Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Σεμερτζίδης: «Πρότυπο ο Άρης στις ακαδημίες»

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ΠΑΕ Άρης, Γιώργος Σεμερτζίδης, φιλοξενήθηκε στο "ΑΡΗΣ FM 92,8" τονίζοντας τη σκληρή και προσεγμένη δουλειά που γίνεται από τους ανθρώπους των τμημάτων υποδομής.

Ο Σεμερτζίδης σχολίασε στην αρχή των δηλώσεών του: «Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να λες πολλά. Άλλοι πρέπει να αναγνωρίζουν αν προσφέρεις έργο ή όχι» και συνέχισε για να προσθέσει σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε: 

«Τελειώσαμε τη χρονιά μας ευχάριστα και έγινε μία ωραία εκδήλωση. Ήταν μια χρονιά με καλή οργάνωση, καλές συνεργασίες, με πολλές και καλές συνεργασίες με τα γήπεδα που προπονούνται οι ομάδες μας. Άπαντες ήταν πληρωμένοι και μάλιστα πριν από την ώρα τους, πληρωμένα όλα και όλοι, γήπεδα, προπονητές, φόρμες, μπάλες και ξέρω για ποιον λόγο το λέω αυτό. Αυτή η χρονιά, λοιπόν, τελείωσε με μία ωραία εκδήλωση. Μαζέψαμε τα παιδιά σε ένα αθλητικό κέντρο και ευχαριστώ τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, τον κ. Αθανασιάδη, τον κ. Ορφανίδη, τον κ. Παπαϊωάννου που παρευρέθησαν. Ήρθαν τα παιδιά με τους γονείς τους. Προσωπικά δε μ' αρέσουν αυτά τα πράγματα, αλλά είχε επιτυχία και άρεσε στα παιδιά και στους γονείς, με τη βοήθεια του κ. Ορφανίδη και του κ. Αθανασιάδη που ανέλαβαν τα έξοδα της εκδήλωσης».

Εξηγώντας τον σκοπό της εκδήλωσης αυτής, ο κ. Σεμερτζίδης τόνισε: «Χρειάζονται να γίνονται αυτά τα πράγματα και αρέσουν στους γονείς. Επιβάλλεται και ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος της εκδήλωσης. Η χθεσινή ήταν ημέρα χαλάρωσης για τους παίκτες. Μιλήσαμε μαζί τους, κάναμε μία αναδρομή στη χρονιά που ολοκληρώθηκε, δώσαμε προγράμματα, μιλήσαμε με τους προπονητές και ελπίζω του χρόνου να είμαστε ακόμη καλύτερα».

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των τμημάτων υποδομής, είχε να πει: «Το 90% των τμημάτων έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δεν εξετάζω τα πρωταθλήματα που λένε κάποιοι ότι κατέκτησαν. Ας λένε ότι εν έτη 2011 κέρδισαν το Πρωτάθλημα και ας το γράψουν στο βιογραφικό των παιδιών. Εμείς παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, υπήρξε μόνο ένα τμήμα που δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε μεγάλη προσέλευση ποιοτικών ποδοσφαιριστών από άλλες ομάδες και -δεν κρύβω- και προπονητών. Το κακό μαθαίνεται γρήγορα, όχι και το καλό όμως. Τονίζω σε όποιον θέλει να φέρει το παιδί του, "ελάτε να δείτε το περιβάλλον, τον τρόπο λειτουργίας και αν δε σας αρέσει κάτι, φεύγετε. Υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη κι άλλες ομάδες"» και εν συνεχεία προσέθεσε: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί "μυαλοπώλες". Εγώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να επεμβαίνω σε άλλες δουλειές. "Τα ξέρω όλα", στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Γνωρίζω και τις αδυναμίες μας, αλλά είμαι πρακτικός και όχι θεωρητικός. Με τις συνθήκες που υπάρχουν πορευόμαστε. Στις αρχές, όταν έπαιρνα στα γήπεδα και τους έλεγε "ελάτε να πληρωθείτε", οι άνθρωποι τρόμαζαν και αναρωτιόντουσαν "από τώρα"»;

Σχετικά με την απόδοση των νεαρών ποδοσφαιριστών του Άρη και τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς αποδέχονται τις κριτικές των προπονητών του Άρη, σημείωσε:
«Όταν έχεις ποιοτικές ομάδες, είναι και οι γονείς ποιοτικοί. Αν εξαιρέσω την πρώτη χρονιά που άνοιξα τις πόρτες και είπα ελάτε όλοι, όσο πιο ποιοτικούς παίκτες έχεις, τόσο πιο ποιοτικούς γονείς έχεις. Όλοι έχουν παίξει μπάλα, έχουν διαβάσει και έχουν άποψη. Το ποδοσφαιρικό στίγμα του Άρη, όμως, είναι συγκεκριμένο. Δεν θα αδικήσουμε κανέναν, αλλά και να συμβεί θα πούμε δημόσια ότι κάναμε λάθος, ότι το παιδί αυτό δεν προχώρησε και κάναμε λάθος».

Για το πότε θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους τα τμήματα υποδομής, ο Υπεύθυνος των ακαδημιών, δήλωσε: «Στις 29 Αυγούστου μαζεύονται τα μεγάλα παιδιά, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου μαζεύονται οι γεννηθέντες 2000-2004 και τα μπαμπίνι λίγο αργότερα. Υπάρχουν, μάλιστα, δύο εναλλακτικές για να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά μέσα στην πόλη, για να μην τρέχουμε δεξιά και αριστερά, που σημαίνει ότι αυτά τα γήπεδα δεν είναι και ό,τι καλύτερο όσον αφορά την ποιότητα».
 
Τέλος, ο κ. Σεμερτζίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και το γνωστό σλόγκαν από την διαφήμιση. Είναι τυχαίο ότι έρχονται παιδιά από άλλες ομάδες; Δε νομίζω. Δεν είναι τυχαίο ότι με παίρνουν προπονητές από άλλες ομάδες. Ευχαριστούμε και τον ΑΡΗΣ FM, γιατί δόθηκε βήμα στους προπονητές και χάρηκαν πάρα πολύ γι' αυτό. Αυτοί κάνουν όλη τη δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: