η Γιουβέντους κι έτσι πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για την παραμονή του Ιταλού επιθετικού στους «μπιανκονέρι». Υπενθυμίζεται πως η «γηραιά κυρία» τον είχε αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού από την Κάλιαρι τον Ιανουάριο με την οψιόν αγοράς να αγγίζει τα 16 εκατ. ευρώ.
Επειδή όμως το ποσό κρίθηκε ιδιαίτερα μεγάλο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» λίγο πιο κάτω, φτάνοντας τελικά σε συμφωνία. Το ποσό που τελικά θα εξασφαλίσει η Κάλιαρι δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους θα κληθούν να αγωνιστούν στην Κάλιαρι (πιο συγκεκριμένα οι Λούκα Μαρόνε, Κριστιάν Πασκουάτο και Τσίρο Ιμομπίλε).

Αβέβαιο το μέλλον όλων (;) στον Ηρακλή!!

Η συνέπεια όλης αυτής της κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί με τον… υποβιβασμό και τις αποφάσεις της Λίγκας, αλλά και της ΕΠΟ έχει φέρει την ομάδα σε πλέον δυσχερή θέση. Μέσα σε όλα τα άλλα είναι και οι παίκτες. Αν ξεκινούσε σήμερα το πρωτάθλημα, ο Ηρακλής θα είχε μόλις 16 ποδοσφαιριστές στο δυναμικό του και ίσως κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να είχε ακόμα λιγότερους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Με την απόφαση που πάρθηκε για την ανάκληση των δελτίων έξι παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη έχουν μείνει ελεύθεροι. Οι «κυανόλευκοι» όμως υποχρεούνται να τον πληρώσουν κανονικά τα συμβόλαια τους. Αν και υπάρχει βεβαίως το άρθρο 17, που θα πρέπει να το επωθεληθεί ο Ηρακλής και να το εκμεταλλευτεί.
Από εκεί και πέρα; Κάποιοι έχουν καταθέσει προσφυγή, ενώ παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί τα συμβόλαια με τον Ελευθερόπουλο και τον Σολτάνι και αμφότεροι είναι σε αναζήτηση άλλης ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκαρσία που έχει καταθέσει και προσφυγή. Ο Πολωνός, Ρόμπερτ Σζοτ, έχει διαλέξει να μείνει ελεύθερος μέσω της προσφυγής που έχει καταθέσει και αυτός. Ο Κατσαμπής όπως είναι γνωστό έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Ο Μπαντής είναι και αυτός ελεύθερος, όπως και ο Μάρα που ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με τους «κυανόλευκους».
Τέλος, ο Ρομάν επέστρεψε στην Τζένοα από όπου ήρθε δανεικός, ενώ έχει προχωρήσει και σε προσφυγή. Το άσχημο είναι όμως ότι πολλές ομάδες έχουν φτάσει στο σημείο να μιλούν με παίκτες της ομάδας, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο, την ίδια στιγμή, που το… ταμείο είναι μείον. Διαβάστε, αναλυτικά στο «Μ» τι ισχύει με τον καθένα από τους παίκτες, τους οποίους είχε ο Ηρακλής στο ρόστερ του με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αποτελεί ήδη παρελθόν. Το συμβόλαιο του ήταν άλλωστε μόνο για έναν χρόνο. Πήρε ήδη την απόφαση να αποχωρήσει. Ο ίδιος είχε δηλώσει πάντως ότι ήταν θετικός στις τέσσερις κλήσεις που του είχε κάνει η διοίκηση μέσα στη χρονιά, αλλά πλέον εδώ και ένα μήνα – ίσως και παραπάνω – ψάχνει ομάδα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ
Η κίνηση αποχαιρετισμού στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα μήνυμα. Το ενδεχόμενο να φύγει από την ομάδα είναι πλέον ορατό όσο ποτέ. Το συμβόλαιο του έχει εξάλλου ολοκληρωθεί. Μετά από πολλά χρόνια, ο κύκλος του στον Ηρακλή φαίνεται πώς θα ολοκληρωθεί. Πολλές ομάδες τον έχουν ήδη προσεγγίσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει προσφυγή. Έδειξε ότι έχει σεβαστεί την ομάδα… Για μία ακόμη φορά.
ΝΟΡΜΠΕΡΤ ΒΙΤΚΟΦΣΚΙ
Πρόλαβε να παίξει μόλις ένα παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια του Ημίθεου. Το δελτίο του ανακλήθηκε από την Επιτροπή της ΕΠΟ. Κάτι που σημαίνει πώς στην ουσία δεν είναι πλέον μέλος του ρόστερ, αφού δεν ισχύει η μεταγραφή του.
ΗΛΙΑΣ ΜΕΛΚΑΣ
Από τα νέα παιδιά της ομάδας. Δεν πήρε φέτος καμία απολύτως ευκαιρία, όντας πίσω από Ελευθερόπουλο και Μπαντή. Εξακολουθεί να είναι ακόμη στο ρόστερ. Έχει δυο ακόμη χρόνια συμβόλαιο. Θα περιμένει πρωτίστως να δει τις εξελίξεις με την ομάδα. Είναι από τους παίκτες, που προέρχονται από τα… σπλάχνα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΤΖΕΛΑΣ
Ο πέμπτος στην ουσία πορτιέρο. Ήταν η πρώτη του χρονιά φέτος ως επαγγελματίας με την πρώτη ομάδα. Έχει άλλα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο. Ο νεαρός ταλαιπωρήθηκε με την αδειοδότηση, αφού κλήθηκε να βάλει δέκα υπογραφές, για να διαπιστωθεί ότι ήταν δική του η υπογραφή. Περιμένει κι αυτός να δει τις τελικές εξελίξεις με την ομάδα, όπως περιμένει κάποια στιγμή και τη δική ευκαιρία…
ΠΙΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ
Ήταν ο πρώτος που κατέθεσε προσφυγή, επιλέγοντας μάλιστα τη μέρα της απόφασης από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης. Εξαπέλυσε «μύδρους» κατά του Γιάννη Τάκη, λίγο πριν φύγει για τις διακοπές του Πάσχα. Το συμβόλαιο του έχει ολοκληρωθεί. Είχε πάρει την απόφαση να φύγει. Έτσι και αλλιώς μετά την προσφυγή, είναι ελεύθερος.
ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΖΟΤ
Έκανε επίσης προσφυγή κατά της ΠΑΕ. Το συμβόλαιο του δεν είχε ολοκληρωθεί, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος είχε έναν ακόμη χρόνο. Φαινόταν πάντως, ότι θα φύγει, αφού είχε εκφράσει ήδη το παράπονο του για τη μη χρησιμοποίηση του από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Δεν είναι πλέον κομμάτι της ομάδας… αλλά δεν συγκινεί κανέναν η αποχώρηση του.
ΜΟΝΣΕΦ ΖΕΡΚΑ
Μία από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, που ανακλήθηκε, μετά από την απόφαση της ΕΠΟ. Έκανε μάλιστα ήδη προσφυγή κατά της ΠΑΕ, μετά τους Γκαρσία και Σζοτ. Δεν έπεισε πάντως στον αγωνιστικό χώρο, ότι μπορεί να κάνει τη… διαφορά. Πρόλαβε να μείνει για λίγους μόνο μήνες.
ΜΑΡΣΕΛ ΡΟΜΑΝ
Αγωνίστηκε σε ορισμένα παιχνίδια ως αλλαγή. Ήρθε δανεικός από τη Τζένοα, αλλά δεν… έκανε για τον Ηρακλή. Μηδέν προσφορά. Έκανε κι αυτός προσφυγή. Έτσι κι αλλιώς θα γύριζε πίσω. Το θέμα είναι πώς κινήθηκε κι αυτός νομικά κατά της ομάδας.
ΣΑΝΙ ΚΑΪΤΑ
Ήταν ο πρώτος που άνοιξε το δρόμο των αποχωρήσεων. Έφυγε μάλιστα πριν ακόμη ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ύστερα από απόφαση του ατζέντη του. Ήταν δανεικός μέχρι τη λήξη της χρονιάς από τη Μονακό. Το δελτίο του ανακλήθηκε επίσης, αφού ήταν στις επιλογές του Ιανουαρίου. Πήγε στο Βέλγιο…
ΛΟΥΪΣ ΜΑΧΟΠ
Ήταν από τους παίκτες, που αγωνιστικά τουλάχιστον προσέφερε με την παρουσία του, σημειώνοντας τρία γκολ. Η μεταγραφή του είναι ωστόσο πλέον άκυρη, άρα κι αυτός δεν είναι μέλος του ρόστερ. Είχε ενημερώσει ότι θα κινηθεί νομικά, αλλά κάτι τέτοιο ακόμη δεν έγινε. Η πρώην του ομάδα, η Σάλτσμπουργκ, δεν έχει πληρωθεί ακόμη τις τέσσερις δόσεις της… μεταγραφής του.
ΖΟΕΛ ΕΠΑΛΕ
Έχει ήδη φύγει για το Παρίσι. Είναι κι αυτός στον… αέρα, αφού ήταν από τους παίκτες, που ήρθαν τον Γενάρη. Αλλιώς περίμενε τα πράγματα, αλλιώς ήρθαν. Στην ουσία κι αυτός δεν είναι πλέον στην ομάδα, μετά την απόφαση της ΕΠΟ. Φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήθελε πολύ να σκοράρει ξανά με την «κυανόλευκη» φανέλα, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
ΧΑΒΙΕ ΡΟΜΠΛΕΣ
Ήταν τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες ο Αργεντινός στη Μίκρα, πριν αποφασιστεί να επικυρωθεί η παρουσία του. Δεν έγινε τελικά ποτέ η μεταγραφή του, ύστερα από την ανάκληση του δελτίου του. Έπαιξε κάποια παιχνίδια με την ομάδα, μπαίνοντας κυρίως ως αλλαγή, αλλά δεν πρόσφερε και πολλά. Θα μπορούσε να μην έρθει και καθόλου.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
Δεν ήταν σίγουρα η χρονιά του, μετά τους πολλούς τραυματισμούς. Με το τέλος του πρωταθλήματος και πριν από την αδειοδότηση, είχε συμφωνήσει με την απερχόμενη διοίκηση για να ανανεώσει τη συνεργασία του για έναν ακόμη χρόνο με την ομάδα. Κάνει ακόμη υπομονή και περιμένει τις εξελίξεις.
ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΜΑΡΑ
Κάτι αντίστοιχο με τον Ηλιάδη. Συμφώνησε πριν από την αδειοδότηση για να μείνει. Προφορικά, πάντα, για δυο ακόμη χρόνια. Τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Δήλωσε ότι μπορεί να μείνει ακόμη και σε μία κατηγορία πιο κάτω, αλλά ο εκπρόσωπος του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής για να κατοχυρωθούν τα χρήματα του. Το όνομα του «έπαιξε» ήδη για αρκετές ομάδες, ενώ στη Ρουμανία έγραψαν για… πιθανή επιστροφή του.
ΒΙΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΚΟΜΠ
Έχει συμβόλαιο για δυο χρόνια ακόμη με την ομάδα. Ο ίδιος δήλωσε ότι με την απερχόμενη διοίκηση δεν θα έμενε. Δεν έκανε ακόμη προσφυγή, αλλά δεν είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Χαρακτήρισε ως ερασιτεχνική τη διοίκηση Τάκη. Το όνομα του εμφανίστηκε κατά καιρούς να «παίζει» σε άλλες ομάδες. Μίλησε για απόλυτο χάος στην ομάδα. Απίθανο να συνεχίσει στον Ηρακλή, ελέω και του μεγάλου του συμβολαίου.
ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΣ
Έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα. Ακόμη και να μείνει η ομάδα στη Λίγκα, αυτός θα φύγει. Υπάρχει ενδιαφέρον από Ισπανία και Ρωσία, αλλά και από την Ελλάδα. Δεν έχει κινηθεί ακόμη νομικά, περιμένοντας, αλλά δεν είναι τίποτα απίθανο πλέον, απλά και μόνο για να κατοχυρωθούν τα χρήματα τους, όπως λέει και ο ατζέντης του. Έκανε το καλύτερο του πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ηρακλή.
ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΝΤΑΝΙ
Έχει ένα χρόνο συμβόλαιο κι αυτός ακόμη με την ομάδα. Παρά το γεγονός, ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο, αρκετές ομάδες τον έχουν προσεγγίσει, όπως για παράδειγμα η Ξάνθη και ο Εργοτέλης. Ήθελε να μείνει, αλλά με βάση την εξέλιξη, που έχουν πάρει τα πράγματα, δεν αποκλείεται κι αυτός να αποχωρήσει. Θα είναι πλήγμα η απουσία του.
ΠΑΜΠΛΟ ΛΙΜΑ
Έχει φύγει για την πατρίδα του, όπως και οι περισσότεροι ξένοι της ομάδας. Έκανε καλό πρωτάθλημα και υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ουρουγουανό. Είπε πάντως ότι θα περιμένει τις εξελίξεις, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά μέχρι πότε θα γίνει αυτό. Πιθανή αποχώρηση του, θα είναι επίσης πλήγμα για τον Ηρακλή. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί, ότι κι αυτός έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Είναι «περιουσιακό στοιχείο» του Ηρακλή. Έχει συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια. Ήταν άτυχος, αφού υπέστη ρήξη προσθίου χιαστού στη διάρκεια της χρονιάς. Πήρε για πρώτη φορά πολλές ευκαιρίες και απέδειξε ξεκάθαρα την αξία του. Είπε ότι θα περιμένει τις εξελίξεις, πιστεύοντας ότι θα παραμείνει στον Ηρακλή, δηλώνοντας ωστόσο παράλληλα ότι «κανείς δεν θέλει να παίζει στη Β’ εθνική».
ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΑΜΠΗΣ
Πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα και να κρεμάσει τα παπούτσια του. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο ήταν το τελευταίο του. Έγινε μέλος της Πανελλήνιας Λέσχης, έδειξε ότι είναι κοντά στην ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αφού παρέστη σε όλες τις σημαντικές συναντήσεις και τις… πορείες. Άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Γιάννη Τάκη.
ΧΟΣΕΜΙ
Είχε πει στους συμπαίκτες του ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα. Στη συνέχεια, όμως, το διέψευσε και μάλιστα εμφανίστηκε σε μία από τις συνελεύσεις του Κατσανείου, ενώπιον πολύ κόσμου, λέγοντας ότι εφόσον μείνει η ομάδα στη Λίγκα, τότε θα συνεχίσει κι αυτός. Έχει συμβόλαιο με τον Ηρακλή για έναν ακόμη χρόνο. Τώρα, είναι στην πατρίδα του. Το όνομα του εμφανίστηκε ήδη να αποτελεί στόχο άλλων ομάδων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Επέστρεψε στον Ηρακλή και μάλιστα έχει δυο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα. Δεν έχει εκφραστεί δημόσια ακόμη για το τι πρόκειται να κάνει. Η πλευρά εκπροσώπησης του άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής, έτσι ώστε να διασφαλίσει τα χρήματα του.
ΚΑΡΛΙΝΙΟΣ
Το συμβόλαιο του λύθηκε τον Ιανουάριο για να μη πιάνει θέση ξένου και να πάρει η ομάδα κάποιον άλλο στη θέση του, λόγω του ότι είχε πρόβλημα με τους κοιλιακούς και δεν θα μπορούσε να προσφέρει. Αποφασίστηκε να συζητήσει εκ νέου το καλοκαίρι για να επεκτείνει τη συνεργασία του για έναν ακόμη χρόνο, αλλά τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Δεν έχει συμβόλαιο με την ομάδα, άρα είναι ελεύθερος.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ
Πριν τελειώσει το πρωτάθλημα είχε μπει σε μία διαδικασία επέκτασης του συμβολαίου. Υπήρχε εν ολίγοις η διάθεση να γίνει κουβέντα για ανανέωση. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν οι δυο πλευρές σε συζητήσεις πιο διεξοδικές. Το συμβόλαιο του με τον Ηρακλή έχει επομένως ολοκληρωθεί. Για την ώρα τουλάχιστον, δεν θα ήθελε να γίνει βάρος στην ομάδα και να έχει ένα ακόμη πρόβλημα. Δεν θα χαρίσει φυσικά τα χρήματα του. Το όνομα του ακούστηκε έντονα για τον Παναιτωλικό. Τον προσέγγισαν ήδη ομάδες. Περιμένει τις τελικές εξελίξεις με τον Ηρακλή.
ΜΙΡΝΕΣ ΣΙΣΙΤΣ
Από τον Ιανουάριο και μετά ήταν «ξένο σώμα». Δεν υπολογιζόταν από την ομάδα. Η διοίκηση δεν του έλυσε το συμβόλαιο του και μάλιστα λίγο καιρό μετά έγινε γνωστό, ότι τελικά επέκτεινε το συμβόλαιο του για άλλα δυο χρόνια με τον Ηρακλή!
ΚΑΡΙΜ ΣΟΛΤΑΝΙ
Το συμβόλαιο του έχει τελειώσει με τον Ηρακλή και ήδη ο Γαλλοαλγερινός ψάχνει για ομάδα. Δεν θα μείνει στο ρόστερ. Εδώ που τα λέμε ο Σολτάνι ήρθε με προσδοκίες, αλλά δεν τις επιβεβαίωσε. Βοήθησε σημαντικά σε καίρια σημεία, αλλά δεν είχε σταθερότητα. Είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ενώ τουλάχιστον δυο φορές συμμετείχε σε… παραπτώματα.
ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
Υπέστη κι αυτός ρήξη προσθίου χιαστού. Θα επιστρέψει με το καλό στους αγωνιστικούς χώρους, τον Οκτώβριο. Έχει συμβόλαιο με τον Ηρακλή, δεν είναι ελεύθερος. Από τους πλέον άτυχους, όπως και ο Κατσικάς. Έπαιξε πολλά παιχνίδια πάντως με την «κυανόλευκη» φανέλα.
ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΤΑΣ
Τρία χρόνια έχει ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα. Πήρε φέτος ευκαιρίες, έστω ως αλλαγή. Η απόφαση ανάκλησης της ΕΠΟ δεν είχε το όνομα του, άρα σημαίνει ότι είναι ακόμη παίκτης της ομάδας. Ο νεαρός, όπως και οι υπόλοιποι νεαροί, βρίσκεται σε μία κατάσταση αναμονής για το τι θα συμβεί με την περίπτωση του αναφορικά με το μέλλον.
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΒΟΥΤΣΙΑΣ
Είναι δεσμευμένος με την ομάδα για τρία χρόνια. Δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν θέλει να κάνει κακό στην ομάδα, δεν θέλει την επιβαρύνει. Έτσι κι αλλιώς έχει να παίρνει λίγα χρήματα από τον Ηρακλή. Περιμένει με αγωνία κι αυτός τις εξελίξεις.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥ
Πήρε ευκαιρίες στο φετινό πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε με την «κυανόλευκη» φανέλα. Από τους νέους παίκτες. Ο Στάμου έχει τέσσερα ακόμη χρόνια συμβόλαιο. Είναι κι αυτός σε κατάσταση αναμονής για το τι θα συμβεί με την ομάδα.
Πηγή: metrosport.gr

«Βλέπει» Γκομίς η Καβάλα!!

Την περίπτωση του 22χρονου κεντρικού αμυντικού της Ναβάλ φαίνεται πως εξετάζει η Καβάλα. 

Μάλιστα οι «αργοναύτες» φαίνεται να έχουν κάνει ήδη και τις πρώτες συζητήσεις με τον μανατζέρ ττου, που είναι και εκπρόσωπος του Αμπτούν.

Το γεγονός αυτό μάλιστα ενισχύει την αισιοδοξία τους για τον ερχομό του παίκτη. 
Επιπλέον στην Καβάλα ενδιαφέροντα και για τον νεαρό Παναγιώτη Πετρούση, που αγωνίζεται στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. 

Αναφορικά με το θέμα του προπονητή δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και έτσι οι φήμες για ερχομό του Ντούσαν Μπάγεβιτς όλο και φουντώνουν. 
Πηγή: theplayer.gr

Το trash talk έχει ”λυγίσει” τον ΛεΜπρον!!

Ποιο είναι το μυστικό των Μάβερικς για την άκρως πετυχημένη αντιμετώπιση του ΛεΜπρον Τζέιμς τουλάχιστον μέχρι στιγμής; Σύμφωνα με τους ίδιους τους παίκτες των Τεξανών το trash talk έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο με τον "βασιλιά" ανήμπορο να αντιδράσει. Ο Τέρι ξεκίνησε το χορό λέγοντας πως "ο ΛεΜπρον δεν μπορεί να με μαρκάρει", συνέχισε ο ΝτεΣον Στίβενσον υποστηρίζοντας πως "είναι θεατρίνος και τα παρατάει στα δύσκολα", ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων ο Σον Μάριον του μιλάει συνέχεια εκστομίζοντας διάφορα... γαλλικά! "Υπάρχουν παίκτες όπως ο Κόμπι Μπράιαντ, που δεν αφήνουν τίποτε ασχολίαστο. Ο ΛεΜπρον είναι ένα θαύμα της φύσης, αλλά δεν έχει τη δύναμη να απαντήσει" σχολίασε ο Στίβενσον.
Πηγή: theplayer.gr

Κοντά σε Δερμιτζάκη ο Πιερικός!!

Φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πιερικού είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν και άλλα ονόματα υπόψη τους, ωστόσο πρώτο στην σχετική λίστα είναι αυτό του Δερμιτζάκη και έτσι εμφανίζονται διατεθειμένοι να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνεργαστούν με τον Μακεδόνα τεχνικό.

Σε περίπτωση πάντως που η υπόθεση δεν έχει θετική έκβαση οι ομάδα της Κατερίνης έχει στο μυαλό της και τα ονόματα των Αντώνη Μανίκα και Περικλή Αμανατίδη, που είναι επίσης γνώστες της Football League. 
Πηγή: theplayer.gr

Διαψεύδει το «φλερτ» Γιούβε-Βούσινιτς ο ατζέντης!!

Ο μάνατζερ του Μίρκο Βούσινιτς τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση με την Γιουβέντους σχετικά με το μέλλον του Μαυροβούνιου επιθετικού και τα όσα ακούγονται περί φυγής του από τη Ρόμα.

Τα σενάρια που θέλουν τον Μίρκο Βούσινιτς να συνεχίζει την καριέρα του στην Γιουβέντους δεν σταματούν στη γειτονική χώρα, ωστόσο ο μάνατζερ του Μαυροβούνιου επιθετικού, Αλεσάντρο Λούτσι, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση με την διοίκηση των «μπιανκονέρι».

«Ο Βούσινιτς στην Γιουβέντους; Αυτό είναι πραγματικά αναληθές. Φυσικά και θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός προορισμός, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση με την Γιουβέντους. Πρώτα από όλα πρέπει να συμφωνήσουμε με την Ρόμα για να αποχωρήσει», είπε ο Ιταλός μάνατζερ.

«Χαλάει» του Λουκάκου στην Τσέλσι;

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες η φημολογία περί μετακίνησης του Ρομέλου Λουκάκου από την Άντερλεχτ στην Τσέλσι έχει υποχωρήσει, με αποτέλεσμα πλέον να γίνεται λόγος πως ο Βέλγος δεν θα γίνει... Λονδρέζος.

Η «Independent» αναφέρει πως το ποσό που αξιώνει ο βέλγικός σύλλογος είναι αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής και όσο και αν θέλει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς να τον αποκτήσει, δεν σκοπεύει να βγει εκτός προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις...

Τον ειρωνεύτηκαν και το πλήρωσαν (video)

Ο Ντιρκ Νοβίτζκι έπαιξε με ίωση και υψηλό πυρετό στον τέταρτο τελικό, αλλά κατάφερε να οδηγήσει τους Μάβερικς στη νίκη. Φαίνεται όμως πως οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ δεν πείσθηκαν με αποτέλεσμα να ειρωνευτούν τον Γερμανό πάουερ φόργουορντ προσποιούμενοι πως είναι άρρωστοι. "Με άκουσες να βήχω; Πιστεύεις πως είμαι άρρωστος;" ρώτησε ο Ουέιντ τον Τζέιμς. Τα γέλια τους βγήκαν ξινά, καθώς βρίσκονται να χάνουν με 3-2. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Πήρε Βεντ η Γκλάντμπαχ!!

Στην απόκτηση του διεθνούς Σουηδού αμυντικού, Μάρκους Βεντ προχώρησε η Γκλάντμπαχ.

Ο 25χρονος αριστερός φουλ μπακ την τελευταία πενταετία αγωνιζόταν στην Κοπεγχάγη, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 150 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ παράλληλα έχει χριστεί 16 φορές διεθνής.

Οι καλές του εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ τράβηξαν τα βλέμματα αρκετών ομάδων, με αποτέλεσμα να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Δανούς και να μετακινηθεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Βαριά «καμπάνα» στη Χαρτς!!

Με πρόστιμο ύψους 100 χιλιάδων λιρών τιμωρήθηκε η Χαρτς από την σκωτσέζικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου, για τη συμπεριφορά των παικτών της καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν!

Τα στατιστικά των «καρδιών» ελέγχθηκαν από τους αρμόδιους του πειθαρχικού ελέγχου με τα αποτελέσματα να είναι σοκαριστικά: Σε 38 ματς πρωταθλήματος οι παίκτες της ομάδας αντίκρισαν 6 κόκκινες και 86 κίτρινες κάρτες!

«Μιλάω με ΠΑΟΚ»

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ζαουάντ Ζαϊρί ήταν δεδομένο. Το επιβεβαίωσε σήμερα και ο ίδιος μιλώντας σε αθλητική ιστοσελίδα.
«Μιλάω με ΠΑΟΚ»
Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής μίλησε στο gazzetta.gr για τις επαφές που έχει με τον ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο να μετακομίσει στα Βόρεια.

«Έχω μιλήσει με τον ΠΑΟΚ πριν από δύο εβδομάδες με παράγοντα της ομάδας» δήλωσε και όταν ρωτήθηκε με ποιον παράγοντα είχε συζητήσεις είπε: «Δεν ήταν ο Ζαγοράκης» και συνέχισε. «Δεν έχω στα χέρια μου επίσημη πρόταση. Όμως περιμένω να μου κατατεθεί. Πολλά περισσότερα γνωρίζει ο μάνατζερ μου».

Για τον Μπόλονι είπε: «Το γνωρίζω, ότι ο κ. Μπόλονι είναι τεχνικός του ΠΑΟΚ. Αλλά δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο για το συγκεκριμένο θέμα».

Για το που θα συνεχίσει την καριέρα του τόνισε: « Έχω προτάσεις και από άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αλλά είναι επίσης πιθανόν να συνεχίσω την καριέρα στο εξωτερικό».

Ανανεώνει ο Τσιρίλο!!

Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μπρούνο Τσιρίλο, καθώς θετικός στην παραμονή του είναι και ο Λάζλο Μπόλονι.

Ανανεώνει ο Τσιρίλο!
Ο Ιταλός αμυντικός είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με την διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο και οι δύο πλευρές περίμεναν και τη γνώμη του νέου προπονητή, ώστε να προχωρήσουν στις υπογραφές.

Τελικά, ο Μπόλονι σε συζητήσεις του με τον Παντελή Κωνσταντινίδη εμφανίστηκε θετικός με την παραμονή του Τσιρίλο στον «Δικέφαλο» και έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η προφορική συμφωνία για συμβόλαιο ενός έτους.
Επιπλέον, ο Μπόλονι εμφανίστηκε θετικός και για την παραμονή του Ντιέγκο Αρίας, με τη μορφή δανεισμού, για άλλον ένα χρόνο.
Πηγή: sportdog.gr

Ποδαρικό με Σολτάνι στις μεταγραφές

Ο Καρίμ Σολτάνι αναμένεται να κάνει... ποδαρικό στις μεταγραφές του Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο ραντεβού ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον πρόεδρο του Αρη, Θανάση Αθανασιάδη, στα γραφεία της ΠΑΕ. Εφόσον επιλυθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες θα υπογράψουν το συμβόλαιο το οποίο θα "δέσει" τον Αλγερινό με τον Αρη για ένα ή δύο χρόνια.

Αυτό είναι ίσως και το σημείο αναφοράς... Όπως λέγεται από το περιβάλλον του παίκτη, ο πρώην κυανόλευκος είναι αποφασισμένος να υπογράψει στους κιτρίνους ακόμη κι αν οι τελευταίοι του προτείνουν τελικά μονοετές συμβόλαιο, καθώς έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του.

Ο Σολτάνι που βρίσκεται ακόμη στη Θεσσαλονίκη, λόγω του σχολείου του παιδιού του, δεν θέλει να αλλάξει περιβάλλον, έχει συνηθίσει στη Θεσσαλονίκη και βλέπει τον Αρη ως μια πρόκληση για την καριέρα του. Εφόσον όλα πάνε καλά και τελειώσει η μεταγραφή του, θα αναχωρήσει για τη Γαλλία, προκειμένου να ξεκουραστεί μερικές ημέρες, πριν επιστρέψει στις 27 Ιουνίου για τις ιατρικές εξετάσεις και την πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης έχει συμφωνήσει προφορικά και με τον Σάκη Κανούλα, της Αναγέννησης Επανομής.The Player

Τσουκαλάς… 2015 στον ΠΑΟΚ

Σε οριστική συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2015 έφθασε ο νεαρός μέσος Σταύρος Τσουκαλάς, ο οποίος φέτος άρπαξε την ευκαιρία από τα… μαλλιά και καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα του «Δικεφάλου», πραγματοποιώντας ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις.
Ο 23χρονος μέσος που επέστρεψε τον Ιανουάριο από την Κύπρο και μπήκε αμέσως στα βαθιά, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής ακόμα και στο Europa League, θα δει τις αποδοχές να αυξάνονται κατά πολύ, καθώς φέτος αμειβόταν μόνο με το βασικό μισθό. Πιο συγκεκριμένα θα αμείβεται με περίπου 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ενώ οι αποδοχές του θα αυξάνονται κλιμακωτά περίπου 10% κάθε χρονιά. Αν και η συμφωνία θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη, οι υπογραφές στα συμβόλαια θα μπουν Τρίτη-Τετάρτη, όταν και ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ.

Παίζει μεγάλη μπάλα ο Τότι! (ΦΩΤΟ)

Τις καλοκαιρινές του διακοπές απολαμβάνει ο Φραντσέσκο Τότι μαζί με την πανέμορφη σύντροφό του, Ίλαρι Μπλάζι στο ισπανικό νησί Φορμεντέρα.

Παίζει μεγάλη μπάλα ο Τότι! (ΦΩΤΟ)
Φυσικά, οι παπαρατσί τους ακολουθούν παντού και όπως είναι λογικό δεν υπήρχε περίπτωση να μην φωτογραφίσουν την 30χρονη Ιταλίδα με μαγιό.

Απολαύστε την…

Μυριστήκαν ρευστό από Σκόκο και έσκασαν μύτη

Μερίδιο από τα χρήματα που εισέπραξε η ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Σκόκο στην Αλ Αΐν ζητάει η Νιούελς Ολντ Μπόις, η ομάδα που ξεκίνησε ο Αργεντινός την καριέρα του! Διαβάστε τι γράφει δημοσίευμα από την πατρίδα του!
Μυριστήκαν ρευστό από Σκόκο και έσκασαν μύτη (ΦΩΤΟ)
Μπορεί ο Σκόκο να ήρθε από Πούμας, ωστόσο, ο μεξικάνικος σύλλογος δεν ζήτησε ποσοστό από τη μεταγραφή του στο Ντουμπάι. Εδώ όμως είναι το αστείο της υπόθεσης! Η Νιούελς Ολντ Μπόις, η ομάδα που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ο «υδραυλικός», ζητάει το 5%, δηλαδή περίπου 200.000 δολάρια!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «impulsonegocios.com», από την μεταγραφή του Σκόκο στην Αλ Αΐν, η αργεντίνικη ομάδα «θα λάβει ένα ποσό περίπου 5% της αξίας της μεταβίβασης, περίπου 200 000 $».
Εδώ ταιριάζει γάντι μία ελληνική… αργκό παροιμία, η οποία λέει με μία μικρή παράφραση, «μάθανε ότι τα κονομήσαμε, πλακώσανε και οι Αργεντίνοι».
Να δούμε και ποια θα είναι η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ. Γιατί, μπορεί να υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του και να μην το ήξερε κανείς…

Αργεντινός γκολκίπερ μοιάζει με ανέκδοτο!!

ερματοφύλακα από την Αργεντινή απέκτησε ο Ολυμπιακός για την 11άδα, κάτι που… δεν συνηθίζεται στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο σκύλος βρήκε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.
Αργεντινός γκολκίπερ μοιάζει με ανέκδοτο
Κάνοντας μία βόλτα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, στα ρόστερ των ομάδων που συμμετέχουν σε: Σέριε Α, Μπουντεσλίγκα, Πριμέρα Ντιβιζιόν, Πρέμιερ Λιγκ και Λιγκ 1, θα διαπιστώσετε ότι μόλις 8 πορτιέρο από τη χώρα του ταγκό βγάζουν εκεί το ψωμί τους! Παράξενο; Μάλλον όχι, καθώς η Αργεντινή δεν είναι μία χώρα που φημίζεται για παραγωγή καλών τερματοφυλάκων…
Πρωταθλήτρια η Ισπανία
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στις ομάδες που αγωνίστηκαν φέτος στο γαλλικό, το αγγλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα, ούτε μία δεν είχε στο ρόστερ της Αργεντινό πορτιέρο! Αντίθετα, οι περισσότεροι (πέντε στον αριθμό) βρίσκονται στην Ισπανία. Θα μπορούσε να πει κάποιος, βέβαια, ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο δυνατά παγκοσμίως, άρα κάτι λέει αυτό το στοιχείο. Εμείς απλώς θα αντιπαραθέσουμε την άποψη ότι η κοινή γλώσσα είναι που στρέφει πολλές ισπανικές ομάδες στην αργεντίνικη αγορά ακόμα και για τερματοφύλακα.
Ποιοι είναι αυτοί; Οι: Κριστιάν Ντάριο Αλβάρεζ (Εσπανιόλ), Όσκαρ Ουστάρι (Χετάφε), Καμπαγέρο (Μάλαγα), Λουξ (Μαγιόρκα), Λέο Φράνκο (Σαραγόσα).
Δύο συν ένας στην Ιταλία
Το δεύτερο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από τα πέντε κορυφαία, στο οποίο συμμετέχουν Αργεντινοί τερματοφύλακες, είναι το ιταλικό. Ο Αντουχάρ στην Κατάνια και ο Μπιζάρι στη Λάτσιο. Υπάρχει και ο Καρίθο, ο οποίος επίσης ανήκει στη Λάτσιο, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού όμως στη Ρίβερ Πλέιτ. Αυτοί και τέρμα!
Γίνεται αντιληπτό, δηλαδή, ότι οι μεγάλες και οργανωμένες ομάδες, όπως είναι αυτές που συμμετέχουν στα κορυφαία πρωταθλήματα, δύσκολα εμπιστεύονται παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση από την αγορά της Αργεντινής. Σε αντίθεση, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αποκτήσει τον Κονστάντσο για να του δώσει φανέλα βασικού, προκειμένου να αντικαταστήσει στην 11άδα τον Αντώνη Νικοπολίδη. Όχι ότι απαραίτητα δεν θα του «βγει» σαν μεταγραφή ή ότι δεν είναι καλός τερματοφύλακας. Το γεγονός, όμως, ότι αγωνιζόταν μέχρι χθες στη Βασιλεία και το ελβετικό πρωτάθλημα, δεν λέει κάτι από μόνο του;
Διεθνείς τα τελευταία 25 χρόνια
Ο σκύλος προχώρησε λίγο ακόμα την έρευνά του και έψαξε να βρει πού αγωνιζόταν οι τερματοφύλακες που φόρεσαν τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, από το Μουντιάλ του 1986 μέχρι και σήμερα. Από την άποψη ότι εκείνοι που καλούνται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι, αντικειμενικά, οι καλύτεροι:
1986: Λουίς Ισλάς-Εστουδιάντες, Νέρι Πουμπίντο- Ρίβερ Πλέιτ.
1990: Νέρι Πουμπίντο-Μπέτις, Σέρχιο Γκοϊκοϊτσέα-Μιλιονάριος.
1994: Σέρχιο Γκοϊκοϊτσέα-Ρίβερ Πλέιτ, Λουίς Ισλάς-Ιντεπεντιέντε, Νορμπέρτο Σκοπόνι- Νιούελς Ολντ Μπόις.
1998: Κάρλος Ρόα-Μαγιόρκα, Τζερμάν Μπούργκος-Ρίβερ Πλέιτ, Πάμπλο Καμπαγέρο-Βελέζ.
2002: Τζερμάν Μπούργκος-Ατλέτικο Μαδρίτης, Πάμπλο Καμπαγέρο-Θέλτα, Ρομπέρτο Μπονάνο-Μπαρτσελόνα.
2006: Ρομπέρτο Αμποντανζιέρι-Μπόκα, Λέο Φράνκο-Ατλέτικο Μαδρίτης, Όσκαρ Ουστάρι-Ιντεπεντιέντε.
2010: Σέρχιο Ρομέρο-Άλκμααρ, Μαριάνο Αντουχάρ-Κατάνια, Χουάν Πάμπλο Γκαρίθο-Ρίβερ Πλέιτ.
Μπορείτε να διαπιστώσετε, δηλαδή, ότι ακόμα και οι καλύτεροι τερματοφύλακες τα τελευταία 25 χρόνια στην Αργεντινή, έχουν αγωνιστεί στην πατρίδα τους και σε ισπανικές ομάδες! Τουλάχιστον το διάστημα που ξεχώρισαν, με αποτέλεσμα να κληθούν μέχρι και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μοναδική εξαίρεση η επιλογή του Μαραντόνα στο περασμένο Μουντιάλ να καλέσει τον Ρομέρο, ο οποίος αγωνιζόταν στην Άλκμααρ! Ο τερματοφύλακας μίας από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες, δηλαδή, προερχόταν από το ρόστερ της Άλκμααρ…
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι μία ακόμα φορά; Δεν προσπαθούμε να μειώσουμε τον Κοστάντσο και την αξία του με αυτά τα στοιχεία. Πολύ περισσότερο πριν ακόμα τον δούμε να αγωνίζεται τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο τοπ επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ. Απλώς υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν περνούν απαρατήρητα και βοηθούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Πηγή: sportdog.gr

Τι άλλο θα δούμε… και θα ακούσουμε!

Το ότι η αθλητική δικαιοσύνη εδώ στην Ελλάδα είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό απούσα είναι κάτι το οποίο το γνωρίζει όλος ο φίλαθλος κόσμος.
Τι άλλο θα δούμε… και θα ακούσουμε!
Αν δεν γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια από όλες τους εμπλεκόμενους φορείς η βία στα γήπεδα θα εξακολουθήσει να αποτελεί σύνηθες και καθημερινό φαινόμενο.|

Ο Παναθηναϊκός σήμερα τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές και κλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στον τέταρτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α και η υπεράσπιση που ακούσαμε από τον εκπρόσωπο του «τριφυλλιού» κ. Δημητρακόπουλο ήταν η εξής:

«Αποδείξαμε ότι όταν εισήλθαν οι φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο, ο λόγος για τον οποίο έγινε ήταν για να πανηγυρίσουν και δεν ήταν ούτε να βαρέσουν και ούτε να χτυπήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού».

Και συνέχισε: «Μάλιστα αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία μέσα από την ακροαματική διαδικασία, ότι γύρω από τον Μπουρούση υπήρχε ένας κλοιός προστασίας ο οποίος αποτελείται από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, από τους φροντιστές και αν θέλετε και από αστυφύλακες και ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια. Ήταν ένα ανθρώπινο τοίχος από τους αθλητές του Παναθηναϊκού και θα πρέπει να πούμε δημόσια ένα εύγε σε αυτούς τους ανθρώπους, είχε σαν αποτέλεσμα να μην συμβεί τίποτα σε βάρος του Μπουρούση».

Επεισόδια σαν κι αυτά και χειρότερα έχουμε δει πολλάκις στα ελληνικά γήπεδα, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Στο ΣΕΦ, στο Ο.Α.Κ.Α στο «Καραϊσκάκης», στην επαρχία, σε γήπεδα χάντμπολ…

Το θέμα είναι πως δεν γίνεται κάτι για να βοηθηθεί αυτή η άθλια κατάσταση. Η απονομή της δικαιοσύνης δεν είναι η αρμόζουσα.

Οι τηλεοπτικοί δέκτες έδειξαν σε όλο τον κόσμο την πρόθεση ορισμένων ανεγκέφαλων, να κινηθούν απειλητικά και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν το Γιάννη Μπουρούση. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως μπήκαν μέσα απλά για να πανηγυρίσουν και ότι δεν συνέβη το παραμικρό σε βάρος του σέντερ του Ολυμπιακού.

Και φέρνουμε τα λόγια του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού ως παράδειγμα γιατί είναι το πιο πρόσφατο. Κι αν έχουμε ακούσει και ακούσει δικαιολογίες από όλες τις ομάδες…

Δηλαδή αν ο Μπουρούσης είχε τραυματιστεί σήμερα τι θα λέγαμε; Ότι αφού τραυματίστηκε τότε θα πρέπει να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Αμ δεν πάει έτσι…

Εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για παρθούν κάποιες καίριες αποφάσεις και να επιβληθούν οι κατάλληλες τιμωρίες.

Ο κόσμος δεν βγήκε τώρα από τ’ αυγό του, καταλαβαίνει τι γίνεται και δεν τρώει κουτόχορτο…
Πηγή: sportdog.gr
 

Αρέσει στο Λιμάνι ο Μανωλάς…!!

«Ερυθρόλευκη» ιστοσελίδα μεταφέρει την πληροφορία πως στον Ολυμπιακό κοιτάνε διακριτικά την περίπτωση του Κώστα Μανωλά, που δεν συμφωνεί με την ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αρέσει στο Λιμάνι ο Μανωλάς…
Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει σχετικά για αυτό το θέμα:

Tα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ με τον Κώστα Μανωλά δεν αφορούν τον Ολυμπιακό. Στην παρούσα φάση ναι, στην πορεία όμως τίποτα δεν αποκλείεται. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι από την Ελλάδα θα ασχοληθούν μόνο με τους παίκτες που πραγματικά μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας. Ο Μανωλάς έχει καταφέρει να καθιερωθεί γρήγορα και σχετικά εύκολα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας...

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός της Ένωσης έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και αυτό σημαίνει ότι αν δεν ανανεώσει τώρα, η ομάδα του θα προσπαθήσει να τον πουλήσει άμεσα, ώστε να μπορέσει να καρπωθεί χρήματα. Σε διαφορετική περίπτωση ο νεαρός άσος θα μπορεί από τον Γενάρη να υπογράψει όπου θέλει χωρίς η ΑΕΚ να βάλει ευρώ στα ταμεία της.

Από τον Ολυμπιακό είναι λογικό να μην λένε το παραμικρό για τον Μανωλά, καθώς το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ είναι σε ισχύ. Σε συζητήσεις «καφενειακές» πάντως λένε αρκετά καλά λόγια για τα προσόντα του και κυρίως για το πόσο γρήγορα κατάφερε να παίξει βασικός στην ομάδα του...

Πηγή:Rednews.gr

Ταχύτερος ο Ρόσμπεργκ, στον... τοίχο ο Φέτελ!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ταχύτερος στην 1η περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Καναδά, με τις Ferrari και Mercedes να παρουσιάζονται πολύ δυνατές και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να καταλήγει... στον τοίχο!

Ο Ρόσμπεργκ με Mercedes ήταν ταχύτερος με χρόνο 1:15.591 με τον teammate του Μίκαελ Σουμάχερ να έρχεται τρίτος. «Σφήνα» ανάμεσά τους μπήκε ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari.

Η διαδικασία σταμάτησε για 55 λεπτά λόγω της σύγκρουσης της Red Bull του Φέτελ στον γνωστό «τοίχο των πρωταθλητών», με τον Γερμανό πρωταθλητή, πάντως, να μην τραυματίζεται.

Επενδύει σε νέους ο Εργοτέλης!!

Τρία παιδιά από την ακαδημία του Εργοτέλη προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα ύστερα από εισήγηση του Νίκου Καραγεωργίου.

Οι Γιάννης Δερμιτζάκης, Κώστας Πρωτογεράκης και Μανόλης Τζανακάκης θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργοτέλη:

«Μετά από απόφαση του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων Εργοτέλη Κ20 Γιάννης Δερμιτζάκης, Κώστας Πρωτογεράκης και Μανόλης Τζανακάκης προωθούνται στην πρώτη ομάδα. Θα συμμετέχουν στην προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας του Εργοτέλη και στο βασικό της στάδιο που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία από τις 23 Ιουλίου έως τις 07 Αυγούστου. Είναι γνωστό ότι  προτεραιότητα του Εργοτέλη είναι η αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τα σπλάχνα του σωματίου. Ακόμα τρία παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν εμπειρίες και να δείξουν ότι αποτελούν όχι μόνο το μέλλον αλλά και το παρόν του Εργοτέλη».

Διαρκείας στον Άρη και του Αγίου Πνεύματος!!

Ακόμη και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (13 Ιουνίου) το ARIS MOBILE θα παραμείνει ανοικτό από τις 10 το πρωί ως τις 17:00, προκειμένου να διατεθούν εισιτήρια διαρκείας στον κόσμο της ομάδας. 

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε, θα υπάρξει νέα ημερομηνία παραλαβής των νέων καρτών διαρκείας και κατ' επέκταση δεν θα ξεκινήσει η διάθεσή τους στις 14 Ιουνίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία παραλαβής των νέων καρτών διαρκείας. 
Πηγή: theplayer.gr
 

Σεμερτζίδης: «Πρότυπο ο Άρης στις ακαδημίες»

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ΠΑΕ Άρης, Γιώργος Σεμερτζίδης, φιλοξενήθηκε στο "ΑΡΗΣ FM 92,8" τονίζοντας τη σκληρή και προσεγμένη δουλειά που γίνεται από τους ανθρώπους των τμημάτων υποδομής.

Ο Σεμερτζίδης σχολίασε στην αρχή των δηλώσεών του: «Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να λες πολλά. Άλλοι πρέπει να αναγνωρίζουν αν προσφέρεις έργο ή όχι» και συνέχισε για να προσθέσει σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε: 

«Τελειώσαμε τη χρονιά μας ευχάριστα και έγινε μία ωραία εκδήλωση. Ήταν μια χρονιά με καλή οργάνωση, καλές συνεργασίες, με πολλές και καλές συνεργασίες με τα γήπεδα που προπονούνται οι ομάδες μας. Άπαντες ήταν πληρωμένοι και μάλιστα πριν από την ώρα τους, πληρωμένα όλα και όλοι, γήπεδα, προπονητές, φόρμες, μπάλες και ξέρω για ποιον λόγο το λέω αυτό. Αυτή η χρονιά, λοιπόν, τελείωσε με μία ωραία εκδήλωση. Μαζέψαμε τα παιδιά σε ένα αθλητικό κέντρο και ευχαριστώ τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, τον κ. Αθανασιάδη, τον κ. Ορφανίδη, τον κ. Παπαϊωάννου που παρευρέθησαν. Ήρθαν τα παιδιά με τους γονείς τους. Προσωπικά δε μ' αρέσουν αυτά τα πράγματα, αλλά είχε επιτυχία και άρεσε στα παιδιά και στους γονείς, με τη βοήθεια του κ. Ορφανίδη και του κ. Αθανασιάδη που ανέλαβαν τα έξοδα της εκδήλωσης».

Εξηγώντας τον σκοπό της εκδήλωσης αυτής, ο κ. Σεμερτζίδης τόνισε: «Χρειάζονται να γίνονται αυτά τα πράγματα και αρέσουν στους γονείς. Επιβάλλεται και ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος της εκδήλωσης. Η χθεσινή ήταν ημέρα χαλάρωσης για τους παίκτες. Μιλήσαμε μαζί τους, κάναμε μία αναδρομή στη χρονιά που ολοκληρώθηκε, δώσαμε προγράμματα, μιλήσαμε με τους προπονητές και ελπίζω του χρόνου να είμαστε ακόμη καλύτερα».

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των τμημάτων υποδομής, είχε να πει: «Το 90% των τμημάτων έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δεν εξετάζω τα πρωταθλήματα που λένε κάποιοι ότι κατέκτησαν. Ας λένε ότι εν έτη 2011 κέρδισαν το Πρωτάθλημα και ας το γράψουν στο βιογραφικό των παιδιών. Εμείς παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, υπήρξε μόνο ένα τμήμα που δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε μεγάλη προσέλευση ποιοτικών ποδοσφαιριστών από άλλες ομάδες και -δεν κρύβω- και προπονητών. Το κακό μαθαίνεται γρήγορα, όχι και το καλό όμως. Τονίζω σε όποιον θέλει να φέρει το παιδί του, "ελάτε να δείτε το περιβάλλον, τον τρόπο λειτουργίας και αν δε σας αρέσει κάτι, φεύγετε. Υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη κι άλλες ομάδες"» και εν συνεχεία προσέθεσε: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί "μυαλοπώλες". Εγώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να επεμβαίνω σε άλλες δουλειές. "Τα ξέρω όλα", στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Γνωρίζω και τις αδυναμίες μας, αλλά είμαι πρακτικός και όχι θεωρητικός. Με τις συνθήκες που υπάρχουν πορευόμαστε. Στις αρχές, όταν έπαιρνα στα γήπεδα και τους έλεγε "ελάτε να πληρωθείτε", οι άνθρωποι τρόμαζαν και αναρωτιόντουσαν "από τώρα"»;

Σχετικά με την απόδοση των νεαρών ποδοσφαιριστών του Άρη και τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς αποδέχονται τις κριτικές των προπονητών του Άρη, σημείωσε:
«Όταν έχεις ποιοτικές ομάδες, είναι και οι γονείς ποιοτικοί. Αν εξαιρέσω την πρώτη χρονιά που άνοιξα τις πόρτες και είπα ελάτε όλοι, όσο πιο ποιοτικούς παίκτες έχεις, τόσο πιο ποιοτικούς γονείς έχεις. Όλοι έχουν παίξει μπάλα, έχουν διαβάσει και έχουν άποψη. Το ποδοσφαιρικό στίγμα του Άρη, όμως, είναι συγκεκριμένο. Δεν θα αδικήσουμε κανέναν, αλλά και να συμβεί θα πούμε δημόσια ότι κάναμε λάθος, ότι το παιδί αυτό δεν προχώρησε και κάναμε λάθος».

Για το πότε θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους τα τμήματα υποδομής, ο Υπεύθυνος των ακαδημιών, δήλωσε: «Στις 29 Αυγούστου μαζεύονται τα μεγάλα παιδιά, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου μαζεύονται οι γεννηθέντες 2000-2004 και τα μπαμπίνι λίγο αργότερα. Υπάρχουν, μάλιστα, δύο εναλλακτικές για να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά μέσα στην πόλη, για να μην τρέχουμε δεξιά και αριστερά, που σημαίνει ότι αυτά τα γήπεδα δεν είναι και ό,τι καλύτερο όσον αφορά την ποιότητα».
 
Τέλος, ο κ. Σεμερτζίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και το γνωστό σλόγκαν από την διαφήμιση. Είναι τυχαίο ότι έρχονται παιδιά από άλλες ομάδες; Δε νομίζω. Δεν είναι τυχαίο ότι με παίρνουν προπονητές από άλλες ομάδες. Ευχαριστούμε και τον ΑΡΗΣ FM, γιατί δόθηκε βήμα στους προπονητές και χάρηκαν πάρα πολύ γι' αυτό. Αυτοί κάνουν όλη τη δουλειά».

Ρεκόρ προσέλευσης στην Μπουντεσλίγκα!!

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας, την φετινή σεζόν σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης θεατών στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα!

Από τα εντυπωσιακότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι το γερμανικό, στο οποίο δεν υπάρχουν… φαβορί και οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

Κάτι που αποδείχθηκε και την φετινή σεζόν, όταν η Ντόρτμουντ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι την φετινή σεζόν σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης θεατών.

Συγκεκριμένα ο μέσος όρος ανά αγώνα ήταν 42.000, ενώ συνολικά στις 306 αναμετρήσεις που διεξήχθησαν την φετινή σεζόν κόπηκαν 12,88 εκατομμύρια εισιτήρια.

Βέβαια, για αυτό το ρεκόρ υπάρχουν και συγκεκριμένοι λόγοι και πρώτος από αυτούς είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος της τιμής ενός εισιτηρίου στα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα, ήταν 22,75 ευρώ, τιμή που είναι η λιγότερη σχετικά με τα άλλα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η πληρότητα των γηπέδων ήταν στο 94% που συνιστά και αυτό ρεκόρ. Αντίθετα για την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, υπήρξε μικρή πτώση, καθώς ο μέσος όρος εισιτηρίων ανά αγώνα ήταν 14.539 και σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν υπήρξε μείωση κατά 438 φιλάθλους.
Πηγή: theplayer.gr

Ανανέωσε για δύο χρόνια ο Βενέτης!!

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται για δύο (τουλάχιστον) ακόμη χρόνια ο Τάσος Βενέτης. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό με τη διοίκηση των «Φαιάκων» και την Παρασκευή ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου που ανήκει.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. Α.Ο. Κέρκυρα ανακοινώνει τη συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Αναστάσιο Βενέτη για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές της επίτευξης του στόχου της παραμονής στην Superleague την σεζόν που πέρασε, στην οποία είχε 22 συμμετοχές και 2005 αγωνιστικά λεπτά. Eπίσης είχε 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος».

«Γελοία απόφαση που θα ακυρωθεί»

Γελοία χαρακτήρισε την απόφαση του αθλητικού δικαστή να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό με τέσσερις αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του τέταρτου τελικού κόντρα στον Ολυμπιακο, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με δηλώσεις του στο
Onsports εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι αυτή θα ακυρωθεί στο ΑΣΕΑΔ.

«Μετά από τόσα χρόνια που υπερασπίζομαι τον Παναθηναϊκό είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι τόσο γελοία απόφαση δεν έχω αντιμετωπίσει άλλη φορά. Θα  κάνω προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ την ερχόμενη Τρίτη και είμαι βέβαιος ότι το ΑΣΕΑΔ, το οποίο αποτελείται από έμπειρους δικαστές, θα την ακυρώσει όπως έκανε και στο παρελθόν σε  απόφαση του ιδίου αθλητικού δικαστή που τιμώρησε με δύο αγωνιστικές τον Παναθηναϊκό για μία φωτοβολίδα» τόνισε αρχικά.

Διαβάστε περισσότερα στον Onsports

Ταπούτος: «Συγνώμη από τον κόσμο του Άρη»

Ο Χρήστος Ταπούτος ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του Άρη και απάντησε σε όλα όσα ακούγονται για τον τραυματισμό του μιλώντας στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα»: «Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τον κόσμο μας. Τον πικράναμε για πολλούς λόγους τη φετινή σεζόν που για εμένα είναι αποτυχημένη, άσχετα αν τελικά μπορέσουμε βάση της απόφασης της Ευρωλίγκας να παίξουμε στα προκριματικά. Σε ένα πρωτάθλημα αυτού του επιπέδου και της δυναμικότητας θεωρώ αδιανόητο ο Άρης να μην μπορεί να πάρει την τρίτη θέση, χωρίς απαραίτητα να έχει μια υπερομάδα».

Ο Χρήστος Ταπούτος συνέχισε αναφορικά με το που χάθηκε η τρίτη θέση: «Η τρίτη θέση χάθηκε στις ηλίθιες ήττες που κάναμε μέσα στη σεζόν. Ακόμα και στη σειρά μετά τη νίκη στην Πυλαία πιστέψαμε ότι εκεί τελείωσε εκεί ότι θα έρθει ο ΠΑΟΚ και θα χάσει. Πιστέψαμε ότι ο κόσμος θα το κέρδιζε μόνος του χωρίς να κάνουμε απαραίτητα εμείς κάτι», ενώ για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από το βάρος της φανέλας και την πίεση του κόσμου στο Αλεξάνδρειο: «Δεν έχω νιώσει ούτε πίεση ούτε το βάρος της φανέλας γιατί ξέρω πολύ καλά που αγωνίζομαι. Πιστέψαμε ότι επειδή θα γεμίσει το γήπεδο θα κερδίσουμε κιόλας. Όταν είδαμε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά αρχίσαμε να τρέχουμε, αλλά δεν προλάβαμε τον τρένο. Θεωρώ δικαιολογημένο κάποιοι παίκτες να μην αντέχουν την πίεση και το βάρος της φανέλας του Άρη. Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Ο Χρήστος Ταπούτος θέλησε να πάρει θέση για τα όσα έχουν ακουστεί για τον ίδιο σχετικά με την παρουσία του και τον τραυματισμό του και δίνει τη δική του απάντηση: «Ήμουν τραυματίας και είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να ειπωθεί γιατί κατά τη διάρκεια των πλέι οφ ακούστηκαν πολλά για μένα. Εγώ δεν αγωνίζομαι για το συμφέρον κανενός. Είμαι Άρης και δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για αδιαφορία. Έχασα όλη τη σειρά με τον Ολυμπιακό και σε όλα τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ έπαιξα τραυματίας. Το έκανα για τη φανέλα που φοράω, αλλά και γιατί απέναντι ήταν μια συγκεκριμένη ομάδα. Δεν ξέρω αν έπαιζα σε άλλη ομάδα αν θα το έκανα. Ίσως λέω μεγάλα λόγια, αλλά έτσι είναι. Η πτώση από τον Μάρτιο και μετά, που δε θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλη όσο συζητιέται, οφείλεται στο ότι έπαιζα 30-35 λεπτά ανά τρεις μέρες και ήταν λογικό κάποια στιγμή να έρθουν οι τραυματισμοί. Επίσης ήταν και η μείωση του χρόνου συμμετοχής μου».

Για τον αθλητή των κίτρινων η σειρά με τον ΠΑΟΚ κρίθηκε στο τακτικό κομμάτι, ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα: «Κρίθηκε καθαρά στο τακτικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμος από εμάς. Η επόμενη μέρα είναι ξεκούραση για εμάς τους παίκτες και σχέδια για τη διοίκηση. Μακάρι η ομάδα του χρόνου να είναι πιο δυνατή και πιο έτοιμη. Να μη δώσει πίκρες όσες δώσαμε εμείς φέτος στον κόσμο. Εγώ κοιτάω το αγωνιστικό. Εμένα δουλειά μου είναι να μπαίνω μέσα και να παίζω μπάσκετ. Ελπίζω και εύχομαι ο σχεδιασμός να είναι σωστός και να μπορέσει η ομάδα επιτέλους να πάει εκεί που πρέπει».

Μπορεί το συμβόλαιο του Χρήστου Ταπούτου να ισχύει και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο ο ίδιος θέλει να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Άρη και τα επόμενα χρόνια: «Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και είμαι στη διάθεση της διοίκησης. Είμαι ανοιχτός για όλα. Εγώ θέλω να συνεχίσω να παίζω στον Άρη, όχι μόνο για την επόμενη σεζόν, αλλά και πολλά χρόνια ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο αθλητής των κίτρινων.
 

Νέα «μπλεξίματα» για Μπαλοτέλι!!

Δεν λέει να... ηρεμήσει ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος είχε νέες... συναντήσεις με την αστυνομία, αυτή τη φορά με την τροχαία η οποία του έκοψε πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα.

Ο 20χρονος άσος οδηγούσε νοικιασμένο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, κάτι που επίσης αντιβαίνει στον νόμο κι έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στους δρόμους του Μιλάνου το βράδυ της Τρίτης.

Τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 380 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκαν και 10 βαθμοί ποινής στο point system.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει προβλήματα στο... τιμόνι.

Τον Απρίλιο τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι έχει... συλλέξει κλήσεις για παράνομη στάθμευση που αγγίζουν συνολικά τις 11,3 χιλιάδες ευρώ, ενώ η Maserati του έχει κατασχεθεί 27 φορές! 
Πηγή: theplayer.gr

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΠΣΑΚ!!

Την προσεχή Τρίτη (14/6) αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες στον ΠΣΑΚ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος με τον αριθμό των υποψηφίων να φτάνει τους 22.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών υπενθυμίζει στα μέλη του πως η παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας είναι επιβεβλημένη (14 Ιουνίου ημέρα Τρίτη, 19.30, αίθουσα Τύπου ΟΑΚΑ).

Παράλληλα τα ενημερώνει για τα ονόματα των 22 υποψηφίων που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Π.Σ.Α.Κ –T.A.K ΤΗΣ  14/06/2011

1. ΒAΡΔΙΑΝΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
2. ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΙΑΝ
4. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5. ΓΚΑΓΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
6. ΔΕΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΚΑΛΑÏΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΥΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
9. ΚΟΥΜΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
11. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12. ΜΠΟΓΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13. ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
14. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
15. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
16. ΠΑΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
17. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18.  ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
19. ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
20. ΤΟΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
21. ΤΟΠΟΥΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
22.  ΦΩΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ»

Παπανδρέου: Θέλει συναίνεση στη «σφαγή» του Μεσοπρόθεσμου!!

Ολοκληρώθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού, το οποίο καθυστέρησε περισσότερες από 4 ώρες. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν προτάσεις για το Μεσοπρόθεσμο.

«Εάν πάμε με ένα ευρύτερο σχέδιο, η θέση μας θα είναι ισχυρότερη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, να κάνουμε την κρίση ευκαιρία». 

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr
 

Ο μεγαλύτερος γκαφατζής πορτιέρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ένα απίστευτο γκολ που «έφαγε» τερματοφύλακας στο πρωτάθληματωνΑραβικώνΕμιράτων. Από τα 60 μέτρα…
Ο μεγαλύτερος γκαφατζής πορτιέρο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η μπάλα έσκασε μπροστά του, αλλά αυτός πήδηξε σε λάθος χρόνο!










«Ο Φερέιρα με θέλει, εγώ όμως δεν θέλω…»

Ο Μαρσέλο Μάτος με δηλώσεις του στην Βραζιλία αναφέρθηκε στην επιμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα να τον «γυρίσει» στον Παναθηναϊκό και τόνισε για ακόμα μία φορά, πως εκείνος θέλει Μποταφόνγκο.

«Ο Φερέιρα με θέλει, εγώ όμως δεν θέλω…»
Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «globoesporte.globo.com», ο Βραζιλιάνος χαφ ανέφερε σχετικά με το μέλλον του: «Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο μέχρι στιγμής. Πιστεύω οτι μέχρι τις 25 Ιουνίου η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει. Ο τωρινός προπονητής θέλει να γυρίσω πίσω.

Αν ήταν όμως ο προηγούμενος η παραμονή μου θα ήταν ευκολότερη. Προτεραιότητά μου όμως είναι να μείνω εδώ, όπως έχω πει αρκετές φορές».

«Ζοφερή η κατάσταση στον Παναθηναϊκό»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης, μίλησε ο τέως πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Ρισβάς σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Ζοφερή η κατάσταση στον Παναθηναϊκό»
Ο Νίκος Ρισβάς μίλησε με αποδείξεις και ονόματα για όλα όσα αφορούν τη «μάνα του λόχου».

Μερικά αποσπάσματα της συνέντευξής του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ακολουθούν:

Όσον αφορά τα χρέη του Ερασιτέχνη δήλωσε: «Τα δοχεία είναι συγκοινωνούντα με ΠΑΕ και ΚΑΕ. Δεν χρειάζεται να τονίσω τη ζοφερότητα της κατάστασης. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε για να καλύπτουμε μόνο τις άμεσες ανάγκες αλλά και να επαγρυπνούμε για το γήπεδο αλλά δεν βρίσκεται λύση στο θέμα της διοίκησης. Δεν υπάρχει θέληση για συμμετοχή. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά που χρειάζονται. 3.000.000 Ευρώ είναι το άνοιγμα. Με 1.500.000 Ευρώ αυτά διακανονίζονται. Κυρίως στο χώρο του βόλεϊ αντρών τα ποσά είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι επί εποχής Σταθοκωστόπουλου τα ποσά αυτά στα συμβόλαια που ήταν υψηλά. Ο κ. Σταθοκωστόπουλος δεν άφησε ούτε ένα ευρώ χρέος στον Παναθηναϊκό χρέος»

Για τους μεγαλοπαναθηναϊκούς είπε: «Οι θύρες εκκρούσθησαν και θα σας πω ποιοι άνοιξαν και ποιοι όχι τις πόρτες. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε συμμετοχή επί Κίτσιου στον Ερασιτέχνη. Από εκεί και πέρα, προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή και δεν υπήρξε απάντηση. Δεν τους ενδιαφέρει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Είναι απαξιωμένος ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε και με τη μεριά του κ. Βγενόπουλου. Είχαμε ελπίδες μετά τις δηλώσεις του την εποχή εκείνη αλλά καμιά ανταπόκριση και από εκεί. Δεν θέλησε ούτε η πλευρά Πατέρα.

Πάμε και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Εγώ τι να πω ότι η οικογένεια αυτή δεν έχει στο μυαλό της τον Ερασιτέχνη; Τα πρώτα χρήματα που βρήκαμε ως διοίκηση ήταν του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Γιατί να μην λέγονται οι αλήθειες; Σαν πρόεδρος του ΠΑΟ βρήκα χρήματα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενώ και οι εταιρείες του αλλά και η εφημερίδα βοήθησαν τα μέγιστα για τη συναυλία. Τι να πω για τον Θανάση; Δεν έπαψε ποτέ να σκέφτεται τον Ερασιτέχνη. Πλήρωσε τη Μόλναρ φέτος, την καλύτερη ξένη παίκτρια».

Για τον κίνδυνο του Πρωτοδικείου τόνισε: «Κίνδυνος πρωτοδικείου και γιʼ αυτό απευθύνουμε έκκληση. Εμείς σε 4 μήνες βάλαμε 350.000 Ευρώ. Το κακό είναι ότι τα χρήματα αυτά έμπαιναν σε μια μεγάλη τρύπα και δεν έγινε κάποια επένδυση. Μόλις προχτές συζητούνταν προσφυγή 4-5 βολεϊμπολιστριών που ήθελαν να δεσμεύσουν τα χρήματα του Ερασιτέχνη. Αθλήτριες που χρυσώθηκαν από τον ΠΑΟ. Ευτυχώς αναβλήθηκε. Όλοι αποθαρρύνονται να βάλουν εξαιτίας των οφειλών».

«Γλυκόπικροι» ΠΑΟΚτσήδες!!

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για τη σεζόν που πέρασε. Δείτε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης…
«Γλυκόπικροι» ΠΑΟΚτσήδες
Το καίριο ερώτημα αφορούσε την αγωνιστική σεζόν που πέρασε. 5915 φίλοι του Δικεφάλου σχολίασαν με την ψήφο τους την χρονιά της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Η απλή ερώτηση που τέθηκε ήταν:

«Τι πιστεύετε για την αγωνιστική περίοδο που μόλις τελείωσε;»

Όπως αποδείχθηκε από τις απαντήσεις η πλειοψηφία του κόσμου έμεινε σχετικά ικανοποιημένη από την πορεία της ομάδας, αν και αρκετοί περίμεναν και το… κάτι παραπάνω. Είναι φανερό πάντως ότι οι ξεκάθαρα αρνητικές εκτιμήσεις, αποτελούν και την μειοψηφία μεταξύ των φιλάθλων.

Οι απαντήσεις με σειρά προτίμησης ήταν:

1) Αυτή η χρονιά είχε καλές και κακές στιγμές και αφήνει γλυκόπικρη γεύση. (2011 ψήφοι, 34 %)


2) Η χρονιά είναι καλή, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη σε όλες τις διοργανώσεις. (1771 ψήφοι, 30 %)

3) Είναι επιτυχημένη γιατί μέσα από τους 54 αγώνες ο ΠΑΟΚ μας χάρισε πολλές μεγάλες στιγμές. (1074 ψήφοι, 18 %)

4) Η χρονιά είναι κακή γιατί ξεκίνησε με μεγάλες προοπτικές και τελειώνει χωρίς ιδιαίτερη ικανοποίηση. (623 ψήφοι, 11 %)

5) Είναι αποτυχημένη γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίτλο και δεν κατάφερε να σημειώσει καμία μεγάλη επιτυχία. (436 ψήφοι, 7 %)
ΠΗΓΗ: paok24.com

Μέσω…Twitter το διάγγελμα!!

Περισσότερες από τρεις ώρες έχουν περάσει από την ώρα που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει το διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό ο Γ. Παπανδρέου.
Μέσω…Twitter το διάγγελμα
Ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ανακοίνωσε πως λόγω αλλαγής προγράμματος το διάγγελμα θα καθυστερήσει.
Πάντως το γύρω του internet κάνουν πληροφορίες που αναφέρουν πως το επιτελείο του Πρωθυπουργού δεν θέλει το μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό να μεταδοθεί μόνο από την κρατική τηλεόραση. Για να δούμε…
Μη στείλετε σε κανέναν το pool λέει η ΠΟΣΠΕΡΤ
Με επιστολή της η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητά να μη δοθεί στα ιδιωτικά κανάλια το διάγγελμα του πρωθυπουργού πριν τη λήξη της απεργίας.
Η επιστολή αναφέρει:
«Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 425/10.06.2011 εγγράφου σας, έχουμε ν’ απαντήσουμε τα παρακάτω.
Όπως και προφορικά σας έχουμε ενημερώσει, σήμερα 10/06/2011 είναι σε εξέλιξη 24ωρη απεργία της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., που είναι μέλος της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και εκπροσωπεί τους τεχνικούς των ιδιωτικών καναλιών.
Επομένως όποια ενέργεια βάλει κατά του Συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας, δεν είναι δυνατόν να βρει σύμφωνη την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση μέχρι σήμερα δεν έχουν λειτουργήσει σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων .
Κύριε Γενικέ Διευθυντά, οι δηλώσεις αυτές μπορούν να δοθούν pool, μετά τη λήξη της απεργίας και από τις 06:00 π.μ. του Σαββάτου 11/06/2011.»
ΠΗΓΗ: newstoday.gr
 

Κάτι να ξεθολώσει το μάτι μας!!

Πάλι καλά που υπάρχει και η μπαλίτσα κι ασχολούμαστε λίγο. Τι να κάνουμε; Αν γυρίσουμε το κεφάλι μας και δούμε τα νέα μέτρα θα μας έρθει νταμπλάς.
Κάτι να ξεθολώσει το μάτι μας
Και το κακό είναι ότι φέτος δεν έχει καμία μεγάλη διοργάνωση να ξεχαστούμε λίγο. Ένα μουντιάλ, βρε αδερφέ. Ένα euro. Ολυμπιακούς αγώνες. Κάτι έστω…
Η ελληνική κοινωνία είναι καταταλαιπωρημένη. Κι έρχεται μέσα στο καλοκαίρι αυτό το τσουνάμι νέων μέτρων που ακόμα κι όποιοι στέκονταν ως τώρα στα πόδια τους, θα γονατίσουν. Είναι δυνατόν να μην καιγόμαστε και τσουρουφλιζόμαστε όλοι;
Γι’ αυτό λέμε ότι δεν υπάρχει και κάτι για να ξεθολώσει το μάτι μας και το μυαλό μας. Ο αθλητισμός προσφέρεται για μια ανάσα. Κι όχι μόνο να βλέπεις, αλλά και να κάνεις ένα σπορ. Εδώ, όμως, πρέπει να επισημάνουμε και κάτι ακόμα. Όλοι έχουμε πάει με τους φίλους μας για 5Χ5. Κι έγινε και μόδα η μπαλίτσα στα γηπεδάκια. Ποιος, λοιπόν, έχει περίσσευμα πια στην τσέπη για να κάνει έστω το χόμπι του και να ξεμουδιάζει; Ακόμα κι εκεί θα κτυπήσει η κρίση, δηλαδή.
Πηγή: sportdog.gr

Απόφαση-ντροπή από τον ΠΣΑΤ!!

Ο ΠΣΑΤ αποφάσισε - με την αιτιολογία ότι θα πιέσει τους εκδότες να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους στις ιστοσελίδες με τις ΣΣΕ - να μην επιτρέπει να βγαίνουν ταυτότητες από τη Γενική Γραμματεία αθλητισμού!
Απόφαση-ντροπή από τον ΠΣΑΤ!
Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στις ιστοσελίδες και ιδιαίτερα στις αθλητικές, θεωρούνται δημοσιογράφοι μόνο στις απεργίες και στις εκλογές, αφού μόνο τότε η ΕΣΗΕΑ, ο ΠΣΑΤ και οι υπόλοιπες Ενώσεις του Τύπου, τους θυμούνται και τους καλούν σε συμμετοχή. Αλλωστε δεν μετρούν τα ένσημα τους για να μπουν στην ΕΣΗΕΑ...
Και σα να μην φτάνει αυτό ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), αποφάσισε με απουσία του προέδρου του Συνδέσμου Παύλου Γερακάρη, να δώσει τη... χαριστική βολή στους δημοσιογράφους των ιστοσελίδων.
Με ψήφους 5-4 το δ.σ. του ΠΣΑΤ αποφάσισε να μην επιτρέπει στους εργαζόμενους δημοσιογράφους στις αθλητικές ιστοσελίδες να παίρνουν ταυτότητες από τη ΓΓΑ και άρα να μην μπορούν να μπουν ελεύθερα στα γήπεδα για να καλύψουν τους αγώνες. Και αυτό, διότι όπως ειπώθηκε οι εργαζόμενοι των site δεν αναγνωρίζονται από τις Ενώσεις, αφού δεν ασφαλίζονται από τους εργοδότες βάση των ΣΣΕ.
Θα πρέπει να πούμε, πάντως, ότι η συγκεκριμένη πρόταση που έγινε από τον κ. Αντωνόπουλο, δεν έχει στόχο τους συναδέλφους, αλλά να πιεστούν οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων, να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους στα site σύμφωνα με την νομοθεσία. Ωστόσο αυτοί που πλήττονται είναι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και οι ιστοσελίδες και κανείς άλλος, καθώς κανένας ιδιοκτήτης ή εκδότης δεν ασχολείται με το εάν έχουν οι αθλητικοί συντάκτες δελτίο ελεύθερης εισόδου στα γήπεδα από τη ΓΓΑ!
Πηγή: gazzetta.gr